tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post5373674995812159790..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Väestön kolesterolitason "nousu"Christer Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-42596425802697053622013-04-05T00:32:45.086+03:002013-04-05T00:32:45.086+03:00http://www.tiede.fi/kysy_asiantuntijalta/kysymys/1...http://www.tiede.fi/kysy_asiantuntijalta/kysymys/164/miksi_alkoholi_herattaa_ruokahalun_Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-25411638076465943712013-03-21T19:31:18.667+02:002013-03-21T19:31:18.667+02:00Hei muuten mulla ois yksi kysymys johon haluaisin ...Hei muuten mulla ois yksi kysymys johon haluaisin saada vastauksen alan asiantuntijalta. Eli siis kysymykseni on sellainen, että kun olen huomannut että kun silloin tällöin ajautuu viihteellisessä tarkoituksessakin kittaamaan suomalaisia panimotuotteita. Eli siis kotimaista olutta. Niin, että mikä piru siinä on, että vaikka ennen juomista olet hyvin syönyt ja ei nälätä. Niin joku 8 olutta alle niin sen jälkeen alkaa nälättää ja kaiken järjen mukaanhan näissä jo kahdeksassakin oluessa on jo energiaa sen verran, että jos ne olisi ns. oikeassa ravintomuodossa vetänyt niin olisi varmasti vatsa kylläinen. Mutta siis näissä oluissa on varmasti oltava jotain sellaista ainetta, mikä pistää jonkunlaisen keinotekoisen tunteen, että ei olekaan kylläinen? Että mikä se aine on ja miksi niitä lisätään sitten oluen sekaan?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-8455648250650606862013-02-09T12:53:22.396+02:002013-02-09T12:53:22.396+02:00Kannattaa lukea tuore artikkeli Ramsden C E ym. Us...Kannattaa lukea tuore artikkeli Ramsden C E ym. Use of dietary lonleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis. BMJ 2013;346:e8707.<br /><br />Kari SalminenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28348753581290824142013-02-07T12:06:06.117+02:002013-02-07T12:06:06.117+02:00Taas heilutellaan "rasvapilareita"...
...Taas heilutellaan "rasvapilareita"...<br /><br /><br />"Tutkijoiden hurja väite: Voi on margariinia terveellisempää"<br /><br />http://www.makuja.fi/artikkelit/ajankohtaista/tutkijoiden-hurja-vaite-voi-on-margariinia-terveellisempaa/<br /><br />"Mens Mentis"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-41582769788273027592013-01-31T20:39:29.537+02:002013-01-31T20:39:29.537+02:00Prof. Salmisen mainitsemat prof. ovat tosi merkitt...Prof. Salmisen mainitsemat prof. ovat tosi merkittävissä asemissa Suomen terveydenhoidossa. Nyttemmin kun on käynyt ilmi, että heillä on sidoksia lääke- ja elintarviketeolli-suuteen ja ns. Pohjois-Karjala proj. onkin huuhaata eikä tämä nelikko edes osoita epäilystä rasvateorian kumoamiseen olettaisin, että herrat menettäisivät pelin jos esim. puolueettomat ja ulkomaiset asintuntijat arvioisivat herrojen toimintaa siltä kannalta mitä epäilevä tutkija on tehnyt löydöksiä ja toteennäyttäisi kolesterolijutun mädännäisyyden. Tuskimpa he näytetyillä ansioilla enää kykenisivät saavuttamaan minkäänlaista professuuria?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-88603481084357183412013-01-31T12:03:48.326+02:002013-01-31T12:03:48.326+02:00Siis erotus 0.02 ei ole tilastollisesti merkitsevä...Siis erotus 0.02 ei ole tilastollisesti merkitsevä(p=0.47).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-16551320187481180662013-01-31T11:58:56.186+02:002013-01-31T11:58:56.186+02:00"Vuonna 2007 ikäryhmän 25-74 v. kolesterolipi..."Vuonna 2007 ikäryhmän 25-74 v. kolesterolipitoisuuden keskiarvo (mmol/l) miehillä oli 5,23 (keskihajonta 1,01) ja vuonna 2012 5,25 (1,08). Erotus on 0,02."<br /><br />Vastaavat otoskoot olivat 2923 ja 2768. t-testillä saadaan t = 0.722, mikä ei ole tilastollisesti merkitsevä (p = 0.47).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-87125108717080708952013-01-31T09:26:43.156+02:002013-01-31T09:26:43.156+02:00Voisipa tähän todeta, että nousu se on pienikin no...Voisipa tähän todeta, että nousu se on pienikin nousu. Se taas onko sillä mitään tieteellistä perustetta, ei vaikuta asian uutisointiin ja purevuuteen tällaiselle tavalliselle kansalaiselle. Ehkä antaa kuitenkin kimmokkeen, että kroppaa pitäisi liikuttaa enemmän ja jättää roskaruokaa vähemmälle. Kiitokset hyvistä kirjoituksista!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-48029284548503794002013-01-26T12:19:04.963+02:002013-01-26T12:19:04.963+02:00Pitäi olla kai Oikeuskansleri jolle tekee kantelun...Pitäi olla kai Oikeuskansleri jolle tekee kantelun?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-78703966795900824672013-01-26T11:55:57.397+02:002013-01-26T11:55:57.397+02:00Hei!
Miten olisi oikeiusasiamiehelle tehtävä val...Hei! <br /><br />Miten olisi oikeiusasiamiehelle tehtävä valitus? Syyllistyykö viranomainen rikokseen jättämällä kertomatta tutkimuksen oleelliset perusteet?<br /><br />T.JykäAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-48680229933202588312013-01-24T12:48:32.272+02:002013-01-24T12:48:32.272+02:00Syömättä olemisesta en tiedä, lienee tuo yleinen 1...Syömättä olemisesta en tiedä, lienee tuo yleinen 12 h ennen näytteenottoa? Mutta juomisen suhteen vielä tiukempi ohjeistus, ks. esim. Yhtyneet Medix Laboratoriot:<br /><br />"Alkoholia ei saa nauttia näytteenottoa edeltävinä 2-3 päivänä, sillä runsas kertaluontoinenkin<br />alkoholinkäyttö vaikuttaa triglyseridejä lisäävästi."<br /><br />http://www.yml.fi/do.xsp?objectType=product&viewType=listview&indexLetter=L<br />[Valitse valikosta "Lipidit"]<br /><br />TomppaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-64940535401388696012013-01-22T17:44:01.181+02:002013-01-22T17:44:01.181+02:00Kertokaapa viisaammat tyhmälle, miten tuo kolester...Kertokaapa viisaammat tyhmälle, miten tuo kolesterolitaso mitataan kun siinä pitäisi olla syömättä ainakin tuo 4 tuntia, eli jos siis on just syöty niin onko kolesteroli silloin korkeampi vai antaako se muuten vääriä lukemia? Onko siis kolesteroli heti syötyä niin korkea että kaikki kuolee samantien sydäriin?Jos otetaan aamu- ja iltakolesterolitaso niin ovatko tulokset kovinkin erilaiset?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-16748810219476364222013-01-22T17:08:03.724+02:002013-01-22T17:08:03.724+02:00Pronutritionist.net sivuilla on tarkempaa tietoa n...Pronutritionist.net sivuilla on tarkempaa tietoa noista TG, LDL, HDL lukemista, jotka ovat menossa oikeaan suuntaan...Teemuhttps://www.blogger.com/profile/16601109747604942274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-84249933523063504142013-01-22T01:30:55.015+02:002013-01-22T01:30:55.015+02:00Hieno kirjoitus! Kiitos!
Saaristolainen
Hieno kirjoitus! Kiitos!<br /><br />Saaristolainen<br />Saaristolainenhttp://www.vhh-terveysravinto.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-82736131161971305432013-01-21T18:06:24.318+02:002013-01-21T18:06:24.318+02:00Kiitos Kari Salminen!Kiitos Kari Salminen!Timo Kuuselahttps://www.blogger.com/profile/16253568886465930943noreply@blogger.com