torstaina, marraskuuta 10, 2011

Pirteitä ravitsemusaiheisia blogeja

***

10.11.2011 täällä oli 154 ravitsemusaiheista blogia. Uusin blogi on lääkäri Pyry Suonsivun blogi. Käykää kurkkaamassa tätäkin blogia! Puuttuuko Sinun blogisi listalta? 


Löydä ravitsemusblogien kiehtova maailma! Luokittelussa on käytetty huumoria. Uusin luokka on nuorten bloggaajien lähes raivokkaan suloisesti esille tuoma terveysviesti "uusista" superfoodeista ja muista kotkotuksista. Ne ovat niitä uusia Staroja, joita Suomen nuoriso tarvitsee!

Kirjoitettu alunperin 21.11.2006, sen jälkeen useita päivityksiä, joista viimeisin 10.11.2011. Veteraaniurheilija -blogi taitaa olla ykkösvalintasi, kun haluat tietää lisää ravitsemuksesta. Valittiinhan Veteraaniurheilijan blogi vuonna 2010 Suomen parhaaksi terveysblogiksi. Myös vuonna 2011 ykkösenä oli Veteraaniurheilijan blogi!TERVEYSBLOGIEN PÄIVITETTY TOP 10 -LISTA SUOMESSA KESÄKUUSSA 2011Luettelostani löydät pirteitä, hauskoja, kaupallisia, ei-kaupallisia, tosikkomaisia, ärsyttäviä, hyödyllisiä ja ehkä muutokseen houkuttelevia blogeja. Pidä tämä blogikirjoitukseni visusti tallessa ja palaa siihen usein, ehkä jok'ikinen päivä. Jää koukkuun! Lue lisää! Inspiroidu blogikirjoituksista! Koe uuden sosiaalisen median ulottuvuus omassa elämässäsi! Hoida terveyttäsi! Syö oikein!


Blogi on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit ovat helposti löydettävissä (yleensä sivun yläreunassa), ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta.

Blogissa on mahdollista julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvien, videokuvan tai äänen muodossa. Tiedon esityksessä blogeille tunnusomaista muihin www-sivuihin verrattuna on ajan, linkityksen ja henkilökohtaisen näkökulman painotus. Muita tunnusomaisia piirteitä blogeille on kommentointimahdollisuus ja RSS- tai Atom-syötteet, joiden avulla voidaan helposti ohjelmallisesti seurata ja levittää blogin sisältöä.

Uusia ravitsemusaiheisia blogeja syntyy ja kuolee. Jos haluaa lukea ravitsemuksesta muualla kuin täällä minun sivustossani, voi käydä kurkkaamassa muita aikaansaannoksia.

Yliopistossa

Aamiainen ruohikolla. Ravintoneuvoja Juhana Harju markkinoi täällä kirjojansa ja kirjoittelee ravintojuttujaan. Välillä ihan hyvääkin asiaa.

Dr. Dahlqvists blogg. Lääkäri Annika Dahlqvist on hiilihydraattitietoisuuden vankka suosija ja tavattoman suosittu henkilö Ruotsissa. Hän on tuonut Ruotsiin käsitteen LCHF (Low Carb, High Fat). Tämän rohkean naisen kirjoittelua kannattaa seurata, mutta ihan kaikkea ei välttämättä tarvitse uskoa. Hän kirjoitti aiemmin blogiaan Passagen -sivustolla.

Flo Food. Nina Westerback kirjoittaa asiantuntevasti ja pirteästi aidosta ruoasta. Ruotsinkielellä.

Ge plats för livets goda. Ravintovalmentaja Katarina Holm-Johansson kirjoittaa virallisten oppien mukaista tekstiä. Ruotsinkielinen. On ollut aika pitkään kirjoitustauolla.

Ihan tervettä. Yleisradion toimittaja Rita Trötschkes kommentoi asiantuntevaan tapaansa ravitsemukseen ja terveyteen liittyviä ilmiöitä. Suosittelen!

Jussi Riekki. Blogin taustalla häärää kamppailu-urheilua, painonnostoa ja CrossFittia harrastava numeronörtti ja lukutoukka. Kirjoitukset käsittelevät ravitsemusta, liikuntaa ja toiminnallista elämää.

Kort & Gott med Eva Kullenberg. Ruotsalainen ravitsemusterapeutti (virallinen sellainen) Eva Kullenberg puolustaa tässä blogissaan Livsmedelsverketin virallista ruokavaliota. Mielenkiintoista!

Kost och hälsa. Maallikko (?) Johanna Söderlund kirjoittaa asiantuntevasti alan tuoreimmista tutkimuksista. Ruotsinkielinen.

Kostdoktorn. Lääkäri Andreas Eenfeldt on sivustolleen kerännyt huikean ruotsinkielisen tietopaketin ravitsemuksesta ja terveydestä. Ehdoton huippupaikka! Ruotsin suosituin terveysblogi vuonna 2011.

Ollin blogi. Lääketieteen kandidaatti Olli Nevalainen kirjoittaa ravintoasioista kivikautisen ruokavalion näkökulmasta. Kannattaa seurata!

Paulúns. Ruotsissa hyvin tunnettu ravintoguru Fredrik Paulún pitää omaa blogia. Ruotsinkieltä ymmärtävät löytävät täältä paljon mukavia ideoita. Välillä häiritsevän kaupallinen.

Pronutritionist. Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kirjoittaa asiantuntevasti ravitsemuksesta ja terveydestä. Suomen ja Lontoon murteella. Suosittelen.

Pyry Suonsivu. Raahelainen lääkäri kirjoittaa rohkean tuntuisesti lääkäri Antti Heikkilää myötäilevää tarinaa.

Pullapoliisin elämää. Ravitsemusterapeutti Anette Palssan blogi.

Pöperöproffa. Patrik Borg on ravitsemusasiantuntija, joka seikkailee tutkimuksen, asiakastyön ja erilaisten asiantuntijatehtävien välimaastossa. Tämä blogi on tuuletuspaikka niille ajatuksille joita Patrik ei pääse muuten esittämään eli pohjimmiltaan tämä on Patrikin paikka päteä, kysellä ja oppia.

Ravitsemusuutiset. Janne Huovila on perustanut todella hienon "lehden", jossa on tutkittua ravitsemustietoa tuoreeltaan. Suosittelen lämpimästi!

Saska Tuomasjukka. Vihreiden toivo Paimiossa kirjoittaa välillä ravitsemuksesta. Aavistuksen kallellaan siihen suuntaan, että valtion sapuskat eivät ole parhaat mahdolliset. Harvardin suunnasta saadaan apua ja tarvittaessa löytyy ymmärrystä vaihtoehtoisillekin ravintoratkaisuille. Oli mukana Suomen Akatemian hiilihydraattikeskustelussa 9.2.2009.

Terve! Professori Pentti Huovinen kirjoittaa terveydestä. Virallisesti. Harvoin.

Tosiruoka. Nina Westerback kirjoittaa tosimeiningillä aidosta ruoasta. Hän kehottaa syömään ruokaa, jota varten ihminen on luotu. Ota selvää millaista sellainen ruoka on!

Eläkkeellä

Timo Kuuselan blogi. Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä. Kannattaa tutustua!

Nousevia Staroja Suomen foodi-skenellä!

Appelsiineja Hunajaa. Raw-meininkiä niin paljon, että tällainen vanha kalkkis (veteraaniurheilija) menee ihan sekaisin. Nuoriso saa mieluusti ottaa mallia, sillä on tässä blogissa suositeltu foodi 100x terveellisempää kuin pikaruoka-shitti.

Fuel from nature. Suklaaguru Jaakko Halmetojan blogi. Supereiden superi! Tästä ottakaa mallia Suomen nuoriso (ja niin te otattekin!)

HelloHelene. Helene asuu Helsingin keskustassa. Hän on päätoimisesti töissä sosiaalisen median toimistossa ja on valmistunut ihan oikeissa kouluissa. Hän päätti jättää taakseen epäterveellisen elämänsä ja otti selvää terveellisemmästä elämäntaipaleesta. Hän kertoo siitä blogissaan.

Liekeissä. Tässä ollaan sananmukaisesti liekeissä. Pessi Peura on vauhdissa. Suosittelen.

Mene ja tiedä. Kaikenkainen shitti korvataan tässä blogissa kunnon foodeilla. Meno on villiä!

Moments. Nuorison trendejä pursuava blogi. On raw-meininkiä ja superfoodismia ja kova meno päällä.

Mustikkatyttö Macamaassa. Terveestä, mahdollisimman luonnollisesta elämästä ja hyvinvoinnista kiinnostunut nainen ja äiti Keski-Uudenmaan seutuvilta. Luonto, luomu, superfoodit, klassinen homeopatia, psykologia ja runous kiehtovat häntä.

Raakaravintoa. Oikea raakaravintovalmentaja Mea Salo pitää tässä paikassa blogia.

Syömisen iloa. Rawfoodskenen suuria tähtiä. Suosittelen!

Terveellisen elämäntavan puolesta. Viher-Tuomo julistaa vihreätä evankeliumiaan halukkaille sieluille.

Viidakkomies. Opiskelija Olli Posti toivottaa blogissaan tervetulleeksi Tarzanin maailmaan! Saat seurata miten nyky-Tarzan elää, syö ja liikkuu. Lukijamäärän ja kiinnostuksen kasvaessa hän paljastaa parhaita salaisuuksiaan, joilla voi sitten nostaa suorituskykynsä viidakkomiehen tasolle! Hän pitää sekavia luentoja ja tekee liukuhihnalla käsittämättömän kömpelöitä videoita, mutta kompensoi nämä puutteet valtavalla innolla.

Villivihanneksia. Suvi bloggaa luonnonläheisestä elämästä kaupungissa (ja mahdollisimman usein maallakin). Matkalla ilon, rakkauden ja runsauden täyttämässä elämässä.

Ammattikoulussa

Aliravitsemus. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti mm. laitospotilaan aliravitsemuksesta. Hänellä on lääkärinkoulutus Suomesta ja Dietetiikan kursseja hän on käynyt Göteborgin Yliopistossa 1997, 1998-2001. Viimeiset 4 vuotta hän ei ole ollut aktiivissa lääkärin ammatissa sairaalan seinien sisällä tai poleilla ja harrastaa kirjoittamista kotioloissa.


Anja Nystén. Kirjoittaa arjen kemikaaleista, ekologisuudesta ja kuluttamisesta.

Antti Heikkilän blogi. Ortopedi Antti Heikkilä kirjoittaa värikästä tekstiä. Kaikki eivät ole mielissään aikaansaannoksista.

Broccoli Princess. Kaisa Jaakkolan ylläpitämä terveysblogi. Kirjoittaa lennokasta tekstiä englanniksi ja suomeksi.

Dikarboksyylihapot. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti dikarboksyylihapoista. Kaikkialta niitäkin happoja löytyy!

