tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post2842882305587319432..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Masennuksen hoito elinehtoisin menetelminChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger394125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-77758305365365811352016-06-11T08:37:06.097+03:002016-06-11T08:37:06.097+03:00Minäkin parannus syvästä vakavasta masennuksesta e...Minäkin parannus syvästä vakavasta masennuksesta eritoten magnesiumin avulla. Ja annos tosiaan 800 mg vrk kuukausia myöhemmin noin 400 mg vrk.Amandanhttps://www.blogger.com/profile/16517266536743563493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-32413874839718205012016-05-16T14:06:52.162+03:002016-05-16T14:06:52.162+03:00Masennukseen mahdollisesti liittyvää univajetta vo...Masennukseen mahdollisesti liittyvää univajetta voi parantaa L -Arginiinilla. Aloita puoli -tl illalla. Kokeile myös lisäproteiinia (rasvaisen) jugurtin kaverina.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-22655860178200765512015-03-03T15:58:13.219+02:002015-03-03T15:58:13.219+02:00Kiitos tästä! Hyvää infoa, maalaisjärjellistä.Kiitos tästä! Hyvää infoa, maalaisjärjellistä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-68761584091499522442015-03-03T15:55:54.444+02:002015-03-03T15:55:54.444+02:00Kokeilen! Kokeilen! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-55523786635901362492015-03-03T15:54:51.274+02:002015-03-03T15:54:51.274+02:00Toki.Toki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28481051635582905042013-07-15T08:38:52.040+03:002013-07-15T08:38:52.040+03:00Uskon tarinasi. Itselleni pääsi kehttymään (tajusi...Uskon tarinasi. Itselleni pääsi kehttymään (tajusin syyn vasta vuosia myöhemmin) krooninen mg-puutos. Korjasin sen. Poikkeavaa tarinaasi nähden on se, että vaikutus alkoi lähes välittömästi, muutamassa pv:ssä ja huom! käytin mg-oksidia, minkä olen monen testauksen jälkeen toimivan paremmin. Minulla on suunnattoman hyvä verrokki itseni suhteen. Olen lähes ammattitason pianisti (Chopin op 22, 23, 53, 66 jne esimerkkeinä) ja pianonsoittokyky nousu eritt huomattavasti mg-suplementaation myötä: pois jäi hapuievat, "krapulaiset", vapisevat kädet Mozartin yleisestiottaen teknisesti ei-niin-vaikeissa esim sonaateissa ja konserton osissa. Kädet sensijaan muuttuivat teräksisiksi, tarkkuus muuttui täysin (iskuvirheet monesti nollille), nopeat kuviot, kuten Chopinin ornamentaatiot vaivattimiksi ja kerralla läpi, ei jankkausta. Mitään muuta selitystä ei ole kuin Mg, ja.....D3-vitamiini (125mcg/d). Laskeskelin tuossa, että kehityin vuodessa enempi kuin ehkä 6-8 edellisessä vuodessa näillä ravinteilla, harjoittelurutiinien pysyessä samana ((1)-2-3h/d). Hämmästyttävää. Aion todellakin jatkaa samaa systeemiä. Myös hirveät krampit vars treenipäivän illalla hävisivät totaalisesti, kun niitä oli aiemmin lähes joka ilta. No, etsivä löytää. Koulutukseltani olen LL, eli jonkinmoinen tausta on etsiä ja soveltaa tietoa. Umpimaallikolle se olisi aika mahdotonta, jollei nyt todella keskittyisi asiaan sitten. Nuo lisäravinteet ovat vaikuttaneet rutkasti myös kehon koostumukseen (olen ex-urheiija): pienellä vaivalla pysyy läskit pois ja lihakset kunnossa. Suosittelen perehtymään 5:2-dieettiin (syödään vkossa 5 pv normaalisti ja kaksi matalaenergiapäivää, miehillä 500kcal ja naisilla 400, itsellä 600 kun painoa 100++kg) sekä HIIT-reeniin: High-intensity-interval-training. Noissa voi olla se systeemi, jota olen etsinyt 25 vuotta. Ainakin osaksi treeniä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-81130349649152693092012-07-16T19:18:55.437+03:002012-07-16T19:18:55.437+03:00Jos lääketiede ei tunnekaan tuota "adrenal fa...Jos lääketiede ei tunnekaan tuota "adrenal fatigue"-ilmiötä, niin ehkä "degenerative cycle", ks. alla, ehkä on hyväksytympi. <br /><br />Hippokampuksenhan tiedetään kutistuvan masennuksessa, se on magneettikuvauksin todettu. Hippokampuksen degeneraatio (solukato) puolestaan selittänee vaikean masennuksen aiheuttaman pseudodementian - normaalistihan hippkampuksessa syntyy uusia soluja normaalisti kun ihminen oppii uutta, mutta jos kortisoli lamaa hippokampuksen neurogeneesin, ei ihminen enää opi uutta, silloin puhutaan pseudodementiasta (johon kuuluu myös eksyminen tutuilta reiteiltä, unohtelu jne.). Lohdutta puoli pseudodementiassa on se, että jos masennus saadaan hoidettua, pseudodementiakin saattaa poistua. Kovin paljon toiveita siitä ei tuo alla oleva teksti kyllä anna. <br /><br />Degenerative Cycle<br /><br /> High cortisol levels damage the hippocampus, which is part of the body's mechanism for shutting off cortisol production. The weaker the hippocampus, the less ability it has to tell the body to stop producing cortisol. In effect, chronic high cortisol levels cause chronic and even higher cortisol levels. The Franklin Institute refers to this as a "degenerative cycle" that is difficult to stop.<br /><br /><br />Read more: The Effects of High Cortisol | eHow.com http://www.ehow.com/list_5960002_effects-high-cortisol.html#ixzz20nkyf0x6<br /><br />(Tämän mukaan C-vitamiinista voisi olla apua korkeaan kortisoliin: http://www.ehow.com/how_5639809_treat-high-cortisol-supplements.html )<br /><br />Ennen kaikkea pitäisi vähentää kahvinkittaamista ja lisätä liikuntaa. Dieetistä. AInakin pitäisi välttää sokeria: <br /><br />" Stabilize your blood sugar levels. Stay away from sugar and refined carbohydrates and balance your diet with protein, complex carbohydrates and unsaturated fats. Omega-3 fats are especially beneficial, and since they are essential fats, meaning your body can't make them, you need to include them in your diet. Foods such as walnuts, fatty fish and canola oil are all rich in omega-3 fatty acids.<br /><br />Read more: How to Treat High Cortisol Levels Naturally | eHow.com http://www.ehow.com/how_5521592_treat-high-cortisol-levels-naturally.html#ixzz20nqRd9ED<br />"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-79367145153950577222012-07-12T13:31:04.427+03:002012-07-12T13:31:04.427+03:00"Puoli miljoonaa suomalaista syö pillereitä m..."Puoli miljoonaa suomalaista syö pillereitä masennukseen. Suurin osa niistä on serotoniinin vahvistajia, niin sanottuja SSRI-lääkkeitä, joiden sivuvaikutuksista varoitetaan lääkeoppaissa. 10 000 alle 19-vuotiaista ja yli 20 000 20-24-vuotiasta syö SSRI-lääkkeitä. Lääkintöneuvos Tapani Sipilän mielestä kyse on jo medikalisaatiosta."<br /><br />"Fimean, Suomen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen mukaan SSRI-lääkkeistä on riittävät varoitukset lääkepakkauksissa eikä mitään hälyttävää ole havaittu.<br /><br />- Fimealla ei ole mitään sellaista tietoa, minkä vuoksi meidän pitäisi olla huolestuneita, sanoo ylilääkäri Pauliina Ikäheimo Fimeasta."<br /><br /><br />http://yle.fi/uutiset/psykiatri_masennuslaakkeilla_voi_olla_vaarallisia_sivuvaikutuksia/6173100<br /><br />"Mens Mentis"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-56084057957534509792012-07-12T13:22:27.586+03:002012-07-12T13:22:27.586+03:00Anomymous Kirjoitti:
Kuinkahan vahvalla pohjalla ...Anomymous Kirjoitti:<br /><br />Kuinkahan vahvalla pohjalla tuollainen väite on? Reijo Laatikainen lyttää käsittääkseni väitteen:<br /><br />"Satunnaistettuja eteenpäin suuntautuvia tutkimuksia kaivataan tästäkin aiheesta."<br /><br />-----<br /><br />Jos Reijo "lyttää" ja samalla haluaa lisää tutkimuksia aiheesta, onko "lyttää" silloin oikea termi.<br /><br />Minä olen hieman enemmän kallellaan entisen Helsingin Yliopiston maanviljelyskemian ja -fysiikan professori J. Valmari teorioihin, saatan toki olla siinä myös väärässä. <br /><br />Olen testannut itselläni ravinto aineiden happo emästasapainon vaikutuksia.<br /><br />"Why not experiment" ? <br /><br />"Mens Mentis"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-12092027052113067992012-07-12T13:06:59.101+03:002012-07-12T13:06:59.101+03:00Anonymous kirjoitti
Onko sillä merkitystä, mistä ...Anonymous kirjoitti<br /><br />Onko sillä merkitystä, mistä haposta on kyse? Syntyykö fosforihapostakin virtsahappoa vereen, vai jotain muuta, vai pysyykö se fosforihappona? <br /><br />Ilmeisesti sokeristakin syntyy virtsahappoa vereen, koskapa aiheuttaa kihtiä.<br /><br />------<br /><br />Voidaan luokitella orgaanisiksi ja epäorgaanisiksi hapoiksi. Mielenkiintoista on se että orgaaniset hapot aineenvaihdunnan jälkeen voivat tuottaa emäsylijäämää, esim sitruunan sitruunahappo. <br /><br />Sitruunan sisältämä sitruunahappo on orgaaninen happo. Fosforihappo on epäorgaaninen happo.<br /><br />http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Ep%C3%A4orgaaniset_hapot<br /><br />Valmarin valmistajan sivuilla hyvää perustietoa asiasta. PS ei ole tuotteen takia tämä vaan sen sivuston sisältämän hyvin koostetun tiedon takia.