tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post5288546838891163995..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Aromivahvenne lihottaaChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-1545803202379456062009-11-26T04:23:57.983+02:002009-11-26T04:23:57.983+02:00Onneksi raaka/elävänravinnon ystävänä näitä ei tar...Onneksi raaka/elävänravinnon ystävänä näitä ei tarvitse pohtia kun ruoka on puhdasta luomua. =)Dragofixhttps://www.blogger.com/profile/01251521006886696463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-50227250285931616662009-11-24T07:18:41.964+02:002009-11-24T07:18:41.964+02:00Sami Uusitalo,
Suuret kiitokset!Sami Uusitalo,<br /><br />Suuret kiitokset!Jobbarinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-41559229078043024022009-11-24T00:00:54.833+02:002009-11-24T00:00:54.833+02:00Siis nehän OVAT hermomyrkkyjä ja se aromin vahvist...Siis nehän OVAT hermomyrkkyjä ja se aromin vahvistuminen tapahtuu aivoissa - siellähän se aistimuskin muodostuu!<br /><br />Mut kannattaa valita luomulihasta tehdyt makkarat ja lihat. Meillä on kokonaan siirrytty niihin, ja esimerkiksi pikkupyöryköitä on aina pakkasessa. Sieltä vaan evääksi ja kiireessä voi napostella niitä sulaneita luomulihapullia:-)<br /><br />Toki ahkerimmat voi tehdä luomulihasta makkarat ja lihapullat, pihvit ym ihan itsekin. Pajuniemellä on muuten myynnissä oikein hyvä luomukinkkukin joulupöytään, ostin jo pakkaseen yhden, et ei ilman jäädä. Onko tuoreita saatavana, en tiedä, mut kannattaa. <br /><br />Muistakaa, et pansuolassakin on samalla tavalla aisteihin vaikuttavaa vahvennetta, lysiinihydrokloridia ja monissa sapuskoissa, missä lukee "lisäaineeton", onkin usein hiivauutetta, jolla on ihan sama vaikutus: migreeni tulee jo pienestä määrästä:-(paulamummuhttp://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/luomulihapullia.htmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-5746818604543474192009-11-23T22:52:15.832+02:002009-11-23T22:52:15.832+02:00Jobbarille vielä:
http://www.pajuniemi.fi/asiaset...Jobbarille vielä:<br /><br />http://www.pajuniemi.fi/asiaset/pajuniemi.nsf/45b4b7d04ce25ef8c2256ff7001ef021/958af4a1726b15b3c22570090029d089?OpenDocument<br /><br />Pajuniemeltä löytyi useita tuotteita ilman E621:stä. Esim. erittäin lihaisa helsinkiwursti.<br /><br />Laadusta joutuu maksamaan hieman enemmän, mutta toisaalta nälkä pysyy pidempään poissa, napostelu vähenee ja näin investointi tulee takaisin.Sami Uusitalohttps://www.blogger.com/profile/04313954324304220641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-36567940806381908822009-11-23T22:13:43.638+02:002009-11-23T22:13:43.638+02:00Jobbarille:
"http://satafood.net/vataja.nsf/...Jobbarille:<br /><br />"http://satafood.net/vataja.nsf/85bfa6ee72c6df2dc2256b170038332b/a68582cdbe2c5a6ac2256b18002c2b6d?OpenDocument"<br /><br />Vatajalta löytyy erittäin laadukkaita lihaisia nakkeja ja makkaroita ilman lisäaineita ja tärkkelyskasoja. <br /><br />Kalliimpia kuin tusinatavara, mutta toisaalta saa usein -30% alennuksella ainakin Prismasta.Sami Uusitalohttps://www.blogger.com/profile/04313954324304220641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-75047061326857895682009-11-23T22:04:34.753+02:002009-11-23T22:04:34.753+02:00Lisäyksenä edelliseen, tietääkö joku onko lihatisk...Lisäyksenä edelliseen, tietääkö joku onko lihatiskin makkarat lisäainesotkua vai ihan ehtaa kamaa? Tiskistä kysymällähän se tietysti selviää.Jobbarinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-5208479673250321262009-11-23T22:02:11.813+02:002009-11-23T22:02:11.813+02:00Osaako joku kertoa edes yhden normaalista kaupasta...Osaako joku kertoa edes yhden normaalista kaupasta (Prisma, Citymarket, Lidl, Minimani jne.) saatavilla olevan a) makkaran b) leikkeleen joka ei sisällä natriumglutamaattia SEKÄ natriumnitriittiä/natriumnitraattia?<br /><br />Jos joku tietää niin kertokaa, olen etsinyt itseni näännyksiin!Jobbarinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-10283118153100745362009-11-23T20:19:21.895+02:002009-11-23T20:19:21.895+02:00"Kerroin toimittajalle hyvin seikkaperäisesti..."Kerroin toimittajalle hyvin seikkaperäisesti natriumglutamaattitutkimuksista. Kerroin mm. eräästä kiinalaisesta tutkimuksesta missä havaittiin, että natriumglutamaattia käyttävillä lihavuus oli yleisempää kuin muilla."<br /><br />Tämä on mielestäni sikäli itsestään selvää, että E621:stä lisätään eineksiin ja ne sisältävät yleensä myös tärkkelystä. Halpaa tärkkelystä einesten kanssa syövät ovat varmasti keskimäärin lihavampia kuin kokolihaa syövät.<br /><br />Meikä pyrkii syömään vähemmän eineksiä, mutta viikonloppuna tuli syötyä E621:stä parissakin tuotteessa. Kalapyöryköissä (85%kalaa) ja Atrian grillimakkaroissa.<br /><br />Kokoliha/kala on varmasti fiksumpi valinta, mutta kokonaan E621 ei ole meikäläisenkään kohdalla painonpudotusta estänyt. Ilmeisesti ainakin makkaroiden kohdalla on tätä tullut käytettyä yli parinkymmenen kilon hoikistumisen aikana.<br /><br />Lisäaineita, kuten E621:stä lienee hyvä kierrellä, mutta mielestäni tärkein vihollinen ylipainoiselle on runsas tärkkelys ja sokeri. Pastat, perunat ja riisit vähemmälle, samoin murot ja mehut, tilalla vihanneksia, palkokasveja ja vähätärkkelyksisiä juureksia (nauris, lanttu, porkkana, sipuli jne.)Sami Uusitalohttps://www.blogger.com/profile/04313954324304220641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-75499740481387951862009-11-23T15:18:22.485+02:002009-11-23T15:18:22.485+02:00Joku kaukoidässä paljon oleskellut kaveri kertoi s...Joku kaukoidässä paljon oleskellut kaveri kertoi sielläpäin (olisiko ollut Indonesia) natriumglutamaattia käytettävän yleisesti mausteena. Jotain eroa siinä kuitenkin muistaakseni on tähän meikäläiseen, en muista mikä.<br /><br />Muuten toteaisin omalta kohdaltani, että einesten syöminen on loppunut kokonaan, jo pelkästään ällöttävän maun (mauttomuuden) vuoksi.<br /><br />Makuaistihan kuulema kehittyy, iän ja ehkä tottumisen myötä. Kannattaa harjoitella. Natriumglutamaatti yms. koukuttaa, jollei paremmasta tiedä.<br />Samoin sokeri. Vehnä ja hiilarit myös.<br /><br />Tupakka on myrkkyä, alkoholi on myrkkyä... pulla on myrkkyä!Kummitusnoreply@blogger.com