Fettsyror, rasvahapot. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti rasvahapoista. Et taatusti tiennyt ihan kaikkea ennestään!

Fytiini. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti fytiinien vaikutuksista. Fy fan så mycket information!

Funktionaalinen ravinto. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti terveysvaikutteisesta ravinnosta. Paljon mielenkiintoista tietoa!

Glukoosi. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti mm. glykeemisestä indeksistä. Paljon makeaa tietoa tarjolla! Suosittelen.

Gluteeni. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa keliakiasta. Paljon vatsaa kipristelevää tietoa tarjolla! Suosittelen.

Haaralliset rasvahapot (BCFA). Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti erikoisen kiinnostavista rasvahapoista. Paljon rasvaista tietoa tarjolla! 
Suosittelen.

Highway to Health. Blogin kirjoittaja on Hanna Markuksela, psykologian maisteri ja ravitsemusasiantuntija eli valtakunnan virallinen keittiöpsykologi. Hanna viljelee kirjoituksissaan psykologiaa, ravitsemustiedettä ja käytännön kokemuksia tarkoituksenaan edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Ilon Pisara. Miia Saastamoinen on ravitsemustieteeseen, terveelliseen ravitsemukseen, ruoka-aineisiin, kemikaalien vaikutuksiin ja ruuan valmistukseen perehtynyt ravintoneuvoja. Valtava tiedonjano on tehnyt hänestä ikuisen opiskelijan, jonka suurimmat mielenkiinnonkohteet ovat henkinen kasvu, ekologisuus, luomu ja luonto. Suosittelen!

Jalkapalloilijan ravitsemus. Harvakseltaan päivittyvä Janne Huovilan ravitsemuksen erikoissivu tuleville Litmasille ja muille Hyypiöille on lukemisen arvoinen. Ravitsemustieteen opiskelijalla on näppäimistö hyvin hallinnassa ja hyviä neuvoja satelee tuhka tiheään.

Kannuvalimo. Tässä on turkulaistoimittajien yhteinen blogi, joka seuraa aikaa, havainnoi, kommentoi ja provosoi. Aiheet ovat miehiä myöten; kulttuuria, politiikkaa, Eurooppaa ja muuta maailmaa, ruokaa, tapoja ja ilmiöitä. Sekä tietenkin turkulaisuutta. Kypsää juttua! Suosittelen!

Kemikaalicocktail. Toimittaja Noora Shingler (s. Vanhanen) kirjoittaa oikeasta ravinnosta. Siitä, mikä jää jäljelle, kun karsitaan lisä- ja väriaineet, säilöntäaineet, tuholaismyrkyt, antibiootit, hormonit sekä kaikki se pienellä painettu präntti tuoteselosteessa, jota et ymmärrä.

Kolesteroli. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa kolesterolista. Paljon tietoa!

Kunnon blogi. Tässä blogissa on välillä ihan kunnon asiaa. Välillä houkutellaan syömään oikein terveellisesti.

MemoryMuisti. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa asiantuntevasti mm. muistitoiminnoista. Muista lukea!

Ne elävät vain yhden päivän. Pohdintaa syömishäiriöistä, aineenvaihdunnasta, terveellisestä ruoasta. Tätä sinun kannattaa lukea!

Quinoaa! Heidi on kokenut suuria sisäisiä muutoksia, joita puhtaampi ravinto on edesauttanut. Aiheet käsittelevät ravintomuutoksen lisäksi raakaravintoa, luonnonmukaisuutta, kokonaisvaltaista terveyttä, ayurvedaa sekä tietoisuuden kehittymistä. Suosittelen!

Performance over aesthetics. Innokas fyysiseen fitnekseen suuntautunut valmentaja (Personal Trainer). Hän harjoittelee päälajinaan CrossFit -tyyppistä lajia. Hermis -nimimerkillä hän kirjoittaa usein ravitsemuksesta.

Ravinto- ja energia-aineet. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa ravinnosta sekä perus- että erikoistietoa. Käy kurkkaamassa!

Ravintomedia. Mahtipontisen bloginimen taakse kätkeytyy nuori ravitsemustieteen opiskelija, Juuso Reinikainen. Suosittelen hänen sivujaan!

Rikkiä kipuun. Mikko Oinonen lukee tiedeuutisia ja kommentoi niitä railakkaasti. Esimerkki: "Sen lisäksi, että monet lääkeaineet ovat myrkyllisiä, ne saattavat luoda niitä puutostiloja, jotka aiheuttivat sairauden, johon lääke on määrätty!" Piristävä poikkeus, sillä tavalla että ilmoittaa reilusti oman nimensä. On kirjoittanut viimeksi aika paljon mielenkiintoista tarinaa kivusta.

Swanfly. Nuori nainen kirjoittaa viisaasti ravinnosta. Hän on löytänyt paljon hyvää rasvoissa ja proteiineissa. Ai, että minä tykkään tästä blogista!

Tauriini. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa tauriinista. Paljon mielenkiintoista luettavaa!

Uutta viruksista. Ruotsissa asuva suomalainen lääkäri kirjoittaa myös viruksista. Älä syö viruksia turhaan! Käy kurkkaamassa näitäkin tekstejä!

Varpu Tavi. Varpu on valistunut maallikko ravintoasioissa, joka kirjoittaa huoliteltua suomenkieltä. Suosittelen.

Verkkolehti In Medias Res. Tämä on toimittaja Kirsi Myllyniemen kantaa ottava blogi. Usein hän käsittelee täällä ravitsemus- ja terveysaiheita ehkä kypsimmällä mahdollisella tavalla. Ainoa asia mistä Kirsin saa suuttumaan, on hiilihydraattitietoisuudesta (erityisesti VHH:sta) puhuminen ja kirjoittaminen myönteiseen sävyyn. Kirsi ei kuulu noihin porukoihin, kunnioitetaan sitä. Lukekaa ja pohtikaa Kirsin kirjoituksia!

Yksterveysblogi. Tämä on yksi terveysblogi monien muiden joukossa. Raakaravinnon puolesta puhutaan aika vahvasti.

Peruskoulussa

Anna-Leena Härkösen ruokablogi. Anna-Leena on kirjailija ja näyttelijä. Tässä ruokablogissa hän kertoo siitä miten hänen on ollut pakko opetella laittamaan ruokaa.

Elämä käsissämme. Naturmammaksi itseänsä kutsuvalla proviisorilla on tavoitteena kehittää yhteistyötä lääketieteen ja luontaisterapioiden (= CAM-terapiat) välille, kaikkien eri ihmisille löytyvien sopivien hoitojen yhteensovittamiseksi. Hän rakastaa luontoa ja sen parantavaa voimaa! Siksi hän aikoo päästyään eläkkeelle apteekkityöstään jakaa kerryttämiään elämänkokemuksia muille tämän blogin avulla. Luontaisten hoitomuotojen ja ekologisen elämäntavan kannattajana hän haluaa auttaa maapalloa ja sen asukkaita parantamaan niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointiaan myös tuleville sukupolville.

Elämän leipä. Tämän blogin pääpaino tulee olemaan ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Erityisesti luonnonmukainen ravinto ja terveyden hoito ovat kiinnostukseni kohteena. Blogia kirjoittaa Anna, joka on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri. Kaiken oikeasti hyödyllisen ja relevantin tiedon hän on kuitenkin oppinut yliopistomaailman ulkopuolella itse opiskelemalla ja kokeilemalla asioita. Hengelliset asiat ovat Annalle myös tärkeitä, joten välillä hän kirjoittelee myös ajatuksiaan uskosta ja elävästä kristillisyydestä.

Hattis hokkenee. Liikunnalla ja terveellisellä ravinnolla Hattis yrittää tehdä elämästään mielekkäämmän. Tutustumisen arvoista tarinaa. "Tämä blogi on nyt taas hiukan unohtunut kaiken kiireen keskellä", sanotaan blogissa.

Hunajataivas, hunajameri. Jenni pitää omasta mielestään hullua blogia, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Jos siis haluat lämpöä elämääsi kannattaa ehkä vilkaista raakaravinnosta kiinnostunen Jennin blogia. Jenni sanoo: "Kirjoitan mistä huvittaa ja milloin huvittaa, joten blogi sisältää vähän kaikkea: kevyttä hömppää ja joskus vähän rankempaakin juttua. Kaikki kommentit ovat tervetulleita -- myös erimieliset. Tosin vittuiluihin vittuilen toki takaisin."

Jokapäiväistä leipää. Tuntematon kirjoittaja selvittelee huolettomaan tapaansa jokapäiväisiä ruokaan kuuluvia asioita. Kannattaa tutustua!

Keittiökameleontti. Okriina on raakaravinnon syöjä. Hän kirjoittaa ruoasta, josta tulee hyvä olo. Tämä blogi oli ennen muinoin nimeltään Vegaanikahvila.

Limpun blogi
. Linda on 26-vuotias nainen Pirkanmaalta ja hän kertoo arjestansa omassa blogissaan. Blogin keskeisimpiä aiheita ovat terveellinen ruoka, treeni ja muut hyvinvointiin liittyvät asiat. Paljon kivoja juttuja!

Luonnollisesti vapaat. Veli-Matti Lahnala jakaa blogissaan terveystietoa tiedostaville ihmisille.

Manninen Nutraceuticals
. Oululainen liikuntalääketieteilijä Anssi Manninen piilottaa välillä ihan järkevän tuntuisia juttuja mainosten joukkoon. Pääsee ammattikouluun jos vähentää mainostamista.

Mens sana in corpore sano. Saanan tarinapaikka mm. ravinnosta. Hän kertoo miten tehdä parempia valintoja.

Mia Ahinko. Mia kirjoittaa treeneistään ja kisatouhuista (fitnessurheilija). Hän käsittelee myös omaan alaan liittyvää tietoa ja tutkimuksia sekä päättelee lukemansa perusteella miten ihmiselimistö toimii. Isona hänestä tulee fysioterapeuttien kouluttaja.

Myrskynsilmä. Ravitsemuksenkin myrskyihin heittäydytään aika ajoin tässä blogissa.

Naturaali. Kyseessä on Jonna. Hän harrastaa raakaravintoa ja terveellistä elämänmenoa.

Nautinnon maksimointia. Elina Kirppu on vaarallinen nainen: "Taiteesta, autoista, ruoasta, viinistä, oluesta, snapseista ja lätkästä tykkäävä nainen pohtii elämän menoa ja haukkuu puun takaa." Lisäksi hän kävelee pitkiä matkoja. Piristäviä kirjoituksia. Päivittää blogiaan tosi harvoin.

Omakohtaisia kokemuksia. Ihan omista kokemuksistaan kirjoittaa raakaravintoon hurahtanut Omnia.

Omakeho.org. Hyvinvoinnin erikoissivusto ainakin bloginkirjoittajan omasta mielestä.

Pastanjauhantaa. Oululainen pariskunta kokkaa ja bloggaa. Tosi monipuoliset ja värikkäät sivut.