<br /><br />http://www.valmarin.fi/kysymyksia.html<br /><br />"Mens Mentis"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-44217835514796281072012-07-09T21:00:34.841+03:002012-07-09T21:00:34.841+03:00"Kaikkien sekaruokaa syövien aineenvaihdunnan..."Kaikkien sekaruokaa syövien aineenvaihdunnan lopuutuote on kokonaisuutena hapan joten elimistö joutuu uhraamaan päivästä toiseen emäskivennöisiä joihin sekä magnesium että kalsium kuuluu neutraloidakseen ylijäämähappoja ja pitääkseen veren happamuuden terveellisessi ja tiukassa rajoissa? "<br /><br />Kuinkahan vahvalla pohjalla tuollainen väite on? Reijo Laatikainen lyttää käsittääkseni väitteen:<br /><br />http://ravintojaterveys.kotisivukone.com/uutiset.html?a100=55<br /><br /><b>"Happamoittavat" ruuat eivät aiheuta osteoporoosia?</b><br /><br /><i><br />30.09.2009<br /><br />Happo-emäs tasapaino on yksi keskeinen elimistön säätelyjärjestelmä, ja optimaalin happamuus (pH) onkin n. 7,4. On arveltu, että elimistöä happamoittavat ruuat kuten liha, maitotaloustuotteet ja viljat saattaisivat lisätä osteoporoosin (luiden haurastumisen) vaaraa. Ajatus elimistöä happamoittavien ruokien vaikutuksesta osteoporoosiin perustuu siihen, että elimistö happamoituessaan erittää kalsiumia pois kehosta enenevässä määrin (Fenton et al 2008).<br /><br />Syyskuussa 2009 julkaistu meta-analyysi kumoaa väitteen. Meta-analyysiin otettiin yhteensä 19 kpl tutkimuksia, joihin osallistui 269 henkilöä. Tutkimuksissa oli potilaille annettu fosfaattia eri muodoissa happamuuden lisäämiseksi. Fosfaatilla voidaan happamoittaa elimistöä.<br /><br />Yhdessäkään analysoidussa tutkimuksessa kalsiumtasapaino ei muuttunut fosfaatin vaikutuksesta. Kalsiumin eritys virtsaan jopa vähentyi, joten keho kykeni säilyttämään kalsiumia jopa paremmin.<br /><br />Tässä meta-analyysissä arvioitiin kalsiumin eritystä silloin, kun fosfaattilisällä happamoitettiin elimistöä. Kalsiumin eritys virtsaan ei lisääntynyt elimistön happamoituessa, joten osteoporoosin vaara ei lisääntynyt. Aiemmissa väestötutkimuksissa on saatu ristiriitaisia viitteitä happo-emäs tasapainon vaikutuksesta luun lujuuteen. Luuntiheys on joissakin tutkimuksissa ollut huonompi happamoittavalla ruokavaliolla, toisissa taas happamoittavat ruuat ovat parantaneet luuntiheyttä. Luun murtumien osalta tulokset ovat väestötutkimuksista myös ristiriitaisia.<br /><br />Siksi voidaan todeta, että happoa tuottavien ruokien ei ole voitu osoittaa aiheuttavan osteoporoosia. Huomioitavaa on, että ”happamoittavat” ruuat eivät tavallisesti lisää veren happamuutta normaalin vaihteluvälin alle, vaan lääketieteellisesti edelleen on kyse normaalista happo-emäs tasapainosta. Emäksisyyttä aiheuttavia ruokia ovat puolestaan kasvikunnan. Satunnaistettuja eteenpäin suuntautuvia tutkimuksia kaivataan tästäkin aiheesta.<br /><br /> </i>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-46645980911859953832012-07-08T21:49:54.047+03:002012-07-08T21:49:54.047+03:00Onko sillä merkitystä, mistä haposta on kyse? Synt...Onko sillä merkitystä, mistä haposta on kyse? Syntyykö fosforihapostakin virtsahappoa vereen, vai jotain muuta, vai pysyykö se fosforihappona? <br /><br />Ilmeisesti sokeristakin syntyy virtsahappoa vereen, koskapa aiheuttaa kihtiä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-40510280223222609902012-07-08T21:02:20.913+03:002012-07-08T21:02:20.913+03:00C vitamiini
Yleistä hyötyä:
http://www.streetdi...C vitamiini <br /><br />Yleistä hyötyä:<br /><br />http://www.streetdirectory.com/travel_guide/25342/health/the_benefits_of_vitamin_c.html<br /><br />Kilpirauhaselle:<br /><br />http://www.livestrong.com/article/309224-vitamins-that-support-thyroid-function/<br /><br /><br />adrenaali functio & c-vitamiini:<br /><br />http://www.stopthethyroidmadness.com/category/vitamin-c/<br /><br />Aivoille c-vitamiinia:<br /><br />http://www.doctoryourself.com/depression.html<br /><br /><br />C voi poistaa magnesiumia, toisaalta taas siitä lukee että se parantaa magnesiumin imeytymistä, joten voi olla lopputulos sama söi tai ei.Ja jos vielä syö magnesiumia lisänä niin kyllä sitä tulee lisää elimistöön .<br /><br /><br />C-vitamiini on ystäväAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-78441755069153869232012-07-08T19:29:53.440+03:002012-07-08T19:29:53.440+03:00Anonymous kirjoitti.
"if you regularly megad...Anonymous kirjoitti.<br /><br />"if you regularly megadose ie ~ more than 2,000mg daily for extended periods of time you will raise the uric acid levels in your blood stream thus prompting your body to respond by leaching the calcium and magnesium right out of your bones to neutralise it "<br /><br />Eli 2 grammaa C vitamiinia, eli C vitamiinin happamoittavaa vaikutusta tässä pohditaan, OK. otetaan vertailuksi lasi kokista tai pala leipää, minkä verran ko "eineksillä" on happamoittavaa vaikutusta verrattuna vaikka tuohon 2 grammaan c vitamiinia. otatko selville eri ruoka-aineiden aineevaihdunnan jälkeisen happo/emäs ylijäämän ja koosta siitä näkemys kuinka paljon syöt happoylijäämäistä aineenvaihdunnan lopputuoteena verrattuna emäsylijäämäiseen päivittäin. Paljonko happoa tuottaa puhdistettu sokeri aineenvaihdunnan lopputuotteena esim amerikkalaisilla jotka sitä "nauttii" keskimäärin 42 teelusikallista päivässä. Minkäverran "lasillinen kokista" ja sen sisältämä fosforihappo vaati kehon emäskivennäisiä(kalsium , magnesium muiden muassa) neutraloimiseen?<br /><br />Gramma kaks C vitamiinia happovaikutuksineen tässä länsimaisessa happovoittoisessa ruokavaliossa "on kuin pieru saharassa". <br /><br />Kaikkien sekaruokaa syövien aineenvaihdunnan lopuutuote on kokonaisuutena hapan joten elimistö joutuu uhraamaan päivästä toiseen emäskivennöisiä joihin sekä magnesium että kalsium kuuluu neutraloidakseen ylijäämähappoja ja pitääkseen veren happamuuden terveellisessi ja tiukassa rajoissa? Toki elimistöllä on muitakin keinoja happojen poistamiseen kuten hikoilu ja hengitys/hiilidioksidi ja "viimeisenä keinona" virtsa-happojen kiteyttäminen kudoksiin. Kihdiksi myös sanotaan<br /><br />"Kokis" sokereineen tai ilman sokeria ryöstää kalsium ja magnesium varastoja kehosta tällä logiikalla, fosforihappo pitää siitä huolen. <br /><br />En ihmettelisi vaikka nykynuorilla alkaisi olla osteroporoosia jatkossa jo nuorina aikuisina ravinnon "mineraali köyhyydestä" ja happoylijäämistä johtuen. <br /><br />ja jos haluatte oikein happamoittaa kehoanne ja maksmoida emäskivennäisten hukkaa lisätkää myös alkoholin kulutusta eli ns "happamien kulutusta"<br /><br />Tutustukaa syvemmin aiheeseen.<br /><br />"Mens Mentis"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-17801877681458602232012-07-08T16:24:56.467+03:002012-07-08T16:24:56.467+03:00Aloituskirjoitus: "Sitten tulin lukeneeni net...Aloituskirjoitus: "Sitten tulin lukeneeni netistä sellaisesta kuin "Transdermal Magnesium Therapy", jossa saadaan lukemani mukaan hyvin nopeasti elimistölle magnesiumia iholle siveltävän öljyn muodossa. Iholta se imeytyy hyvin elimistöön. Tässä vain yksi maininta : http://www.puremagoil.com/comparison.htm"<br /><br />Tuossa puremagoil-linkissä kerrotaan näin:<br /><br />"<br />It is well known that <b>oral supplementation of magnesium in any significant quantities will cause massive and prolonged diarrhea and is very likely to cause serious kidney damage</b>. These side effects are completely avoided when using magnesium chloride transdermally even with very large quantities and at high frequency rates.<br />"<br /><br /><br />Eli vähänkään merkittävämmät määrät magnesiumia suun kautta aiheuttavat massiivisen ja pitkittyneen ripulin ja hyvin todennäköisesti myös vakavan munuaisvaurion! Huh, huh. <br /><br /><br />ps. magnesiumsitraattia käytetään ulostuslääkkeenä:<br />http://www.livestrong.com/article/519678-tips-on-taking-magnesium-citrate/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-20731107938591321822012-07-08T13:36:32.695+03:002012-07-08T13:36:32.695+03:00"Soija pavut pitäisi varmaan liottaa ainakin ..."Soija pavut pitäisi varmaan liottaa ainakin aika kauan ennen kuin keittää, en tiedä varmuudella riittääkö liotus."<br /><br />Kannattaa seurata tarkkaan pakkauksen ohjeita. Ensin niitä liotetaan, mielellään yön yli, sitten heitetään liotusvesi pois, ja sen jälkeen keitetään juuri niin kauan kuin pakkauksessa käsketään (tunti? 2 tuntia?). Soijapapu on nimittäin myrkyllinen raakana.<br /><br />Muitakin papuja kannattaa liottaa, se lyhentää keittoaikaa. Liotusvesi kannattaa heittää pois, se vähentää ilmavaivoja syöjillä (en tiedä pitääkö paikkansa).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-78974900092046037242012-07-08T11:40:02.460+03:002012-07-08T11:40:02.460+03:00Aika yllättävä linkki tuo (fermentoimaton) soija-l...Aika yllättävä linkki tuo (fermentoimaton) soija-linkki. Enpä ole ennen tuollaisiin väitteisiin törmännyt. Siinä ei listattu yhtään tieteellistä artikkelia väitteiden tueksi. <br /><br />Linkin yhdessä lähdeviitteessä (http://www.phytochemicals.info/phytochemicals/phytic-acid.php) luki: <br /><br /><i><br />Health Benefits of Phytic acid<br /><br />Phytic acid has been considered as an anti-nutritional component in cereals, seeds and beans. Research has traditionally focused on its structure that gives it the ability to bind minerals, proteins and starch, and the resulting lower absorption of these elements. However, resent research have shown that phytic acid has many health benefits. Phytic acid has antioxidant, anticancer, hypocholesterolemic and hypolipidemic effects.<br /><br />Anticancer effect of phytic acid<br /><br />In animal studies phytic acid showed a protective action in carcinogenesis. This action could be explained by its mineral chelating potential. Some studies suggest that phytic acid acts as anti-cancer agent by reversing the proliferative effects of carcinogens.<br /><br />Benificial for diabetic patients<br /><br />Phytic acid may have health benefits for diabetes patients. It lowers blood glucose response by reducing the rate of starch digestion and slowing the gastric emptying.<br /><br />Other effects<br /><br /><b>Phytic acid releases inositol that during digestion. Although inositol is not an essential nutrient it might reduce depressions</b>. Studies also show that phytic acid may reduce inflammation.<br /></i><br /><br /><br />Eli soija saattaa vähentää depressiota?<br /><br />Mitähän suomalaiset ravitsemusterapeutit sanovat soijan terveellisyydestä?<br /><br />VETERAANIURHEILIJA <br />soijaa suojaa rintasyövältä: http://sundqvist.blogspot.fi/2009/12/sopivasti-soijaa.html<br /><br />soija suojaa ikääntyvien naisten luustoa:<br />http://veteraaniurheilija.blogspot.fi/2005/10/soija-suojaa-ikntyvn-naisen-luustoa.html<br />" Soijalla on todettu olevan vaikutusta luuston aineenvaihduntaan. Se lisää luun tiheyttä naisilla, joiden vaihdevuodet ovat alkaneet. Kiinalaisia iäkkäitä naisia Shanghaissa on nyt tutkittu tosi paljon (yli 24 000). Naisten soijan käyttöä seurattiin ja verrattiin soijan kulutukseen tutkimuksessa, jonka keskimääräinen seuranta-aika oli 4,5 vuotta. Eniten soijaa käyttäneiden naisten luunmurtuman riski oli 37% pienempi kuin vähiten soijaa käyttäneiden. Soija antoi suojavaikutuksen, joka oli suurimmillaan kymmenen vuoden aikana kuukautisten loputtua. Soija näyttää siis suojaavan ikääntyviä naisia luunmurtumilta."<br /><br />soijan terveysväitteitä on ehkä liioiteltu:<br />http://veteraaniurheilija.blogspot.fi/2006/02/soijan-terveysvitteit-ilmeisesti.html<br /><br />JUHANA HARJU<br /><br />En tiedä, onko tämä Harjun omaa tekstiä tarkasti mukailevaa, mutta Uusi musta kirjoittaa:<br />http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/2/17/soija-herkkua-vai-myrkkya.html<br /><br />"1. Terveysvaikutukset<br /><br />Aloitan haastavimmasta eli terveysvaikutuksista. Ravintoasiantuntija Juhana Harju tekee ison eron perinteisten aasialaisten soijatuotteiden, kuten tofun sekä länsimaissa kehitettyjen rouheiden ja maitojen välille: <b>Harjun mielestä soija on terveellistä ainoastaan perinteisessä aasialaisessa muodossa, esimerkiksi tofuna</b>.<br /><br /><b>Harju katsoo, että tofua, tempeä ja nattoa voi syödä rajoituksetta, mutta soijarouhetta tai -suikaleita ei mielellään lainkaan.</b> Jälkimmäiset ovat teksturoitua soijaproteiinia, jonka käytöstä Harvardin yliopisto varoittaa, ja hän luottaa tässä asiassa heidän tutkimuksiin perustuviin näkemyksiinsä. Tulokset eivät ole yksiselitteisiä tai aukottomia, mutta niiden perusteella hän katsoo parhaaksi mieluummin olla käyttämättä näitä prosessoituja tuotteita. Lisäksi harvardilaiset suosittelevat soijan käyttöä korkeintaan 2-4 kertaa viikossa. Harju arvelee ohjeistuksen olevan varman päälle, eikä niissä tehdä eroa perinteisesti valmistetun ja teksturoidun soijan välille.<br /><br />Teksturoinnissa soijasta vähennetään ainakin rasvaa ja kuituja, jolloin proteiinipitoisuus kasvaa. Soijarouhe on siis hyvinkin proteiinipitoista, mutta soijamaito ja tofu eivät niinkään."Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-33968804400806011752012-07-08T11:06:10.994+03:002012-07-08T11:06:10.994+03:00Jos nuo edellä esitetyt enemmän tai vähemmän epäva...Jos nuo edellä esitetyt enemmän tai vähemmän epävarmat pohdinnat C-vitaminin ja magnesiumin interaktiosta pitävät paikkansa, tarkoittaisi se, että jättämällä lisäravinne-C-vitamiini pois. myös magnesiumin tarve pienenee. Ehkä kokeilemisen arvoinen idea? Jos masennus palaa, sitten se lisäravinne-C ehkä on tarpeellinen. Jos ei palaa, ehkä voit seuraavaksi kokeilla pienentää Mg-annosta? Jos masennus ei palaa siitäkään, niin sitten ehkä voi päätellä, C-vitamiinilla ja Mg:lla tosiaan on interaktioita.<br /><br />Sama pätee noihin muihinkin lisäravinteisiin, jättiannoksiin E-EPAA ja jodia. Jos ne jättää yksitellen pois, eikä masennus palaa, lienevät ne turhia. Toivottavasti et sentään syö jättiannosta seleeniä? Sehän on isoina annoksina myrkyllistä, ja sitä tarvitsee vain määrinä, jotka ilmaistaan mikrogrammoina. <br /><br />Ehkä olet jo tehnytkin tällaisia kokeiluja?<br /><br />(Itselläni tuo E-EPA on poissuljettu, kun jo 1-2 kapselia närästää aivan liikaa. Se ei jostain syystä sovi minulle. Kokeilin sitä joskus omaan masennukseeni.)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-6499691186584554882012-07-08T10:49:53.915+03:002012-07-08T10:49:53.915+03:00Mihin perustuu tämä ajatus, että magnesium olisi e...Mihin perustuu tämä ajatus, että magnesium olisi erityisen hyvä luille, jopa muka parempi kuin kalsium?<br /><br />"Joten onko järkeä esim suositella 67 vuotiaalle naiselle isoa kalsium lisäravinnetta ollenkaan osteoporoosin ennaltaehläisyyn ?? Paljon todennäköisin saataisiin huomattavan paljon enemmän apua suosittelemalla magnesium,d-vitamiini ym muita aineita joiden tiedetään lujittavan luustoa,sekä suosittelemalla kalsium/magnesium suhteen pitämistä noin 1:1<br /><br />Magnesium tekee luustosta joustavamman."<br /><br />Ja perustat mielipiteesi mihin? <br /><br />Itselläni ei ole mielipidettä asiasta, joten googletin ja löysin tällaisen:<br /><br />http://www.ajcn.org/content/81/5/1232S.full<br /><br />Magnesium, complexed with adenosine triphosphate (ATP) takes part in many enzyme reactions including synthesis of proteins and nucleic acid. The intake recommended for healthy adult males is 420 mg/d and for women is 320 mg/d. Because magnesium is present in most foods—particularly legumes, vegetables, nuts, seeds, fruits, grains, fish and dairy—severe magnesium deficiency is rarely seen in healthy people. However, many intakes in the United States fall below this recommended level. Furthermore, a magnesium supplement may be required in frail elderly with poor diets (99) or persons with intestinal disease (100), alcoholics, or persons on treatment with diuretics or chemotherapy that depletes magnesium. In addition, as calcium supplements sometimes result in constipation, a supplement with magnesium might be useful to keep bowel habits regular.<br /><br />Magnesium deficiency is easily detected with biochemical symptoms (eg, low serum magnesium, low serum calcium, resistance to vitamin D) or clinical symptoms (eg, muscle twitching, muscle cramps, high blood pressure, irregular heartbeat). Lastly, magnesium deficiency is easily treated.<br /><br />Several small epidemiologic studies have found that higher magnesium intakes are associated with higher BMD in elderly men and women (101). There have been only small controlled clinical trials of magnesium supplementation (102–103) that were primarily effective in magnesium-depleted subjects. There is little evidence that magnesium is needed to prevent osteoporosis in the general population. <b>Overall, observational and clinical trial data concerning magnesium and bone density or fractures are inconclusive and, in fact, one recent study from the WHI reported that higher intakes of magnesium were associated with a higher risk of wrist fracture </b>(104).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-2858462606250073092012-07-08T10:40:17.109+03:002012-07-08T10:40:17.109+03:00Minulla ei ole aavistustakaan, pitääkö seuraava pa...Minulla ei ole aavistustakaan, pitääkö seuraava paikkansa, mutta joku väittää, että liika C-vitamiini aiheuttaisi sen, että magnesiumia ja kalsiumia alkaa liueta luista, neutraloimaan liian hapokasta verta (veri on virtsahapon vuoksi, ja C-vitamiinin takia sitä virtsahappoa jollain mekanismilla muka syntyy):<br /><br /><br /><i>...if you regularly megadose ie ~ more than 2,000mg daily for extended periods of time you will raise the uric acid levels in your blood stream thus prompting your body to respond by <b>leaching the calcium and magnesium right out of your bones to neutralise it </b>..... icky, calcium deficiency will ensue then causing bone pain and arthritic gout type pain ....... and all the other symptoms of calcium deficiency ....... like insomnia, irritability and moodiness, headaches and migraines, nasty mood swings ........ magnesium deficiency will contribute to high blood pressure, nervous stress and tension, constipation, muscle spasms and twitching...... when uric acid levels are high in your blood stream, kidney stones can also ensue ...... back off on the vitamin C mate and eat loads of leafy and green vegies and eat more fresh fruit too ...... all very riich in vitamin C.......... in perfect harmony just as nature intended.<br /><br />and i found all this out the hard way ..... by doing precisely what you are doing ...... except i was only taking around 4,000mg daily for about 18 months...... until i started getting dramatically painfull and aching fingers ....... once i realised my error and backed right off on the vitamin C supplementation it took a good 2 months for the horrible aching bone pain in my fingers to dissipate ....... it wasn't entirely the vitamin C that caused my arthritic fingers ..... but that coupled with the garlic i was eating without realising i was intolerant to it caused slamming bone pain like somebody going at my fingers with a jackhammer ..... only to "spontaneously heal" when i stopped ingesting both .... don't do it hey..... try fresh fruit (low sugar fruits like watermelon, strawberries, pears, cantalope) and green vegie juicing instead to increase your overall energy level, improve hair skin and nails, digestion and general health ....... fresh will always be best..... try it, it works....... go heavy on the greens and light on the fruit.</i><br /><br />http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090731125709AA5lS82<br /><br />Yritin etsiä vahvistusta tälle pubmedistä, mutta en ilmeisesti keksinyt oikeita hakusanoja, tai sitten ilmiö ei ole todellinen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-74846022237649239442012-07-08T10:07:04.357+03:002012-07-08T10:07:04.357+03:00KAHVI
Minäkin luulen (ja olen jostain lukenut, en ...KAHVI<br />Minäkin luulen (ja olen jostain lukenut, en muista kuinka luotettavasta lähteestä), että kahvi saattaa olla huono juttu depressiossa. Kamalan vaikea on kuitenkin kahvista luopua, taidan olla addiktoitunut siihen. Onko kellään vinkkejä, miten siitä pääsisi eroon?<br /><br />C-VITAMIINI<br />Olen samaa mieltä, että C-vitamiinia tarvitaan. On kuitenkin eri asia, missä muodossa. Eikös se ole niin, että monista (useimmista?) vitamiineista on monia eri muotoja, joista useita tarvitaan? Vitamiinipillereissä on yleensä kai vain yhtä muotoa. Päteekö tämä myös C-vitamiinipillereihin? Vaikkei pätisikään, niin eikö sittenkin olisi parempi syödä oikeaa ruokaa kuten esimerkiksi hedelmiä pillereiden sijaan? Siinä saa mm. muitakin vitamiiineja ja hivenaineita, paksusuolen syöpää ehkäiseviä kuituja, flavonoideja, isoflavonoideja, karotenoideja, (syöpää ehkäiseviä polyfenoleja?) ja muita terveydelle tärkeitä fytokemikaaleja kaupan päälle. (Jos jätät karppauksen takia hedelmät pois ruokavaliostasi, mutta lisäät keinotekoista C-vitamiinia "ravinnoksi", on se jotenkin takaperoista, luonnotontakin.)<br /><br />Suuret C-viiniannokset (saatikka jättiannokset) saattavat olla haitallisiakin:<br /><br /><i><br />Side effects<br /><br />Blood levels of vitamin C remain steady at approximately 200 mg per day. Although vitamin C can be well tolerated at doses well above the RDA recommendations, adverse effects can occur at doses above 3 grams per day though overload is unlikely. The common 'threshold' side effect of megadoses is diarrhea</i>[huom. ihan niinkuin Mg:n kanssa]<i>. Other possible adverse effects include increased oxalate excretion and kidney stones, increased uric acid excretion, systemic conditioning ("rebound scurvy"), preoxidant effects, iron overload, <b>reduced absorption of vitamin B12 and copper</b>, increased oxygen demand and acid erosion of the teeth.[29] In addition, one case has been noted of a woman who had received a kidney transplant followed by high-dose vitamin C and died soon afterwards as a result of calcium oxalate deposits that destroyed her new kidney. Her doctors concluded that high-dose vitamin C therapy should be avoided in patients with renal failure.[30] </i><br />Ks. linkki http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C_megadosage#Possible_adverse_effects mm. lääkeinteraktiot ovat mahdollisia.<br /><br />Eikös tuo B12 ollut yksi "hermovitamiineista"? Jos jättiannos C-vitamiinia ehkäisee B12:n imeytymistä, silloin sillä saattaa olla päinvastainen vaikutus depression kuin toivot (tarkoituksesihan oli vain parantaa masennus, eikä muita sairauksia tai tiloja tuolla C-vitamiinilisällä?). <br /><br />KOKOJYVÄVILjA<br />Tosiaan, sinä et ole tainnut puhua viljoja demonisoivasti tässä keskustelussa (jos nyt edes tunnistan, mitkä tekstit ovat sinun, ja mitkä jonkun muun anonyymin). Ehkä se oli joku toinen ihminen (ja ehkä jossain muussa tämän blogin keskustelussa).