tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post1873032746358672509..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Missä suomalaistuotteessa on eniten moderneja E-vitamiineja?Christer Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger79125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-79833623679124045832008-11-25T17:16:00.000+02:002008-11-25T17:16:00.000+02:00Ottiatuota tuli tosta leafin lauantai pussista mie...Ottiatuota tuli tosta leafin lauantai pussista mieleen että karnauba vahaa käytettiin aikoinaan autonvahaukseen ja muuten myös vissiin nykyäänkin ainesosana autovahassa jottatuota kiva kiille karkeissa ja eikös noi e-vitamiinit yleensä ole tosiaan keinotekoisia/luontaisenkaltaisia aromeita ym.joista suurimman osan terveysvaikutteita ei tiedetä tai olla pystytty selvittämään <BR/><BR/>-Matti M Myöhänen-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-80633463148051638802008-07-20T16:17:00.000+03:002008-07-20T16:17:00.000+03:00Huomasin tämän grillailessa..Pouttu: marinoitu pos...Huomasin tämän grillailessa..<BR/><BR/>Pouttu: marinoitu possun ulkofileepihvi.<BR/><BR/>http://www.pouttu.fi/fi/tuotteet/tuotteen_tiedot/?id=132&productId=73&selGroup=3<BR/><BR/>Eli grillilihassa on 15 eri E-ainetta. Poutun sivuilla olevasta listasta puuttuu E316, joka on kyllä kaupan pakkauksen etiketissä.<BR/><BR/>Lista lisäaineista:<BR/><BR/>E407<BR/>E450<BR/>E451<BR/>E621<BR/>E635<BR/>E262<BR/>E330<BR/>E331<BR/>E412<BR/>E415<BR/>E300<BR/>E316<BR/>E202<BR/>E211<BR/>E250<BR/><BR/>Lihapitoisuus: 64%.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-38524632024968243872008-07-10T15:50:00.000+03:002008-07-10T15:50:00.000+03:00Oli mukava lukea Juuso R:n mukavaa analyysia lisäa...Oli mukava lukea <B>Juuso R</B>:n mukavaa analyysia lisäaineiden merkityksestä. Täytyy sanoa, että olen samoilla linjoilla sinun kanssasi. Räväkkyyteni alle tahtoo jäädä suopeuteni elintarviketeollisuutta kohtaan. Ja varsinkin tässä lisäainekeskustelussa jouduin pettymään vuoropuheen mahdottomuuteen. Lähetin kommentteja kaikille listalla ja listan tuntumassa oleviin elintarvikevalmistajiin, joillekin jopa 3-5 kertaa muistutuksen kera. Silti sanainen arkku ei auennut ja silloinkin kun Leaf Oy:n tiedottaja jotain asiasta ilmaisi, olisi ehkä ollut parempi olla ihan hiljaa vain.<BR/><BR/>Ei tämä lisäainejuttu tähän jää. Kunhan saan klapipinoa hiukan enemmän vielä kasvatettua, niin ryhdyn selvittämään mitä listalla olevien elintarvikkeiden sisältämien lisäaineiden alle oikein kätkeytyy.<BR/><BR/>Sitä odotellessa ostakaa lähellä tuotettua ruokaa, jossa on mahdollisimman vähän niitä moderneja E-vitamiineja. Ja muistakaa, että "Lauantaipussin" makeisissa ei ole terveyttä edistäviä lisäaineita! Älkää ostako mitään sellaista joka on heräteostovyöhykkeellä (10 m lähempänä kaupan ulosmenokassaa)!<BR/><BR/>Hyvää kesää! Tänään paistaa aurinko!Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-38025527173415627602008-07-10T10:48:00.000+03:002008-07-10T10:48:00.000+03:00TTM kirjoittaa mielestäni paljon asiaa – kuten myö...TTM kirjoittaa mielestäni paljon asiaa – kuten myös Christer. Mainio Veteraaniurheilijamme on valinnut tuon räväkämmän linjan, joka uppoaa kansan syviin riveihin kuin kuuma veitsi voihin. Niin se vain on, vaatimaton piipitys harvoin kantaa turuille ja toreille. Uskaltaisin väittää, että tämä Suomemme on niin pieni maa, että vastaavilla tempauksilla voi olla hyvinkin voimakkaita vaikutuksia siihen, minkälaisia tuotteita markkinoilla näemme. <BR/><BR/>Teollisuuden rajapintaa tarkastelevana itseäkin tosin TTM:n tyyliin välillä harmittaa todella se tietty mustavalkoisuus, jossa teollisuus tuodaan esille vain kaiken pahan alkuna ja juurena. Totuus kuitenkin on, että Suomessa elintarviketeollisuus reagoi muuttuviin markkinoihin sekä valvontaviranomaisten toimiin nopeammin kuin juuri missään muualla maailmassa. Haluaisin myös joskus nähdä teollisuuden mahdollistajana, sen sijaan että se nähtäisiin vain sanelija. <BR/><BR/>Osa lukijoista kaiholla tavoittelee aikoja, jolloin ruoka valmistettiin kaikella hartaudella alusta alkaen. Fakta kuitenkin on, että ruoanvalmistukseen käytetty aika on valumassa minimiin, halusimme sitä tai emme. Eikö siis olisi tarpeellista muodostaa rakentava keskusteluyhteys kaikkien osapuolten välille ja todella pohtia, mitä juuri tässä tilanteessa voimme, näillä resursseilla, tehdä? Pieni ruoanvalmistusvalistus ei toki koskaan ole pahasta.<BR/><BR/>Kenties sitten optimistista, mutten millään usko teollisuuden haluavan tuputtaa kansalle tuotteita, joita se ei oikeasti halua. Kun jo lähtökohta on se, että SUURIN osa tuotelanseerauksista epäonnistuu, pysyy asenne pääsääntöisesti nöyränä. Jo nyt näemme, että lisäaineettomuustrendi on voimistunut jopa niissä elintarvikeryhmissä, joissa lisäaineet eivät perinteisesti ole olleet ongelma, vaan mahdollistaja. Pyrkimys luontaisuuteen, mitä ikinä se sitten onkin, vahvistuu, vaikkei sille aina edes löytyisi tieteellistä perustaa. <BR/><BR/>Aivan oma asianhaaransa tietysti on se, että ilman juuri tällaisia Christerin kaltaisia tempauksia moni asia jää tiedostamatta ja kansa syö tyytyväisenä sitä mitä sille kulloinkin tarjotaan. Populaarimediassa on kuitenkin niin paljon liikkeellä mustavalkoista tapaa esittää asioita, että toivon mukaan saamme lukea monipuolisia ja laaja-alaisia näkemyksiä ravitsemusaiheisiin myös jatkossa.Juuso Rhttps://www.blogger.com/profile/07476857644396891234noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-35331666083069016212008-07-06T10:51:00.000+03:002008-07-06T10:51:00.000+03:00Joku kirjoitti, että syö normaalisti suositeltuja ...Joku kirjoitti, että syö normaalisti suositeltuja ruokia ja on terve. Luin jostain kirjasta, että siellä terveyden takana se sairaus koko ajan vuosi vuodelta lisääntyy. Kunnes onkin jo liian myöhäistä, kun jo oireillaan. Eikö voisi ajtella terveyttään jo ennenkuin sairastuu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-13871084052418164922008-06-24T00:16:00.000+03:002008-06-24T00:16:00.000+03:00Tämä kilpailu on ollut aivan mainio tämä missä pit...Tämä kilpailu on ollut aivan mainio tämä missä piti löytää lisäaineita ruoka-aineissa. Olen käyttänyt paljon aikaa tutustuakseni tuoteselosteisiin. Havaitsin yllättävän yleiseksi lisäaineiden käytön elintarvikkeissamme. Olet oikein kunnolla ravistanut minut hereille! Kiitos siitä!<BR/><BR/>SeppoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-24574001024540516792008-06-22T14:53:00.000+03:002008-06-22T14:53:00.000+03:00Jäätelöstä on paras sellainen, missä ei ole karrag...Jäätelöstä on paras sellainen, missä ei ole karrageenia E407 . kauheen monessa on, mutta esimerkiksi Mövenpick- jäätelössä ei ole. <BR/><BR/>Kannattaa muistaa, että lääkelaitoksen luettelossa karrageenia on yleensä peräruiskesuspensioissa. En tiedä, millä perusteella se on hyväksytty luomutuotteisiin, mutta mahan sillä saa tervekin kipeäksi, mut ei yleensä näe lukea niitä pikkutekstejä... siis ei TIEDÄ syöneensä mitään sopimatonta.<BR/><BR/>Katso nyt kuitenkin tämä video:<BR/>http://www.youtube.com/watch?v=vgphZdE5VeE&feature=related<BR/><BR/>Laitan sen linkkiinkin, jos sattuis niin, ettei tuo aukeakaan. Ruskolevää se on ja hyvin halpaa teollisuudelle... Mut että SALLITAAN luomukermassa, on jo järkyttävää. Mut eihän kaikki ihmiset välitä tietää, mitä se ruskolevä on....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-34466246973349562022008-06-22T13:20:00.000+03:002008-06-22T13:20:00.000+03:00Ei ole mustavalkoista, vaan esimerkiksi LASTEN RUO...Ei ole mustavalkoista, vaan esimerkiksi LASTEN RUOASTA on lailla kielletty glutamaatit - siis jo kauan sitten, kun mahahappoja lisäävää lääkeainetta on alettu lisäämään niin moniin tuotteisiin, eikä ne mitään säilyvyyttä paranna. <BR/><BR/>Mut eihän lapset voi valita eikä aina valittaakaan eikä äideille saa kertoa, että katsos vähän mitä lapselleen tarjoaa... <BR/><BR/>10 vuoden kokemuksella kerron, mutta en tosiaan olisi halunnut itsekään olla se hyväuskoinen hölmö, joka kaikki uskoo huoletta...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-65004949795263138242008-06-17T15:28:00.000+03:002008-06-17T15:28:00.000+03:00Vaikka on karkkipainotteinen E-lista, ja antaa ehk...Vaikka on karkkipainotteinen E-lista, ja antaa ehkä hiukan epätarkan kuvan kokonaissaannista (kun toivottavasti kukaan ei syö karkkeja kuin oikeaa ruokaaa), niin vaikutuksia tarkastelulla oli ainakin minun nautintakäytänteille. <BR/><BR/>Rupesin karkkilakkoon tyystin ja vaihdoin Aino- yms. -jäätelöt ihan tavalliseen bulkkijäätelöön, eli vaniljakermajäätelöön. En vanno, että on elinikäinen irtautuminen näistä E:llä rikastetuista syötävistä, mutta paasto kuitenkin.<BR/><BR/>tuulaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-67417492179363918422008-05-28T18:06:00.000+03:002008-05-28T18:06:00.000+03:00On hyvä saada rakentavaa palautetta, kuten esimerk...On hyvä saada rakentavaa palautetta, kuten esimerkiksi nämä <B>TtM</B>:n kommentit.<BR/><BR/>Paljon joudut jatkossakin lukemaan rivien välistä.<BR/><BR/>Paljon joudut minua ojentamaan.<BR/><BR/>Tarkoituksellisesti kärjistän täällä blogissani asioita. Varsinaisissa lehtikirjoituksissani ja kirjoissani on huomattavasti rauhallisempi meno päällä. Luennoilla saatan villiintyä. Puheammattilaisena olen mielestäni parhaimmillani "livenä". <BR/><BR/>"Sinulla oli sitten hyvä show", sanoi minulle eräs iskelmätähti, joka oli luentoani kuuntelemassa. Se on yksi hienoimpia kannustuksia mitä voi kuvitella saavansa osakseen. Toinen ihmetyksen aihe on kun salintäyteinen nuorisoporukka kuuntelee ravintoluentoa ja tällaista vanhaa papparaista yli tunnin hermostumatta.<BR/><BR/>Jatketaan hommia...Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-13917913637716224552008-05-27T21:06:00.000+03:002008-05-27T21:06:00.000+03:00Kirjoitin viestin väsyneenä rankan työpäivän jälke...Kirjoitin viestin väsyneenä rankan työpäivän jälkeen, eikä ajatus oikein kulkenut enää kunnolla tuossa vaiheessa. Blogin asiasisällössä ei ole koskaan ollut mitään moitittavaa. En vain henkilökohtaisesti pidä siitä tavasta millä asiat tässä blogissa, kuten myös monissa muissakin lähteissä, ilmaistaan. Asiat nähdään liian mustavalkoisina. Otetaan esimerkiksi nyt tämä lisäainejuttu: Blogin kirjoituksia lukiessa saa sellaisen käsityksen, että kaikki lisäaineet olisivat pahasta. Asiahan on kuitenkin täysin päinvastoin. Lisäaineita lisätään ruokiin mm. sen takia että niiden säilyvyyttä parannetaan. Jos tällaiset lisäaineet jätettäisiin pois, ei tuotteiden käyttäjien terveys välttämättä paranisi. Pahimmassa tapauksessa kävisi juuri päinvastoin, kun bakteerit ja muut taudinaiheuttajat pääsisivät paremmin lisääntymään tuotteissa. Ilman säilöntäaineita tuotteiden säilyvyysaika myös lyhenisi, jolloin kaupat joutuisivat poistamaan tuotteita valikoimastaan useammin ja tällöin myös tuotteiden kuluttajahinta nousisi.<BR/><BR/>Toisena asiana voidaan ottaa hiilihydraattitietoisuus. Blogia lukiessa saa helposti sellaisen käsityksen, että nykyisillä ravitsemussuosituksilla ei voi elää terveellisesti. Kuitenkin Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät liiku kovinkaan paljon, syövät virallisten suositusten mukaisesti ja ovat siitä huolimatta normaalipainoisia ja täysin terveitä. Totuus on, että niin hiilihydraattitietoinen kuin virallistieteellinenkin ruokavaliolla voi olla terveellinen tai epäterveellinen. Ei ravinnon energiaprosentit pelkästään ratkaise ravinnon terveellisyyttä. <BR/><BR/>Arvostan kovasti sitä työtä mitä teet tämän blogin eteen. Olen hyvin monissa asioissa samaa mieltä kanssasi ja näistä kirjoituksistasi saan hyviä ideoita omia luentojani varten. Mutta en voi esimerkiksi kuvitella, että ohjaisin hiilihydraattitietoisuudesta kiinnostuneen asiakkaani sivuillesi, koska suurin osa ”taviksista” ei osaa lukea täällä olevaa aineistoa ns. rivien välistä, vaan ottavat täällä tapahtuvan ”asioiden kärjistämisen” tosissaan.<BR/><BR/>No niin, nyt on taas menty niin pahasti aiheesta sivuraiteille, että saa riittää tältä erää. Toivottavasti aikasi riittää jatkossakin mielenkiintoisen blogisi ylläpitämiseen.TtMhttps://www.blogger.com/profile/14437400246137621542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-86556485536714561002008-05-27T08:18:00.000+03:002008-05-27T08:18:00.000+03:00Ihan hyvä on ottaa esille näitä asioita... Siis os...Ihan hyvä on ottaa esille näitä asioita... Siis osa aineista tosiaan on ilmoitettu tuoteselosteessa, mutta onhan ruoassa esim suolassa paakkuuntumisenestoainetta E536, joka yskittää hirvittävästi (astmadiagnoosi, eikiitos!) tai jodia, jota on monessakin suolassa, mutta myös ruoassa. Löysin hyvän luomujuuston, missä ei ole yhtään jodia ja ihmettelenkin nyt, miksi meidän täytyy huoeltta niellä kaikki, mitä teollisuus keksii sapuskaan lisäämään?<BR/><BR/>Minulla ei ole jodiallergiaa, mutta miten ne ihmiset ikinä pärjää, joilla on?????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-25052943772971711442008-05-26T23:23:00.000+03:002008-05-26T23:23:00.000+03:00TtM, eli "Turhan tiedon Maisteri" on lausunut omia...<B>TtM</B>, eli "Turhan tiedon Maisteri" on lausunut omia mielipiteitään tästä lisäaineaiheestani. Siihen hänellä toki on oikeus. Kohtuuttoman työlääksi menisi jos tässä vaiheessa muuttaisin kilpailun "sääntöjä". Viedään tämä kilpailu loppuun ja katsotaan sitten mitä jatkossa seuraa. <BR/><BR/>Oli tavattoman hyvä kun vaadit minulta asiallista suhtautumista. Täytyy ainakin yrittää ymmärtää paremmin elintarviketeollisuutta jatkossa.<BR/><BR/>Et varmaan aavista miten paljon teen taustatyötä jo nyt saattaakseni nämä vaatimattomat tekstinpalaset kasaan. En voi tähän ilmaispalveluun tämän enempää panostaa.<BR/><BR/>Ilmeisen sokeana en näe pointtiasi tässä asiassa: "Olen seurannut blogiasi jo pitemmän aikaa, ja minusta sen asiasisältö on mennyt huonompaan suuntaan. Pidin huomattavasti enemmän siitä Christer Sundqvistista, joka suhtautui asioihin kriittisen asiallisesti kuin nykyiseen Christer Sundqvistiin, joka näkee asiat vain joko mustina tai valkoisina."Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-77859705000416501652008-05-26T23:02:00.000+03:002008-05-26T23:02:00.000+03:00Olen niin ikää täysin samaa mieltä nk:n kanssa. Ma...Olen niin ikää täysin samaa mieltä nk:n kanssa. Makeissekoituksia ei olisi pitänyt ottaa mukaan tähän ”kilpailuun” ollenkaan. On aivan itsestään selvää, että makeissekoitus, jossa on useita erilaisia väri- ja muiden lisäaineiden kyllästämiä makeisia, sisältää enemmän E-koodein merkittyjä lisäaineita kuin yksittäiset tuotteet. Mene esimerkiksi Makuuniin ja valitse irtokarkkipussiin yksi makeinen jokaista lajia. Uskaltaisin väittää, että tuossa sekoituksessa olisi E-koodeja reilusti yli toista sataa. <BR/><BR/>Jotta saisimme todellisen tiedon tuotteiden terveellisyydestä/epäterveellisyydestä, olisi kaikki E-koodit käytävä läpi ja selvitettävä niiden mahdolliset terveyshaitat. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, on hyvin suuri osa noista lisäaineista täysin vaarattomia ainesosia, joita ovat esim. päivittäin syömämme kasvikset ja hedelmät pullollaan. Se että tuotteessa on monta E-koodilla merkittyä lisäainetta, ei tee tuotteesta epäterveellistä. Tuote, jossa on vain pari modernia E-vitamiinia, saattaa olla huomattavasti epäterveellisempi kuin tuote, jossa niitä on toistakymmentä. Älkää kuitenkaan käsittäkö minua väärin. Suurin osa tuossa listassa olevista tuotteista on sellaisia joihin en koskisi pitkällä tikullakaan. En kuitenkaan pelkää niiden sisältämiä lisäaineita, vaikka pyrinkin välttämään teollisesti valmistettuja tuotteita.<BR/><BR/>En niin ikää näe mitään nauramisen aihetta Leafin täysin asiallisessa viestissä. Ei ole ihme, jos tuotteiden valmistajat välttelevät vastaamasta yhteydenottopyyntöihisi, jos heti alat vääristellä heidän kirjoittamiaan vastauksia täällä blogissasi. Omasta mielestäni Leafin edustaja ei lukemani perusteella missään vaiheessa väittänyt makeissekoitusta terveystuotteeksi, vaan ainoastaan ilmoitti, että monet tuotteen E-koodeilla merkityistä ainesosista on täysin turvallisia, eivätkä aiheuta terveydellistä haittaa. Ja kuten edustaja asian ilmaisi, on monilla E-koodein merkityillä aineilla jopa terveydelle edullisia vaikutuksia. <BR/><BR/>Jos oikein pilkkua ruvetaan viilaamaan, niin esimerkiksi KAIKKI kaupasta kasvisosastolta ostamasi vihannekset ja hedelmät sisältävät terveydelle haitallisia aineita. Nämä ”myrkyt” ovat syntyneet evoluution myötä, kun kasvien on tarvinnut suojautua niitä syöviltä eliöiltä (tai ts. ne kasvit jotka näitä myrkkyjä ovat erittäneet ovat säilyneet hengissä suuremmalla todennäköisyydellä). Näiden kasvikunnan tuotteiden syöminen on kuitenkin ihmiselle turvallista, sillä niiden tuottamien myrkkyjen pitoisuudet ovat normaalikäytössä niin pieniä, etteivät ne aiheuta terveydelle vaaraa. Fakta on kuitenkin se, että lähes kaikki syömämme ravinto saattaa olla liian suurina pitoisuuksina terveydelle haitallista. Jopa puhdas lähdevesi saattaa liikaa nautittuna aiheuttaa ihmiselle hengenvaaran.<BR/><BR/>Ymmärrän, että tarkoituksesi on olla hieman yliprovosoiva täällä blogissasi, mutta en näe, miten ”hysterian” levittäminen edistäisi ajamaasi asiaa. Olen seurannut blogiasi jo pitemmän aikaa, ja minusta sen asiasisältö on mennyt huonompaan suuntaan. Pidin huomattavasti enemmän siitä Christer Sundqvistista, joka suhtautui asioihin kriittisen asiallisesti kuin nykyiseen Christer Sundqvistiin, joka näkee asiat vain joko mustina tai valkoisina. <BR/><BR/>Terveisin:<BR/><BR/>TtM eli Turhan Tiedon MaisteriTtMhttps://www.blogger.com/profile/14437400246137621542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-74198146312358678782008-05-26T09:47:00.000+03:002008-05-26T09:47:00.000+03:00Olen ihan samaa mieltä nk:n kanssa, että makeisten...Olen ihan samaa mieltä <B>nk</B>:n kanssa, että makeisten ja kakkujen vyöry listalla on hieman viemässä harhaan tätä pohdintaa ruokiemme lisäaineista. Annetaan nyt kuitenkin tämän kilpailun edetä omalla painollaan juhannukseen saakka. Kesähelteiden kypsyttämillä aivoilla voimme ehkä sitten jatkaa toisenlaisella kilpailulla millä kokoamme päivittäin nautittavien ruoka-aineiden listaa (missä on joko paljon E-koodeja tai erityisen kiistanalaisia E-koodeja).<BR/><BR/>Kiitos kommentista. Säästä parhaimmat päivittäin käytössä olevien "myrkky"-elintarvikkeiden listasi myöhäisempään ajankohtaan.<BR/><BR/>Tsemppiä, toivoo ChristerChrister Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-27345576345243790362008-05-26T09:36:00.000+03:002008-05-26T09:36:00.000+03:00Mielenkiintoinen kilpailu. Nyt alkaa vain lista tä...Mielenkiintoinen kilpailu. Nyt alkaa vain lista täyttymään pelkistä makeissekoituksista ja kakuista. Ainoa mielenkiintoinen kohde listalla on enää tuo Tacostick, joka ilmeisesti on omassa ruoka-aineluokassaan ylitse muiden. Olisiko mahdollista saada rinnakkaislistoja jonkinlaisiin ruoka-aineluokkiin jaettuna? Olisi kuitenkin hyödyllisempää tietää esim. missä valmisateriassa tai välipalatuotteessa on eniten moderneja E-vitamiineja. Nuo makeiset ovat kuitenkin (toivottavasti useimmilla) vain harvemmin käytettyjä tuotteita.<BR/> <BR/>Luulisi päivittäistuotteissa olevien E-koodien kuitenkin huolettavan enemmän, varsinkin siis niiden "väärien" E-koodien. Välillä tuntuu että nyt kuin listalle pääsyyn tarvitaan useita kymmeniä E-koodeja, voi moni ajatella että en viitsi lähettää tätä terveellisenä mainostettua tuotetta Christerille kun tässä on "vain" 9 E-koodia.<BR/><BR/>nkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-47978812903918681712008-05-14T16:34:00.000+03:002008-05-14T16:34:00.000+03:00Sano Pihtiputaan mummolle terveisiä ;D mmSano Pihtiputaan mummolle terveisiä ;D<BR/><BR/> mmAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-19636252992363294292008-05-13T21:37:00.000+03:002008-05-13T21:37:00.000+03:00Pekalla oli mielenkiintoista tietoa.mm ihmetteli o...<B>Pekalla</B> oli mielenkiintoista tietoa.<BR/><BR/><B>mm</B> ihmetteli onko sivuilleni ohjautunut oululaisia. Minun ilmaislaskurini on aika rajoittunut. Ei siitä juurikaan pysty seuraamaan kotipaikkakuntia. Sen voin sanoa, että viikonloppuna oli noin 15 000 käyntiä sivuillani, eli viisi kertaa enemmän kuin normaalisti. Suurin osa tuli Iltalehden suorasta linkistä sekä pieni osa Savon Sanomien jutusta. Forum24 -lehdestä ei ole havaintoa. Tulen Ouluun seuraavaksi maratontapahtuman yhteydessä järjestettävään pastapartyyn. Minulla on siellä lyhyt ravintoluento. Huomenna menen Pihtiputaalle tapaamaan diabeetikkoja. Toivottavasti tulee loistava ilta ja paikalle saapuu myös lääkäreitä ja diabeteshoitajia.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-3681413865486603132008-05-13T21:20:00.000+03:002008-05-13T21:20:00.000+03:00Oulussa ilmestyvä Forum24-lehti oli huomioinut täm...Oulussa ilmestyvä Forum24-lehti oli huomioinut tämän kisan kolumnissaan. Oli myös maininta, että Christer tulee Ouluun luennon pitoon urheilutapahtuman yhteyteen. Onko muuten sivulla näkynyt uusia kävijöitä pohjoisesta? Kiinnostaa paljonko ihmiset noteeraa lehtikirjoituksia. Olisiko tuon lehden levikki n.100 000 kpl.<BR/><BR/><BR/>mmAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28348668561979256022008-05-13T17:57:00.000+03:002008-05-13T17:57:00.000+03:00Tiede lehti kirjoittaa:28.01.2008Yhdysvaltalainen ...Tiede lehti kirjoittaa:<BR/><BR/>28.01.2008<BR/><BR/>Yhdysvaltalainen ravintopyramidi vuodelta 1992 suositti syömään paljon hiilihydraatteja ja vähän rasvaa. Kuva: USDA. Center for Nutrition Policy and Promotion. Viralliset ravintosuositukset saattavat olla haitallisia<BR/>Yhdysvaltalaiset ovat lähes kolme vuosikymmentä tottuneet saamaan aina viiden vuoden välein päivitetyt kansalliset ravintosuositukset. Nyt tutkija Paul Maranz kollegoineen vaatii American Journal of Preventive Medicine -lehden verkkosivuilla tulevilta suosituksilta aiempaa parempaa tieteellistä näyttöä.<BR/><BR/>Marantz epäilee, että suositukset ovat ehkä jopa huonontaneet yhdysvaltalaisten terveyttä ja vaikuttaneet lihavuusepidemian syntyyn. Suosituksissa on kiinnitetty huomiota rasvaan ja moni on saattanut alkaa pitää kaikkia vähärasvaisia ruokavalioita terveellisinä. Se on taas voinut johtaa liikojen kalorien saantiin hiilihydraateista.<BR/><BR/>Lihavuus on yleistynyt Yhdysvalloissa suunnilleen samaa tahtia hiilihydraattien käytön lisääntymisen kanssa.<BR/><BR/>Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005 (Valtion ravitsemusneuvottelukunta)PekkaPhttps://www.blogger.com/profile/04310911918225549230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-29694503807067450322008-05-13T15:54:00.000+03:002008-05-13T15:54:00.000+03:00Jep, Ankka, huomasin nuo kahteen kertaan ilmoitetu...Jep, <B>Ankka</B>, huomasin nuo kahteen kertaan ilmoitetut E-koodit. Sijoitin sinut kuitenkin listan tuntumaan.<BR/><BR/>Eikö olekin yllättävää, että sellaisena kovin huonona tuotteena pidetyssä makkarassa ei olekaan niin paljon lisäaineita?<BR/><BR/>En ymmärrä miksi Myllyn Paras ei viitsi vastata miksi heidän mielestään Tacosticksit pitää sisältää 27 E-koodia? Eikö pienempikin määrä riittäisi?Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-25839178295638275742008-05-13T15:46:00.000+03:002008-05-13T15:46:00.000+03:00Totta, ei listalle helpolla päästä, tossakin itse ...Totta, ei listalle helpolla päästä, tossakin itse hätiköin ja laskin vain tarkemmin katsomatta kaikki E-alkuset, siellä olikin sitten samoja muutama.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-60593786246255368832008-05-13T15:36:00.000+03:002008-05-13T15:36:00.000+03:00Kiitos ehdotuksista Ankka! Listalle on tavattoman ...Kiitos ehdotuksista <B>Ankka</B>! Listalle on tavattoman vaikea päästä nykyään. Olen ihan samaa mieltä, että lapset saavat näiden makeisten mukana aivan liian paljon lisäaineita.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28320199032852415472008-05-13T15:25:00.000+03:002008-05-13T15:25:00.000+03:00Nonii, jatkettiin Fasun karkkeihin, tuolla ei pääs...Nonii, jatkettiin Fasun karkkeihin, tuolla ei päästä ihan listalle, mutta muutamia tuolta, monesta löytyy samoja määriä:<BR/><BR/>16: Tutti Frutti Choco<BR/>http://www.datahotelli.com/fazermakeiset/?productId=403391&brandId=5023156&productGroupCode=&searchTerm=&ingrTable=&specialDiet=<BR/><BR/>16: Ässä mix Laku<BR/>http://www.datahotelli.com/fazermakeiset/?productId=403764&brandId=5023147&productGroupCode=&searchTerm=&ingrTable=&specialDiet=<BR/><BR/>17: Re-mix Choco<BR/>http://www.datahotelli.com/fazermakeiset/?productId=403403&brandId=5023169&productGroupCode=&searchTerm=&ingrTable=&specialDiet=<BR/><BR/>Eniten tuolla mietityttää lapsille tarkoitettujen tuotteiden "pitoisuudet", esim luokassa lastenpastillit löytyy heti 10 lisäainetta:<BR/>Niiskuneiti xylitol 18g pastilli<BR/>http://www.datahotelli.com/fazermakeiset/?productId=102221&brandId=5023143&productGroupCode=&searchTerm=&ingrTable=&specialDiet=<BR/><BR/>Tuo sivusto (http://www.datahotelli.com) tulee kun klikkaa http://www.cloettafazer.com/fi sivuilta tuotetiedot, ohjaa siis tuonne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-57870600783586351872008-05-13T14:39:00.000+03:002008-05-13T14:39:00.000+03:00Hätiköin, noita Fazun kakkuja yms kannattaa katell...Hätiköin, noita Fazun kakkuja yms kannattaa katella enempikin, tossa sentään listalle pääsevä suoraan!<BR/><BR/>http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_ProductInfo.aspx?id=467&epslanguage=FIAnonymousnoreply@blogger.com