lauantaina, kesäkuuta 16, 2012

Masennuksen hoito elinehtoisin menetelmin

**
Päivitys 16.6.2012:  Luet tällä hetkellä vilkkaimmin luettua ja kommentoitua kirjoitusta Veteraaniurheilijan blogissa "Masennuksen hoito elinehtoisin menetelmin". Nimettömänä pysyttelevä ystäväni hoitaa masennustaan lääkkeettömästi. Hoidon keskiössä on magnesium (ja muut ravintolisät). Tässä hänen uusin päivityksensä, jolla hän haluaa osallistua viimeaikaiseen keskusteluun suurista magnesiumannoksista:

"Tarkoitin jo viime postissani ilmaista, että magnesiumöljy olisi paras ja turvallisin keino tankata magnesiumia. Ehkä se ei tullut esille tarpeeksi hyvin? Kuten jo olin viimeksi puhunut, oraaliseen magnesiumiin liittyy ongelmia. Siksi kehoittaisinkin käyttämään oraalista magnesiumia lähinnä apukeinona, jolla ylläpidetään kehon magnesiumtasoja kunnes päästään siihen normaaliin.

Jouduin itse pudottamaan annostusta ripulin vuoksi. Silloin jos ripuli tulee, on viisainta alentaa annostusta ja kokeilemalla löytää se taso jossa ei tule ripulia. Se vaihtelee yksilöittäin varmaankin. Päivittäinen 1000 mg annos magnesiumia voi kuulostaa isolta määrältä, mutta käytännössä kellään ihmisellä ei voi toimia vatsa niin hyvin, että pääsisi edes lähellekään siihen, että tämä määrä imeytyisi vatsasta elimistöön. Jos niin olisikin, niin se olisi mahtavaa ja nopeuttaisi puutoksen korjaamista suuresti.

Valitettavasti edes parhaalla magnesiumvalmisteella imeytyminen voi olla vain arviolta 40-60 prosentin välillä ja siihen vaikuttaa vielä tekijöitä, jotka voivat imeytymistä tuostakin vielä radikaalisti tiputtaa alas: sokeri, liika kalkki, ripuli, liika D-vitamiini, kahvi, tee, alkoholi ym.. Kovin helpolla ei minun tietääkseni yksinkertaisesti saa oraalisesti kehoon magnesiumia vaikka haluaisikin. Jo pelkkä ripuli estää suurimman osan tuosta 1000 mg imeytymästä.

Lisätään vielä se, että kaikki eivät nyt ymmärrä sitä, että tuo virallinen RDI suositus alittaa jo sinänsä arvollaan sen kuinka paljon ihmiset keskimäärin ovat saaneet ravinnosta magnesiumia päivässä vuonna 1900 ja sitä ennen, kyse on hyvin radikaalista mineraalien vähenemisestä ruoka-aineissa vuodesta 1900 tähän päivään. Minusta on ihmeellistä miten vähän tuohon asiaan kiinnitetään huomiota! Mineraalit/hivenaineet ovat elintärkeitä koska esim. vitamiinit tarvitsevat mineraaleja toimiakseen. Ainoat todella nopeat keinot saada kehoon nopeasti magneusiumia on sairaalassa piikillä suoneen ja iholle siveltelevä magneusiumöljy.

Itse kyllä aloitin tuolla 1000 mg magnesiumia alussa ja se tuntui parantavan oloa. Sittemin olen käyttänyt järkeä ja yrittänyt hakea määrää, jossa maha ei mene ripulille. Valitettavasti siitä syystä juuri on niin hidasta oraalisesti saada tarpeeksi magnesiumia jos lähtötilanne on paha. Ainoa nopea tankkaus käytännössä on magnesiumöljy.

Olen itse huomioinut miten herkästi pelkkä sokeri vaikuttaa olooni. Jos alan päivittäin syödä sokerisia herkkuja niin yhä vieläkin tunnen, että vointini pahenee. Saan myös sokerista niin sanotut "levottomat jalat", joka on niistä magnesiumin puutosta osoittavista oireista niitä selvimpiä. Käytännössä olen joutunut tekemään radikaalin ratkaisun, että en syö toistaiseksi mitään missä on sokeria isoja määriä koska se näyttää heti alkavan poistaa magnesiumia. Sama koskee toistaiseksi kalkkia isoissa määrissä. Eli sanoisin. että on ihan varma asia, että jos on masennus, niin kannattaa välttää sokeria! Vaikka masentunut ihminen haluaakin palkita itseään ja napostella kaikkea mukavan makeaa, se tie vie turmioon ja poistaa elimistöstä tärkeitä ravintoaineita sekä altistaa sokeriaineenvaihdunnan ongelmiin, jotka vain pahentavat pitkällä aikavälillä tilaa.

Päivitys 3.6.2012: Olen saanut arvokasta informaatiota potilaalta, joka edelleen on jatkanut masennuksensa hoitoa magnesiumilla ja muilla ravintolisillä lääkehoidon sijaan:

Olen yrittänyt vielä perehtyä lisää tuohon magnesiumiin, lähinnä siihen miten ihmisen elimistö voi käyttää sitä jos ottaa sitä oraalisesti. Ainakin minä olen saanut sen käsityksen luettuani netistä aika paljon aiheesta, että magnesiumin imeytyminen on kaikenkaikkiaan ongelmallista ja varsin hidasta. Toisin sanoen jos ihmisellä on huomattava magnesium puutos ja kalkki:magnesium suhde vaikkapa 4:1 on vaikeaa saada siihen kovin nopeaa korjausta vaikka ottaisikin esim. 1000 mg päivässä sitraattina. Mitä isompi on magnesiumin annos niin sitä pienemmällä asteella elimistö sitä ottaa vastaan. Suurilla annoksilla tahtoo jo tulla ripuli. Imeytyminen vaikuttaa siis aika hitaalta prosessilta kaikenkaikkiaan.

Kirjassa "Rebuild from depression" oli maininta, että toisen mailmansodan jälkeen havaittiin tutkimuksessa, että ihmisillä joilla oli magnesiumin puutos, kesti yli vuoden korjata arvot paremmiksi. Tämänkin tiedon valossa imeytyminen on hidasta, vaikka käyttäisikin parhainta tunnettua muotoa magnesiumista.

Sitten tulin lukeneeni netistä sellaisesta kuin "Transdermal Magnesium Therapy", jossa saadaan lukemani mukaan hyvin nopeasti elimistölle magnesiumia iholle siveltävän öljyn muodossa. Iholta se imeytyy hyvin elimistöön. Tässä vain yksi maininta : http://www.puremagoil.com/comparison.htm


Päivitys 11.5.2012: Tätä blogikirjoitusta kommentoidaan hyvin ahkerasti. Keskustelun laineet lyövät laidasta laitaan. Toisaalta on nimimerkki Mien johtama tiederintama tiukasti poteronsa pohjalla kysymässä tutkimusnäyttöä sen puolesta, että magnesiumia syömällä voi tervehtyä masennuksesta, toisaalta potilaan yksittäistä parantumiskokemusta voimakkaasti tukevia nimettömiä henkilöitä jakamassa joko samoja tuntoja tai samoja kokemuksia potilaan kanssa.

Me tiedämme miten vähän on satunnaiskontrolloituja koesarjoja mineraalien (tässä tapauksessa magnesium) vaikutuksesta mielenterveyteen. Hankalia nämä ravitsemustutkimukset ovat muutenkin. Niin eri tavalla voidaan tuloksia painottaa. Olisin itse taipuvainen luopumaan tiukan tieteellisestä roolistani (Mien kauhuksi!) ja sen sijaan luottamaan enemmän tuntemani potilaan yksittäiseen tervehtymistapahtumaan. En osaa asiaa tämän paremmin juuri nyt ilmaista, mutta olen pahoillani jos tuotan lukijoilleni pettymyksen jättäessäni tiukan tieteellisen roolini nyt hieman vähemmälle. Iloitaan siitä, että potilas on nyt terve!

Alkuperäisen kirjoituksen lähettänyt mielenterveyspotilas haluaa tehdä yhden lisäyksen tarinaansa:

Hei kaikki!

Joo, aihe on näköjään monille bigPharma -faneille katkeraa kalkkia! Mielipiteitä jotka ovat virallisen lääketieteen vastaisia ei heidän mielestään saisi tuoda julki lainkaan. On pysyttävä tiukasti tieteen tiellä ja napattava pillereitä naamaan tapahtuipa ympärillä mitä tahansa!

Hmm, vielä masennuksestani: Se oli niin paha etten kyennyt hoitamaan kunnolla kotiaskareita. Yritin kyllä välillä ottaa itseäni niskasta kiinni ja liikkua vähän, välillä siinä onnistuenkin, mutta ei siitä tullut säännöllistä voimakkaan pahanolon ja väsymyksen vuoksi. Jouduin ottamaan töistä sairauslomaa kun depressio vei voiton ja voimat.

Siinä tunsi olevansa avuton ja pieni tuon sairauden kanssa. Lisäksi oli erittäin suurta epätoivoa ja huolta siitä mikä tulevaisuus minulla tulee olemaan. Olenko esimerkiksi tässä kärsimyksessä kuolemaani asti tai joudunko työttömäksi koska en pysty käymään töissä? Pahimmassa olossani ajatuksissa pyöri, että jos kuolisin niin ainakin pääsisin eroon tästä jokapäiväisestä kärsimysnäytelmästä! Onneksi minulla ei ole ollut itsemurha-ajatuksia koskaan. Muuten en ehkä olisi tässä.

Sellainen ihminen, joka ei koskaan ole kokenut vakavaa depressiota, ei voi ymmärtää miltä masentuneelta tuntuu. Kaikki me jotka olemme sen tavalla tai toisella kokeneet, tiedämme todellakin mitä se on. Se on kuolemaan johtava sairaus! Moni on jo kuollut siihen, siksi haluan, että tehdään kaikki mahdollinen, jotta ihmiset, joilla se on, saisivat oikeaa apua. Toivon sellaista apua masentuneelle, joka kestää pidempään kuin lääkärin määräämä pilleri ja joka ei sisällä "sivuvaikutuksia" .

Haluan vielä lisätä alkuperäiseen juttun sen seikan, että magnesiumlisä tulisi ottaa aina aterian tai välipalan kanssa. Monta kertaa päivässä pieni annos, eikä kerran tai pari, koska mitä suurempi magnesiumannos on, niin sitä vähemmän siitä imeytyy kerralla. Jos ottaa pienen annoksen magnesiumia, niin imeytyminen on suurempaa. Tämä kyseinen seikka voi tulla esiin myös muiden mineraalien kanssa. Siitä en tosin tiedä mitään.

Eiköhän tässä masennushoitoasiassa ole jo aika siirtyä toisenlaiseen lähestymistapaan. Näen edessäni sellaisen terveydenhoidon uudistuksen, jossa oikeasti mietitään sairauden syitä ja yritetään korjata esim. juuri niitä ravintotekijöitä, joiden tiedetään olevan masentuneilla päin mäntyä. Ehkäpä vuonna 2030 tullaan tätä aikaa katsomaan kauhistuneina, silmät pyöreinä, että miten lääkärin valan vannoneet "asiantuntijat" luistivat koko potilaan hoidosta samaan aikaan kun lääkeyhtiöt syöttivät heille "pullaa käteen" lääkkeiden myymisen edistämiseksi.

Ps. Tänäänkin olo ollut hyvä, ei depressiota :) 


Tässä alkaa alkuperäinen kirjoitus (julkaistu 7.5.2012):

Annan tilaa terveysblogissani eräälle onnelliselle tarinalle. Eräs ystäväni, joka ei halua nimeään julkisuuteen, on puolet elämästään kärsinyt masennuksesta. Tämän hirveän taudin selättämistä tämä 40-vuotias ystäväni on yrittänyt ja yrittänyt. On haettu ammattiauttajaa ja lääkehoitoa. Turhaan.

Tervehtyminen on kuitenkin nyt tosiasia. Minä haluan, että luet ystäväni tarinan ja otat talteen siinä olevan opetuksen. Luonnolla on mahtava kyky uudistaa ihminen. Tästä tässä on kyse. Annetaan ystävälleni puheenvuoro:

Sinun ei ole pakko uskoa ystäväni tositarinaa, mutta lue se nyt kumminkin!

Jo varmaan 10 vuotta etsittyäni apua masennukseeni olen mielestäni viimein päässyt selville syistä, jotka johtivat masennukseeni ja miten minä tämän tiedon avulla sain autettua itseäni ihan huimasti. Minulla on se käsitys, että minun parantumiseni masennuksesta, ei ole mitenkään poikkeuksellista, vaan pikemmin olen varma, että suurin osa masentuneista käy läpi samat biologiset ongelmat kuin minä. Kun minä nyt onnellisesti olen selättänyt masennukseni haluan kertoa siitä mahdollisimman monelle. Valitsin tiedon julkistamiskanavaksi Suomen suosituimman terveysblogin.

Miten on mahdollista, että sinäkin joka olet nyt masentunut, voisit selättää masennuksen ja tehdä minun laillani U-käännöksen elämässäsi. Pois sairaudesta kohti terveyttä! Kuulostaa varmaan liian optimistiselta? Anna havainnoilleni kuitenkin mahdollisuus!

Masentunut ei helpolla luovu uskostaan masennuslääkkeisiin, mutta sitä uskonaskelta sinulta nyt kaivataan, sillä tässä toivutaan ruoan ja ravintolisien avulla, ei lääkkeillä. Virallista totuutta pitkään etsineet ja lääkkeiden avulla masennustaan hoitaneet eivät helpolla usko, että minut kannattaa ottaa vakavasti. Epävarmuus valtaa minutkin juuri nyt, miten todistaisin tämän parantumiseni. Ohjeeni kuulostavat kaikkinensa varmaan ihan hölmöiltä... Anyway, laitan teille nyt kuitenkin jakoon sen mikä on mielestäni ratkaisevan tärkeää. Tässä tulee asian ydin jos haluat hoitaa masennustasi menestyksellisesti. Vaikka heittäisitkin kirjoitukseni paperikoriin, pyydän kuitenkin hyvin kauniisti: Lue se ensin ajatuksella!

Kyynisyys on vallannut minut mitä tulee ihmisten terveysasioiden ymmärtämiseen. Mutta tässä nyt vihdoinkin omat ajatukseni siitä miten parannuin masennuksestani:


 • Masennus on ennen kaikkea elimistön puutostila, jota hän ei kykene korjaamaan. Tärkeää on erotella ensin "normaali" stressi ja masennus. Jokainen ihminen on joskus stressaantunut ja alakuloinen, se on normaalia. Kuitenkin yhä kasvava joukko ihmisiä mailmanlaajuisesti menee yli tuon normaalin ja jää joko asteittain tai pysyvästi masennukseen, depressioon. Ihminen on kuitenkin rakennettu sen verran hyvin, että hän kykenee päihittämään "normaalin" stressin/masennuksen jonkin ajan kuluttua ihan suht' hyvin. Ihminen voi tarvita tähän jotain apuja mutta kuitenkin tärkein viesti on, että hän ei jää vuosiksi depressioon. 
 • Puutostila syntyy näin. Emme enää elä luonnon ja puhtauden keskellä, kuten ennen oli tapana. Elimistömme on tehty toimimaan tiettyjen luonnonaineiden avulla, ja tosiasia on, että ruokamme ei nykyään enää sisällä riittävästi niitä ravinteita, joita me tarvitsemme toimiaksemme "normaalitasolla". "Maa" on kuihtunut, siinä on entistä vähemmän ravintoaineita ja peltojen lannoittaminen itseasissa vain entisestään vääristää/pahentaa tilannetta. Kyse on evoluutiosta ja siitä mihin ihminen on tottunut. Nykyinen tilanne jo alittaa sen mitä ihminen tarvitsee elääkseen terveenä. Ja tämän lisäksi ihmisten ruokakulttuuri on entisestään köyhdyttämässä elimistämme suojaravintotasoa. Käytämme paljon pikaruokaa, valmiita eineksiä ja mikroaaltouunia. Siitä tuskin tarvitsee kertoa tämän enempää.
 • Liikunnan puute. On tärkeää liikkua riittävästi. Mutta luuletteko, että masentunutta kiinnostaa liikunta? Ei yleensä pätkäkään kiinnosta minkäänlainen liikunta. Se on kuitenkin tosi tärkeää.
 • Mitä tästä seuraa? Erityisesti laadukkaan ravinnnon puuttuessa elimistömme alkaa oireilla. Vähäisen liikunnan ja huonon ruoan aiheuttama tilanne tulee kestämättömäksi ja alkaa tulla ensin oireita, sitten sairauksia. Pitkittynyt masennus on sairaus, joka johtuu ennenkaikkea ravinnonpuutoksesta.
 • Liian vähän magnesiumia. Magnesium on erittäin tärkeä mineraali. Lisäksi minun mielestäni on myös erityisen tärkeää, että kalsium/magnesium -suhde on kunnossa. Pieleen mennään "virallisen" kaavan mukaan. Ensiksikin ihmiset saavat "liikaa" kalsiumia, joko syömällä tai popsimalla kalsium ravintolisiä. Ja toiseksi, on totta, että suurin osa ihmisistä saa liian vähän magnesiumia. Liika kalsium estää magnesiumin imeytymistä. Liika sokeri myös estää magnesiumin imeytymistä, ja stressikin "kuluttaa" elimistössä magnesiumin varantoja. Ongelmavyyhti on valmis jos edellämainitut seikat ovat juuri noin. Alkaa kova väsymys, aivot eivät oikein tunnu virkeiltä, alkaa ahdistaa, vähitellen ahdistus muuttuu masennukseksi ja masennus vakavaksi depressioksi ynnä eri mielenhäiriötä esiintyy. Ja kaikki tämä johtuu isosta magnesiumin puutoksesta elimistössä. 
 • Magnesiumia ravintolisänä. Päivittäisiä magnesiumin ja kalsiumin saantisuosituksiin en usko silloin kun sairaus on puhjennut. Viralliset saantisuositukset ovat terveitä ihmisiä varten. Sairaan on pyrittävä saavuttamaan optimaalinen terveyden tila esim. juuri huomioimalla tuon kalsium/magnesium -suhteen. Viralliset suositukset eivät voi pitää paikkaansa. Ottaen huomioon jo kroonistuneen magnesiumin puutoksen + mahdolliset epäterveelliset ruokatottumukset, olisi masentuneen syötävä aluksi ravintolisänä magnesiumsitraattia 800-1000 mg per päivä. Tätä on jatkettava useita kuukausia. Sen jälkeen 500-800 mg riittänee pitämään normaalitason. Magnesiumin vaikuttaessa lähes kaikkeen aineenvaihduntaan elimistössämme, on helppoa huomata omassa voinnissaan jos ei saa tarpeeksi, sillä alkaa ilmetä väsymystä, apeaa oloa ym. Silloin pitää taas nostaa annostusta. Minulla oli jo ennenkuin tutustuin aiheeseen tarkemmin jo ollut useamman kuukauden ajan kestänyt magnesiumsitraatti -kuuri menossa, mutta siitä ei ollut apua. Syy olikin se että minulla oli "viralllinen" annostus tässä tapauksessa 400 mg/päivä. Luettuani lisää aiheesta tuplasin annostuksen. Itseasissa tuli otettua 1000 mg/päivä alussa monesti ja vasta silloin alkoi tapahtua mukavia asioita. Lisäksi mitä tulee magnesiumiin, siinä voi mennä helposti pieleen jos alkaa syömään väärää muotoa, esim magnesiumoksidia. Jotkut magnesiumin muodot voivat jopa pahentaa masennusta, joten itse suosittelen vain magnesiumsitraattia koska tiedän sen antaman tehon.
 • Ota magnesiumin pieninä annoksina pitkin päivää. Magnesiumlisä tulisi ottaa aina aterian tai välipalan kanssa. Monta kertaa päivässä pieni annos, eikä kerran tai pari, koska mitä suurempi magnesiumannos on, niin sitä vähemmän siitä imeytyy kerralla. Jos ottaa pienen annoksen magnesiumia, niin imeytyminen on suurempaa. Tämä kyseinen seikka voi tulla esiin myös muiden mineraalien kanssa. Siitä en tosin tiedä mitään.
 • Elimistön myrkyt hallintaan. Yksi tärkeä ominaisuus magnesiumilla on, että se kelatoi (sitoo) joitakin raskasmetalleja. Uskon että jokaisella, jolla on krooninen puutos mineraaleista, on kehoon kertynyt haitallisen isoja määriä myrkyllisiä metalleja. Keho tarvitsee esim. magnesiumia poistamaan näitä myrkyllisiä aineita. Omalta osaltaan nuo myrkyt jo entisestään pahentavat masennusta, väsymystä ym. 
 • Muista jodi. Olen myös vakuuttunut että jodin saanti on itseasiassa riittämätöntä niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa. Poikkeuksena on Japani ja muut kansat, jotka syövät runsaasti meren antimia, eritoten merilevää. Virallinen saantisuositus RDI 150 μg on käsittämättömän alhainen. Ihminen tarvitsee jodia moninkertaisesti. Japanissa naiset saavat joka päivä ruoasta 12-14 mg jodia ja siellä on muuten esim. vähemmän syöpiä yms. eikä todellakaan tuo määrä jodia aiheuta mitään ongelmia. Rinnasta tuo tieto 150 μg:aan!! Aloin osana omaa hoitoani ottaa päivittäin luomulaatuista merileväjauhetta kukkurallisen teelusikallisen ja voin sanoa, että se toi tosi hyvän olon. Se antoi energiaa ja rutkasti sellaisia hivenaineta, joita ei normaaliruoassa edes ole. Lisäksi merilevä on tehokas elimistön puhdistaja, hoitaa suolta ym... Alussa voi tulla tämän puhdistavan ominaisuuden vuoksi detox -oireita. Puhtaan veden juominen ja kuitujen saanti auttaa. Itse käytän chlorellaa ja spirulinaa. 
 • Pillerit pois, laaturuoka tilalle! Minusta koko tervehtymisasiani on samalla yksinkertaista, mutta samalla niin ihmeellistä. Kansa syö mielummin lääkärin määräämiä pillerieitä ja syö huonolaatuista ruokaa. Parempi olisi tankata itsensä suojaravintoaineilla ja parantaaa itsensä ruoalla. 
 • Muita ravintolisiä. Syön lisäksi päivittäin näitä ravintolisiä: D-vitamiinia vähintään 100-200 µg/vrk, E-EPA kalaöljyä 1000-4000 mg/vrk (pahimpina depressiopäivinä otin jopa 6000 mg/vrk, nyt kun olo on hyvä 1000-1500 tuntuu sopivalta), B-vitamiini kompleksia (Solgarin vahvimpia), C-vitamiinia vähintään 2000 mg/vrk, Seleeniä, BioStrathia. Tärkeä huomio: Otin noita kaikkia ravintolisiä jo koko ajan pitkään/jatkuvasti enkä päässyt masennuksesta eroon. Vasta kun nostin magnesiumin määrän, niin kaikki muuttui! Yritän joka päivä lisäksi ottaa reilusti kolmea tärkeää ravintolisää: Chlorella, spirulina ja kylmäpuristettu kookosöljy.
 • Varoituksen sana pähkinöistä. Aiemmin tein smoothien pähkinöistä, eri siemenistä, manteleista yms., mutta lopetin sen kun luin, että juuri niissä on runsaasti kahta anti-ravintoainetta fytiinihappo ja oksaalihappo. Ne voivat muuten olla terveydelle hyväksi, mutta häiritsevät eritoten mineraalien imeytymistä, joten en katsonut järkeväksi syödä samalla niitä kun haluan nimenomaan korjata mineraalipuutoksia. 
 • Yhteenveto. Jos haluat selättää masennuksen, sinun ei tarvitse opiskella mitään rakettitiedettä. Tähän riittää magnesium ja sen ympärille rakennettu luonnollinen ja laadukas ravinto. 


Saatte mieluusti kommentoida ystäväni havaintoja!

394 kommenttia:

 1. Totta joka sana! Hieno lukea tällainen selviyimistarina. Itse olen myös parantunut masennuksesta D-vitamiinin, magnesiumin, sinkin, kalaöljyn ja kookosöljyn avulla. Pillerit heitin pois 3 vuotta sitten ja masennuksen vähänkin uhatessa lisään D-vitamiinia ja magnesiumia. TOIMII! Pilleritkin toimivat - aluksi - mutta menettivät sitten tehonsa ja pillerihelvetti oli tosiasia yli 13 vuotta kun etsittiin aina uusia lääkkeitä tehonsa menettäneiden tilalle. Älkää syökä niitä pillereitä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Masennusta voi hoitaa lisäravinteilla ja ravitsemushoidolla. Perheessämme on hyviä kokemusksia nuoren (anorektikon) hoidosta em. tavalla (tutkimuksia tehty paljon briteissä). Osastohoidossa tämä ei tietenkään ollut mahdollista - joitakin lisäravinteita sain nuoren päivittäiseen lääkearsenaaliin, mutta sillä edellytyksellä, että ostin ja vein ne itse osastolle.Hyvä näinkin.
   Lisäravinteista ja ravitsemuksesta jonkin verran tietävänä olisin kuitenkin varovainen erityisesti lisäravinteiden "summitaisessa" käytössä. Markkinoilla olevissa lisäravinteiden laadussa on suuria eroja. Samoin jokaisen tarve on hyvin henkilökohtainen. Siksi suosittelen asiaan perehtyneen lääkärin konsultaatiota sekä vitamiini ja hivenainetestejä ennenkuin aloittaa mitää "hevoskuureja". Meillä apua antoi käynti funtionaalisella lääkärillä sekä asianmukaiset testit. Suosittelen! Nykyään löytyy myös lääkäreitä, joiden kanssa voi keskustella ns. täydentävistä hoidoista ja tällä tavalla löytää se turvallinen reitti parantumiseen.

   Poista
 2. Norjassa paikallisen iltalehden tarina viime viikolla
  --masennuslaakkeet aiheuttavat enemmen haittaa kuin hyotya !!

  VastaaPoista
 3. Miksi luin tämän? Onneksi sentään työajan puitteissa

  VastaaPoista
 4. Minulla on kyllä hyviä kokemuksia masennkuksen lääkehoidosta. Ei kannata ihan kevyesti niitäkään hylätä. Söin masennuslääkkeitä n. 3v ja olen ollut sen jälkeen ilman monta vuotta. Pelastivat, kuka ties hengenkin.

  VastaaPoista
 5. Pähkinät kannattaa liottaa, jotta elimistö hyödyntää ne paremmin. Liottaminen poistaa niistä haitallisia aineita.

  VastaaPoista
 6. "Masennus on ennen kaikkea elimistön puutostila, jota hän ei kykene korjaamaan."

  Ravintoaineen/-aineiden puutoksen kuten kirjoittaja esittää? Yleisesti ottaen masennukselle ei löydy yhtä yksittäistä syytä (hormoniepätasapainoa, geneettinen alttius jne.) joten ylläoleva ei nykytiedon valossa ole paikkansapitävää. Toki ravitsemuksella on osaroolinsa asiassa, mutta tästä ei seuraa että kliinisesti todettu masennus olisi yksiselitteisesti ravitsemuksellinen puutostila ja siten korjattavissa ruokavaliolla.

  Ihmisille on varmasti tärkeää jakaa omia kokemuksiaan muiden kanssa, mutta tällaiset tekstit eivät kyllä nähdäkseni edesauta sitä että Suomen (ainakin joskus) suosituimmasta ravitsemusblogista tulisi vielä joskus edes jollain osa-alueella laadukkain. Ja olenko ainoa joka näkee tahatonta (?) koomisuutta siinä että samassa tekstissä esiintyvät kohdat "pillerit pois, laaturuoka tilalle" ja "muita ravintolisiä"??

  VastaaPoista
 7. Tahatonta tai tahallista koomisuutta saa yllinkyllin kun lukee Mien kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tahattoman koomisuuden voi arvon anonyymi toki perustella. Vaikka juuri sitähän sinä tai kukaan muukaan itkupilli ei kykene tekemään. Kriittisyys satuttaa uskovaisia.

   Poista
 8. Liekö Mi e ravintoproffa, niinkuin eräs tuolla aiemmassa ketjussa vihjaisi?

  VastaaPoista
 9. On mukava kuulla, että myös masennuksesta voi parantua syömällä (muutakin kuin pillereitä).
  Iloa elämään, syökää ja voikaa hyvin.

  VastaaPoista
 10. Tyypillisessä masennuksessa tulehdus tulee kyllä suolistosta. Myös tutkimusten mukaan masentuneilla on monilla jonkinasteinen IBS (voi tarkoittaa vain ummetusta). Sen huomaa siitä että syöminen vaikuttaa mielialaan, joskus voi tulla brainfogia johtuen siitä mitä syö. Sopivia antibiootteja kannattaa käyttää suoliston puhdistamiseen (tai vaikkapa jodia), ja vahinkoja suolistossa pitää korjata L-glutamiinilla (10-20 grammaa päivässä).

  L-glutamiini soveltuu muuten mainiosti myös tietyille ihmisille laihduttamiseen, siis niillä joilla on omenavatsa, mutta ei välttämättä muuten ylipainoa, tai liikalihavuutta. Jos vedätte sen 10-20 grammaa päivässä L-glutamiinia, niin ei kyllä tee mieli sen enempää ruokaakaan. Rasvan kertymistä vatsan ympärille aiheuttaa tulehdus suolistossa, joka johtuu siitä että suolikalvo on vahingoittunut, ja se korjaantuu usein muutaman viikon glutamiinikuurilla.

  Saa myös olla melkoinen fakiiri, jos ei huomaa että suurista B12-annoksista on hyötyä, eli vaikkapa 5-15 mg päivässä. Muuten voisi sanoa että B12, alfalipoiinihappo, ja L-glutamiini ovat ne tärkeimmät ravintolisät, mutta niitä pitää syödä massiivisia annoksia vuosien ajan (on-off periaatteella), jotta paranee. Itse vedin joskus lähes pienen purkillisen 1 mg B12 tabletteja päivässä, ja hyötyä tuli.

  Muistakaa myös "antibioottionnettomuudet"! Fluorokinoloneilla (quinolones) voi joutua rullatuoliin loppuiäksi yhdestäkin tabletista, ja johtuu siitä että nämä antibiootit ovat liian tehokkaita, ja tappavat niin suuren bakteerimäärän kerralla että elimistö menee lopullisesti sekaisin.
  Immuunipuolustuksen omat myrkyt, eli antimikrobiaaliset peptidit (esim. katelidisiinit ja beta-defensiinit) ovat niin myrkyllisiä, että niistä nuo rullatuolitapaukset johtuvat, ja nämä peptidit ovat liukenemattomia, eli jäävät kudoksiin.

  Kun bakteerit ovat piiloutuneet soluihin, ja antibiootit estävät bakteerin proteiinisynteesin, joka pitää solun bakteerin hallinnassa, niin menettävät sen hallinnan, ja solu pääsee tuhoutumaan, jolloin bakteeri paljastuu. Mikäli bakteereita vapautuu tällä tavalla massiivisia määriä elimistöön kerralla, niin immuunipuolustus ei ehdi tuhota niitä yksitellen, vaan joutuu pumppaamaan koko elimistön täyteen myrkkyjä (siis anti-mikrobiaaliset peptidit), ja siinähän te olette, eli terveys menee lopullisesti. Se reaktio on ikävä, ja tulee kun myrsky, joka menee elimistön läpi hetkessä.

  Beta-amyloidi, joka on Alzheimerin taudin aiheuttaja, on myös yksi esimerkki näistä myrkyllisistä peptideistä. Tietysti immuunipuolustuksen niitä pitäisi siivota myös pois, mutta käytännössä ei toimi niin hyvin. Tai yrittäkää koulutttaa omia immuunipuolustussolujanne paremmille tavoille.

  VastaaPoista
 11. Tarpeellinen kirjoitus ja kiitos Crisulle sen julkaisemisesta. Tarinassa on paljon tuttua. Masennusdiagnoosi on tehty minullekin. Lääkkeillä vaimennettiin pahimpia alakuloja pois ja tyydyin siihen hoitoon hyvin pitkään (5 vuotta). Ehkä lääkkeet jopa pelastivat henkeni, joten en ole täysin lääkevastainen. Lääkkeiden aiheuttamien sivuvaikutusten takia (seksihalut hävisivät, sumuinen oli, aloitekyvyttömyys, voimakas väsymys, pahoinvointi) aloin etsiä jotain vaihtoehtoa juteltuani asiasta koko ajan lääkärini kanssa. Kolme vuotta sitten jätin lääkkeet ensiksi vähemmälle (lääkäri valvoi asiaa) ja sitten kokonaan pois. Lääkäri kannusti minua koko ajan! Haluan korostaa että kaikki lääkärit eivät ole BigPharman juoksupoikia. Monet kyllä ovat! Lääkkeiden tilalle tulivat kalaöljyt, D-vitamiini, magnesium, marjat, hedelmät ja vihannekset. Minä olen siinä käsityksessä, että magnesium ei yksinään auta vaan siihen tarvitaan D-vitamiinin ja kalaöljyn tuki. Käytin Bioteekin tuotteita ensin, mutta sitten innostuin tilaamaan iHerbistä laatutavaraa. Suosittelen iHerbiä! Lääkäri kielsi minua käyttämästä tohtori Tolosen tuotteita. Ne ovat liian synteettisiä. En tiedä? Mitä mieltä olette? Ovatko? Minun masennukseni parani siis samalla tavalla kuin Crisun blogissa esiintynyt masentunut. Tämä toimii!

  VastaaPoista
 12. Kiitos monista kommenteista!

  Magnesiumin merkitys masennuksen hoidossa korostuu sekä alkuperäisessä kirjoituksessa että kommenteissa. Vähän pohdiskelen teidän kanssanne magnesiumin merkitystä juuri tästä näkökulmasta.

  Magnesiumilla on suuri merkitys kudos- ja solutasolla, yli 300 entsyymiä tarvitsee magnesiumia toimiakseen kunnolla. Erityisen tärkeässä roolissa magnesium on energiatoiminnassa ja solujen uudistumisessa. Tätä kautta voi hyvin ymmärtää megnesiumin merkityksen masennuksen hoidossa: saa lisää virtaa (energiaa) ja uudistuu! Hermoston oireet ja jaksamiseen liittyvät oireet selittyvät magnesiumin puutteella. Täytyy jossakin vaiheessa tehdä tästä kirjallisuushaku.

  Jos lähtee ruokavalioratkaisuin etsimään lisää magnesiumia joutuu aika kovaan pinteeseen. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat täysjyvävilja, kasvikset sekä sisäelimet ja liha, kertoo meille Fineli -elintarvikkeiden tietopankki, mutta tarkkaavainen huomaa helposti miten vaikea on tyydyttää kirjoituksessa mainittu magnesiumin taso pelkkää ruokaa syömällä. Masentuneen on siis käytännössä helpompaa turvata magnesiumin saantinsa ravintolisänä.

  Todennäköisesti jotkut masentuneet hyötyvät magnesiumista ravintolisänä ja tukea voi hakea myös tuoreesta kalasta (tai kala, krilli-, pellavansiemenöljyvalmisteista), auringossa oleskelusta (ja D-vitamiinista, 5-20x enemmän kuin mitä VRN suosittelee terveille) ja suoliston toiminnan parantamisesta (tarkkana viljojen kanssa jos tulee vatsaoireita, juo raakamaitoa, nauti pastöroimattomia juustoja, vältä kaikin tavoin antibioottikuureja).


  Jatketaan keskustelua.

  VastaaPoista
 13. "Magnesiumin merkitys masennuksen hoidossa korostuu sekä alkuperäisessä kirjoituksessa että kommenteissa. Vähän pohdiskelen teidän kanssanne magnesiumin merkitystä juuri tästä näkökulmasta"

  Jospa esittelisit sen sijaan tutkimusnäyttöä asiasta. Löytyykö sitä? :-)

  VastaaPoista
 14. Tutkijat ovat todenneet että Japanin Hokkaidon rannikon asukkaat saavat päivittäin ruoasta ,pääasiassa merilevästä 200mg jodia.

  200mg , ei tule ainakaan minulle mieleen yhtä ainutta muuta ravintoainetta jossa voi olla näin suuri jakauma eri mailman osissa,vai tuleeko jollain mieleen ?

  200mg on mikrogrammoiksi muutettuna 200000µg

  Tuosta voisi päätellä kaksi asiaa, 1.Nimenomaan merilevä jodin lähteenä on turvallinen ja 2. 150µg päivittäistä annostusta on varaa nostaa ylemmäs jos jodi saadaan merilevästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tarkistaa tuo luku (200mg) uudemman kerran, yleisesti kirjoituksissa esiintyy lukuja 2-12mg väliltä per päivä jodia ravinnosta Japanilaisilla. Onhan sekin huomattavasti enemmän mitä suomalaiset saavat keskimäärin ravinnosta.

   "Mens Mentis"

   Poista
 15. Mie, aika saivartelua jotain teoriaa ja viitteitä kaivata tällaiselle asialle. Ei nykytiedon valossa pystytä edes tutkimaan mitä tai mikä on masennus. Miten selität kirjoittajan parantumisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi on - kuten moni muukin tässä ketjussa -lähinnä koominen. Esität, että nykytietämys ei kerro masennuksesta mitään, mikä jo sinällään on silkkaa hölynpölyä. Kuitenkin implikoit selkeästi, että kirjoittajan väite (masennus taittuu ravitsemuksella) on ns. asiaa. Ristiriita on ilmeinen.

   Entä miten selitän kirjoittajan "parantumisen"? Anonyymin väitteitä joiden totuudenperäisyydestä minulla ei ole mitään tietoa. Ei tämän tiedon varassa voida sanoa juuta tai jaata mistään. Nämä tällaiset ovat ihan perus "user testimony" kamaa kuin suoraan viraalimarkkinointiosastolta.

   Poista
  2. Kerro mitä masennus on? Vaikka komiikkaa käyttäen.
   Implikoin sitä että nykytietämys ei tiedä masennuksen parantumisesta mitään. Loppu olikin omaa unikuvaasi. Ristiriita sijaitsee aivokäyrässäsi.

   Poista
  3. "Kerro mitä masennus on?"

   Mielialahäiriöiden ryhmään kuuluva oireyhtymä jonka oireisiin kuuluvat mm. apea ja melankolinen mieli, alavireisyyden ja toivottomuuden tila sekä vähentyneet henkiset (ja fyysiset voimavarat). Oliko tässä todella jotain uutta?

   "Implikoin sitä että nykytietämys ei tiedä masennuksen parantumisesta mitään."

   Parantamaan sitä ei välttämättä pystytä, oireita pystytään toki hoitamaan. Totesit yllä ettei sitä pystyttäisi edes tutkimaan. Tämä on silkkaa puppua, ristiriitaista lätinää kuten yllä osoitin.

   Mutta pieksä sinä poika vain suutasi. Muuhunhan ei sinusta ole.

   Poista
  4. Miten voidaan tutkia masennusta, kun ei tiedetä mitä tai mikä "ihmisen mieli" on.
   Koomista inttää vielä perään parantumisesta.
   Tuo jos mikä on tyhjän pieksämistä ja sitä sinulla riittää. Mitättömyytesi huvittaa.

   Poista
  5. "Miten voidaan tutkia masennusta, kun ei tiedetä mitä tai mikä "ihmisen mieli" on."

   Ja lisää tyhjiä väitteitä. Kukaan ei ole myöskään määritellyt "elämää" tyhjentävästi tai niin että siitä vallitsisi jokin yksimielisyys. Ilmeisesti myöskään biologiaa ei siten tieteenalana voi olla olemassa.

   Poista
  6. Tyhjällä tolalla on masennus määriteltynä apeudeksi. Siitä on hyvä ponnistaa tieteen keinoin parantamaan. Tuo jos mikä on tyhjää toimintaa ja todellista puheen lätinää.
   Loppukaneetti kiristää omaa solmuasi.

   Poista
  7. Mie ei näe tämän päivän tieteen realiteetteja ja kykyjä. Uskomusmaailma ei tuo tulosta.

   Poista
 16. No Mie voisi kyllä itsekin nähdä vähän vaivaa esim menemällä osoitteeseen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed vai oletko täällä vain trollaamassa ?

  kävin hiukan sieltä katselemassa ja löysin seuraavat, varmasti enemmänkin löytyisi jos on aikaa lukea tuhansia tutkimuksia

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19944540

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17066209

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18208598

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16542786

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22397891

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19085527


  Minusta tärkein asia tässä on kyllä ihmisten kertomat tapahtumat, jos esim joku aine x auttaa ja jos sen saman sanoo lukuisat muutkin ihmiset , kuten voi havaita jos menee googleen ja alkaa etsiä esim "magneusium depression" tai "magnesium helped with my depression" tai anxiety, niin ei savua ilman tulta,kyllä silloin joku vaikutusmekanismi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kyllä silloin joku vaikutusmekanismi on."

   No aivan varmasti on. Ei kukaan epäile, etteikö ravinto vaikuttaisi jaksamiseen.

   Mutta vaikka lukisi aamusta iltaan tutkimuksia vuosikymmenen ajan, ei se tee lukijastaan erikoislääkäriä. Kannattaisiko ensin hankkia lääkärin oikeudet ja mennä harjoittelemaan hullujen huoneelle tai johonkin alzheimer-parantolaan? Palataan sitten ravitsemukseen uudelleen... Eikä kukaan kiellä parantoloiden asukkaita lomallaan syömästä mahansa täyteen luomusikaa, jos siltä tuntuu, ja juomasta vaikka luomuolutta ja ja laittamasta luomuvoita luomuruisleivän päälle jne jne....

   Onhan se hienoa käyttää tuota mekanismi-sanaa, vaikka ei olisi päivääkään opiskellut lääketiedettä. Hienolta kuulostaa kyllä. Tieteelliseltä suorastaan.

   Toki kuvittelin itsekin saavuttaneeni asiantuntijan pätevyyden kaikissa tieteissä, kunnes poistuin kotoani vietettyäni netissä noin pari vuotta... Eikö olekin erikoista?

   Tohtori T:llä on pitkä ura markkinoinnissaan mielenterveysfoorumeilla. Nyt on oikea markkinoinnin kultasuoni löytynyt Suomen suosituimmasta terveysblogista -- eikä maksa mitään. Bussimainoksista sentään joutuu maksamaan. Asiantuntemusta hänellä on markkinoinnista ja kalaöljypillerin valmistustekniikasta. Erikoisalaa en nyt muista, olisiko ollut kansanterveystiede. Mutta edelleenkään erikoistuminen Pekka Puskan erikoisalaan (kansanterveys) ei tarkoita pätevyyttä aivosairauksiin liittyvillä aloilla.

   Edelleenkin kysyn, kuinka Tohtori T. voi olla aivosairauksien asiantuntija vaikkei ole itse työskennellyt aiheen parissa. Ei tutkimusten ja toisinajattelijoiden tekstien lainaaminen tee edes Tohtori T:stä asiantuntijaa.

   Poista
  2. "No Mie voisi kyllä itsekin nähdä vähän vaivaa esim menemällä osoitteeseen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed vai oletko täällä vain trollaamassa ?"

   Todistustaakka on väitteen esittäjällä.

   "kävin hiukan sieltä katselemassa ja löysin seuraavat, varmasti enemmänkin löytyisi jos on aikaa lukea tuhansia tutkimuksia "

   Et ilmeisesti lukenut noista yhtään. Pelkkä hakutoiminnon käytön hallitseminen ei auta kovin pitkälle.

   Ensimmäinen viittaa ilmeisesti tähän

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19271419

   trialiin. Kyseinen trial tarkasteli paitsi masennusta niin myös hypomagnesemiaa vanhemmilla DM2 potilailla, verraten magnesiumsupplementaation tehoa imipramiiniin (masennuslääke). Tilastollisesti merkitsevää eroa ei löytynyt masennuksen suhteen, magnesiumtasot paranivat puolestaan supplementaatiota saaneilla verrattuna imipramiiniryhmään mikä tuskin yllättää. Kelpaako näytöksi magnesiumhoidon tehosta? Nope.

   Toinen tutkimus ei edes fokusoidu magnesiumiin, kuten ei kolmaskaan. Neljäs viittaa tapausselostuksiin, jotka ovat sinällään hyödyttömiä: magnesiumsupplementaation edut eivät tule ilmi ilman kunnon RCT-asetelmaa jossa on asiaankuuluva sokkoutus sekä plaseboryhmä. Viides tuo julki sen, että eräiden mineraalien puutos yhdistyy mielisairauksiin/mielenterveysongelmiin, mikä ei tietenkään kerro mitään syy-seuraus -suhteesta. Kuudennessa magnesiumin saanti yhdistyi masennukseen muttei tilastollisesti merkitsevästi kun muut keskeiset tekijät kontrolloitiin.

   Laihaa oli siis anti.

   "Minusta tärkein asia tässä on kyllä ihmisten kertomat tapahtumat, jos esim joku aine x auttaa ja jos sen saman sanoo lukuisat muutkin ihmiset , kuten voi havaita jos menee googleen ja alkaa etsiä esim "magneusium depression" tai "magnesium helped with my depression" tai anxiety, niin ei savua ilman tulta,kyllä silloin joku vaikutusmekanismi on."

   Korrelaatio ei ole kausaatio. Kuten jo todettua, on masennuksen kirjo sen verran suuri että yhden todennäköisyys sen selittymisestä yksittäisen ravitsemustekijän puutteella on äärimmäisen epäuskottava. Puuhastelusi PubMedissä ei osoita muuta.

   Poista
 17. Siis puhutaanko nyt laitoshoitoa vaativasta masennus-nimisestä sairaudesta vai jostakin muusta? Tämä ei käy ilmi.

  Jos puhutaan sairaudesta nimeltä syvä/keskivaikea masennus tms, niin koko kirjoitus on pitkälti roskaa. Ainoa järjellinen kommentti tulee nimim. Mieltä.

  Ihan omasta kokemuksesta voin sanoa, ettei mitään lopullista yksinkertaista selitystä masennukselle ole.

  Helppohan se on kokea ihmeparannus. Itse lähes koin ihmeparannuksen luettuani kirjan Vaaralliset Viljat, minkä jälkeen tunsin itseni terveeksi pari kuukautta jätettyäni viljat pois Ei gluteenittomuus lopulta mitään auttanut henkiseen hyvinvointiin. Mölleriäkin otin -- ei apua. Ja magnesiumia käytin. En tiedä, olisiko ihmeparannus tullut nimenomaan Tolosen putiikin tuotesarjoista, mene ja tiedä...

  Olen jutellut useita kertoja yhden kokeneen yksityisen psykiatrin kanssa ravitsemuksesta. Ei hän ravitsemuksen osuutta mitenkään kiistä... Mutta minun mielestäni masennuksessa juuri ravitsemus on ennen kaikkea sivuseikka, vaikka ravitsemus vaikuttaa toki kaikkeen jaksamiseen.

  On valitettavaa, että Tohtori Tolosen vaikutus näkyy tässäkin. Jostain syystä tulin juuri pitkän tauon jälkeen tänään tänne, ja todellakin mittani täyttyi muissa nettikeskusteluissa vellovaan Big Phrama -vastaisuuteen. Olisiko kaikki lääkkeet todellakin pitänyt jättää keksimättä ihmiskunnan histroriassa?

  Tolonen esiintyy psykiatrian asiantuntijana, vaikkei ole tehnyt päivääkään töitä alalla. Kuinka sellainen voi olla asiantuntija skitsofrenian, epilepsian, syvän masennuksen, alzheimerin jne. hoidossa, joka ei PÄIVÄÄKÄÄN OLE TEHNYT TYÖTÄ kyseisten sairauksien parissa???

  Voisin jopa sanoa, että Tohtori T. on valelääkäri: psykiatri joka ei ole työskennellyt mielensairauksien kanssa päivääkään. Mutta hyvin taitavasti herra esiintyy kaikkien tieteiden mestarina.

  Edelleenkään en epäile, etteikö tarinan henkilön kokemus olisi tosi. Totta kai ravinto vaikuttaa, ja lautasmallista voi poiketa reippaastikin, kuten Veteraaniurheilijalta olemme oppineet. Mutta minulle jää hämäräksi, mikä on tarinan henkilön sairaus, vai onko henkilö alunperinkään kärsinyt mielenterveydellisistä ongelmista..

  Niin yksipuolinen juttu... Ei mitään rajaa.

  Ei se hienosäätö ravitsemuksen kanssa auta mitään, jos kyseessä on monimutkainen mielenterveyden ongelma. Tohtori T. on tietysti toista mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti teillä ei ole paljoakaan käsitystä siitä mitä sana "tiede" tarkoittaa. Tämän blogin pitäjäkin on käsittääkseni koulutukseltaan tohtori. Jos ymmärtää tieteen filosofiasta ja tieteen kriteereistä mitään, niin lääketiedettä ei voi missään tapauksessa pitää oikeana tieteenä. Koko lääketiedeala täyttää näennäistieteen lisäksi myös kaikki petoksen tunnusmerkit, joita voi katsella Suomen laista. Tieteellisten menetelmien käyttäminen ei tee mistään automaattisesti tiedettä.

   Oikea tiede on edistyvää, testattuja tai testattavissa olevia teorioita täytyy olla. Tutkimusten valikoiva tekeminen, tutkitaan vain tiettyjä asioita, ja esitetään vain omia intressejä tukevia tuloksia on merkki näennäistieteestä (lääketutkimus). Lääketiede sisältää runsaasti oletuksia, varmaa tietoa ei juuri ole olemassa mistään. Roskatutkimuksia löytyy enemmän kuin luotettavia tutkimuksia. Lääketieteen papisto, eli lääkärit tietävät muka ainoan virallisen totuuden. Auktoriteettiusko = toinen pseudotieteen tunnusmerkki.

   Poista
  2. "Jos ymmärtää tieteen filosofiasta ja tieteen kriteereistä mitään, niin lääketiedettä ei voi missään tapauksessa pitää oikeana tieteenä. "

   Taitaa olla niin, ettei meistä kumpikaan ymmärrä tieteenfilosofiasta mitään.

   "Koko lääketiedeala täyttää näennäistieteen lisäksi myös kaikki petoksen tunnusmerkit, joita voi katsella Suomen laista. Tieteellisten menetelmien käyttäminen ei tee mistään automaattisesti tiedettä."

   Nyt lähtee kyllä mopo käsistä.

   Jos joudut katuryöstön kohteeksi ja saat aivovamman, katsotaan sitten kelpaako "lääketiedealan" apu.

   Jos joku sukulaisesi kärsii epilepsiasta, eikä Tolosen tuotteet autakaan, katsotaan edelleenkin, kelpaako "lääketiedealan" keinot.

   ***

   "Oikea tiede on edistyvää, testattuja tai testattavissa olevia teorioita täytyy olla."

   Jos lääketieteessä sana TIEDE häiritsee noinkin pahasti, puhukaamme vaikka lekureista.

   Okei, lekurit tekevät myös käytännön työtä. Havaintoja potilaista. Ei siinä pelkkä numeronmurskaus auta, kun joutuu katsomaan asioita monesta näkökulmasta.

   Kerro minulle yksi asia: mihin laittaisit laitoshoitoa tarvitsevat mielenterveyspotilaat?

   Kerro minulle toinen asia: pitäisikö mielestäsi lakkauttaa TYKS, HYKS, TAYS jne? Toistan kysymyksen: pitäisikö mielestäsi lakkauttaa TYKS, HYKS, TAYS jne? Vastaa KYLLÄ tai EI.

   "Lääketiede sisältää runsaasti oletuksia, varmaa tietoa ei juuri ole olemassa mistään."

   Sinä itse sisällät runsaasti oletuksia.

   Poista
  3. "Ilmeisesti teillä ei ole paljoakaan käsitystä siitä mitä sana "tiede" tarkoittaa."

   Tämä siis henkilöltä jonka mukaan lääketiede ei ole tiedettä.

   No, tyhjät tynnyrit kolisevat tunnetusti äänekkäimmin.

   Poista
 18. Kiitos vilkkaasta kommentoinnista. Tuon tohtori T:n nimen mainitseminen yleensä tuo raatokärpäset tähän blogiin ja nettihäiriköt aktivoituvat. Saa toistaiseksi olla siinä sensuroimatta.

  Olen ollut yhteydessä ystävääni, joka on tervehtymistarinan lähettänyt minulle. Tässä kaipaamianne lisätietoja:

  Olisi kiinnostavaa saada useampi masentunut kokeilemaan ravintohoitoa, ja sitten vertailla tuloksia ym. Niin ja se jäi jutussani sanomatta, että pidän d-vitamiinia ja muita ravintolisiä hyvin tärkeinä. Jos esim. en olisi d-vitamiinia ja E-Epaa koko ajan käyttänyt niin magnesiumin vaikutus ei varmaan olisi ollut niin selvä ja nopea kuin oli.

  On muuten ero kuin yöllä ja päivällä siinä miten jaksan tehdä töitä nyt, olin jo ennen kuin sain olon paremmaksi sellaisissa ajatuksissa, etten pysty kohta enää olemaan työelämässä ja, että yrittäisin ehkä hakea työkyvyttömyyseläkettä. Olin täysin puhki sekä fyysisesti että psyykkisesti ja hektinen, vaativa työ rasitti. Nyt työ sujuu leikiten ja on jopa mukava lähteä töihin.

  ----
  Ystäväni on mahdollisesti aikeissa kertoa lisää. Pysykää linjoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Saa toistaiseksi olla siinä sensuroimatta."

   Tarkoitat varmaankin minun kommenttejani.

   Poistamalla kommentit vain vahvistat sen tosiseikan, ettei Tohtori T. ole työskennellyt päivääkään alalla, jonka asiantuntija väittää olevansa.

   No, tähän sopii sanonta: parhaita avioliittoneuvojia ovat ne, jotka eivät itse ole olleet avioliitossa.

   Pyydän sinua Christer olemaan poistamatta kommenttiani, sillä muutenhan haluat jättää huomiotta asian ytimen. On sairauksia, jotka
   1) vaativat laitoshoitoa
   2) eivät vaadi laitoshoitoa

   Eivät nuo mitään virallisia termejä ole, mutta ymmärrät varmaan ajatukseni. Pitäisikö oikeasti psykiatrset sairaalat lakkauttaa, ja pitää kaikki potilaat avohoidossa?

   Jos kaikki olisi kiinni ainoastaan ravitsemuksesta ja liikunnasta, silloinhan ei laitoshoitoa tarvittaisi, vai?

   Poista
  2. Täytyy vielä sanoa, että joskus sain itsekin idean tästä blogista kokeilla magnesiumia.

   En siis kiistä, etteikö ystäväsi tarina olisi totta.

   Mutta kyllä olisin pitkään asioita miettineenä nimim. Mien kannalta.

   Poista
  3. Jospa Christer edes yrittäisit pitää vähän tieteellistä tasoa tällä palstalla. Anonyymit user testimonyt jne. kun eivät olennaisesti eroa esim. yllämainitun luontaistuotekauppias/lääkärin markkinointistrategiasta.

   Poista
  4. Jos jonkun tällä palstalla pitäisi tasoaan parantaa, niin kyllä se Mie taitaa olla :-)

   Poista
  5. Ainahan sitä voisi parantaa. Esim. nuo anonyymien huutelut olisin voinut jättää kommentoimatta.

   Mutta tästä riippumatta olen sitä mieltä, että "masennus on ravitsemuksellinen puutostila koska minä sen ihan itse niin koin" kaltaiset jutut eivät kuulu blogiin jossa on tarkoitus tarkastella ravitsemusTIEDETTÄ.

   Poista
 19. Mukava havaita että muutkin ovat havainneet että magnesiumista on muutakin hyötyä kuin kramppien hoitoon. Minulle kävi niin että kun aloitin ottamaan magnesiumia isoja annoksiin yöllä tapahtuviin suonenvetoihin. Huomasin että tulin virkeämmäksi magnesiumista. Nukuin paremmin mikä osaltaan selittyy sillä että suonenvedot loppuivat mutta nukuin syvempää unta ja olin virkeämpi aamulla. Todella pahat päänsärkykohtaukset myös häipyivät sen sileän tien.

  VastaaPoista
 20. "Mutta tästä riippumatta olen sitä mieltä, että "masennus on ravitsemuksellinen puutostila koska minä sen ihan itse niin koin" kaltaiset jutut eivät kuulu blogiin jossa on tarkoitus tarkastella ravitsemusTIEDETTÄ."

  Kyllähän tiedettä voi tarkastella myös yksilötasolla ja ihan henkilökohtaisestakin näkökulmasta...vai onko se jossain jopa kielletty? nykyään kun niin paljon kielletään kaiken laista. Voihan olla että joku oikea tieteen tekijä vapaa-aikanaan eksyy näillekin sivuille ja saa täältä vinkin alkaa tutkimaan ko asiaa "tieteellisesti", eihän sitä koskaan tiedä. Vai tietääkö Mie tähän vastausta? Hänellä kun tuppaa tieto olemaan asiaan kuin asiaan :)

  VastaaPoista
 21. "Kyllähän tiedettä voi tarkastella myös yksilötasolla ja ihan henkilökohtaisestakin näkökulmasta...vai onko se jossain jopa kielletty?"

  Anonyymi kokemusten selostaminen ei ole tiedettä eikä tieteellistä tarkastelua. Kiellot eivät tähän liity mitenkään.

  "Voihan olla että joku oikea tieteen tekijä vapaa-aikanaan eksyy näillekin sivuille ja saa täältä vinkin alkaa tutkimaan ko asiaa "tieteellisesti", eihän sitä koskaan tiedä."

  Kuten saatoit tuolta eräästä aiemmasta viestistä lukea, niin mineraalien ja/tai ravintolisien vaikutusta ja roolia masennuksen suhteen on kyllä pohdittu ihan tätä ennenkin. Joten eiköhän tässä ollut kyse siitä, että Christer halusi olla kaverilleen kiva. Sinällään kunnioitettavaa, mutta kun kivana kaverina oleminen ei vain takaa korkealaatuista blogia.

  "Vai tietääkö Mie tähän vastausta? Hänellä kun tuppaa tieto olemaan asiaan kuin asiaan :)"

  Olisikin! :-)

  VastaaPoista
 22. Ja mikähän mahtaisi Mie'lle olla riittävän korkeatasoista? Ainakaan mitään elävien ihmisten kokemia asioita ei lueta kategoriaan "korkeatasoisuus". Korkeatasoista on vain rajoittuneen kaavoihinsa kangistuneen - mieluiten steriilissä laboratoriotilassa asuvan - samanhenkisen keskustelukyvyttömän tiedemieskollegion munkkilatina.

  Tähän korkeatasoiseen "tieteeseen" - joka ei siedä yhtäkään itsestään poikkeavaa teorianäkemystä - luetaan vain ne muuttumattomat perusdogmit, jotka määritellään rahoittajien ehdoissa! Viis elävistä ihmisistä, raha on pääosassa!

  VastaaPoista
 23. Kyllähän 'suomen suosituin' kuihtuu kovin pienen porukan keskustekupalstaksi jos tästä tehdään nimimerkki Mien mieleinen. Eiköhän suurinosa kävijöistä ole kuitenkin sitä 'tieteellisesti sivistymätöntä' porukkaa vai onko todellakin Suomessa näin(1184691 käyntikertaa) paljon terveysprofessoreita. Mielle löytyy varmasti oman alansa keskustelua jostain ammattipiiri- palstoilta. Tuo oman tietämyksen totalitaarinen pönkitys tuo mieleen erään toisen ravintogurun sisäpiirilahkon jossa ei saa olla eri mieltä mistään. Kyllä minusta on hienoa jos joku saa apua ongelmiinsa mistä ravintolisistä tai vaikka plasebosta tahansa, sanoo siihen professori Mie mitä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllähän 'suomen suosituin' kuihtuu kovin pienen porukan keskustekupalstaksi jos tästä tehdään nimimerkki Mien mieleinen."

   Miten niin 'jos'? Tähän mennessä sekä minun että Mien että kaikkien anonyymien kommentit ovat saaneet pysyä täällä. Ei Veteraaniurheilija ole tänään ja eilen täältä mitään poistanut. Ainakaan en ole huomannut.

   Sinulle sanon suoraan: harjoittele luetun ymmärtämistä!!

   Tämä on Veteraaniurheilijan blogi. Tämä ei ole Mien blogi. Veteraaniurheilijalla on täällä viime kädessä valta. Mikä tässä on sinulle anonyymille huutelijalle niin vaikea ymmärtää? Olet yhtä idiootti tässä suhteessa kuin minä olen idiootti esim. itsekurissa ja kuullun ymmärryksessä. Kullakin heikkoutensa.

   "Eiköhän suurinosa kävijöistä ole kuitenkin sitä 'tieteellisesti sivistymätöntä' porukkaa vai onko todellakin Suomessa näin(1184691 käyntikertaa) paljon terveysprofessoreita."

   Totta kai. Ei minullakaan ole mitään tieteellistä sivistystä lukuunottamatta sitä minkä olen netistä ja peruskoulusta hankkinut, mutta joo......

   Tietysti Mie on usein ärsyttänyt minuakin jossakin Hesarin keskusteuissa jne. Mutta Mie katsookin asioita kaukaa.

   "Mielle löytyy varmasti oman alansa keskustelua jostain ammattipiiri- palstoilta."

   Sinullekin löytyy oman alasi keskustelua jostain lähimmältä torilta.

   Onko vaikea ymmärtää, että tämä on Veteraaniurheilijan blogi, ja ihan hyvin minun kuin sinunkin kommentit voi blogisti poistaa, jos sille päälle sattuu??

   "Tuo oman tietämyksen totalitaarinen pönkitys tuo mieleen erään toisen ravintogurun sisäpiirilahkon jossa ei saa olla eri mieltä mistään."

   Opettele kirjoittamaan suoraan, äläkä lässytä. Tarkoitat Antti Heikkilää varmaankin? Mikä sisäpiirilahko on professori herra/rouva Miellä? Missä sisäpiirilahkossa sinä itse olet ollut?

   Älä vihjaile, äläkä lässytä, vaan kirjoita suoraan!

   "Kyllä minusta on hienoa jos joku saa apua ongelmiinsa mistä ravintolisistä tai vaikka plasebosta tahansa, sanoo siihen professori Mie mitä tahansa."

   On se minustakin hienoa.

   Eikä prof. Mie kiellä ketään. Suomi on vapaa maa.

   Mutta asian ydin siinä, että tämä luontaistuotekauppias Matti Tolosen markkinointikanava.

   Olen seurannut joskus mielenterveysfoorumeita, ja samanlaisia nimettömiä ihmeparantumisia on koettu E-EPA:lla. Tässä tapauksessa blogijutun henkilö on varmasti aivan todellinen henkilö, enkä epäile etteikö lisäravinteet kuten magnesium olisi lievittäneet kramppeja ja auttaneet jaksamaan.

   Poista
  2. "Tuo oman tietämyksen totalitaarinen pönkitys tuo mieleen erään toisen ravintogurun sisäpiirilahkon jossa ei saa olla eri mieltä mistään."

   Eri mieltä saa olla, mutta perustellusti. Jos sinulla on perusteet esittää, että masennusta pitäisi hoitaa ravintolisillä, anna palaa. Yllä eräs anonyymi yritti, kunnia hänelle jo siitä: valtaosa tämän ketjun huutelijoista kun on fokusoitunut lähinnä personastani nillittämiseen. Vastasin hänelle ylempänä. Lue vastaukseni ja argumentoi takaisin, jos osaat. Jatketaan keskustelua sitten siitä.

   Poista
 24. Mie haluaa jokaiseen kommenttiin lähteen, sekä viimeisenä oman sanan. Hän elää menneessä ajassa.
  Tällaisten jarrujen takia, ihmisen terveys ei mene harppauksin eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potilaan hoitaminen asianmukaisin keinoin ei ole jarruttamista. Uskomushoidot sensijaan ovat auto ilman jarruja.

   Tiedevihasi kertoo paljon, mutta vain sinusta itsestäsi.

   Poista
  2. Opettele tunnistamaan terveyden edistyminen ja trauman hoito. Sokea tiedeusko jättää suun auki, kuten sinulla.

   Poista
 25. Toistan taas itseäni:

  1) Tohtori T. on markkinoi tämän blogin kautta E-EPAA. Olen seurannut tätä blogia ennen ja jälkeen Tohtori T:n vaikutusta. Ryhdyin lukemaan Veteraaniurheiljaa 2006, eikä sillloin Matin vaikutus näkynyt. Kuvio on hyvin selvä.

  2) Kaikissa nimettömissä ihmeparantumisissa mainitaan nimenomaan E-EPA. Mielenterveysfoorumeilla viime vuosikymmenellä sankoin joukoin samanlaisia tarinoita. Ei parantumista ilman E-EPAa, jota juuri nimenomaan Tolonen Suomessa myy. Aina jää kuitenkin hämäräksi, MISTÄ sairaudesta on parannuttu.

  3) En minä, ei Mie, eikä viranomaiset kiellä mitään laillisia ravintolisiä Suomessa.

  4) Toistan kohdan (3) En minä, ei Mie, eikä viranomaiset kiellä mitään laillisia ravintolisiä Suomessa.

  5) Kolmannen kerran (3) En minä, ei Mie, eikä viranomaiset kiellä mitään laillisia ravintolisiä Suomessa.

  6) Tohtori Tolosella ei ole kokemusta lääkärinä aivosairauksien hoidossa.

  7) T. ei ole päivääkään työskennellyt vaikean masennuksen, skitsofrenian, epilepsian jne. jne. sairauksien parissa.

  8) T:llä ei ole kokemusta vaikean masennuksen, skitsofrenia, epilepsian jne. hoitamisesta ilman lääkkeitä eikä lääkkeiden kanssa eikä edes myymiensä lisäravinteidensa kanssa.

  9) Jos T. tekisi itse työtä vaikean masennuksen, skitsofrenian, epilepsian parissa, ei hän suuntaisi voimavarojaan markkinointiin esim. Busseissa, Kauppakeskuksissa jne. Tämä blogi, Tiede-lehden foorumit ja mielenterveysfoorumit ovat ilmaisia kanavia.

  10) Kyky valmistaa E-EPAa ei merkitse sitä, että olisi itse hoitanut potilaita, joilla on aivosairaus kuten vaikea masennus, skitsofrenia, epilepsia jne.

  11) On olemassa jo nyt lääkäreitä, jotka ovat kiinnostuneita lisäravinteista. Mutta ei sellaiset melskaa netissä tai käytä hyväkseen suosittuja blogin pitäjiä. Tolosen pärstä näkyy kaupungilla kulkiessa siellä sun täällä. Lääkärit, jotka saavat jotain aikaa, eivät kenties ole kiinnostuneita tällaisesta markkinoinnista yhtä paljon.

  12) Tolosen markkinapuheet omalla sivullaan ovat erittäin taitavasti toteutettuja.

  13) Lääkkeitä ei markkinoida lääkäreille sillä tavoin kuin Antti Heikkilä ja Tohtori Tolonen kertovat.

  14) Todellisuus on monimutkainen. Elämä ei ole mustavalkoista. Tolonen ja Heikkilä unohtavat sen joskus julistaessaan omaa sanomaansa.

  15) Veteraaniurheilijan blogi on hyvä.

  16) Veteraaniurheilja on joskus liian kiltti.

  17) Nyt ei keksi enää lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukija vuodesta 2006 kirjoitti:

   16) Veteraaniurheilja on joskus liian kiltti.

   ---------
   Minä en panisi pahakseni vaikka maailmassa olisi jopa enemmänkin "liian kilttejä ihmisiä" , tulisi edes jonkinlaista kontrastia "liian ilkeiden ihmisten" hegemoniaan.

   Ehkä se on tämä "selviytymistaistelu" jolla perustellaan ilkeyttä, mutta jos miettii loppuun asti niin kukaan ei tule "selviämään hengissä tästä taistelusta" joten miksei "liian kilttinäkin" saisi siten ihminen elämäänsä elää?

   NN

   Poista
 26. Kyllä varmaan muutkin lääkärit markkinoisivat "lääkkeitään" jos heillä olisi mitä markkinoida...mutta taitaa markkinoinnin hoitaa lääketehtaat; ehkä lääkäreiden kautta, kun lääkärit ovat niitä, jotka lääkkeitä potilaille määräävät. Tolonen nyt sattuu olemaan yksi hyvän busineksen kehtitellyt muiden joukossa, mutta onko nyt niin, lukija vuodesta 2006, että markkinointi loppujen lopuksi on se mikä ärsyttää?? ja sekin, että se myös toimii, taitaa näet nuo Tolosen tuotteet mennä kaupaksikin :)
  Itse olen Tolosen tuotteita kokeillut, eikä toistaiseksi ole ollut moittimista :)

  VastaaPoista
 27. "Kyllä varmaan muutkin lääkärit markkinoisivat "lääkkeitään" jos heillä olisi mitä markkinoida..."

  Täh? Mutta kun LÄÄKÄRIT SUOMESSA EIVÄT MARKKINOI LÄÄKKEITÄ. Vai mitä vihjailet?

  "mutta taitaa markkinoinnin hoitaa lääketehtaat; ehkä lääkäreiden kautta, kun lääkärit ovat niitä, jotka lääkkeitä potilaille määräävät."

  Ehkä kyllä, ehkä ei.

  "Tolonen nyt sattuu olemaan yksi hyvän busineksen kehtitellyt muiden joukossa, mutta onko nyt niin, lukija vuodesta 2006, että markkinointi loppujen lopuksi on se mikä ärsyttää??"

  Totta kai se ärsyttää, kun se pilaa hyvän blogin, josta ennen niin tykkäsin!

  "ja sekin, että se myös toimii, taitaa näet nuo Tolosen tuotteet mennä kaupaksikin :)"

  Toimi mihin?????? Eivät mistään sairaudesta paranna. Yleinen jaksamisen kohentaminen ravitsemuksen kautta on eri asia.

  "Itse olen Tolosen tuotteita kokeillut, eikä toistaiseksi ole ollut moittimista :)"

  No hyvä.

  Oletko aivan idiootti, kun et ymmärrä, että Tolonen väittää markkinoinnissaan - tai antaa ymmärtää - että E-EPA parantaa SAIRAALAHOITOA ja ERIKOISLÄÄKÄRIEN valvontaa vaativia aivosairauksia?

  Johdonmukaisesti Christer vaikenee tästä.

  Poistamalla tämän kommentin Christer tulisi todistaneeksi, ettei Tolonen ole erikoislääkäri sillä alalla, millä antaa ymmärtää olevansa.

  TOHTORI MATTI TOLOSELLA EI OLE KOKEMUSTA AIVOSAIRAUKSIEN HOIDOSTA! TOLONEN EI TYÖSKENTELE NEUROLOGIAN JA PSYKIATRIAN ALALLA SAIRAALOISSA!

  Kuinka monta kertaa tämä pitää toistaa?

  TOHTORI MATTI TOLOSELLA EI OLE KOKEMUSTA AIVOSAIRAUKSIEN HOIDOSTA! TOLONEN EI TYÖSKENTELE NEUROLOGIAN JA PSYKIATRIAN ALALLA SAIRAALOISSA!

  TOHTORI MATTI TOLOSELLA EI OLE KOKEMUSTA AIVOSAIRAUKSIEN HOIDOSTA! TOLONEN EI TYÖSKENTELE NEUROLOGIAN JA PSYKIATRIAN ALALLA SAIRAALOISSA!

  TOHTORI MATTI TOLOSELLA EI OLE KOKEMUSTA AIVOSAIRAUKSIEN HOIDOSTA! TOLONEN EI TYÖSKENTELE NEUROLOGIAN JA PSYKIATRIAN ALALLA SAIRAALOISSA!

  Katsotaan sitten kun itse sairastut vakavasti (tai läheisesi) niin lisäätkö sitten noita hymymerkkejä viesteihisi. Luulen että lisäät sitten :(

  Hymymerkkejä lisäämällä pilkkaat vaikeassa tilanteessa olevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisimmeko lopettaa vihjailut tohtori Matti Tolosen suuntaan? Tolosella ei ole mitään tekemistä tämän kirjoituksen kanssa. (piste)

   Tästä lähtien poistan kaikki Toloseen viittaavat kommentit. Tolonen on luvannut, että hän ei enää kommentoi terveysblogissani ja se lupaus on toistaiseksi pitänyt. Älkää yllyttäkö häntä kommentointiin terveysblogissani! Se on liian rasittavaa.

   Poista
  2. Poistin Anonyymin kommentin lupaukseni mukaisesti, mutta säästin siitä kommentin arvokkaan osuuden:

   Sori, ei ollut tarkoitus pilkata. (TEKSTIÄ POISTETTU) Ja mitä tulee vakavasti sairastumiseen, sitä on ollut kyllä varhaislapsuudesta asti kaikenlaisia, vakaviakin sairauksia, mutta vielä ei ole hymy hyytynyt :) tiedä häntä vaikka (TEKSTIÄ POISTETTU) olisi sittenkin siinäkin auttanut ;) Hauskempaa kevättä sinullekin, vaikka pihalla sataakin, ota rennosti ja nauti kesän tulemisesta, sekin voi olla jopa "lääke" riittävästi annosteltuna.

   Poista
  3. Periaatteessa mainio bloki. Nämä keskustelut tuntuvat vain oudoilta. Moni kirjoittaa, niin kuin tietäisi syvällisemminkin, mutta perustelut ovat sitten mitä sattuu. Joku Mie ja joku Anomyyni ovat selvästi kriittisiä vain kiusatakseen.
   Olen tässä aikuistuessani oppinut varsin terveystietoiseksi yksinkertaisesti ottamalla jokaiselta täyspäiseltä blokin tekijältä pikkuisen kokemukseeen ja pikkuisen mutu-menetelmään perustuen tietoja. Osa Heikkilältä, osa Tolosen vihjeistä, osa tästä blokista jne.
   Näin olen parantanut vaimon masiksen, omat päänsärkyni, ärtyneen suoleni ja peräpukamat.

   Tulin juuri golfkentältä ja sanoin vaimolleni, että oletko huomannut, että aloittaessamme 10v. sitten olimme usein pikkuisen kuitteja 18. väylällä. Nyt emme.
   Sängyssäkin menee niin, että viagrakauppias olisi kateellinen. Täytin viime kuussa 70v.
   Ruoka ja kuntoilu ovat lääkkeemme. Minua suorastaan ärsyttävät nuo muka jotain tietävät. Olipa sitten kyseessä lääkäri tai besserwisseri. Terve järki, hyvä ruoka superfoodeilla höystettynä, pikkuisen liikuntaa ja lisäravinteita tarpeen mukaan. Siinä se.

   Poista
  4. Affu, on etuoikeus saada näin perusjärkevää kommentointia lukeakseen. Kiitos!

   Poista
 28. Tosiaan antibiottii eli home lienee ainoa parantava lääke. Loput hoitavat oiretta.

  VastaaPoista
 29. Christer:

  "Toisaalta on nimimerkki Mien johtama tiederintama tiukasti poteronsa pohjalla kysymässä tutkimusnäyttöä sen puolesta, että magnesiumia syömällä voi tervehtyä masennuksesta, toisaalta potilaan yksittäistä parantumiskokemusta voimakkaasti tukevia nimettömiä henkilöitä jakamassa joko samoja tuntoja tai samoja kokemuksia potilaan kanssa."

  Sikäli kun sinulla on tohtorin koulutus, tietänet varmaan että annettaville hoidoille on olemassa vain ja ainoastaan yksi pätevä kriteeri: tieteellinen. Poteron pohja tai ei, lääketieteessä ei toimita uskon eikä spekulatiivisella asteella olevan hoitokeinohypoteesin pohjalta. Joko tieteelliset kriteerit täyttävää näyttöä on tai sitä ei ole.

  Ja jos sitä ei ole, niin on mielestäni arveluttavaa
  suositella tällaista hoitoa, samoin kuin lässyttää "bigpharmasta" jonka markkinoimat masennuslääkkeet kuitenkin testataan kliinisesti ja joiden myyntiä, määräämistä potilaille jne. säädellään tarkasti. Toisin kuin anonyymejä kommentteja. Tämä siis terveiseksi ystävällesi. Omakohtaisia kokemuksia on ihan ok kertoa, mutta ei ole mielestäni ok vähätellä todennetusti toimivia hoitomuotoja.

  Pitäisin niin ikään arveluttavana julkaista tekstiä jossa puffataan vaihtoehtohoitoa ja implikoida että tämä on nyt se "tosi kova juttu" & lääkkeet ovat turhia. Etenkin kun julkaisijana toimii henkilö, jolla on tieteellinen koulutus. Siis sinä.

  Hienoa, että ystäväsi on löytänyt apua masennukseensa. Hänen kertomuksensa ei ole kuitenkaan näyttöä mistään, sillä mitään tietoa siitä että auttoivatko ne ravintolisät vai oliko kyse plasebosta ei meillä ole. Eikä myöskään hänelläkään. Henkilön itsensä kannalta merkitystä on toki vain ja ainoastaan sillä että auttoiko se omakohtainen hoitokeino vaiko ei. Mutta tästä ei voida eikä pidä yleistää laajemmalle tasolla.

  En haluaisi millään uskoa, että ylläolevassa on mitään sellaista mitä koulutettu ravitsemusasiantuntija ei tietäisi eikä tajuaisi. Eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kirjoitti

   "Ja jos sitä ei ole, niin on mielestäni arveluttavaa
   suositella tällaista hoitoa, samoin kuin lässyttää "bigpharmasta" jonka markkinoimat masennuslääkkeet kuitenkin testataan kliinisesti ja joiden myyntiä, määräämistä potilaille jne. säädellään tarkasti."

   Tätäkin asiaa kannattaa tarkastella kriittisesti. Pelkkä usko siihen että "joiden myyntiä, määräämistä potilaille jne. säädellään tarkasti" ei välttämättä ole koko totuus.

   http://video.google.com/videoplay?docid=-2502546838698762400&hl=en%3Cbr%20/%3E

   NN

   Poista
  2. Niinpä niin. Suoraan luontaistuotekauppiaiden sylttytehtaalta. Gary Nullista löytyy infoa mm. täältä

   http://www.quackwatch.org/04ConsumerEducation/nu
   ll.html

   Jos tätä keskustelua käytäisiin biologiasta, NN ilmeisesti postailisi kreationistien sivustoja tänne ja kehottaisi "kriittiseen tarkasteluun". Otapa siis toki ensin se malka omasta silmästäsi ennen kuin huutelet veljellesi.

   Jos haluat kyseenalaistaa lääketehtaiden toiminnan ja/tai sen säätelyn, asiasta löytyy ihan akateemisissa julkaisuissa käytyä keskustelua. Kokeile sieltä, niin saadaan tähän asiaan edes jotain tolkkua.

   Poista
 30. "Näen edessäni sellaisen terveydenhoidon uudistuksen, jossa oikeasti mietitään sairauden syitä ja yritetään korjata esim. juuri niitä ravintotekijöitä, joiden tiedetään olevan masentuneilla päin mäntyä."

  Otetaan tämä nyt vielä esimerkiksi siitä, että Christerin ystävä ei vain tiedä mistä puhuu. Etiologia (syy-seurausoppi) on olennainen osa lääketiedettä. Mistähän hän kuvittelee esim. bakteriologiassa olevan kyse?

  Ravitsemuksen rooli vaikkapa niissä suurissa kansanterveydellisissä ongelmissa (esim. dyslipidemiat, DM2) tunnustetaan kyllä. Valistuksen käytännön toteuttaminen on kieltämättä haasteellista, mutta tässä on kyse yhteiskunnallisista valinnoista ja ongelmista eikä niinkään lääketieteen harjoittajien asenneviasta. Esim. puhtaan ja terveen ravinnon puolestapuhuminen on hiukka haastavaa siirtää käytännön maailmaan, jos ja kun veropoliittiset ratkaisut eivät sellaista ruokaa suosi ja kun kauppojen hyllyt notkuvat roskaruokaa. Tai kun julkisen terveydenhuollon puolelta ravitsemusterapeutteja löytyy (mm. Reijo Laatikaisen mukaan) aivan liian vähän.

  VastaaPoista
 31. Miksiköhän tälle Christerin muuten sympaattiselle palstalle ovat pesiytyneet niin oudot kommentoijat. Mie on kyllä klassinen esimerkki putkeenkoulutetusta ja ulkoaohjautuvasta tyypistä, mutta nuo muut ovat muuten vain sekavampia.
  Älykkyys ja eikä koulutus ole todella riitä ihmisenä olemisen probleemin rakaisemiseen. Niistä on hyvä apu, mutta aivan samoin kuin kirves voi tehdä ison vahingon kourassa, jossa peukalo on keskellä kämmentä, niin koulutus väärään ammattiin on riskaabelia.
  Luulen että moni lääkäri syvällä mielessään tajuaakin tämän, eikä yritäkään, vaan kirjoittaa kiltisti reseptejä ja hoitaa niin kuin kursseilla opetettiin. Onnettomuuksissa ja sen semmoisissa, tuollainen hoito onkin aivan passeli, mutta kun tullaan sairauksiin, joiden puhkeamista ihmisen perimä, ympäristö ja psyyke on työstänyt vuosikausia, niin Pharmaca fennica ja kurssitiedot eivät riitäkään. Silloin parantajalekurit ja lääke-edustajalekurit erotetaan.

  Minä olen hoitanut itseäni niin, että olen noin kahta vuotta ennen ongelman puhkeamista hoitanut asian. Siis lopetin tupakoinnin, ennen syöpää, lihomisen ennen diabetesta, ryyppäämisen ennen vakavia häiriöitä jne. Nyt 70v. kunto on parempi kuin 50v., vaikka en silloinkaan elänyt kuin pellossa.

  Vanhenemista ei voi parantaa, mutta laatua voi ja sen aloitin systemaattisesti parikymmentä vuotta sitten. Vaimo on oppinut siinä sivussa. Kirurgin tyttärenä hän olikin kova pala opettaa itsensä hoitajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M"inä olen hoitanut itseäni niin, että olen noin kahta vuotta ennen ongelman puhkeamista hoitanut asian. Siis lopetin tupakoinnin, ennen syöpää, lihomisen ennen diabetesta, ryyppäämisen ennen vakavia häiriöitä jne. "

   Toimit siis JUURI niin kuten hoitosuosituksissa primääriprevention suhteen todetaan. Eikös tämä "koululääketiede" olekin kauheaa?

   Mutta onneksi on näitä "maalaisjärkiälyköitä" (en viittaa ensisijaisesti sinuun vaan anonyymeihin) tässäkin ketjussa taas yllinkyllin lässyttämässä. Muistaisivat hoitaa myös luunmurtumansa ja sydänkohtauksensa mututuntumalla. :-)

   Poista
 32. Mailman terveysjärjestö WHO ennustaa että seuraavien 20 vuoden aikana depressiosta tulee olemaan suurin yksittäinen terveys ongelma mailmassa:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/8230549.stm

  Eri uutislähteet kertovat hälyttävästä depression noususta:

  http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/suicide-and-depression-on-rise-across-uk-2137052.html

  http://www.npr.org/2011/01/17/132934543/depression-on-the-rise-in-college-students

  http://www.nytimes.com/1992/12/08/science/a-rising-cost-of-modernity-depression.html?pagewanted=all&src=pm

  http://www.indianexpress.com/news/psychologists-point-to-depression-for-rise-i/911321/

  http://www.dailymail.co.uk/health/article-1129802/Sharp-rise-depression-anxiety-QUARTER-middle-aged-women-suffer-common-mental-disorder.html

  http://www.studlife.com/news/2010/03/29/depression-suicide-rising-among-college-students/


  Eikö Mien edustama koulukunta pelastakaan tilannetta?? ainakin lääkefirmat tulevat tekemään tähtitieteellisiä voittoja vuoteen 2030 mennessä jos ei saada toimivaa ratkaisua tähän tautiin,ja siinä samassa ajassa monet ihmiset tulevat tekemään itsemurhan, tai samalla myös oman perheensä kuten olemme viime aikoina lukeneet otsikoista.

  Minusta homma on lähtenyt jo pahasti pois käsistä jo kauan aikaa sitten,eikö nyt olisi jo aika alkaa tehdä johtopäätöksiä päättäjien suunnalta ? Yleensä kun jokin konsti ei toimi niin istutaan ja mietitään ,sitten kokeillaan muuita konsteja.

  Tervettä maalaisjärkeä peliin! tämä tule olemaan myös vuosi vuodelta isompi taloudellinen taakka Suomen kansantaloudelle jos ei aleta tehdä asialle mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie'llä lienee jossain omakin blogi, kun tuntuu olevan niin paljon mielipiteitä, jotka eivät löydä kohderyhmäänsä tästä blogista. Missähän se blogi on, onko antaa linkkiä? Vai onko peräti julkaistu tieteellistä tekstiä?

   Suurkiitos Christerille ja muillekin muille vaihtoehto-kirjoittajille, jotka opettavat ihmisiä kuuntelemaan omaa kroppaansa. Jatkakaa samaan malliin, ainä täältä joku etsivä jyvän löytää ja pääsee paremmalle tielle.

   Poista
  2. Aonyymille

   Luulen että tuo Mie saattaa olla lääkärikimppa. Sellaisia entisiä kuuden ällän ylioppilaita, jotka prässäsivät itsensä hikipinkoina lääkiksen läpi ja nyt he näkevät sitten punaista, jos joku esittää, että toisellakin lailla ihmisen terveyttä voi tarkastella.

   Poista
  3. "Luulen että tuo Mie saattaa olla lääkärikimppa."

   What the fcuk?!

   Sen verran mitä olen Mietä aika ajoin seurannut, tyyppi on selvästi tutkija ja tiedemies/nainen.

   "Sellaisia entisiä kuuden ällän ylioppilaita, jotka prässäsivät itsensä hikipinkoina lääkiksen läpi"

   Koska tunnet jonkun lekurin, joka on prässännyt itsensä jonkin läpi, kaikki lekurit ovat p€rs€€stä. Niinkö?

   Ymmärrän toki tunteen, sillä itsellänikin on taipumusta samanlaiseen yleistämiseen ja jonkin ihmisryhmän haukkumiseen. Esimerkkinä psykoterapeutit.

   "ja nyt he näkevät sitten punaista, jos joku esittää, että toisellakin lailla ihmisen terveyttä voi tarkastella."

   Minä näen punaista, koska sinä et ymmärrä lukemaasi. Jos ei osaa lukea, niin ei osaa lukea. Ei voi mitään. Mielelläni näyttäisin sinulle oranssia tai vihreää valoa, jotta näkisit Mien sanoman.

   Mie haluaa tieteellistä näyttöä. Tällä kertaa Veteraaniurheilija joustaa tieteellisyydestä, kuten mainitsee lisäyksessään. Ei minua haitta Veteraaniurheilijan eikä Mien katsantokanta, sillä nythän kummankin näkökulmat ovat selviä. Tämä asia pitää ymmärtää tästä hetkestä lähiten! Kummatkin ovat hyvin johdonmukaisia ja selviä toiminnassaan, eikä ristiriitä mielestäni enää tuon lisäinfon jälkeen esiinny.

   Minä en ole kummankaan puolella.

   Poista
  4. Agentti 2006 ei nyt kimpaannu vaan ajattelee. Ei Christer, minä tai kukaan muukaan kiistä tieteellisen työn tarpeellisuutta, päinvastoin meille se on itsestään selviö. Ongelma on että tieteellisellä puolella ihmisen holistisuus unohtuu vähän väliä ja sieltä saa kuulla kaikenmaailman puoskarikommenttia ja sen semmoista, jos pikkuisenkin suosittelee vaihtoehtoista lähestymistapaa.

   Ihminen on nyt kertakaikkiaan liian monimutkainen otus mahtuakseen yhteen tai vaikka sataan tutkimukseen.
   Tämä ei tahdo mennä tieteelliseen kaaliin. Meille muille sen sijaan on päivänselvää, että annetaan tieteen tehdä mitä tiede voi, mutta jos se auta, tai jos tauti paranee, mutta potilas ei, niin katsokaamme auttaisiko joku vaihtoehto. Puhumattakaan siitä, että kun aloittaa ongelman hoidon kaksi vuotta ennen sen puhkeamista, niin ei tiedä sairastelevassa maailmassa eläneensäkään.

   Tulin juuri rannalta, missä otin ehkäisevän kuurin johonkin sairauteen, en tiedä mihinkä, mutta olen täysin vakuuttunut, että kävely vesirajassa avojaloin ja auringonvalon antama d-vitsku lisäsi vastuskykyäni melkoisesti. Elämä täällä Espanjassa on lääke sinällänsä.

   Poista
  5. "Ihminen on nyt kertakaikkiaan liian monimutkanen otus mahtuakseen yhteen tai vaikka sataan tutkimukseen."

   Voihan näitä laukoa. Ei muuta mihinkään sitään tosiasiaa, että ihmisestä - kuten muistakin luonnon eläimistä ja ilmiöistä - voidaan saada edes jokseenkin luotettavaa tietoa vain yhdellä metodilla. Ja se ei ole tämä:

   "Meille muille sen sijaan on päivänselvää, että annetaan tieteen tehdä mitä tiede voi, mutta jos se auta, tai jos tauti paranee, mutta potilas ei, niin katsokaamme auttaisiko joku vaihtoehto."

   Eli siis subjektin mututuntuma. Mikäli kyseessä on plasebovaikutus, niin arvannet että mistä syystä senkin olemassaolo tunnetaan.

   Lopun rannallakävely jne. on niin ikään ihan tuttua juttua. Stressin merkitys riskitekijänä & sen torjuminen on "tieteellisessä kaalissa" ihan arkipäivää.

   Poista
  6. "Eikö Mien edustama koulukunta pelastakaan tilannetta??"

   Taudin hoito on eri asia kuin sen synnyn ennaltaehkäisy. En myöskään tiedä, että mille poppaukolle sinä laittaisit mielenterveyspotilaat, mutta minä ainakin kehottaisin heitä nimenomaan mielenterveyden hoidosta vastaavan tahon luokse, en ravintolisiä ostamaan. Edellisen tehosta on näyttöä, jälkimmäisen ei.

   "Minusta homma on lähtenyt jo pahasti pois käsistä jo kauan aikaa sitten,eikö nyt olisi jo aika alkaa tehdä johtopäätöksiä päättäjien suunnalta ?"

   Avainsana tulee siinä lopussa. Päättäjät. Se miten depressiota hoidetaan ja millä tuloksin riippuu hyvin pitkälti siitä miten siihen ohjataan varoja. Jostain "kumman" syystä täälläkin ne kuuluisat "miljardi kärpästä jotka eivät voi olla väärässä" nillittävät kaikkea muuta kuin asiaa. Luontaistuotekauppiaiden nettiprikaatit asialla?

   Poista
  7. Tässä näyttöä ja tiedettä Mien kaaliin:

   http://www.plosmedicine.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pmed.0030240

   Poista
 33. Kiinnostaa kovasti tuo Jodi. Minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta kuukausi sitten (oireili ja paheni noin kolmessa vuodessa) ja olen miettinyt, että yhtenä syynä saattaa olla jodin puute.
  Käytimme pääasiassa merisuolaa ja ruususuolaa ja emme ollenkaan noita jodi-lisättyjä suolia. Mistä sitten jodia saadaan? Suomessa maaperä on niin jodi-köyhää, ettei ravinnosta saa elintärkeää jodia, vaan sitä lisätään suolaan! ja koska me emme käyttäneet tuota niin tässä oli tulos.
  Kilpirauhasen vajaatoiminta muistuttaa kovasti masennusta, tosiasiassa varmaan puolet masennuspotilaista sairastaakin vajista!

  VastaaPoista
 34. Ainakin tällainen kaksoissokko , placebo tutkimus on tehty .

  Lievästä ja keskivaikeasta ahdistuneisuushäiriöstä kärsivät potilaat jaettiin kahteen ryhmään . Toinen ryhmä sai kahdesta kasvista valmistettua uutetta ja magnesiumia . Toinen ryhmä oli placeboryhmä . Tämä ei siis ole puhdas magnesium vastaan ei-magnesium tutkimus .

  Tulos oli positiivinen , eli potilaat hyötyivät kasviuute/magnesium lisästä .


  Tässä linkki :

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14741074  t, juippi

  VastaaPoista
 35. Muutoksen blogista (googlaa) löytyy mielenkiintoinen näkemys (kyseessä on psykiatrisen hoidon ammattilaisen kirjoitus):

  MASENNUKSEN HOIDOSSA ON OLEELLISTA, ETTÄ HOIDAT AIVOJASI PARHAALLA MAHDOLLISELLA TAVALLA.
  Masennuksen ja aivojen itsehoito
  Näitä ohjeita kannattaa noudattaa ennen lääkärin antamaa hoitoa ja lääkärin antaman hoidon tukihoitona.
  Mikäli mieleesi nousee tai tiedostat oireittesi syyksi jonkin psyykkisen trauman hakeudu EMDR-terapiaan (googlaa EMDR-terapeutit) tai hypnoterapiaan (googlaa Tieteellinen hypnoosi ry terapeutit)
  Mikäli masennus on erittäin vakavaa eikä korjaannu taikka psykoottista, on lääkityshoito aloitettava lääkärin valvonnassa välittömästi.
  Mikäli lääkitys ei auta kannattaa ehdottomasti hakeutua narkoosissa annettavaan sähköshokkihoitoon. Se on nykyään turvallinen myös ikääntyneille Sillä on saatu suorastaan hämmästyttäviä tuloksia.

  RAVINTO:
  B1- ja B6-vitamiinia B12-vitamiini, Foolihappo, lesitiini
  Aivorasvat, omega 3, kalaöljy, possun aivo, voi.
  Kiinteiden rasvojen vastapainona pellavaöljy = omega 3, rypsiöljy = omega 3 ja omega 6.
  Serotoniinin esiasteena tryptofan-aminohappoa tai sinihomejuustoa/juustoja.
  D3-vitamiinia (parantaa mielialaa ja luustoa) auringosta (UVB), kalaöljystä tai tablettina (D2 ei ole merkityksellinen). Vanha suositus 5 yg, uusi suositus 10-20 mikrog.Käytetään myös 100 yg:n annoksia, jolla veren D3-viamiinipitoisuus nousee riittävästi. Myrkyllinen annos on 1000 yg. USA:ssa syövät 250yg.
  Kaikenlaiset liuottimet ja vieraat aineet pahentavat tilannetta. Alkoholi tuhoaa tryptofania, silloin ei synny serotoniinia eikä melatoniinia. Alkoholi ja tinneri ovat rasvaliuottimia ja aivojen kuivapainosta 80 % on rasvaa. Täten aivot sananmukaisesti sulavat ja surkastuvat. Seurauksena on masennus, unettomuus, muistamattomuus, tyhmentyminen, dementia. Älä siis käytä alkoholia.

  PÄIVÄJÄRJESTYS
  Ehdottomasti vältä liikaa nukkumista, vaikka sänky vetää puolensa. Nuku säännöllisesti 7,5 tuntia ja joskus 9 tuntia. Käytä herätyskelloa.
  Käytä nukahtamisen apuna rentouttavia äänitteitä Googlaa: äänitteitä elämään tai joogaa, kuuntele barokkimusiikin largo-osia ei rokkia. Pääasia että pudotat (googlaa)taistelupakoreaktiosi tason normaaliksi. Tällöin saat unen ja ahdistuksesi laskee.
  Unen saamiseksi voit makuullasi silmät suljettuina heiluttaa harvakseltaan silmiäsi edestakaisin. Yli 10 minuuttia et kykene sitä tekemään nukahtamatta tekemään.
  Vältä passiivisia harrasteita, jossa vain seuraat ympäristöä. Sen sijaan lue kirjoja, piirrä, askartele, tee käsilläsi, käy netissä (googlaa aivojen hoito ym), FB:ssä, kulje luonnossa, keskity kokemaan ja ajattelemaan hyvin pieniä asioita - ilahduttavia asioita, kauniita asioita.

  LIIKUNTA
  3 h/vk = 1 h 3 x viikossa hikeen. 3:n viikon kuluttua endorfiinit nousevat, mieliala nousee, aktiivisuustaso nousee. Hyvinvointi lisääntyy. Kuinka paljon urheilijoilla on masennusta. Jos liikut kerran päivässä tunnin rivakasti nousevat endorfiinit aikaisemmin.

  VALO
  Kirkasvalohoito 3500 Luxia (Kirkkaassa auringossa on 20 000 Luxia) ½-2 h/ aamu estää serotoniinin muuttumisen melatoniiniksi (=unihormoni) eli nostaa mielialaa ja aktiivisuutta.
  Ultravioletti BV (=kasvivalo) lisää D3 vitamiinia muuttaen ihossa olevan rasvan=kolesterolin vitamiiniksi. (Siksi eläimet nuolevat karvoista itseensä vitamiinia).
  Uusi hoito on (googlaa)kirkasvalohoito korvakäytävään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "aktiivisuustaso nousee. Hyvinvointi lisääntyy. Kuinka paljon urheilijoilla on masennusta. Jos liikut kerran päivässä tunnin rivakasti nousevat endorfiinit aikaisemmin."

   Tätä asiaa olen pyöritellyt usein.

   Itselleni kuntoilu on ollut tapa paeta ylivoimaisia ristiriitoja. Tuloksena on ollut tietysti hyvä kunto, kunto mutta kääntöpuolena ennakkoluuloisuus ja kykynemättömyys mennä uusiin paikkoihin ja tilanteisiin sekä ottaa rennosti.

   En edes tiedä onko minulla liikunnallisia lahjoja. Ehkä jotain kestävyystyyppiä olen, jonka voi laittaa hiihtämään ja juoksemaan ja joskus voimailemaan.

   Hmmm... puhutaanko nyt kuinka korkean tason urheilusta? Urheilijahan on sellainen joka jolle kuntoilu on työtä. Salaa olen haaveillut olevani sellainen. Ei tarvitsisi vääntää fyysiikan laskuharjoituksia ja miettiä työn saantia, kun sponsorit tarjoisivat kaiken ja tukijoukot tukisivat.

   Viime syksystä lähtien en ole kuntoillut lainkaan.

   Olen sellainen tyyppi, joka ei koskaan ole tasapainossa.

   Kun en kuntoile, teen pakkomielteisesti jotain muuta, kuten hankin tietoa jostain aiheesta, tai harhailen kaupungilla tai ulkoilupolulla pakkomielteisesti ympyrää, kahdeksikkoa, siksakkia, ellipsiä ja näiden yhdistelmiä.

   Nyt olen pakkomielteisesti taas täällä Veteraaniurheilijan blogissa. Melkoinen sattuma kun osui juuri tämä masennusaihe. Pääsee tykittämään oikein kunnolla omaa maailmankuvaansa. Aina lupaan itselleni, että tämä on viimeinen kommenttini, mutta ei tästä tulee mitään. Voisin kirjoittaa tuhansia tavuja tekstiä.

   Jotkut normi-ihmiset vaan osaavat pitää kuntoilunkin kohtuullisena ja säännöllisenä. Sitten sellaisiakin, jotka ei kuntoile pätkääkään, mutta ovat muuten aktiivisia. Tältä asia NÄYTTÄÄ minuun silmiini. Saattaa toki harhaa, kun en henkilökohtaisesti tunne heitä...

   Juttelin tuossa taas psykiatrin kanssa. Hänen mukaansa:
   a) NEUROLOGIT pelkistävät ihmisen hermosysteemiksi, ja ihmistä ohjaa viimekädessä tämä järjestelmä
   b) PSYKIATRIT (hän itse siis) taas katsovat luonnontieteellisestä yliopistokoulutuksestaan huolimatta, että ihmistä ohjaa viime kädessä mieli
   c) MUISTA LÄÄKÄREISTÄ ei ollut puhetta siinä yhteydessä

   Eikö olekin erikoista?

   Minä en tiedä mikä ihmistä ohjaa.

   Ei psykoterapeuteiltakaan mitään vastausta saa. Siksi vihaan heitä eniten. Maksaa vaan p€rk€l€€sti.

   Mikä Veteraaniurheilijan mielestä ihmistä viime kädessä ohjaa?

   Poista
  2. Hyvää pohdintaa. Tarraan kiinni tuohon selkeään kysymykseen mikä ihmistä (tässä tapauksessa juuri minua) ohjaa:

   - Jumala, eli elämänkatsomukseni (olen harras kristitty)
   - arvot ja normit (erittäin laaja käsite!)
   - yllä olevaan liittyen, pyrkimys elää oikein ja tarvittaessa puuttua elämässä eteen tuleviin epäkohtiin (maailma ei ole valmis!)
   - vastuu omasta elämästä
   - suoraselkäisyys ja johdonmukaisuus
   - nöyryys

   Ihan mielenkiintoinen kysymys, johon en nyt ehdi tyhjentävästi vastata, vaikka haluaisinkin. Joskus toiste?

   Poista
  3. Jos sitten listataan ne negatiiviset, ns varjo. toivottaivasti se ei ole ihan täysin pimentoon laitettu ja alitajuinen? Suurin osa olettaa että meitä ohjaa hyvät tiedostetut asiat mielessämme. Todellisuus on monesti tarua ihmeellisempi.

   Missä on "räkä ja kärpäset"?

   Hieman provosoiden ja luottaen Christerin älykkyyteen pohtia tätäkin kulmaa.

   Väitän että juuri tällaisilla nimimerkkien kautta keskusteltaessa meidän ns tiedostamoton varjomme pääsee enemmän ääneen kuin näytellyssä arkipäivässä persoonan kautta , siksi myös rapatessa roiskuu. Olen seurannut mielenkiinnolla eri nimerkkien käytöstä sekä omaani keskusteluissa. Monesti se "paha" onkin (yllätys ylätys) itse eikä se pahaksi projisoitu keskustelukumppani...

   Poista
 36. Kommentoin tähän ketjun jatkeeksi anumuumia:

  "Eikö Mien edustama koulukunta pelastakaan tilannetta??"

  Mie edustaa tieteellistä koulukuntaa.

  Totta kai Mie on ärsyttävä, sillä kerran väittelimme Hesarissa auringon otosta ja D-vitamiinista. Itse olin reippaan auringonoton kannalla ja korostin yksilön vapautta tehdä mitä huvittaa, sillä olin kypsynyt viralliseen terveystietoon. Mie siinä sitten tylysti laittoi tieteellistä faktaa pöytään.

  Mietä kiinnosta ainoastaan TIETEELLINEN näyttö.

  Kahdennentoista kerran kaikille, jotka eivät osaa lukea: kukaan ei kiellä hoitamasta itseään Suomessa laillisilla lisäravinteilla.

  "ainakin lääkefirmat tulevat tekemään tähtitieteellisiä voittoja vuoteen 2030 mennessä jos ei saada toimivaa ratkaisua tähän tautiin,"

  No voi p€rk€l€! (pakko kiroilla) (älä pliis moderoi kirosanaa kun se on tässä paikallaan)

  Itselläni maksaa kuukauden satsi Bluefish venlfaksiinia jotain 8 €.

  Helsingin sisäinen bussilippu 30 pv maksaa jotain 40 €.

  Olenko mielestänne rikollinen ja lääketehtailijoiden kaveri, sillä käytän sitä vaikeaan masennukseen, joka on jatkunut 20 vuotta?

  Ilman tuota ainetta päänuppini ei yksinkertaisesti toimi. Mutta ei se lääke yksinään tee asioita minun puolestani.

  1990-luvulta lähtien olen käynyt aika ajoin bongailemassa paikkoja, joista hypätä, ja miettinyt tapoja mennä junan alle kustannustehokkaasti.

  Jos jotkut täällä sanovat 'miksei masennusta saisi hoitaa vaihtoehtomenetelmin', niin minä sanon siihen 'miksei masennusta saisi hoitaa lääkkeitä apuna käyttäen'

  "ja siinä samassa ajassa monet ihmiset tulevat tekemään itsemurhan, tai samalla myös oman perheensä kuten olemme viime aikoina lukeneet otsikoista."

  No eipä ole perhettä minulla kun ei ole naissuhteitakaan ja työelämää.

  "Minusta homma on lähtenyt jo pahasti pois käsistä jo kauan aikaa sitten,eikö nyt olisi jo aika alkaa tehdä johtopäätöksiä päättäjien suunnalta ? Yleensä kun jokin konsti ei toimi niin istutaan ja mietitään ,sitten kokeillaan muuita konsteja."

  Kyllä, esim. laitospaikkoja voisi lisätä. Laitosruokaakin olisi vara parantaa. Vai onko tämä sinulle liikaa? Laitetaanko kaikki vaan avohoitoon?

  "Tervettä maalaisjärkeä peliin!"

  Sitä samaa!

  "tämä tule olemaan myös vuosi vuodelta isompi taloudellinen taakka Suomen kansantaloudelle jos ei aleta tehdä asialle mitään."

  Kiva olisi osallistua työelämään 70% tehollakin, muttei sellaista mahdollisuutta taida olla. Byrokratia on aivan hirveä. Ikääkin on jo aivan liikaa.

  Jotenkin uskomattoman turhaa suorittaa jokin tutkinto ja todeta että se sulkee ovet kaikkialle, kun ikää on 30+ ja työkokemusta ei ole.

  Kai tässä tilanteessa tervekin miettisi junan alle menemistä saati sellainen, joka ei koskaan ole mihinkään alkuun päässytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavattoman hyvä kommentti! "Mietä kiinnostaa ainoastaan TIETEELLINEN näyttö. Kahdennentoista kerran kaikille, jotka eivät osaa lukea: kukaan ei kiellä hoitamasta itseään Suomessa laillisilla lisäravinteilla."

   Nimenomaan tästä on kyse!

   Mie on tietenkin ärsyttävä (minulla on yllin kyllin hänessä kestämistä! Haluaisin esimerkiksi tietää kuka hän oikeastaan on? Tuntuu niin hassulta kun hän itse anonyyminä hyökkää muiden anonyymien kimppuun). Jätetään kuitenkin tällainen spekulaatio Mien henkilöllisyydestä pois! Mie on valinnut tämän linjauksen, antaa hänen toimia niin.

   Mien vaatiessa tieteellistä näyttöä, en voi muuta kuin myöntää hänelle tähän täydet oikeudet. Meidän on vain kestettävä tuo oikeutettu vaatimus tieteellisyydestä. Ilman tieteellistä taustaa me voimme täydellisesti eksyä hörhöilyn polulle. Ravintolisien käytöstä terveysongelmissa on saatu vaihtelevan runsaasti tietoja. Hyvin vähäisiä tiedon sirpaleita esimerkiksi magnesiumista juuri masennukseen meillä on lupa käyttää ja tarpeen vaatiessa venyttää käsitettä niiden roolista terveydessämme hakiessamme/spekuloidessamme/ideoidessame aidosti selitystä potilasystäväni masennuksen lieventymiseen/parantumiseen. Mutta muistetaan spekulaation ja tieteellisen näytän erot.

   Mie voisi tietenkin nöyrtyä sen verran, että tunnustaa tieteen rajoitukset ja erityisesti ottaa huomioon, että ravitsemustutkimukset ovat ylipäätänsä kovin vajavaisia luonteeltaan. Biologia/lääketiede on niin monimutkaista, että sitä koskeva tutkimustyö käyttää pelkistettyjä malleja ja koesarjoja. Voimme kokeissamme tarkastella vain pieniä yksityiskohtia ja pitkälti arvailla miten tämä yksittäinen tieto nivoutuu kokonaisuuteen. Hellittäessäni itse tieteellisestä vaatimuksesta tässä tapauksessa, otan tietoisen riskin: lähden tukemaan potilasystäväni tervehtymistarinaa blogissani ilman tiukkaa vaatimusta tieteellisyydestä. Sen voivat jotkut terveysälykkäät blogini lukijat tulkita ennakkoluulottomuudeksi. Haluan nimenomaan ennakkoluulottomasti antaa tilaa elinehtoisille ("vaihtoehtoisille") hoitomuodoille jo ennen hoidon ankkuroitumista tieteellisen näkemykseemme.

   Jatketaan keskustelua potilasystäväni tarjoamasta tarinasta. Niin herkulliselta kuin saattaa olla Mien henkilökuvan käsittely, jätetään se nyt kuitenkin taka-alalle. Poistin myös muutaman toloskommentin.

   Poista
  2. Kiitos Christer!!

   Tämä on aivan loistava keskusteluketju!!

   Poista
 37. Jep, hyviä kommentteja. Kaikilla on se oikeus hoitaa masennustaan millä haluaa, ongelma on vain siinä että vaikka tuo virallinen suunta on määräävässä asemassa niin Suomessa kuin muuallakin on suunta minusta väärä kun katsoo tilastoja.Ihmiset eivät ole keskimäärin menossa parempaan,ja moni vain "sinnittelee" pahan olonsa kanssa vuosikausia.Jos suunta edes olisi hitaasti menossa oikeaan suuntaan niin voisimme jo nautiskella täällä paremmasta huomisesta. Ikävä kyllä ,huonolta näyttää.Haluammeko ratkaista jotenkin tämän ongelman meidän aikana vai jätämmekö sen lapsillemme perinnöksi ? maksakoot seuraavat sukupolvet ...

  VastaaPoista
 38. "Joo, aihe on näköjään monille bigPharma -faneille katkeraa kalkkia! Mielipiteitä jotka ovat virallisen lääketieteen vastaisia ei heidän mielestään saisi tuoda julki lainkaan. On pysyttävä tiukasti tieteen tiellä ja napattava pillereitä naamaan tapahtuipa ympärillä mitä tahansa!"

  Kyllä näitä juttuja kannattaa pohtia monelta kantilta.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-2502546838698762400&hl=en%3Cbr%20/%3E

  NN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi dokumentti oli loistava! ja samalla niin järkyttävä.

   Raha sanelee ja ja FDA tekee mitä käsketään.

   Kiitos linkistä

   Poista
  2. Kiinnostako ketään profiitit ?

   Prozac 20mg myyntihinta jenkeissä 247 taalaa ja kustannus 11 centtiä eli 224000% margini...

   Luulisi lääkeyhtiön pärjäävän..

   Poista
  3. Disinfoa näköjään tukkaa tässä ketjussa jokaisesta raosta ja nurkasta. Fluoksetiini (jota on siis mm. Prozac kuten monet muut geneeriset versiot) maksaa jenkeissä reilusti alle dollarin pilleri. Pikaisen googletuksen perusteella näyttäisi esim. 300 pillerin paketti (20 mg annos) irtoavan n. 100 taalalla.

   Mitäköhän myyntihintaa se voittoja kammoava anonyymi siis seurailee?

   Poista
  4. Mie kirjoitti:

   "Mitäköhän myyntihintaa se voittoja kammoava anonyymi siis seurailee?"

   Näköjään tästä päivästä jäljessä ollutta hintaa mutta silti sen aikasta hintaa kun dokumentti on tehty. Marginin suuruus oli se olellinen pointti. Päivän hinnat on joka päivä omansa.

   Ei se nyt aina mottona tarvitsisi olla "Rahasta lähimmäistäsi" varsinkin jos se kohdistuu sairaisiin. Vaikka raaka selvitysmitaistelu oliskin geeneissä vallalla.

   "NN"

   Poista
 39. Ja vaikka en ns uskovainen olekkaan niin tässä on paljon asiaa ja eri näkökulmaa kuin kemiat ja ravinto mielen masennusta käsiteltäessä.

  "Meditative Sermon: The Untouchable Within"

  http://www.youtube.com/watch?v=cJb78C3qcKs

  NN

  VastaaPoista
 40. Hienoa!

  Itse selätin masennukseni jättämällä kaikki viljat. D-vitamiinia, jodia, magnesiumia ja C-vitamiinia syön purkista.

  Lisäsin rasvan, proteiini ja kasvisten määrän terveellisiin mittoihin.


  http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi kirjoitti:

   "Itse selätin masennukseni jättämällä kaikki viljat. D-vitamiinia, jodia, magnesiumia ja C-vitamiinia syön purkista."

   ---------


   Merilevää vai kaliumjodia?

   Poista
 41. Erittäin milenkiintoinen metodi

  "Voimakas sähkömagneettinen pulssi aivoihin – Suomessa kehitetty menetelmä hoitaa kipua ja masennusta haitatta"

  http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/article809249.ece

  "NN"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On myös Alpha Stim CSC niminen laite joka on minusta oiva laite, se oli minulla testattavana pari viikkoa ja depressioni helpottui tuolla laitteella.

   http://www.alpha-stim.com/the-alpha-stim-scs/

   Tuokin on hyvä lisätuki/apu noiden ravinto juttujen ohessa.

   Tuon saa muuten myös vuokrattua jos haluaa ensin testailla ( minäkin olin skeptinen ennen kun kokeilin)Helsingissä Xuefei's Acupuncture & Massage Clinic oli paikka mistä vuokrasin tuon Alpha Stimin,vuokrahinta tosin minusta lian kallis jotta jäi käyttö pariin viikkoon,ajattelin myöhemmin ostaa sen itselle kuitenkin että on aina tarpeen mukaan sitä käyttää jos alkaa mustia pilviä ilmaantua ....   Neo

   Poista
  2. Onko noista laiteiden vaikutusmekanismeista tarkkaa selvitystä?

   "NN"

   Poista
  3. Tarkkaa vaikutusmekanismia ei tunneta vielä, :

   How Alpha-Stim® Cranial Electrotherapy Stimulation (CES) Works

   James Giordano, Ph.D.

   How does Alpha-Stim® cranial electrotherapy stimulation (CES) technology work? The exact mechanism by which Alpha-Stim® technology produces effects is not fully known. However, based on previous and ongoing studies, it appears that the Alpha-Stim® microcurrent waveform activates particular groups of nerve cells that are located at the brainstem. These groups of nerve cells produce the chemicals serotonin and acetylcholine which can affect the chemical activity of nerve cells that are both nearby and at more distant sites in the nervous system. In fact, these cells are situated to control the activity of nerve pathways that run up into the brain and that course down into the spinal cord. By changing the electrical and chemical activity of certain nerve cells in the brainstem, Alpha-Stim® technology appears to amplify activity in some neurological systems, and diminish activity in others. This neurological ‘fine tuning’ is called modulation, and occurs either as a result of, or together with the production of a certain type of electrical activity pattern in the brain known as an alpha state which can be measured on brain wave recordings (called electro-encephalograms, abbreviated EEG). Such alpha rhythms are accompanied by feelings of calmness, relaxation and increased mental focus. The neurological mechanisms that are occurring during the alpha state appear to decrease stress-effects, reduce agitation and stabilize mood, and regulate both sensations and perceptions of particular types of pain.

   These effects can be produced after a single treatment, and repeated treatments have been shown to increase the relative strength and duration of these effects. In some cases, effects have been stable and permanent, suggesting that the electrical and chemical changes evoked by Alpha-Stim® technology have led to a durable re-tuning back to normal function.
   Electromedical Products International, Inc. is dedicated to continued research into the mechanisms and effects through which Alpha-Stim® technology can be beneficial to patients with pain, anxiety, depression and sleep disorders.

   http://www.alpha-stim.com/abstracts/kennerly/


   ainakin on aika paljon tutkimuksia tuon tekniikan vaikutuksista:

   http://www.alpha-stim.com/research-and-reviews/

   Näin maallikkona joka on kokenut depressiota kun tuota laitetta käytin sanoisin että mun mielikuva on että jos on pidempään ollut masentunut niin aivojen jotkut neuro väylät ovat masentuneilla hidastuneet/hyytyneet, ja tuo Alpha stim tavallaan avaa noi "röörit" uudestaan ja stimuloi niitä että ne alkavat taas toimia. Mutta huom en ole asiantuntija ja tämä on vain minun mielikuva ja aistimus tilanteesta kun käytin tuota laitetta. ehkä joku neurologi voisi selittää asian paremmin. Tuo laite on ymmärtääkseni jenkeissä ollut jo pitkään ihan oikeiden lääkäreidenkin hyväksymä menetelmä kipu ja ahdistus/depressio hoidossa, ja taitaa olla myös englannissakin jo ollut vuosia käytössä. Minusta ihan huippulaite ja myös helppo käyttää sekä ottaa mukaan esim matkoille koska on pieni.


   Neo

   Poista
  4. "Sähkö-avusteista meditointia" ?

   "NN"

   Poista
  5. Niin no muistan joskus kuulleeni että ihminen on ennenkaikkea sähkökemiallinen olio,enemmän kuin kemiallinen,ja jos ihmisessä ei olisi sähköä niin ihminen on silloin kuollut,tiedä sitten voiko noin sanoa,mutta kuitenkin,sitä on tuolla ja kuuluukin olla(päänupissa),siinä mielessä ymmärrän että esim tuo alpha Stim pystyy vaikuttamaan sähköllä päänupin sähköjärjestelmään.

   Sähkö-avusteista meditointia ,kyllä kait sillä tietyt aallot siellä alkaa voimistumaan samoin kuin meditoidessa ,jos voi näin teoritisoida tuota hyvin monimutkaista vempelettä korvien välissä.

   Neo

   Poista
  6. Kyllä minulla sama näkemys on sinun kanssa, "elektro- kemiallinen organismi" Ja tämä "elktro-osa" onkin mielenkiintoinen, kehon pH, suolat ja muut asiat mukaanlukien. Ei se vahingossa veren pH ole 7.36, alkaalin puolella?

   Kiinalaisetkin ne tökkii rautaneuloja ihmiskehoon; alkaaliseen suolaliuokseen. Mitähän elektro-kemiallisia reaktioita alkaa siinäkin tapahtua ? ;-)

   "NN"

   Poista
 42. "Sivuhuomiona" Magnesiumista:

  "Yli kolme miljardia vuotta sitten RNA:lla oli nykyistäkin keskeisempi osa kaikkien eliöiden elintoiminnoissa, sillä se teki myös DNA-molekyylille kuuluvia tehtäviä. Perimämme säilytyksestä vastaavan DNA:n arvellaankin syntyneen vasta RNA:n jälkeen.
  Tuolloin elinympäristöt olivat myös vähähappisia, mutta sisälsivät paljon rautaa. Yhteyttämisen myötä syntynyt vapaa happi kuitenkin ruostutti käytettävissä olleen raudan. Tutkimus viittaakin siihen, että elämä joutui raudan puutteen takia turvautumaan magnesiumiin, ja näin kehittyivät nykyiset eliöt."

  NN

  http://www.avaruus.fi/uutiset/astrobiologia/elama-aloitti-raudalla-magnesiumin-sijaan.html

  VastaaPoista
 43. Heissan, olen NMDA reseptorien kanssa värkkäillyt neuropuolen tutkija ja olin jo kirjoittamassa perstuntumalta kommenttia että NMDA reseptorit ovat Mg2+ blokattuja, kunnes iloinen depolarisaatio irroittaa sen ionikanavasta. Ketamiini yms NMDA salpaajat ovat tietyissä tilanteissa antidepressiivisiä, joten sen puoleen on voisin kuvitella että joissain tilanteissa magnesiumin saannin puutos "voi" olla se tekijä minkä korjaaminen on tarpeen masennuksesta toipumiselle....

  ...Mutta tuo olikin tullut jo esille aikaisemmissa kommenteissa. Toisinsanoen minun näkökulmastani magnesiumin vaikutus on *vähintäänkin plausible*, joskin kun puhutaan yksittäistapauksista niin jos ei ole näyttää dataa magnesiumtasoista ennen aloitusta, niin voi olla yhtähyvin ajallinen sattuma tai mitä tahansa muutakin.

  VastaaPoista
 44. Itseasiassa, jos seurataan depressiolääkehoidon kuuminta linjaa, niin täytyy katsoa miten lääke (fluoksetiini tai Mg2+) vaikuttaa synaptiseen plastisuuteen ja mahdollisuuteen muokata opittua. Siihen katsottuna NMDA ja Mg2+ on sangen keskeisessä asemassa. Tähän tulevat ehkä *joskus* vastaamaan plastisuuden ja depressiolääkkeiden yhteyden tutkijat, joskin eivät liian äkkiä koska Mg2+ on liian halpaa jotta ison rahan käskyläiset siihen koskevat koska on mukavampi olla naysayer ja ummistaa silmänsä toistuvilta anomalioilta kuin katsoa mekanismit pöytään.

  Toisaalta, en lähde hehkuttamaan yksittäisiä hivenaineita, mutta pullonkaulaefektit ovat todellisia ja niitä on, ja mielestäni on turha olla rakastuneita ns. big farma -lääkkeisiin sen vuoksi että ne ovat "lääkkeitä", ennenkuin ihmisen ympäristötekijät mm. ravitsemus on hoidettu kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirikokeita..

   "Changes in brain protein expression are linked to magnesium restriction-induced depression-like behavior."

   "Mice fed Mg-restricted diet displayed reduced brain Mg tissue levels and altered expression of four proteins, N(G),N(G)-dimethylarginine dimethylaminohydrolase 1 (DDAH1), manganese-superoxide dismutase (MnSOD), glutamate dehydrogenase 1 (GDH1) and voltage-dependent anion channel 1. The observed alterations in protein expression may indicate increased nitric oxide production, increased anti-oxidant response to increased oxidative stress and potential alteration in energy metabolism. Aberrant expressions of DDAH1, MnSOD and GDH1 were normalized by chronic paroxetine treatment which also normalized the enhanced depression-like behavior, strengthening the link between the changes in these proteins and depression-like behavior. Collectively, these findings provide first evidence of low magnesium-induced alteration in brain protein levels and biochemical pathways, contributing to central dysregulation in affective disorders."

   NN

   PS kiitos "syvällisemmistä kommenteista"

   Poista
  2. no kappas! What is now proved, was once only imagined, vai mitenkäs se menikään...

   Poista
 45. Magnesium on kuulunut "peruslisäravinnesettiini" jo noin 10v ajan.

  "Magnesium homeostasis and aging".

  "Chronic Mg deficits have been linked to an increased risk of numerous preclinical and clinical outcomes, mostly observed in the elderly population, including hypertension, stroke, atherosclerosis, ischemic heart disease, cardiac arrhythmias, glucose intolerance, insulin resistance, type 2 diabetes mellitus, endothelial dysfunction, vascular remodeling, alterations in lipid metabolism, platelet aggregation/thrombosis, inflammation, oxidative stress, cardiovascular mortality, asthma, chronic fatigue, as well as depression and other neuropsychiatric disorders"

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20228001

  NN

  VastaaPoista
 46. Lisätään tämä vielä "noppana soppaan"

  "Magnesium for treatment-resistant depression: a review and hypothesis."

  "Sixty percent of cases of clinical depression are considered to be treatment-resistant depression (TRD). Magnesium-deficiency causes N-methyl-d-aspartate (NMDA) coupled calcium channels to be biased towards opening, causing neuronal injury and neurological dysfunction, which may appear to humans as major depression. Oral administration of magnesium to animals led to anti-depressant-like effects that were comparable to those of strong anti-depressant drugs."

  "Magnesium has been largely removed from processed foods, potentially harming the brain. Calcium, glutamate and aspartate are common food additives that may worsen affective disorders. We hypothesize that - when taken together - there is more than sufficient evidence to implicate inadequate dietary magnesium as the main cause of TRD, and that physicians should prescribe magnesium for TRD. Since inadequate brain magnesium appears to reduce serotonin levels, and since anti-depressants have been shown to have the action of raising brain magnesium, we further hypothesize that magnesium treatment will be found beneficial for nearly all depressives, not only TRD."

  NN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19944540

   NN

   Poista
  2. Onpa muuten muutenkin tajunnanräjäyttävää settiä kun lukee pubmedistä osumia sanoilla magnesium & depression... ja sitten ihmettelee että miksei näistä ole kuullut sanaakaan aikaisemmin, ei niin ikinä.

   Pelkästään tämä riittää tipauttamaan sukat jaloista, ottaen huomiion HPA akselin vaikutuksen myös muissa tiloissa kuin masennuksessa:

   Neuropharmacology. 2012 Jan;62(1):304-12.
   Magnesium deficiency induces anxiety and HPA axis dysregulation: modulation by therapeutic drug treatment.
   Sartori SB, Whittle N, Hetzenauer A, Singewald N.

   terveisin The M

   Poista
  3. En tiedä sitten meneekö "kansalaistottelemattomuuden piikkiin" jos näitä omin päin lukee ja tutkii?

   ja jos tekee johtopäätöksiä ja lisää magnesiumia ravintoonsa, risk /reward logiikan pohjalta, huiman peloittava scanaario?

   ;-)

   NN

   Poista
  4. Varo vain ,Kohta voi THL tehdä rynnäkön kotiisi ,syyksi sanovat "liian terveellisten keinojen tutkiminen ja soveltaminen" :)

   Poista
 47. happo-emäs tasapaino on ehkä oltava tasapainossa että magnesium voi imeytyä:

  http://www.ctds.info/mgacidbase.html


  Ehkä pitkä magnesium kuuri isolla annoksella muuttaa vatsan ph liian emäksiseksi ?? ja siten jo estää imeytymistä ? Kannattaakohan sitten lisätä happoa muodostavaa samalla ettei tasapaino keiku huonoon suuntaan ?

  Magnesium on alkaalinen (emäs)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos syö "normaalia sekaruokaa" mielestäni ei ole pelkoa happo emästasapainon olemisesta emäksisellä puolella, mittaa vaikka aamu-virtsasi pH, muutamana aamuna siitä saa suuntia.

   Se on viimeisin mitä kannattaa "pelätä" magnesiumin kanssa, kehon emäksisyyttä. Mielestäni meidän pitäisi nautti suhteessa nykyistä huomattavasti enemmän emästä ainennvaihdunnan lopputuotteena tuottavia ravinto-aineita.

   NN

   Poista
 48. Ihanaa kun voi taas lueskella näitä kommentteja, häiriköiden jälkeen.

  VastaaPoista
 49. D-vitamiini tarvitsee magneusiumia :


  http://www.easy-immune-health.com/magnesium-and-vitamin-d.html


  http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page_id=2005

  Tuo on muuten tärkeä juttu , koska kun monilla on puutos magneusiumista ja alkaa syömään d-vitamiinia voi se entisestään alentaa kehon magneusium tasoja ?? Kyse ei ole siitä että D-vitamiini olisi haitallista vaan siitä että alentunut magneusium taso kehossa yhdessä D-vitamiin kanssa voi tehdä magnesium puutoksen entistäkin suuremmaksi. ??

  Kysymysmerkki kysymysmerkki

  VastaaPoista
 50. Kiinnostava ketju magnesiumista (ynnä muista ravintoaineista).

  Se, mikä minua häiritsee ketjussa on lähinnä tieteellisyyden puute, ja se, että erästä kirjoittajaa, joka lähes ainoana peräänkuuluttaa tieteellistä evidenssiä, eli nimimerkki Mie:tä, mollataan aivan aiheetta. Mitä tätä blogia viime vuosina olen silloin tällöin lueskellut, nimimerkki Mien tekstit ovat asiallisita ja antoisaa luettavaa kaiken höperön "holistisuuden" (Lue: vaihtoehtohöpän) ja "omilla aivoilla ajatelun" (lue: lisäravinneuskovaisuuden ja karppaususkovaisuuden) seassa. Kiitos, nimimerkki Mie!

