tiistaina, tammikuuta 05, 2010

Aloe vera - pelkkää vettäkö?

##
Alunperin kirjoitettu 22.6.2007, päivitys tehty 15.8.2007, 20.10.2007, 21.11.2007, 27.12.2007, 29.3.2008, 2.5.2008, 22.6.2009 ja 5.1.2010.

Päivitys 5.1.2010. Näin laskuristani, että Aloe vera -juttuni oli johtanut eräällä keskustelupalstalla tuliseen väittelyyn aloen puolesta ja vastaan. Sittemin keskustelu lienee poistettu, koska en äsken sitä enää löytänyt (en edes ehtinyt nähdä koko keskustelua). Joka tapauksessa, olkaa ystävällisiä toinen toisillenne. On ihmisiä, jotka ilmeisesti löytävät avun näistä aloe vera -juomista. Kaupallisten juomien suhteen tieteellinen näyttö lepää todella ohuen langan varassa. Jokin juomassa tuo terveyttä (kell' onni on hän onnen kätkeköön!), mutta ei ole vielä tietoa siitä onko se esimerkiksi tuo juoman sisältämä saponiini, joka tuo juoman terveyshyödyt. Se tiedetään, että juoma sisältää niin vähän vitamiineja ja hivenaineita, että terveysedut tulevat jostakin muusta luonnon ainesosasta. Poikkeuksellisen aggressiivisesti käyttäytyvät verkostomarkkinoijat eivät ole saaneet kovinkaan paljon hyvää aikaan. Sen sijaan muutama terveysalan toimija on ollut ahkerasti minuun yhteydessä ja vakuuttanut minulle, että ovat todella ymmällään tämän hetkisestä tilanteesta aloe -juoman kaupittelussa. Tulee tietoja minulle, että verkoston alatasolla olevilla ei ole kovinkaan kaksiset oltavat. Aloe -bisnes ei ole heille mikään rahasampo ja verkoston huipulla kiikkuvilla on niin vähäinen tieto aloen biologisista ja lääkinnällisistä ominaisuuksista, että homma haiskahtaa enemmänkin rahastukselta kuin aidolta terveysteolta. Kun terveysalan yrittäjä käy aloe -juomasta kriittistä pohdiskelua, hänet halutaan vaientaa! Onko tämä oikein?

Päivitys 22.6.2009. Edelleen tämä kirjoitukseni jaksaa porukkaa kiinnostaa. Mitään uutta ei ole raportoitavana laboratoriorintamalta. Edes tunnetun tiedemiehen vetoomus julkaista laboratoriotulokset, ei saanut mitään näkyvää aikaiseksi. En oikein enää keksi mitä tässä voisi tehdä?
Tätä kirjoitustani
kommentoidaan (126 kommenttia 22.6.2008) erittäin vilkkaasti. Juttuhan lähti liikkeelle siitä, että ruotsalainen laboratorio tutki myynnissä olevat aloe vera -juomat. Laboratorio totesi, että juomat sisälsivät erittäin vähän vitamiineja ja hivenaineita. Kirjoitin aiheesta sen takia, että hyvä ystäväni on mukana aloe vera bisneksessä ja halusin vilpittömästi saada selville onko aloe vera -juoma todella niin arvotonta kuin laboratorionäytteet osoittivat. Tyhmästi litkujen kaupittelijat lähtivät tässä blogini kommenttiosassa puolustelemaan juomiaan juuri tällä vitamiiniargumentilla kun olisi pitänyt keksiä mikä mahtaa olla se olennainen tekijä siinä juomassa, joka näyttäisi tuovan hyvän olon käyttäjille. Olen käynyt asian tiimoilta yllättävän hedelmällistä keskustelua aloe vera -tutkijoiden kanssa. Heidän kantansa on, että vitamiinit eivät voi säilyä kaupallisessa aloe vera -juomassa. Mahdollisen aidon hoitovaikutuksen (lumevaikutus?) täytyy perustua johonkin yhä tuntemattomaan vitaaliaineeseen aloe vera -juomassa. Aloe vera -juomaa valmistaviin laboratorioihin olen myös ollut yhteyksissä, mutta valitettavasti on sanottava, että tietoa ei ole herunut. Lupauksista huolimatta minulle ei ole toimitettu luvattua aineistoa. Mahdollisesti myyntiorganisaatiolle on eduksi pimittää tietoa litkun ominaisuuksista mahdollisimman pitkään ja näin luoda sellainen kiehtova mystiikka litkun ympärille. Kerro mitä mieltä olet tästä!

Kiitos yhä edelleen tulla tupsahtelevista kommenteistanne. Minulla on sikäli uutta kerrottavaa, että neuvotteluni erään kiihkottoman aloe vera -kauppiaan kanssa (niitäkin löytyy!) ovat johtaneet yhteisymmärrykseen aloe vera -juoman terveyshyödyistä. Me tuomitsemme vitamiinihehkutuksen. Jokainen aloe vera -myyjä, joka sanoo aloe vera -juomaa erityisen paljon vitamiineja sisältäväksi juomaksi, puhuu muunneltua totuutta ja hankaloittaa rehellisten myyjien työskentelyä. Todennäköisesti aloe vera -juoman terveyttä parantava vaikutus löytyy saponiineista. Saponiinit auttavat suolistoa pysymään paremmassa kunnossa. Ehkä jopa puhdistaen suolistoa (erittäin kiistanalainen väite!) ja mahdollistaen näin, että vitamiinit ja mineraalit imeytyvät tehokkaammin nauttimassamme ruoassa. Mutta muistakaa aloe vera -myyjät lopettaa jankutus niistä vitamiineista siinä litkussanne!

