maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Dukanin dieetti - 1 vuotta!

**
Hei laihduttajat!

Laihdutuskokeiluni täyttää tänään vuosia. Toukokuun toisena päivänä vuonna 2010 aloitin oman laihdutuskokeiluni, jota olette voineet seurata internetin välityksellä. Ja tiiviisti olettekin sitä seuranneet ja vilkkaasti sitä kommentoineet. KIITOS!

Lue tästä Dukanin dieetin eri vaiheista:

Dukanin dieetti - lähde mukaan kokeiluun!Mitä vuodesta jäi käteen? Toimiiko Dukanin proteiinipitoinen dieetti?

Dieetti toimii ainakin minulla. Päätin siis 66 -kiloisena  ja normaalipainoisena kokeilla Dukanin dieettiä ja toimia laihdutusryhmäni innostajana.

Dukanin dieetissä syödään runsaasti proteiinia, käytetään ainakin alkuvaiheessa kohtuullisen vähän rasvaa ja vähennetään huomattavasti hiilihydraattien saantia. Hyökkäysvaiheen (Vaihe numero 1) aikana nautin lähes pelkästään proteiinia. Tämä 1. vaihe kesti onneksi vain 6 päivää ja sitä seuranneen pudotusvaiheen (Vaihe numero 2) myötä paino putosi varsin helposti 6 kiloa.

Mahduin vuonna 1997 pieniksi jääneisiin tiukkoihin farkkuihin ja huomasin pian voivani selvitä elämässäni ilman suuria vieroitusoireita siitä päivittäisestä leivästäni. Jätin todellakin leivän pysyvästi pois ruokavaliostani. Sitä ei todennäköisesti tarvitse tehdä, jos ei halua.

Ilahduttavan moni muukin laihdutusryhmästäni koki saman ilmiön: tämän dieetin avulla paino todellakin putoaa hyvin nopeasti.

Salaisuus löytyy runsaasta kananmunien, kalan ja lihan syönnistä. Jos et pidä näistä ruoka-aineista pyydän jättämään tämän dieetin rauhaan. On monia muitakin dieettejä joita voit kokeilla.

Painoni vakiintui tasausvaiheen (Vaihe numero 3) myötä tasolle 60,0-60,5 kiloa. Siirryin sen jälkeen dieetin ylläpitovaiheeseen (Vaihe numero 4), jota olen noudattanut syksystä 2010 lähtien. Tänään kun vuosipäivänä 2.5.2011 kävin vaa'alla, se näytti 60,5 kiloa. Noissa lukemissa se painoni on pysytellyt sen verran tasaisesti, että uskoisin voivani päätyä tämän dieetin käyttäjäksi loppuelämäksi.

Painoni nousee 1-2 kiloa jos nautin runsaammin hiilihydraatteja ja painoni tippuu 1-3 kiloa jos pidän yhden proteiinipitoisen päivän viikossa. Tämä on ihan normaalia painonvaihtelua.

En koe joutuvani luopumaan mistään olennaisesta ruoka-aineesta, sillä pois olen jättänyt perunan, pastan ja leivän. Syön sen sijaan runsaasti lihaa, kannamunia ja nautin täysrasvaisia maitotuotteita. Ravintokuidut saan vihanneksista, marjoista ja hedelmistä. Olo on hyvä.

Pitäisikö sinunkin kokeilla?

Voin hyvin vaatimatonta korvausta vastaan olla tukemassa sinua Dukanin dieetissä. Seuraan ajankohtaista kirjoittelua dieetistä, toimin sinun henkilökohtaisena "tsempparina" ja kokoan tutun porukkani yhteen jossakin vaiheessa.

Lopuksi erään "dukanistin" mietteitä:

"Minä koen, että Dukanin dieetti toimii erittäin hyvin painonpudotusvaiheessa. Saavutin aika helposti painotavoitteeni. Olen edelleen tasausvaiheessa ja painoni on viime aikoina hieman pyrkinyt nousemaan. Tiedän kuitenkin mistä se johtuu. Jos noudatan dieettiä pysyn normaalipainoisena koko elämän. Dieettiä ei ole vaikea noudattaa. Siinä saa syödä mieliruokia!"

