tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post6686937064077176405..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Kirjoittajavieras: Matti TolonenChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger144125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-7707608793773143752010-03-04T18:43:34.208+02:002010-03-04T18:43:34.208+02:00Matti Tolonen sanoo näin: "Lupaan etten enää ...<b>Matti Tolonen</b> sanoo näin: "Lupaan etten enää kirjoita tänne mitään."<br /><br />Christer vastaa: "Älä nyt noin vähästä säikähdä. Jatka toki kirjoitteluasi. Mainostamista täällä ei katsota hyvällä."Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-3563378480032129672010-03-04T18:22:24.235+02:002010-03-04T18:22:24.235+02:00Laitetaan nyt vielä yksi postaus näin omega-3-päiv...Laitetaan nyt vielä yksi postaus näin omega-3-päivän kunniaksi. Lupaan etten enää kirjoita tänne mitään. <br /><br />Kalaöljy voi parantaa urheilijoiden keuhkojen toimintaa kuormituksen aikana ja sen jälkeen, osoittaa saksalaisten ja iranilaisten painijoiden tutkimus. Sen julkaisi maaliskuun Journal of Science and Medicine in Sport.<br />http://20.fi/3751<br /><br />Tämä raportti "mainostaa" ihan tavallista peruskalaöljyä. Itse kyllä suosittelisin urheilijoille vahvempaa farmakologista laatua, kuten tekee myös tunnettu amerikkalainen urheilufysiologi Timothy Mickleborough, USA:n uintijoukkueen ravintovalmentaja. <br />Adios muchachos!Matti Tolonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-68753830294078853492010-03-04T18:03:31.451+02:002010-03-04T18:03:31.451+02:00Näin Omega-3-päivänä ilmestyi kaksi kiinnostavaa v...Näin Omega-3-päivänä ilmestyi kaksi kiinnostavaa vastakkaisia käsityksiä esittävää kirjoitusta omega-3:sta. BBC:n jutun alla on useita hyviä kommentteja.<br />BBC News Magazine<br />http://20.fi/3777<br /><br />Biologi Stephen Daniellsin kiukkuinen vastine<br />Nutraingredients.com<br />http://20.fi/3778<br /><br />Tuotemainontaako?Matti Tolonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-71756031976437272502010-03-04T16:14:12.594+02:002010-03-04T16:14:12.594+02:00Anonyymi kemisti voi ilmoittautua minulle yksityis...<b>Anonyymi</b> kemisti voi ilmoittautua minulle yksityisviestillä. Blogini yläreunassa löytyvät yhteystiedot. Ratkotaan sitten jossakin vaiheessa lisää näitä kemian tehtäviä! Hienoja oivalluksia!<br /><br />Älkää lyökö Tolosta liian lujaa! Matti Tolonen on hyvä, mutta myönnän tuotemainonnan koettelevan hermojani. <br /><br />Olli Postin blogista ohjautuu tänne terveysblogiini raikkain ajatuksin varustautuneita henkilöitä. Onkohan oivallusten salaisuutena superfoodien nauttiminen?<br /><br />Rauhallista päivän jatkoa toivoo blogi-isäntänne!Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-30477828200663523072010-03-04T15:40:22.403+02:002010-03-04T15:40:22.403+02:00Alaston Tolonen? :)
Minä kyllä ihmettelen täällä k...Alaston Tolonen? :)<br />Minä kyllä ihmettelen täällä kirjoittelevien ihmisten kemian perusteiden ymmärtämistä. <br /><br />Vielä yksinkertainen esimerkki: Voi liuottaa useimmat esim. hintalapuissa olevat liimat. Eli jos levität voita hintalapusta jääneen liiman ja paperin päälle, liukenee liima muutamassa minuutissa ja sen voi pyyhkiä pois. Onko tämä voin käytölle ongelmallista?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-27135699881062335172010-03-04T15:35:13.443+02:002010-03-04T15:35:13.443+02:00Repesin kyllä nauruun, kun luin tämän "Olli P...Repesin kyllä nauruun, kun luin tämän "Olli Postin -blogista" eksyneen anonyymin todella osuvan ja hauskan kirjoituksen.<br /><br />Kyllä minäkin arvostan suuresti Tolosta, mutta on todella ihmeellistä, etteiköhän todella ymmärrä, että täällä ei ole tarkoituksenmukaista mainostaa!!!???Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-39364811263862151082010-03-04T15:20:20.547+02:002010-03-04T15:20:20.547+02:00Tämä on mielenkiintoinen blogi! Mikä lie karman la...Tämä on mielenkiintoinen blogi! Mikä lie karman laki johdattanut minut tännekin Olli Postin blogista. Täällä kirjoittaa tohtori Tolonen aivan komeasti tohtori Sundqvistin blogissa. Ja sitten menee Tolonen takalukkoon pienestäkin säröstä hänen rajoittuneessa ajatusmaailmassaan!! Että hänen E-EPAnsa sulattaa muovia??? Ei nyt sentään, eihän Tolosella voi olla mitään epätäydellisiä tuotteita!!!!<br /><br />Huomaatteko miten Tolonen on kiemurellut tämän kysymyksen edessä, sulattaako E-EPA muovia? Ja sitten alaston Tolonen, ihan kuten siinä kuuluisassa sadussa, paljastuu kun totuuden laukaisee seuraava kommentti: "Olisiko kyseessä puhtasti liukenemisprosessi, ei sulaminen. <br />Monet öljythän reagoivat toistensa kanssa. <br />Tässäkin tapauksessa kummatkin ovat öljyjä."<br /><br />Juuri näin! Tolonen voi taas pukea vaatteet päällensä, hänen E-EPAssaan ei ole mitään vikaa. Paljastui vain tämä pilleritohtorin neuroottinen pelko, että hänen olisi myönnettävä tuotteissaan ilmenevät puutteet.<br /><br />Ei millään pahalla Tolosta kohtaan. Siinä on hyvä mies. Vähän liian innostunut tuotteistaan vaan. Aivan järkyttävää piilomainontaa taas Toloselta tässä kommentointi osastossa. Eikö hän sitä itse huomaa??? Tämä tohtori Christer Sundqvistin erinomainen terveysblogi raivaa tietä avoimelle ravitsemustiedottamiselle ja avaa ehkä Tolosenkin silmät. Siitä hyötyy Tolonen, siitä hyötyy suomalainen tutkimuseliitti, siitä hyötyy tavallinen kuluttaja! <br /><br />Hiphei! Tämä oli voimalataus tälle päivälle. Voimalataus joka riittää koko loppuelämäkseni!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-24508117252346358272010-03-04T14:45:02.019+02:002010-03-04T14:45:02.019+02:00Esimerkiksi suola liukenee veteen, ei sula.
Jos k...Esimerkiksi suola liukenee veteen, ei sula. <br />Jos kaadat suolasta tehtyyn pieneen mukiin vettä, alkaa suola liueta veteen ja näin ollen muki hajoaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-90952713245304349732010-03-04T14:37:52.480+02:002010-03-04T14:37:52.480+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-50993800501155259472010-03-04T14:27:48.209+02:002010-03-04T14:27:48.209+02:00Olisiko kyseessä puhtasti liukenemisprosessi, ei s...Olisiko kyseessä puhtasti liukenemisprosessi, ei sulaminen. <br />Monet öljythän reagoivat toistensa kanssa. <br />Tässäkin tapauksessa kummatkin ovat öljyjä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-72385677542264679722010-03-04T14:27:26.592+02:002010-03-04T14:27:26.592+02:00Paljon tuli teksitä taas Matti Toloselta, mutta ei...Paljon tuli teksitä taas Matti Toloselta, mutta ei kuitenkaan vastausta Christerin esittämään kysymykseen.<br /><br />Minä olen saanut siihen joskus vastauksen "vapaakierron" lääkäriltä, mutta en enää muista mitä siinä luki, ja viestin olen kadottanut... Mutta täältä sen sain: Taija Somppi on Tampereella toimiva verisuonikirurgi. Hän toimii myös Vesterålens Naturprodukter Oy:n "kotilääkärinä".Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-29631219131836143522010-03-04T14:18:39.635+02:002010-03-04T14:18:39.635+02:00Hei Christer,
tänään vietetään maailman Omega-3-pä...Hei Christer,<br />tänään vietetään maailman Omega-3-päivää. On siis oikea päivä keskustella myös E-EPAsta, jonka toin ensimmäisenä kaupallisena valmisteena vuonna 2003 Suomeen ja muualle Eurooppaan. Täällä Espanjassakin se on yleisessä käytössä. Kun nyt kerran itse annoit tällaisen syötön, niin potkaisempa pallon maaliin.<br /><br />E-EPAa on tutkittu ja sitä käytetään kaikkein eniten Japanissa, jossa se kehitettiinkin 1980-luvun alkupuolella. Sitä kutsutaan siellä nimellä EPA-E. E-EPA on siellä 98,5 prosenttista, siis vielä vahvempaa (ja kalliimpaa) kuin Suomessa (max 90 %). Japanilaiset lääkärit määräävät sitä yleisesti mm. reuman, diabeteksen, alkoholista riippumattoman rasvamaksan ja sydän- ja verisuonitautien hoitoon. Japanin terveysministeriön hyväksymä ja suosittelema päiväöannos on 1800 mg vuorokaudessa. Se on melko paljon, kun otetaan huomioon, että japanilaiset syövät 5-6 kertaa enemmän kalaa ja meriruokaa kuin eurooppalaiset ja amerikkalaiset. Japanilaisten seerumin (tai plasman) EPA-rasvahapon pitoisuus on (ilman kalaöljylisää) noin 3 %, kun se on meillä noin 1 % ja USA:ssa pienempi. 1800 mg/vrk E-EPAa nostaa japanilaisen pitoisuuden noin 5 prosentiiin. Suomessa tehdyssä tutkimuksessa 500 mg nosti 10-vuotiaiden lasten EPA-pitoisuuden 2,5 prosenttiin, eli lähelle japanilaisten lähtötasoja. Aikuisilla (Jyväskylän yliopiston psykologian opiskelijoilla) 1000 mg/vrk E-EPAa antoi saman vasteen.<br /><br />Minulle on tullut vuosien mittaan muutamia ihmetteleviä viestejä siitä, että E-EPA-öljy sulattaa pehmeää muovia, esim. sellaista mitä on kertakäyttömukeissa. Samasta asiasta on joku potilas kysynyt mm. eräältä suomalaiselta verisuonikirurgilta, joka vastasi, että totta on, mutta sillä ei ole mitään merkitystä ihmisen elimistölle, koska emme ole muovia. Niin kinäkin olen vastannut ja se on tyydyttänyt kysyjiä.<br /><br />E-EPAsta on julkaistu useita asiantuntija-artikkeleita mm. Fimean (ent. lääkelaitos) TABU-lehdessä "Kalaöljy ja kalanmaksaöljy) http://20.fi/3770<br />Duodemimissa ja Suomen Lääkärilehdessä. PubMedissa http://pubmed.gov on tänään 23 dokumenttia hakusanalla E-EPA ja 142 dokumenttia hakusanalla E-EPA. E-EPAa tutkitaan edelleen vilkkaasta. Clinical Trials -rekisterissä http://clinicaltrials.gov/ on vireillä monia uusia tutkimuksia, joissa käytetään E-EPAa.<br /><br />E-EPAa on vaikuttavana aineena monissa kalaöljyvalmisteissa, joissa toisena komponentiina on E-DHA. Suomessakin näitä on jo useita markkinoilla. Lääketieteellisessä kirjallisuudessa tästä yhdistelmästä käytetään yleensä nimitystä "prescription omega-3". Tällä haulla PubMedissä on tänään 60 dokumenttia. Haku "ethyl ester omega-3" tuottaa 178 dokumenttia.<br />Sydänlääkärit määräävät tätä yhdistelmää potilailleen nykyään jo kaikkialla varsinkin kohonneiden triglyseridiarvojen alentamiseen.<br /><br />E-EPAsta tai E-EPA+E-DHA:sta ei ole tullut tietooni yhtään haittavaikutusilmoitusta.Matti Tolonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-15523367555846417722010-03-04T14:00:10.102+02:002010-03-04T14:00:10.102+02:00Hei!
