maanantaina, joulukuuta 15, 2014

Turpaduunarin terveysohje numero 3

Turpaduunarin terveysohjeet
Tämän viikon teemana on: JÄTÄ PIKKUISEN VAJAAKSI!
Turpaduunari Christer Sundqvist jakaa terveysohjeita terveystietoisille ihmisille. Ohjeita tulee kerran viikossa niin kauan kuin niitä riittää. Arvioni mukaan varastossani on terveysohjeita noin kymmenen vuoden jakelua varten.
Osa terveysohjeista on jaossa ilmaiseksi ja ilmestymispäivänä ne ovat jakelussa myös sosiaalisen median välityksellä. Osa terveysohjeista on maksullisia. Voit varmistaa kaikkien terveysohjeiden saannin sähköpostiisi myöhemmin ilmoitettavaa maksua vastaan (ainakin 6 ensimmäistä terveysohjetta ovat ilmaiseksi jaossa).
52 terveysohjetta vuodessa – kerää koko sarja!
Maksulliset terveysohjeet ovat erityisen kiinnostavia! Maksuttomat/maksulliset terveysohjeet voit tilata lähettämällä tilausviestin sähköpostiin: christer.sundqvist@ravintokirja.fi
Aiemmin ilmestyneet terveysohjeet:
1.12.2014 HANKI TEHOSEKOITIN! http://turpaduunari.blogspot.fi/2014/12/turpaduunarin-terveysohje-numero-1.html
8.12.2014 JUO LAADUKKAITA MARJAMEHUJA! http://turpaduunari.blogspot.fi/2014/12/turpaduunarin-terveysohje-numero-2.html
**********************************************************
Turpaduunarin terveysohje numero 3
Jakelupäivä maanantaina 15.12.2014
JÄTÄ PIKKUISEN VAJAAKSI!

Jos yrität kaikkesi, se näyttää juuri siltä kuin yrittäisit kaikkesi: väkinäiseltä, raskaalta ja vaikealta. Jätä pikkuisen vajaaksi, vaikka se sotisi kaikkia periaatteitasi vastaan.
Jokaisella meistä on varaa jättää vähän vajaaksi työsuoritus, joulusiivous, joululahjojen perässä juokseminen, lenkkeily, salitreenit jne. Lopputulos on kauniimpi ja se tuntuu paremmalta.
Terveystietoinen nauttii siitä, että saa tämän viikon jättää kaiken vähän vajaaksi! Filosofian tohtorin luvalla!
Töissä ei tarvita 100 prosentin suorituksiasi ihan joka viikko. Riittää kun jätät työt tällä viikolla vähän vajaaksi. Omaa terveyttäsi ajatellen on hyvä ottaa vähän rennommin, edes tämän viikon.
Joulusiivouksessa on sellainen stressin paikka monella, että oksat pois! Paikat saa jouluna siistiksi vähän pienemmälläkin tohinalla. Säästä voimiasi. Nauti siitä, että tulee riittävän siistiä.
Joululahjoja saa muualtakin kuin ruuhkaisista ostoskeskuksista. Mitä jos tänä vuonna ostaisit ainakin osan joululahjoistasi tutulta yrittäjältä, jonka olemassaolo pitkälti voi olla joulumyynnin varassa? Teet tuon yrittäjän tosi iloiseksi ja lahjan saaja saattaa ilahtua tosi paljon persoonallisemmasta lahjasta.
Hellitä hieman lenkkipolulla ja kuntosalissa. Et ehkä ole tähtäämässä olympialaisiin, vaan tarkoituksena on pitää yllä hyvää terveyskuntoa. Kunto nousee pienemmälläkin teholla. Tarkkaile luontoa, kuuntele metsän ääniä, katso muita kuntoilijoita tutussa salissasi, juttele, viihdy sekä itsesi että muiden kanssa.
Ota rennosti, edes tämän viikon verran!

1 kommentti:

  1. On tullut huomattua kyllä tehokkaaksi tuo työkeino, varsinkin pahimman sesongin ulkopuolella pitemmän päälle kannattavaksi tuleekin vähän ottaa rennommin välillä.

    VastaaPoista