tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post7299928921825995576..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: Reeniä raakaruuallaChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-14583019523011988142013-04-23T10:53:04.729+03:002013-04-23T10:53:04.729+03:00Tulee mieleen vielä tuo "Food Combining"...Tulee mieleen vielä tuo "Food Combining" eli ruokien yhdistely. Ei pitäisi syödä samaan aikaan suolahappoja aiheuttavia ruokia, pääsevät kasviksetkin perille. Tästä taisi olla juttua tuossa Amerikkalaisen kaverin Harvey Diamond:n kirjoittamassa Elämäsi kuntoon -kirjassa. Tämä on vaan mutua eli voi kokeilla jos haluaa.<br />http://en.wikipedia.org/wiki/Food_combiningAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-58867628199543298372012-12-01T19:47:47.251+02:002012-12-01T19:47:47.251+02:00Jakke, tämä on opinnäyte eikä mikään väitöskirja. ...Jakke, tämä on opinnäyte eikä mikään väitöskirja. Siinä on epätarkkuuksia, joista yhden oivallisesti huomasit. <br /><br />Kysymyksesi on todella kiinnostava. Toivon että olet vilpittömästi kiinnostunut aiheesta. <br /><br />Tässä oma käsitykseni:<br /><br />Opinnäytteen kirjoittaja siteeraa yhtä perusdogmia raakaruokailussa: Kun ruokaa ei kuumenneta yli tietyn alhaisen lämpötilan, siinä olevat entsyymit eivät tuhoudu ja ovat elimistömme käytettävissä. Jotkut raakaruokailijat taitavat mennä niinkin pitkälle, että väittävät kasvisten ruoansulatusentsyymeistä löytyvän jotain hyötyä (amylaasit, proteaasit ja lipaasit) ihmisen ruoansulatukselle. <br /><br />En tiedä onko näitä ruoansulatusentsyymejä oikeasti kasviksissa, mutta jos niitä onkin, täytyy olla melkoinen optimisti jos kuvittelee kasvien sisältämien pienten ruoansulatusentsyymien kulkeutuvan vahvojen mahahappojen läpi siihen paikkaan ohutsuolessa, jossa niitä tarvittaisiin. Todennäköisesti suolahapot mahalaukussa tekevät tuhojaan näille entsyymeille.<br /><br />Huolimatta tästä pienestä epätarkkuudesta, pidän Tuija Kauppisen opinnäytettä hienona. Ja voi olla, että raakaruokailijat ovat oikeassa entsyymien suhteen. Osa niistä entsyymeistä voi selvitä mahalaukun läpi tuhoutumatta ja osa niistä voi olla hyödyksi ruoansulatuksessa. Raakaruokailu on terveellistä monin eri tavoin.<br /><br />Älä annan tämän pienen yksityiskohdan häiritä liiaksi. Arvostaisin jatkokeskustelua. En löytänyt tiedekirjallisuudesta tukea ruoansulatusentsyymiväitteelle. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö se voisi olla todellisuutta. Mahdollisesti? Kommentoikaa lisää!<br /><br />Lisää pohdintaa löytyy mahdollisesti täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism" rel="nofollow">Raw Foodism (Wikipedia)</a> Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-35864667413979891772012-12-01T19:13:17.846+02:002012-12-01T19:13:17.846+02:00Vai että ruuasta saatavat ruuansulatusentsyymit......Vai että ruuasta saatavat ruuansulatusentsyymit... Joopajoo. No, mitkähän nämä entsyymit sitten ovat?Jakke Lehtonenhttp://www.katiska.infonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-29161077575925789582012-11-30T11:57:52.692+02:002012-11-30T11:57:52.692+02:00Pitäisikö siirtyä proteiineista puhuttaessa aminoh...Pitäisikö siirtyä proteiineista puhuttaessa aminohappoihin. Häviäisi tämä liha/kasvis sekoittava tekijä.<br />Liha tietysti tarjoaa kattavamman aminohappoprofiilin verrattuna kasviksiin, joten suoraan ei niitä voi verrata.<br /><br />Mikä on esim. paistetun kanafileen vs porkkanan imeytyneiden aminohappojen määrä?<br />Mikä on aminohappojen määrä painokiloa kohden, kun on otettu huomioon lihan kuumennuksen haitat imeytymiseen?<br /><br />Miten Tuija pystyy väittämään ettei saavuttanut riittävää aminohappo määrää raakaruualla?<br />Anonymousnoreply@blogger.com