tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post2003616558079713382..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Vitamiinit lautaselta - ei purkistaChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-58869392701495528462006-11-27T17:19:00.000+02:002006-11-27T17:19:00.000+02:00Larsson puhuu jostakin hemiraudasta, joka voisi re...Larsson puhuu jostakin hemiraudasta, joka voisi reagoida aminohappojen kanssa ja näistä syntyisi suolistossa nitrosoamiineja. En tiedä tuosta asiasta itse yhtään mitään.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-42893327525676272822006-11-27T16:59:00.000+02:002006-11-27T16:59:00.000+02:00"Grillaaminen on PAHa juttu. :-) "
Tuota minä juu..."Grillaaminen on PAHa juttu. :-) "<br /><br />Tuota minä juuri ajan takaa. Kuinka suuri osuus punaiseen lihaan yhdisetyistä syöpätapauksista johtuu PAHoista grillauksen sivutuotteista. Eikö silloin ole aivan sama, grillaako kalaa tai esimerkiksi tofua tai valkoista lihaa kuten broileria?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-47618808230840540332006-11-27T16:15:00.000+02:002006-11-27T16:15:00.000+02:00Grillaaminen on PAHa juttu. :-)Grillaaminen on PAHa juttu. :-)Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-51184233832226816522006-11-27T16:14:00.000+02:002006-11-27T16:14:00.000+02:00Parahin tiedemies. Pilleripurkki voi houkutella sy...Parahin <b>tiedemies</b>. Pilleripurkki voi houkutella syömään epäterveellisesti. D-vitamiinia kannattanee harkita talvikuukausina Suomessa. Yritän saada Deet noista maitotuotteista. Eiköhän terveellisen ravinnon myötä saa kaiken tarvitsemansa. Kannattaa liikkua tarpeeksi, jotta annoskoot saa pidettyä riittävän suurina. Laihduttajat saattavat tarvita vitamiinilisiä. Sorry, tuli vähän sekava vastaus. On vähän kiire.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-6584943810918876612006-11-27T14:53:00.000+02:002006-11-27T14:53:00.000+02:00Larsson ei kyllä tässä vastannut tuohon grillaamis...Larsson ei kyllä tässä vastannut tuohon grillaamisen aiheuttamiin karsionogeeneihin, lukuunottamatta sivuamista pekonin osalta. Minä nyt tarkoitan lähinnä grillissä muodostuneita yhdisteitä, eikä siinä tarvita lisättyä nitriittiä.<br />Eli avoimeksi jää toistaiseksi tämä asia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-51444552036463837662006-11-27T14:51:00.000+02:002006-11-27T14:51:00.000+02:00Mietin tuota "pilleripurkki jätetään ostamatta" sa...Mietin tuota "pilleripurkki jätetään ostamatta" sanomaa.<br /><br />Ehdottomasti on niin, että hyvälaatuinen ravinto vitamiinien yms. lähteenä on ensisijainen ja tärkein. <br /><br />Mutta eikö kuitenkin ole niin, että osasta vitamiineja on hyötyä myös sen yli, mitä ruoasta saadaan? Ääriesimerkkinä tästä on tietenkin D-vitamiini, jota kylläkin saa ruoasta, mutta jonka riitävän saannin varmistamiseksi kuitenkin jopa suositellaan ravintolisiä vähintään lapsille. <br /><br />En näe mitään syytä, ettei tämä sama voisi pitää paikkansa myös joidenkin muiden mikroravinteiden kohdalla. Yhtenä mieleentulevana on <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol">resveratroli</a>, jota löytyy mm. punaviinistä. En suosittelisi punaviiniä kovinkaan suuria määriä kittaamaan.<br /><br />Populaatiotasolla suurimmat parannukset varmasti saataisiin, jos epäterveellisesti syövät ihmiset muuttaisivat joukolla ruokailutottumuksiaan. Vitamiinipillerien popsiminen voi houkuttaa olemaan tekemättä niin ja siksi ymmärrän skeptisyytesi niitä kohtaan.<br /><br />Mutta entä yksilöt, jotka jo syövät terveellisesti?Tiedemieshttps://www.blogger.com/profile/08307419899926184187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-30836528999922091102006-11-27T14:13:00.000+02:002006-11-27T14:13:00.000+02:00Susanna Larsson kirjoittaa näin:
Hej Christer,
N...Susanna Larsson kirjoittaa näin:<br /><br />Hej Christer,<br /><br />När det gäller rött kött och kolorektalcancer skulle det delvist kunna vara hemjärnet som är skadligt. Hemjärn kan tillsammans med aminosyror (finns i protein) bilda nitrosaminer i tjocktarmen. Charkuteriprodukter skulle kunna öka risken för kolorektal och magsäckscancer via tillsattsämnen (nitrit) och salt (när det gäller magsäckscancer). Stekt bacon kan även innehålla carcinogena nitrosaminer.<br /><br />Vänliga hälsningar,<br /><br />Susanna LarssonChrister Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-13280423837468899872006-11-27T13:03:00.000+02:002006-11-27T13:03:00.000+02:00En tiedä Anja. En ole nähnyt väitöskirjaa. Olen ki...En tiedä <b>Anja</b>. En ole nähnyt väitöskirjaa. Olen kirjoittanut Susannalle kysyen juuri tuota samaa asiaa (!), mutta ymmärrettävästi hän ei vielä ole ehtinyt vastaamaan kirjeeseeni.<br /><br />Näin Susanna sanoo äsken ilmestyneessä artikkelissaan:<br />The results of this meta-analysis of prospective studies support the hypothesis that high consumption of red meat and of processed meat is associated with an increased risk of colorectal cancer.<br /><br />Odotan kirjettä Susannalta.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-11599805880192131882006-11-27T12:54:00.000+02:002006-11-27T12:54:00.000+02:00Silmiini pisti pari asiaa:
Kalasta ei sanota sanaa...Silmiini pisti pari asiaa:<br />Kalasta ei sanota sanaakaan, ainoastaan lihan kulutuksesta.<br />Lihan suhteen minua edelleenkin askarruttaa, onko kyseessä ruoanlaittotavat vai liha itsessän. Grillatussa lihassa on karsinogeenejä, mutta entäpä joulukinkussa?Anonymousnoreply@blogger.com