lauantaina, maaliskuuta 03, 2012

Keikkakalenteri

***
Tässä on Christer Sundqvistin keikkakalenteri. Kalenterissa saattaa olla myös yksityisluonteisia keikkoja. Kaikille keikoille ei välttämättä pääse mukaan. Tarkasta tilanne tilaisuuden järjestäjältä.

Tilaa minulta keikka. Olen edullinen ja luennoillani on jaossa erittäin paljon tietoa. Hinta räätälöiden tilaisuuden luonteen mukaisesti (alkaen 100 euroa + matkakulut). Keikkailen joko yksin tai orkesterini kanssa. Jos haluat tarjota kuulijakunnalle maan parasta terveysviihdettä, ottanet yhteyttä viipymättä! 27.10.2011 ilmestyi uusin kirjani "PaRas ruokavalio", jonka johdosta voin kiertää Suomea ahkerastikin. Seuraa keikkakalenteriani!

Voit tarkistaa esiintymistyylini näistä videotallenteista ja lehtiartikkeleista:

Markku Veijalaisen vieraana Studio55 -ohjelmassa
Cafe Heilassa, Heinolassa, puhumassa terveydestä
Kuntoklubi Oz:ssa, Kempeleessä, hassuttelemassa
Hymy-lehden haastateltavana
Aivot ja ravinto -terveysshow Kemijärvellä
Juu juureksille, ei eineksille


Christer keikkailee ja liikkuu ympäri Suomea:

4.3.2012 kello 18-21 Paimiossa "Luentosarja viisaista ravintovalinnoista" yhdessä liikuntaihme, ME-pyöräilijä Markku Saarisen ja tervehtyneen Crohn-potilaan Tommi Sundqvistin kanssa. Paikkana Paimion kaupungintalo, Vistantie 8. Aloitamme kello 18. Pääsymaksu 20 euroa.

6.3.2012 kello 9-11 Bloggareiden aamussa, Helsinki DaySpan tiloissa, Erottajankatu 4.

6.3.2012 kello 17-19 Turussa erään urheiluseuran kokouksessa.

7.3.2012 kello 18.00-19.30 Vaasassa, Opistotie 1. Kyseessä on Vaasa-opiston yleisöluentosarja.  "Energiaa viisaasti ruoasta".


Tervetuloa luennoille Koskimiessaliin!Luennot alkavat klo 18.00 ja niille on vapaa pääsy

7.3.    Energiaa viisaasti ruoasta
              FT Christer Sundqvist, ravintovalmentaja9.3.2012 kello 11-13 Ideariihi Huopalahdentie 11:ssä Suomen uuden diabetesyhdistyksen toimitiloissa

12.3.2012 kello 18-19.30 Karjaalla tarjoamassa näkökulmaa salibandynpelaajan ravitsemukseen. Yksityisluonteinen tilaisuus urheilujoukkueelle.

13.3.2012 kello 18-21.30 Hyvinkäällä "Elämäsi kuntoon liikunnalla ja ravinnolla" Paikka: Hyvinkään Sveitsin (Rantasipi) kokoustilat. Esiintymässä yhdessä ravitsemustieteilijä Anu Kososen ja toimitusjohtaja Mikko Tukosen kanssa. Kannattaa tulla läheltä ja kaukaa. Kerrassaan upea ohjelma tarjolla!


Elämäsi Kuntoon liikunnalla ja ravinnolla
13.3. klo 18:00 Rantasipi Sveitsi Härkävehmaankatu 4
Esiintyjinä Anu Kosonen, Christer Sundqvist ja Mikko Tukonen
Aiheina liikunnan vaikutukset terveyteen, ravinnon ja liikunnan suhteet, sekä Elämäsi Kuntoon ohjelma
Taustalla tukemassa
•Fennia
•Punnitse ja säästä, Hyvinkää
Tilaisuuden hinta 20 euroa / hlö
•sisältää pienen iltapalan, luennot sekä luentomateriaalit
Kysymykset ja ilmoittautumiset
•anu.kosonen@energiapankki.fi 0403639287


18.3.2012 kello 15-18 Suomen uusi diabetesyhdistys, hallituksen kokous

19.3.2012 kello 15.30-17.30 Salossa. Nokian tehtaalla yksityisluonteinen luento.

20.3.2012 kello 18.00-19.30 Raision kirjastossa (Martin sali) luento "Kuntoilijan ravinto"


Raisioon on saatu suosittu terveyskouluttaja FT Christer Sundqvist. Tiistaina 20.3.2012 hän tarjoaa näkökulmaa kuntoilijan ravitsemukseen. Paikkana on Raision kirjasto (Martin sali) ja tilaisuus alkaa kello 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!


Tule ottamaan selvää millä sapuskalla askel lentää ja kunto nousee! Kuntoilijan pitää oppia rakastamaan tuoreita, raakoja ja höyrytettyjä kasviksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä. Kannattaa sanoa juu juureksille ja ei eineksille! Kananmunalla ja ruispuurolla päivä lähtee hyvin käyntiin. Kalaa saa syödä monessa eri muodossa vaikka joka päivä ja lihaa saa mieluusti löytyä lautaselta 2-3 kertaa viikossa. Kuntoilijan ei pidä pelätä rasvaa. Kylmäpuristettua oliivi- ja rypsiöljyä lorautetaan salaatin päälle ja ruoka paistetaan tietenkin voissa.


Perunan, riisin ja makaronin yletön ihannointi on kuntoilijan yleisimpiä virheitä ruokavalinnoissa. Jättämällä lautasella tilaa runsaille vihannesannoksille ja hieman isommalle liha- ja kala-annokselle, voidaan välttää pahimmat karikot ravintovalinnoissa.


Oletko muuten tietoinen, että ruokakaupassa tarvitaan nykyään sekä älliä että apuvälineitä? Tiedätkö mitä mieltä Sundqvist on ravintolisistä? Tule ottamaan selvää! Luvassa on elämäsi vauhdikkain ravintoluento.Tilaa minulta luento: Lähetä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi, soita 040-7529274 tai sähköinen tilauslomake

Mikko Tukosen luonnehdinta:


Juu juureksille, ei eineksille!

Christer Sundqvist
Tällaisella tervehdyksellä tapasin Christer Sundqvistin viime talvena. Samaan aikaan olin juuri lukenut lehdestä einesten myynnin kasvusta, joukossa kestosuosikkina toimiva tarjouspizza. Näissä kahdessa asiassa on aika iso ristiriita. Kuuntelin Christerin luentoa ja keskustelin myös pitkään jälkeenpäin ihmisten ravintotottumuksista.

Näissä Christerin ajatuksissa rupesi olemaan järkeä, ei varsinaisesti siitä syystä, että olisin perehtynyt ravinto-oppiin niin laajasti kuin Christer, vaan siitä syystä, että Christer haastaa ajattelemaan itse. Lisäksi teesit ymmärtää heti. Niissä on niin sanotusti maalaisjärkeä.
Lukaiseppas läpi, onko näissä sinun mielestäsi järkeä, aiheuttaako teesit ajatuksia.
 • Käytä älliä - täytä jääkaappi luonnollisella ja laadukkaalla lähiruoalla.
 • Jos ei voita, niin häviää - voi antaa ruoalle makua, voit syödä kohtuullisesti voita, älä luota aidon voin korvikkeisiin kuten esim margariiniin ja kevytlevitteisiin, terveysviranomaisillamme on ollut jo pitkään pallo hukassa ravintorasvojen suhteen.
 • Juu juustoille - älä ihmeessä pilaa makunautintoasi kevytjuustoilla, juustoissa pitää olla rasvaa!
 • Vältä hiilihydraatteja - leipä, makaroni ja muu hiilihydraattipitoinen ruoka lihottaa salakavalasti, koko tämä hiilihydraattisirkus on sekoittanut monen ihmisen nälänhallinnan.
 • Munalla pärjää - ota tavaksi nauttia kananmunia, luonnon omaa nerokkaasti pakattua ruokaa.
 • Riipaise riistaa - aina kun on mahdollista, syö riistalihaa.
 • Kahmi luonnon kalaa - syö järvi- ja merikalaa vuorotellen, välillä pieniä sinttejä, välillä enemmän senttejä kehiin, mutta muista: arvokkain kala ui vapaasti luonnossa.
 • Oivallista oliiviöljyä - Välimeren ruokavalio on terveellinen, joka osittain johtuu siitä, että käytetään runsaasti hyvälaatuista oliiviöljyä.
 • Sano juu juureksille, ei eineksille - vihannekset, juurekset ja tuoreet hedelmät ovat terveytesi perusta, eniten terveyttäsi saattaa nakertaa vaivattomasti valmistuva einesruoka.
 • Metsämarjoista terveyttä - ota kourallinen mustikkaa, toinen kourallinen puolukkaa, kaada vesilasiin, sekoita sauvasekoittimella, lisää vähän vettä, mutta ei yhtään Koskenkorvaa, juo aamuin illoin - terveydeksi!
 • Juo riittävästi vettä - on etuoikeus asua maassa jossa vesihanasta tulee ökyrikkaalle öljysheikillekin kelvollista juomaa, aloita ruokahetkesi juomalla lasillinen raikasta vettä.
 • Liiku henkesi edestä - ulos luontoon, käytä olohuonetta kuntosalina ja harrasta usein aivojumppaa.
 • Laihduta jos olet ylipainoinen - ylipaino on terveysriski, kohennat elämänlaatuasi ja pysyt terveempänä normaalipainoisena.
 • Nuku riittävästi - väsymys vie ilon elämästä, rauhallisen yöunen ja tarvittaessa iltapäivänokoset valitsee jokainen terveystietoinen ihminen.
 • Nauti ystävien seurasta ja rakasta myös itseäsi - et pärjää elämässä yksin, hoida ystävyyssuhteitasi, itsetuntoasi nostakoon havaintosi ainutlaatuisuudestasi, maailmassa ei ole toista samanlaista kuin sinä, anna tilaa kaikille ainutlaatuisille.
 • Ole ystävällinen - käytä hunajaisia sanoja, sillä milloinkaan et tiedä milloin joudut syömään sanasi, makeita sanoja on mukavampi syödä kuin katkeria tavuja väkisin niellä.
Christer Sundqvist on filosofian tohtori, biologi, terveystoimittaja, ravintovalmentaja, kirjailija sekä Suomen suosituin terveys-, ravinto-, liikuntaluennoitsija. Christer kertoo totuudet ja valheet liikunnasta sekä ravinnosta suositussa blogissaan osoitteessa http://sundqvist.blogspot.com/


4 kommenttia:

 1. On tullut aika poistaa Christerin blogi kirjanmerkeistä; täällä ei tapahdu enää yhtään mitään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Kerro yhteystietosi, niin autan sinut löytämään sisältöä elämääsi muualta kuin tästä blogista.

  Parhain terveisin, christer

  VastaaPoista
 3. Kommentoin tässä nyt lyhyesti niitä seikkoja, joissa on jotain huomautettavaa. Kääntäen: olen muutoin siis samaa mieltä (eli valtaosan kohdista kanssa).

  "Jos ei voita, niin häviää - voi antaa ruoalle makua, voit syödä kohtuullisesti voita"

  Juu, voihan sitä voita syödä kohtuudella. Mutta ei se mitenkään terveellinen vaihtoehto sinällään ole. Kokonaisuuteen istuu kyllä ongelmitta.

  "älä luota aidon voin korvikkeisiin kuten esim margariiniin ja kevytlevitteisiin,"

  Miksi? Eivät ne toki ole kp-öljyjen veroisia, mutta mitä näyttöä haitoista? Vaihtoesteröinnin potentiaaliset ongelmat, juu, mutta onko näyttöä niiden realisoitumisesta?

  "Vältä hiilihydraatteja - leipä, makaroni ja muu hiilihydraattipitoinen ruoka lihottaa salakavalasti, koko tämä hiilihydraattisirkus on sekoittanut monen ihmisen nälänhallinnan."

  Annos ja konteksti. Täysjyväviljatuotteita ei ole tarvetta välttää - päinvastoin. Primääriongelma eivät myöskään ole hiilarit per se, vaan se niiden määrä ja laatu.

  VastaaPoista
 4. Tuossa on tutkimus margariineista http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Gillman%20MW%2C%20et%20al.%20Margarine%20intake%20and%20subsequent%20coronary%20heart%20disease%20in%20men.%20Epidemiology.%201997%3B8(2)%3A144-149

  tosin tämä sotii P.P:en tuhannen ja yhden tutkimuksen tarinoita vastaan joten varmaa huuhaata?

  lisäsin muuten blogin suosikkeihin

  VastaaPoista