Poikamiehen ruokavalio. Taloustieteitä opiskeleva Veli-Matti Lahnala ja opiskelijan renttu (oma ilmaisu) "Trump" selostavat havaintojaan terveellisestä ruoasta. Täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että aika sekaista touhua on tarjolla, mutta sellaista poikamiehillä tahtoo olla. Ei ole päivittynyt ihan viime vuosina.

Raakaruoka. Tässä blogissa kunnioitetaan raakaravintoa. Kirjoittajina Elina ja Ulla, jotka ovat terveystutkijoita ja laajapohjaisesti ravitsemuksesta kiinnostuneita.

Ruokapäiväkirjat. Tässä on nirso kasvissyöjä tasapainoilemassa ruokansa kanssa.

Sokeripala. Kirjallisuusblogi joka haluaisi olla kakkublogi. Tätä blogia kirjoittaa Minna Supinen Helsingistä. Hakeutunut tuottavampiin hommeleihin kuin blogikirjoittelu.

VHH-123. Tämä on vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle omistettu blogi, jota ylläpitää nimeltä mainitsematon henkilö. Se on helppolukuinen ja täynnä tietoa tästä nykyään niin suositusta ruokavaliosta. Se pyrkii pysymään aina ajan hermolla.

Volgansieni. Nina Laaksonen on innostunut volgansienistä. Kirjoittaa tästä omakustanteisia kirjoja ja bloggaa.


Päiväkodissa

4kk - Työnnä sitä! Neljän kuukauden aikana pistetään kunto- ja terveysasiat järjestykseen. Ainakin jos on uskomista tähän tuntemattomaan blogikirjoittajaan. Ja miksi ei olisi?

Going on the hard road. Nuori syömishäiriöinen tyttö käy läpi suhdettaan ruokaan ja liikuntaan.

HaLo - Pieni aikuinen. Erään lastenohjaajan tavoite on jakaa omia kokemuksiaan blogissa. Hän kertoo mm. terveysvaivojen parannuskeinoista luonnollisin keinoin, raakaravinnon vaikutuksista omakohtaisesti, jakaa informaatiota siitä miten voimme jokainen kohentaa elämämme laatua pienin askelin sekä jakaa kokemuksia luonnonkosmetiikasta. Hän hakee raakaravinnolla apua lähes kroonistuneeseen migreeniin, kivuliaisiin kuukautisiin, lihassärkyihin sekä väsymykseen.

Helmin HeVi-osasto. Kirjoittaja on 18-vuotias opiskelija, joka kirjoittaa ruokablogia. Heviosastolla laitellaan kasvispainotteista ruokaa. Blogissa voi myös esiintyä yleistä pohdiskelua teeman 'ruoka' ympärillä.

Hulkki. Tätä blogia kirjoittaa Utti Hietala, joka joskus haluaa olla täynnä muskeleita. Kisadieettejä on kiva lukea.

Karpin maailma. Vähähiilihydraattista dieettiä noudatteleva kirjoittaa ruokavalinnoistaan. Kevytruokia täältä on turha etsiä.

Kasviksena Belgiassa. Vegetaarista tarinaa Belgiasta.

Kehonrakennus blogi. Täällä on vähän tietoa ravitsemuksesta lihaksillaan pullisteleville.

Kemikaalikimara. Anja Nystén on kemiantekniikan diplomi-insinööri ja työskentelee ympäristöalan yrityksessä. Kirjoittaa blogia kemikaaleista ja niitähän tunnetusti on ruoassa yllin kyllin.

Kermaomena. Iisa on kovasti kiinnostunut laadukkaasta luomuruoasta ja syön myös mm. voita ja kermaa. Viisasta.

Kosmoksen blogi. Tuntemattoman blogikirjoittajan mukaan olemme osa kosmosta. Hän pyytää mukaan ihmettelemään olemassaolon tarkoitusta. Välillä mielenkiintoista tarinaa ravinnosta.

Leikkikenttäni. Danielalla on tarjolla tajunnanvirtaa elämästä ja elämänmuutoksesta.

(my) Blue cafe. Xylitol -nimimerkillä kirjoittava tyttö löytää joskus asiaa ravitsemuksestakin.

Peikkojen maailmassa. Kaisu kirjoittaa ja nauttii elävästä ravinnosta.

Ruoka ja näyttöön perustuva ravitsemustiede. Minulle tuntematon Tommy Löwendahl tarjoaa näyttöön perustuvia vastauksia ruokavalioista, ravintoaineista ja niihin liittyvistä riskeistä. Tieto kehittyy ja muuttuu eivätkä nämä artikkelit ole Tommyn omia, vaan hän kokoaa jutut useista erilaisista tutkimuksista. Hän toivoo perusteltua kritiikkiä. Tätä pitää hänelle tarjota!

Sannulin Blogi. Sannuli on wannabe fitnesstyttö, joka treenaa ahkerasti, kokkaa luovasti ja opiskelee aina kun jaksaa ja aika antaa periksi. Hän tuli fitnessmalli -09 kisassa kolmanneksi. Tavoitteena on siirtyä fitnessmallista body fitnessiin lähivuosina!

Taikametsä. Ihmeelliseen ja värikkääseen taikametsään meidät vie nuori, tuntematon nainen. Tarinaa on ravintolisistä, raakaravinnosta ja kosmetiikasta.

Treeni ja ravinto. Nimimerkki Mikun pirtietä kirjoituksia laihdutuksesta ja treenistä löytyy täältä.

Treeni ja ruokavalio. Tuntematon kirjoittaja (Laukkanen?) elää kalorivajeessa, vähillä hiilihydraateilla ja harjoittelee varsin ahkerasti. Miten hommat sujuvat? Aika hyvin.

Unelmia terveellisestä elämästä. Laihdutusblogeja on pilvin pimein enkä niitä juurikaan tähän listaani kelpuuta. Tämä pääse mukaan koska se pohtii ravitsemusta ja terveellistä elämää hieman enemmän kuin mittanauhan lukemaa.

Vale. Tässä blogissa ei ehkä kerrota valheita. Sen sijaan blogista löytyy ihan oikeasti järkeväntuntuista tajunnanvirtaa raakaravinnosta, superfoodeista ja muusta jännästä ruokaan liittyvästä.

Voisilmäpeliä. Eeva Kolu on 23-vuotias opiskelija ja harrastelijakokki, joka syö aina rusinat pullasta ja sokerit pohjalta. Tässä blogissa kokeillaan enimmäkseen yksinkertaisia, mutta silti jokapäiväisestä leivästä poikkeavia ohjeita. Hän on juuri palannut Marokon reissulta.

Synnytysosastolla

Chiliä & Suklaata. Kokkaamiseen vasta hetki sitten hurahtanut 22-vuotias urheilijanainen opettelee blogin pitoa ja ennen kaikkea ruoan laittoa.

Geek gone raw. Raakaravinnosta kirjoitellaan tässä asiantuntevasti Lontoon murteella. Aletheia on Suomesta.

Katsahteluita
. Ihmisen ravitsemus on kiinnostava asia, sanoo Oili Marjatta. Terveyden edistäminen on myös kiinnostava asia. Sitä kiinnostavammaksi ne muuttuvat mitä vanhemmaksi itse tulee. Blogissaan Oili Marjatta luo katsahduksia aiheeseen. Subjektiivisesti ja vain omasta näkökulmastaan. Hän on päätynyt hangoittelemaan virallisterveellistä ja kaikkia yksilöitä koskevaa yleistettyä ajattelua vastaan. Ruoan valmistus ei ole välttämätön jokapäiväinen rutiini vaan tie parempaan terveyteen - mielen ja ruumiin!

Kissa pöydällä. Ensin kasvisruokaa, sitten karppausta, nyt elävää ruokaa ja superfoodia. Mitä tästäkin seuraa?

Kokonaisvaltainen Menestys. Aiheet vaihtelevat terveydestä ravintoon, politiikasta pörssiin. Meille voi myydä vaarallisia elintarvikkeita, kunhan vain tämä hulluus jatkaa pyörimistä ja firmat tuottavat voittoa. Tästä harhasta on Timo Ylä-Soininmäen mukaan mahdollista päästä ulos, mutta se vaatii paljon rohkeutta, vaivaa, tietoa ja myös rahaa.

Luomuidylli blogi. Turun uusi luomukauppa on myös blogituulella.

Mirian. Mirian hurahtaa välillä ihan sivuraiteille näissä ravintoasioissa. Hän etsii sellaista terveellistä ja tasapainoista elämää. Kertoo varmasti meille kaikille sitten kun se löytyy. Blogi on ollut pitkään tauolla.

pieniä Asioita. Ebediyen -nimimerkillä kirjoittava henkilö on ravitsemuksesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kirjallisuudesta sekä elokuvista kiinnostunut diabeetikkonainen vuosimallia -81 matkalla kohti mielenrauhaa! :-)

Prinsessakeittiö. Veera Rusanen kokkailee ja kirjoittaa ruoasta.

Raakaravinto. Joitakin linkkejä ruoasta joka syödään raakana.

Rakas Blogi. Opiskelijatytteli kokkaa yksinkertaista VHH-ruokaa itselleen ja saman katon alla asuvalle Ukkelille. Samalla haetaan yrityksen ja erehdyksen kautta sitä omalle keholle sopivinta ruokavaliota, etsitään tutkittua tietoa ravitsemuksesta ja yritetään saada opintotuki riittämään kuun loppuun. Raaka-aineet valitaan opiskelijabudjetin rajoissa, joten pakastevihannekset ja kananmunat ovat pop. Sokeria ja E-koodeja vältellään mahdollisuuksien mukaan, mutta ei fanaattisesti. Rasvaisia lihoja suositaan, voita käytetään reilusti. Pottua, pastaa, riisiä ja leipää syödään silloin tällöin kohtuudella.

Ravitsemusaktivisti. Tämä aktivisti seuraa ruoka-asioita ja vaahtoaa helposti. Tarjoaa sillisalaattia, nuuskii, pilkkoo ja höyryää. Vaikea sanoa, tuleeko siitä mitään.

Sanoja lautaselta. Kolmekymppiä kolkutteleva arjen rakastaja ruotii ravitsemuskeskustelua.

Suksihiihtelyä. Vastaisku sauvakävelylle. Tässä blogissa on myös keskustelua ravitsemuksesta.

Terveeksi ravinnolla. Tuntematon kirjoittaja on aloittanut täällä kaikenlaisen ravitsemustiedon välityksen. Pitää yksityisajattelija, ortopedi Antti Heikkilää suuressa arvossa. Seurataan tilannetta.

Vuosi ilman roskista. Eko-Joni päättää lopettaa roskien viennin vuodeksi? Täyttyykö asunto jätteestä ja saako hän lopulta häädöt hullun paperein? Se jää nähtäväksi, ja tämä blogi käsittelee näitä tapahtumia seuraavan 365 vuorokauden aikana. Hän uskon tämän projektin opettavan paljon kestävästä elämäntavasta, sekä kouluttavan häntä itseään että toivottavasti myös muita. Tervetuloa seuraamaan myös mitä Eko-Joni syö! Ei varmaankaan valmisruokia?

Vuosi Vegaanina. Perheenäiti Jantunen on helsinkiläinen elintarviketieteilijä, joka päättää kokeilla pysyykö hengissä pelkällä vegaaniruoalla.

Äijädieetti. Tuntematon kirjoittaja on paljastanut Äijädieetin salaisuudet. Sillä laihtuu kuulemma takuuvarmasti.

Piilossa

Kelle kertoisin. Täällä on välillä ihanan sekavaa ravintotarinaa. Ei meidän kaikkien tarvitse seistä ruodussa, siististi ja oikein asioista kirjoitellen. Vaihtelua löytyy täältä. Legendaarisia heittoja: "viiliä. Just äsken. Hyi, hemmetti! Hirveetä limaa." "Tekis mieli vetää perseet!" " Grrrr... mä en haluais langeta, mutta jos mulle ei ole tässä elämässä tarjolla mitään muuta kuin lankeemuksia, niin who can help!?" Blogi on tällä hetkellä suojattu salasanalla.

Motivaatioblogi. Tuntematon nuori nainen kutsuu itseään blogikonkariksi ja kirjoittaa mm. elämästä, ravitsemuksesta ja terveydestä. Meni yllättäen piiloon keväällä 2009.

Opiskelun anatomiaa ja ihmiselimistön ihmeellisyyksiä
. Janne Huovila opiskeli ravitsemustieteitä ja kirjoitteli hauskasti häntä kiinnostavista asioista. On nyt lakannut ilmestymästä, mutta Jannen työ jatkuu Ravitsemusuutiset -blogissa.

Ravinto ja terveys. Sivuja ylläpitää laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen. Täällä on vain tutkittuun tietoon perustuvaa luettavaa. Ei enää päivity. Katso Pronutritionist!

Soturiblogi. Nyt paukkuu ja räiskyy synnytysosastolla. Kahvakuulia lentelee ilmassa. Sotaisaa dieettiä! Bloggaamisessa on ollut pitkä tauko.

Ultrajuttu. Kauhean pitkiä matkoja juostaan tässä blogissa ja yritetään virittää keskustelua mm. rasvoista. Eihän siitä mitään tule. Suomalainen ei puhu eikä pussaa. Viime aikoina ultrajuoksija ei ole edes kirjoitellut.

Sairaalassa

Sirontaa keulassa. On ehdotettu, että tämä blogi sijoitettaisiin ravitsemusohjeidensa takia hautausmaalle. Lepää nyt siellä sairaalassa toistaiseksi, ennen kuin jonakin päivänä sinut sieltä kannetaan kotiin tervehtymään. Minä pidän tämän blogin räväkästä kielenkäytöstä: "Kaikki tiet vievät helvettiin, toteaa vanha smoolantilainen sananlasku. Nykyoloissa, uudemman teleologisen selitysopin mukaan sinnekin pitää pyrkiä. Onko Currículum Vitaesi valmis?"

Terveys on Ma.gnolia. Kyseessä on maallikko (?) Matti Narkian kunnianhimoinen tavoite kerätä suomenkielisiä terveys-, ravitsemus- ja liikunta-aiheisia linkkejä. Sivustossa on ollut käyttöhäiriöitä viime aikoina.

Kuolleita

Anniina tigruksi. Harvakseltaan tekstiä tuottanut pirteä Anniina reippaili oikein Personal Trainerin opastuksella ja söi mahdottoman terveellisesti. Lukekaa esimerkiksi tästä mitä hän pitää terveellisenä ruokana. Pirteä sivu. Viimeksi päivittynyt 30.10.2005.

Hayrake. Bodyfitness urheilulajia harrastava nainen kertoi kokemuksiaan tämän elimistölle tosi rankan urheilulajin harjoittelusta ja ravitsemuksesta. Kunnes tappoi ainakin bloginsa.

Hyvän Olon Blogi. Tähän tuli kirjoituksia hyvästä olosta kiinnostuneille. Hyv' on olla, Hyvon yllä, sanon minä mainosnikkariystäväni synnyttämillä legendaarisilla sanoilla. Päivittynyt viimeksi 2.9.2006, R.I.P.

Kaisa Jaakkola. Oikein pirteä body fitness urheilija synnytti tekstiä Fast F Sport-yrityksen sivuilla. Ei enää päivity. Katso Broccoli Princess!

LAIHDU! Kirjailija Varpu Tavin oma laihdutusblogi ei enää ilmesty ainakaan tässä osoitteessa.

Maku
. Oli aikanaan makuasia mitä mieltä tästä kaupallisesta blogista oli. Lakkasi yllättäen ilmestymästä.

Matkalla kohti Fitnessmalli 2009 - kisoja
. Fitness -urheilija kertoi tässä mm. oman lajinsa ravitsemuksesta ja treenaamisesta. Kolmas sija tuli kisassa - onneksi olkoon! Lopetti tämän blogin ja aloitti uuden.

Mikael Fogelholm -blogi. Huumorimiehenä ystäväni Mikael Fogelholm ymmärtää miksi pistän hänet kuolleiden joukkoon. Mikael on ravitsemuksen raudanluja ammattilainen ja kova maratoonari. Mikael kirjoittaa mm. näin: "Kuntoliikkujia on moninkertaisesti, rasvan käyttö on muuttunut myönteisesti ja hedelmiä ja vihanneksia syödään enemmän kuin aikaisemmin. Tästä huolimatta esimerkiksi lihavuus on yleistynyt ja yleistyy edelleen... Alkoholipolitiikka on tietysti lähiajan surkea esimerkki: aluksi hallitus tekee vastuuttomia päätöksiä alentamalla etenkin väkevän alkoholin veroa ja sitten aletaan syyttää ihmisiä vastuuttomasta ryyppäilystä. Useimmat varmaan haluaisivat olla terveitä. Mutta se ei onnistu sillä, että syytetään vastuuttomuudesta ja että terveyskäyttäytymisestä tehdään kansalaisvelvollisuus. Terveiden elintapojen pitäisi olla kansalaismahdollisuus, ja yhteiskunnan - joka on lisännyt ihmisten vastuunoton tarvetta - on vastavuoroisesti luotava mahdollisuuksia ja kannustettava terveisiin elintapoihin..." Fogelholmilla ei ollut lennokkuutta eduskuntaan saakka vuonna 2007. Blogin ylläpito jäi muitten kiireitten alle. Vahinko.

Keittiövaaka. Liikunta-alan ammattilainen punnitsi Keittiövaaka blogissaan elämäntapoja, kuntoilumuotoja, ravintoasioita ja muita hyvinvointiin liittyviä seikkoja. Vaakaan päätyvien vinkkien, vertailujen ja artikkelien perusteella jokainen pystyi muodostamaan oman käsityksensä siitä, mikä itselle on parasta! Valitettavasti blogikirjoittaja yht'äkkiä lopetti kirjoittamisen.

Luonnon helmassa. Blogia kirjoitti entinen urheilija (uimari Matti Rajakylä), joka muutti elämässään "kaiken". Nyt hän söi 100% raakaravintoa (Raw food) vuoden 2009 alusta alkaen. Sitten Matin blogi otti ja kuoli .

Minä ja Marathon. Tutkija Saarni löysi jo unohtuneen juoksunautinnon ja kirjoitti välillä kovin mukavasti ravitsemuksesta. Tsemppiä juoksuihin! Blogi on haudattu. RIP.

Pentti Huovinen. Kansanterveyslaitoksen professori Pentti Huovinen piti omaa terveysblogia Uusisuomi -verkkolehdessä. Teksti oli tietenkin käypää, virallista ja oikeaoppista. Sittemmin kirjoitusinto loppui kokonaan.

Sweetest Sisters
. Kaksi syömishäiriöistä siskoa purki tuntojaan blogiin. Sisältövaroitus oli aikoinaan paikallaan! Oli nimittäin aika rankkaa tekstiä. Sitten blogi kuoli. R.I.P.

The World is a Tragedy - Terveesti. Täällä nimetön jimmy-kuka-lie kirjoitti viisaan tuntuisesti ravitsemuksesta. Kunnes hänen bloginsa eräänä synkkänä ja tuntemattomana päivänä kuoli.


Toe Hold
. Jussi Riekki on siirtynyt toista blogia kirjoittamaan ja tappanut tämän blogin.


Vyötärö esiin kiitos! Opiskelijatyttö, joka ei ole koskaan ollut tyytyväinen vartaloonsa ja toivoo siihen nyt muutosta, on aikeissa jättää leivän pois ruokavaliosta. Mitähän siitäkin tulee? Tällä hetkellä blogia ei ole olemassa (mennyt sairaalaan?).

Vähähiilihydraattinen ruokavalio. Ylipainoinen mies on vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Tuloksia alkoi näkymään, mutta sitten tulikin kiire haudata blogi. Miksi?

Uudelleensyntyneet!

Ravitsemus ja terveys. Jari Ristiranta on ravitsemuksellisista asioista kiinnostunut maallikko. Suosittelen, mutta samalla huomautan siitä, että Jarilla on tapana olla aika ärsyttävä. Kaikki eivät pidä siitä kun joutuu tilille syömisistään. Meni yllättäen piiloon syksyllä 2009, mutta ihmeiden aika ei ole ohi: vuoden 2010 alussa nähtiin blogin syntyvän uudestaan!


Onko vielä muita ravitsemusaiheisia blogeja? Pistetäänkö joku ammattikouluun? Sairaalaan? Tapetaanko lisää blogeja? Anssi pääsi pois synnytysosastolta! Onko eläkeläisenä hyvä olla, Timo?

Jos kaipaat vain ruoanlaittoon keskittyviä blogeja, voit käydä esimerkiksi täällä:

Lisää kirjoituksia blogeista täällä:

94 kommenttia:

 1. Hienoja kirjoituksia kaikki nuo mainitsemasi. Ehkä hautausmaalle voisi tarjota tätä blogia:
  Sirontaa keulassa.

  Niin sekavaa juttua siellä on ravinnosta aina välillä!!

  http://ok1808.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 2. Mikael Fogelholm on kirjoittanut:
  "Mutta se ei onnistu sillä, että syytetään vastuuttomuudesta ja että terveyskäyttäytymisestä tehdään kansalaisvelvollisuus. Terveiden elintapojen pitäisi olla kansalaismahdollisuus, ja yhteiskunnan - joka on lisännyt ihmisten vastuunoton tarvetta - on vastavuoroisesti luotava mahdollisuuksia ja kannustettava terveisiin elintapoihin..."