Tämä on tämän vuoden 2007 viimeinen päivitys aloe vera -selvittelyyni (27.12.2007). Lukuisista vihjeistä (KIITOS!) huolimatta en ole vielä saanut kaipaamiani laboratoriotuloksia (lue koko kirjoitukseni, niin selviää mistä on tässä kyse!). Alan jo epäilemään, että tällaisia laboratoriotuloksia ei ole olemassakaan. Niin kauan kuin aloe vera -juoman valmistajat pystyvät ylläpitämään juoman ympärillä pienen pientä mystiikkaa, on edes teoreettiset mahdollisuudet, että joku vielä ostaa tuota kallista juomaa. Järkevästi asioita pohtivat ovat jo siirtyneet täyshedelmämehuun (maksaa vain 1/10 aloe vera -juomasta, mutta terveysnäyttö on vakuuttavaa!). Jatkan tilanteen seuraamista. Tee minut iloiseksi - lähetä minulle todella tärkeää tutkimustietoa aloe vera -juomasta! Jo 101 kommenttia!

Nyt ei mieli mettä keitä! Kirjoitin näin 8.11.2007: Nyt taisi onnistua! LR Health & Beauty Systemsissä iloinen naisääni vakuutti, että yllämainittu viestini on mennyt perille. Tieto tästä on lähtenyt tuotepäällikölle ja minä tulen pian saamaan kaipaamani tiedon! Paskanmarjat sanon minä! Ei voi enää suomalaisiinkaan luottaa! Nyt on 21.11.2007 enkä ole kuullut inahdustakaan LR Health & Beauty Systemsiltä. Miten vaikeaa on saada aikaiseksi sellainen laboratoriopaperi, jossa lukee paljonko aloe vera -juomassa on vitaaliaineita?

Pieni lisäys (20.10.2007). Nyt on kulunut aika tarkkaan neljä kuukautta siitä kun lähetin täydennyspyynnön USA:ssa sijaitsevaan aloe vera laboratorioon. Alan vähitellen uskomaan, että sieltä ei lisätietoja tipu. Keskustelu on ollut aika rauhallista oltuaan sitä ennen kovin kiihkeää. Jouduin poistamaan paljon häirikköviestejä. Edelleen aloe verasta voidaan käydä asiallista keskustelua (jo 93 kommenttia!).

Pieni lisäys (15.8.2007). Nyt on pian kulunut kaksi kuukautta siitä kun kirjoitin tämän juttuni Aloe vera -juomasta. En ole tänä aikana saanut kaipaamiani laboratoriotuloksia USA:sta ja aggressiivisen aloe vera -myyjän apu osoittautui kovin heppoiseksi. Olen muistuttanut näistä puuttuvista laboratoriotuloksista useaan kertaan. Kirjeenvaihtoni erään tunnetun amerikkalaisen Aloe vera -tutkijan kanssa on jatkunut. Kirjoittelumme vahvistaa käsitystä, että kaupallinen Aloe vera -juoma on hyvin kyseenalainen tuote on se sitten minkä tahansa yhtiön purkittamaa. Sanon tämän asian hyvin paljon mielipahaa samalla tuntien, sillä eräs ystäväni on mukana tässä aloe vera -bisneksessä ja uskoin viimeiseen saakka, että juoman nauttimisessa on jotain järkeä. Näin ei kuitenkaan ole. Jättäkää litku ostamatta. Jos juoma jotain terveysvaikutuksia saa aikaan, niin vaikutus ei ainakaan perustu juoman sisältämiin ravintoaineisiin. Mikä terveysvaikutukset saa aikaiseksi? Homeopatia? Myyjän vakuuttava puhe? Jokin muu seikka? Se onkin mielenkiintoinen kysymys. En epäile kommentoijien todistuspuheenvuoroja aloe vera -juoman terveysvaikutuksista. Niitä ilmeisesti on.

Tärkeä lisäys (25.7.2007)
. Olen saanut postia aloe veraa tutkineelta tiedemieheltä. Mielestäni vastaus on täysin linjassa puolueettomien tieteellisten tutkimusten kanssa, joita olen hyvin ahkerasti viime päivinä lukenut. Ainoastaan aloe vera -yhtiöiden sponsoroimissa tutkimuksissa ja lähinnä mainosraporteiksi luonnehtimissani tiedelehtiin lipsahtaneissa jutuissa on löydetty aloe vera -juomille jotain terveysvaikutuksia. Kyse lienee tämän kaupallisen juoman suhteen pääosin lumevaikutuksesta. Verkostomarkkinoinnissa mukana olevat henkilöt ovat kiitettävällä ahkeruudella häirinneet minun vaatimatonta blogiani, joten joudun toistaiseksi pitämään päällä kommentoinnin moderoinnin (blogissani julkaistaan vain painokelvollisia kommentteja). Hellittäkää jo vähäsen rakkaat anonyymit aloe vera -kauppiaat!

Miettikääpä tätä tiedemiehen vastausta (tarkka suomenkielinen käännös):

Tohtori Sundqvist! Kiitos kirjeestänne. Olen tutkinut aloe veran terveysominaisuuksia useita vuosia. Aloe vera on ilmeisen terveellinen ja lääkitsevä kasvi. Valitettavasti kasvin sisältämät terveelliset ravintoaineet kuten antioksidanttivitamiinit C, E ja karoteeni ovat epävakaita liuoksessa ja lämpökäsittely kiihdyttää tuhovaikutusta. Siksi kaupallisesti myytävissä aloe vera juomissa on niin vähän vitamiineja. Aloe veran käsittely kuten mm. säilytysaineiden käyttö, valolle altistuminen ja hapettuminen kiihdyttää aloe veran ravintoaineiden tuhoa. Ovatkohan vitamiinit peräisin suoraan kasvista vai onko juomia vitaminoitu jälkikäteen? Havaintojeni mukaan myöskään juomiin jälkeenpäin lisätyt vitamiinit eivät säily tuhoutumatta aloe vera liuoksessa. Dr. Vinson.