Haluaisin vain kommentoida tätä kirjoitusta s...Hei!<br />Haluaisin vain kommentoida tätä kirjoitusta sanomalla, että olen itse tuleva lääkäri ja minua hirvittää lääkkeet. Olen ensimmäisellä vuosikurssilla ja tietääkseni se lääkeaivopesu tässä koulussa alkaa kolmannen vuoden jälkeen. Haluaisin silti säilyttää järkeni ja intuitiivisen tunteeni siitä, että ammattikunnaltani jää tiedettä palvoessaan jotain todella oleellista näkemättä. En tiedä miten pystyn siihen saamatta hullun leimaa.<br /><br />Mutta siksipä juuri kiitän tohtori Tolosta tästä kirjoituksesta.<br />Christeriä olen lukenut jo pitkään. Kunnioitan teidänlaisia kansankielellä puhuvia asiantuntijoita.butterflyhttp://lennapois-butterfly.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-5633312720157943092010-03-04T12:46:59.246+02:002010-03-04T12:46:59.246+02:00Matti Tolonen käyttää runsaanlaisesti terveysblogi...<b>Matti Tolonen</b> käyttää runsaanlaisesti terveysblogiani viestintäänsä. Tämä on hieno asia. Matti Tolonen on maailman parhaimpia tutkitun tiedon välittäjiä sellaiseen muotoon, että sitä jokainen ymmärtää.<br /><br />Yhteen kysymykseen kaipaisin vastausta: Sulattaako E-EPA muovia?<br /><br />Tuskin tuollaisen seikan myöntäminen on minkäänlainen kuolinisku E-EPA bisneksille, sillä kaikkihan me tiedämme mitä tapahtuu jos pistää bensiiniä väärnlaiseen astiaan. Se alkaa vuotaa vähän ajan kuluttua. Matti, avaa meille hieman tätä ongelmakenttää: Miksi E-EPA mahdollisesti sulattaa muovia?Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-32972585749132902792010-03-04T12:43:45.641+02:002010-03-04T12:43:45.641+02:00Aikamoinen määrä kommentteja ja arvaan että lisää ...Aikamoinen määrä kommentteja ja arvaan että lisää tulee. Täytyypä lukea ajan kanssa läpi.<br /><br />Minulla olisi Toloselle kysymys liittyen autismi-diagnoosin saaneisiin lapsiin.<br /><br />Mitkä (max. 3 tärkeintä) ravintolisät voisivat tuoda teoriassa tai tutkitusti apua autismia sairastavalle lapselle?<br /><br />Pubmedistä kävin läpi että erilaisia ruokavalioita on testattu vaihtelevin joskin ainakin osin rohkaisevin tuloksin. Autismiin liittyy havaintoja siitä että suolistossa ei kaikki olisi ihan kunnossa ja tietyt ruoka-aineet aiheuttavat sen seurauksena ongelmia joko autismiin suoraan liittyen tai sitten muita ikäviä juttuja.Pasihttps://www.blogger.com/profile/03601391658285869058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-25626812845461793702010-03-04T12:38:37.434+02:002010-03-04T12:38:37.434+02:00Uutta tietoa: D-vitamiini ja sydäntaudit
Dosentti...Uutta tietoa: D-vitamiini ja sydäntaudit<br /><br />Dosentti Lamberg-Allardt pelotteli hiljan HS:n haastattelussa, että D-vitamiini voisi muka lisätä valtimoiden kalkkiutumista. Uusi amerikkalainen meta-analyysi kertoo aivan päinvastaista. Raportin julkaisi 2.3.2010 sisätautilääkäreiden lehti Annals of Internal Medicine.<br /><br />Tohtori Lu Wang (Brigham and Women's Hospital, Boston) työryhmineen analysoi 17 ajassa etenevää (prospektiivista) satunnaistettua D-vitamiinitutkimusta vuosilta 1966-2009, joissa oli selvitetty tämän vitamiinilisän vaikutusta verisuoniterveyteen, joko pelkkänä D-vitamiinina tai yhdessä kalkin kanssa. <br /><br />Yksi tutkimus osoitti D-vitamiinilisän vähentävän johdonmukaisesti dialyysihoitoa saavien aikuisten kuolleisuutta sydän- ja verisuonitauteihin. Kahdeksan hoitotutkimusta osoitti D-vitamiinilisän (noin 25 mikrogrammaa päivässä) yksin tai yhdessä kalkin kanssa vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä, mutta löydös ei ollut tilastollisesti merkitsevä. <br /><br />"Kohtuullisen suuret tai suuret D-vitamiiniannokset näyttävät vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä, kun taas kalkkilisällä näyttää olevan minimaalinen vaikutus [näihin tauteihin]", päättelevät tutkijat. <br /><br />Raportti ei tue dosentti Lamberg-Allardtin väitettä, jonka mukaan D-vitamiini voisi lisätä valtimoiden kalkkiutumista, pikemminkin päin vastoin.<br />Abstract http://20.fi/3767<br />D-vitamiini ja sydäntaudit<br />Dosentti Lamberg-Allardt pelotteli hiljan HS:n haastattelussa, että D-vitamiini voisi muka lisätä valtimoiden kalkkiutumista. Uusi amerikkalainen meta-analyysi kertoo aivan päinvastaista. Raportin julkaisi 2.3.2010 sisätautilääkäreiden lehti Annals of Internal Medicine.<br />Tohtori Lu Wang (Brigham and Women's Hospital, Boston) työryhmineen analysoi 17 ajassa etenevää (prospektiivista) satunnaistettua D-vitamiinitutkimusta vuosilta 1966-2009, joissa oli selvitetty tämän vitamiinilisän vaikutusta verisuoniterveyteen, joko pelkkänä D-vitamiinina tai yhdessä kalkin kanssa. <br />Yksi tutkimus osoitti D-vitamiinilisän vähentävän johdonmukaisesti dialyysihoitoa saavien aikuisten kuolleisuutta sydän- ja verisuonitauteihin. Kahdeksan hoitotutkimusta osoitti D-vitamiinilisän (noin 25 mikrogrammaa päivässä) yksin tai yhdessä kalkin kanssa vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä, mutta löydös ei ollut tilastollisesti merkitsevä. " Kohtuullisen suuret tai suuret D-vitamiiniannokset näyttävät vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä, kun taas kalkkilisällä näyttää olevan minimaalinen vaikutus [näihin tauteihin]", päättelevät tutkijat. Raportti ei tue dosentti Lamberg-Allardtin väitettä, jonka mukaan D-vitamiini voisi lisätä valtimoiden kalkkiutumista, pikemminkin päin vastoin.<br />Abstract http://20.fi/3767<br /><br />Laitoin tämän myös Aaumlehden D-vitamiinikeskusteluun http://20.fi/3768Matti Tolonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-18433543192940856722010-03-04T12:12:53.856+02:002010-03-04T12:12:53.856+02:00Kiitos taas asiantuntija Toloselle erittäin mielen...Kiitos taas asiantuntija Toloselle erittäin mielenkiintoisen tutkimuksen esille tuomisesta.Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-20634490534186732202010-03-04T12:00:19.888+02:002010-03-04T12:00:19.888+02:00Itse käytän säännöllisesti normaalia EPAA, en este...Itse käytän säännöllisesti normaalia EPAA, en esteröityä. Omani on jenkeistä New Chapterin täysin jalostamaton kalaöljy, alaskan villilohesta ympäristömyrkkyineen kaikkineen (sis. 16 rasvahappoa). Ruokavalioni muuten on aika kelatoiva (chlorella, spirulina yms), joten tuskin on hätää..<br /><br />Olen siinä samoilla linjoilla, että mitä enemmän laitetaan suusta alas kokonaisia, luonnollisia aineita ja vähemmän ihmisinsinöörien pätevyydellä kikkailtuja aineita, niin sen parempi. Luonnossa esiintyvät kompleksit ovat aina meitä edellä, aina.<br /><br />MUTTA - mitä tulee terapeuttiseen käyttöön niin esim. vaimoni masennus lähti taittumaan nimenomaan silloin kun otettiin käyttöön E-EPA (pelkkä EPA ei tehnyt samaa). Etyyliesteröinti ei ole luonnollinen prosessi - mutta se tekee sen että rasvahapot irtoavat "glyseroliselkärangasta" ja ovat elimistön vapaasti käytettävissä.<br /><br />Tuomitkaa nyt (Matti?) jos menen ihan metsään, mutta olen opettanut itselleni että:<br />Luonnollisesti rasvat ovat aina triglyseridejä (glyseroli ja kolme rasvahappoa). Kun syödään rasvaa, elimistön Lipaasi-entsyymi irrottaa glyserolin ja rasvahapot toisistaan. Vasta tämän jälkeen rasvahapot ovat käytettävissä. Etyyliesteröinnissä ei "lisätä" mitään vaan ikään kuin tehdään valmiita vapaita rasvahappoja ilman sitä glyserolia.<br /><br />Tästä seuraa että se on HETI elimistön käytössä kun sen syö.<br /><br />(ja vissiin on sen verran reaktiivista että ottaa siitä muovistakin jotain itseensä - mutta mitä sitten, niin öljytkin haurastuttaa kumia mutta toistaiseksi emme tule toimeen ilman öljyjä). <br /><br />Koska E-EPA on vapaina rasvahappoina ja melkoisen "pienikokoista" niin se myös läpäisee veriaivoesteen loistavasti, toisin kuin kokonainen EPA, jonka pilkkoutuminen aineenvaihdunnassa kestää 2-3 viikkoa ja ei ehkä koskaan pääse aivoihin asti kokonaan.<br /><br />Näin olen käsittänyt, että terapeuttinen vaikutus saadaan vain E-etuliitteisellä tavaralla. Aina kun minulta kysytään masennukseen apua, suosittelen E-EPA ja rinnalle normaalikalaöljyä sekä rasvaliukoista antioksidanttia (esim. astaxantiinia).Joni / Puhdistamo.fihttps://www.blogger.com/profile/10727611283133128513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-28334793318777831842010-03-04T11:17:50.115+02:002010-03-04T11:17:50.115+02:00Iltalehtikin on näköjään saanut samasta tutkimukse...Iltalehtikin on näköjään saanut samasta tutkimuksesta uutisen Duodecimin kautta<br />http://20.fi/3766Matti Tolonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-49659994129454535802010-03-04T11:12:27.802+02:002010-03-04T11:12:27.802+02:00Hyvä anonyymi, loistava vasta-argumentti Jerkerill...Hyvä anonyymi, loistava vasta-argumentti Jerkerille.<br /><br />Olen jo pitkään esittänyt (mm. Sydänoppaassa http://20.fi/3759), ettei kolesteroli ole valtimotautien syy, vaan se on todennäköisesti mikrobiperäinen. Siihen ei ole kolesterolihuumassa uskottu. Nyt mikrobiteoria saa vahvistusta Manhattan-tutkimuksesta, jonka julkaisi Yhdysvaltain Sydänliiton tiedelehti Stroke. <br /><br />Amerikkalaiset neurologit mittasivat 861 henkilön seerumista vasta-aineita viittä mikro-organismia (Chlamydia pneumoniae, Helicobacter pylori, sytomegalovirus sekä herpesvirus 1 ja 2) vastaan. Tutkittujen keski-ikä oli 67 vuotta, ja heillä kaikilla oli todettu kaulavaltimon seinämän paksuuntuma (suonen ahtauma). Kävi ilmeiseksi, että kukin aikaisemmin sairastettu infektiotauti (vasta-ainemäärityksen perusteella) liittyi kaulavaltimon seinämän paksuuntumiseen. Mitä useampia infektioita henkilö oli sairastanut, sitä paksumpi kaulavaltimon seinämä oli. <br /><br />"Nämä tulokset tukevat käsitystä, jonka mukaan aikaisemmat akuutit tai krooniset tavalliset infektiot, ehkä inflammaatiota pahentaen, myötävaikuttavat valtimonkovettumatautiin (ateroskleroosiin)", päättelevät tutkijat. <br />http://20.fi/3758<br /><br />Lyhyt lisäselvitys:<br />Mikrobi-infektio käynnistää elimistön immuunijärjestelmässä puolustusreaktion tunkeutujia vastaan. Makrofagit eli syöjävalkosolut aktivoituvat ja alkavat syödä viruksia ja bakteereita. Samalla ne käynnistävät inflammaation, jonka tulisi sammua, kun tunkeutujat on tuhottu. Kaikkien ihmisten elimistö ei kykene kuitenkaan sammuttamaan inflammaatiota, vaan se jää päälle hiljaa kytevänä kroonisena tilana eri puolilla kehoa, myös valtimoiden seinämissä, jotka alkavat paksuuntua ja jäykistyä. Inflammaatio voi johtaa myös moniin muihin tavallisiin tauteihin, kuten masennukseen. Monet seikat voivat pitää yllä ja pahentaa inflammaatiota, kuten lihominen ja liiallisen omega-6-rasvahappojen saanti suhteessa omega-3:een. <br />Tämän uuden käsityksen valossa kaikkien ihmisten tulisi aina infektioiden aikana ottaa ravintolisiä, jotka vaimentavat ja sammuttavat inflammaatiota. Se ehkäisisi valtimonkovetus- ja muita kroonisia tauteja. Yksi parhaista anti-inflammatorisista ravintolisistä on juuri E-EPA, josta valtimon seinämissä syntyy anti-inflammatorisia nanomolekyylejä, resolviineja.Matti Tolonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-47468990435375536212010-03-03T18:42:06.794+02:002010-03-03T18:42:06.794+02:00"Jos jokin aine esim. sulattaa vaikka terästä..."Jos jokin aine esim. sulattaa vaikka terästä niin sitä voi ilmeisesti Tolosen mielestä syödä, koska kehossa ei yleensä ole terästä...<br /><br />Esimerkiksi happi hajoittaa teräksen, mutta hengitän happea silti hyvällä mielihyvällä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-18820248534490721942010-03-03T15:00:27.067+02:002010-03-03T15:00:27.067+02:00Nyt lopetan tämän E-EPA keskustelun toteamalla, et...Nyt lopetan tämän E-EPA keskustelun toteamalla, että en ole missään vaiheessa sanonut, että se on huonoa, joten miksi tuot jatkuvasti esille noita linkkejäsi erilaisista E-EPA tutkimuksista? Olen vain tuonut faktat esille, jotka ovat siis se, että se E-EPA sulattaa muovia ja toiseksi se ei ole luonnollista, koska siihen on keinotekoisesti lisätty etyyliesteri.Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-33836390444612420252010-03-03T14:49:40.884+02:002010-03-03T14:49:40.884+02:00Ja voisitko Tolonen lopettaa mainostamisen näillä ...Ja voisitko Tolonen lopettaa mainostamisen näillä sivuilla, etkö lukenut Christerin kehotusta?<br />Hienoa, että tuot tänne paljon asiantuntemusta, mutta jatkuvasti Biovitan tuotteiden mainostaminen alkaa varmaan käymään lukijoiden hermoille.Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-15025216192683791522010-03-03T14:41:50.774+02:002010-03-03T14:41:50.774+02:00Urbaanilegenda, tarkoittaa kaupungistuneessa yhtei...Urbaanilegenda, tarkoittaa kaupungistuneessa yhteisössä kiertävää totena pidettyä mutta tavallisesti todellisuuspohjaa vailla olevaa tarinaa.<br /><br />No jokainen voi osoittaa tämän todeksi tekemällä itse kotonaan testin E-EPAlle. Eipä tarvitse tästä sitten väitellä.Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-19704878857063094892010-03-03T14:35:55.660+02:002010-03-03T14:35:55.660+02:00Kerrassaan naurettava vastaus Toloselta. Ei minuss...Kerrassaan naurettava vastaus Toloselta. Ei minussa ole muovia, mutta jos E-EPA sulattaa muovimukin niin ei se kovin terveelliseltä vaikuta. Saatan olla väärässä. Itse kuitenkin käytän mieluummin oljyjä, jotka eivät sulata materiaalia :-)<br /><br />Jos jokin aine esim. sulattaa vaikka terästä niin sitä voi ilmeisesti Tolosen mielestä syödä, koska kehossa ei yleensä ole terästä...Jerikhttps://www.blogger.com/profile/05169020882856565971noreply@blogger.com