Kommentteja saa tulla.

27 kommenttia:

 1. Jep, jep. Poissa ovat kilot pysyneet. Laihduin kuutisentoista kiloa. Paino seilaa välillä yli hälytysrajan vaan muutamalla proteiinipäivällä homma hoituu nopeasti takaisin kuosiinsa. Ensimmäinen dieetti, jolla tulos on pysynyt näinkin pitkään :)! Ja pysyy jatkossakin.

  VastaaPoista
 2. Huomenna dieettini aloittamisesta on kulunut 1 v, painoin silloin lähes 69 kiloa. Sain 8 kiloa 8 viikossa pois, leikiten. ei ollut nälkä. pääsin parhaimmillani lukemiin 59 kiloa. juhannuksesta jouluun painoin sen 60 kiloa. Joulunalusviikolla tuli syöpöteltyä suklaata, riisipuuroa mutta joulu meni suht iisisti. painoin 28.12 , vielä 60,4 kiloa. sitten tapahtui jotain,mitä en vieläkään käsitä. Painoni nousi dramaattisesti neljässä päivässä 4,2 kiloa ! 1.1.2011, vaakani ilmoitti minun painokseni 64,6 kiloa. Eihän tässä ole mitään järkeä ??
  olen siitä lähtien siis,nyt 4 kuukautta yrittänyt karistaa nuo 4 kiloa pois, tuloksetta. olen aloittanut hyökkäysvaiheen monta kertaa, ei auta. pahimmillaan olen painanut yli 66 kiloa. olen ollut masentunut ja vihannut itseäni. vaikka muuten olo onkin ihan ok, mutta en vain tajua miksi näin kävi. Mystistä on. Edelleenkään en syö riisiä, en pastaa , en perunaa. Ruisleipä siivun saatan duunissa lounaalla ottaa, siinä kaikki. Eihän tässä ole mitään tolkkua ?!

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavista kommenteista Virkkis ja Adele. "Laihdutuspäällikkönne" on erittäin tyytyväinen teihin.

  Dukanistien valtakunnallista tapaamista voisi harkita...

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Adele, olisikohan joululomilla tullut syötyä paljon suolasta/energiapitoista ja nautittua glögiä, viiniä ym. Moni kaverini on huomannut että alkoholi+ruoka lomalla saa tuhoja aikaan. Tosin yleensä se on ollut nestettä, mutta pysyviä painonlisäyksiä on myös saatu aikaan. Eikä se tarkoita että niitä nautitittaisiin runsain mitoin. (Tästä olisikin hyvä saada joku kirjoitus christer, alkoholi ja painonhallinta, mm. Montiac varoittelee juuri tästä asiasta...)

  Miten muuten on käynyt Dukanilaisten veri-arvoille (kolesteroli, rasvat, verenpaine) ?

  VastaaPoista
 5. Teme,jouluna söin tosi hillitysti. Enkä käytä alkoholia laisinkaan. olisinko yhden mukillisen alkoholitonta glögiä juonut.. Eli ei...

  VastaaPoista
 6. No, siinä tapauksessa tuntuu tosi oudolta painonlisäykseltä. Yksi työkaveri laihduttaa tällä hetkellä ja mittaa painoaan tarkasti joka aamu ja ilta, ja on huomannut semmoisen erikoisuuden, että jos tekee duunia jostain syystä paljon ja nukkuu vähän, niin paino saattaa olla 2-3 kg enemmän seuraavana päivänä, vaikka ravinto on samaa. Tämä tarkoittaa jonkinlaista nesteen lisääntymistä kroppaan?

  Toisaalta, Jos vaatteet ei kiristä, niin oisko vaaka mennyt rikki ? toivottavasti niin.

  VastaaPoista
 7. yöunet on meikäläiseltä kyllä lyhentyneet parilla tunnilla / yö joulun jälkeen. voisko se vaikuttaa niin paljon... ja kyllä, parit farkut on jäänyt kaapin perukoille taas odottelemaan hoikempia päiviä..

  VastaaPoista
 8. Kol 6,2 - Kol-HDL 1,75 - Kol-LDL 4,1 - Trigly 0,62.

  VastaaPoista
 9. Virkkis: triglyt tosi hyvät ja suhdekin HDL/LDL OK. Löytyykö veriarvoja ennen dukaania ?

  VastaaPoista
 10. Harmi kyllä ei löydy aiempia veriarvoja. Tein Siitä numeron vasta tänä keväänä :).

  VastaaPoista
 11. Eikö tämä kuitenkin ole aika lailla sama kuin Atkins? Mikä on Atkinsin ja Ducanin ero? Kummankin toimivuuteen kyllä uskon, ja noudatankin suurin piirtein Atkinsin ylläpitovaihetta.

  yksi äiti

  VastaaPoista
 12. Dukan on Atkinsiin verrattuna vähärasvainen eli hiilarit alas, rasvat alas.

  VastaaPoista
 13. itse sovelsin ja sovellan Dukania rasvaisempaan suuntaan...

  VastaaPoista
 14. Taidan pitää liikaa pastasta ja aasialaisesta ruuasta testatakseni tätä dieettiä :)

  VastaaPoista
 15. Aloitin tämän dieetin perjantaina, eli nyt hyökkäysvaiheen kolmas päivä menossa. Olen lukenut tätä blogia ja joitakin englanninkielisiä julkaisuja, mutta en varsinaista kirjaa, niinpä olenkin monen suhteen epätietoinen. Missä määrin proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa saa syödä? Entä energia? Olen nyt syönyt n. 400 kcal, HH 0, rasvaa tuli perjantaille 3g ja eilen munien mukana 25g. Haluaisin myös selkeytystä eri vaiheisiin, eli kun tämän hyökkäysvaihe päättyy (tiistaina) niin jatkuuko syöminen yhä näin, paljon proteiinia ja joka toisena päivänä lisäksi pelkkiä vihanneksia/ juureksia? Ja mikä on se kolmas vaihe? Anteeksi kysymystulvastani, vaikeeta vaan löytää tietoa aiheesta. Lähtömittani ovat 162cm/ 63,3kg, ja tavoitteenani 54kg, eli lukema jossa olin vielä 4 vuotta takaperin. Tänään vaaka näytti jo vähän alemmas 62,2kg, eli jotain oon tehnyt oikeinkin :)

  Kiitos jo etukäteen vastaajille!

  Lemmikki

  VastaaPoista
 16. Moi Laura,
  400 kcal päivässä kuulostaa aivan liian vähän, oletkohan nyt laskenut väärin.? Päivä kcal määrä 1400 kcal on siinä minimimäärä laihduttaessakin. HH 0 g päivässä on mahdotonta, kananmunissakin on hiilareita. Tosin, kun hyökkäysvaiheessa jättää kasvikset pois, sitä kuvittelee että hiilarit on näin ollen nollassa. Proteiineja olisi hyvä syödä normaalin ihmisen, eli ei urheilijan, n. 1g/ oma painokilo, eli sinun tapauksessasi n.63g päivässä.
  mitä tarkalleenottaen syöt ? minun hyökkäysvaiheeni kesti 5 päivää. söin kalaa,possua,nautaa,kanamunia,juustoja ja myös hieman punaista maitoa. voita käytin myös. pudotusvaihe , eli vaihe 2 jossa ollaan niin kauan kun tavoitepaino on saavutettu, syödään joka toinen päivä hyökkäysvaiheen mukaisesti pelkkää proteiinia ja joka toinen päivä proteiinin lisäksi vihreää salaattia, kasviksia ja maanpäällisiä vihanneksia. hieman porkkanaa voi kyllä syödä. Tässä kopiotu teksti Christerin aiemmasta blogikirjoituksesta " Dukan dieetti-lähde mukaan kokeiluun "
  3-vaihe: Tasaus (Stabilization)

  Saavutettuasi tavoitepainosi, voit vähitellen lopettaa dieetin rankimmat vaiheet ja lisätä hyvin maltillisesti ruokavalioosi aiempia suosikkiruokiasi. Tämä on dieetin tärkeimpiä vaiheita ja nyt todella punnitaan mistä sinut on aikoinaan tehty! Onko sinulla kykyä siirtyä maltillisesti takaisin "normaaliruokaan".