  Milloin ravitsemussuosituksissa annetaan näitä mahdollisuuksia terveelliseen ruokavalioon? Moni diabeetikko voi paremmin hiilihydraattien määrä karsimalla ja laatua parantamalla. Vanhukset voivat laitoshoidossa paremmin saadessaan energiatihempää ruokaa. Moni on päässy jojottelulaihdutuksesta, mutta ei suinkaan vähärasvaisella ruokavaliolla.

  Olen samaa mieltä Fogelholmin kanssa. Ihmisillä pitää olla mahdollisuus syödä siten, että voi hyvin - siis suokaa se heille.

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
 3. Satunnainen lukija on taas oikeilla jäljillä. Annetaan ajan kulua ja uuden tutkimustiedon ankkuroitua Valtion ravitsemusneuvottelukunnan tietoisuuteen. Minusta tuntuu, että asioita seurataan siellä yhä kiihtyvällä mielenkiinnolla. Onko Harvardin ruokapyramidi sinusta parempi?

  VastaaPoista
 4. Mitä mieltä olette. Eräs ryhmä on lähettänyt sos. ja terv. ministeriölle aloitteen, että pitää myydä kansalle vähäsuolaisempaa leipää? Minä ainakin joudun tällä vähähiilarisella ruokavaliolla ottamaan lusikalla lisää suolaa, kun tulee muuten ramppeja.

  VastaaPoista
 5. Leipurina olen vähäsuolaisen leivän kannalla. Voihan sen puuttuvan suolan ottaa sitten tarvittaessa vaikka suolatusta graavilohesta tai suolaisesta kinkusta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos maininnasta listassasi!

  Ja kiitos kommentista blogiini, jonka menin vahingossa poistamaan kun muokkasin tekstiä :D

  VastaaPoista
 7. Anonyymit ihmettelevät leivän suolamääriä. Olen varovasti sitä mieltä, että leivän suolamäärät on syytä pitää alhaisina.

  Butterfly tekee hyvää valistustyötä. Säilytä tuo aito ote kirjoitteluusi. Ohjaan omia asiakkaitani blogisi pariin pohtimaan syömiseen liittyviä moninaisia häiriöitään.

  VastaaPoista
 8. Kiitos veteraaniurheilijalle blogini puffaamisesta. :) Olisin kuitenkin halunnut painottaa, että kyseessä on nimenomaan Manninen Nutraceuticals Oy:n blogi, joten mainoksia tulee jatkossakin olemaan mukana. Ei enää elätä isäni pitkät pellot..

  AM

  VastaaPoista
 9. Päätit siis Anssi Manninen jäädä synnytysosastolle?

  VastaaPoista
 10. Hyvä lista, mut sana "pirteitä" joutais pois otsikosta, koska niin moni asia on muuttunut tässä 10 vuoden aikana...

  Minulta kysellään jatkuvasti tiettyjä asioita, joihin en tohdi kommentoida, koska moni on kieltänyt:-(

  VastaaPoista
 11. Hukassa tai tallessa, en tiedä -nimimerkillä esiintynyt, oliko sinulla jokin erityinen blogi mielessä kun noin apeaksi menit pirteyttä aiottuani toimittaa sinulle?

  VastaaPoista
 12. Två av bloggarna på sjukhuset har tydligen råkat dö upptäckte jag (checkade inte övriga länkar). Bra sammanställning annars!

  VastaaPoista
 13. Tack för korrekt genomgång av sjukjournalerna. Två bloggar har begravats.

  VastaaPoista
 14. Siis kun osa blogien pitäjistä on kuolleet - vai kuoleeko pelkkä blogi ilman että kukaan ilmoittaa "poismenosta"?

  Mihin he kuolivat? Tänään askarruttaa muuan lehtiartikkeli, kun neurologi Palo sairasti melanoomaa, hän kuitenkin vietti viimeiset päivänsä neurologian osatolla... melanooma on kai kuitenkin ihosairaus???

  VastaaPoista
 15. Bloginpitäjien kuolinsyytilastoja en ole selvittänyt :-)

  VastaaPoista
 16. Antti-lääkäri pitäisi siirtää sieltä päiväkodista peruskouluun! Kaikki ravinto- ja lääkeaiheiset jutut ovat ihan järkeviä. Joskus taas - onneksi harvoin - tulee yleiseen maailmanmenoon liittyviä juttuja, jolloin minua nolottaa olla Antti-fani. Muistaakseni juuri ensimmäiset blogijutut olivat hirveää sekoilua.

  Kaiken kaikkiaan Antti on kova jätkä! Veteraaniurheilijakin on kova jätkä, mutta vain eri tavalla.

  On hyvä, että edes joku vetää joskus mutkia suoriksi ja sanoo pahasti kolesteroliteoriaan uskovalle eliitille. Ja kuka muu ravintobloggaaja kuin Antti on tonkinut ihmisen sisuksia? Leikkauspuuhia tehneellä on aina erilainen näkökulma ;)

  terveisin: Voimies

  VastaaPoista
 17. Christer,
  ymmärrän hyvin Antti Heikkilä -traumasi, olethan
  itse yrittänyt kalifiksi kalifin paikalle - viimeksi
  diabetesasiassa!
  Lue tuorein Seura ja Iltalehti ja sieltä Tapani Kansan
  parantumisesta diabeteksesta - Heikkilän diabetes-
  kirjan ohjeilla.

  VastaaPoista
 18. Huokaus, taas Anonyymi kommentti.

  Teidän ei tarvitse uskoa minua, mutta syy siihen miksi kompromisseja taidolla etsitään ja sanavalintoja mietitään niin tarkasti puhuttaessa esimerkiksi diabeteksen hoidosta on se, että jotkut yltiöpäiset ison egon omaavat henkilöt täällä Suomessa ovat toiminnallaan tulehduttaneet asiantuntijaverkostojen välisen yhteistyön. Tulehduttaneet ja tehneet mahdottomaksi sellaisen yhteistyön, jolla varmistettaisiin esimerkiksi mahdollisimman tehokas diabeetikon hoito.

  Pääasiallinen syy miksi pidän lääkäri Heikkilän diabeteskirjaa, blogia, muita tekstejä ja puheita koko tiedeyhteisölle ja asioista päättäville tahoille niin tuhoisina on tämä:

  - kun Diabetesliitto pyrkii asialliseen ja tieteelliseen lähestymistapaan omalla osaamisalueellaan, Heikkilä lakkauttaisi ensi töikseen koko liiton, "pyytää poistamaan varmistimet aseista" ja haukkuu Pekka Puskaa ja muita asiantuntijoita sen kuin kerkiää
  - tästä seuraa se ikävä asia, että vaikka Heikkilän sanoma olisi oikea (uskon että hän on monessa asiassa ihan oikeassa!), kukaan asiantuntijataho ei ota häntä vakavasti
  - vaikka Heikkilää vähitellen opittaisiin sietämään, hän on "viiltänyt niin syvät haavat" arvostettuihin tiedemiehiimme, asiantuntijoihin ja asioista päättäviin, että mikäli vain heistä riippuu niin Heikkilä ei tule saamaan mitään kunniaa diabeteksen vaihtoehtoisessa hoidossa
  - tämä on suuri vahinko, sillä pidän todennäköisenä, että jälkipolvemme ihmettelevät aikanaan miksi ei ollut käytössä koko länsimainen tietämys diabeteksen hoidossa pahimman diabetesepidemian aikana ja miksi Heikkilää ei kuunneltu?


  Onnellista olisi jos asiantuntijatahot ja asioista päättävät terveysviranomaisemme mahdollistaisivat monipuolisen ja yksilöllisen diabeteshoidon viipymättä. Ehkä jopa Heikkiläkiukkunsa niellen. Aika näyttää miten tässä käy. Minä antaisin Heikkilälle mahdollisuuden.

  Mitään tarvetta minulla ei ole puhua pahaa Heikkilästä. Päinvastoin. Heikkilän kanssa kontaktit ovat olleet todella aivan liian vähäiset ja yksipuoliset. Heikkilä lopetti kaiken yhteistyön ja haukkui minut perusteellisesti pystyyn sekä yksityisesti että julkisesti. Minä halusin vain auttaa.

  Mielipiteeni diabeteksen hoidosta kumpuaa aidosta halusta edistää mahdollisimman hyvää diabeteksen hoitoa Suomessa.

  Tunnen erään kyvykkään sillanrakentajan, joka voisi pystyä tähän "haavojen hoitoon" ja hoitokäytäntöjen monipuolistamiseen. En luonnollisesti halua häntä mainita nimeltä, sillä se saattaisi vaikeuttaa hänen työtään.

  VastaaPoista
 19. Christer,
  mitäpä jos olisit edes yhden kerran rehellinen!
  Olen seurannut kirjoitteluasi karppaus-, hiilari-
  ja kilpirauhassivustoilla sekä suomi24:ssä. Olet
  etsinyt näistä kaikista yhteisöistä liittolaisia Antti
  Heikkilää vastaa - ja sinut on heitetty ulos!

  Heikkilästä viis - miksi sinä et ole hoitanut asioita
  kuntoon yhdessä Diabetesliiton ja KTL:n tutkijoiden kanssa - kauniissa yhteistyössä?

  Niin miksihän? No siksi, että teoriat eivät toimi, mutta Heikkilän ohjelma toimii.

  VastaaPoista
 20. Veteraaniurheilijan kommentti selvensi Suomen diabetesasiaa minulle huomattavasti.

  Kun taannoin Antti H. lyttäsi Veteraaniurheilijan blogijutullaan, teko oli minulle täysin käsittämätön. Onneksi siitä ei mitään kovin pahaa seurannut ainakaan Veteraaniurheilijalle.

  En voi kuitenkaan niellä tuota Veteraaniurhelijan näkemystä, että Diabetesliitto pyrkisi johonkin asialliseen ja tieteelliseen toimintaan. Liiton tiedotteiden takia olen tätä mieltä. Jo ennen Heikkilän diabeteskirjaa ilmestyi tiedote, jossa sanottiin "ensikäden tietojen" VHH:sta olevan "hälyttäviä". Miten voi olla mahdollista, ettei Liiton lääkäreillä ole tietämystä lääketieteen historiasta, vaan melkein jokainen kaduntallaaja ymmärtää enemmän? Miten muka vasta tällä vuosikymmenellä mystisesti ilmaantuisi "ensikäden" tietoja VHH:sta? Uskomatonta valehtelua.

  Sitten kun se Diabeteskirja ilmestyi, Liitto julkaisi vääristeleviä tiedotteita. Siihen oli lainattu irrallisia lauseita kirjasta, joita sitten taivasteltiin. Koko tiedote oli selvästi tarkkaan mietitty, sillä siinä jotenkin oudon epäsuorasti väitettiin Heikkilän kertoneen kirjassa että ykköstyypin diabeetikot voisivat tuosta vaan lopettaa insuliinin. Mitään tällaista ei kirjassa kerta kaikkiaan sanota, vaikka siinä puhutaankin molemmista diabetestyyppeistä ja lääkkeistä. Edes huolimattomasti kirjoitetut virkkeet eivät sellaista sellaista väitä, puhumattakaan mistään kirjan luvusta kokonaisuutena.

  - Voimies

  VastaaPoista
 21. Vielä Christerille,
  luulenpa, ettei Heikkilälle ole mitään merkitystä sillä,
  ottaako "kukaan" häntä vakavasti tai saako hän
  kunniaa.

  Olen ymmärtänyt, että Antti Heikkilälle merkitsee lopputulos eli potilaan paraneminen.

  Merkityksen ja kunnian etsijät ovat ihan jossain muualla. Ettet vain, Christer, olisi yksi heistä?

  VastaaPoista
 22. Yksi näistä lukuisista Anonyymeistä kommentoi:

  "Christer,
  mitäpä jos olisit edes yhden kerran rehellinen!"

  christer: Olen aina rehellinen.

  "Olen seurannut kirjoitteluasi karppaus-, hiilari-
  ja kilpirauhassivustoilla sekä suomi24:ssä. Olet
  etsinyt näistä kaikista yhteisöistä liittolaisia Antti
  Heikkilää vastaa - ja sinut on heitetty ulos!"

  christer: Ei pidä paikkaansa. Minä kirjoitan asiaa noilla foorumeilla. Joko asiani vaietaan foorumeilla kuoliaaksi tai tahrataan häirikköviestien avulla. En tietoisesti etsi liittolaisia Antti Heikkilää vastaan. Yritän ymmärtää Heikkilää. Se on vaikeaa.

  "Heikkilästä viis - miksi sinä et ole hoitanut asioita
  kuntoon yhdessä Diabetesliiton ja KTL:n tutkijoiden kanssa - kauniissa yhteistyössä?"

  christer: Tämä oli loistava kommentti! Mikä saa sinut luulemaan ettenkö toimisi juuri näin? Tätä yhteistyötä käydään kulissien takana, ei median loisteessa. Nyt minun pitää jättää kertomatta ihan kaikkea mitä on tapahtumassa. Huomaat sen kyllä sitten aikanaan!

  "Niin miksihän? No siksi, että teoriat eivät toimi, mutta Heikkilän ohjelma toimii."

  christer: Lue viimeisin Kunto & Terveys -lehti!

  Kiitos kommenteista. Pistä seuraavalla kerralla nimi näkyviin tai käytä nimimerkkiä!

  VastaaPoista
 23. Voimies kirjoitti: "Kun taannoin Antti H. lyttäsi Veteraaniurheilijan blogijutullaan, teko oli minulle täysin käsittämätön. Onneksi siitä ei mitään kovin pahaa seurannut ainakaan Veteraaniurheilijalle."

  christer: mistä voit olla varma etteikö siitä seurannut mitään kovin pahaa minulle? Olin todella masentunut tuosta Antin hyökkäyksestä minua kohtaan. En voi käsittää mitä Antin päässä liikkuu. Kirjoitukset ovat maailmaa vastaan kapinoivan murrosikäisen teinin tasoa. Siltaa Heikkilän ja diabetesliiton on taas rakennettava suurella vaivalla. Kohta käy niin, että en enää kerta kaikkiaan jaksa sietää Heikkilää. Vahinko.

  Voimies: "En voi kuitenkaan niellä tuota Veteraaniurhelijan näkemystä, että Diabetesliitto pyrkisi johonkin asialliseen ja tieteelliseen toimintaan."

  christer: Myös diabetesliitolla on annettavaa terveyskeskustelussamme. Nyt olet ymmärtänyt jotenkin väärin asiat. Paljon on toki järjetöntä tietoa liikkeellä, mutta aitoa halua on auttaa diabeetikkoa.

  Voimies: "Sitten kun se Diabeteskirja ilmestyi, Liitto julkaisi vääristeleviä tiedotteita. Siihen oli lainattu irrallisia lauseita kirjasta, joita sitten taivasteltiin. Koko tiedote oli selvästi tarkkaan mietitty, sillä siinä jotenkin oudon epäsuorasti väitettiin Heikkilän kertoneen kirjassa että ykköstyypin diabeetikot voisivat tuosta vaan lopettaa insuliinin. Mitään tällaista ei kirjassa kerta kaikkiaan sanota, vaikka siinä puhutaankin molemmista diabetestyyppeistä ja lääkkeistä. Edes huolimattomasti kirjoitetut virkkeet eivät sellaista sellaista väitä, puhumattakaan mistään kirjan luvusta kokonaisuutena."

  christer: Nyt on melkein pakko kysyä oletteko itse lukeneet Heikkilän diabeteskirjan? Se on kyllä aivan kauhea kirja. Mikä lie mennyt Heikkilään kun päästi tuollaisen keskeneräisen tekeleen käsistään?

  VastaaPoista
 24. Huokaus, edelleen Anonyymi asialla: "Vielä Christerille,
  luulenpa, ettei Heikkilälle ole mitään merkitystä sillä,
  ottaako "kukaan" häntä vakavasti tai saako hän
  kunniaa."

  christer: Mahdotonta sanoa onko tuo myös Heikkilän itsensä mielipide. Toivottavasti ei!

  Anonyymi: "Olen ymmärtänyt, että Antti Heikkilälle merkitsee lopputulos eli potilaan paraneminen.

  Merkityksen ja kunnian etsijät ovat ihan jossain muualla. Ettet vain, Christer, olisi yksi heistä?"

  christer: En minä ainakaan etsi merkitystä ja kunniaa.

  Muista käyttää omaa nimeä tai nimimerkkiä!

  VastaaPoista
 25. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Poistin anonyymin kommentin, joka ei edistänyt keskustelua. Älkää pahastuko tällaisesta yrityksestäni pitää kommentointi siistimpänä.

  VastaaPoista
 27. Pyhäinpäivänä on aikaa lukea vaikkapa blogeja.
  Aloitin Hyvää terveystietoa löytyy netistä -blogistasi ja järkytyin. Tähän asti päästyäni kysyn vain mikä sinä olet taustallasi arvioimaan, mikä ihmiselle on hyväksi.
  Eihän pelkkä mielenkiinto asiaa kohtaan riitä.

  t. Kauhistunut kansalainen

  VastaaPoista
 28. Kauhistuneen kansalaisen on syytä mennä jonnekin muualle lukemaan tekstejä. Olen pahoillani, jos pahoitin kirjoituksillani mielenne.

  Älkää antako tilanteen toistua! Älkää enää tulko sivuilleni lukemaan yhtään mitään.

  VastaaPoista
 29. Parahin Veteraaniurheilija! Kiitos kun kommentoit. Tuli kaikenlaista mieleen.

  Minä olen sen diabeteskirjan lukenut, alusta loppuun yhden kerran. Tuossa lähellä se lojuu. Vaikka kirja olisikin surkea, Diabetesliiton kaksi tiedotetta - joista toinen liiton lääkärin kirjoittama - väittävät kirjan kertovan asioita, joita kirja ei oikeasti kerro. Sitä paitsi minä luin sen kirjan niin huolella, että pystyn olemaan järkähtämättä tätä mieltä.

  Saatat olla oikeassa siinä, että minä olen ymmärtänyt jotakin väärin Diabetesliiton toiminnasta. Enhän olekaan ollut Liiton kanssa missään tekemisissä lukuunottamatta
  tiedotteiden lukemista Liiton sivulta. Kulissien takaisesta toiminnasta minulla ei ole mitään hajua.

  Pakko myöntää, että mielelläni näen sydän- ja diabetesliitossa toimivat paholaisen lähettiläinä. Se on niin helppoa sortua sellaiseen ajatteluun. Jossain määrin asenteeni onkin ehkä oikeutettu, mutta ei kokonaan.

  Tässä välissä muistuu mieleen, kun joskus Veteraaniurheilija kehotti pysymään keskitiellä ravintoasioissa. Monta muutakin hyvää ajatusta olen saanut tästä blogista. Aina en ole valitettavasti jaksanut kommentoida, kun olen nähnyt jonkun hyvän jutun täällä, vaikka eihän siihen montaa sanaa välttämättä tarvitsisi.

  PS. Pitää yrittää muistaa lukea se Kunto & Terveys -lehden juttu.

  PPS. Yllä olevassa blogien luokittelussa on mukana hyvää huumoria! Se hymyilyttää!

  *********
  *Voimies*
  *********

  VastaaPoista
 30. Blogin pitäjän Antti Heikkilä -fobia
  vain pahenee! Suosittelen, että tämä
  veteraaniurheilija menee kiltisti koulun penkille ja aloittaa lääketieteen opinnot ja hoitaa edes yhden potilaan kuntoon. Sitten voi kertoa kokemuksistaan.

  VastaaPoista
 31. Olen samaa mieltä! Lääkärinä blogin
  pitäjä voisi raportoida omia saavutuksiaan ja omia menestys tarinoitaan. Ei tarvitsisi olla kateellinen niille, jotka sitä tekevät!
  Siispä, takaisin kouluun ja käyntännön kokemusta hankkimaan! Suosittelen kunnon työntekoa.

  VastaaPoista
 32. Parahin Anonyymi. Kahta kommenttiasi luen mielenkiinnolla. Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä - Heikkilälläkin. Ei jätetä Heikkilää täysin huomiotta. Anonyymi on oikeassa sen suhteen, että hänellä on ortopediksi varsin laaja kliininen kokemus vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

  VastaaPoista
 33. Juuri näin Janne, blogikulttuuri on tullut jäädäkseen.

  VastaaPoista
 34. Täältähän löysinkin kivoja linkkivinkkejä, kiitosta kovasti!

  VastaaPoista
 35. Muutamat pitävät hyvinkin laadukkaita blogeja ravitsemuksesta - meidän kaikkien iloksi.

  VastaaPoista
 36. Kiitos listasta! Eipä noihin törmää vahingossakaan muuten:-)

  Mulla kiinnostais tietää, kuinka moni bloginpitäjä tarkistaa tekstinsä tuon google-kielenkääntökoneen kautta ennen kuin kirjoittaa? Laitan linkkiin tällä kertaa tutumpaan, että voi vertailla.

  Onko käännös samaa, mitä kirjoittaja tarkoitti?

  VastaaPoista
 37. Parahin kielenkääntötemppuja -nimimerkki. Googlen käännökset ovat varsin huvittavia, ei kai niitä vielä voi ottaa tosissaan. Tilanne voi muuttua ja Googlen käännösalgoritmit saattavat joskus tulevaisuudessa osua paremmin kohdalleen.

  Toinen kielenkääntötemppu saa kimmoketta Ruotsin maalta. :-) Dagens Medicin on kirjoittanut jutun ravintolisänä nautittavasta laihdutusvalmisteesta Fortodol, johon liittyy kuolemantapauksia. Voisiko laihdutusvalmistetta tästä lähtien kutsua nimellä Fortodö ("nopeasti kuolemaan")? :-) Tällaista ihmettelen aamuvuoron päätteeksi. Kohta alkaa iltavuoro.

