maanantaina, marraskuuta 22, 2010

Täältä löytyy kaikkea mahdollista

**
Iltalehden terveysblogeja käsittelevässä jutussa osattiin ihan äskettäin antaa arvo myös tälle vaatimattomalle Veteraaniurheilijan blogille, jota olen ylläpitänyt pitempään kuin ehkä osasit arvata (vuodesta 2005 lähtien). Toimittaja Hilkka Tienhaaran mukaan blogistani löytyy "Kaikkea mahdollista".

Toimittaja Tienhaaran mukaan nettiosoite http://sundqvist.blogspot.com vie Suomen suosituimman terveysblogin pariin. Minulla on todellakin valtavasti lukijoita ja kommentointi on erityisen vilkasta. Lukija ei ehkä huomaa, että valmistelen kirjoituksia huolella. Osalle jutuista saatan saadan vielä blogiani laajemman yleisön jonkun televisiotoimituksen tai lehdistön kiinnostuessa kirjoituksistani. Mutta pääsääntöisesti en suoraan hyödy taloudellisesti kirjoittelustani tässä terveysblogissani.

Taloudellista hyötyä saan siitä kun tilaatte minulta kirjoja luettavaksi tai pyydätte minua tulemaan vieraaksenne terveysiltaanne tai muuhun tilaisuuteen. Erityisen ajankohtainen kirja on tällä hetkellä ihan näinä päivinä ilmestyvä runokirjani. Pidän siitä kun voin kokeilla erilaisia terveystiedottamisen tyylisuuntia. Äskettäin sain viralliselta taholta arvostusta juuri tästä syystä. Ei terveystiedottamisen tarvitse olla tylsää ja uusia tapoja saa mieluusti etsiä terveysviestin läpimenolle. Terveystiedosta voi tehdä myös hauskaa.

Runoni ovat terveysaiheisia ja viihteellisiä. Saat mielelläsi tukea minua ja toimintaani hankkimalla itsellesi ja ystävillesi jouluksi runokirjani "Sietämättömiä runoja terveydestä" luettavaksi. Se maksaa ennakkotilajalle 13 euroa (tilaukset sähköpostiin christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Aiemmin tänä vuonna ilmestynyt kirjani "Sietämätön leveys" on edelleen erittäin ajankohtainen. Siinä on esillä rasvasodan kiihkeimmät vaiheet ja siinä esitellään yksi painonhallinnan malli romaanin muodossa. Ei sellaistakaan lähestymistapaa ole kukaan muu kokeillut. Joko olet tämän kirjan lukenut?

Terveystiedottamisen uusia väyliä aukaisee myös oma kesällä 2010 perustettu orkesterini "Universum". Universumin keikat ovat onnistuneet poikkeuksellisen hyvin. Musiikin ja rennon terveystiedottamisen yhdistämistä ei ole aiemmin maassamme tietääkseni kokeiltu. Orkesterin treeneissä oli poikkeuksellisen rento tunnelma ja onnistuimme säilyttämään tämän rentouden myös keikoille asti. Odotamme, että tästä tulee erittäin suosittu terveysshow vaativallekin yleisölle. Ottakaa yhteys jos haluatte viettää unohtumattoman kaksituntisen hetken musiikin ja terveystiedon parissa. Musiikista huolehtii ennätyspianisti Richard Järnefelt (varalla Hillel Tokazier) ja huilua soittaa Henna-Adele Mustonen. Tilaisuudessa ei kuulla laulua, sillä turpaduunari Sundqvist vain puhuu viihteellisesti. Terveystiedottamisessa iskulauseet sinkoavat, runosuoni sykkii, olohuoneliikunnan salat aukeavat ja terveyden täsmätieto löytää kohteensa. Musiikin suhteen saatte varautua terveysilakointiin vailla vertaa. Pianisti ja huilisti osaavat löytää juuri tilaisuuteen sopivat sävelet klassisen musiikin helmistä ja parhaimmista viihteen ja kevyen musiikin sävellyksistä. Tämä on terveysshow, joka teidän pitää kokea ainakin kerran elämässänne! Ottakaa yhteys niin varataan teidän yhteisöllenne sopiva aika (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Hintapyyntö on noin 2500-3000 euroa kahden tunnin terveysshowsta. Neuvotteluvaraa hinnan suhteen löytyy mm. kirja- ja levymyynnistä sekä sponsorien läsnäolosta.

Varsinainen jymypaukku on kuitenkin vasta tulossa! Tuotan vuoden 2011 aikana muutaman terveysmatkan. Kyseessä on nimittäin uusi terveysideani: "Sietämättömän mukavat sisällölliset terveysmatkat". Ideana on käydä koti- ja ulkomaan matkakohteissa tietyn terveysteeman mukaisesti. Jos sinua kiinnostaa Välimeren tai Okinawan ruokavalio niin käydään niissä maissa, joissa tämä ruokakulttuuri on esillä aidoimmillaan ja tutustutaan tähän ilmiöön sekä tapaan ruokailla terveellisesti. Opiskellaan musiikin ja rennon terveystiedottamisen myötä mistä tämä ruokavalio koostuu. Tuodaan jokaisen osallistujan arkipäivään parhaimmat palat näistä tavoista ruokailla. Autetaan ja tuetaan toisiamme. Tietenkin nautimme matkan aikana elävästä musiikista, sillä matkoilla on mukana Universum-orkesterini. Kotimaan matkakohteeksi on ajateltu Jyväskylää (keväällä 2011) ja teemaksi rasvasotaa ja sen analysointia. Ulkomaan matka suuntautuu Välimerelle ja opiskelemme terveellistä Välimeren ruokavaliota (syksyllä 2011). Voimme myös räätälöidä yhteisöllenne sopivan matkan erikseen. Käyttäkää mieluusti yhteistyökumppaniani GoNice -matkayhtiötä ja tilatkaa vaikkapa seuraava matkanne koti- ja ulkomailla "Veteraanin matkatoimistosta" (klikkaa banneria). Tiedustele voitko tulla VIP-jäsenekseni ja saada vielä edullisempia matkatarjouksia.

Veteraaniurheilijan sivustolla on toimittaja Tienhaaran mukaan ns. virallisesta oppisuunnasta poikkeavia mielipiteitä. Jep, näin on näreet. Olen antanut tilaa sekä blogissani että elämässäni vaihtoehtoisille ja täydentäville terveysratkaisuille. Tunnetuin poikkeavin mielipiteeni muodostuu vähähiilihydraattisen ruokavalion varovaisesta suosimisesta. Olen havainnut, että moni ihminen hyötyy siitä, että jättää tärkkelyskasat hieman vähemmälle. Sokerin vaarat on jo aika hyvin terveystietoisten hallinnassa, mutta myös leivän, perunan, pastan ja riisin suhteen kannattaa olla varuillaan. Korvaamalla osan hiilihydraateista laadukkailla ja monipuolisille rasvoilla sekä proteiineilla voimme koostaa terveellisen ruokavalion. Kysy tarkemmin ohjeistusta! Täältä pesee "Paraisten dieetti" (christer.sundqvist@ravintokirja.fi)!

Toimittaja Tienhaara mainitsee runsaan, mutta hieman sekavan sivuston tärkeäksi anniksi myös vieraskirjoitukset. Vieraskirjoittajina ovat toimineet mm. dosentti Matti Tolonen, superruoan puolestapuhuja Olli Posti ja pääjohtaja Pekka Puska. Kommentointimahdollisuus tuo tälle terveystiedottamiselle ihan uutta ilmettä. Vieraskirjoitukset jatkuvat. Tulossa on todella jänniä teemoja ja kirjoittajia!

Kiitän Iltalehden toimitusta ajankohtaisesta katsauksesta sosiaaliseen mediaan! Kirjoituksessa mainitut terveysblogit ovat poikkeuksellisen hyviä ja niihin kannattaa todellakin tutustua:

http://ravitsemusuutiset.wordpress.com
http://ruohikolla.blogspot.com
http://www.anttiheikkila.com
http://kemikaalikimara.blogspot.com
http://www.kohtiterveytta.fi

9 kommenttia:

 1. Tuottelias olette ollut, mutta on kadonnut aakkosellinen hakemisto. Muistanenko väärin?

  Olli

  VastaaPoista
 2. Jees !! Hienoa keikkaa luvassa. Hyvä meininki. Voidaan hyvin ja ollaan onnellisia !

  VastaaPoista
 3. Olli, muistat oikein. Aakkosellisen luettelon tekeminen oli liian työlästä ja mikään blogisofta ei oikein taipunut siihen, että prosessin olisi automatisoinut. Joten se valitettavasti oli pakko jättää. Sitten kun (jos) rikastun, palkkaan taitavan webmasterin, joka tekee sivuistani paremmin luettavia.

  Joo, Adele, Universumin keikat ovat olleet aivan mahtavia. Minä olen kymmeniä vuosia (12-vuotiaana minua pyydettiin puhumaan julkisesti ekan kerran, en muista mistä aiheesta, oli jotain liikuntaan liittyvää) kierrellyt eri puolilla Suomea ja vähän ulkomaillakin luentokeikoilla. Universumin myötä tulleita kicksejä ja oivalluksen hetkiä esiintymislavalla voin vain hämmästellä. Loksahtaakohan tässä paikalleen jokin isompikin palanen elämämme palapelissä? Toivottavasti löytyy riittävästi keikkoja Rikulle, sinulle ja minulle, että voimme tarjota tätä ainutlaatuista viihdettä.

  Pikkulinnut laulavat, että tammikuussa Universum esiintyisi eräässä oikein isossa tilaisuudessa, mutta se on vielä tarkoin varjeltu salaisuus.

  VastaaPoista
 4. "Korvaamalla osan hiilihydraateista laadukkailla ja monipuolisille rasvoilla sekä proteiineilla voimme koostaa terveellisen ruokavalion. Kysy tarkemmin ohjeistusta! Täältä pesee "Paraisten dieetti"

  Onko siis jo olemassa jonkinlainen manuska ruokaohjeineen? Kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 5. Ei ole "Paraisten dieetin" käsikirjaa olemassa. Lähinnä tuo on ystävältä ja työni tukijalta saatu ajatusmalli. Onhan Antti Heikkilä kehittänyt "Pellinki dieetin". Saari se on Parainenkin. Hommat ihan auki tuon kehittelyn suhteen. Nyt täytyy hetken seurata miten runokirjani otetaan vastaan ja ainahan minulla tekemistä riittää terveystiedottamisen saralla. Kiitos kommentista.

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaisi tietää, minkälainen ravintovalmennuskoulutus sinulla on suunnitteilla Rovaniemelle 2010-2011? Voiko sinne tulla ulkopuolisena, asiasta kiinnostuneena kuuntelemaan tai mistä saan lisätietoa koulutuksen sisällöstä,aikatauluista yms? Jos työ ei olisi häirinnyt 4.11.olisin mieluusti ollut kuulolla jo Pellon keikallasi....

  VastaaPoista
 7. Ulkopuolisille on tarjolla luentoja. Seuraa ilmoittelua Santasportin sivuilla.

  http://www.santasport.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=733

  VastaaPoista
 8. Christer kiiton mielenkiintoisistakirjoituksista jatkoa toivon. asiat ei varmaan huonone, jos niitä joutuupi etsimään. mutta mitä kirjoitti haanpää: kaikki ilman vaivatta saatu on arvotonta.
  mutta jatka kirjoittelua kylläme luemme.

  olli

  VastaaPoista
 9. THL kärvistelee:

  http://www.iltalehti.fi/laihdutus/201011250101423_lh.shtml

  VastaaPoista