perjantaina, lokakuuta 02, 2020

RENTOUDU TEKEMÄLLÄ – EI MITÄÄN


Turpaduunarin terveysohje numero 264

Jakelupäivä maanantaina 6.1.2020


RENTOUDU TEKEMÄLLÄ – EI MITÄÄN


Terveyden tärkeimpiä tukipilareita on rentoutuminen. Parhaiten rentoutuu kun ei tee mitään. Osaatko? Uskotko?


Tämä on nykyihmisille yllättävän vaikeaa. Meihin on tarttunut sellainen älytön ajatus, että meidän pitää olla aina tavoitettavissa, joten pidämme esimerkiksi puhelimemme koko ajan valmiustilassa. Jos vaikka joku soittaa ja kaipaa meitä.


Näin uuden vuoden (2020), uuden vuosikymmenen, ensimmäisellä viikolla on syytä opetella yksinkertainen rentoutumisen tapa – terveydeksi.


Valitset sitten minkä tahansa kaupallisen tai ei-kaupallisen rentoutumistavan, niin tärkeintä tässä rentoutumisessa on se, että otat sen asian tosissasi.


Sellaisen rentoutumisen tuloksena, jossa ei tee mitään, saat kokea yllättävän asian: Kun et itse tee mitään, oma elimistösi tekee kaiken!


Oma elimistösi palautuu henkisesti ja fyysisesti.


Poista ympäriltäsi kaikki häiritsevät tekijät. Istahda mukavaan tuoliin, tai mene sohvalle makaamaan. Pistä herätys päälle 15 min kuluttua. Sulje silmäsi. Ole ihan hiljaa. Kuuntele rauhallisesti kodin ja ympäristön ääniä. Tunne kodin lämpö, tuoksut, tunnelmat. Älä tee mitään muuta.


Jos mieleen hiipii jokin miellyttävä tai epämiellyttävä ajatus, sulje se pois. Tarkoitus on tehdä ei mitään.


Herätys lopettaa rentoutumishetken 15 min kuluttua. Et välttämättä tunne heti mitään erityistä, mutta voin luvata, että jos sisällytät elämääsi säännöllisesti näitä 15 min pienoisrentoutumishetkiä, niin on suuri ihme, jos et koe myönteisiä terveysvaikutuksia.


Kokeile! Kerro kokemuksiasi!

https://turpaduunari.fi/turpaduunarin-terveysohjeet/ 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti