tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post8755941020601802742..comments2024-02-05T10:41:26.418+02:00Comments on veteraaniurheilija: RuokarevoluutioChrister Sundqvisthttp://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-10269441630590305712011-02-08T14:17:52.278+02:002011-02-08T14:17:52.278+02:00Ettei keskustelu oikeanlaisesta ruokavaliosta tyss...Ettei keskustelu oikeanlaisesta ruokavaliosta tyssäisi seinään, täällä jatkuu debatti<br /><br />http://www.renegadehealth.com/ghd/event2.html<br /><br />Mukana erilaisten vaihtoehtojen puolestapuhujia ja 'guruja', mm. Dr. Mercola, Sally Fallon, (runsasproteiinisen ja luonnollisen ruoan puolestapuhujia) Dr. Robert O. Young (veriryhmien mukaan syömisen puolesta liputtaja) ym. ym...<br />Rekisteröitymällä pääsee näkemään videoituja keskusteluja. Jos et vielä ollut kyllin sekaisin, niin nyt viimeistään saat pään pyörälle! :)<br /><br />NarnianLadyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-63736299366272592122011-02-07T11:14:06.532+02:002011-02-07T11:14:06.532+02:00Ravinto- ja lääketeollisuus ovat ison rahan hallus...Ravinto- ja lääketeollisuus ovat ison rahan hallussa, joten kaikki mitä meille on tapahtunut, johtuu siitä.<br /><br />Lääkäri ei saa ravinnosta minkäänlaista opetusta, -asiantuntijoina kyllä esiintyvät.<br /><br />Patologi tulee tietämään, miksi ihminen on menehtynyt...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-85041938865300748572011-02-03T13:42:07.405+02:002011-02-03T13:42:07.405+02:00Anonyymi: Samin satiiri osui ja uppos...tais olla ...Anonyymi: Samin satiiri osui ja uppos...tais olla vähän kieli poskessa heitetty tuo Samin rasvakommentti.<br /><br />Tuohon kalkki-asiaan sen verran, että jos tulee vaurio luuhun (luunmurtuma) tai jänteisiin (revähtymä), niin elimistön kalkkipoliisit saapuu ja korjaa vaurion vahvistaen sen kalkilla ja kalkkeutumilla.<br />Jokainen fysioterapeutti/ortopedi tietää tuon. Olisiko siis sama mekanismi tuon verisuonen kalkkeutumisen kanssa ? <br /><br />Verisuonikalkkeutumistahan tapahtuu valtimoissa jossa paine on kovempi, eikä tietääkseni laskimoissa. Eli oisko valtimoissa jotain häikkää mitä korjata (verenpaineen, haurastuneiden seinämien tai tulehduksen aiheuttama).Temenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-14310929067478808652011-02-02T17:28:43.892+02:002011-02-02T17:28:43.892+02:00Syöpä on yleisempää vanhoilla ihmisillä. Esi-isämm...Syöpä on yleisempää vanhoilla ihmisillä. Esi-isämme ja inuiitit eivät ennättäneet kuolla syöpään, ennen kuin kuolivat (hyvin paljon meitä nuorempina, mahtoikohan olla nelikymppisenä) muista syistä.<br /><br />(Kommentti Samin lohkaisuun "Esi-isämme ja inuiitit kuolivat ilmeisesti kaikki syöpään koska söivät eläinperäisiä rasvoja. Ihme ja kumma, inuiiteilla ei ollut syöpää nimeksikään.")Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-65036558580261099552011-02-02T12:24:11.783+02:002011-02-02T12:24:11.783+02:00Menneen vuosituhannen patologit tiesivät kertoa: &...Menneen vuosituhannen patologit tiesivät kertoa: "missä tulehdus, siellä kalkkia".Timo Kuuselahttps://www.blogger.com/profile/16253568886465930943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-40228775925252782112011-02-01T23:19:39.609+02:002011-02-01T23:19:39.609+02:00Juoksijapojalle: valtimoiden kalkki on tavallisest...Juoksijapojalle: valtimoiden kalkki on tavallisesti lähtöisin elimistön omista varastoista kuten luusta eli ravinnon kalsiumilla ei ole ihmeemmin merkitystä ainakaan maitotuotteiden kalsiumilla. Kalkkeutuminen on nopeaa henkilöillä jotka kärsivät munuaisten vajaatoiminnasta. Tappava kalkki dokkarista sen verran että siinä väitettiin virheellisesti kalkin olevan