tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post4537154739999558460..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Laihduttamisen ABCChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger59125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-74762564532760125032011-09-02T14:55:20.537+03:002011-09-02T14:55:20.537+03:00Jatkoa edelliseen... "Ravitsemussuositusten o...Jatkoa edelliseen... "Ravitsemussuositusten ongelma on se ettei niitä pysty noudattamaan. Jos suosituksia ei pysty noudattamaan on niissä pakko olla jotain vikaa."<br /><br />Onhan niissä vikaakin, mutta se, että miksi niitä ei pysty noudattamaan on ihmisen laiskuus. Ihmiset kaipaavat helppoja ratkaisuja...<br /><br />Juha E.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-85519431240429690292011-09-02T14:43:54.083+03:002011-09-02T14:43:54.083+03:00Syömmekö liikaa välipaloja?
Riippuu täysin siitä, ...Syömmekö liikaa välipaloja?<br />Riippuu täysin siitä, mitä ne ovat. Jos välipala on aina hyvin proteiinipitoinen, vastaus on ei! Hedelmä on huono välipala...varsinkin ylipainoiselle<br /><br />Juha ErikssonAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-39376102555686292262011-03-13T11:02:49.230+02:002011-03-13T11:02:49.230+02:00"QUOTE: Riistaliha ja kasvikset olivat luolam..."QUOTE: Riistaliha ja kasvikset olivat luolamiesaikoina luultavasti aika erilaisia kuin tehotuotettu nykyliha. <br /><br />- Millä tavalla riistaliha oli erilaista "luolamiesaikoina"? "<br /><br />Kirjoitin epäselvästi. Tarkoitin, että nykyihminen ei syö pelkästään riistanlihaa, vaan jalostettujen kotieläinen lihaa, jossa on erilainen koostumus kuin riistanlihassa. Nykyihmisen syömät kasvikset ovat erilaisia kuin villikasvikset - yksikään Suomessa syömästämme kasviksesta ei ole villikasvis (tai no, satunnaisia voikukanlehtien, nokkosen tms. syöjiä, jotka ovat todella marginaalisia).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-77262732876398823542011-03-13T10:59:01.215+02:002011-03-13T10:59:01.215+02:00" Ei jatkuvassa nälässä oleminen ole ihmisell..." Ei jatkuvassa nälässä oleminen ole ihmiselle luontaista."<br /><br />Mistä noin päättelet?<br />Kyllä käsittääkseni luonnossa harvoin on niin yltäkylläistä, että luonnonvaraiset eläimet pääsisivät lihomaan. Myöskään pleistoseenikauden ihmiset tuskin olivat lihavia samasta syystä. Jos muuta ravintoa ei ollut, säivät raatoja.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-68230363899389438232011-02-11T17:50:32.765+02:002011-02-11T17:50:32.765+02:00QUOTE: Ihminen on evoluution tulos ja ihminen on s...QUOTE: Ihminen on evoluution tulos ja ihminen on sopeutunut luolamiesaikoinaan tietynlaiseen ruokavalioon. Siihen eivät kuulu viljat ja maitotuotteet.<br /><br />Tuosta tulee mieleen Timo Kuuselan kirjoitus, jossa lyhyesti tarkasteltiin maataloustuotannon muuttumista maailmansodan jälkeen. USA:n maatalousministeriö lobbareineen oli asialla. Nykyaikainen ravitsemustiede syntyi 1950-luvulla.