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-2231258670398372702012-07-07T20:12:44.970+03:002012-07-07T20:12:44.970+03:00Kahvi varmaan on haitaksi adrenaliini ´functioissa...Kahvi varmaan on haitaksi adrenaliini ´functioissa, sen tuntee kun jos juo liikaa kahvia,sitten iskee väsymys, taidampa kokeilla pystyisikö olla ilman kahvia.<br /><br />C-vitamiinia tarvii joka tapauksessa, se on mm tärkeä aine elimistön pudistamisessa,että varmaan siitä on hyötyä enemmän kuin haittaa, en tiedä onko toi sivu niin luotettava.<br /><br /><br />En osaa sanoa määriä paljonko fytiinihappo ja oksaalihappo estävät mineraalien imeytymistä,mutta itse en halua ottaa riskiä , soija ilman fermentointia/idätystä on myös mitä en suosittele.<br /><br />http://www.naturalnews.com/022630.html<br /><br />En kyllä muista että olisin kehoittanut välttämään kokojyväviljaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-43515580391501741232012-07-07T19:48:32.387+03:002012-07-07T19:48:32.387+03:00Joo tuo fermentoimaton soija on yksi esimerkki jäl...Joo tuo fermentoimaton soija on yksi esimerkki jälleen business ideasta jonka hyödyn korjaavat ruokaaineteollisuus, soijan syöjille se on vain epäterveellinen ruoka ja maksaa vielä rahaakin.<br /><br />tässä yksi sivu jossa on tuosta , en jaksa kääntää kun on niin paljon asiaa:<br /><br /><br />http://www.naturalnews.com/022630.html<br /><br />Siis, yksinkertaistetuna kuluttajan tarvii tietää vain sen että fermentodussa ja idätetyssä soijasta saa syömällä vain hyvää terveyttä ja muut soija tuotteet eivät ole terveydelle hyväksi .<br /><br /><br />Tämä soija juttu muuten opettaa meille että jos jostain kaukaa tuodaa tänne jokin uusi tuote niin ehkä ei kannat ensin uskoa ruoka-aineteollisuutta vaikka kuinka hypettäisivät tuotteen eduista.<br /><br />Soija pavut pitäisi varmaan liottaa ainakin aika kauan ennen kuin keittää, en tiedä varmuudella riittääkö liotus.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-85464342551473086822012-07-07T10:41:49.305+03:002012-07-07T10:41:49.305+03:00"Joku Mie ja joku Anomyyni ovat selvästi krii..."Joku Mie ja joku Anomyyni ovat selvästi kriittisiä vain kiusatakseen."<br /><br />Minä en näe asiaa tuollaisena. Minusta nimimerkki Mien kirjoitukset ovat tässä keskustelussa parasta antia, koska hän tuo teräviä kysymyksiä ja analyysejä tähän muuten aika höttöiseen ja pseudotieteelliseen keskusteluun. Nimimerkki Mie selvästi tietää enemmän lääketieteestä kuin kukaan muu keskustelija.<br /><br />(Epäilijöille tiedoksi, ennen kuin ennätätte: ei, en ole itse nimimerkki Mie tai hänen inkarnaationsa, olenpahan vaan eräs, jos pitää tieteestä, ja loogisesta ja analyyttisestä otteesta, ja joka ei pureksimatta niele oikein mitään, vaikka toki tämän keskustelun aihepiiri, masennuksen hoito ravintolisin ja ennen kaikkea ravinnon avulla, kiinnostaa aidosti. Minusta tuollainen yhden keskustelijan (Mien) lyöminen kuin vierasta sikaa on tympeää, se on joukkokiusaamista.) <br /><br />(Sivuhuomio. Nimimerkki "Affu" saattaa olla oikeassa, tai sitten ei, mutta aika jännää, että nimimerkki Affu rekisteröityi blogin pitäjäksi toukokuussa 2012 ilmeisesti vain tätä keskustelua varten, ja hän on 70-vuotias golfaaja, ja väittää potenssinsa olevan erinomainen, aivan kuten eräs toinen tunnettu tässä blogissa aiemmin kirjoitellut henkilö, joka asuu Espanjassa, ja jolla on kyky saada monenlaista pörinää liikkeelle teksteillään. Aivan "sattumalta" mielipiteet ravintolisistä ja virallisesta lääketieteestäkin ovat samanlaiset, ja jonkinasteinen tiedevastaisuuskin, vaikka itse tieteellä tai pseudotieteellä ratsastaakin.)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-64531969651348868682012-07-07T09:52:41.868+03:002012-07-07T09:52:41.868+03:00"
Toisinkuin täällä Suomessa Japanilaiset ova..."<br />Toisinkuin täällä Suomessa Japanilaiset ovat jo kauan myös tietäneet että soija tuotteet on fermentoitava jos niistä halutaan syötävää, niin olen ainakin ymmärtänyt , kun taas täällä soijaa syödään myös ilman fermentointia joka ei taida olla yhtään terveellistä niin syötynä, sillä fermennoinnilla saadaan jotkut haitalliset kemikaalit pois/pienemmiksi."<br /><br />Jaa että soijapavut (asianmukaisesti keitettynä) eivät ole syötävää ruokaa? Miten niin? Mitä "haitallisia kemikaaleja" niissä mielestäsi on? Lähde?<br /><br />Olen ollut siinä käsityksessä, että soija on sieltä parhaimmasta päästä ruoka-aineita. Sisältää esimerkiksi paljon magnesiumia! Ks. fineli.Anonymousnoreply@blogger.com