Tärkeä lisäys (16.7.2007). Olen lähes kuukauden odottelun jälkeen saanut vastauksen Aloe vera uteluuni eräältä tehtaalta. Aloe vera valmisteiden (juomien ja jauheiden) vähäinen vitamiini- ja mineraalimäärä ei tullut tälle laboratoriolle yllätyksenä. Aloe vera valmiste ei ole erityisen ravinnepitoista vaan tehtaan ilmoituksen mukaan Aloe veran vaikutus perustuu kaikkien ainesosien yhteisvaikutukseen. Paljon on vielä selvittämättä Aloe veran suhteen ja valmistusmenetelmillä on valtavan suuri merkitys. Pastöroinnista kiistellään tutkijapiireissä, mutta tämä on aivan välttämätöntä aineen säilyvyyden kannalta. Mitään ei mainita patentoidusta säilöntäaineesta (josta myös kysyin lisätietoja). Tällä hetkellä vahvimpana kandidaattina terveysvaikutusten aikaansaannin suhteen on polysakkaridi (monimutkainen sokeri) nimeltään aloeverose (acemannan). Aloeverose on sama kuin
polydispersed beta-(1,4)-acetylated polymannose. Kieltämättä asian selvittely sai odottamattoman käänteen. Nyt olen todella ällikällä lyöty! Pakko tämä on sanoa: termiä aloeverose ei löydy laajan tieteellisen kirjallisuuden haun perusteella (PubMed). Termi acetylated polymannose tuo esille ainoastaan kolme tutkimusta, jotka eivät millään tavalla edistä asian jatkoselvittelyä. Acemannan tuo esille vaivaiset 43 tutkimusta. Siihen pitää nyt sitten tutustua. APU-VA! Sain liitteenä muutamia tutkimusraportteja. Pikaisen silmäyksen jälkeen huomaan vitamiinien ja hivenaineiden saaman vähäisen merkityksen raporteissa. Sen sijaan aloen antioksidanttivaikutuksista on paljon luettavaa. Raportoin löydöksistäni tuonnempana.

En ole ilkeyttäni aloe veraa valmistavien, myyvien ja käyttävien kimpussa. Tämä on se selvitettävänä oleva asia:


a) Luonnon oma aloe vera on ihan hyvä tuote
b) Aloe vera -juotavassa muodossa on ilmeisesti huijausta

Tämä vastakkainasettelu säilyy kunnes saan vakuuttavaa tieteellistä aineistoa, joka muuttaisi käsitystäni. En elä mielikuvien varassa vaan tahdon tästä tieteellisiä todisteita. Parhaiten tyydytätte tiedonhaluani lähettämällä minulle tutkimustöitä aloe vera -juomasta ja patistatte niitä hitaasti pyyntööni reagoivia aloe vera -laboratorioita vihdoinkin lähettämään minulle niitä selvityksiään. Odottavan aika on pitkä.

Tätä kirjoitusta kommentoidaan tavattoman vilkkaasti (jo 84 kommenttia puolesta ja vastaan). Paikoitellen kommentit saavat tarpeettoman katkeria äänensävyjä. Ymmärrän toki elinkeinoaan harjoittavan puolustavan tuotettaan. Minulla on ollut harvinaisen mielenkiintoinen kirjeenvaihto erään Aloe veraa maahan tuovan yksityishenkilön kanssa, mutta hän on oikeustoimilla uhaten kieltänyt kirjeenvaihdon julkaisemisen. Tarpeetonta harmia en halua itselleni, joten kirjeiden sisältö jääköön hänen ja minun väliseksi asiaksi. Olen pyytänyt häneltä edustamansa tuotteen laboratorioanalyysejä ja yhteyttä yrityksen ulkomaan toimiston asiantuntijoihin. Toivottavasti saan kaipaamiani lisätietoja ja julkaisuluvan niille tiedoille. En ole vielä 16.7.2007 saanut kaipaamiani laboratoriotuloksia suoraan tehtaalta.

Sano sinäkin mielipiteesi Aloe vera -juomasta. Onko huuhaata? Toimiiko?

Tuotteen jälleenmyyjä loihtii ilmoille seuraavan viisauden: "Ongelmana ei ole aloe vera -kasvi. Se on terveellinen, täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita. Siitä saatu päivänraikas geeli taatusti on ihmiselle hyödyllinen. Ongelmana on tuo kaupallinen litku jota myydään litran pakkauksissa."

Vitamiineja ja hivenaineita juomassa tuskin on olleenkaan, mutta nyt tarjotaan selitykseksi saponiinin suolistoa puhdistavaa vaikutusta. Näin ravintoaineet imeytyisivät ravinneköyhistäkin ruoka-aineista tehokkaammin. Uskallan tätäkin selitystä epäillä. Miten on mahdollista, että valmistajan omilta kotisivuilta ei löydy tarkkoja vitamiini- ja hivenainemittauksia, ei myöskään tarkkaa tietoa miten paljon näissä juomissa on sitä mahdollisesti hyödyllistä saponiinia? Tietääkö kukaan?

Erään mainossivuston mukaan
Aloe Vera sisältää 75 tunnistettua ravintoainetta, joita elimistömme tarvitsee. Ainetta voi juoda, sivellä iholle ja käyttää muullakin tavoin. Jokainen voi nauttia Aloe Veran ainutlaatuisista ominaisuuksista: Ravitsee kehoa, tasapainottaa vatsan ja suoliston toimintaa, tukee immuunijärjestelmän toimintaa, lievittää kipua, estää tulehduksia, torjuu bakteereita, viruksia, sieniä, nopeuttaa haavojen paranemista, stimuloi solujen uusiutumista, läpäisee kudoksen, hajottaa kuolleen kudoksen, virkistää ihon verenkiertoa, ehkäisee ja lievittää kutinaa, kosteuttaa...

Minä sain kokeiltavakseni yhden pullon juotavaa Aloe Veraa (Forever Living Products). Esittelijä oli kaikin puolin fiksu ja yhdessä mietimme tuota fantastista kasvia joka oli purkkiin saatu. Itse ruokailen varsin terveellisesti enkä odottanut minkäänlaisia ihmeitä juoman avulla kokevani. Näin ei käynytkään. Hiukan kitkerä liuos tuli ohjeistuksen mukaisesti juotua ja elämä jatkui kuten ennenkin. Olin vähintään yhtä pirteä kuin ennenkin.

Ruotsin elintarvikevirasto (Livsmedelsverket) tutki äskettäin juotavat Aloe Vera tuotteet. Huomaan minunkin nauttimani tuotteen kuuluvan tutkittujen tuotteiden joukkoon. Viesti on todella tyly: Aloe Vera sisältää pääasiassa vettä ja minimaalisen vähän vitamiineja ja hivenaineita. Voi olla, että pullon henki pitää huolta 75:stä tunnistetusta ravintoaineesta, mutta Elintarvikeviraston mittarit eivät juurikaan värähdä! Minulla ei ole syytä epäillä Elintarvikeviraston mittalaitteita, sillä noilla laitteilla on mitattu leipien, lihojen, muiden juomien, kananmunien ym. ravintoarvot. Aloe vera -uute voi toki olla ihmiselle hyödyksi, mutta vaikutusmekanismi ei voi perustua normaaleihin ravintoaineiden vaikutusmekanismeihin. Pullon henki paljastunee aikanaan tai sitten kyseessä on huijaus.

Tässä tulokset:
Selitykset: tuhka on mitattu sen takia, että paljastuisi onko tuotteen orgaanisen aineen polttamisen ja veden kiehumisen jälkeen jäljellä enää mitään suolaa ja hivenaineita. Rutiininomainen ravintoainetutkimus josta ei nyt tässä vaiheessa kannatta muuta ihmetellä kuin tuhkan erittäin vähäistä määrää. HH = hiilihydraatti.

Tuote Yritys Vettä Ravintoaineita Vitamiineja Hivenaineita
Donsbach hapetettu Aloe Vera Juice Hela Pharma AB, Falköping 99,3% 0,5% HH
0,2% rasvaa
0,03% tuhkaa
Alle laitteiston määritystason
Hyvin vähän tai alle määritystason
Sasco Aloe Vera Juice SASCO AB, Uppsala 99,2% 0,5% HH
0,1% rasvaa
0,2% tuhkaa
Alle laitteiston määritystason. Myös tuotteeseen lisätty askorbiinihappo! Hyvin vähän tai alle määritystason. Natriumin ja kaliumin kohdalla saadaan mitta-arvo.
Natur-apoteket Aloe Vera Juice + vihreää teetä Vitamex AB, Norrköping 93% 6,5% HH
0,4% rasvaa
0,2% tuhkaa
Alle laitteiston määritystason. Hyvin vähän tai alle määritystason.
Aloe Vera Gel
(tätä minäkin join kokeeksi)
Forever Living Products Scandinavia AB, Mölndal 95,3% 4,4% HH (josta 3,6% sorbitolia!)
0,09% rasvaa
0,2% tuhkaa
Alle laitteiston määritystason. Poikkeuksena
54 mg askorbiinihappoa /100g,
1,54 mg tokoferoleja/100g
Hyvin vähän tai alle määritystason. Natriumin ja kaliumin kohdalla saadaan mitta-arvo.
Aloe Berry Nectar -”- 90,5% 9,1% HH (josta 7,8% fruktoosia, 1,9% sorbitolia)
0,2% rasvaa
0,2% tuhkaa
Alle laitteiston määritystason. Poikkeuksena tuotteeseen lisätty 83 mg askorbiinihappo/100g,
1,30 mg tokoferoleja/100g
Hyvin vähän tai alle määritystason. Kaliumin kohdalla saadaan mitta-arvo.

Proteiinia tuotteissa oli niin vähän, että mitään luotettavia lukemia ei saatu!


Elintarvikevirasto on kysynyt valmistajilta mihin ravintoaineisiin väitetyt terveysvaikutukset voivat perustua. Hela Pharma AB on vastannut, että he poistavat terveysväitteet tuoteselosteesta. Vitamex on päättänyt lopettaa tuotteen myynnin. Forever Living Products haluaa toimittaa Elintarvikevirastolle selvityksen tuotteen vaikutuksesta jos osoittautuu, että tuotetta markkinoidaan virheellisesti ja kysyy neuvoja pääkonttorista USA:ssa miten menetellä jatkossa. SASCO AB pitäytyy edelleen terveysväitteissä ja pitää kiinni siitä, että 0,5 % tuotteesta sisältää peräti 200 eri vaikuttavaa ainetta ja tuotetta voidaan täten sanoa ravintolisäksi.

Olen todella ymmälläni! Olin niin toivonut rehelliseltä vaikuttavan myyjän puolesta, että tuote olisi edes olevinaan aidosti otettava ravintolisä. Näillä näkymin en voi suositella Aloe Vera -uutteita ravintolisinä. Vaikutus perustuu veden nauttimiseen. Hanasta saa edullisempaa vettä.

Kommentteja? Lohdutusta minulle ja kauppiaalle? Pitäisikö muitakin luontaistuotteita testata tällä tavalla?

Muita huuhaa -kirjoituksiani voit lukea tästä:

147 kommenttia:

 1. Expressen-lehti kirjoittaa myös asiasta. En ole nähnyt suomalaislehdissä vielä. Tämä on aika paha juttu Aloe Vera businekselle, mutta olihan se odotettavissa. Kiitos valppaudestasi.

  VastaaPoista
 2. Bisnestä saa ja pitääkin olla, mutta jos se perustuu epärehellisyyteen, silloin minä harmistun. Ilmiselvästi Aloe Vera -uutteen purkittamisessa tapahtuu jotain ikävää. Sinänsä terveellisenä pidetyn (ja tieteellisissä kokeissakin osoitetun) Aloe Vera -kasvin terveysominaisuudet eivät voi purkitetussa tuotteessa perustua vitamiini-, antioksidantti- tai hivenainevaikutukseen. Tämä on se bisneksen varjopuoli: Myydään herkkäuskoisille ihmisille aloe veralla saastutettua vettä noin 30 euron litrahintaan.

  Sähköpostiini on tullut myös erään aloe vera kauppiaan selostus erityisestä aloe vera vedestä. Vettä tuotteeseen ei ole erikseen lisätty, se olisi jo huijausta. Ei ehkä olekaan, mutta aloe -kasvi on ns. sukkulentti, joka imee vettä sisäänsä valtavia määriä. Minun mielestäni vesi on vettä vaikka sen imisi kuka tai mikä tahansa sisäänsä. Luonnollisessa ympäristössä taatusti kasvi pystyy hyödyntämään maaperän mineraalit, mutta koska niitä ei löytynyt purkista (natriumia ja kaliumia lukuunottamatta) täytyy jotain tapahtua siinä purkitusvaiheessa.

  Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 3. Olet itse kokeillut Foreverin Aloe vera geelijuomaa yhden kuukauden. Ohjeistus on kokeilla kolme kuukautta (koska kyseessäluontaistuote, jonka vaikutusaika vaihtelee yksilöllisesti), jonka jälkeen saat rahasi takaisin ellet ole tuotteeseen tyytyväinen. Humpuukille saa harvoin 90 päivän asiakastyytyväisyystakuuta. Kyseisellä firmalla on tyytyväisiä asiakkaita yli 120 maassa ja se on toiminut perhe-(ei pörssi-)yrityksenä pian 30 vuotta. Ei ole siis perustettu varta vasten tätä aloebuumia silmällä pitäen.

  Mitä tulee noihin Ruotsin elintarvikeviraston tuloksiin, tuo runsaan veden määrä tuotteessa ei ole yllättävää. Onhan monissa kasviksissa yli 90 prosenttia vettä, esim.kurkussa. Aloe veran terveydelle hyödyllinen vaikutus ei perustu ainesosien korkeaan määrään vaan niiden yhteisvaikutukseen. Lähipiirissäni on monia Aloe vera geelijuoman aktiivisesta käytöstä hyötyneitä. Epäsäännöllinen vatsan toiminta on säännöllistynyt, ihon kunto kohentunut, limakalvot pysyvät hyvässä kunnossa myös siitepölyaikoina ilman allergialääkityksiä, jatkuva väsymys helpottanut.

  Suosittelen lämpimästi kaikkia itse ensin testaamaan geelijuoman, ennenkuin määrittelee sen pelkäksi ylihinnoitelluksi vedeksi.Oman ja monen muun kokemuksen perusteella kraanavedellä ja aloe vera geelijuomalla on vissi ero, eikä se johdu lumevaikutuksesta tai joukkosuggestiosta. Kannattaa tutustua norjalaisen lääkärin Audun Myskjan suomeksikin ilmestyneeseen kirjaan Aloe vera - luonnon aarreaitta. Kirjoittaja tuo esille potilastapauksia, joissa hän on koululääketieteen ohella käyttänyt aloe veraa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kirjassa on myös tietoa maailmalla tehdyistä Aloe vera-tutkimuksista, onhan kasvi yksi tutkituimmista hyötykasveista.

  VastaaPoista
 4. Muutamia noita Aloe Vera -litkun juojia olen tuntenut, ja kaikki vannovat parantuneensa suurin piirtein paiserutosta sen avulla.

  Yhteistä näille ihmisille on se, että he ovat muutenkin taipuvaisia uskomaan mihin tahansa. Niin kauan, kun tuotteesta ei ole tehty laajoja kaksoissokkotestejä, katson "vaikutuksen" olevan tasan plaseboa.

  *P*

  VastaaPoista
 5. Kiitos Anonyymi viestistäsi jolla ilmaiset saaneesi apua Aloe vera -juomasta. Sen verran minulla on tuota tiedemiehen vikaa, että minä pyytäisin sinua arvioimaan mihin tehovaikutus perustuu. Ei ole syytä epäillä Ruotsin Elintarvikeviraston laboratoriotuloksia. Tuossa käyttämässäsi juomassa ei ole juurikaan mitään ravintoaineita.

  En tietenkään epäile kertomuksesi aitoutta, ihmettelen vain mihin vaikutus voi perustua. Ei ainakaan ravintoaineisiin. Täytyy olla jokin muu selitys. Mikä?

  VastaaPoista
 6. Vakiokommentoijani *p* näyttäisi olevan yhtä epäileväisellä kannalla kuin minäkin. Kiitos.

  Minulle voi lähettää (ilmaiseksi) 6 litraa Aloe vera -uutetta. Lupaan säntillisesti juoda litkut mahdollisimman tarkasti ja tieteellisesti muistiin merkiten kaikki havaintoni. Juomat sponsoroiva yritys saa tietenkin erityismaininnan yhteistyökuviosta.

  Olen ennenkin suostunut näihin ihmiskokeisiin. Söin tohtori Tolosen sponsoroimana Fosfoseriiniä. Minusta piti tulla viisaampi. En huomannut mitään mullistavaa. Sain aika ison kasan noita pillereitä. Söin ne kaikki. Ihan yhtä tyhmä olin ennen ja jälkeen pillerikuurin. Niin muuten, yhden asian suhteen huomasin selvän eron - otin etäisyyttä tähän tohtoriin pillerikuurin aikana. Tähän en ehkä olisi pystynyt ilman pillerikokeiluani.

  VastaaPoista
 7. Aloe veran puolesta puhuva Anonyymi sanoo:

  "Aloe veran terveydelle hyödyllinen vaikutus ei perustu ainesosien korkeaan määrään vaan niiden yhteisvaikutukseen."

  Miten herkkien mittalaitteiden löytämättä jäänyt "ei mitään" voi yhdessä vaikuttaa terveyttä edistävästi?

  VastaaPoista
 8. Ehkä tämä on se homeopaattinen "veden muisti" -juttu?

  t. aina yhtä kyyninen *P*

  VastaaPoista
 9. Olen kokeillut Foreverin Aloe Vera geelijuomaa kolmen kuukauden aikana. Olihan rahat luvassa takaisin ellen olisi tyytyväinen. En huomannut mitään vaikutusta. Tunsin itseäni niin tyhmäksi etten edes kehdannut pyytää rahaa takaisin.

  VastaaPoista
 10. Aloe Vera ei toiminut minulla. Vai että olikin vain vettä! Olisihan se pitänyt arvata. Oli niin moneen eri vaivaan luvattu tehoavansa.

  Oli sen verran reilu myyjä, että lupasi rahat takaisin ellen ole tyytyväinen. Täytyy testata saako rahat myös takaisin.

  VastaaPoista
 11. Pyysit arvioimaan, mihin aloe vera gel-juoman vaikutus mielestäni perustuu. Minussa ei ole tiedemiehen vikaa, mutta arvioisin myönteisten vaikutusten johtuvan pääosin aloessa olevasta saponiinista, joka puhdistaa suolen limakalvoja kuona-aineista. Näin ollen jokapäiväisestä ravinnosta saamamme ravintoaineet imeytyvät tehokkaammin elimistöömme.

  VastaaPoista
 12. Minä olen elänyt siinä harhaluulossa, että ihmisen ruoansulatuskanava on itse itsensä puhdistavat järjestelmä -näin ainakin asiaan erikoistuneet lääkärit sanovat selittäessään miksi paastot ja suolihuuhtelut ovat turhia.

  Suoliston hyvinvoinnilla on verrattoman suuri merkitys ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Siksi ihmisen pitäisi juoda riittävästi vettä, harrastaa liikuntaa ja syödä sopivaa ruokaa että suolisto hoitaisi hommansa kuten sen on tarkoitettu eikä uskoa mihinkään humpuukiin.

  *P*

  VastaaPoista
 13. Paljonko aloe verassa -juomassa on saponiinia? Tämä oli aika yllättävä vihje! Olisi maailmanluokan sensaatio jos tämä väite olisi totta.

  biokemisti

  VastaaPoista
 14. Keinotekoisen, lisäaineilla kyllästetyn ja ravintoarvoiltaan heikentyneen ruoan aikakausi on ihmiskunnan historiassa aika mitättömän lyhyt. En oikein jaksa uskoa, että siinä ajassa evoluutio olisi tehnyt tehtävänsä ja mukauttanut ihmisen ruoansulatusjärjestelmän mäkkäri- yms. dieeteille.

  On totta, että mikään ravintolisä tai muu luontaistuote ei yksinään korvaa terveellisiä elämäntapoja ja monipuolista ruokavaliota. Valitettava totuus vain on, että monien ruokaamme käytettävien, puhtaina ja terveellisinäkin pidettyjen raaka-aineiden ravintoarvot ovat tippuneet viime vuosikymmenten saatossa romahdusmaisesti ihmisen virheellisen ja luontoa kuormittavan toiminnan vuoksi. Maaperä, jossa raaka-aineita viljellään, on köyhtynyttä jne.

  Biokemisti:Mitä tuohon saponiiniin tulee, se on aika yleinen aine kasveissa. Voithan kysellä aloe geelijuoman valmistajalta heidän laboratoriotuloksiaan, jos niistä vaikka saponiinin määrä ilmenisi.

  VastaaPoista
 15. Päivän aikana on tullut arvokkaita kommentteja. Olen lähettänyt kyselyjä eri paikkoihin, että saataisiin selvyys tästä harmillisesta Aloe vera -juomaa kohdanneesta takaiskusta. Pysykää linjoilla! Saponiini selitys tuntuu uskomattomalta, *p* valisti meitä, että suoli puhdistaa itse itsensä. Näin minäkin olen asian ymmärtänyt. Eikä 99% vesiliuokseen kovin paljon saippua-ainetta eksy!

  VastaaPoista
 16. http://pt.wkhealth.com/pt/re/alpt/abstract.00001716-200404070-00004.htm;jsessionid=GCxhLD9b4lzNChv1jn8KQl3tVYzy1G3c1FQ2CBnkpFW2js6ppFDG!1936724685!181195628!8091!-1

