tiistaina, joulukuuta 23, 2014

Turpaduunarin terveysohje numero 4

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa 4. ohje. Tämän viikon teemana on: HUOLEHDI ITSESTÄSI
Turpaduunari Christer Sundqvist jakaa terveysohjeita terveystietoisille ihmisille. Ohjeita tulee kerran viikossa niin kauan kuin niitä riittää. Arvioni mukaan varastossani on terveysohjeita noin kymmenen vuoden jakelua varten.
Osa terveysohjeista on jaossa ilmaiseksi ja ilmestymispäivänä ne ovat jakelussa myös sosiaalisen median välityksellä. Osa terveysohjeista on maksullisia. Voit varmistaa kaikkien terveysohjeiden saannin sähköpostiisi myöhemmin ilmoitettavaa maksua vastaan (ainakin 6 ensimmäistä terveysohjetta ovat ilmaiseksi jaossa).
52 terveysohjetta vuodessa – kerää koko sarja!
Maksulliset terveysohjeet ovat erityisen kiinnostavia! Maksuttomat/maksulliset terveysohjeet voit tilata lähettämällä tilausviestin sähköpostiin: christer.sundqvist@ravintokirja.fi
Aiemmin ilmestyneet terveysohjeet:
1.12.2014 HANKI TEHOSEKOITIN! http://turpaduunari.blogspot.fi/2014/12/turpaduunarin-terveysohje-numero-1.html
8.12.2014 JUO LAADUKKAITA MARJAMEHUJA!http://turpaduunari.blogspot.fi/2014/12/turpaduunarin-terveysohje-numero-2.html
15.12.2014 JÄTÄ PIKKUISEN VAJAAKSI! http://turpaduunari.blogspot.fi/2014/12/jata-pikkuisen-vajaaksi.html
**********************************************************
Turpaduunarin terveysohje numero 4
Jakelupäivä maanantaina 22.12.2014
HUOLEHDI ITSESTÄSI
Viime viikolla kehotin jättämään vähän vajaaksi työsuoritus, joulusiivous, joululahjojen perässä juokseminen, lenkkeily, salitreenit jne.
Nyt jatketaan jouluviikolle sopivissa merkeissä. Koko tämän viikon ajan kehotan huolehtimaan itsestäsi. Tee mukavia, mieltä ylentäviä tekoja itseäsi kohtaan. Ole armelias itsellesi!
Mikä voisi olla sellainen mieltä ylentävä teko itseäsi kohtaan? Se voi olla jotain ihan pientä. Lumessa ja tuiskussa tehdyn lenkin jälkeen nauti kuumasta suihkusta. Istu hetken aikaa lempituolissasi ja mieti mitä kaikkea hyvää elämä on tuonut tullessaan!
Psykologi ja psykoterapeutti Arto Pietikäinen on kirjoittanut kaksi upeaa kirjaa, joita suosittelen lainaamaan kirjastosta tai hankkimaan kirjakaupasta. Toinen niistä on nimeltään ”Joustava mieli”, toinen on äskettäin ilmestynyt ”Kohti arvoistasi”. Lainaan Pietikäiseltä yhden harjoitusidean, jota sovellan nyt omaperäiseen tyyliini tässä terveysohjeessa. Auttakoon se harjoitus paremmin huolehtimaan itsestäsi.
Harjoitus alkaa nyt!
Tee tämän viikon aikana tietoisesti itsellesi jotain hyvää. Jotain sellaista, joka jää mieleen lempeyden tekona itsellesi. Ole terveellä tavalla itsekäs! Nyt on itsetietoisen lempeyden hetki!
On se sitten mielielokuvan katsominen kuudetta kertaa, konsertissa käynti, raikas metsälenkki tms., kirjaa se luetteloosi helposti toteutettavana ja toistettavana mielitekona. Mieti olisiko jotain muuta mielessäsi, jonka voisit joskus toteuttaa. Kun seuraavan kerran tarvitset itsehoivaa ja huolenpitoa terveyttäsi silmälläpitäen, katso silloin kokoamaasi listaa ja toteuta listalla oleva mieliteko!
Miten pitkä lista sinulla on? 10, 30 vai 50 mielitekoa? Onko sinulla jokin mieliteko, jonka haluat jakaa muille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti