keskiviikkona, elokuuta 16, 2023

Kokemuksia-tekstejä Petrafoundation-sivustolta

 Pian lakkautettavan Petrafoundation-sivuston omat tekstit olen tässä ottanut talteen

VAPAA SYÖVÄSTÄ VUODESTA 2017 LÄHTIEN

Christer Sundqvist

Meillä on erittäin arvostettu lupa välittää lukijoillemme valittuja tarinoita siitä, kuinka selviytyä syövästä Radical Remission -projektin kautta. Radikaalit remissiot ovat harvinaisia, mutta antavat paljon toivoa syöpää sairastaville. Sivustoa ylläpitää tohtori Kelly Turner. Linkki: https://radicalremission.com/

 

Lindan tarina

Vuonna 2014 Linda sai puhelun lääkäriltä joka ilmoitti jotain sellaista mitä ei kukaan koskaan halua kuulla: ”Valitettavasti tilanteesi on pahin pelkäämämme; sinulla on etenevä vaiheen 4 metastaattinen ei-pienisoluinen keuhkosyöpä.”

 

Saatuaan tavanomaista koululääketieteen hoitoa, Linda päätti ottaa terveytensä omiin käsiinsä seuraamalla vaihtoehtoisia hoitoja ja korostamalla positiivisuutta.

 

Paljon on tapahtunut puhelun jälkeen. Linda sai tavanomaista hoitoa, paljon vaihtoehtoista hoitoa ja koki paljon positiivista elämässään, kuten lapsenlapset, perheenjäsenten tuki ja mielekäs elämä. Hän on osallistunut kaikkiin remissiotekijöihin ja saanut jatkoa energiselle tennisharjoitukselleen.

 

Linda kiittää kaikkia radikaaleja remissiotekijöitä loistavasta terveydestään. Hengellisen yhteyden syventämisessä hän tuntee, että tämä on todellinen avain hänen toipumiseensa. Hän syö noin 7 annosta vihanneksia päivässä ja välttää lihaa, vehnää, makeisia, maitotuotteita ja joitain muita ainesosia. Hän täydentää ruokavaliotaan hivenaineilla ja muilla lisäravinteilla.

 

Kun hänellä on vahva syy elää, hän rakastaa ehdottomasti aviomiestään, lapsiaan ja lapsenlapsiaan, sisariaan, äitiään ja veljeään ja niin monia muita hämmästyttävän ystävällisiä ihmisiä.

 

Positiiviset tunteet

Kun on kyse hänen emotionaalisesta terveydestään, Linda on yrittänyt ahkerasti käsitellä negatiivisia tunteitaan (syyllisyys, häpeä, katumus, pelko) ja antanut useita mahdollisuuksia positiivisuudelle tulvia häneen joka päivä. Hän yrittää päästää tunteet virtaamaan läpi. Päivittäiset tunteet ovat kuin pinnallisia aaltoja, ja hänen syvempi tietoisuutensa tekee pinnasta rauhallisemman.

 

Linda pitää arvossa sosiaalista tukijärjestelmäänsä. Hän tekee vapaaehtoistyötä naisryhmän kanssa, joka tukee ihmisiä, jotka kohtaavat kaikenlaisia elämänhaasteita. Tämä tarjoaa hyvää ruokaa hänen sielulleen.

 

Kehonsa tukemisessa Linda hyödyntää joitakin terveydenhuollon ammattilaisia, joita todella tarvitaan, ja hän syö oikein, tukee immuunijärjestelmäänsä, nukkuu hyvin ja harjoittaa liikuntaa päivittäin. Hänen lääketieteellinen seurantansa (kaeonionionionigeeni (CEA)) on parantunut ja laskenut 6,2:sta 2,5:een, missä 3 on normaali lukema. Hänellä on nyt jäljellä vain vähän syöpää kehossaan ja oikeassa alaosassa keuhkoissa havaitut kaksi kasvainta eivät häiritse häntä, joten hän ei häiritse kasvaimia haitallisilla kemikaaleilla tai säteilyllä.

 

Moottorin merkkivalo syttyy

Lindan mielestä syöpädiagnoosi on kuin näyttävä merkkivalo, joka syttyy, kun moottorissa on jotain vikaa. Siihen meillä on kaksi vaihtoehtoa tarjolla: voit lyödä kojelaudan palasiksi (mikä vahingoittaa immuunijärjestelmää) tai nostaa konepellin pystyyn ja tarkistaa kaikki moottorin osat. Sitten teet sellaisia säätöjä, joihin sinulla tuntuu olevan tarvetta.

 

 KOKEMUKSIA PESHLA-MENETELMÄSTÄ

Yli viisi vuotta sitten selvisi, että ennusteiden mukaan Antti Oinaan ei pitäisi edelleen olla elossa ja kertomassa PESHLA-menetelmästään.

 

Vuonna 2010 Antilla todettiin uhkaavasti levinnyt sylkirauhassyöpä. Syöpähoitojen avulla (leikkaus ja sädehoidot) hän toipui tästä. Hän sai järjestettyä elämänsä uudelleen ja tulevaisuus näytti valoisalta.

 

Keväällä 2015, tarkemmin sanottuna 8.5.2015, Antti oli ajamassa iäkkään äitinsä luokse vierailulle kun puhelin soi. Soittaja oli lääkäri. Hänen ilmoituksensa oli isku vasten Antin kasvoja. Syöpä oli uusiutunut entistä rajumpana, eikä mitään ollut enää tehtävissä.

 

Ei anneta periksi

Antilla on aina ollut tapana tsempata elämässä. Hänellä on periksiantamaton luonne. Nytkään hän ei suostunut luovuttamaan syövän edessä. Hän päätti käyttää jäljellä olevan ennustetun lyhyen elinaikansa oman hyvinvointinsa edistämiseen.

 

Antilla ei ollut mitään menetettävää. Hän kuolisi joka tapauksessa syöpään muutaman kuukauden, korkeintaan vuoden sisällä. Vuotta enempää elinaikaa lääkäri ei hänelle luvannut. Antti kokosi ympärilleen ystävistä koostuvan tukiryhmän ja lähti tutkimaan onko mahdollista pitää loitolla erittäin vakava, levinnyt syöpä muillakin menetelmillä kuin mitä koululääketieteellä oli tarjolla. Koululääketiede tarjosi hänelle kivunlievitystä, terapeuttista keskustelua, ei mitään toivoa parantumisesta, kuoleman odottelua.

 

Antin oivalluksia

Antti on edelleen elossa, hän voi hyvin ja lukuisat metastaasit keuhkoissa, kaulan alueella ja luustossa eivät kasva. Syöpä on kapseloitunut. Jotain Antti tekee oikein. Paljastetaan nyt Antin itsensä kertomana mitä kokemuksia hänellä ja hänen kohtalotovereillaan on PESHLA:sta.

 

Antin tärkeimpiä oivalluksia oli syksyllä 2015 tehty sieniretki. Antti rakastaa sienestämistä ja nytkin hän oli sienimetsässä tutussa herkkutattipaikassa. Hän ihmetteli sitä, kun tällä kertaa sieniä ei näkynyt yhtään. Hän päätteli, että sienirihmasto oli kyllä olemassa, mutta olosuhteet eivät juuri silloin syksyllä 2015 olleet otolliset sienten kasvulle. Samalla hän oivalsi, että sama tilanne on hänen syöpänsä kanssa. Jos hän voi luoda syövälle koko ajan epäedulliset olosuhteet, silloin syöpä ei mahdollisesti pääse leviämään joka puolelle kehoa.

 

Antti ryhtyi testaamaan erilaisia menetelmiä immuunipuolutusjärjestelmän vahvistamiseksi ja loi samalla mahdollisimman huonot olosuhteet syövälle. Suurimman osan ajasta Antti voi huonosti ja moni testatuista menetelmistä ei toiminut. Hiljalleen Antti löysi kuitenkin ne menetelmät, joilla vointi parantui. Oman ihmiskokeen myötä syntyi PESHLA-elämäntapa, jota hän alkoi noudattaa ja josta hän kertoo nyt muillekin.

 

Antti haluaa ymmärtää miksi hän voi niin hyvin ja voiko olla vielä jotain muuta millä hän voi parantaa omaa hyvinvointiaan. Tätä varten hän etsii itse tietoja syövästä ja arvioi tietojaan PESHLA-tukiryhmänsä kanssa. Tässä ryhmässä on akateemisesti meritoituneita tutkijoita, terveysalan ammattilaisia, perinnehoitojen taitajia ja muita syöpäpotilaita. Tukijoukkojensa kanssa hän järjestää pienimuotoisia terveystapaamisia omassa kodissaan ja laajempiakin terveyskoulutuksia sekä tsemppaa muita PESHLA-menetelmää soveltavia.

 

PESHLA toimii jos sitä noudattaa

Löydät tarkan kuvauksen PESHLA-menetelmästä aiemmasta kirjoituksesta (https://www.petrafoundation.com/fi/blog/the-peshla-method ). Antti haluaa kertoa kokemuksiaan siitä miten PESHLA-menetelmä on toiminut ja mitä hän menetelmästään on oppinut yli viiden vuoden aikana.

 

Tärkeintä on vahvistaa immuunipuolustusta niin, ettei syöpä kasva ja leviä joka puolelle elimistöä. PESHLA:ssa tämä toteutuu positiivisuudella (myönteinen elämänasenne on tärkeä), tarkkaan testatuilla perinnehoidoilla (koivuntuhkasta valmistettu suomalainen terveysjuoma, Tiibetin munkkien ikivanha terveysjuoma, Budwig protokolla) ja ravintolisillä (propolis, serrapeptaasi, D-vitamiini, C60-Carbon, L-lysiini, B12-vitamiini, alfalipoiinihappo, krilliöljy, aprikoosinsiemeniä, magnesium, aspiriinipilleri, frankincense-öljy) ja liikunnalla (liikunta on lääke).

 

Tärkeää on tuotta hankaluuksia syövälle emäksisellä ja aidolla, antioksidanttipitoisella ketogeenisella ruoalla (syöpä ei viihdy emäksisessä ympäristössä ja syövälle ei saa antaa sokeria), happipitoisella vedellä ja sännöllisellä ylipainehappihoidolla (syöpä ei pidä hapesta). Yllättävän tehokkaaksi on osoittautunut diabeteslääke metformiini.

 

Moni lähtee noudattamaan PESHLA-menetelmää liian myöhäisessä vaiheessa kun mitään ei ole enää tehtävissä. Luonnollisesti ihmisillä on silloin heikommat lähtökohdat selviytymiselle. Antilla on kuitenkin useita kuolemantuomion saaneita kohtalotovereita, jotka edelleen sinnittelevät elossa PESHLA:n avulla ja tämä ilahduttaa Anttia.

 

Rehellisesti Antti myöntää, että PESHLA ei aina auta ja ihmisiä, ystäviä kuolee syöpään. Antti kertoo pelkäävänsä sitä kun puheluun ei enää vastaa kukaan tai tulee ilmoitus, ettei puhelinnumero ole enää käytössä. Lohdutusta tuovat ne omaiset, jotka sanovat, että heidän rakas syöpään menehtynyt rakkaansa sai elää viimeiset elinkuukaudet PESHLA:n avulla täyttä elämää. Raskaat, vakiintuneen lääketieteen suosittelemat syöpähoidot lopetettiin mahdollisesti (ei aina!) ja korvattiin täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä sekä PESHLA:n muilla keinoilla. Lisäksi empaattisuus ja rakkaus sekä positiivisuus loivat arvokkaat kehykset niille tärkeille viimeisille elonpäiville.

 TÄMÄ TEKEE HYVÄÄ TERVEYDELLESI

Kokemuksemme mukaan monet asiat, joita meillä on tapana syödä, voi parantaa terveyttämme huomattavasti. Suosittelemme, että syöpäpotilaat tekevät oikeita ruokavalintoja.

 

Kaikki nämä valinnat parantavat terveyttäsi

Ruoka

·      Katso artikkeli ”Tämä tuhoaa terveytesi”

·      Käytä luonnonmukaisia tuotteita aina kun mahdollista

·      Käytä paikallisten tuottajien ruokia!

·      Syö pähkinöitä ja siemeniä usein (saksanpähkinä, manteli, cashew, pistaasipähkinä, hasselpähkinä, pinjansiemen, chia-siemen)

·      Käytä vain terveellisiä rasvoja ja öljyjä (perinteinen laardi, orgaaninen voi, extra-neitsyt oliiviöljy)

·      Syö luonnonvaraisesti pyydettyjä kaloja ja mieluummin pienempiä kaloja (isot kalat keräävät suurempia määriä ympäristömyrkkyjä). Vältä viljeltyjä kaloja, ellet tiedä, että kalat ruokitaan oikein

·      Jos syöt sianlihaa ja naudanlihaa, mieluummin orgaanisesti ruokittua sianlihaa ja ruohoa syöneiden naudanlihaa

·      Syö luonnonmukaisesti vapaana pidettyä siipikarjan lihaa ja kananmunia

·      Lisää tuoreita idätettyjä pellavansiemeniä, pähkinöitä ja ituja lehtisalaattiisi

·      Jos syöt leipää, mieluummin täysjyvätuotteita

·      Kokeile kreikkalaista jogurttia

·      Syö runsaasti marjoja ja joskus hedelmiä (vältä makeimpia tuotemerkkejä)

·      Voit juoda lasillisen punaviiniä joka päivä. Muuten kannattaa juoda puhdasta vettä asianmukaisen nesteytyksen varmistamiseksi

 

Periaatteessa monipuolisen terveellisen ruoan syöminen tasapainoisessa ruokavaliossa tulisi olla riittävää kaikkien ravintoaineiden saamiseksi. Valitettavasti nykyaikaisessa länsimaisessa yhteiskunnassa eläminen vaikeuttaa kaikkien erityistarpeiden täyttämistä. Myös sairautesi vaikeuttaa ravintoaineiden käyttöä ja sairaus itse vie paljon ravintoaineita kehon epätasapainon takia. Siksi jotkut ravintolisät ovat erittäin suositeltavia.

 

Ravintolisät

·      Vitamiineja. Valitse aina kun mahdollista luonnollinen vitamiinilähde ja vältä synteettisesti valmistettuja vitamiinikorvikkeita. Tärkeitä vitamiineja ovat: C-, D- ja B12-vitamiini

·      Mineraaleja. Seuraavia mineraaleja suositellaan: rauta, magnesium, seleeni ja sinkki

·      Fytoravinteet, kuten karotenoidit, flavonoidit, fenolihapot, klorofylli

·      Muita tärkeäitä ravintoaineita: koentsyymi Q10, L-karnitiini, koliini, nattokinaasi, serrapeptaasi

·      Syöpää torjuvat yhdisteet: Laetrile, Protocel, ionisoitu kolloidinen hopeavesi

 

Sinun on hyvä tehdä oikeita ruokavalintoja. Katso artikkeli ”Tämä tuhoaa terveytesi”. On yksi asia oppia siitä, mitä sinun pitäisi syödä ja mitä sinun ei pitäisi syödä, ja aivan toinen juttu, että sinulla on riittävästi itsekuria ja halua tehdä joitain uhrauksia. Kurinalaisuus on tärkeä askel pyrkimyksessä pysyä terveenä. Hyvällä ruokavalinnalla täytetty elämä johtaa usein menestykseen.

 TÄMÄ TUHOAA TERVEYTESI

Kokemuksemme mukaan monet asiat, joita syömme huvin vuoksi, voi aiheuttaa suurta haittaa terveydellesi. Suosittelemme, että syöpäpotilaat eivät heikennä selviytymismahdollisuuksiaan huonolla ravinnolla.

 

Kaikki tämä on haitallista terveydellesi

Ruoka

·      Puhdistettu sokeri ja useimmat sokerin korvikkeet ja keinotekoiset makeutusaineet (aspartaami, sukraloosi, sakkariini jne.)

·      Useimmat pikaruoat ja erittäin pitkälle jalostetut elintarvikkeet (roskaruoka)

·      Kaupalliset aamiaismurot

·      Jalostetut vilja- / jauhotuotteet, kuten pasta, leipä, leipomotuotteet

·      Kasviöljyt ja margariinit

·      Ylikuumennettujen kasviöljyjen avulla uppopaistetut ruoat

·      Kaikki soijatuotteet paitsi käymismenetelmällä valmistettu soija (tempeh, miso, natto, soijakastike)

·      Kaikki pika-ateriat, kuten minuuttiriisi, perunasosehiutaleet, vanukkaat

·      Valkoinen riisi ja vehnä

·      Jalostetut lihavalmisteet, kuten useimmat leivonnaiset, makkarat ja kinkkulajikkeet

·      Kaikki valmiit salaattikastikkeet, BBQ-kastikkeet, ketsuppi ja vastaavat tuotteet

·      Myrkylliset elintarvikelisäaineet, kuten keinotekoiset ruokavärit, savuaromit, propyyligallaatti, karageeni, mononatriumglutamaatti, natriumnitraatti

·      Useimmat pakatut tai pullotetut kaupalliset hedelmämehut, energiajuomat ja virvoitusjuomat

·      GMO-elintarvikkeet

 

Välipalat

·      Ranskanperunat

·      Donitsit, kanelipullat, täytetyt kakut

·      Perunalastut

·      Kaikki makeiset, sokerivalmisteet, jäätelö, vehnäpohjaiset välipalat

·      Kakut, keksit

·      Kaupalliset kahvijuomat

 

Sinun on parempi tehdä oikeita ruokavalintoja. Katso artikkeli ”Tämä on hyväksi terveydellesi”. On yksi asia oppia siitä, mitä sinun pitäisi syödä ja mitä sinun ei pitäisi syödä, ja aivan toinen juttu, jos sinulla on riittävästi itsekuria ja halua tehdä joitakin uhrauksia. Kurinalaisuus on tärkeä askel pyrkimyksessä pysyä terveenä. Väärillä ruokavalinnoilla täytetty elämä johtaa usein kurjuuteen ennen kuin se jää liian lyhyeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti