keskiviikkona, marraskuuta 09, 2011

Terveysmietteitä

***
Julkaisen aika usein Facebook -seinälläni ystävieni kehittämiä ja omiakin terveysmietteitä. Niitä on kasassa jo melkoinen läjä. Tässä muutamia tuoreita terveysmietteitä terveysblogini lukijoille:

"Virallinen taho on tehnyt meille ehkäpä ihmiskunnan suurimman puhalluksen ja sairastuttanut meidät ennennäkemättömällä tavalla ympäri maailman."

Markku Saarinen (Hurja Polkupyöräilijä, Terveysvalistaja, http://www.ultrasaarinen.fi/blog/)

"Katso taaksepäin, kiitä
Katso eteenpäin, luota
Katso ylöspäin, usko
Katso alaspäin, kauhistu
Katso sivullesi, ylläty
Katso peiliin, pelästy
Katso tulevaisuuteen, keskity"

Urho Kekkonen + ystäväni

"Jos joku ruoka-aine saa voimaan hyvin ja tuntemaan olon hyväksi niin miten ihmeessä se voi olla väärin?"

Minna Raita

"Odotuksen mukaisesti hyvä kirja. Piti yllä mielenkiinnon, vaikka aika monta näitä on jo tullut luetuksi."

Seppo Niemelä (luettuaan "PaRas ruokavalio" -kirjan)

"Emme me syö lihaa muutoin kuin keitettynä taikka paistettuna; mutta Tartarit syövät sitä keittämätä ja raakana, pitäen sen keitetyn taikka paistetun lihan mauttomana ja terveydelle vahinkollisena."

Turun Wiikko-Sanomat, lokakuu, 1825

"Ihmiset haluavat jonkun auktoriteetin uskomustensa taakse. Se, mitä (Antti) Heikkilä tekee, on kuitenkin täysin moraalitonta. Hän ottaa lääkärin auktoriteetin ja siihen tukeutuen levittää hömpötyksiä. On siellä varmaan asiaakin joukossa, mutta se on merkityksetöntä. Se on merkityksetöntä siksi, että hän on ikäänkuin jo pettänyt kaikki lukijansa ja kuulijansa, eikä hänellä minusta ole mitään perustetta pitää yllä käsitystä itsestään jonkinlaisena auktoriteettina."

- Henri Hansen -

"Yllättävintä on ihminen. Hän uhraa terveytensä, jotta saisi rahaa. Sitten hän uhraa rahaa saadakseen takaisin terveytensä. Ja sitten hän on niin huolissaan tulevaisuudesta, että hän ei nauti tästä hetkestä. Seurauksena on se, että hän ei elä tässä hetkessä eikä tulevaisuudessa. Hän elää ikään kuin hän ei koskaan kuolisi, ja sitten hän kuolee, eikä ole oikeastaan koskaan edes elänyt."

Dalai Lama

"Raha, jonka pistät viikottaiseen käyntiin yksityislääkärillä riittäisi myös vinoon pinoon terveellistä ja ravitsevaa ravintoa, joka vähentäisi lääkärikäyntejäsi!"

- Huoltoteknikko T. Järvinen -

"Jos esim. polttaa röökiä pari askia päivässä niin jo viikossa on tuhottu sen verran rahaa että sillä saisi tunnin vastaanottoajan yksityislääkäriltä."

- Lääkäri Vilho Ahola -

"Syön kaikkea kohtuudella ja vain silloin kun minulla on nälkä. Ja minulla on usein nälkä. Syön monipuolisesti ihan kaikkea hyvää ja maistuvaa ruokaa."

Arvo Ylppö

"On helppoa olla kiitollinen hyvistä asioista.
Hyvä ja rikas elämä tulee niiden osaksi,
jotka osaavat kiittää myös takaiskuista"

- Mirja Poikkeus Os Rikala -

"Suomen kansallistauti: Johdoissa vikaa."

Hannu Kalevi Tanttu

"Kuulin juuri, että kirjani kolmas painos lähtee painoon ensi viikolla. Aivan huikeata! Vaikka ravitsemusterapeutit ja viralliset tahot sanovat mitä, näyttää asia koskettavan monia. Kylläpä tuntuu hyvältä :)"

Kaisa Jaakkola (Hormonidieetti -kirjansa johdosta)

"Pekka ja Thl tekee hyvää työtä just nyt, hyvä että pysyvät kannassaan kohta tulevaan muutokseen asti. Oppii ihmiset ajattelemaan itse taas! : )"

Manu Korkeasaari (koskien pääjohtaja Pekka Puskan lausuntoa lehtijutussa "Kova rasva tukkii yhä verisuonet")

"Virallisten ravitsemussuositusten yksi kivijaloista on "rasvattomat tai vähärasvaiset maitotuotteet". On melkoista tekopyhyyttä jeesustella voin jalanjäljestä jos samalla suositellaan rasvatonta maitoa! Ihan kuin se maidon hiilijalanjälki syntyisi vasta sitten kun siitä erotetaan rasva omaksi tuotteekseen."

Pekka Laaksonen

"Nyt voin markkinamiehet puhuvat luonnollisuudesta. Mutta voin jalanjälki on aika kova, kun se tehdään lehmän kautta. Luulen, että se tulee puremaan."

Pekka Puska (puhuu ihan outoja Helsingin Sanomien haastattelussa)

"Sekä täysin hiilihydraatiton että runsashiilihydraattinen ruokavalio ovat epäterveellisiä. Ääripäät eivät ole hyväksi. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on kuitenkin lähempänä oikeanlaista ruokavaliota. Terveellisessä ruokavaliossa hiilihydraatteja saisi olla korkeintaan kolmannes päivän aikana syödyistä kaloreista."

Berit Johansen

"Toki vähärasvaisuuden ihannointi on ollut virhe, ja jossain elää vielä suorastaan rasvakammo. Yhteisellä asialla ollaan juu."

Janne Huovila (ETM, ravitsemusasiantuntija)

"Viranomaiset eivät ymmärrä, että rasva on aina ollut ihmisen ravintoa ja tarpeellista. Ilman sitä emme tule toimeen."

Ilkka K. E. Härkönen (Psykiatrian erikoislääkäri)

"Jo löytyi selitys siihen miksi on aina vähän pönttö sekaisin: Kännykkäsäteily heikentää aivojen sokeriaineenvaihduntaa."

Leena Koivukunnas

"Humpuukia!"

Professori Matti Uusitupa (loihti ilmoille tällaisen sanan kommentoidessaan Somppi & Sompin rasvakirjaa "Parantavat rasvat")

"Rasvojen suhteen ollaan ihan pielessä nykyisissä virallisissa ravitsemussuosituksissa."

Taija Somppi

"Viholliskuvan ylläpitäminen on tarpeen esimerkiksi karppaajille oman ryhmäidentiteetin vahvistamiseksi."

Ravintoneuvoja (Salus-instituutti) Juhana Harju.

"Tämän ruokavalion sanoma on yksinkertainen: syö ja nauti."

Marja-Liisa Huuhtanen (LCHF- dieetin vankkumaton noudattaja ja puolestapuhuja Sydänliiton lehdessä.)

"Elämä on pienten ihmeitten varassa: sydänlihas supistelee uskollisesti ilman Eduskunnan päätöstä, uusia soluja syntyy loppuunkuluneiden tilalle tarvitsematta siihen XYZ-firman ideointipanosta ja pieni rasvahappomolekyyli löytää perille ilman Itellaa. Sinut on hyvin suunniteltu. Ole siitä kiitollinen. Edes hetken verran."

Christer Sundqvist

"THL:n alkoholipolitiikasta tuottaman tiedon uskottavuus on kentällä nolla. Puskan on uskottavuuden parantamiseksi erottava joko Alkon hallituksesta tai THL:n johdosta. Ei käy, että esimerkiksi ravintoloiden kanssa tuotteilla kilpailevan yrityksen hallitusjäsen ohjaa virkamiehenä poliittisia päätöksiä."

Jari Vaara (Olutliiton puheenjohtaja)

"Ensimmäiset meritaistelut käydään pallomerissä, viimeiset terapia-altaissa."

Pertti Munck

"Keho on sielun koti, eikä sitä voi vaihtaa kuten autoa tai asuntoa. Se on ainoa kulkuväline, jossa joudut kulkemaan lopun ikääsi. Pidä siitä hyvää huolta."

Kaisa Jaakkola

2 kommenttia:

 1. Ajatuksia herättäviä mietteitä.

  Itse tosin jättäisin pois lausahdukset, joissa mainitaan yksityishenkilö. En oikein ymmärrä, miksi pitäisi "piikitellä" ketään. Varsinkin, kun lausahdukset ovat irti suuremmasta kokonaisuudesta.

  No, mutta tämä on oma mielipiteeni.

  Suosikki terveysmietteeni taisi olla Dalai Laman ajatus. Yllättävät ihmiset...

  Hyvää oloa kaamokseen.

  -Heli

  VastaaPoista
 2. Arvo Ylpön sanoin: Kaikkea kohtuudella.

  Hyvä ohje äärikarppajille ja -vegaaneille, himotreenaajille, työnarkomaaneille, alkoholisteille, bilettäjille, tupakoitsijoile jne....

  VastaaPoista