syyllinen kalkkeutumiselle. Näyttää meinaan siltä että tulehdus eli immuunijärjestelmän aktivoituminen yhdistettynä kohonneeseen fosfaattipitoisuuteen on kalkkeutumisen takana.Pasihttps://www.blogger.com/profile/03601391658285869058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-62195912810029132662011-02-01T17:25:47.765+02:002011-02-01T17:25:47.765+02:00En itse ole havainnut Christerin vastustavan sipul...En itse ole havainnut Christerin vastustavan sipulia, naurista, lanttua, porkkanaa ja punajuurta. Nämä hyvin pohjoisessa kasvavat juurekset sopivat kohtuullisen tärkkelyskuormansa ja hyvän ravintosisältönsä vuoksi mainiosti esim. ylipainoisille. Tietty esim. Amerikassa on porkkanasta makeita versioita, jotka voivat runsain mitoin nautittuna olla kaikista "sokeriherkimmille" pahasta. <br /><br />Esi-isämme ja inuiitit kuolivat ilmeisesti kaikki syöpään koska söivät eläinperäisiä rasvoja. Ihme ja kumma, inuiiteilla ei ollut syöpää nimeksikään.<br /><br />Elämä on vaarallista. Sitä voi vaikka kuolla. Mieluummin kuitenkin elän elämäni nauttien välistä myös punaisesta lihasta turvaten samalla esim. raudan ja sinkin saannin kuin katselen epämääräisistä tilastoista (jotka eivät kerro syy-seuraus-suhteesta yhtään mitään) sairastunkohan joskus eturauhassyöpään.<br /><br />Sami UusitaloAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-20243038890636005922011-02-01T16:45:57.061+02:002011-02-01T16:45:57.061+02:00Kiitos porkkanan sokeri informaatiosta . Koskee si...Kiitos porkkanan sokeri informaatiosta . Koskee siis ilmeisesti muitakin juureksia tämä sama asia. <br /><br />Sitten toinen asia . Tämä ei ihan tarkalleen liity asiaan , mutta sivuaa sitä kuitenkin .Nimittäin tuo suonten kalkkiutuminen . Esim. siinä kolesterolia käsittelevässä MOT-ohjelmassa sydänkirurgi toi esille , että 97 % suonen tukoksesta on kalkkia ja samaa asiaa viestitti osaltaan viime viikolla ollut Yle Teeman ohjelma " Tappava kalsium " , joka voi olla vielä nähtävissä Ylen nettisivulla . <br />Tuossa Yle Teeman ohjelmassa käsiteltiin ihmisen elimistön toimintaa ja sen kalsiumin tuotantoa solutasolla , jonka johdosta sitä kertyy myös suonten seinämiin .Ensin suonen seinämässä vaurio/tulehdus ja siihen elimistö reagoi solutasolla lähettäen "korjaajat" paikalle ; tästä tuo kalsium kerääntyy suonen seinämään. Tuon lisäksi saamme ravinnosta kalsiumia maidosta ja maitotuotteista .<br /><br />Tämän pohjalta kysynkin saammeko liikaa kalsiumia suhteessa D3- ja K2-vitamiinien saantiin nähden ja tästä johtuen suonet kalkkiutuvat ? Muistelen lukeneeni jostain ,että suonten tukkeutuminen on yleisintä niissä maissa , missä juodaan maitoa ja käytetään eniten maitotuotteita . <br /><br />Ihminen taitaa olla ainoa nisäkäs joka jatkaa aikuisena maidon käyttöä , kun muut nisäkkäät siirtyvät aikuisen ruokavalioon . Kuuluuko maito aikuisen ruokavalioon ?<br /><br />Pitäisikö meidän huolehtia kalsiumin, D3- ja K2-vitamiinin oikeasta suhteellisesta saannista ja näin yksinkertaisella tavalla säästyisimme suonten tukkeutumiselta ? K2-vitamiinista ja sen suonten tukkeutumista ehkäisevästä vaikutuksesta on yliopistotason tutkimuksia .Noiden tutkimusten perusteella K2-vitamiini myös poisti suonten seinämiin jo kertynyttä kalkkeutumaa.<br /><br />Ihmettelen , että kukaan asiantuntija ei missään ole tarttunut tähän asiaan kiinni , vaan kaikki keskustelu pyörii koko ajan rasvan ja kolesterolin ympärillä.<br /><br />terv. juoksijapoikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-16923821338538947012011-02-01T15:45:51.571+02:002011-02-01T15:45:51.571+02:00Ilakoin jo nyt etukäteen tiedosta että kirjaa kään...Ilakoin jo nyt etukäteen tiedosta että kirjaa käännetään suomeksi! Ymmärrän huonosti ruotsia. Sen olen tajunnut että kyseessä on hyvin selkeä kannanotto rasvaisen ja aidon ruoan puolesta.<br /><br />Satunnainen LukijaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-30060959323164583772011-02-01T12:03:59.427+02:002011-02-01T12:03:59.427+02:00Ilahduin anonyymi 1-diabeetikon tekemistä havainno...Ilahduin anonyymi 1-diabeetikon tekemistä havainnoista ja menestyksellisestä tautinsa hoidosta. <br />Tiedät, miten pitää menetellä koko loppuiän, ellei haiman beta-soluja pystytä tulevaisuudessa korvaamaan hoitotoimenpiteenä.<br />Kyllä samat periaatteet tepsivät 2-diabetekseen ja koko metaboliatautien ryhmäänTimo Kuuselahttps://www.blogger.com/profile/16253568886465930943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-52628394034693772862011-02-01T11:27:36.219+02:002011-02-01T11:27:36.219+02:00Porkkanat on ihan OK ruokaa kunhan niitä ei kypsen...Porkkanat on ihan OK ruokaa kunhan niitä ei kypsennä eli keitä. Kypsentäminen nostaa glykeemistä indeksiä, jolloin se on huonompaa ravintoa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-60931698915457941612011-02-01T11:09:17.052+02:002011-02-01T11:09:17.052+02:00Kiitti kommentista. Olihan tuolla alempana jotain ...Kiitti kommentista. Olihan tuolla alempana jotain juttuakin eturauhasestakin. On vaan lähipiirissä liikaa noita tapauksia. On alkanut mietityttää, mitä voisi itse tehdä toisin. Tosin ehkä yhdistävänä tekijänä on rasva (siis tossa kehon sisäpuolella ;-) näissä eturauhassyöpätapauksissa. Ja yhtäkin miestä hoidetaan, kun arvot ovat kohollaan. Jotenkin se meni niin, että lääkäri sai tehtyä diagnoosin nippanappa, tosin kannattaa miettiä alkaako hoidattaa ehkä alkavaa eturauhassyöpää esim. 70 vuoden iässä, jos taudin kehittyminen kestää vuosikymmenen.<br /><br />OswaldAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-71476585759259089822011-02-01T10:58:15.117+02:002011-02-01T10:58:15.117+02:00Olen BERNSTEININ ruokametodin käyttäjä. Eli olen 1...Olen BERNSTEININ ruokametodin käyttäjä. Eli olen 1-diabeetikko ollut 6 v, joista vajaa vuosi uutta ruokavaliota. En olisi voinut parempaa tapahtua kohdallani kuin tämä. Tämän pitäisi ehdottamasti tulla diabeetikoiden ohjeeksi. Mutta en oikein jaksa siihen uskoa, koska lääkäreillä ei ole potilaasta kokonaisvastuuta eikä ruokavastuuta lainkaan. Se on hoitajilla ja ruokaneuvojilla, jotka löytävät "ruokakolmion" ja muu puhe on turhaa. Ruokaohjeet ovat "virallisia", ei niihin voi puuttua. Omalla kohdallani kävi niin, että kysymättä lääkäriltä siirsin ruokasysteemin BERNSTEINIlaiseen edellä mainitusta syystä. Jopa tutut lääkärit varoittivat liian suuresta proteiinin syönnistä. Nyt sieltä täältä saatujen lisätietojen mukaan 100 g/vrk ei todellakaan ole iso määrä. <br />Se mikä tästä ruokavaliosta tekee tosi mukavan on se, että A1c =5 % eli täysin "terveen" tasolla. Ja sokeri muuten on tasainen. Heittoja on vähemmän ja hypot ovat hitaita jne. Jos osakaan 1-stä pitäisi tätä ruokavaliota siitä koituis valtiolle melkoinen säästö, kun liitännäissairaudet jäävät pois. Pois jäävät myöskin kärsimykset yms.<br />En ole oikein voinut ymmärtää lääkärien ym. asiaan liittyvien suhtautumista ko. ruokavalioon. Diabeetesliitossa se on hyvin tiedossa. Tuntuu niinkuin ihmisiä painettaisiin mankelin välistä. Jos ruokaohje on annettu ja sillä pitäisi tutkimuksien mukaan pärjätä, mutta jos ei pärjää se on potilaan oma vika. Ei ole totellut ei seurannut sääntöjä. <br />Ykköset kannattaa hankkia tietoa B:n kirjasta. Toivottavasti joku suomentaa sen ja vielä parempi jos d-b-lääkärit lähtevät joukolla mukaan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-11415324157444325932011-02-01T09:24:57.994+02:002011-02-01T09:24:57.994+02:00"Juoksijapoika" on nyt liian kriittisell..."Juoksijapoika" on nyt liian kriittisellä tuulella. Tottakai porkkanoita voi syödä - kohtuudella. Jalostuksella on saatu aikaiseksi makeampia juureksia mikä ei välttämättä ole meille eduksi.