perjantaina, lokakuuta 02, 2020

ILOA ELÄMÄÄN


Turpaduunarin terveysohje numero 280

Jakelupäivä keskiviikkona 29.4.2020


ILOA ELÄMÄÄN


Me voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen löytyykö elämästämme iloa.


Olen pitkään pohtinut tätä miksi ilo kaikkoaa elämästä. Ei tähän löydy mitään patenttivastausta. Yksi vastaus voisi olla, että turhaan rakennamme esteitä ilolle. Selitän mitä tarkoitan tällä.


Meistä suomalaisista sanotaan, että emme juurikaan näytä iloista naamaa. Olemme ennemmin vakavansorttisia. Tämä ajatus kun iskostuu takaraivoon, niin se muodostuu esteeksi omalle ilollemme. Emme uskalla olla iloisia, etteivät muut loukkaantuisi ilostamme tai tulisi kateellisiksi kun olemme niin iloisia. Lisäksi ilo voi helposti muuttua suruksi. Itku pitkästä ilosta sanotaan. Kell' onni on, sen kätkeköön.


Sanoin, että tämä on vain yksi vastaus ilon puuttumiseen elämässämme. Muita tekijöitä on vuorenvarmasti. Viivytään kuitenkin hetkinen vielä tässä yleisessä käyttäytymisen mallissa mikä vetää suupieliä alaspäin ja etsitään ratkaisua tähän ongelmaan.


Tarkkaile itseäsi. Mikä estää ilon pulppuamisen? Miksi et ole tyytyväisempi elämään? Vaikeita kysymyksiä, joihin vain sinä tiedät vastauksen.


Oli elämäsi sitten missä tahansa vaiheessa, niin aina on mahdollisuus ilolle. Kirjoita vaikka ylös aina kun löydät asian, joka tuo iloa elämääsi (lapset, terveystilanne, hyvä ruoka, liikunta luonnossa, jokin oma oivallus). Siinä se ilo sitten on, ainakin paperilla!


Itse iloitsen tänään siitä, että minulla on kaunis ja älykäs vaimo sekä 5 tervettä lasta!


https://turpaduunari.fi/turpaduunarin-terveysohjeet/


1 kommentti:

  1. Mä tykkään pitää kyrpäni kädessäni ja liikuttaa esinahkani edestakaisin ja kiva jos joku ottaa kyrpää perseeseen tai suuhun

    VastaaPoista