tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post1856380577738450401..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Perusruoka kunniaanChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-61534013143742095132008-09-27T14:47:00.000+03:002008-09-27T14:47:00.000+03:00Kiitos vaan... mutta mulle vapaa-aika on tullut ai...Kiitos vaan... mutta mulle vapaa-aika on tullut aina vaan arvokkaammaksi. Hajusteallergia vaikuttaa myös siihen ja pitää minut nykyään aina enemmän omissa oloissa ja touhuilua luonnossa. Voittehan jutella siellä aiheista ilman minuakin:-DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-46468889686710723632008-09-26T07:37:00.000+03:002008-09-26T07:37:00.000+03:00En sinällään epäile, etteivätkö nuoret urheilijat ...En sinällään epäile, etteivätkö nuoret urheilijat usein olisi, kehnoja kokkeja. Monet kokkiohjelmat yms. lähtevät usein tekemään ruoanlaitosta liian vaikeaa. Ruuilla pitää olla hienot ranskalaiset nimet, maustesekoitukset täsmällisiä jne.<BR/><BR/>Voita ja sipulia pannuun, niin moni juttu maistuu hyvältä.<BR/><BR/>Olisiko sinulla mahdollisuutta viskata sähköisesti esimerkkiä jonkun urheiljan ruokapäiväkirjasta. Kiinnostaisi vilkaista.Sami Uusitalohttps://www.blogger.com/profile/04313954324304220641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-33102667992946258782008-09-25T21:26:00.000+03:002008-09-25T21:26:00.000+03:00Sami Uusitalon silmiin on osunut ohjelmassa outo k...<B>Sami Uusitalo</B>n silmiin on osunut ohjelmassa outo kohta: Urheilijat ovat usein huonoja kokkeja. <BR/><BR/>Olen nähnyt satoja urheilijoita, heidän ruokapäiväkirjojaan käynyt läpi ja heidän kanssaan ravitsemuksesta puhunut. Silmiinpistävänä piirteenä on, että osataan juuri ja juuri makaronimössöä keittää, siihen mikrossa lämmitettyjä pakastettuja vihanneksia kaataa joukkoon, sekoittaa - ja syödä suurella intohimolla. Makunautintoja tarjoavan ruokahetken eteen kannattaa kuitenkin nähdä hieman enemmän vaivaa. Siitä ajattelin puhua. Lappeenrannassa eräs yrittäjä valjastaa tästä konseptistani tällä hekellä bisneskuvioita (tsemppiä yrittäjälle!). Tehdään taatusti yhteiskeikkoja tulevaisuudessa.<BR/><BR/>Aivan kuten esimerkilläsi osoitat, Sami, ruoanlaitto ei ole vaikeaa. Helppoja tapoja esittelen minäkin. Et mahdollisesti aavista urheilijoiden lähtötason surkeuden?<BR/><BR/>Kiitos kommentista.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-60298145686300586002008-09-25T21:19:00.000+03:002008-09-25T21:19:00.000+03:00Glutamaatteja -nimimerkillä varustettu kommentoija...<B>Glutamaatteja</B> -nimimerkillä varustettu kommentoija, tapaammehan Santasportin tiloissa sunnuntaina 16.11.2008? Palan halusta luennoida/puhua juuri Sinulle. Puhun vaikkapa vihreistä perunoista, jos se saa mielenkiintosi heräämään eikä kohtuuttomasti häiritse muita kuulijoita. Olen huomattavasti parempi puhuja kuin kirjoittaja, joten jos olet onnettomiin ja vaatimattomiin kirjoituksiini väsähtynyt, saatat yllättyä iloisesti kuullessasi puheeni. Puhujana olen parhaimmillani. Avoin, rehellinen, innostunut, innovatiivinen, hauska ja arvaamaton.<BR/><BR/>Osta junalippu Rovaniemelle. Jos et ole tyytyväinen luentooni, korvaan matkakulusi omasta kukkarostani.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-56445179100391644292008-09-25T19:13:00.000+03:002008-09-25T19:13:00.000+03:00Huomioni kiinnittyi yhteen kohtaan:Urheilijat ovat...Huomioni kiinnittyi yhteen kohtaan:<BR/><BR/>Urheilijat ovat usein huonoja kokkeja. Mielestäni ihmisen ei tarvitse olla mestarikokki, tai edes keskinkertainen, saadakseen hyvin suojaravinteita.<BR/><BR/>Kaalia, paprikaa, tomaattia, jne. voi syödä sellaisenaan. <BR/><BR/>Voi ja näkkäri ei vaadi niin ikään ihmeellisiä taitoja.<BR/><BR/>Ilmiömäinen ponnistus voisi olla voin sulattaminen pannussa, sipulien pilkkominen siihen ja lihatiskiltä ostettujen jauhemaksa pihvien paistaminen em. pannussa. <BR/><BR/>voita ja jauhelihaa pannuun, pilko sekaan sipulia ja keräkaalia. Hauduta matalalla lämmöllä vaikkapa tunti. Helppoa ja ravitsevaa.<BR/><BR/>Suojaravinne tiheä kananmuna on tavattoman helppo valmistaa. Mitään "kurmee" viisastelua ei tarvita, vaan poikamies tason taidoilla saa tavattoman hyvin suojaravinteita. Tärkeää on tietää missä tavan ruoka-aineissa näitä ravintoaineita on.Sami Uusitalohttps://www.blogger.com/profile/04313954324304220641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-74006063261088067612008-09-25T19:12:00.000+03:002008-09-25T19:12:00.000+03:00En tiedä - esitin vain toiveen. Kai se menee sun m...En tiedä - esitin vain toiveen. Kai se menee sun mukana perille asti? <BR/><BR/>Tuon pansuolan takia aika moni ei voi syödä oikeastaan missään, missä on "terveellistä" ruokaa. Se kun ei näy sapuskassa, jos on laitettu:-(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-64135371016053970552008-09-25T13:47:00.000+03:002008-09-25T13:47:00.000+03:00Eikä pansuolaa meille "tietää" jotakin sellaista S...<B>Eikä pansuolaa meille</B> "tietää" jotakin sellaista Santasportista mistä minulla ei ole aavistustakaan. Olen ollut siellä useita jaksoja vuosittain ja terveenä olen pysynyt. Ruoka voisi olla monipuolisempaa ja sitä poroa voisi tarjota useammin. Hieno paikka se Santasport kerta kaikkiaan.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-32162505035553705762008-09-25T13:28:00.000+03:002008-09-25T13:28:00.000+03:00Tämähän mielenkiintoista:-)Pitäisikö mun käydä tar...Tämähän mielenkiintoista:-)<BR/><BR/>Pitäisikö mun käydä tarkistamassa, onko siellä vihreitä perunoita? Satuin viime viikolla ostamaan luomuperunoita pussillisen (vieraita varten tosin... eihän me perunoita ole syöty aikoihin...) ja koko pussi oli vihreitä!!! Laitoin kyllä Eviraan kysymyksen, mitä mun pitäisi niille tehdä, kun niissähän on solaniinia, eikä niitä saa syödä ollenkaan! No, ei ole tullut vastausta, eikä vastannut viljelijäkään, jolle asiasta laitoin mailia. Muistathan kiertää keittiön kautta, ettei porukat sairastu siellä - kaikki johtuu jostakin ja tosi ikävää, jos sun keikka menee pilalle niin pinestä - saati sitten jonkin lisäaineen takia.Anonymousnoreply@blogger.com