lauantaina, huhtikuuta 02, 2011

Ruokien lisäaineet tarkempaan seurantaan


#
Kuten tarkat lukijani jo huomasivatkin, tämä kirjoitukseni oli aprillipila.

Muita aprillipilojani vuosien varrelta voit lukea tästä:


Huhtikuun alusta lähtien astuu voimaan uusin EU-direktiivi. Pikavauhtia syntyneessä direktiivissä suojellaan kuluttajaa haitallisilta ruoan lisäaineilta, eli E-koodeilta. 1.4.2011 lähtien ruokapakkauksessa ei saa olla enemmän kuin 5 (viisi) lisäainetta.

Kun asiakas yrittää maksaa 6-32 E-koodia sisältävän ruokapakkauksen, silloin kaupan ulosmenokassalla kuuluu pimpeli-pompeli-pom -signaali ja asiakkaalla on mahdollisuus jättää ostamatta kyseinen ruokapakkaus. Mikäli asiakas kaikesta huolimatta päättää uhmata terveyttään ja siinä samassa myös EU-direktiiviä, voi hän saada ruokapakkauksen itselleen täyttämällä tästä ruoka-aineesta erivapausanomuksen. 

Välttämättä kaikilla kaupan kassoilla ei vielä ole täyttä valmiutta tunnistaa lisäaineita sisältävät ruoka-annokset. Laitteita asennetaan parhaillaan. Kiusallisen voimakkaana soiva pimpeli-pompeli-pom -signaali on kärsimys asiakkaille ja kassanhoitajille, joten lienee parasta varmuuden vuoksi olla ostamatta näitä paljon E-koodeja sisältäviä tuotteita.

Joko sinun kaupassasi soi pimpeli-pompeli-pom -signaali? Kerro kokemuksistasi!

7 kommenttia:

 1. Jahas, varaslähtö... takas telineisiin :-)

  VastaaPoista
 2. Minä taidan aloittaa tupakoinnin huomenna - siis oik tänään - aprillipäivänä, koska kukaan lääkäri ei yksiselitteisen aukottomasti ole todistanut tupakoinnin terveyshaittoja!

  VastaaPoista
 3. Jos ostaa tupakkaa miehelle, niin menee omaan piikkiin... Pitääkin harkita jatkossa viitsiikö enää olla ystävällinen. Saa itse hävetä.

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä kuullu, et Pekka Puska on muuttanut mieltään rasvojen terveellisyydestä!

  VastaaPoista
 5. Heti alkoi soimaan..pimpeli pom.

  VastaaPoista
 6. Luin Iltalehdestä uutisen, joka tuntui myöhästyneeltä aprillipilalta.
  http://www.iltalehti.fi/ruoka/2011040313482656_ru.shtml

  "E-koodihysteria lähti käsistä"

  Kenen intressejä tällaiset uutisotsikot palvelevat?

  VastaaPoista