  NN (joa on eri NN kuin edellä, ja käyttänyt sitä paljon kauemmin tällä palstalla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta, katsos kun ihmisiä on nykyään vaikeampi kusettaa samoilla konsteilla kuin menneinä (lue big pharman unelma vuosina) vuosikymmeninä, sama ei enää uppoa yhtä helposti ja ihmiset ovat alkaneet huomioida asioita,asioita että kaikki ei ole tässä nyt ihan oikein. Ihmiset ovat alkaneet nähdä tuon savutuksen läpi,yksilöt ovat omilla aivoillaan tehneet johtopäätöksiä tapahtumista , yksilöt ovat alkaneet kyseenalaistaa, yksilöt ovat myös kokeilleet "muita keinoja" kuin mitä big pharma käskee sinun tekevän ja huomanneet että vaihtoehto voikin toimia paremmin mitä big pharman pillerit.

   Sanot siis että yksilöt ovat väärässä ja big pharma oikeassa ? taidat olla itse big pharman juoksupoika..


   http://gaia-health.com/gaia-blog/2011-12-09/evidence-based-medicine-is-a-fraud-heres-why/   http://bostonreview.net/BR35.3/angell.php


   miten luotettava pidät lääketiedettä joka määrää potilaille lääkkeitä joiden haitat ovat jo lähtökohtaiseti salattu ? Lääketiedettä jonka tehon ja turvalisuuden arvioi ihmiset joille lääketiede maksaa suoraan riihikuivaa rahaa ?? come on, ihmiset ei ole niin tyhmiä että moinen huijaus menee enää läpi.


   Lääketiede = pseudotiede

   Poista
  2. "
   Sanot siis että yksilöt ovat väärässä ja big pharma oikeassa "

   Opettele ensin lukemaan, ja lakkaa pistämästä omia sanojasi toisen suuhun, niin sen jälkeen ehkä alan keskustelemaan kanssasi.

   NN

   Poista
 51. Alkukirjoitus: "Ottaen huomioon jo kroonistuneen magnesiumin puutoksen + mahdolliset epäterveelliset ruokatottumukset, olisi masentuneen syötävä aluksi ravintolisänä magnesiumsitraattia 800-1000 mg per päivä. Tätä on jatkettava useita kuukausia. Sen jälkeen 500-800 mg riittänee pitämään normaalitason. "

  Joitakin kysymyksiä.

  Mistä tiedetään, että kyseessä on "kroonistunut magnesiumin puute"? Eikös puutostila pitäisi mitata verikokein tai selkäydinnesteestä, aivoista, tai miten sitä mitataankin? Tarkoittaako kirjoittaja ehkä, että KAIKILLA masentuneilla on (muka) puutosta magnesiumista? Mihin hän perustaa tämän väitteen?

  Wikipedian mukaan veren ja selkäydinnesteen magnesiumtaso ja kliininen depressio eivät korreloi kovinkaan hyvin, mutta alhaisia arvoja on mitattu lääkeresitentissä itsemurhahakuisessa depressiossa: "Magnesium in treatment-resistant depression (TRD)

  There has been some speculation that magnesium deficiency can lead to depression. Cerebral spinal fluid (CSF) magnesium has been found low in treatment-resistant suicidal depression and in patients that have attempted suicide. Brain magnesium has been found low in TRD using phosphorus nuclear magnetic resonance spectroscopy, an accurate means for measuring brain magnesium. Blood and CSF magnesium do not appear well-correlated with major depression.[35] Magnesium chloride in relatively small doses was found to be as effective in the treatment of depressed elderly type 2 diabetics with hypomagnesemia as imipramine 50 mg daily.[36]" http://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium#Magnesium_in_treatment-resistant_depression_.28TRD.29

  Lähde: ^ Eby Ga, 3rd; Eby, KL (2010). "Magnesium for treatment-resistant depression: a review and hypothesis". Medical hypotheses 74 (4): 649–660. DOI:10.1016/j.mehy.2009.10.051. PMID 19944540. (ks. em. wiki-sivu, jossa linkki)

  Magnesiumia käytetään ulotuslääkkeenä. Itselläni 350 mg magnesiumoksidia useana päivänä peräkkäin pistää mahan kuralle. Lieneekö magnesiumsitraatti vähemmän laksatiivinen, vai onko aloituskirjoittajalla rautaisempi vatsa kuin minulla?

  Muistaakseni tuo 350 mg on maksimiannos, jota ei suositella ylitettävän, ainakin purkissa varoitetaan ylittämästä. Miten aloituskirjoittaja uskaltaa ylittää suositusmäärän 2-3-kertaisesti?

  Ottaako aloituskirjoittaja tai veteraaniurheilija vastuun, jos joku uskoo heidän suosituksiaan ja saa magnesiummyrkytyksen? Millä annoksilla magnesium on myrkyllinen?

  Pitääkö paikkansa, että magnesium on yliannoksina potentiaalisesti hengenvaarallinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkö paikkansa, että magnesium on yliannoksina potentiaalisesti hengenvaarallinen?

   Netistä
   "Overdose Effects

   As a mineral, magnesium is involved in regulating many crucial biochemical reactions in the body. Consuming excess magnesium citrate supplements can upset the delicate balance of electrolytes in the body and cause side effects that are potentially harmful. Symptoms of a magnesium overdose include confusion, fatigue, muscle weakness, dangerously low blood pressure, changes in heart rhythm and difficult breathing, explains the Office of Dietary Supplements of the National Institutes of Health. In extreme cases, coma, cardiac arrest and possibly death may result from a magnesium overdose.

   Overdose Risk Factors

   Certain health conditions can increase the risk of a magnesium overdose. In particular, the kidneys normally remove excess magnesium from the bloodstream, and health conditions affecting the kidneys may increase the risk of magnesium accumulating to dangerous levels in the body, warns the Linus Pauling Institute at Oregon State University.
   Drug Interaction

   Magnesium citrate may reduce the effectiveness of several types of antibiotics, including ciprofloxacin, tetracycline and doxycycline. Supplements containing magnesium citrate may also interfere with a thyroid medication called levothyroxine and with medications used to treat osteoporosis, such as alendronate. Take magnesium citrate supplements at least one or two hours before taking these other medications. Magnesium citrate supplements may cause potentially harmful side effects with a heart medication called "digoxin" and with several blood pressure medications, including diltiazem and verapamil, as well as several diabetes medications, such as glipizide and glyburide.

   Read more: http://www.livestrong.com/article/470243-side-effect-of-magnesium-citrate-when-taken-with-supplements/#ixzz1xkSZ8jjp
   "

   Poista
 52. Korjaus. Naisille Mg suositus on vain 280 mg/vrk.

  http://www.fineli.fi/component.php?compid=2212&lang=fi

  VastaaPoista
 53. Maksimi yläraja magnesiuin saannille on NIH:n (National Institute of Health eli USA:n terveysviranomainen) mukaan VAIN 350 mg!

  http://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/

  ( Table 5: Tolerable Upper Intake Levels for supplemental magnesium )

  yli 19-vuotiaat: 350 (mg/day)

  Tässä kirjoituksessa suositellaan moninkertaisesti tuon maksimiannoksen ylittäviä määriä. Aika vastuutonta!

  VastaaPoista
 54. Kauanko magnesium varastot elimistössä riittävät,jos ruuasta ei sitä riittävästi saa? Mihin magnesiumia yleisesti varastoituu, rasvakudokseen vai mihin? Mitä oireita magnesiumin puutoksesta yleisesti tulee?

  VastaaPoista
 55. Kuinka yleistä on magnesium-puutos ylipäätänsä? Jostain luin, että yleensä siitä ei ole puutosta.

  VastaaPoista
 56. Tiedä sitten magnesiumin liikasaannista mutta kyllä ainakin d-vitamiinia voi ottaa helposti 25 kertaa yli virallisten suositusten ilman myrkytys oireita. No on tietenkin yksilöllistä mutta helppo mittauttaa verikokeella.

  VastaaPoista
 57. Tuo on aika varallinen tie: jos yhtä vitamiinia/mineraalia voi ottaa yliannoksen, ei se tarkoita, että toista voi. Esimerkiksi A-vitamiini tai seleeni ovat todella myrkyllisiä. Aika huolestuttavaa tuollainen huolettomuus.

  Mitataanko magnesium-tasot tosiaankin vain verestä? Jossain luki, että tasoja mitataan myös selkäydinnesteestä, aivoista ja solujen sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seleeni todella myrkyllistä ? Tiesitkö että seleenin maximi turvallinen yläraja on 400 mcg aikuisilla ?

   Onko Methylmercury tuttu aine?, se on hyvin toxinen pommi varsinkin aivoille.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Methylmercury

   http://fshn.ifas.ufl.edu/seafood/sst/30thAnn/Ralston%20SST%20November%20San%20Antonio.5.pdf


   Seleeni ja elohopea (mercury) ovat kuin magneetti,vetävät itseään toisiaan vastaan, samalla sitovat toista osapuolta, seleeni sitoo elophopeaa, mutta myös elohopea sitoo seleeniä.

   Voiko kukaa sitten nykymailmassa välttyä eltistumasta elohopealle ?? hyvin harva, jos kukaan.

   Voiko mahdollista altistumiseen varautua jo ennalta ottamalla seleeniä suojaksi ? voi ja kannattaa.

   Jos ihmisen elimistössä on elohopeaa se sitoo myös seleeniä siis.Seleeniä tarvitaan lisäksi moniin kehon toimintoihin joten vaikeuksia ilmenee jos sitä ei ole tarpeepsi noiden toimintojen mahdollistamiseksi, ja lisäksi sitten vielä estämään elohopean erittäin myrkyllistä vaikutusta .

   Ja kun kaikki saavat elohopeaa sitten jo vauvana piikkinä rokotteiden mukana, sitten autismi/adhd lisääntyy ja ihmetellään miksi .

   Kannattaa pitää terveydestä huolta niin kauan kuin pystyy,sitten kun on hoitokodissa alzheimer tilassa ei kykene enää suoriutumaan siitä.

   Poista
  2. Finelin mukaan seleenin suurin hyväksyttävä päiväsaanti aikuiselle

   300 µg/vrk


   Mitä tulee rokotusten elohopean ja autismin ja ADHD:n kausaalisuhteeseen, niin esitäpä evidenssiä siitä. Käsittääkseni todisteita ei taida olla.

   Esitä samalla evidenssiä siitä, kuinka monta ihmiselämää on pelastettu rokotusten ansiosta.

   Poista
  3. Evidenssiä, eiköhän se tieto että elohopea,joka on vain yksi rokotteiden sisältämistä aineista ,ole jo kauan aikaa sitten todettu erittäin myrkylliseksi aineeksi,varsinkin aivoille.Ainakin minun aivot ilmeisesti eivät ole vielä täysin kalkkeutuneet sillä pystyn ynnäämään 1+1=2 .


   Jos ihminen saa myrkyllistä ainetta,oli se sitten mitä tahansa, jo vauvana ja vielä useen kertaan niin milläköhän tietellisellä evidenssillä pystyt väittämään että aikuiselle myrkyllinen aine ei olekaan myrkyllinen vauvalle . Suojaako vauvoja jokin erityinen suojakenttä joka yksinkertaisesti puskee kaikki myrkyt pois samantien kun siihen neulalla sitä laitetaan. Evidenssiä ..are you kidding me...

   Poista
  4. "Jos ihminen saa myrkyllistä ainetta,oli se sitten mitä tahansa, jo vauvana ja vielä useen kertaan niin milläköhän tietellisellä evidenssillä pystyt väittämään että aikuiselle myrkyllinen aine ei olekaan myrkyllinen vauvalle "

   Niin, tokihan on paljon parempi, että vauva tai lapsi kuolee tai vammautuu tartuntatauteihin ja tartuttaa muutkin? Esimerkiksi isorokko olisi viehättävä tauti, jota olisi niin ihana sairastaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Isorokko

   Poista
  5. Raportoituja terveyshaittoja rokotteistta:

   http://www.vaccineinjury.info/vaccine-damage-reports-2010.html

   youtube pätkä miten elohopea vaikuttaa hermokudoksessa:

   http://www.youtube.com/watch?v=XU8nSn5Ezd8&feature=player_embedded

   Ja tuollaista sitten piikitetään pienelle vauvalle jonka aivot ovat vasta kehittymässä, Terroristit!

   Poista
  6. "
   Ja tuollaista sitten piikitetään pienelle vauvalle jonka aivot ovat vasta kehittymässä, Terroristit!"

   Onko sitten parempi tappaa ne vauvat rokkoihin ja esimerkiksi aivokalvontulehdukseen?

   Poista
  7. "Raportoituja terveyshaittoja rokotteistta:"

   Raportoi saman tien terveyshaittoja rokottamattomuudesta. Esimerkiksi kuolema (isorokko), hedelmättömyys (sikotauti), kävelykyvyttömyys (polio), neurologiset vauriot (aivokalvontulehdus).

   Poista
  8. Voi voi, natsit tekivät juuri niin että pyrittiin estämään viat ja heikkoudet kansalaisillaan, osa tapettiin ja osa lukittiin suljetuille osastoille,se kaikki oli heidän mielestään hyvin oikeutettua,sillä eihän kansakuntaan saanut syntyä kuin terveitä arjalaisia. Teidän käsitys on hyvin samankaltainen lähtökohdaltaan, aina on se joku hyvä tarkoitus jonka nimissä aletaan vahingoittaa ja tappaa ihmisiä.

   Toisin sanoen olette natseja. Teidän fuhrer on Big pharma jonka sanaan luotatte niin pitkälle että olette valmiit vahingoittamaan ihmisiä,ihme ettette ole jo perustaneet omaa puoluetta,sen verran kiihkomielisiä yhden asian fanaatikkoja olette.


   Nazis!

   Poista
  9. Minun mielestäni on pikemminkin niin, että jos ihminen on niin typerä, että jättää lapsensa rokottamatta, ja niin vastuuton, että lapsen rokottamattomuuden seurauksena tappaa tai vammauttaa oman lapsensa rokottamalla estettävissä oleviin kulkutauteihin, ja altistaa muiden lapsetkin niille, niin että muidenkin lapset kuolevat tai vammautuvat, niin sellainen ihminen pitäisi sterilisoida, jotta typeryysgeenit eivät siirtyisi seuraavalle sukupolvelle. Jo syntyneet lapset pitäisi huostaanottaa, koska noin fanaattiset kiihkoilijat, joiden järki on sumentunut, ovat vaaraksi omille lapsilleen.

   Poista
  10. Helppo sinun täällä on hehkuttaa rokotuksen hyödystä anonyymina kohtaamatta heitä jotka ovat joutuneet uhrin asemaan, mene kertomaan tuo sama esim vanhemmille jonka lapsi sai narkolepsian rokotteesta, voisi olla että tuntisit konkreettisesti kipuna ideologiasi seuraukset.Kyse on mittavista terveydellisistä vammoista joita nämä sinun kehumat rokotteet tekevät,vammoista joita moni joutuu kantamaan sitten koko elämänsä ja heidän perheensä.Oletko itse ajatellut kuinka raskasta voi olla esim autistisen lapsen vanhemmilla joka päivä ? niin et varmaan,sen näkee jo kirjoittelustasi.

   Poista
  11. Anonyyminä sinäkin kirjoittelet.

   Mitä yhtään olen ymmärtänyt rokoteohjelmista, niin kyllä siinä käsittääkseni punnitaan hyödyt ja haitat hyvin tarkasti. Jos esimerkiksi 1/1 000 000 lasta sairastuu rokotteesta, mutta esimerkiksi 20 000 lapsen henki säästyy, minkä vaihtoehdon arvelet olevan se, joka valitaan? Pitäisikö 20 000 lasta tappaa tautiin olemalla rokottamatta, jotta vältyttäisiin yhdeltä haittatapaukselta per 1 000 000? Miksi haluat tappaa lapsia?

   Oletkohan ollenkaan ajatellut, mitä kirjoitat? Ja sinä sitten haukut muita ihmisiä natseiksi. mitä ironiaa.

   Poista
  12. Tohtori Dr. Adrew Wakefield kertoo tutkimuksistaan MMR rokotteen turvallisuudesta :

   http://www.youtube.com/watch?v=d40suCKnjbI&feature=player_embedded#!

   Vajaa puolitoista tuntia rankkaa ja kiintoisaa asiaa joka on järkyttävää, kukaan jolla on edes yhtään aivosoluja jäljellä ei voi tuon esitelmän jälkeen sanoa että nykyinen rokote käytäntö on turvallista ja järkevää.Kyse on myös multibiljoona bisneksestä jossa jopa maiden hallitukset hyväksyvät esim mmr rokotteen kansalaisilleen jonka on Kanadassa todettu vaaralliseksi.Tiedotusvälineet VAIKENEVAT asiasta kuten esim Suomessa, onneksi mailmalla sentään on näitä tiedemiehia,tutkijoita,lääkäreitä jotka haluavat tuoda tämän asian julki.

   Se kanta joka tohtori Wakefield edustaa on että hän ei ole rokotuksia vastaan mutta on vastaan turvattomia rokote käytäntöjä vastaan, ja käytännössä missään maassa ei ole vielä turvallista rokote käytäntöä ,itse olen olen samaa mieltä kuin WAkefield ja niin kauan kuin nykyinen järjetön ja vaarallinen rokote käytäntö jatkuu olen rokotuksia vastaan koska se yksinkertaiseti vaarantaa "tarpeettomasti" yksilöt kun asian voisi hoitaa paremmin ja turvallisemmin, sitä ei edes yritetä joten nykyinen käytäntö on ehdottomasti tuomittava!

   Poista
  13. Italiassa Riminin oikeusistuin oli eri mieltä maan terveys ministeriön kanssa Valentino Boccan 15v tapauksessta ja määräsi valtion maksamaan 174.000 euroa vahingoista joita MMR rokote sai aikaan Boccan terveydentilassa:

   Valentino Bocca was given an MMR shot in 2004, at the age of 15 months. According to his parents, the change in his behavior was immediate. That same night he refused to eat, and he developed diarrhea during the night. It quickly went downhill from there. Within days he was no longer able to put a spoon to his mouth, and he spent nights crying in pain. His parents immediately suspected the vaccination, but were told this was "impossible." Valentino progressively regressed, and received the diagnosis of autism a year later.

   In the final analysis, the Italian Health Ministry disagreed with the initial conclusion of the pediatrician, conceding that the vaccine was at fault.

   As a result, a court in Rimini, Italy recently awarded the Bocca family a 15-year annuity totaling 174,000 Euros (just under $220,000), plus reimbursement for court costs, ruling that Valentino "has been damaged by irreversible complications due to vaccination (prophylaxis trivalent MMR)i." According to a featured article in the UK newspaper, The Independentii, about 100 similar cases are now being examined by Italian lawyers, and more cases may be brought to court.

   "Luca Ventaloro the family lawyer, said yesterday: "This is very significant for Britain which uses, and has used, an MMR vaccine with the same components as the one given to Valentino.

   It is wrong for governments and their health authorities to exert strong pressure on parents to take children for the MMR jab while ignoring that this vaccine can cause autism and linked conditions." The number of autism cases has risen sharply since the 1970s, with one in 64 British children affected," The Independent reportsiii .

   Judge Lucio Ardigo, awarding compensation to the family... said it was ‘conclusively established’ that Valentino had suffered from an ‘autistic disorder associated with medium cognitive delay’ and his illness, as Dr Barboni stated, was linked to receiving the jab. Lawyer Mr Ventaloro explained yesterday: ‘This is very significant for Britain which uses, and has used, an MMR vaccine with the same components as the one given to Valentino. ‘It is wrong for governments and their health authorities to exert strong pressure on parents to take children for the MMR jab while ignoring that this vaccine can cause autism and linked conditions.’

   Claudio Simion, a leading member of the lobby group Association for Freedom of Choice in Vaccination (Comilva), adds: ‘The Rimini judgment is vitally important for children everywhere. The numbers with autism are growing. It is a terrible thing that the authorities turn a blind eye to the connection between the MMR vaccination and this illness.’”

   Poista
  14. Yksi syy miksi tuhkarokko rokotuksia alunperin ruvettiin antamaan lapsille oli pelätty harvinainen komplikaatio SSPE Subakuutti sklerosoiva panenkefaliitti ( SSPE on krooninen, etenevä aivojen yleistulehdus)

   -Ennen vuotta -63 kun tuhkarokko rokotukselle ei oltu vielä annettu lisenssiä raportoitiin 400000 tuhkarokko infektiota uSA:ssa joka vuosi,silti SSPE esiintymistiheys oli vain .0061 % noista tapauksista

   - Vuodesta 1969 vuoteen 1981 raportoitiin 368 SSPE tapausta.55% (202) näistä oli tuhkarokko infektio. historia. 14% näistä(51)oli saanut tuhkarokko rokotteen, ja 17% oli saanut molemmat luonnollisen tuhkarokko infektion sekä tuhkarokko rokotteen.

   -14%:lla (52) ei ollut kumpaakaan historiassa,ei tuhkarokkoa eikä tuhkarokko rokotusta.

   -tuo data osoitti että SSPE voi ilmaantua myös väestölle joka on jo saanut tuhkarokko rokotteen.

   "The development of encephalitis is not just limited to people, who experience a natural measles infection. According to the CDC, 1 in 88 US children have received the diagnosis of autismix. In children with autism, we are finding that they too have a considerable amount of brain inflammation. In other words, children with autism also suffer from encephalitis.

   Since the CDC points out that encephalitis can occur in people who receive the measles vaccine, it is scientifically valid to say that in a subset of the 1 in 88 children who suffer from autism, i.e., brain inflammation, the measles vaccine they received may have contributed to the onset of their brain inflammation. So, here's the tradeoff. We've gone from an encephalitis incidence rate post measles infection of .0061% to an encephalitis incidence rate post measles vaccination of 1.14% (1 in 88 children).

   As a result of the use of the measles vaccine, we see fewer obvious cases of acute measles infections. Instead, however, we now have many more clinical cases of chronic brain inflammation, the very complication of a natural measles infection that the vaccine was supposed to protect against.

   I'd say the measles vaccine program has failed to accomplish what it was meant to do, and now, as a result of our attempts to minimize the rare complication of a measles infection by stopping children from experiencing a measles infection, we have created the very problem of an inordinate amount of children with chronic brain inflammation. “

   -minusta tuo tieto asettaa hyvin kyseenalaiseksi hyödyn mitä tuhkarokko rokotuksella pyritään aikaansaamaan, ja tuo on vain yksi esimerkki,yksi rokote, jos kuuntelet mitä tohtori Andrew Wakefield sanoo edellämaitussa haastattelussa alat saada kokonaiskuvaa ja tieteellisesti tarkasteltuna ,hän on ryhmineen tutkineet tätä asiaa vuosikausia tehden paljon työtä.


   Harmi että Suomen tiedotusvälineet ovat "hiljaa" tällaisesta asiasta, kertoo journalismin tasosta ..


   http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/06/25/mmr-vaccine-caused-autism.aspx

   Poista
  15. Tuhkarokkorokotusten hyöty on esimerkiksi se, että lapset eivät kuole tuhkarokkoon


   "Unvaccinated populations are at risk for the disease. Traditionally low vaccination rates in northern Nigeria dropped further in the early 2000s when radical preachers promoted a rumor that polio vaccines were a Western plot to sterilize Muslims and infect them with HIV. The number of cases of measles rose significantly, and hundreds of children died.[12] This could also have had to do with the aforementioned other health-promoting measures often given with the vaccine."   Tuo Wakefield taitaa olla sellainen henkilö, jota ei todellakaan kannata ottaa auktoriteetikseen:


   "Claims of a connection between the MMR vaccine and autism were raised in a 1998 paper in The Lancet, a respected British medical journal.[13] Later investigation by Sunday Times journalist Brian Deer discovered the lead author of the article, Andrew Wakefield, had multiple undeclared conflicts of interest,[14] and had broken other ethical codes. The Lancet paper was later retracted, and Wakefield was found guilty by the General Medical Council of serious professional misconduct in May 2010, and was struck off the Medical Register, meaning he could no longer practise as a doctor in the UK.[15] The GMC's panel also considered two of Wakefield's colleagues: John Walker-Smith was also found guilty and struck off the Register; Simon Murch "was in error" but acted in good faith, and was cleared.[16] Walker-Smith was later cleared and reinstated after winning an appeal; the appeal court's finding was based on the panel's conduct of the case, and gave no support to the MMR-autism hypothesis, which the official judgement described as lacking support from any respectable body of opinion.[17] The research was declared fraudulent in 2011 by the BMJ.[18] Scientific evidence provides no support for the hypothesis that MMR plays a role in causing autism.[19]

   The autism-related MMR study in Britain caused use of the vaccine to plunge, and measles cases came back: 2007 saw 971 cases in England and Wales, the biggest rise in occurrence in measles cases since records began in 1995.[20] A 2005 measles outbreak in Indiana was attributed to children whose parents refused vaccination.[21]"


   Niin että onneksi olkoon, propagoit paluuta pimeään keskiaikaan, jolloin tavallisiin lastentauteihin kuoltiin, kun ei ollut rokotetta.

   Poista
  16. Käännän vielä tuon yhden lauseen:

   "The research was declared fraudulent in 2011 by the BMJ.[18] Scientific evidence provides no support for the hypothesis that MMR plays a role in causing autism"

   BMJ julisti [Wakefieldin] tutkimustyön vilpilliseksi vuonna 2011. Hypoteesille, että MMR-rokote (tai suomeksi MPR) aiheuttaisi autismia, ei ole tieteellistä evidenssiä.

   .............

   Sinänsä kiinnostava tuo varmana esittämäsi väitteesi, että autismi olisi "aivojen (krooninen) tulehdus", ja että tulehdus olisi muka autismin ainoa syy. Tietääkseni tämä ei pidä paikkansa. Autismissa on esimerkiksi vahva geneettinen komponentti (käsittääkseni ainakin Asperger-muodossa). Muita syitä on arvuuteltu, mutta evidenssiä ei vaan ole löytynyt.

   Mitä tulee autismin lisääntymiseen, niin luultavasti kyse on ainakin osittain siitä, että nykyään osataan diagnosoida paremmin. Sitä, onko autismin esiintymistiheys kasvanut ei olla yksimielisiä. ("The number of people diagnosed with autism has increased dramatically since the 1980s, partly due to changes in diagnostic practice; the question of whether actual prevalence has increased is unresolved.[11]" http://en.wikipedia.org/wiki/Autism)

   Poista
  17. Sinun reaktio ja kirjoittelut olivat täysin odotettuja, kaikki tahot jotka ovat mukana tuossa likaisessa bisneksessä tekevät kaikkensa loatakseen,estääkseen totuuden tulemasta julki noista rokotteiden haitoista.Wakefieldin tapus on hyvä esimerkki missä jopa tutkijoita kohtaan hyökätään kun he esittävät faktoja jossa ilmeneekin rokotteiden vaarallisuus.

   Mainitsit pimeän keskiajan, se on jo ollut vuosia Afrikan todellisuutta missä Big Pharma "testailee" köyhillä afrikkaisilla lapsilla rokotteita ,(sujuu helpommin siellä ihmisten tappaminen ja vammauttaminen kuin länsimaissa) sekä aineita joille ei oltu USA:ssa vielä edes annettu lupaa käyttää .

   Teikäläisten takia todellakin ollaan menossa kohti pimeää keskiaikaa, nuo narkolepsia tapaukset pitäisi jo nähdä varoitus signaalina mitä tuleman pitää,tuo on vasta alkusoittoa.

   Paljoko muuten lääkeyhtiö rahoittaa sinua ??

   Poista
 58. autismismista,sen synnyn syistä,hoidosta:

  http://leifgrunseth.com/2011/07/how-a-physician-cured-her-sons-autism/

  http://www.gaps.me/

  http://www.doctor-natasha.com/index.php


  Rokotteet lapsille ovat tehty lapsille JOILLA ON TERVE IMMUUNOPUOLUSTUS, siksi rokotteen antaminen sokkona
  lapselle ilman että tietää missä kunnossa immunopuoli on, on hirveää uhkapeliä ja yksinkertaisesti väärin.


  Kyllä autismi ym ongelmat ovat lisääntyneet niin hirveällä volyymilla että kannattaisi alkaa ehkäisemään tätä ongelmaa jo "synty vaiheessa" varmaan helpointa se on vielä silloin kun pidetään huolta siitä että äiti on kunnossa ennen kuin lapsi syntyy,ja uskon myös että rintaruokinta on selvä immunologinen suojakeino vauvalle,joten sen tekemättä jättäminen ei tunnu viisaalta ,sen enempää ketään syyllistämästä, sillä äideille ei välttämättä kerrota tarpeeksi hyvin rintaruokinnan immunologista tärkeyttä lapsen terveydelle neuvolassa tai lääkärissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintaruokinnasta olen kanssasi smaa mieltä.

   Tuo väitteesi "Rokotteet lapsille ovat tehty lapsille JOILLA ON TERVE IMMUUNOPUOLUSTUS" - mihin perustat sen?

   Ainakin tuhkarokkorokotus suositellaan annettavaksi myös lapsille, joilla on immuunipuutos esim. HIV: "The vaccine should be given whether the child is HIV-infected or not.[10] The vaccine is less effective in HIV-infected infants, but the risk of adverse reactions is low. " http://en.wikipedia.org/wiki/Measles#Prevention

   Poista
  2. Ole hyvä ja perustele väitteesi

   "Rokotteet lapsille ovat tehty lapsille JOILLA ON TERVE IMMUUNOPUOLUSTUS, siksi rokotteen antaminen sokkona
   lapselle ilman että tietää missä kunnossa immunopuoli on, on hirveää uhkapeliä ja yksinkertaisesti väärin."
   Asia taitaa olla pikemmin päinvastoin kuin väität. Esimerkiksi tuhkarokkorokotteen osalta, jota suositellaan myös lapsille, joilla on immuunipuutos kuten HIV:

   "The vaccine should be given whether the child is HIV-infected or not.[10] The vaccine is less effective in HIV-infected infants, but the risk of adverse reactions is low." http://en.wikipedia.org/wiki/Measles#Prevention

   Poista
 59. Apu lehti 7.6.2012

  Lääkehaitat joukkosurmien taustalla?

  Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, sanoo kliinisen psykiatrian professori.

  http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla

  Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti viime vuonna masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin
  psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

  Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

  – Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

  Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

  Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

  USA:ssa nuorten tekemien joukkosurmien taustalta on kaivettu esiin masennuslääkkeiden haittoja. Usean kouluampujan tiedetään käyttäneen masennuksen hoitoon tarkoitettuja SSRI-lääkkeitä.

  http://www.ssristories.com/index.php

  VastaaPoista
 60. Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

  – Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää
  sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

  SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen,
  yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

  Yhdysvalloissa havaittin 2000-luvun alussa monen kouluampujan käyttävän tai käyttäneen SSRI-ryhmän masennuslääkkeitä.

  – Tällainen havainto on tehty, mutta vielä ei voi tehdä tieteellisesti luotettavaa johtopäätöstä siitä, että masennuslääkkeiden käyttö selittäisi elämää tuhoavan käyttäytymisen, toteaa professori Jari Tiihonen.

  Tiedeyhteisössä ei siis ole yksimielisyyttä masennuslääkkeiden ja joukkosurmien välisestä syy–seuraus-suhteesta.

  –Tiedetään teko ja lääkkeiden käyttö, mutta ei sitä, kuinka sama henkilö olisi toiminut ilman lääkkeitä kyseisessä tilanteessa. Satunnaistettu tutkimustilanne tuottaisi huomattavasti luotettavampaa tietoa, mutta sellaisen toteuttaminen on mahdotonta: pitäisi jättää osa nuorista
  masennuspotilaista lääkitsemättä, selvittää Tiihonen.

  Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

  – Tämän lääkeryhmän haittoja on tutkittu satunnaistetusti
  persoonallisuushäiriöstä kärsivillä potilailla. Tutkimuksissa käytön on todettu vähentävän impulssikontrollia ja lisäävän taipumusta
  aggressiivisuuteen.

  Tiihosen mukaan samassa potilasryhmässä toteutettu SSRI-lääketutkimus tuotti päinvastaista tutkimustietoa.

  –SSRI-lääkkeitä käyttäneet aikuiset persoonallisuushäiriöpotilaat käyttäytyivät vähemmän väkivaltaisesti kuin lumelääkettä saaneet.

  Vaikka SSRI-lääkkeiden ja surmatöiden välistä yhteyttä ei ole kyetty osoittamaan kiistattomasti, psyykenlääkkeiden valmistajat ovat varpaillaan.

  Yritykset säikähtivät mahdollista yhteyttä siinä määrin, että pakkausselostuksiin on 2000-luvulla ilmaantunut ohjeistus, jonka mukaan serotoniinin takaisinottajia ei suositella alle 18-vuotiaille. Näin lääkevalmistajat siirsivät vastuuta mahdollisista ja jopa todennäköisistä
  haitoista lääkkeitä määrääville lääkäreille.

  Käyttöohjeissa kerrotaan, että masennuslääkkeitä saaneilla lapsilla ja nuorilla on havaittu kliinisissä tutkimuksissa useammin itsetuhoisuutta kuten itsemurhayrityksiä ja -ajatuksia sekä vihamielisyyttä ja aggressioita kuin lumelääkettä saaneilla lapsilla ja nuorilla.

  Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

  – On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista. Vasta aivan viime aikoina ääni kellossa on muuttunut: enää psykiatrien patenttiratkaisu ei löydy itsestäänselvästi SSRI-ryhmän lääkkeistä. Uskomme hypen hiljentyneen, koska patentit ovat rauenneet ja markkinointi vaimentunut sen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain olen ehkä lukenut että ssri lääkettä syövä voi muuttua agressiiviseksi nimenomaan silloin kun lääkkeen annostusta radikaalisti pienennetään tai kokonaan lopetetaan.

   Minusta sinänsä ei mikään ihme että ihminen jonka aivokemiaa yritetään muuttaa synteettisillä vierailla aineilla voi pimahtaa ja tehdä mitä saa vain päähänsä. Lääkeyhtiöt eivät markkinoinnissaan luonnollisesti halua tuoda ilmi tätä mahdollisuutta,sehän merkiksisi tulojen alenemista.

   Poista
  2. "ihminen jonka aivokemiaa yritetään muuttaa synteettisillä vierailla aineilla voi pimahtaa ja tehdä mitä saa vain päähänsä."

   Jaa-a. Ihminen, joka on valmiiksi pimahtanut, voi pimahtaa myös.

   Siinä olet oikeassa, että lääkkeiden annostusten nostot ja laskut pitää tehdä todella, todella hitaasti. Paljon hitaammin kuin lääketehtaan suositukset.

   Mitä muuten keinotekoiset magnesiumpillerit ovat muuta kuin "synteettisiä vieraita aineita"?

   Poista
  3. Magneusium pilleri = keinotekoista synteettistä vierasta ainetta ??

   Empä ole pitkään aikaa törmännyt noin outoon väittämään...heh, sanotko että kaikki muutkin mineraalit ovat keinotekoisia synteettisiä?

   Luonnollisesti magneusium jos sitä tarvii ottaa ravintolisänä on laitettava pilleriin, puristeeseen ym , kyllä siellä käytetään ihan aitoja muotoja,esim suoloja. Jos joku laittaakin jotain ihmeellistä muotoa johonkin mitä ei luonnossa esiinny sellaisenaan niin puhutaan varmaan alle 1% määrästä kaikista myytävistä valmisteista,en ole itse ainakaan vielä törmännyt näihin synteettisiinmehkä voit esittää meille tämän valmisteen ?

   Poista
  4. Mistä hihasta sinä tuon "1%" ravistit? Ihanko vaan arvuuttelit?

   "Remember Magnesium If You Want to Remember: Synthetic Supplement Improves Memory and Staves Off Age-Related Memory Loss"
   http://www.sciencedaily.com/releases/2010/02/100222162011.htm


   http://www.mannekus.com/HomeEn/ProductsandApplications/SyntheticMagnesiumOxide.aspx
   "Synthetic magnesium oxide is predominantly produced from either seawater or brine, which is reacted with lime or dolime."

   http://en.wikipedia.org/wiki/Synthetic_magnesium_silicate
   Synthetic magnesium silicate
   (as food additive)

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21584658
   Magnesium supplementation through seaweed calcium extract rather than synthetic magnesium oxide improves femur bone mineral density and strength in ovariectomized rats.

   Poista
 61. Tämä alla näkyvä tieto on salattu suurelta yleisöltä. Tuli esille vuoden 2011 lopulla, kun SSRI lääkettä oli jo käytetty ympäri maailmaa, myös Suomessa, noin 10-15
  vuotta.

  Sitalopraamin maksimiannosta suositetaan pienennettäväksi

  julkaistu 02.11.2011/Lääketietokannat - toimitus

  http://www.duodecim.fi/terveysportti/uutissorvi_uusi.lue_abstrakti2?iid=15150&iprint=4&p_rss=

  Sitalopraami voi aiheuttaa QT-ajan pitenemistä ja rytmihäiriöitä erityisesti suurilla annoksilla. EMAn lääketurvatyöryhmä suosittaa sitalopraamia käytettäväksi korkeintaan 40 mg/vrk aikuisille ja 20 mg/vrk iäkkäille sekä potilaille, joilla on maksan vajaatoiminta.

  EMAn lääketurvatyöryhmän (PhVWP) suositus perustuu lumekontrolloituun monikeskustutkimukseen, jossa seurattiin sitalopraamin 20-60 mg vuorokausiannosten aiheuttamia EKG-muutoksia terveillä aikuisilla. Sitalopraami aiheutti annoksesta riippuvaa QT-ajan pitenemistä, erityisesti suurimmalla 60 mg/vrk annoksella.

  Lääketurvatyöryhmä on käynyt läpi myös haittavaikutusraportoinnin kautta tulleet QT-ajan pitenemiseen liittyvät ilmoitukset. Ilmoituksissa on
  tullut esiin kammioperäisiä rytmihäiriöitä, myös kääntyvien kärkien takykardiaa. Näitä haittoja on esiintynyt lähinnä naispotilailla, joilla on ollut hypokalemia, ennestään pidentynyt QT-aika tai muita sydänsairauksia. Yksittäisiä havaintoja QT-ajan pitenemisestä on ilmoitettu myös muiden SSRI-valmisteiden kuin sitalopraamin ja essitalopraamin käytön yhteydessä.

  Ohjeet sitalopraamin käyttäjälle:
  • Potilaan ei pidä keskeyttää hoitoa eikä muuttaa annosta neuvottelematta ensin lääkärin kanssa. Hoidon äkillinen lopettaminen voi aiheuttaa vieroitusoireita.
  • Potilasta tulee neuvoa ottamaan heti yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen, jos hän havaitsee poikkeavuutta syketiheydessä tai muita rytmihäiriön oireita.

  Ohjeet sitalopraamin määrääjälle:
  • Suurin suositeltu vuorokausiannos on 40 mg.
  • Iäkkäille sekä maksan vajaatoimintaa sairastaville suurin
  vuorokausiannos on 20 mg.
  • Jos potilas käyttää yli 40 mg vuorokausiannosta, suositellaan annoksen asteittaista pienentämistä.
  • Sitalopraamia ei tule käyttää samanaikaisesti muiden QT-aikaa pidentävien lääkkeiden kanssa.
  • Sitalopraamia ei tule antaa potilaille, joilla on pidentynyt QT-aika.

  Tiedot (vasta-aiheet, varoitukset ja yhteisvaikutukset) ja ohjeet päivitetään valmisteyhteenvetoihin.

  PhVWP:n kuukausitiedote 10/2011

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Venäläistä rulettia ?

   Poista
  2. Luin valmisteyhteenvedon lääkkeestä jossa vaikuttava aine on tuo sitalopraami, tulee kyllä mieleen ensimmäisenä lausahdus että onko tässä mitään järkeä.


   Huolestuttaa suuresti varsinkin sanat:

   -itsemurhayrityksiä ja itsemurha-ajatuksia

   -vihamielisyyttä (pääasiassa aggressiivisuutta)


   Hoidon lopettamisen yhteydessä ilmenevät vieroitusoireet:

   -aistihäiriöt

   -sekavuus

   -ärtyvyys

   joillakin henkilöillä ne voivat pitkittyä (2–3 kuukautta tai pidempään) Yleensä nämä oireet ovat lieviä tai keskivaikeita ja rajoittuvat itsestään, mutta joillakin
   potilailla ne voivat olla vaikeita ja/tai pitkittyä

   noista raportoiduista sivuvaikutuksista sekä vieroitusoireista voi minun mielestäni jo vetää yhtymäkohtia niihin tapahtumiiin mitä joudumme lukemaan tiedotusvälineistä kun joku sekoaa ja alkaa ammuskelemaan.

   Ja esim tällaista lääkettä suosittelevat sitten masenntuneille meidän lääkärit, onko tässä mitään järkeä ?


   Tuli myös googlattua mitä hirveitä vieroitusoireita ihmiset ovat kokoneet kun ovat vähentäneet tuon lääkkeen käyttöä, en viitsi niitä tähän laittaa ,ne löytyy sieltä googlella.

   http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/1/11686351.pdf

   Poista
 62. SSRI-lääkkeiden käytön jälkeiseen seksuaalitoimintojen häiriöön ei ole toistaiseksi löydetty tehoavaa hoitoa.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Selektiivinen_serotoniinin_takaisinoton_est%C3%A4j%C3%A4

  Koe-eläintutkimuksissa on havaittu, että SSRI-lääkityille sikiöille ja poikasille kehittyy aikuisiässä pysyviä seksuaalitoimintojen häiriöitä. Uusimpien, aiempaa kattavampien, ihmisillä tehtyjen tutkimusten mukaan
  SSRI-lääkkeet aiheuttavat sukupuolielämän häiriöitä jopa 60-98 prosentille potilaista. Nämä sukupuolielämän häiriöt saattavat jäädä pysyviksi, vaikka lääkitys lopetettaisiin. SSRI-lääkkeiden aiheuttamat sukupuolielämän häiriöt voivat ilmetä sekä miehillä että naisilla seksuaalisen halun,
  kiihottumisen, tuntoherkkyyden tai nautinnon vähenemisenä tai täydellisenä katoamisena. Miehillä SSRI-lääkkeiden käyttö voi lisäksi viivästyttää siemensyöksyä, ja pitkäaikaiskäytön lopettaminen saattaa aiheuttaa
  taipumuksen saada ennenaikainen siemensyöksy. Toisinaan SSRI-lääkkeiden käytön lopettaminen aiheuttaa miehillä taipumuksen saada hallitsemattomia erektioita, ja vastaavaa on raportoitu myös naisilla. SSRI-lääkkeiden käytön jälkeiseen seksuaalitoimintojen häiriöön ei ole toistaiseksi
  löydetty tehoavaa hoitoa.

  ---

  Muusikko Ozzy Osborne lienee tunnetuin henkilö, joka on julkisuudessa kertonut yllämainnittuja omakohtaisia kokemuksiaan. Varoituksena muille.

  VastaaPoista
 63. Suurin ongelma on, että edes lääketiede ei tiedä mistä masennus johtuu. On tietynsuuntaisia ajatuksia ja teorioita, mutta tässä asiassa totuutta ei tiedetä. Ei edes tiedetä miksi masentuneella on puutetta välittäjäaineista. Tällöin on äärimmäisen vaikeaa hoitaa sairautta, jonka syntymekanismeja tunnetaan huonosti.

  Itse näen tällaisen keskustelun yhdestä vitamiinista/mineraalista/lisäravinteesta aika lapsellisena jos ajatellaan masennusta psyykisenä sairautena ja ihmistä mielen ja kehon kokonaisuutena. Kyseessä on käsittämättömän laaja palapeli, missä jokaisella palasella on tehtävänsä ja tarkoituksensa. Ravinto on yksi osanen. Näin ollen on tärkeää, että ravinto on laadukasta. Se varmasti auttaa toipumisessa mutta sitä, että yksi lisäravinteena otettava mineraali voisi parantaa masennuksesta on vaikea uskoa.

  Toki, jossain yksittäistapauksessa ja vaikeassa jonkun yksittäisen ravintoaineen puutostilassa saattaa vastaus löytyä juuri kyseisestä ravintoaineesta ja tästä johtuen sekä fyysinen, että psyykkinen olotila voi kohentua.

  Omassa psyykisessä sairaudessani on käytössä ollut "kaikki" mahdolliset lisäravinteet, jotka saattavat auttaa toipumistani. Mitään ihmettä ei ole tapahtunut yhdenkään lisäravinteen kohdalla vaikka sitä olen inhimillisesti toivonut. Nykyään oma ajatteluni lähtee siitä, että haluan tarjota keholleni parhaat mahdolliset rakennuspalikat toipumiseen ilman, että odotan jotain taikatemppua. Voin ajatella, että kohdallani ravinto-palikka on kunnossa, mutta sitten on vielä niin monta muuta palaa jäljellä tässä palapelissä. Uskon kuitenkin siihen, että meidät on luotu niin hienosti, että sisäänrakennetut korjausmekanismit pyrkivät palauttamaan kehon ja mielen tasapainon joka tilanteessa, jos se vain on mahdollista.

  VastaaPoista
 64. Tässä kirjoitus joska sanoo että ei ole todisteita antidepressanttien tehosta:


  http://www.plosmedicine.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pmed.0030240


  Tuon artikkelin yhteenveto:
  --------------------------------------------------------------
  Antidepressants are assumed to work on the specific neurobiology of depressive disorders according to a “disease-centred” model of drug action. However, little evidence supports this idea. An alternative, “drug-centred,” model suggests that psychotropic drugs create abnormal states that may coincidentally relieve symptoms. Drug-induced effects of antidepressants vary widely according to their chemical class—from sedation and cognitive impairment to mild stimulation and occasionally frank agitation. Results of clinical trials may be explained by drug-induced effects and placebo amplification. No evidence shows that antidepressants or any other drugs produce long-term elevation of mood or other effects that are particularly useful in treating depression.
  --------------------------------------------------------------


  Kenties yksi parhaimpia henkilöitä jotka tuovat esille hyvää tietoa tästä koko masennus bisneksestä on Dr.Mercola, yhdysvaltalainen lääkäri joka ensin hoiti masentuneita juuri määräämällä noita big pharman pillereitä, kunnes huomasi sen järjettömyyden ja tehottomuuden ja rupesi ottamaan asioista selville sekä perusti omat sivut ym. Mercola myös kauppaa eri tuotteita joten on myös business mies, mutta sehän ei ole kiellettyä, ja miksei saisi markkinoida kun kerran big pharma markkinoi triljoona kertaa isommalla budjetilla omia pillereitään.


  Tässä dr. mercolan tekstiä depressiosta, huom monesti niissä on viittauksia eri tutkijoihin ja alan asiantuntijoihin joten Mercola tavallaan tuo sivullansa esiin tutkijoiden näkemyksiä joten ei ole kysymys pelkästään hänen omasta musta tuntuu ajattelusta.

  http://search.mercola.com/search/Pages/results.aspx?k=depression

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mercolaako pidät auktoriteettinasi? Voi jestas sentään, kas kun et ota neuvoja joulupukilta tai hammaskeijulta.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Mercola
   "Mercola has been the subject of criticism from the business, medical and scientific communities. A 2006 BusinessWeek editorial criticized Mercola's marketing practices as "relying on slick promotion, clever use of information, and scare tactics."[3] In 2005, 2006 and 2011 the U.S. Food and Drug Administration warned Mercola and his company to stop making illegal claims regarding his products' ability to detect, prevent and treat disease.[4] The medical watchdog site Quackwatch has criticized Mercola for making "unsubstantiated claims and clash with those of leading medical and public health organizations [and making] many unsubstantiated recommendations for dietary supplements."[4]"

   Poista
 65. Korjaus. "Tuo on aika varallinen tie: jos yhtä vitamiinia/mineraalia voi ottaa yliannoksen, ei se tarkoita, että toista voi. Esimerkiksi A-vitamiini tai seleeni ovat todella myrkyllisiä. Aika huolestuttavaa tuollainen huolettomuus.

  Mitataanko magnesium-tasot tosiaankin vain verestä? Jossain luki, että tasoja mitataan myös selkäydinnesteestä, aivoista ja solujen sisältä."

  p.o. Esimerkiksi A-vitamiini tai seleeni ovat todella myrkyllisiä *yliannosteltuina*. Seleenin yliannostus voi johtaa mm. neurologisiin vaurioihin ja liika A-vitamiini maksan hajoamiseen.

  "The chronic toxic dose of selenite for humans is about 2400 to 3000 micrograms [2.4-3 mg] of selenium per day for a long time"

  "Vitamin A causes cells to swell with fluid; too much vitamin A causes them to rupture in hyposmotic environments, hence the toxicity."

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hypervitaminosis_A
  http://en.wikipedia.org/wiki/Selenium_poisoning

  --- Siis tokihan ne ovat sopivissa määrin välttämättömiä, mutta niitä ei saa yliannostella.

  VastaaPoista
 66. GSK : Licence To (K)ill

  Seroxat : The Mental Health Thalidomide


  http://truthman30.wordpress.com/about/


  Jos sattuu syömään tuota seroxatia niin kannattaa lukea tuolta sivulta,siellä on paljon tietoa,kannattaa istahtaa tosin ensin...

  GSK = GlaxoSmithKline

  VastaaPoista
 67. Vertailumittauksia veren elektrolyyttien suhteista:

  "Variability in serum electrolytes in different grades of depression."

  "Multiple comparison revealed highly statistically significant difference between the levels of serum Ca and Mg individually between mild and moderate depression (S V(mild & mod) for Ca++; Mg++ = 7.1; 7.4) moderate & severe depression (SV(mod & severe) for Ca++; Mg++ = 6.82; 6.92) and mild & severe depression patients (SV(mild & severe) for Ca++; Mg++ = 7.46; 7.73) with critical value = 6.36.

  These results indicated the disbalance in the level of serum electrolytes especially of Ca and Mg in accordance with the severity of depression."


  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
 68. "Magnesium in major depression."

  "....Therapy with antidepressants from different groups and with different mechanisms of action, such as amytriptiline (25 mg x 3/day per os, 4 weeks) and sertraline (50 mg x 3/day per os, 4 weeks) leads to a significant increase of magnesium concentration in erythrocytes (57.6 +/- 4.5 mg/L after amytriptiline, respectively 56.9 +/- 3.2 mg/L after sertraline, p < 0.05 vs. before therapy)."

  "An increase of intracellular magnesium may be part of the mechanism of action of antidepressants."

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19780403

   Poista
  2. Onko tässä sama anonyymi esittämässä, että masennuslääkkeet nostavat magnesium-tasoja soluissa JA että masennuslääkkeet eivät toimi JA että magnesium parantaa masennuksen? Jos on, aika epälooginen väitekimara (kun väitetään, että masennuslääke sekä toimii että ei toimi).

   Poista
 69. "The influence of some antipsychotics on erythrocyte magnesium and plasma magnesium, calcium, copper and zinc in patients with paranoid schizophrenia."

  "RESULTS:
  Our data indicate a decrease of erythrocyte magnesium levels in schizophrenic patients (4.82 +/- 3.1 mg/L vs. 59.2 +/- 1.1 mg/L in control group, p < 0.01). The plasma level of magnesium was unchanged (18.9 +/- 2.17 mg/L in schizophrenic patients vs. 18.26 +/- 1.9 mg/L in control group).

  CONCLUSIONS:
  We consider plasma Cu(2+)/erythrocyte Mg(2+) and plasma Cu(2+)/Zn(2+) ratio two important biological markers of the acute paranoid schizophrenia."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15466963

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
 70. "Association between magnesium intake and depression and anxiety in community-dwelling adults: the Hordaland Health Study."

  "CONCLUSION:
  The hypothesis that magnesium intake is related to depression in the community is supported by the present findings. These findings may have public health and treatment implications."

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19085527.1

   Poista
 71. "Role of magnesium in the pathogenesis and treatment of migraine."

  "Given this multifaceted role of magnesium in migraine, the use of magnesium in both acute and preventive headache treatment has been researched as a potentially simple, inexpensive, safe and well-tolerated option. Studies have shown that preventive treatment with oral magnesium and acute headache treatment with intravenous magnesium may be effective, particularly in certain subsets of patients. In this review, the pathogenesis of migraine will be discussed, with an emphasis on the role of magnesium. Studies on the use of intravenous and oral magnesium in migraine treatment will be discussed and recommendations will be made regarding the use of magnesium in treating migraine headaches."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19271946

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
 72. "Efficacy and safety of oral magnesium supplementation in the treatment of depression in the elderly with type 2 diabetes: a randomized, equivalent trial."

  "In conclusion, MgCl2 is as effective in the treatment of depressed elderly type 2 diabetics with hypomagnesemia as imipramine 50 mg daily."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19271419

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "In conclusion, MgCl2 is as effective in the treatment of depressed elderly type 2 diabetics with hypomagnesemia as imipramine 50 mg daily."

   Eli jos masennus johtuu magnesium-puutteesta, magnesium lisä voi auttaa? Johtopäätös: vastaavasti jos masennus ei johdu magnesium-puutoksesta, magnesium-lisästä ei ole hyötyä.

   Poista
  2. "Eli jos masennus johtuu magnesium-puutteesta, magnesium lisä voi auttaa? Johtopäätös: vastaavasti jos masennus ei johdu magnesium-puutoksesta, magnesium-lisästä ei ole hyötyä."

   Niin, jos masennus johtuu esimerkiksi B12-vitamiinin puutoksesta, silloin auttaa vain B12-vitamiini (eikä jokin muu aine).


   Magnesiumia ei mainita sanallakaan wiki-artikkelissa depressiosta, jossa listataan mahdollisia syitä depressiolle: http://en.wikipedia.org/wiki/Major_depressive_disorder

   Poista
 73. "Antidepressant activity of zinc and magnesium in view of the current hypotheses of antidepressant action."

  "The clinical efficacy of current antidepressant therapies is unsatisfactory; antidepressants induce a variety of unwanted effects, and, moreover, their therapeutic mechanism is not clearly understood. Thus, a search for better and safer agents is continuously in progress. Recently, studies have demonstrated that zinc and magnesium possess antidepressant properties. Zinc and magnesium exhibit antidepressant-like activity in a variety of tests and models in laboratory animals."

  "The antidepressant mechanisms of zinc and magnesium are discussed in the context of glutamate, brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and glycogen synthase kinase-3 (GSK-3) hypotheses. All the available data indicate the importance of zinc and magnesium homeostasis in the psychopathology and therapy of affective disorders."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19066406

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
 74. Aging and magnesium

  "....High Ca intake is recommended for women with menopause, but adequate Mg intake is necessary to lower dietary Ca/Mg ratio, because the high ratio prompts blood coagulation. About lipid metabolism Mg can play a statin-like activity. Mg deficiency is complicated with lifestyle-related diseases, osteoporosis, bone fragility, depression and elderly dementia."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16272611

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
 75. Ja laitetaan tämä Venäjän poikien magnesium alkoholitesti näin jussin kunniaksia;-)

  Litroja alkoholia kehossa ei tarvitse peljätä mutta "mikrogrammoja" ja "milligrammoja" pitää ;-)?

  "Nervous disturbances accompanying alcoholic illness were studied in relation to the depletion of magnesium ion content in the organism."

  "The level of magnesium in rat blood erythrocytes decreased upon three-month voluntary alcoholization by 40.95 +/- 2.41% relative to control (p < 0.05). After a 5-week treatment with Mg-containing preparation under conditions of free access to alcohol, the content of magnesium in the erythrocytes of alcohol-preferring rats restored on a normal level."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14650214

  Eli jos viinakuurin jälkeen masentaa niin kannattaa lohduttaa itsesä sillä että niinhän sen "fysiikan lakien mukaan" pitääkin tehdä.

  "Mens Mentis"

  VastaaPoista
 76. Kiitos MM , siinäpä oli reilu annos tutkimuksia ja tietoa.


  Se minkä olen lukenut eri tietolähteistä on että on sen magnesusiumin puutoksen diagnosointi on hankalaa laboratorio näytteillä, testi voi näyttää että arvo on hyvä vaikka olisikin puutos. Niitä testejä on tietenkin erilaisia joista toiset ovat parempia ja toiset huonompia, mutta yleinen käsitys mailmalla tuntuu olevan että magneusiumin puutos on hankalasti todennettavasti laboratorio testein.Siitä seuraa helposti se että testi antaa lääkärille väärän kuvan tilanteesta ja siten asia jää "unohduksiin" mikä on potilaan kannalta kauhea tilanne magneusiumin vaikuttaessa kehossa lähes kaikkeen varpaista päälakeen.Vai onko nyt jo kenties kehitetty joku uusi luotettava metodi ?


  Toinen ongelma jonka voisi näin teoririsoida, on tilanne jossa on rakennettu tutkimus esim masennus potilaille magneusiumin tehosta , koska magneusium tuntuu olevan erityisen herkkä niin monelle eri aineelle jotka estävät sen imeytymistä suolistossa, kalkki,sokeri niistä varsinkin. Jos tutkimus potilaat esim saisivat normaalisti kalkkia ( normaali nykypäivän määrä on liikaa ) ja sokeria sellaiset määrät kuin keskiverto ihminen nykypäivänä syö niin aika mahdottomana näin sen että magneusiumia voisi terapeuttisia määriä saada ainakaan oraalisesti, joten tutkimus voisi tällä teorisoinnilla antaa väärän kuvan/tuloksen .


  Tuo virallinen kalkki/magneusium suhde on vain yksinkertaiseti VÄÄRÄ! , se lienee suurin yksittäinen tekijä miksi ihmisillä on nykyään liian vähän magneusiumia kehossa,lisää siihen vielä sokeri niin alkaa olla vaikeata edes pitää magneusiumia tarpeeksi kehossa koska juuri nuo kaksi estävät ja poistavat magneusiumia merkittävällä tavalla.

  Oikea kalsium/ magnesium suhde on hyvin luultavasti 1:1 , ihminen on kehittynyt elämään tuolla 1:1 ratiolla ja nyt kun viimeisellä 100 vuodella tuo suhde on merkittävällä tavalla muuttunut suosimaan enemmän kalkkia, on yksinkertaisesti liian vaikeaa saada magneusiumia vaikka söisikin mielestään terveellisesti.


  The Calcium-to-Magnesium Ratio

  Supplementing with magnesium must also take into account the balance between calcium and magnesium. Finland, which, from 1973 to 1999 had the highest recorded incidence of heart attack in middle-aged men in the world, also has a high calcium-to-magnesium ratio in the diet at 4 parts calcium to 1 part magnesium. 16-17 Americans in general have a high calcium-to-magnesium ratio in their diet and consequently in their bodies; the U.S. ratio is 3.5-to-1. Our dietary emphasis on a high calcium intake without sufficient magnesium and because of the excessive emphasis on women taking high doses of calcium for osteoporosis, we are creating more imbalance between the two minerals.

  Some researchers predict that the American ratio of calcium to magnesium is actually approaching 6-to-1, yet, the recommended dietary ratio of calcium to magnesium in the United States is 2-to-1. Current research on the paleolithic or caveman diet shows that the ratio of calcium to magnesium in the diet that our bodies evolved to eat is 1-to-1. 18 In order to offset the deficiency magnesium induced by excess calcium and to treat the above 22 conditions, people may find it necessary to ingest one part magnesium to one part calcium in supplement form for a period of months to a year. Stabilization on a healthy diet including green drinks may be possible after that time.


  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/08/07/miracle-magnesium.aspx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anomyymi kirjoitti:

   "Toinen ongelma jonka voisi näin teoretisoida, on tilanne jossa on rakennettu tutkimus esim masennus potilaille magnesiumin tehosta , koska magnesium tuntuu olevan erityisen herkkä niin monelle eri aineelle jotka estävät sen imeytymistä suolistossa, kalkki, sokeri niistä varsinkin. Jos tutkimus potilaat esim saisivat normaalisti kalkkia ( normaali nykypäivän määrä on liikaa ) ja sokeria sellaiset määrät kuin keskiverto ihminen nykypäivänä syö niin aika mahdottomana näin sen että magneusiumia voisi terapeuttisia määriä saada ainakaan oraalisesti, joten tutkimus voisi tällä teorisoinnilla antaa väärän kuvan/tuloksen ."

   ..........


   Muistaakseni esimerkiksi kola "virvoitusjuomien" sisältämät fosfaatit haittaa magnesiumin imetymistä.

   Ja muistin syövereistä lisää; Amerikkalainen syö keskimäärin 42 teelusikallista sokeria per päivä ravinnossaan. Siiinä on kyllä kehon prosessit kovilla minkä tahansa asian suhteen!

   "Mens Mentis"

   Poista
  2. Kalsium taitaa olla yleisin "lisravinne" mitä lisätääan valmisruokiin/tuoteisiin jopa maitotuotteisiin lisätään kalaiumia!

   "Mens Mentis"

   Poista
  3. Niin taitaa olla, nyt lisäävät sitä jo kivennäisvesiin (hartwall novelle) kalsiumia 800 mg/ 1.5 litra, kyllä sillä saa janon sammutettua mutta järjetön kalsiumpommi, ovat sentään lisänneet toiseen novelle sarjaan magneusium+c se on taas järkevä ...aika järkyttävä määrä tuo 42 teelusikallista sokeria per päivä..ouch!

   Poista
  4. Yleensä trendi on että "liikaa" kalkkia yritetään erikseen poistaa vedestä kaikenlaisilla "aparaateilla" :-)

   800mg / 1.5 litraa, aikamoinen määrä jos ajatellaan kalsiumin ja magnesiumin suhteita..

   "Kukaan ei julkisuudessa" näytä pohtivan mahdollista kalsiumin liikasaantia ja kalsiumin / magnesiumin suhteita ravinnosta/juomista. Jokunen vain blogien syövereissä ihmettelee:-)

   "Mens Mentis"

   Poista
  5. Provokatiivisesti: Se on kovaa businesta kun "massivisilla määrillä sokeria" itseään hitaasti tappavaa" pidetään lääkkeillä "tolpillaan" kymmeniä vuosia.

   "Mens Mentis"

   Poista
  6. Niin, sehän tässä onkin juuri niin ihmeellistä, lisää sokeria ja kalkkia vain ja sitten mennään valittamaan lääkärille vaivoja.

   ah..tästä päästäänkin pohtimaan jo homo sapiensin älykkyyden rajoja, jos nimittäin eläimet ymmärtävät syödä ravintoa joka sopii niille mutta ihminen ei, niin voiko jo sanoa että eläimet ihminen 1-0 .

   Aivopesua ? kyllä ,sokeaa uskoa viranomais aurkoriteetteihin? kyllä, = Big Pharma korjaa voitot.


   Kiitos THL:lle , olette menestyksekkäästi onnistuneet epäonnistumaan teidän tärkeimmässä tehtävässä, Suomalaisten terveyden puolustajina :)

   Poista
  7. Tässä THL:lle oikopolku tiedon valtatielle:


   http://lmgtfy.com/?q=nutrition depression   ( Noin 53 000 000 tulosta )

   Poista
  8. Kannattaa katsoa

   "The Men Who Made Us Fat (part 1)"

   http://www.youtube.com/watch?v=7cD4CLSmIRQ&feature=player_embedded

   "Mens Mentis"

   Poista
  9. Oikein hyvä dokumentti, Hyviä termejä...hedonic food, hijacking food, hedonic hunger..

   Jos tässä kulminoituu ihmiskunnan älykkyys, ei pystytä pitämään huolta edes terveydestä,muutetetaan perinpohjin ravinto johon ihminen on tuhansia vuosia tottunut evoluuton myötä roskaan joka patsi tappaa ja sairastuttaa niin myös addiktoi, niin ei voi kovin ylistäviä sanoja käyttää.

   Ja sokeri pitäisi luokitella vaaralliseksi substansiksi jonka voisi vaikka kieltää kokonaan, maississirappi myös.

   Veronmaksajana haluaisin myös vaatia että olisi edes joku tolkku tässä maassa terveyteen vaikuttavissa asioissa,esim juuri ravinto,ruoka.....nyt kaikki saavat tehdä mitä huvittaa ja veronmaksajat joutuvat maksamaan sitten yleisen terveydenhoidon. Minusta voisi tuon epäterveellisen ruuan rinnastaa tupakkaan, en halua maksaa veroistani tupakoitsijoiden terveys kustannuksia koska he itse pilaavat terveytensä, miksi "vaarallinen ruoka" olisi eri tapaus? Nyt yheiskunta maksaa hirvetät summat näistä elintaso sairauksista kun ihmisten terveys kaatuu...minusta niin kauan kuin itse ongelman syntyyn ei puututa niin se on vähän kuin "saattohoitoa"

   Odotellaan ja ihmetellään , niinhän tässä on tehty jo viimeiset vuosikymmenet :)

   Poista
  10. "Veronmaksajana haluaisin myös vaatia että olisi edes joku tolkku tässä maassa terveyteen vaikuttavissa asioissa,esim juuri ravinto,ruoka.....nyt kaikki saavat tehdä mitä huvittaa ja veronmaksajat joutuvat maksamaan sitten yleisen terveydenhoidon. Minusta voisi tuon epäterveellisen ruuan rinnastaa tupakkaan, en halua maksaa veroistani tupakoitsijoiden terveys kustannuksia koska he itse pilaavat terveytensä, miksi "vaarallinen ruoka" olisi eri tapaus?"


   Määrittele terveellinen ruoka.

   Käsittääkseni tiedeyhteisö ei ole yksimielinen tuosta määritelmästä.

   Poista
  11. Prosessoimatonta, mahdollisimman alkuperäistä, villiä.

   Poista
  12. "Prosessoimatonta, mahdollisimman alkuperäistä, villiä."   Perunaa, maissia, pähkinöitä, kermaa ja voita, sokeriruokoa, kärpässieniä, hunajaa, sisäelimiä ja raakoja aivoja,...?

   Poista
  13. Anonyymi kirjoitti:

   "Määrittele terveellinen ruoka.

   Käsittääkseni tiedeyhteisö ei ole yksimielinen tuosta määritelmästä."

   ----------

   Siinä on mielestäni ns tiedeyhtison voima ja sitä totuudellisuutta kohti vievä voima; se ettei se ole yksimielinen.

   Älkää huijatko itseänne uskomalla että tiedätte jostakin ns totuuden. Totuudellinen on mielstäni lähin mihin voimme päästä totuutta

   "Mens Mentis"

   Poista
  14. Päinvastoin. Väitin epäsuorasti, etten tiedä totuutta, eikä tiedä tiedeyhteisökään. Sitä vastoin tuo joku väitti epäsuorasti tietävänsä, mitä on terveellinen ruoka, kun esitti "Minusta voisi tuon epäterveellisen ruuan rinnastaa tupakkaan, en halua maksaa veroistani tupakoitsijoiden terveys kustannuksia koska he itse pilaavat terveytensä, miksi "vaarallinen ruoka" olisi eri tapaus?"".

   On aivan aiheellista kysyä mitä hän tarkoittaa terveellisellä ruoalla.

   Poista
 77. Kiitos kommenteista ja hyvin pitkälle samoilla linjoilla tarkastelen tuota "magnesiumin kokonaiskuvaa"

  "Magnesium, the second most abundant intracellular cation, is essential in many intracellular processes and appears to play an important role in migraine pathogenesis. Routine blood tests do not reflect true body magnesium stores since <2% is in the measurable, extracellular space, 67% is in the bone and 31% is located intracellularly"

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22426836

  Pitää muistaa myös realiteetit , en usko että mikään lääkefirma on kiinnostunut magnesiumista ja sen mahdollisista "lääkkeenomaisista vaikutuksista" koska patenttia ei saa ja sitäkautta mahdollisiin tutkimukseen uhrattuja rahoja ei saa voitollisesti takas.

  Yksilöllä on kuitenkin aina se mahdollisuus että voi tutkia itse, tehdä johtopäätöksiä sekä Risk/reward arviot ihan itse.

  PS Edellä liittämämäni oli vain pieni raapaisu pub med haulla "Magnesium Depression"

  Pitää lueskella lisää ajan kanssa "joku sata paperia" eiköhän niistä pääkohdat ala erottuna.

  PS. ihon kautta imeytyvä magnesium suola/öljy näyttää olevan harkinnan arvoinen vaihtoehto.

  Tuossa esim atooppisen ihon ongelmiin testiä Saksasta
  (Department of Dermatology, University of Kiel, Kiel, Germany)

  "Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin."

  "This demonstrates that bathing in the salt solution was well tolerated, improved skin barrier function, enhanced stratum corneum hydration, and reduced skin roughness and inflammation. We suggest that the favorable effects of bathing in the Dead Sea salt solution are most likely related to the high magnesium content. Magnesium salts are known to bind water, influence epidermal proliferation and differentiation, and enhance permeability barrier repair."

  "Mens Mentis"

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15689218

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pitää muistaa myös realiteetit , en usko että mikään lääkefirma on kiinnostunut magnesiumista ja sen mahdollisista "lääkkeenomaisista vaikutuksista" koska patenttia ei saa ja sitäkautta mahdollisiin tutkimukseen uhrattuja rahoja ei saa voitollisesti takas."

   Luulet väärin. Magnesiumvalmisteita on pilvin pimein. Niitä ei olisi, jos myynti ei kävisi. Aina riittää höynäytettäviä uskomuslääketieteelle (ja varmaan pieni määrä niitä, jotka oikeasti saavat apua keinotekoisista pillereistä).

   Poista
  2. Jos kirjoitat tuohon lauseeseesi eteen esim että "otaksun", "luulen" "uskon" "oletan" niin sitten se on mielestäni OK. Oletan että et voi tietää asiasta ns totuutta joten et voi väittääkään mitään varmaa muuta kuin oletuksen pohjalta.

   Yksi sana helpottaa varmaan asian hahmottamisessa; Patentti

   Kannustan myos tutkimaan asioita omilla aivoilla ennen kuin muodostaa ns varmoja mielipiteitä aiheista. Ja senkin jälkeen on ehkä parasta jättää se varma mielipide muodostamatta. Se vain todennäkoisesti hidastaa lisä-oppimista.

   "Mens Mentis"

   Poista
  3. No onko niitä magnesiumvalmisteita markkinoilla vai ei? Tehdäänkö niillä bisnestä vai ei, aivan riippumatta patenteista? Tämä on ihan no brainer kysymys.

   Poista
  4. Aukaisen hieman lisää; patentteihin perustuvien lääkkeiden marginit. Tokihan sinä nämä tiedät

   Sinulle tämä voi toki olla ns "no brainer" koska olet jo asian etukäteen päättänyt mielessäsi eihän sitä silloin asialla tarvitse enään päätään vaivata. Samanlaisia ajausrakennelmien ehdottomia varmuuksia löydämme esimerkiksi uskonnollisista keskusteluista/"argumenteista"

   PS. Jotenkin tutun tuntuisen agressiivista on kirjoittelusi, olemmekohan me joskus "vääntäneet peistä" tässä blogissa muistakin teemoista ;-) ?

   "Mens Mentis"

   Poista
 78. New York Times artikkeli :IS SUGAR TOXIC?

  http://www.nytimes.com/2011/04/17/magazine/mag-17Sugar-t.html?pagewanted=all

  Ja Robert Lustigin Hyvä 90 minuuttinen esitelmä aiheesta; SUGAR: THE BITTER TRUTH you tubessa:

  http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM


  Jos jo vuonna 1972 John Yudkin,brittiläinen tutkija on kertonut julkisesti että sokeri on vaarallista ja hänet on häpäisty ja vaiennettu kun avasi suunsa asiasta, niin ollaanko nyt vuonna 2012 yhä tässä ?? 40 vuotta Yodkinin tekemästä havainnosta....mitä se kertoo tieteen tasosta ?? huh..

  VastaaPoista
 79. "Yleensä trendi on että "liikaa" kalkkia yritetään erikseen poistaa vedestä kaikenlaisilla "aparaateilla" :-)

  800mg / 1.5 litraa, aikamoinen määrä jos ajatellaan kalsiumin ja magnesiumin suhteita..

  "Kukaan ei julkisuudessa" näytä pohtivan mahdollista kalsiumin liikasaantia ja kalsiumin / magnesiumin suhteita ravinnosta/juomista. Jokunen vain blogien syövereissä ihmettelee:-)

  "Mens Mentis""


  Tässä blogissa hehkutetaan maitoa, arsinkin tilamaitoa. Vajaa litra päivässä maitoa on liikaa, tulee liikaa kalsiumina.

  VastaaPoista
 80. Taitaa eräs nimimerkki Mie tehnyt comebacking tänne ? vai Mien inkarnaatio, sen verran extra negatiivista ja hyökkäävää tieteellistä todistusta kyselevää kommenttia on alkanut tupsahdella anonyymin kirjoittamana, ainakin kuulostaa niin samalta, onhan tosin näitä lekureita jotka polttavat käämit näistä meidän teemoista varmaan yllin kyllin tuolla muitakin kuin Mie.Joka tapuksessa niin selvästi näkee että motiivi täällä kirjoitteluun on pelkästään sabotoida ja estää "informaation" leviämistä asioista jotka kyseenalaistavat näiden lekurien ammatillisuuden ja etiikan.

  VastaaPoista
 81. Jos tarkoitat "informaation" levittämisellä sitä disinformaatiota, jota tässä keskustelussa on levitetty mm. rokotuksista, niin sitä tosiaan sopiikin torjua.

  Tämän Wakefieldin, jota täällä pidetään jonkinlaisena auktoriteettina, on väitetty (ja ilmeisesti todistettu) harjoittaneen tieteellistä vilppiä ja toimineen epäeettisesti lääkärin ammatissaan, ja hän ei enää siksi saa harjoittaa lääkärin ammattia Britanniassa. http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield
  On siinä teillä auktoriteetti.

  ps. nimimerkki Mie on fiksuimpia tänne kirjoittavia, joten olen otettu "positiivisesta" kirjoittelustasi ja "kehustasi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Documents emerge proving Dr Andrew Wakefield innocent; BMJ and Brian Deer caught misrepresenting the facts

   Learn more: http://www.naturalnews.com/031116_Dr_Andrew_Wakefield_British_Medical_Journal.html#ixzz1yuiK6HbH

   http://www.naturalnews.com/031116_Dr_Andrew_Wakefield_British_Medical_Journal.html

   British Medical Journal caught in its own fraud

   These documents reveal that the British Medical Journal has been caught in its own fraud for willfully ignoring this evidence, which was presented to it long before its recent publication of Brian Deer's article calling Dr Wakefield a fraud.

   The BMJ willfully ignored this evidence and simply decided to destroy Dr Wakefield's professional reputation by any means necessary. As Dr Wakefield explains:

   "In allowing itself to become the vehicle for Brian Deer’s particular brand of journalism; in circumventing the process of due diligence in its enthusiasm to “kill the beast”, the BMJ has taken a huge risk. As the document presented above shows, this was a mistake. Medicine, presented with the possibility of an iatrogenic catastrophe, has boarded a dissonant bandwagon and has gone after those who have concerns - genuine concerns - that childhood vaccines may be responsible, at least in part, for the autism epidemic. The relevant science has been grossly misrepresented, crushed beneath the wheels of a Public Relations 16-wheeler that is out of control. In the meantime a relentless tsunami of damaged children claims this land."


   Brian Deer caught as a liar

   It has also been revealed that journalist Brian Deer, the author of the BMJ article condemning Dr Wakefield as a fraud, is himself a liar. In attempting to gather evidence for his article in the BMJ, he lied about his identity and entered the home of one of the parents of the autism children. Specifically, he claimed he was working for The Sunday Times even though he was never a Sunday Times employee.

   http://vactruth.com/2012/01/27/the-gloves-are-on/

   Poista
  2. "These documents reveal that the British Medical Journal has been caught in its own fraud for willfully ignoring this evidence, which was presented to it long before its recent publication of Brian Deer's article calling Dr Wakefield a fraud."

   Jaa että salaliittoteorioitako taas tarjoillaan? Eipä ole mitään uutta tällä sivustolla.

   Jos tyyppi on sitä mieltä, että hän on oikeassa, ja nuhteeton tieteenharjoittaja ja lääkäri, niin miksi ei ole haastanut BMJ:ta oikeuteen kunnianloukkauksesta? Miksi hänellä ei edelleenkään ole lääkärinoikeuksia Britanniassa, jos hän kerran muka pystyy todistamaan, että hän ei ole harrastanut tieteellistä vilppiä, eikä myöskään epäeettistä lääkärinammatin harjoittamista (autistisille lapsille tehdyt tarpeettomat ja ilman eettisen lautakunnan hyväksyntää tehdyt invasiiviset toimenpiteet kuten kolonoskopiat ja lannepistot) ?

   Poista