torstaina, syyskuuta 29, 2011

Voi vei voiton

**
Voi vei voiton

Muna, pekoni, voi
terveen elämän toi
Meille maistuu voi
vielä lisää toivoi
ruotsalainen kuluttaja
tuleeko hänelle auttaja?

Aidolla voilla aito elämä
Pekka Puska - muista tämä
Voita pöytään, margariinit puskaan!
Se auttaa elämän tuskaan
Vain voi voi olla niin hyvää!
Margariini etsii hautaa syvää

Voi on voita
sitä ei mikään voita!
Voilla voi kroppa hyvin
sillä terveys pysyvin
Voilla voittoon!
aamunkoittoon.

Helsingin Sanomat ja YLE kirjoittavat muuttuneiden kulutustottumusten nopeasti kasvattaneen voin kysyntää. Ruotsissa on jo alettu kärsiä voipulasta, sillä kotimaista raaka-ainetta ei ole riittävästi saatavilla.

Terveystoisuuden kasvaessa ihmiset ovat sankoin joukoin luopuneet margariinin käytöstä ja siirtyneet tästä kemiallisesta voinkorvikkeesta aitoon voihin. Veteraaniurheilija, voiveikkonen ja turpaduunari Sundqvist tervehtii tätä asiaa ilolla! Ihmiset ovat sittenkin fiksuja!

Voipula saattaa levitä myös Suomeen. Maidontuotantomme on Ruotsin tapaan vähentynyt, minkä lisäksi syksy on muutoinkin lehmillä alhaisen tuotannon kautta. Ylen haastattelema Valion tulosyksikön johtaja Reima Luomala sanoo, että jossain vaiheessa voin myyntiä voidaan joutua myös meillä rajoittamaan.

Muistakaa: Jos ei voita, niin häviää.

5 kommenttia:

 1. Miksi pitää syödä kumpaakaan? Eikö kannata mielummin käyttää kylmäpuristettuja öljyjä sen sijaan? En ole koskaan ymmärtänyt voi-margariinisotaa kun parempaakin on saatavilla.

  VastaaPoista
 2. Dragofix, nyt otat kynän käteen ja kirjoitat koko arkillisen täyteen: "Voita parempaa ei ole."

  Sitten voit jatkaa kylmäpuristetuilla kasviöljyilläsi lotraamista :-)

  VastaaPoista
 3. Jätän tälläiset aivopesut ruokateollisuuden markkinoinnille. ;D

  VastaaPoista
 4. Pappani ei koskaan ymmärtänyt kevytmargariinista ja rasvattomasta maidosta. Ikänsä kun on tottunut syömään kunnon voita ja punaista maitoa juonut. Kolesteroliakin oli lähempänä 90-vuotiaana yli 7 viime tietojen mukaan. Varmaan ollut ikänsä kolesterolia koholla. Hän sitten eli 93-vuotiaaksi. Ja tanakkarakenteinen ollut ikänsä. Niin sanokaapa sitten, miten voisi kuolla rasvaiseen ruokavalioon nuorena?

  VastaaPoista
 5. "Kolesteroliakin oli lähempänä 90-vuotiaana yli 7 viime tietojen mukaan."

  Miksi tuosta kolesterolista jaksetaan jauhaa tarinaa. Minulla oli kokonaiset alle viiden ja lanssilla sairaalaan vietiin. Siellä lääkärit eivät kertoneet kolestrolista muuta kuin tuossa valtimonplakissa on hiukan LDL kolesterolia kalkin lisäksi. Tietankin tuli sitten nuori nätti tyttö kertomaan tyydytetyn rasvan vaarallisuudesta. Muistuttaisin, että Pohjois-Karjala projektissa oli kantavana voimana tyydytettyjen rasvojen sydän vaarallisuus. Kuinka tämä on sopusoinnissa sen inhottavan tosiasian kanssa....margariinit oli siihen aikaan vedyllä tyydyttettyjä ja lisäksi sisälsivät trans-rasvoja joita meille terveyden avaimena kaupiteltiin??? (kyllä sillin lääkärit vielä sydänpotilaille kertoivat, että voissa oleva tyydyttynyt on cis-rasvaa)

  Noista koleista sananen. Missä on autoklinikka tutkimuksen tulokset? Vai olisko syytä mennä sairaaloitten arkistoihin tomuja penkomaan. Paljonko oli kolesterolia potilaan veressä sairaalaan tuotaessa ja mitä mahtoi olla aikaisemmissa mittauksissa. Lienee liian totuuksia paljastavaa, jos sen joku uskalikko voisi tehä näppäistä. Olen vakuuttunut, että sieltä statiineitten syöttäjät saisivat köniinsä ja reippaasti.

  VastaaPoista