<br /><br />Ongelma on viljojen ja lehmänmaitotuotteiden valtava tuotanto ja kulutus, mihin Amerikan neekerit, intiaanit ja muut alkuasukkaat eivät kykene mitenkään sopeutumaan. Suomen katukuvassa tulee silloin tällöin vastaan lihotettuja valkoisia alkuasukkaita, joiden metabolia on ilmeisesti mennyt sekaisin. <br /><br />Niin ikään USAsta on lähtöisin kasviöljyjen laajamittainen tuotanto ja muokkaus (ei oliiviöljy.) <br /><br />En tiedä mistä johtuu, että myös nykyinen lautasmalli korostaa aika paljon leipää ja lehmänmaitotuotteita. Silmiinpistävää on muokattujen kasvirasvojen suosittelu: "Sipaise leivälle kasviöljypohjaista rasiamargariinia tai levitettä. Lisää salaatteihin <br />pieni annos öljypohjaista kastiketta. Ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa kannattaa <br />käyttää kasviöljyä, rasiamargariineja, kasvirasvalevitteitä tai pullomargariineja."<br /><br />Näkyy siellä toki muutama rasvaton lihanpalakin lautasella pahinta nälkää pois viemässä. Olkaamme kiitollisia noista pienistä lihakimpaleista, jotka meille sallitaan.tapionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-2691101155513534682011-02-11T17:20:43.488+02:002011-02-11T17:20:43.488+02:00QUOTE: Riistaliha ja kasvikset olivat luolamiesaik...QUOTE: Riistaliha ja kasvikset olivat luolamiesaikoina luultavasti aika erilaisia kuin tehotuotettu nykyliha. <br /><br />- Millä tavalla riistaliha oli erilaista "luolamiesaikoina"? Onhan nytkin olemassa riistaa. <br /><br />- Ei Pohjois-Euroopassa ole ollut mitään luolamiehiä. Muinaissuomalaiset olivat metsästä-kalastajia (lähde: Heljä Suuronen-Geibin kirja)<br /><br />- lihaa ei olisi pakko tehotuottaa nykyiseen tyyliin<br /><br />QUOTE: Syömämme kasvit ovat kaikki kasvinjalostuksen tuotteita, yksikään ei ole villikasvis.<br /><br />Paitsi metsämarjat.tapionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-64432526773253653192011-02-11T17:08:18.742+02:002011-02-11T17:08:18.742+02:00Nyt täytyy korjata itseään. En näekään missään eri...Nyt täytyy korjata itseään. En näekään missään erityistä kehotusta välipalojen syöntiin. Mutta kuitenkin neuvotaan "syö säännöllisesti, 4-6 kertaa päivässä, älä napostele väliajoilla!". <br /><br />http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/vinkkeja_viisaisiin_valintoihin/<br /><br />Tässä vaiheessa kyllä on syytä sanoa, että Veteraaniurheilija puhelee viisaita yllä blogitekstissään. <br /><br />Ne lautasen kuvat olivat tuolla:<br /><br />http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/attachments/vrn/LautasesiteA5.pdftapionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-9505442404741022622011-02-11T10:29:09.433+02:002011-02-11T10:29:09.433+02:00tässä parempi linkki:
