maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Hyvänpuhumisen viikko

***
Tästä alkaa hyvänpuhumisen viikko
. Tämä on minulle sähköpostiin välitetty upea tieto, joka kumpuaa Espanjan lämmöstä. Suomessakin pystymme tähän, jos vain haluamme. Haluathan sinäkin. Puhut vain hyvää - koko viikon.

Kutsu kaikille ihmisille – lapsille ja aikuisille

Tulkaa kaikki kuulemaan – hyväntuulensanomaa

Anna hyväntuulen tulvia sisällesi!

Vaeltava runoilija Erkki J. Vepsäläinen kutsuu kaikkia maailman ihmisiä osallistumaan hyväntuulen – hyvänpuhumisen viikkoon.

Hyvänpuhumisen viikolla puhumme vain hyvää kaikista asioista: kodistamme, perheestämme, ystävistämme ja ympäristöstämme, luonnosta ja yleismaailmallisista hyväntuulen asioista ja hetkistä. Opettelemme puhumaan ja järjestämään pieniä mukavia hyväntuulentuokioita itselle ja muille. Kehutaan ihmisiä ja luontoa. Kaikista asioista puhumme vain hyvää.

Voisimme muodostaa hyvien hyvää puhuvien ihmisten ryhmiä ja kilpailuja. Lähin ryhmä on tietenkin kotona ja koulussa. Hyvyys huokuu ja samaistuu ja leviää ryhmistä ryhmiin ja valloittaa koko maailman.

Ajatelkaamme ja miettikäämme hyviä asioita joita meille on tapahtunut. Opetelkaamme hyvien pienien lauseiden sanomista ja hyvien pienien asioiden tekemistä läheisille. Sanomalla hyviä asioita me ikään kuin suggeroimme itsemme hyvälle tuulelle ja hyvälle mielelle ja olemme valmiit kohtaamaan, antamaan ja saamaan hyvyyttä ja arvostamaan rakkautta jota ympäristömme meille osoittaa.

Meidän tulee käyttää kaikkia aistejamme niin kuin niiden alkuperäinen tarkoitus on ollut. Kuunnelkaamme luonnon kukoistusta: Kukkien väriloistoa, luonnon vihreyttä, sinikukkaisen elämänlangan kiertymistä. Seuratkaamme laineiden lipumista rannalle, pilvien vaeltelua taivaalla, kotkan liitelyä vuoristossa, auringonlaskun väriloistoa, sinisen hetken harmoniaa, valkoisen lumen kerääntymistä puiden oksille, hymyä lapsen kasvoilla ja vanhuksen kasvojen viisautta. Nähkäämme ympäristömme ja läheiset ihmiset ympärillä. Merituulen ja lakeuksien tuoksun antakaa hemmotella kasvojanne. Antakaa käsienne kosketella, halatkaa hellästi läheisiänne. Sanokaa hyvä kaunis rohkaiseva sana läheiselle. Kiittäkää ja iloitkaa pienenpienistä aiheista ja hymyilkää, sillä hymy tarttuu ja luo mielihyvää.

Hyvää puhumalla herättäkäämme elämäniloa ja elämänjanoa.

Hyvänpuhumiseen ei tarvitse sääntöjä. Hyvää saa puhua aina ja kaikista asioista ja jatkaa hyvänpuhumista.

Hymy synnyttää hymyä, ilo kasvaa, hyvät puheet saamme hyvyytenä takaisin.

Sinä olet yksi hyvyydensoihdunkantaja. Kiitoksia sinulle hyvyydestäsi.

Maanantaina 16. marraskuuta 2009 aloitamme hyvänpuhumisen viikon ja jatkamme hyvänpuhumista. Rakkaus täyttäköön - maan hitunen kerrallaan.

Mitä mieltä olet tästä aloitteesta?

Muita samantyyppisiä juttujani:

5 kommenttia:

 1. Kannatan! Ihana ajatus, kyllä olet fiksu ihminen veteraaniurheilija.
  Sen sijaan, että piehtaroismme masentavissa tunnelimissa minkä hyvänsä takia, nouskaamme vaikeiden tunnelmien yläpuolelle. Kehu ihminen päivässä, sekin jo auttaa.
  terv äitiliini

  VastaaPoista
 2. Tästä se alkaa parempi elämä. Koko viikon puhun vain hyvää - promise! Loistava idea. Aamupäivä meni hyvin koulussa kun kehuin kavereitani. Jopa opelle sanoin että se oli hyvin selittänyt tuon asian. Sellaista. Illalla kun äiskä tulee kotia aion sanoa miten hyvä äiskä mulla on. Rohkeutta.

  VastaaPoista
 3. Hieno kirjoitus ja ajatus myös.

  On näitä yritetty aikaisemminkin tyyliin "rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" tai "tehkää ihmisille, niinkuin toivoisitte heidän tekevän teille". Kyynisesti, mutta realistisesti joudun toteamaan, että menestys on jäänyt rajalliseksi.

  No mäkin yritän kuitenni olla hiukka "positiivisempi puhuja" :)

  VastaaPoista