maanantaina, joulukuuta 01, 2014

Turpaduunarin terveysohje numero 1

Turpaduunarin terveysohjeet


Turpaduunari Christer Sundqvist aloittaa terveysohjeiden jakamisen terveystietoisille ihmisille. Ohjeita tulee kerran viikossa niin kauan kuin niitä riittää. Arvioni mukaan varastossani on terveysohjeita noin kymmenen vuoden jakelua varten.

Osa terveysohjeista on jaossa ilmaiseksi ja ilmestymispäivänä ne ovat jakelussa myös sosiaalisen median välityksellä. Osa terveysohjeista on maksullisia. Voit varmistaa kaikkien terveysohjeiden saannin sähköpostiisi myöhemmin ilmoitettavaa maksua vastaan (ainakin 6 ensimmäistä terveysohjetta ovat ilmaisia ja jatkossa myös noin joka neljäs terveysohje on jaossa ilmaiseksi).

52 terveysohjetta vuodessa – kerää koko sarja!

Maksulliset terveysohjeet ovat erityisen kiinnostavia! Maksuttomat/maksulliset terveysohjeet voit tilata lähettämällä tilausviestin sähköpostiin: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

**********************************************************

Turpaduunarin terveysohje numero 1
Jakelupäivä maanantaina 1.12.2014

HANKI TEHOSEKOITIN!
Helpoin tapa nauttia päivittäin riittävä määrä vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä, on hankkia itselleen tehosekoitin (blenderi). Vain syöty vihannes, juures, marja ja hedelmä auttaa sinut pysymään terveenä! Tehosekoittimeen voi heittää nuo ainekset sopivan nestemäärän kera ja tuloksena on juotava, terveellinen ruokaisa annos. On aika vaikea epäonnistua, sillä kokemus on osoittanut, että kaikenlaisista laadukkaista raaka-aineista saa pienen harjoittelun jälkeen todella maistuvia pirtelöitä.

Hyvät tehosekoittimet ovat aika kalliita (400-700 euroa), mutta ihan kelvollisen tehosekoittimen voi saada alle 100 eurollakin. Itse käytän VitaMix TNC5200 -laitetta. Sitä on sanottu maailman parhaaksi tehosekoittimeksi. Itse hankin tuon laitteen Raakapuodista (http://www.raakapuoti.fi/). Suosittelen.

Tässä yksi maistuva ja terveellinen pirtelö-ohje kokeiltavaksi:

SYDÄMELLÄ-SMOOTHIE
(Hyvinkään luomukauppa Villiversosta tätä saa, suosittelen! http://villiverso.fi/ ; Jussintori, Hämeenkatu 3, 05800 Hyvinkää, puh: +358 50 366 4507 ; aukioloajat: ma-pe 10-19, la 10-16)

RESEPTI  (1 annos)

Pohjana on:
raikas vesi, 1 dl
kookosvesi, 1 dl
2 jääpalaa (sekoituksen kuumenemista estetään näillä)
ripaus suolaa (Black Lava tmv. laadukas suola)

Sydämellä ainesosat:
mansikkaa, 1 rkl (jauheena tai tuoreena)
macadamiapähkinää, 1 rkl
viikuna, 2 kpl (kuivattu)
inkivääriä, 1 cm pala juuresta
heraproteiini, 30 g (vaihtoehtona voi olla riisi- tai herneproteiini)
punajuurimehu, ½ rkl
vaniljajauhetta, ½ maustemittaa (0,5 ml)

Sekoita tehosekoittimella! Nauti!

Lisää reseptejä löydät täältä: http://turpaduunari.blogspot.fi/2014/12/turpaduunarin-terveysohje-numero-1.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti