tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post7185554004476118587..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Ellagiinihappo auttaa syöpään?Christer Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-37808609209838443242008-09-30T00:56:00.000+03:002008-09-30T00:56:00.000+03:00Veteraaniurheilija onnistui taas löytämään minua k...Veteraaniurheilija onnistui taas löytämään minua kiinnostavan aiheen. Sattumalta olen tästäkin aiheesta kerännyt koko lailla tietoa ja tutkimuslinkkejä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Linkkini löytyvät osoitteesta<BR/><BR/>http://ma.gnolia.com/groups/Nutrition/tags/ellagic+acid <BR/><BR/>(saattaa vaatia ilmaisen rekisteröitymisen; tervetuloa myös liittymään Nutrition-ryhmään, jos ravitsemuksen tutkimustieto kiinnostaa)<BR/><BR/>Sen lisäksi, että ellagiinihappo aiheuttaa syöpäsoluissa apoptoosia, sen on havaittu myös estävän uusien verisuonien muodostumista eli angiogeneesiä syöpäkasvaimissa. Tämäkin hidastaa syövän kasvua ja voi jopa pysäyttää sen. Tästä esitetään näyttöä mm. tutkimuksessa<BR/><BR/>Labrecque L, Lamy S, Chapus A, Mihoubi S, Durocher Y, Cass B, Bojanowski MW, Gingras D, Beliveau R. <BR/>Combined inhibition of PDGF and VEGF receptors by ellagic acid, a dietary-derived phenolic compound. Carcinogenesis. 2005 Apr;26(4):821-6. <BR/>http://carcin.oxfordjournals.org/cgi/content/full/26/4/821<BR/><BR/>Kasveissa ellagiinihappo esiintyy enimmäkseen ellagitanniineina, joista elimistössä muodostuu ellagiinihappoa. Eniten ellagitanniineja on marjoissa. Suomalaisista marjoista niitä löytyy vadelmista, lakoista, ruusunmarjoista, mansikoista ja tyrninmarjoista. Pitoisuudet ovat myös tässä järjestyksessä. <BR/>Tyrninmarjoissa ellagitanniineja on vain vähän, ne eivät ole hyvä lähde. Vadelmissa 70% ellagitanniineista on siemenissä ja 30% hedelmälihassa. Kannattaisi siis ehkä käyttää vadelmia tehokkaassa tehosekoittimessa, jotta siemenetkin saataisiin rikki. Aina tämä ei varmaan kuitenkaan onnistu.<BR/><BR/>Tässä eräs suomalaisten marjojen ellagitanniini- ja ellagiinihappopitoisuuksiin liittyvä tutkimus:<BR/><BR/>Koponen JM, Happonen AM, Mattila PH, Törrönen AR. <BR/>Contents of anthocyanins and ellagitannins in selected foods consumed in Finland. J Agric Food <BR/>Chem. 2007 Feb 21;55(4):1612-9. <BR/>http://pubs.acs.org/cgi-bin/abstract.cgi/jafcau/2007/55/i04/abs/jf062897a.html <BR/><BR/>Minulla sattuu olemaan myös tämän tutkimuksen koko teksti PDF-tiedostona, jota voin "lainata", jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.<BR/><BR/>Artikkelissa<BR/><BR/>Ellagic Acid & Cervical Cancer - annieappleseedproject.org<BR/>http://www.annieappleseedproject.org/studelaccerc.html <BR/><BR/>kuvataan tutkimusta, jossa vadelmia käytettiin kohdunkaulasyövän tukihoitona.<BR/><BR/>Muita ellagiinihappolinkkejä:<BR/><BR/>Ellagic acid - Wikipedia, the free encyclopedia <BR/>http://en.wikipedia.org/wiki/Ellagic_acid <BR/><BR/>Ellagic Acid<BR/>http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Ellagic_Acid.asp?sitearea=ETO <BR/><BR/>Myös muista marjoista voi olla hyötyä syövän ehkäisyssä:<BR/><BR/>Berry extracts stop cancer cell growth in the lab <BR/>http://www.nutraingredients.com/Research/Berry-extracts-stop-cancer-cell-growth-in-the-lab <BR/><BR/>Syövän ehkäisyssä hyödyllisiksi marjoiksi on mainittu mm. vadelmat, mansikat, karhunvatukat, mustikat, karpalot ja puolukat. <BR/><BR/>On hyvä syödä vadelmien lisäksi muitakin marjoja, erityisesti mustikoita ja mansikoita, sillä näissä on muita syöpää mahdollisesti ehkäiseviä aineita, mustikoissa antosyaniineja ja mansikoissa lupeolia. Lupeolilla on laboratoriokokeissa havaittu olevan erittäin voimakasta syövänvastaista vaikutusta ja se näyttäisi myös moninkertaistavan joidenkin sytostaattien tehon. Toistaiseksi en vielä ole onnistunut löytämään tietoa siitä, miten paljon lupeolia tarvittaisiin ja miten paljon sitä ruoka-aineissa on. Parhaiksi lupeolin lähteiksi on kuitenkin eri lähteissä mainittu mansikoiden lisäksi mango, porkkana, viikunat ja meloninsiemenet.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-70380470665406306292008-09-29T14:04:00.000+03:002008-09-29T14:04:00.000+03:00Niin, oletin kommenttisi jotenkin liittyvän tähän ...Niin, oletin kommenttisi jotenkin liittyvän tähän käsiteltävään aiheeseen. <BR/><BR/>Mukava kun kommentoit!Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-29263107896667936292008-09-29T13:51:00.000+03:002008-09-29T13:51:00.000+03:00Sori, taisin tuossa kertoa asiasta, josta Sinulla ...Sori, taisin tuossa kertoa asiasta, josta Sinulla ei välttämättä ole muistissa samaa tietoa?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-40638982165986620262008-09-29T13:10:00.000+03:002008-09-29T13:10:00.000+03:00Niin, mutta kun on nyt osoitettu, että syöpäsolu k...Niin, mutta kun on nyt osoitettu, että syöpäsolu kasvaa juuri siihen rikottuun soluun, kuten esim koepaloissa otettuihin reikiin yms, on älytöntä jatkaa niiden napsimista. Kukaan ei puhu siitä, vaan kuvitellaan edelleen, että syöpä tulee kaikille jossain vaiheessa. Tuli tai ei, olisi kaikkein parhainta syövänestoa jättää ne koepalat ottamatta. <BR/><BR/>Ei mihinkään enää voi luottaa. Muuntogeeninen bakteerivalmiste jonka varoaika on vaiun 3 vrk on jo luomusallittua, kerrottiin Evirasta jus. Ja sitä saa käyttää jopa pohjavesialueilla. Mut nyt tiedän, että kaali täytyy aina kypsentää, jos ollenkaan sitä kannattaa syödä ja luomuviljelijäkin täytyy tuntea itse, ennen kuin uskaltaa mitään syödä. Onneksi niilläon puhelin, voi kysyä itse, käyttääkö Turex 50 WP-valmistetta:-D<BR/><BR/>Niin, luonnonmarjoissa kuten karpaloissa ei kovin vaarallisia aineksia voi olla, jos ei sitten soitakin kohta aleta jollain pykälällä myrkyttämään!Anonymousnoreply@blogger.com