sunnuntaina, helmikuuta 15, 2015

Luentoja tarjolla

LUE! OTA VAKAVASTI! KIINNOSTU! TILAA LUENNOITSIJA PAIKALLE!

Suosittu ja monipuolinen sekä uudistettu terveysohjel­mistoni on käytös­sänne edulliseen hintaan. Hinta rää­tälöidään tilanteen ja tarpeittenne mukaan (luennoin yksin ; tulen orkesterini kanssa ; teen samalla opinto­materiaalin teille luentoni pohjalta ; tuon paikalle laa­dukkaan yllätys­vieraan ; tarjoan jopa vuoden kestäviä luentosarjoja tms.)

IDEASundqvist
Kuuluttajankatu 2 A 2
00240 Helsinki
christer.sundqvist@ravintokirja.fi
040-7529274

Olen laajasti Suomea kiertävä suosittu terveysluennoitsija. Jatkan kiertämistä myös vuosina 2015-2016. Tarjoan teille harkit­tavaksi luentoja, jotka ovat kiinteästi oh­jelmistossani.

Christer Sundqvistin luento­tarjonta vuosina 2015-2016


1. Liikunta on lääke
Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikun­nalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 dia­beteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauk­sissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpa­duunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapa­muutostasi.

2. Laadukas ravinto terveyden lähde
Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita! Arvosta puhdasta vettä ja vesi olkoon paras janojuomasi. Puhdas vesi pitää terveenä ja eli­mistön aineenvaihdunnan kunnossa. Tiesitkö, että lihaksissa on 60-70% vettä? Pidä lihaksesi ja koko elimistösi kunnossa juomalla riittävästi vettä päivän mittaan.

3. Lepää lahjakkaasti ja pysyt terveenä
Katso lahjakkaita huippu-urheilijoita kansainvälisillä lentokentillä, siellä ne lepäävät sohvillaan ja ottavat nokosia jatkolentoja odotellessaan. He huomaavat miten tärkeää on ottaa levon mahdollisuus huomioon, että jaksaa sitten kovaa harjoitella ja kilpailla. Lepää sinäkin riittävästi ja opi lahjakas löhöily, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Nuku laadukasta yöunta ja muista rentoutua päivällä. Jos jatkuvasti olet väsynyt ja et tahdo päivisin saada mitään aikaiseksi, mieti silloin nukutko riittävästi. Urheilijat tietävät, että lihakset kasvavat levossa, saatuaan ensin ottaa vastaan treeniä. Väsytä sinäkin itsesi sopivasti mitoitetulla toimeliaisuu­della päiväsaikaan ja nauti sitten rentouttavasta ja rakentavasta yöunesta.

4. Elämän kokonaisrasitus hallintaan
Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osateki­jät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, vir­kistävä liikunta.

5. Henkinen ravinto on tärkeä asia
Fyysisen ravinnon lisäksi tarvitset myös henkistä ravintoa, kertoo filo­sofian tohtori Christer Sundqvist luennollaan. Ota selvää miten ravitset itsesi mielen ravinnolla, miten rakennat laadukkaita ystävyyssuhteita ja miten voit kokea runsaasti sosiaalista kanssakäymistä. Vasta silloin kun henkinen ravinto on tasapainossa muiden elämänalueiden kanssa, elämä on elämisen arvoista!

6. Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle
Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luen­nollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puh­taassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puh­das ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaa­malla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elä­mänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huo­maamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

7. Aivot ja ravinto.
Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka - hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

8. Ruokaa suurella sydämellä.
Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehot­taa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilk­kaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko ko­lesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

9. Miten vatsasi voi?
Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

10. Iho tykkää hyvästä ruoasta.
Ihoa hoidetaan sisältäpäin terveellisellä ravinnolla, selostaa biologi Christer Sundqvist. Vilkkaan keskustelun myötä selviää mitä ruokaa kannattaa syödä jos haluaa sileän hipiän. Keskustelemme ja jaamme tietoa ihosairauksista. Tervetuloa kuuntelemaan uusia ihotutkimuksia selkokielellä!

11. Aineenvaihdunnan tehostaminen ravinnolla.
Biologi Christer Sundqvist alustaa ensin lyhyesti aineenvaihduntaan liittyvistä ravintotekijöistä ja sitten hän keskustelee yleisön kanssa mm. aineenvaihduntaan liittyvistä sairaustiloista ja miten näistä johtuvia oi­reita voi lieventää kotikonstein. Saatte painonhallintaan liittyviä niksejä. Aineenvaihduntaa koskevia uusia tutkimuksia esitetään selkokielellä.

12. Painonhallintaa virallisesti, karpaten vai harpaten?
Biologi Christer Sundqvistin mukaan laihduttaminen on varsin helppoa, mutta painonhallinta kovin vaikeaa. Tule keskustelemaan alustuksen pohjalta laihdutuksesta ja siihen liittyvistä faktoista ja uskomuksista. Tilaisuudessa etsitään yhdessä vastauksia mm. siihen mikä ruokavalio toimii? Pitäisikö meidän palata kivikaudelle? Millaista on vähähiilihyd­raattinen elämäntapa (karppaus)? Mikä on liikunnan merkitys painon­hallinnassa - harpatenko hoikaksi? Miten ottaa nälkä hallintaan? Voit tulla kertomaan miten pysyt hoikkana!

13. Käytä älliä ruokavalinnoisssa.
Biologi Christer Sundqvist alustaa ja herättää keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohtii sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruoka­ostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallan­kumous alkakoon nyt!

14. Rasvaista tarinaa.
Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään ai­kaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta kes­kustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kole­sterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääk­keiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

15. Ravitsemussuositukset uudistuivat.
Ravitsemussuositukset ovat jälleen muuttuneet, ensin uusien Pohjois­maisten ravitsemussuositusten myötä vuonna 2013 ja sitten on vuonna 2014 tulleet voimaan kansalliset ravitsemussuositukset. Tule sanomaan oma mielipiteesi ja keskustelemaan biologi Christer Sundqvistin alus­tuksen pohjalta väestötason ravitsemussuositusten roolista.

16. Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät.
Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta kes­kustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuu­den näkymistä.

17. Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito.
Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

18. Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti.
Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

19. Matkapuhelinsäteily ja ravinto.
Miten turvallista on käyttää kännykkä, tietokonetta ja muita sähkömag­neettisia laitteita? Millainen ruoka on parasta jos haluaa suojautua sätei­lyn riskeiltä? Näistä asioista asiaan perehtynyt biologi Sundqvist tietää aika paljon kertoa.

20. Vain syöty hedelmä/marja/vihannes/ravintolisä (Valitse jokin näkökulma) auttaa!
Tämä on biologi Sundqvistin tyypillinen lyhyt, tietoiskumainen, hauska messuluento tai sopiva terveysillan inspiraatiohetki. Voitte ehdottaa vapaasti käsittelyyn otettavia terveystuotteita!

21. Turpaduunarin unikoulu
Selätä univaikeudet suositulla uniluennolla. Jaossa kymmeniä eri tek­niikoita ja selkokielellä kerrottuja tiedejuttuja nukkumisesta.

22. Opi puhumaan paremmin
Christer Sundqvist piti ensimmäisen julkisen puheensa 12-vuotiaana. Siitä lähtien hän on jaloa puhumisen taitoa harjoittanut ja tietoa puhu­misen tekniikasta kerännyt. Kuuntele, kommentoi ja keskustele Sund­qvistin kanssa hyvän luennon ainesosista. Mistä on hyvä puhe tehty?

Turpaduunari on suosittu luennoitsija koko Suomessa. Hän puhuu myös ruotsia ja englantia. Hän saattaa is­tahtaa pianon ääreen ja soittaa silloin omia sävellyk­siään. Hyvin usein hänen luennoillaan käväisee joku hänen ystävistään yllättämässä. Tarvittaessa hänen Universum -orkesterinsa loihtii ilmoille kaikkien aikojen terveysshown.

Ota yhteyttä jo tänään!

Lue lisää täältä:

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/
http://sundqvist.blogspot.fi/
http://ravintokirja.fi/

Referenssit: Chaga, e-Coach, Elorieha, Eläkeliitto, Energia­pankki, ERSY, Espoon Akilles, Espoon Tapiot, FBC Turku, Fos­ter Wheeler, Haapaveden reuma ja tules, Heinolan opisto, Hel­singin pääkirjasto, HIFK Villen Talentit, Hyvinkään Rasti, Hy­vin­kään seudun urheilijat, Hä­meenkyrön kunta, Hölkkä­seura Häjyt, Ikaalisten kaupunki, Jokerit juniorivalmennus, Jokihelmen opisto, Kaarinan kansalaisopisto, Kannelmäen martta­yhdistys, Kansan raamattuseura, Kansanmies, Karstulan Kiva, Karstulan kunta, Kauhavan kävelykarnevaalit, Kauhavan moniotte­lija­kar­ne­vaalit, Kauhavan Wisa, Kaustisen moukarikarnevaalit, Keihäs Kohti Lon­toota 2012, Kela Kankaanpää, Kela Rokua, Kemi­jär­ven kansa­laisopisto, Kemin reumayhdistys, Keravan opisto, Kert­tulin koulu, Keuruun kau­punki, Kivalo-opisto, Korjaavan ope­tuksen yhdistys, Lahden Ahkera, Laitilan Munamarkkinat, La­keudenportin opisto, Lapin urheiluopisto, Lapin valmen­taja­koulutus, Lappia aikuiskoulutus, Lapuan kaupunki, Liedon Luja, Linnan lomi­tuspalvelu, Lions Club Karstula/Riutta, Lions Club Parainen, Made4share, Manamansalon viihdepäivät, Maskun Karhu, Mendi, Mercuri International, Meän opisto Pello, Meän opisto Ylitornio, Mikkelin kaupunki, Minimaajoukkue (lento­pallo), Mustasaaren aikuisopisto, Myllyhoitoyhdistys, Nokia Roadrunners, Numen, Onnenpari, Pargas IF, Pihtiputaan keihäs­karnevaalit, Polar­putki, Porvoon opisto, Raision Kuula, Ravinto­asiantuntijat, Riihimäen reuma ja tules, Rovala-opisto, Ry­mät­ty­län Soihtu, Saint-Gobain Weber, Salon Vilpas, Saunaterapia­kou­lu­tus, Sella yhdistys, Sumeliuksenkadun senioriklubi, Sumiaisten kesäpäivät, Sunspelt, Suomen Aikuisurheiluliitto, Suomen Judo­liitto, Suomen kansallinen Seni­oriliitto, Suomen kil­pirauhasliitto, Suomen Nyrkkeilyliitto, Suo­men urheiluliitto, Suomen Vyöhyke­te­rapeutit, Suomi Venture, Taivalkosken kunta, Tallink/Silja Line, Tampereen lää­käripäivät, Tampereen reumayhdistys, Tam­pe­reen Seniorimessut, Tecalemit, Tiedonpuu, Timoke, Track & Field Finland Oy, Trainer4You, Turun A-klinikka, Turun ensi­ko­ti­yhdis­tys, Turun kaupunki, Turun Martat, Turun Punainen Risti, Turun Urheiluliitto, Turun Weikot, Turun Yrittäjä­naiset, Turun­maan kansalaisopisto, Täysii-seminaari, UPM Kymmene, Var­kau­den Kenttä-Veikot, Varsinais-Suo­men Veteraani­urheilijat, Vemma Finland, Veritas, Viking Line, Villiverso, Wahren-opisto, Wellamo opisto, Woman Volley, Ylivieskan kaupunki, Zeeland Helsinki jne.

Yhteydenotot:
Christer Sundqvist, christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274
Henna-Adele Sundqvist, 044-0210993


HUUMORIA
TIETOA
IDEOITA
INNOSTUSTA
LUOVUUTTA
HEITTÄYTYMISTÄ
AJANKOHTAISUUTTA
KIRJOJA
PUHETTA
MUSIIKKIA
VIIHDETTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti