tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post2016696470415395421..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Taas mennään munalla töihinChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-46331948910633891462012-02-08T22:46:49.907+02:002012-02-08T22:46:49.907+02:00Tuo ylläoleva on nyt aivan silkkaa scheissea. Keit...Tuo ylläoleva on nyt aivan silkkaa scheissea. Keitetyt kananmunat ovat hyödynnettävissä paljon paremmin<br /><br />http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full<br /><br />eikä muna-allergiassa ole kyse valmistustavasta, vaan valkuaisen tai keltuaisen proteiineista - tai molemmista (allergiaa on eri tyyppejä).Mienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-23521173733949186402012-02-07T15:44:02.738+02:002012-02-07T15:44:02.738+02:00tottakai vaikuttaa!!!! älä ole typerä! ...raaka mu...tottakai vaikuttaa!!!! älä ole typerä! ...raaka muna sisältää eniten ravinteita(täysin ylivoimaisesti) ja muna allergiaa ei ole olemassakaan jos kananmunaa ei keitetä!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-10260495527390246432007-02-20T11:02:00.000+02:002007-02-20T11:02:00.000+02:00Munan valmistustapa tuskin vaikuttaa koliinin ja k...Munan valmistustapa tuskin vaikuttaa koliinin ja kolesterolin määrään.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-23741344732701490082007-02-20T09:20:00.000+02:002007-02-20T09:20:00.000+02:00Miten muna olisi terveellisintä syödä? Keitettynä,...Miten muna olisi terveellisintä syödä? Keitettynä, paistettuna vai raakana? Onko näillä valmistustavoilla jotain vaikutusta esim. koliinin tai kolesterolin määrään?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-74019036176030745122007-02-18T10:15:00.000+02:002007-02-18T10:15:00.000+02:00Sydänliitto on "vetäissyt hatusta" vielä tiukemmat...Sydänliitto on "vetäissyt hatusta" vielä tiukemmat rajoitukset:<BR/>Majoneesit, hampurilais- ja<BR/>voileipäkastikkeet Kolesterolia ≤ 20 mg/100 g<BR/>Leikkele- ja ruokamakkarat Kolesterolia ≤ 100 mg/100 g <BR/>Valmisruoat Kolesterolia ≤ 40...100 mg/100 g tuotteesta riippuen<BR/><BR/>http://www.sydanmerkki.fi/tietoa/perusteet/fi_FI/tuotekohtaiset/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-54890384330233625082007-02-17T19:01:00.000+02:002007-02-17T19:01:00.000+02:00toi 300 mg ruoan kolesterolirajoitus on ihan hatus...toi 300 mg ruoan kolesterolirajoitus on ihan hatusta vedetty "suositus".Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-52849880318826074332007-02-16T21:13:00.000+02:002007-02-16T21:13:00.000+02:00Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa Sy...Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa Sydänliiton budjetista tulee oikeilta sydänpotilailta ja kuinka suuri osa puolestaan tulee elinkeinoelämältä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-62104984554661386642007-02-16T19:52:00.000+02:002007-02-16T19:52:00.000+02:00Tuo Anjan viimeisin professori Aron lainaus on aik...Tuo <B>Anjan</B> viimeisin professori Aron lainaus on aika paljastava. Tärkeää on todellakin muistaa erottaa toisistaan ruoan sisältämä kolesteroli ja seerumin kolesterolipitoisuus - ne eivät nykytiedon mukaan ole kovinkaan paljon sidoksissa toisiinsa. Ymmärtääkseni munan sisältämä kolesteroli kohottaa veren seerumin kolesterolia hyvin vähän.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28626577371797078402007-02-16T19:22:00.000+02:002007-02-16T19:22:00.000+02:00Laitetaanpa samasta Antti Aron jutusta vielä tämä:...Laitetaanpa samasta Antti Aron jutusta vielä tämä:<BR/>"Koska solujen rakentama kolesteroli vaikuttaa veren kolesterolipitoisuuteen enemmän kuin ravinnosta saatu, ei kolesterolin saanti ruoasta vaikuta mainittavasti veren kolesteroliin suurimmalla osalla ihmisistä."<BR/><BR/>Mutta kananmunia pitää edelleenkin varoa, koska niin on joskus sanottu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-66847430147341386432007-02-16T19:12:00.000+02:002007-02-16T19:12:00.000+02:00Sydänliiton vastaus on odotusten mukainen. Emeritu...Sydänliiton vastaus on odotusten mukainen. <BR/><BR/>Emeritusprofessori Antti Aro on kirjoittanut kananmunista ja kolesterolista seuraavasti:<BR/>"Yhdysvalloissa ravinnon kolesterolista on kuitenkin tehty suuri numero ja sen saannille on esitetty tiukka rajoitus alle 300 mg päivässä. Tämä ohje on Suomessakin omaksuttu sydänpotilaiden ruokavaliosuosituksiin. Kananmunien osuus suomalaisten kolesterolin saannista on noin kolmannes, mutta niiden osuus kovan rasvan saannista on vain vähemmän kuin 1 %. Niinpä kananmunien käytön rajoittamisella ei ole sepelvaltimotaudin ehkäisyn kannalta suurtakaan merkitystä."<BR/>Aro kuitenkin pitäytyy 2 munan viikkorajoituksessa, jos LDL on korkea, mikä on mielestäni ristiriidassa sepelvaltimotaudin ehkäisystä kertovan lauseen kanssa.<BR/><BR/>Lähde: Duodecim Terveyskirjasto <BR/>http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00412Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-4092566499221814202007-02-16T13:30:00.000+02:002007-02-16T13:30:00.000+02:00Pyysin Suomen Sydänliittoa kommentoimaan tätä asia...Pyysin Suomen Sydänliittoa kommentoimaan tätä asiaa:<BR/><BR/><I>Mikä on Sydänliiton suositus kananmunien syönnistä? Mennäänkö taas kananmunalla töihin? Miten monta kananmunaa päivää kohti neuvotte, että suomalaiset nauttisivat?<BR/><BR/>Julkaisen vastauksenne terveyssivustoillani. Mikäli vastausta ei kuulu, ilmoitan sivuillani, että Sydänliitto kieltäytyy ottamasta kantaa asiaan. <BR/>Terveisin,<BR/><BR/>Christer Sundqvist<BR/>ravintovalmentaja, FT<BR/>http://sundqvist.blogspot.com/</I>Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-37847127111999003572007-02-16T12:40:00.000+02:002007-02-16T12:40:00.000+02:00Myös Kanadassa ollaan samoilla linjoilla kuin Aust...Myös Kanadassa ollaan samoilla linjoilla kuin Australiassa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28729823895538437252007-02-16T11:27:00.000+02:002007-02-16T11:27:00.000+02:00Australian Sydänliitto on kananmunan osalta vahvas...Australian Sydänliitto on kananmunan osalta vahvasti eri linjoilla kuin Suomen vastaava. He ovat antaneet kananmunalle sydänmerkin osoituksena hyvästä ja terveellisestä ravintosisällöstä.<BR/><BR/><A HREF="http://www.heartfoundation.com.au/index.cfm?page=882" REL="nofollow">Eggs, The Heart Foundation And The Tick</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-45040168446629314002007-02-16T09:48:00.000+02:002007-02-16T09:48:00.000+02:00Olen sitä ikäluokkaa, joka kävi keskikoulua, kun k...Olen sitä ikäluokkaa, joka kävi keskikoulua, kun kolesterolihysteria oli alkamassa. Koulun kotitaloustunneilla puhuttiin myös kananmunan kolesterolista. Mieleeni jäi jossakin oppikirjassa oleva piirros huolestuneen näköisestä kananmunasta, jota toinen tyynnytteli:"Rauhoitu, tutkimukset ovat vielä kesken." Muutama vuosikymmen sitä asiaa on nyt sitten tutkittu ja päädytty samaan lopputulokseen kuin ennen tutkimusta. Kananmuna on hyvää ja ravinteikasta ruokaa. Kananmunan kolesterolia ei tarvitse pohdiskella.<BR/>Kananmunan kohtalo on yksi niitä järjettömyyksistä, mitä ravitsemussuosituksissa on tehty. Kuinka monta älyttömyyttä on vielä jäljellä?Anonymousnoreply@blogger.com