  VastaaPoista
 38. Korjaus: Tuo "Fortodö" ei ollutkaan (yllätys, yllätys) mikään laihdutusvalmiste, vaan sillä hoidettiin kipeytyneitä niveliä.

  VastaaPoista
 39. Mitäs muita lääkkeitä heillä mahtoi olla käytössä? Kiinnostaa kyllä, koska siinä oleva kurkuma vie hyvin poisk ivun, mutta eihän kipua pitäsii turhaan peittää, kuten ei muitakaan aisteja?

  Fortodolissa oleva toinen vaikuttava aine on se, mitä ei todellakaan saa yhtään käyttää, jos on tietty perinnöllinen ominaisuus. Se toinenaine mainitaan kyllä pakkauskessa, mutta mitä se siinä tekee, kun lipu tosiaan lähtee kurkumallakin, mausteella:-)

  Laitan linkkiin sen toisen aineen - turhaan sitä moneen kertaan selittämään;-)

  VastaaPoista
 40. http://kemikaalikimara.blogspot.compuuttuu erinomaisesta listastasi.

  Mökkihöperö

  VastaaPoista
 41. Anja Nysténin blogi voidaan toki pistää listalleni.

  VastaaPoista
 42. Minne sitten tämä veteraaniurheilijan blogi sijoittuu terveysblogosfäärissä? Erinomaista tai hyvää sisältöä täällä on valtavasti, blogia päivitetään usein ja kommentteihin vastataan säännöllisesti. Nykykunnossaan en kuitenkaan olisi valmis päästämään tätä "yliopistoon". Syynä on blogin huono luettavuus ja sekavuus!
  En väitä olevani asiantuntija, mutta tässä on joitakin asioita joihin kannattaisi kiinnittää huomiota:
  -Erisnimet ja otsikon ensimmäiset kirjaimet isolla, siis otsikoksi: Veteraaniurheilija Christer Sundqvist.
  -Pois tai muualle se otsikon alla oleva sepustus tärkeistä *#* ja vähemmän tärkeistä * artikkeleista.
  -Pitkistä artikkeleista vain alku etusivulla loput "Lue lisää..-linkistä.
  -Fonttien käyttöön tarkkuutta. Nyt on sekalaisia fontteja jopa saman artikkelin sisällä, samoin kirjasinten kokoon ja väreihin kannattaisi kiinnittää huomiota.

  Oikea sivupalkki on melkoinen sillisalaatti, jota pitäisi karsia.
  -Laskurit ja feedjit veks. Asenna Google Analytics, niin saat paljon tietoa kävijöistä, jota voit halutessasi julkaista.
  -Omat sivut kaupattaville kirjoille, yhteystiedoille ym.
  -Voisit harkita myös teeman vaihtoa, kolmepalstainen voisi olla toimivampi (katso esim kostdoktorn.se).

  Terveisin
  Seppo

  VastaaPoista
 43. Kiitos Seppo lukuisista hyvistä blogini korjausehdotuksista.

  VastaaPoista
 44. Hei! Huomasin, että olit linkittänyt blogini. Hassua, miten tuo "blogikonkaruus" on jäänyt useiden mieleen päällimmäiseksi minusta, vaikka se tuskin pitää edes paikkaansa! Ei parilla vuodella vielä konkaruutta saavuteta :) Ehkä minun pitäisi poistaa se kuvauksestani.

  VastaaPoista
 45. Jo muutaman vuoden kokemuksella saa blogikonkarin tittelin, sillä blogikirjoittelu on niin uusi ilmiö. Itse kirjoitin ensimmäiset blogikirjoitukseni vasta kesällä 2005 ja blogimaailman nestori "Maalainen" ihmetteli silloin miten olin täydellisen tietämätön blogi-ilmiöstä. Blogimaailma on "räjähtänyt" kaikkien ihmisten tajuntaan vasta ihan viime vuosina. Suomalainen blogilista.fi pitää listoillaan tällä hetkellä 22430 blogia. Esimerkiksi 4.11.2006 blogilistalla oli 3077 blogia (Lähde: Internet Archive)

  Kiva kun sinäkin bloggaat!

  VastaaPoista
 46. Mia Ahinkon esittelyssä virhe. Hän on jo fysioterapeutti, mutta yliopistossa aihetta voi opiskella vielä lisää ja tulla fysioterapian tutkijaksi/opettajaksi.

  AM

  VastaaPoista
 47. AM, kiitos oikaisusta! Luin Mia Ahinkon blogiesittelyn huolimattomasti.

  VastaaPoista
 48. Suurkiitokset, sinulla on huipun ravintoblogin lisäksi varmaan myös suomen kattavin indeksi "kilpailijoistasi" :)

  Mites tämä: http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/kunnon-blogi/
  Uusin juttu on vähintäänkin mielenkiintonen, ja tykkäsin myös erityisesti tuosta Feelmax-postauksesta.

  VastaaPoista
 49. Kiitos vinkistä Olli Posti. 13.4.2009 Kunnon blogissa on kunnon asiaa!

  VastaaPoista
 50. Mielestäni Saska Tuomasjukan blogi ei kuulu tälle listalle ollenkaan. Satunnainen artikkeli siellä täällä ei tee blogista ravitsemusaiheista.

  tro

  VastaaPoista
 51. Kiitos kannustavista sanoista! Tasapuolisuuden nimissä ja moniarvoisuutta kunnioittaen: tällä listalla ansaitsisi paikkansa myös yksi ravitsemusterapautiksi kouluttautuneen blogi: http://ravintojaterveys.kotisivukone.com/uutiset.html

  VastaaPoista
 52. Jannen sivut ovat todella hienot. Lisäsin luetteloon ehdotuksesi. Aika paljon näitä blogeja on ja joukossa on todella laadukkaita sivustoja.

  VastaaPoista
 53. Saska pois ja http://wholehealthsource.blogspot.com/ tilalle.

  AA

  VastaaPoista
 54. AA, Saska on hyvä. Miksi hänet pitäisi vaihtaa pois?

  VastaaPoista
 55. Tässä voisi olla potentiaalinen mainio blogi seurattavaksi. Ei pelkästään ravintoaiheinen, mutta vahvasti raakaravintopainotteista tarinointia vaihtoehtoisesta eräästä tavasta elää. Niin, kirjoittajahan on muuan ex-uimari, EM-pronssiakin kauhonut, sittemmin täyskäännöksen elämässään tehnyt Rajakylä. :)

  "Entinen urheilija joka on muuttanut elämässään kaiken. 100% Raw food vuoden 2009 alusta alkaen. Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteet ihmisen potentiaalin löytämisessä ja terveydessä."

  http://luonnonhelmassa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 56. Näistä blogeista puheenollen: Käykääpä Ylen areenassa kuuntelemassa viime sunnuntain 26.7.)kansanradio- ohjelma ja iltalukemista Markku Myllykankaan Rahan raiskaama terveydenhuolto. Oli aikamoista " pärpätystä ". Kirjaa varmaan luetaan THL:ssa " peiton alla".

  VastaaPoista
 57. Todella hienoja blogeja, mitä veteraaniurheilija on valinnut. Jotenkin vaan ihmetyttää tämä Antti Heikkilän mollaus. Minusta hänen bloginsa on oikein hyvä ja selväpiirteinen. Se vielä, kun hän sai tunnustusta ulkomailtakin, taitaa närästää veteraaniurheilijaa. Kolmanneksi paras kirja maailmasssa ei taida riittää oikein mihinkään? Mutta mitäpä näistä, kaikki ovat ikealla asialla.

  VastaaPoista
 58. Heikkilän opetuslapset käyvät täällä itkemässä kun Christer sanoo heidän Heikkilästään totuuden. Ja vielä kauheampaa tietenkin olisi jos kalaöljykauppias Tolonen ryhtyisi kirjoittamaan blogeja. Siinäkin Christer on oikeassa, että hän moisesta varoittaa jo etukäteen. Toivotavasti sellaista päivää ei tarvitse meikäläinen nähdä että kalaöljykauppias vääntää blogeja.

  Seppo L.

  VastaaPoista
 59. "Heikkilän opetuslapset käyvät täällä itkemässä kun Christer sanoo heidän Heikkilästään totuuden." Ihanko totta? Siis opetuslapset. Eikö rehellistä mielipidettä voi sanoa ihan itsenään. Arvostan molempia sekä veteraaniurheilijaa että Antti Heikkilää asiantuntijoina. Mutta toista ei ilmeisesti saisi arvostaa. Niin sanottu väärin sammutettu syndrooma kyseisellä henkilöllä??

  VastaaPoista
 60. Kiitos Christer, ajatuksia herättävistä blogikirjoituksista ja siitä, että huomioit blogini kattavalla blogilistallasi! Pieni korjaus olisi kuitenkin tarpeen... ;). Blogini nimi on "Performance over Aesthetics" eikä "Ihan mielenkiintoista, mutta.." ;D. En ole myöskään "fitnessurheilija" siinä merkityksessä kuin se usein ymmärretään, vaan olen FYYSISEEN fitnekseen (vrt. kunto) suuntautunut valmentaja (PT), jonka pääasiallinen "laji" on CrossFit -tyyppinen harjoittelu.

  Oikein mukavaa loppukesää Sinulle ja kaikille blogisi lukijoille!

  Hermis (ex-WannaBe BB ;))

  VastaaPoista
 61. Hyvä lista! Täältä löytyy kaikki.


  Yksi kysymys: Miksi blogeja kirjoittavaa niin harvat alan asiantuntijat? Ravitsemusterapeutit ovat yllättävän harvassa. Onko ehkä niin, että pelkäävät alan asiantuntijoina sitä valtavaa kritiikkiä joka heidän sanomisiinsa mahdollisesti liittyy? Sinunkin blogikirjoituksia kritisoidaaan aika usein. Miltä se tuntuu?  Toivotan sinulle oikein hyvää jatkoa. Kiitos uutiskirjeistä ja blogiteksteistä!


  Vakiolukija

  VastaaPoista
 62. Moi!

  Kiva ja hyödyllinen lista tiedonetsintään ja uusiin blogeihin.

  Käyppäs tsekkaamassa blogini, josko kelpuutat sen listoillesi!

  http://halonloota.blogspot.com/

  VastaaPoista
 63. Tässä lisää blogeja jotka voisivat sopia listalle!:
  http://hunajameri.blogspot.com/
  http://limppublogi.blogspot.com/
  http://justfairydust.blogspot.com/
  http://vaderetro-vale.blogspot.com/

  VastaaPoista
 64. Heippa!

  Päivän parhaat naurut ku luin noita sun kuvailutekstejä noist blogeist xD oot mahtava!

  VastaaPoista
 65. Mahdatkohan kelpuuttaa blogiani listallesi?

  VastaaPoista
 66. Listalta näyttää puuttuvan veteraaniurheilijan blogi.