http://en.wikipedia.org/wiki...tässä parempi linkki:<br />http://en.wikipedia.org/wiki/Epigenetics#EvolutionAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-3305525095237597632011-02-11T10:18:02.258+02:002011-02-11T10:18:02.258+02:00Mikä saa sinut uskomaan, että evoluutio pysähtyi l...Mikä saa sinut uskomaan, että evoluutio pysähtyi luolamiesaikoihin? Epigeneettistä muutosta tapahtuu koko ajan, jo parissa sukupolvessa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen<br /><br />Riistaliha ja kasvikset olivat luolamiesaikoina luultavasti aika erilaisia kuin tehotuotettu nykyliha. Syömämme kasvit ovat kaikki kasvinjalostuksen tuotteita, yksikään ei ole villikasvis.<br /><br />Mitä tulee ravitsemussuosituksiin, väitätkö, että jos syö suositusten mukaan on välttämättä ja pakosti koko ajan nälissään? Oletko kokeillut syödä suositusten mukaan? (Minä en ole.)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-5607473508881159132011-02-11T09:18:27.583+02:002011-02-11T09:18:27.583+02:00Ravitsemussuositusten ongelma on se ettei niitä py...Ravitsemussuositusten ongelma on se ettei niitä pysty noudattamaan. Jos suosituksia ei pysty noudattamaan on niissä pakko olla jotain vikaa. Ei jatkuvassa nälässä oleminen ole ihmiselle luontaista. Ihminen on evoluution tulos ja ihminen on sopeutunut luolamiesaikoinaan tietynlaiseen ruokavalioon. Siihen eivät kuulu viljat ja maitotuotteet. Enkä usko että luolamies metsästi vain vähärasvaisia eläimiä ja jätti omega-3 pitoiset rasvat syömättä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-55773884234991723872011-02-11T08:17:39.739+02:002011-02-11T08:17:39.739+02:00QUOTE: Ravitsemussuositukset tuntuu olevan kirosan...QUOTE: Ravitsemussuositukset tuntuu olevan kirosana pahimmasta päästä täälläpäin. <br /><br />Ravitsemussuositukset kannustavat välipalojen syöntiin. On useita syitä, miksi se ei ole aina hyvä juttu kenelle tahansa. Katso Suomen maa- ja metsätalousminiseriön lanseeraama lautasmallia. Se on muutakin kuin pelkkä pääruokalautanen. Itse asiassa se on erikokoisten ruokalautaskuvien kokoelma, joiden oheen on painettu muistutusteksti, joka kehottaa syömään välipaloja. <br /><br />Oletko muuten tutustunut kyseiseen kuvamateriaaliin? Toisin sanoen, oletko tutustunut kotimaiseen ravitsemussuositukseen kokonaisuudessaan?<br /><br />QUOTE: Limpparit, karkit, jätski, puhdistetut viljat jne. ovat ns. pahoja poikia. Mutta, jos mietitään ravitsemussuosituksia, niin eiväthän ne kannusta syömään näitä, vaan minimoimaan näiden elintarvikkeiden käytön.<br /><br />Tässä olet aivan oikeassa. <br /><br />QUOTE: Tykkään syödä kunnon ruisleipää, joka taistelee ilmeisesti VHH:ta kannattavien "ruokasuosituksia" vastaan<br /><br />Atkinsin dieetin neljännessä eli viimeisessä vaiheessa ei ole kielletty täysjyväviljoja eikä hedelmiä. Oletko lukenut yhtään Robert Atkinsin kirjaa? <br /><br />Antti Heikkilän suhtautuminen vanhanajan ruisleipään on ristiriitaista, kuten monet muutkin hänen sanomisensa. <br /><br />QUOTE: Varhaisperuna on mitä hienoin raaka-aine, mutta tärkkelyksen vuoksi se on myrkkyä vai mitä VHH:n kannattajat tähän sanovat?<br /><br />Onhan se. Siksi kannattaakin olla ns. hiilaritietoinen. Tai dukanisti kenties. Lisätietoa tästä löytyy tästä blogista. <br /><br />QUOTE: Maitotuotteet ovat tärkeitä kalsiumin ja toisaalta proteiinin takia<br /><br />Eivät ole. Kalsiumia saa mm. kasvimaailmasta, ks. vaikkapa Fineli.<br /><br />Lehmänmaitotuotteet eivät ole välttämättömiä. (Voi syödä myös vuohenmaitotuotteita tai olla syömättä.) <br /><br />QUOTE: Tyydyttynyt rasva on liiallisesti nautittuna pahasta, sanokaa mitä sanotte.<br /><br />Jos ei voilla ja kermalla mässäilyä oteta huomioon, kuinka on mahdolista nauttia liiallisesti tyydyttynyttä rasvaa?tapionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-74250178442023535442011-02-10T23:35:07.554+02:002011-02-10T23:35:07.554+02:00Ravitsemussuositukset tuntuu olevan kirosana pahim...Ravitsemussuositukset tuntuu olevan kirosana pahimmasta päästä täälläpäin. Jos ihmiset noudattaisivat ravitsemussuosituksia, niin veikkaisin että tässä maassa ei olisi tälläistä lihavuusepidemiaa. <br /><br />Nykymaailmassa, kun tahtoo olla niin paljon houkutuksia, jotka vievät pikkusormen lisäksi koko käden. "Pahat" hiilarit ovat ehdottomasti yksi lihavuuden syyllisistä. Sokeria, kun tunketaan nykyään joka paikkaan. Limpparit, karkit, jätski, puhdistetut viljat jne. ovat ns. pahoja poikia. Mutta, jos mietitään ravitsemussuosituksia, niin eiväthän ne kannusta syömään näitä, vaan minimoimaan näiden elintarvikkeiden käytön.<br /><br />Itse olen käsittelemättömien ja mahdollisimman alkuperäisten raaka-aineiden puolesta puhuja. Tykkään syödä kunnon ruisleipää, joka taistelee ilmeisesti VHH:ta kannattavien "ruokasuosituksia" vastaan. Varhaisperuna on mitä hienoin raaka-aine, mutta tärkkelyksen vuoksi se on myrkkyä vai mitä VHH:n kannattajat tähän sanovat? Peruna on kevyt 90kcal/100g sisältävä ruoka-aine, joka kohtuudella syötynä on oiva lisä lautasella yhdessä lihan/kalan/papujen sekä runsaan salaatin kera. Salaatti on tietenkin maustettu öljypohjaisella salaatinkastikkeella. <br /><br />Maitotuotteet ovat tärkeitä kalsiumin ja toisaalta proteiinin takia. Maito on parhaassa muodossa, jos sitä hieman jalostetaan. Jugurtit maitohappobakteereineen tekevät hyvää masulle. Rasvattomat ja makeutut jogurtit ovat roskaan. Hieman 2% rasvaa jogurtissa ja sen yhdistäminen rahkaan, marjoihin ja lusikalliseen hilloa/hunajaa. Ai että on! Juustot ehdottomasti täysrasvaisina, mutta varovasti käyttäen. Kevytjuustot maistuvat pask...<br /><br />Margariinit ovat kyllä kyseenalaisia. Mielummin jätän keijut ja florat kauppaan ja käytän öljyjä ja silloin tällöin voita. Tyydyttynyt rasva on liiallisesti nautittuna pahasta, sanokaa mitä sanotte. Näin ne tutkimukset tuntuvat sanovan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-4076599784592429102011-02-10T18:39:29.236+02:002011-02-10T18:39:29.236+02:00Voi voi Anonyymi.
Kyllä kokonaisenergian saanti pi...Voi voi Anonyymi.<br />Kyllä kokonaisenergian saanti pitää olla kohtuullinen ja jos haluaa laihtua (jotain 1500 kcal). Mutta NÄLKÄ on laihduttajan vihollinen. Jos syöt siis Anonyymin hiilareita tai minun suosimaa lihaa, ja molemmat saa syödä lisäksi kasviksia, niin kumpikohan laihduttajaporukka kärsisi nälkää ?<br /><br />Suosittelen kyllä Heikkilän Pellinki-diettiä enemmän jossa rasvaa ja protskua syödään ja pidetään hiilarit kurissa.Temenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-78535499678402811692011-02-10T10:54:35.351+02:002011-02-10T10:54:35.351+02:00Perusinsinööri Veijo M. neuvoo toimivan laihdutuso...Perusinsinööri Veijo M. neuvoo toimivan laihdutusohjeen:<br /><br />"Naapurin rouva aikoi liittyä laihdutusklubiin, joka maksaa 49 euroa viikossa. Lupasin opettaa hänelle voimisteluliikesarjan, joka laihduttaa vuorenvarmasti kaksi kiloa kuukaudessa, jos hän lupaa tuoda minulle pullon hyvää punaviiniä kerran viikossa.<br /><br />Rouva teki dealin ja opetin liikkeen, eli käännellään päätä oikealta vasemmalle ja takaisin neljä kertaa peräkkäin.<br /><br /> ”Kuinka usein liikettä tehdään”, kysyi rouva.<br /><br /> Vastasin: ”Aina kun Sinulta kysytään ottaisitko lisää tai maistuisiko vielä tämä”.<br /><br />Punaviinissä on pysytty, koska rouva on laihtunut jo 6 kiloa. Elämästä ja asioista ei pidä yrittää tehdä liian monimutkaista. "<br /><br />http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/veijo/article569214.ece<br /><br />Have a nice day and keep smiling !sainthttps://www.blogger.com/profile/05040214911131864252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-88534086085023237902011-02-09T16:14:44.631+02:002011-02-09T16:14:44.631+02:00Kuka on väittänyt, että ne, jotka syövät lihaa kes...Kuka on väittänyt, että ne, jotka syövät lihaa keskimäärin 240g/pv, eivät söisi yhtään mitään muuta? <br /><br />Jos syöt esimerkiksi 2500kcal/pv, ja mätät sen lisäksi a) 50g lihaa b)500g lihaa, kummalla dieetillä arvelet pysyväsi hoikempana? Ja perustelut?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-81088509429299594602011-02-09T13:11:19.616+02:002011-02-09T13:11:19.616+02:00Tottakai jossain tulee raja vastaan, mutta jotta t...Tottakai jossain tulee raja vastaan, mutta jotta tulisi perus kalorit täyteen 2000 kcal, pitäisi esim. filettä syödä melkein 2 kg päivässä.<br /><br />Taitais jäädä monelta syömättä ja tuskin nälkä vaivais. Kilonkin syöminen päivässä on jo kova juttu...Temenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-66552754841807898322011-02-08T22:41:43.826+02:002011-02-08T22:41:43.826+02:00"Liha ei lihota. "
Höpsistä.
Mikä tah..."Liha ei lihota. "<br /><br />Höpsistä. <br /><br />Mikä tahansa "lihottaa", jos energian saanti on isompi kuin energian kulutus.<br /><br />Vastaavasti mikä tahansa "laidutta", jos energian saanti on pienempi kuin energian kulutus. <b>"Ravintotieteilijä laihdutti 12 kiloa roskaruualla"</b> http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010110912663963_ru.shtmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-12631403778941516422011-02-08T21:55:53.559+02:002011-02-08T21:55:53.559+02:00Liha ei lihota. Katsoppas suomalaisten sokerin ja ...Liha ei lihota. Katsoppas suomalaisten sokerin ja viljojen kuluts ja suhteuta se 60-luvulta tippuneisiin kulutusmääriin (ennen tehtiin ruumiillista työtä, nykyisin istutaan). Ruokaympyrä tai kolmio on jäänne siltä ajalta.Temenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-15736415330895560292011-02-08T17:21:15.335+02:002011-02-08T17:21:15.335+02:00"Miksi suomalaiset lihovat?"
Voisiko sy..."Miksi suomalaiset lihovat?"<br /><br />Voisiko syy olla lisääntynyt lihankulutus?<br /><br />Erään tv-dokumentin mukaan 70-luvulla Kiinassa syötiin lihaa 10-15 kg vuodessa henkeä kohti. Nykyään luku on 40 kg. Eurooppalaiset syövät 85 kg vuodessa, ja USA:ssa jopa 125 kg (!) vuodessa. <br /><br />Kiinalaiset olivat 70-luvulla laihempia kuin nyt. Eurooppalaiset ovat lihavampia kuin kiinalaiset. Yhdysvaltalaiset ovat lihavampia kuin sekä eurooppalaiset että kiinalaiset. Loppupäätös? <br /><br />Näitä lihankulutusmääriä olisi kiinnostavaa verrata aivoinfarkti-tilastoihin, syöpätilastoihin, sv-tautitilastoihin, diabetestilastoihin...<br /><br />(Pitävätköhän nuo luvut paikkansa:<br />Kiina 190g-290(*)g/vk (70-luku) ja 770g/vk<br />Eurooppa 1,630 kg/vk = 240g/pv<br />USA 2,4 kg/vk = 340g/pv<br />---kuulostaa järkyttävän paljolta, jo tuo eurooppalaisten määräkin)<br /><br />*) 300g/vk on maksimäärä, mitä suositellaan, mikäli haluaa välttää punaisen lihan aiheuttamia syöpiä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-53469910396977990122011-02-08T14:28:14.620+02:002011-02-08T14:28:14.620+02:00Sattumalta Poliklinikka.fi myös sivuaa tätä proses...Sattumalta Poliklinikka.fi myös sivuaa tätä prosessoidun lihan epäterveellisyyttä:<br /><br /><br />http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=3866925<br /><br />"<b>Makkaran syöminen lisää aivoinfarktiriskiä</b><br />Julkaistu 07.02.2011<br /><br />Paljon makkaroita ja muita lihavalmisteita syövät naiset sairastuvat <b>aivoinfarktiin</b> muita todennäköisemmin, ruotsalaissuomalainen tutkimus vihjaa.<br /><br />Tutkimuksessa <b>keskimäärin yli sata grammaa punaista lihaa päivittäin syövien aivoinfarktiriski oli 42 % suurempi kuin korkeintaan 25 grammaa päivässä syövien</b>.<br /><br />Lähemmässä tarkastelussa riski liittyi vain makkaroihin ja muihin <b>prosessoituihin</b> lihavalmisteisiin eikä jalostamattomaan punaiseen lihaan.<br /><br />Tutkijat uskovat, että lihavalmisteiden sisältämä suola ja epäterveelliset rasvat osaltaan selittävät tuloksia. [<-- Itse epäilen, että nitraatit ovat vielä suurempi syy]<br /><br />Aiemmissa tutkimuksissa runsas punaisen lihan ja etenkin lihavalmisteiden syöminen on yhdistetty joidenkin syöpien ja sydän- ja verisuonitautien riskiin.<br /><br />Stroke-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat yli 34 000 terveen naisen terveys- ja ruokavaliotietoihin, jotka kerättiin kymmenvuotisen seurannan alussa. Seurannan aikana naisille sattui yhteensä 1 300 aivoinfarktia ja vajaat 400 muuta aivohalvausta. Lihansyönti ei vaikuttanut muiden aivohalvausten riskiin.<br /><br />Uutispalvelu Duodecim<br /><br />Lähde: Stroke 2011 http://stroke.ahajournals.org/cgi/content/abstract/42/2/324" , joka sanoo, että <b>punaisen lihan suuret saantimäärät on liitetty joihinkin syöpiin sekä sv-tauteihin. Tämä tutkimus vihjaa, että punaisen ja prosessoidun lihan suuri saanti saattaa lisästä aivoinfarktiriskiä naisilla.</b>:Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-62302230314526629832011-02-08T09:35:25.408+02:002011-02-08T09:35:25.408+02:00Jep jep Anonyymi. Jos luet tarkkaa kommenttini, ni...Jep jep Anonyymi. Jos luet tarkkaa kommenttini, niin puhuinkin rasvahappokoostumuksesta...Eli rasvan sisältämien osasten SUHDE. <br /><br />Nimim. Kyllä meidän molemmat vauvat söi hienosti monta pakettia pekonia raakana ilman hampaita äidinmaito hörppäysten välissä, eikö muilla syökkään ? Ostettiin aina suurtalouspakkauksia kun meni niin paljon. Parikertaa meinas tukehtua, mutta hyvin kasvoi...luuletko että pitää paikkansa ?Temenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-44796161569671859292011-02-08T09:02:15.507+02:002011-02-08T09:02:15.507+02:00Teme:
"Puhdas liha on jees ja pekoni myös, jo...Teme:<br />"Puhdas liha on jees ja pekoni myös, jonka rasvahappokoostumus on lähellä äidinmaitoa. Varmaan vaarallista, kun vauvoillekkin annetaan."<br /><br />Ei tasan suositella pekonia vauvoille. Eihän niillä ole hampaitakaan... Makkaraakin vasta kolme vuotiaille nitriittien takia. Tietty tuolla logiikalla esim. mustikkasose vauvoille ei ole jees, koska "ei ole yhtä hyvä rasvahappokoostumus kuin pekonilla". <br />Vakavasti puhuen, juurihan artikkelissa puhuttiin omega6/3-suhteista ja pekonissa se on... niin, katsokaa itse... tuskin kuitenkaan äidin maitoon verrattavissa korkean linolihapon takia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-87729563687593053782011-02-08T01:28:09.518+02:002011-02-08T01:28:09.518+02:00Nyt on kyllä aivan pakko heittää yksi tilastovitsi...Nyt on kyllä aivan pakko heittää yksi tilastovitsi, joka meni suunnilleen näin: <br /><br />Kun 1600-luvulla tupakkaa alettiin tuoda Etelä-Amerikasta Eurooppaan, on siitä lähtien eurooppalaisten elinikä pidentynyt jatkuvasti. <br /><br />Sopii hyvin tähän kohtaan keskustelua ja muutenkin terveysblogiin.tapionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-9598778426569111552011-02-07T23:28:51.970+02:002011-02-07T23:28:51.970+02:00"Kyse on tilastollisesta yhteydestä, joka voi..."Kyse on tilastollisesta yhteydestä, joka voi olla tai joka voi olla olematta syy-seuraussuhde."<br /><br />Totta kai kyseessä voi olla todellinen syy-seuraussuhdekin, mutta kuka sen tietää? Epidemiologia on tähän vastaamisessa täysin aseeton. Edelleenkään väitteesi, että "Prosessoitu liha lisää sydänsairauksien riskiä 42% ja diabetesriskiä 19%" ei siis pidä paikkaansa.<br /><br />Kyllä ruokavalionsa perustaminen tilastollisille yhteyksille johtaa äkkiä umpikujaan. Maailma on täynnä tilastollisia yhteyksiä. Esimerkkinä Kiina-tutkimus ("China Study"), jossa löydettiin yli 8000 tilastollisesti merkitsevää korrelaatiota ruokien ja sairauksien välillä. Siitä vaan optimoimaan...<br /><br />Tuskin on hyvä idea perustaa ruokavaliotaan prosessoiduille lihatuotteille, mutta en kyllä tämän tutkimuksen perusteella jättäisi pekonia ruokavaliostani.<br /><br />LAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-57573987402306450862011-02-07T22:13:40.937+02:002011-02-07T22:13:40.937+02:00Tässä hieman vastapainoa kalaöljyn / omega-3- suos...Tässä hieman vastapainoa kalaöljyn / omega-3- suosituksille:<br /><br />http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml<br /><br />Summa summarum, turvallisin omega 3-rasvahappojen lähde on luonnollinen kala. Missään tapauksessa ei kannata tankata valtavia EPA-annoksia, koska liian suurina annoksina kaikki PUFAt aiheuttavat elimistön rasvatasapainossa häiriötä. Ei ihme, että jotkut suuria E-EPA-annoksia nauttineet ovat raportoineet sivuoireista (masennuksesta jne.) Kalaöljyn hyvät vaikutukset siis liian suurina annoksina kääntyvät päälaelleen..<br />Kiva olisi kuulla kommenttia vaikkapa Tri Toloselta.<br /><br />NL<br />Syön kalaöljyä edelleen, mutta lisäksi kirnuvoita & kookosöljyä monipuolisuuden säilymiseksi..Anonymousnoreply@blogger.com