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-56202596996048896842011-02-01T09:22:58.815+02:002011-02-01T09:22:58.815+02:00Oswaldille tiedoksi, että lääkäreiden rasvakammo o...Oswaldille tiedoksi, että lääkäreiden rasvakammo on sitä luokkaa, että se estää jo järkevien ohjeistuksien syntymisen. Ei ravintorasvoista ole haittaa eturauhasen toiminnalle. Eturauhanen pysynee kuitenkin parhaiten kunnossa jos nauttii kunnolla metsä- ja puutarhamarjoja, vihanneksia ja kalaa.Christer Sundqvisthttps://www.blogger.com/profile/12404976113406334788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-7973027739051595962011-01-31T21:30:14.414+02:002011-01-31T21:30:14.414+02:00Otetaan viljelyyn aito alkuperäinen villiporkkana,...Otetaan viljelyyn aito alkuperäinen villiporkkana, se on varmaan sen verran karvaampi (sokerittomampi), ettei sitä kukaan kilotolkulla syö. Nykyajan porkkanat ovat paljon sokerisempia, kuin esi-isänsä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-87351494899677875402011-01-31T19:51:08.972+02:002011-01-31T19:51:08.972+02:00Aloituskirjoitus: "Syö sellaista ruokaa, jota...Aloituskirjoitus: "Syö sellaista ruokaa, jota ihminen on syönyt miljoonia vuosia. Sellaiseen ruokaan olemme sopeutuneet."<br /><br />Tuo kehoitus, ja kehoitus syödä vain maanpäällisiä kasviksia ovat ristiriidassa. Kyllä ihminen on sopeutunut myös juuresten syöntiin. Muutkin kädelliset ovat, esimerkiksi simpanssi ja makaki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-81969381939275599542011-01-31T17:53:13.461+02:002011-01-31T17:53:13.461+02:00Ihan pieni kommentti . "Suositellaan nautitta...Ihan pieni kommentti . "Suositellaan nautittavaksi maanpäällisiä kasviksia" , tuo on tullut esiin monessa vastaavassa jutussa ennenkin .Maan alla kasvavat ovat siis epäterveellisiä , eli siis PORKKANAKIN on nyt sitten epäterveellistä .... ? <br /><br />terv. juoksijapoikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-75602323820322679612011-01-31T17:04:36.708+02:002011-01-31T17:04:36.708+02:00Nämä ruoasta saatavat ainesosat ehkäisevät eturauh...Nämä ruoasta saatavat ainesosat ehkäisevät eturauhassyöpää: lykopeeni, seleeni (on myrkyllinen suurina määrinä), pyridoksiini (=B6?), E-vitamiini, palkokasvit ml. soija ja soijatuotteet. Vihanneksissa ja hedelmissä on ehkä jopa 100 000 kemiallista yhdistettä, ja näiden ns. fytokemikaalien arvellaan suojaavaan monilta taudeilta, ml. syövältä.<br /><br />Punainen liha lisää ruoansulatuselinte syöpiä, ja prosessoidut lihat mm eturauhassyöpiä (jätä väliin makkarat, suolalihat, leikkeleet, pekonit ja sen sellaiset).<br /><br />Maito, maitotuotteet ja maitorasva lisäävät eturauhassyöpäriskiä. Tässä piilee ironiaa kerrassaan, veteraaniurheilijahan suosittelee "orgasmirasvaa". <br /><br />Suuri rasvan kokonaismäärä lisää mm. keuhkosyövän ja rintasyövän riskiä.<br /><br />lähde:<br />http://www.dietandcancerreport.org/downloads/chapters/chapter_04.pdf<br /><br />DDAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-66980028435629145322011-01-31T15:38:36.058+02:002011-01-31T15:38:36.058+02:00Hei Christer! Olen lueskennellut blogiasi ja itsek...Hei Christer! Olen lueskennellut blogiasi ja itsekin opettelen vhh-ruokavaliota. Itseäni askarruttaa rasvaisen ruokavalion vaikutus tähän miestentautiin. Eli eturauhasen hyvinvointiin, mikä on länsimaiden ongelmana? Samoin statiinien merkitys on tullut selväksi, mutta mikä on käsityksesi verenpaineen hoitoon? <br />T<br />t: OswaldAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-32532081642480819342011-01-31T10:56:44.846+02:002011-01-31T10:56:44.846+02:00Sellainenkin kaveri löytyy tästä maasta, joka on k...Sellainenkin kaveri löytyy tästä maasta, joka on kirjoittanut Diabeteksen hoito ruokavaliolla http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=53 ja kirja on palkittu muissakin maissa....<br /><br />Jostain syystä hänen nimeään ei haluta mainita useasti, vaikka näitä asioita on ajanut voimallisesti Timon, Tolosen, ja monen muun lääkäri/professorin kanssa omilla rintamillaan.<br /><br />Ollanko me niin pikkusieluisia, että tähän pieneen maahan ei mahdu saman asian puolelle tarpeeksi asiantuntemusta, vaan jokainen haluaa nostaa vain omaa häntää...kuitenkin hiilari- ja rasvatietoisuuteen tulee koko ajan enemmän suomalaisia. Ruokarevoluutio on siis käynnissä jo, eikä siihen enään vuosia mene, kun se nousee myös käypään hoitoon. <br /><br />Atkins oli oikeassa, miksi me muut tullaan vasta vuosikymmeniä jäljessä ? Uskottiin propaganda...Temenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2213176879039267651.post-38781273940577721692011-01-31T10:39:33.168+02:002011-01-31T10:39:33.168+02:00Lukematta esittelemääsi kirja olen muita teitä pää...Lukematta esittelemääsi kirja olen muita teitä päätynyt pohtimaan samoja asioita. Tuore lihavuuden käypähoito suositus oli ehkä eniten tähän syyllinen.<br />Keskeiset auktoriteettimme Aila Rissanen ja Kirsi Pietiläinen (myös osallisia suosituksen tekoon) ovat vastikään todenneet sekä radiossa että TV:ssä 2-diabeetikoista 80% olevan lihavia. Mikä siis avuksi, kun tutkimustakaan ei enää tarvita (Uusitupa).<br />Oma panos (oma lehmä ojassa) on ollut hapuileva etsintä sekä lääketieteen että ravitsemustieteen tutkimuskirjallisuudesta noin kymmenen vuotta. Johtopäätöksia voi lukea muualta ja tulokset eivät ole käytännön tasolla huonot - päinvastoin.<br />Juuri tässä pyhän seudussa harmittelin menetettyä aikaa.<br />Olen nimittäin vast'ikään lukenut uuden Atkins-version ja vuosia hyllyssä lojuneen R. Bernsteinin "Diabetes Solution"-kirjan. Kai pidin näitä aiemmin vähemmän "tieteellisinä".<br />Atkinsista puhutaan lähinnä pahaa - siis persoonana ja menetelmänä. <br />Bernsteinista ei voi ainakaan vielä puhua pahaa. Patu on pärjännyt aluksi komplisoituneen (valkuaista virtsassa) 1-diabeteksen kanssa ilmeisesti maaiman ennätyksen (yli 60 vuotta) ollen iältään reilusti yli 80 v ja luennoi edelleen sekä tekee potilastyötä.<br />Näyttö on niin merkittävä, josta "yksittäistapauksena" pitäisi todella ottaa oppia ja ehdottomasti julkaista "Diabetes solution" omalla kielellämme.<br /><br />Mikä meitä kaikkia yhdistaa? Itse puhun imeytyvien hiilihydraattien (sokerimolekyylirakenteisten) rajoittamisesta kehon sietämälle tasolle, tarvittaessa matalaksi diabeteksessa (yleensä metaboliahäiriöissä). Atkins ja Bernstein sanovat asian vielä painokkaammin ja Bernstein hyvin perustellen.<br />Me olemme myös aikaa sitten luopuneet rasvojen pelosta, Atkins ja Bernstein radikaalisti. Itse lisään edelleen läträämisestä varoittelun.<br />Nyt 72v synttärien kynnyksellä ja oikein hyvin pärjäävänä pohdin, mikä piru tässä on rajoittanut ilmaisujen voimaa. Syy on tietenkin syvään painunut ammatillinen koulutus ja propaganda. On ollut työlästä omaksua reaalimaailmassa toimivat mutta niin vastustetut ja pilkatut opit.<br />Millä saisimme "suomalaisen Bernsteinin" aikaan opiksi ja ojennukseksi ja hengen pelastukseksi?<br />Esittelemäsi opus menee lukulistalle. Hyvät perustelut ja turhan radikalismin puuttuminen ovat hyviä puoltoja.Timo Kuuselahttps://www.blogger.com/profile/16253568886465930943noreply@blogger.com