  VastaaPoista
 67. Aika moni tuttu ruoka- ja terveysblogi löytyykin listaltasi, joten rohkenen vähän mainostaa myös omaani. Kiitos mielenkiintoisesta koosteesta!
  Okriina/Keittiökameleontti

  VastaaPoista
 68. Ville taivasteli: "Listalta näyttää puuttuvan veteraaniurheilijan blogi."

  Oma blogini mainitaan siinä blogikirjoitukseni alussa sellaisena suhteellisen suositeltavana valintana, mikäli haluaa tietää jotain ravitsemuksesta. Minkä kategorian alle pistäisit blogini, Ville, jos saisit valita? Yliopistossa? Peruskoulussa? Kansakoulussa!

  VastaaPoista
 69. "Minkä kategorian alle pistäisit blogini, Ville, jos saisit valita? Yliopistossa? Peruskoulussa? Kansakoulussa!"

  No sitähän tässä on jatkuvasti mietittykin.

  VastaaPoista
 70. Ihan mukava lista, en vain ymmärrä millä perusteilla blogit on jaettu kategorioihin. Ns. alemassa kategoriasta löytyy asiantuntijan pitämiä blogeja ja ylempään kategoriaan on kelpuutettu melko pitkälle omien uskomuksien pohjalta kirjoitettuja blogeja.

  VastaaPoista
 71. Oon pitäny heikkilää järkijätkänä, mutta hörhöily uskonto- ja politiikkakirjoituksista rupeaa viemään pohjaa pois ravitsemus asialinjalta ja tietynlainen kiihkoilu nousee pintaan, joka saattaa kääntyä itseään vastaan.

  Tänään ylen ja duodecim uutinen, jossa ranskalainen tutkimus maitorasvojen ja maitotuotteiden terveellisyydestä. http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/04/maitotuotteista_ehka_suojaa_metabolista_oireyhtymaa_vastaan_2544094.html

  Ja eikös tekstissä kuitenkin lytätä taas
  "Ranskalaisten tulokset ovat mielenkiintoisia, sillä vaikka maitotuotteissa on paljon tyydyttyneitä rasvoja, jotka lisäävät sydäntautien vaaraa, todisteet maidon ja sydänoireiden yhteydestä ovat vähäisiä. Nyt saatujen tulosten valossa onkin mahdollista, että maidon juominen pienentää metabolisen oireyhtymän ja siten myös sydäntautien riskiä enemmän kuin tyydyttyneet rasvat nostavat"

  Minkähän tutkimuksen perusteella tällaisen lauseenkin voi päästää ylen uutisin ? Pitäisköhän tuostakin lausahduksesta valittaa johonkin julkisen sanan neuvostoon ja pyytää todistaa väite ?
  Mitä mieltä olet? Milloin tyydyttynyt rasva pääsee pannasta (kun se on kovetettujen transrasvojen kanssa sinnä nujerrettu)?

  VastaaPoista
 72. Jaahas...monia hyviä blogeja listalla, mutta monia tosi fiksuja blogeja puuttui.
  Joitain kivoja huumorilla tehtyjä blogeja puuttui ja sitten on näitä vähän laaja-alaisempia blogeja, joissa on ravitsemusjuttujen lisäksi esim luontaishoitoasiaa tai kuvataidetta, runoja tai muuta pohdintaa. Näistäkin jäi laadukkaita listalta pois...vaan ehkäpä niissä on jotain joka sinua erityisesti ärsyttää...

  Omista suosikeistani listalta uupui mm Villivihanneksia, Mustikkatyttö Macamaassa , HelloHelene, Moments, Mene ja tiedä ja Terveellisemmän elämäntavan puolesta sekä Pessi Peuran Liekeissä ja Appelsiineja Hunajaa...ja mitä Jaakko Halmetojan blogi Fuel from Nature puuttuu näköjään myös! Ja entäs raakaravintovalmentaja Mea Salon blogi...tuo yksi Raakaravinto linkki ei johda minnekään.

  Kippasitko heti alkuunsa parhaat nousevat blogitähdet huitsin Nevadaan... Tsot, tsot! Mitäs peliä tämä on? ;)

  VastaaPoista
 73. Näänkö oikein, että Markus Appelbergin upea raakaruokablogi Syömisen iloa puuttuu!

  Koska itse painotat ja kannatat eläinkunnan tuotteitten merkitystä ravitsemuksessa niin taisit tahallaan jättää monia upeita kasvis-ja varsinkin raakaravintopainotteisia blogeja listaltasi pois.

  Olli Postia ja Quinoaa et ihan kehdannut, mutta joitain raikkaasti ja älyllisellä, innostuneella otteella tehtyjä blogeja, joitten suosio on nousussa, mutta jotka eivät juuri lihasta ja kananmunista intoile heitit siis kylmästi rannalle.

  Ja Markushan taas on jo legenda raakaravintotietämyksessään. Höh sun kanssa nyt Christer...salavihkaa vedät kotiinpäin. Liian fiksut, muttei vielä ilmiselvän esillä olevat kasvispainotteiset bloggaajat piiloon vaan...vai mikä on homman nimi?

  Tietenkin joka rakastaa kinkkua, voita ja munia ei voi sietää, jos näitä vähätellään...pahemmasta puhumattakaan.

  VastaaPoista
 74. Tämmönen listahan on sinänsä hyvä idea, mutta jotain toivomisen varaa olisi.: Miksi piti blogit jakaa noihin arvosteluasteisiin noin alentuvaan tyyliin ja monia kommentoit Chrisu aika ankeasti.(vaikka niistä monet on suoraan sanottuna sun blogias parempia ja mielipiteet varsinkin paremmin perusteltuja.) Sun kunkkuideas on ollut nää vierailijahaastattelut, tuo yletön eläinproteiinin mainostaminen ei tee hyvää ihmisparoille!

  Jos Antti Heikkilää haukut joskus turhan suorasukaiseksi tai ilkeäksi niin kuules Chrisu: Sie ite taijat olla aikas piiloilkiö. Muka huumorilla, mutta PISTELET menemään kumminkin.

  Otat helposti nokkiis, mutta kuitenkin ite piikittelet ovelasti milloin milläkin keinolla...

  Ole rehelliseti suorasukainen ja myönnä olevasi välillä aika ilkeä tai sitten rupea ystävällisemmäksi! Tämän listankin olisi voinut laatia lempeämpään tyyliin. Monet huippublogit ohitit mitätöivin sanoin. DISLIKE!

  Markus

  VastaaPoista
 75. Kasvissyöntiä tuputetaan nykyisin joka tuutista ja samalla kananmunan ja kinkun kavereita leimataan ties miksi junteiksi ja kehityksen kelkasta pudonneiksi sivistymättömiksi moukiksi. Ihan OK, että jossain promotaan sekaravintoonkin painottuneita blogeja.

  VastaaPoista
 76. Kiitos kommenteista. Kaikilla ei ole huumorintajua. Markus on suoraan sanoen vastenmielinen tyyppi, joka saa minussa vain syvällä olevia ilkeitä piirteitä esille. Onko nyt hyvä?

  Lisäsin uuden osion ihan aidosti hyvää ilmiötä kunnioittaakseni: Nousevia Staroja Suomen foodi-skenellä!

  Hattu kourassa pyydän anteeksi aiheuttamaani mielipahaa. Markus voisi pestä suunsa.

  Terveisin, christer, joka edelleen on tutkitusti Suomen suosituin terveysbloggaaja. Nousevat starat ajavat ohi joskus sitten, mutta sellaista elämä on. Käykää viemässä kukkia haudalleni ja juokaa sen kunniaksi vihersmoothiet.

  VastaaPoista
 77. Sorry Christer! Tais mopo vähän karata käsistä, kieltämättä huumorintaju ei ole mun vahvinpia puoliani.Vähän suutahdin ,kun eräitä blogeja kommentoit silleen etten tykännyt...ja ne oli mulle tärkeitä.

  Mutta huomasin, että yläpuolella kommenttiani oli sattumalta puhuttu juuri eri Markukseta. Appelbergistä...etten pilaa miekkosen mainettaa, kerron etten siis ole hän.

  Peace!Ja kuten huomaat Christer, luen kyllä blogiasi kaikesta huolimatta. Onhan siinä rutkasti hyviä puolia, vaikka vedän joskus herneet nenuun joistain jutuistasi!

  Markus

  Ps. Olen kieltämättä välillä aika vastenmielinen tyyppi, mutta nyt pesin suuni.

  VastaaPoista
 78. Mainio tämä listasi Christer! Ja joo...kaikilla ei ole huumorintajua, mutta onneksi sinulla on! Tykkään sun kirjoitustyylistäsi hirveesti ja aihevalintasi ovat loistavia! Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 79. Kiitos Christer näkyvästä esiinnostosta! Motivoi taas bloggaamaan näin muutaman hiljaisviikon jälkeen :)

  VastaaPoista
 80. Hei Christer!

  Blogiasi on ollut mielenkiintoista seurata! Erityisesti tämä lista on hyödyllinen.

  Olen lääketieteen kandidaatti, ja jo 1,5 ajan levittänyt VHH-tietoa kollegoille. TÄnä keväänä tuli heräteltyä mukavasti keskustelua aiheesta Tampereen kampuksella, kun tein tiedekunnan lehteen jutun Antti Heikkilän kanssa.

  Aloitin juuri blogin, jossa pyrin muiden juttujen lisäksi mm. käsittelemään ravintoasioita omasta näkökulmastani, joka on pitkälti paleo/vhh. http://890lli.blogspot.com/

  - Terveisin, Olli Nevalainen

  VastaaPoista
 81. Hei, se on muuten Magnus eikä Markus Appelberg. Kiinnostava raakaravinto blogi sillä miehellä. :)

  VastaaPoista
 82. Kiitos myös puffista :D ja hyvää juhannusta! :)

  Kaikkea hyvää myös sinulle ja hyviä kirjoituksia ja lukijoita lisää blogillesi. :)

  VastaaPoista
 83. Lukijoita 294, laadukasta ravitsemustietoa ja vilkasta keskustelua kommentointiosuudessa sekä vieläpä kärkisijoilla Suomen terveys-ja ravitsemusaiheisten blogien listalla... Huomasin, että itsekin olit käynyt kyseistä bloggaajaa hänen blogissaan sijoituksestaan onnittelemassa!

  Eli mitenkäs listalta puuttuu Ilon pisara eli Miia Saastamoisen tasokas blogi?

  VastaaPoista
 84. Listaltani puuttuu useita ravitsemusaiheisia blogeja. Hyvä kun muistutit Miiasta!

  VastaaPoista
 85. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 86. vinkki!
  koottuna paljon erilaisia herkkuja: http://suomenruokablogit.blogspot.com/

  VastaaPoista
 87. Kiitos lämpimistä sanoista. Yritän taas saada vauhtia kirjoittamiseen.

  VastaaPoista