sunnuntaina, kesäkuuta 06, 2010

Oivallinen kirja Sirkka Santapukilta

**
Saan paljon kirjoja arvioitavaksi
. Kirjoja rakastavana luen kaikki minulle lähetetyt kirjat. Pitkään ja hartaasti, nopeasti ja kursorisesti tai vaikkapa älyämättä ja kesken jättäen.

Sain jo aika kauan sitten kouluttaja Sirkka Santapukin uusimman kirjan arvioitavaksi. Sen nimi on OIVALLUS - Elämäsi eliksiiri. Olen lukenut sitä pitkään ja hartaasti. Kirja on hyvä. Se todella pistää omat oivallukset liikkeelle.

Kirjaa ei voi lukea nopeasti läpi. Ensin kirjan luki minä ja sitten työkaverini. Me olimme luku-urakan jälkeen samaa mieltä: Tämä oli syvällinen kirja!

Tässä käsitykseni kirjan ansioista:

"Sinussa on jo kaikki – hyppää, verkko kyllä ilmestyy allesi!" kannustaa Sirkka Santapukki kirjassaan Oivallus – elämäsi eliksiiri.

Onko tämä tosiaan totta? Uskaltaako sitä noin vain hypätä?

Ota siitä selvää ja lähde matkalle omaan sisimpääsi ja elämään tässä hetkessä lukemalla tämä kirja. Kirja voi jopa mullistaa elämäsi.

Se tarjoaa erilaisia keinoja itsensä tuntemiseen ja elämän rakentamiseksi itseä tyydyttävään suuntaan.

"Ajatuksista tulee totta elämässäsi. Tulevaisuuden luot tämänhetkisillä ajatuksillasi. Se, mitä eniten ajattelet tai mihin keskityt, toteutuu elämässäsi. Ole siis tarkka ajatuksissasi. Ellet täytä ensin omia tarpeitasi, sinulla ei ole annettavaa muillekaan", Santapukki huomauttaa.

Santapukin mukaan ihminen on kokonaisuus, jonka terveyteen vaikuttavat mm. ravinnon lisäksi keskeisesti myös tunteet ja asenteet. Hän auttaa ihmisiä oivaltamaan, mitkä asiat auttavat yksilöllisesti edistämään kunkin terveyttä.

Kirja vastaa myös kysymykseen, miksi jotkut menestyvät elämässään ja toiset eivät.

"Oivallutus- ja systeemiajattelun ydin on nähdä ihminen yksilönä ja tukea hänen omien voimiensa ja kykyjensä vahvistumista siten, että ne auttavat häntä hänen itsensä asettamissa tai oivaltamissa tavoitteissa", Santapukki sanoo.

Jotta maailma olisi parempi paikka, kohdistakaamme siis huomiomme ensin itseemme, ennen kuin voimme kunnolla auttaa muita.

Ei ole itsekästä pitää huolta itsestään. Täytyy ensin rakastaa aidosti itseään, ennen kuin voi rakastaa muita.

Hyvä yhteiskunta muodostuu itsestään huolehtivista yksilöistä. Minuusvoimansa löytäneet ihmiset ovat yhteiskunnan voimavara.

Suosittelen kirjaa lämpimästi ajattelijoille ja oivaltajille!

Sinussa on jo kaikki - hyppää!

Lähde: Sirkka Santapukki. Oivallus - Elämän eliksiiri. Voimapaikka, Sun Text Oy, 2010

Muita kirjoja:

1 kommentti:

 1. Tämä kirjoitus on jäänyt kommentoimatta! :)

  Käytän tilaisuuden antamalla omia lukusuosituksia. (lukekaa Christerin juttu) Kaunokirjallisuudesta löytyy kier(t)oteitse paljon ravitsemussuosituksia!

  Veikko Huovisen 60-luvun jutut, miksei 70-luvunkin, konservatiivista radikalismia!
  Vitamiinipillerit ja muut lampaanpaistit.

  Henry Miller ei ravintoa tarjoa ehkä, mutta Pentti Saarikoski, tuo juoppohulttio, suomensi varsin ansiokkaasti, ja Risto Lehmusoksa jatkoi yhtä pätevästi. Tajunnanvirtaa, paikoitellen varsin elähdyttävää! Skippaa seuraavaan, ei ole pakko lukea joka sivua... Tämä on sylkäisy päin Taiteen, Jumalan ...... kasvoja - Kravun kääntöpiirin alku...

  Jorge Amado, Brasilia particulare!

  Steinbeck on kai ihan mainio?

  Tsekit, Bohumil Hrabal.

  Veli ryssät, Gogol, Erofejev, klassikot voi selailla... Emme ole Paavoja kaikki, rajat on ainakin mulla...

  Onhan noita. (Ryssä ei ole loukkaukseksi tarkoitettu, ruattinkielinen ymmärtää...))

  VastaaPoista