  Harkitse missä määrin haluat ottaa käyttöön leipää, muroja, pasta, riisiä, voita ja öljyjä. Lääkäri Dukan suosittelee, että jätät viikkoon päiviä, jolloin syöt 2-vaiheen mukaisesti ja lisäät aluksi vain 1-2 päivää jolloin syöt vapaasti (ei kaksi vapaata päivää peräkkäin).

  Tarkkaile painoasi. Jo se pyrkii nousemaan, se voi olla sen takia, että olet liian nopeasti palannut syömään normaalisti ja annoskokosi voivat olla liian suuria sekä ateriarytmisi liian tiheä.

  VastaaPoista
 17. Voi tylsyys, kirjoitin pitkän kommentin ja teksti katosi sitä lähetettäessä.

  Olen laskenut ihan oikein, olen vaan syönyt liian niukoja annoksia.Syön kolmesti päivässä. Aamuisin kolme keitettyä munaa, lounaaksi tonnikalaa/ kanaa ja illalliseksi vähärasvaisia leikkeleitä Lauantaina laitoin lihapullat vähärasvaisesta naudanjauhelihasta.

  Nyt olen syönyt enemmän ja kalorit nousee tänään illallis- liha-annoksen jälkeen 900kcal. Olen ottanut ruokien ravintoaineita Fineli.fi:stä, sekä paketeista. Olen aiemmin karpannut, joten laskeskelu siitä tuttua.

  Tänään, neljäntenä hyökkäyspäivänä painoni 61,3 aamiaisen jälkeen. Huomenna siirryn pudotusvaiheeseen, kauhea salaattihimo onkin jo!

  Minkä verran Adele söit/ syöt juustoa? Rakastan kaikkea juustoa, juustosta ja salmiakista luopuminen tuntuukin vaikeimmalta. Tänään laitoin lounaaksi raejuustoa ja tonnikalaa (vedessä, kuten aina), sekin maistui jo niin hyvältä.

  VastaaPoista
 18. Tosi vähän syöt kyllä. Aivan liian vähän. ole varovainen...
  Minä taas en pahemmin laskeskellut, mutta ehkä n. 10siivua mustaleimaa meni päivässä . ja joka aterialla en syönyt juustoa.samaten kolme kertaa päivässä minäkin aterioin. aamulla pari kolme keitetty munaa. lounaalla possupihvi, aurajuustoa mausteeksi, päivällisellä naudanpihvi / paistettua munaa pekonilla.

  VastaaPoista
 19. Hei, osaisitteko neuvoa. Olen nyt ollut puolitoista viikkoa Dukan-dieetillä. Hyökkäysvaiheessa lähti ihan kivasti painoa pois, n 3kg, nyt vauhti on kovasti hidastunut, kun otin kasvikset mukaan viime viikonloppuna.

  Ongelma: osallistun tulevana viikonloppuna Likkojen lenkille ja mietin, että miten saan moisessa tapahtumassa tankattua tarpeeksi energiaa, jotta jaksan kävellä loppuun asti? Siellä tarjotaan välipaloina hedelmiä, mehuja ym. Liian vahvasti ei voi etukäteen syödä ja kun on massatapahtuma, kestää kävelylenkki enemmän kuin yleensä. Kuinka pahasti tuhoan dieettiäni, jos tankkaan matkan varrella dieettiin sopimatonta ruokaa? Tarkoitukseni on oikeasti jatkaa tätä dieettiä, kunnes pääsen ihannepainooni. Olisiko jokin urheilujuoma tmv tuollaisessa tilanteessa sopiva ratkaisu dieetin kannalta? en niitä ole koskaan käyttänyt.

  VastaaPoista
 20. Likkojen lenkki sujuu sinulta kommelluksitta ihan normaalisti syömällä Dukanin dieetin mukaisesti (ota vaikkapa kaksi peräkkäistä proteiini + vihannespäivää juuri ennen Likkojen lenkkiä). Varsinkin jos aiot lenkin kävellä läpi, niin ei ole aihetta mihinkään erityisjärjestelyihin pyrkiä. Muista juoda vähän enemmän vettä, ettei pääse nestehukka yllättämään.

  Tsemppiä lenkille!

  VastaaPoista
 21. Kiitos vastauksesta. Ehkä minua huolettaa yhteisvaikutus, joka tulee alhaisen verenpaineen ja pulssin vuoksi, kun ei pysty saamaan oloa paremmaksi nostamalla verensokeria pikaisesti ylös.

  VastaaPoista
 22. Syömällä enemmän proteiinia pysyy verensokeri tasaisena. On paljon huippu-urheilijoita jotka noudattavat vhh-ruokavaliota. Eli likkojen lenkki sujuu varmasti ihan ilman mitään ongelmia.

  VastaaPoista
 23. Mikäli sen lenkin haluaa saada läpi oikeasti kovalla tuloksella, niin sitten toki hiilaritankkausta kehiin. Mutta mikäli on kyse pelkästään hauskanpidosta, niin sitten ei toki ole syytä lipsua dieettiruokavaliosta.

  VastaaPoista
 24. olen nyt ollut Dukan-dietillä 51pv ja kiloja on lähtenyt yhteensä 8,7kg(pituus 167 ja lähtöpaino 75,8kg).Tarkoitus olis vielä pudottaa kuutisen kiloa.Olen ajatellut,että muutama kilo alakanttiin,koska todennäköisesti tulee muutama kilo painoa,kun vaihtaa 3.vaiheeseen ja alkaa syödä vähän leipää ym.Olen aika tarkkaan noudattanut ohjeita,mutta eräillä syntymäpäivillä söin karkkia,sipsiäym.Paino nousi pari sataa grammaa,mutta kahden päivän jälkeen alkoi painon lasku jälleen.Olen syönyt profeel-jugurttia ja-välipalaa,mutta juustoa en enää yhtään.Painonpudotusvaiheen alussa söin polar5%-juustoa,ja ihmettelin,kun painoni ei laskenut,vaan pysyi samana.Juuston pooisjäännin jälkeen alkoi paino taas laskea.Olo on todella hyvä.Kokeilin aikaisemmin karpata,mutta se ei sopinut minulle ollenkaan,kolesteroliarvoni nousivat ja tunsin välillä oloni tosi huonoksi.Tämä vähärasvainen dietti sopii minulle paremmin.Olen menossa mittaamaan kolesterolini,mutta oletan niiden olevan taas paremmat.

  VastaaPoista
 25. Haluaisin kysyä, että jos aloittajan tavoite oli -6kg, niin miksi hyökkäys päiviä oli 6, kun sellaista suositellaan vain yli 18kg laihduttaville?

  VastaaPoista
 26. Wannabe urheilijana joudun olkapääoperaation vuoksi olemaan urheilematta ja paino nousee. :) Ajattelin kokeilla tätä. Mielenkiinnolla on seurattu projektiasi.

  VastaaPoista
 27. Moi! Täällä on oltu Dukanilla nyt neljättä viikkoa. Karistan pois mahakiloja, niitä jotka tulee lomilla ja mistä ei sitten tahdo päästä eroon. Hyvin ovat lähteneet, paino pahimmillaan 64, nyt 60,6. Olen nainen, 56 v. 161 cm. Kaikki vaatteet sopivat hyvin taas päälle, ja olo on hyvä. Liikunnasta palautuminen vain kestää kauan. Olen cruisaillut nyt ja jatkan vielä tuohon alle 60:asti, jos vain paino vielä putoaa. Dukan käski lopettaa 60.1, mutta katsotaan.
  Otin Dukanin nettisivuilta suunnitelman ja ostin kirjan, en ole katunut.

  T. Helena

  VastaaPoista