  VastaaPoista
 17. Tuo äsken linkattu tiedosto ei mitään todista aloe vera -juoman hyödyistä. Se on ihan tunnettu tilaustutkimus, jossa aloe vera oli parhaassa mahdollisessa muodossa, ei siinä kaupallisessa ja arvottomassa muodossa joka tässä on käsiteltävänä.
  Minä luulisin, että Vetsku on tehnyt ihan oikean havainnon. Ongelmana ei ole aloe vera -kasvi. Se on terveellinen, täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita. Siitä saatu päivänraikas geeli taatusti on ihmiselle hyödyllinen. Ongelmana on tuo kaupallinen litku jota myydään litran pakkauksissa. Voitontavoittelun huumassa verkostomarkkinoijille on kaadettu ylivoimainen tehtävä. Näin oli pakko minunkin äsken todeta! Meidän (heidän) pitää vakuuttaa valistuneita ostajakandidaatteja, että kasvin ominaisuudet ovat litkussa säilyneet. Kaikki myyjän ylistyspuheet koskevat sitä aitoa kasvia, litku on pelkkää vettä, huijausta. Muistan pitkään jatkuneen kiistan eri aloe vera firmojen välillä, kenen tuote säilyy pitempään. Aloe veran säilyvyys on nimittäin tähän mennessä ollut suurimpana esteenä kasvin hyötykäytölle terveellisenä juomana. Se säilyy korkeintaan viikon sellaisenaan, pakastaminen tuhoaa sen ominaisuudet kuten myös kaikenlaiset säilytysaineet. Tämä on se iso ongelma! Hämmästelin suuresti kun ongelma lakaistiin maton alle ja bisnes alkoi elää entistä kukoistavampana. Purkitetussa aloe verassa siirtyi viimeinen myyntipäivä yhä pidemmälle, nyt se on kai jo yli vuoden säilyvää. Millä menetelmällä? Jo kuulemma salaisella, saa kuulla kun asiaa myyjänä tiedustelee. Totuuden nimissä on sanottava, että aloe vera bisneksessä on vakava huijauksen vaara. Valitettavasti en uskalla pistää tähän edes tuttua nimimerkkiäni, mutta takaan että kaikki ilmoittamani tieto perustuu monikymmenvuotiseen kokemukseen terveysalalla ja olen myös ollut mukana sekä pyramidi- että verkostomarkkinoinnissa. Onneksi nykyinen työ on sen verran haastavaa, että tuollaiset nolot bisnekset ovat jääneet pois kuvioista ja aloe veran kauppaaminen juotavana litkuna on minulta tältä erää historiaa. Arvostan sivustoasi, Vetsku, erittäin korkealle. Jatka samalla linjalla. Kyseenalaista, etsi tietoa, seuraa kirjoittelua, pohdi, aseta itsesi alttiiksi rehellisen tiedon puolesta. Voin vain kuvitella millainen kuhina käy sähköpostissasi! Aloe vera myyjät ovat hanakoita puolustamaan litkujaan.

  VastaaPoista
 18. http://www.palvelu.fi/evi/files/55_519_486.pdf

  Katso oheisen raportin sivu 104. Raportin mukaan tutkimuksessa on käytetty vastaavaa, 97% aloe vera geeliä sisältävää juomaa.
  Jos Elintarvikeviraston tai vastaavan tutkimuslaitoksen tulokset osoittavat, että aloe vera geelijuoma on 100 % vettä, sitten voidaan puhua vesilitkusta.

  VastaaPoista
 19. Mielenkiintoista palautetta olen taas saanut anonyymeiltä. Kiitos. Ymmärrän toisen anonyymin tarpeen varjella mainettaan suoramarkkinointipuolella. Minulla ei ole syytä epäillä hänen kuvaustaan myyjien ankeastakin tilanteesta "litkuineen".

  Toisen anonyymin olisin mieluusti nähnyt käyttäneen jotakin tunnistetta, sillä linkki vie mielenkiintoisen dokumentin pariin. Muistaakseni olen dokumenttia selaillut, mutta en aloe veran näkökulmasta. Selventäviä lukuhetkiä tarjoaa anonyymi kaikille blogini lukijoille! Kiitos.

  Minä niin vilpittömästi toivon, että tuon aloe vera -juoman suhteen ei olisi kaikki toivo mennyt. Jatkakaa tunnustuksianne bisnesrintamalla ja oikaiskaa mahdolliset väärinymmärrykseni. En pistä pahakseni vaikka kritisoitte minua voimakkaastikin. Minua kiinnostaa totuus ja selvyys tässä asiassa.

  VastaaPoista
 20. Olin vähän aikaa sitten Foreverin myyntitilaisuudessa. Oli hieman hassua kun myyjä sanoi myyvänsä kaikille vähintään kolme pulloa kerralla, sillä yksi pullo ei vielä riitä. Siitä olisi tullut aika kallis kokeilu (3 x 33 euroa). Voihan se aloe vera olla ihmiselle hyödyksi, mutta totesin saavani melko paljon ruokaa kaupasta tuolla satasella. Jäi minulta sillä kertaa ostamatta.

  VastaaPoista
 21. On tämä aloe veran mustamaalaaminen aika ikävää. Minua aloe vera juoma on auttanut. Ei se ehkä kaikilla toimi, mutta voi olla niin paljon erilaisia syitä miksi se ei jotain ihmistä auta. Tuota vitamiinien puuttumista aloe verasta en usko. Täytyy olla joku väärinymmärrys.

  VastaaPoista
 22. Aloeta on tutkittu kauemmin kuin tämän sivun perustanut on nähnyt kesiä ja silti hän kuvittelee löytävänsä "totuuden".

  Maailman viisaimmat tiedemiehet ovat tutkineet tuhansissa tutkimuksissa ja KUKAAN ei ole löytänyt syytä miksi aloevera ja oikein valmistettu aloeveramehu on niin tehokasta.

  On oikein että aioita kyseenalaistetaan, mutta me jotka olemme vuosia saaneet auttaa ihmisiä, lähimmäisiämme, itseämme tuolla "ihmeaineella" emme voi kun harmistua ja samalla vähän naurahtaa kaikille epäilijöille.

  Mutta kuten eräs arvostettu englantilainen lääkäri on minulle maininnut, muuta ei voi tehdä kun kertoa mahdollisimman monelle aloesta ja antaa mahdollisuus. Loppu on jokaisesta itsestään kiinni.

  Ja nyt puhun ainoastaan Forever Living -aloesta, koska se ainoana stabiloidaan ja valmistetaan niin että se on identtistä elävästä kasvista saadun mehun kanssa.

  Jokainen voi halutessaan katsoa tarkat valmistusmenetelmät netistä Foreverin nettisivujen kautta (sisältää useita videoita mm. valmistuksesta).

  -Toisaalta, en minäkään usko jumalaan vaikka kuinka moni laboratoriotutkimus väittäisikin jumalan olevan olemassa.
  :o)

  VastaaPoista
 23. Ruotsin tutkimus on myös tehty väärään kategoriaan. He ovat tutkineet aloeveraa elintarvikkeena! Eli tutkimuksissa on käytetty samoja tutkimusmenetelmiä kun raakojen porkkanoiden tai kasvisliemikuutioiden tutkimuksissa.

  Jatkossa ehkä aloevera kannattaakin luokitella ravintolisän (elintarvike) sijasta terveystuotteeksi. Samalla kisasta putoaa moni aloevera -tuote joka ei edes markkinoille kuulu ja se puhdistaa entisestään aloeveran mainetta.

  Se on ainakin varmaa että Forever aloen laatuinen aine tulee saamaan Ruotsin Hälsökostrådetissa terveystuote-rekisteröinnin ilman sen kummempia viivystyksiä.

  Ruotsin Elintarvikeviraston tutkimusten tarkoituksena ei ollut kyseenalaistaa Aloen ominaisuuksia, vaan sen perustana on varmistaa, että tuotteiden takana oleva yritys täyttää vaatimukset sille, että sen tuote voidaan luokitella ravintolisäksi.

  Yksi näistä kriteereistä on, että ravintolisä on elintarvike, joka on konsentroitu vitamiini- ja mineraalilähde tai muu vastaava lähde, jolla on ravitsemuksellisia tai fysiologisia vaikutuksia.

  Foreverin tuotteet eivät ole konsentroituneita vitamiini- tai mineraalilähteitä, sen sijaan Foreverin geelin muilla aineilla on ravitsemuksellisia tai fysiologisia vaikutuksia.

  Ongelmana tässä onkin se, että asiasta tietämättömät eivät osaa lukea Ruotsin tutkimusta ja tekevät täysin maallikkomaisen tasoisia vääriä päätelmiä.

  http://www.iasc.org/articles.html -sivulta löydät TARKEMPIA tutkimuksia aloeverasta, kuin tämä Ruotsissa tehty tutkimus.

  VastaaPoista
 24. Pari viimeistä kommenttia menee fanaattisuuden piikkiin. Aloe vera -juoman myyntiin liittyy niin paljon asiattomuutta ja tyhmyyttä, että on oikeastaan ihme että kommentoijan tapaiset myyntifanaatikot eivät ota itse selvää asioista ennen kuin aukovat päätään. Pidä pintasi Vetsku! Olet oikeassa kyseenalaistaessasi Aloe vera -juoman terveellisyyttä. Vettä saa hanasta. Ei sitä tarvitse 30 euron litrahintaan ostaa.

  VastaaPoista
 25. Juuri nuo kaksi kirjoitusta perustuvat faktoihin. Mistä ihmeestä keksit sanan fanaattinen kun joku kirjoittaa faktoja?

  Kaikki näitä lukevat kyllä osaavat asettaa kirjoitukset sisällön mukaan asiallisiin ja asiattomiin.
  :o)

  Ei sinunlaisilla kirjoittajilla ole muuta kuin negatiivista annettavaa tälle keskustelulle..
  Menee uskottavuuden pohja jos kirjoitetaan tärkeistä asioista tuollaisella tavalla, paha juttu koko sivustolle!

  VastaaPoista
 26. Viime päivien aikana on tullut mielenkiintoisia kommentteja. Olen pyytänyt aloe vera -juomaa purkittavilta tuotantolaitoksilta tarkkoja laboratorioanalyyseja. Heti kun saan ne, lisään ne tähän sivulle. Edelleen olen sitä mieltä, että aloe vera -juoman purkitusvaiheessa tapahtuu jotakin joka tuhoaa juoman vitamiinit ja hivenaineet.

  Pidetään kommentit siisteinä ja faktatietoa saa mielellään tuoda esille.

  VastaaPoista
 27. Aloeveran purkitusvaiheessa todellakin tapahtuu jotain joka tuhoaa juoman ainesosia, sehän on aivan selvä asia.

  Juuri sen vuoksi Forever käyttää maailmanpatenttiaan jolla aloevera slabiloidaan.
  Stabilointi on ainoa tapa saada purkkiin aloemehu muuttumattomana ja vastaavana kuin suoraan kasvista puristettuna. Muut valmistajat kylmäpuristavat ja kuumapuristavat ja jauhavat jne..

  Täällä tunnutaan kiertävän asiaa eri kanteilta eikä viitsitä ottaa asioista selvää. Miksi pitää pyytää selvityksiä jos nämä asiat on jo tutkittu miljonaan kertaan?
  Miksi ei voi käyttää hyväksi jo olemassa olevia tutkimuksia jotka kiistatta osoittavat Forever -aloen olevan lähes identtistä vastapuristetun mehun kanssa.

  Ei aloe counsilia turhaan ole aikanaan perustettu, käyttäkää sen tietämystä hyväksi (jos siis englanninkieli on hallussa)

  VastaaPoista
 28. Hieman liian innostuneelta vaikuttava anonyymi myyjä suositteli lukemaan Aloe Counsilin jutut läpi. Näin olen nyt tehnyt kesälomallani. Niistä selviää yksi merkittävä asia. Kaikki tutkimusselostukset joita minä löysin perustuvat kasvista vastapuristetun geelin analysointiin. Tuon Counsilin raporteissa ilmenee myös, että geeli on 99% vettä ja identifioidut 200 tehoainetta ovat niin pieninä määrinä läsnä, että mahdollinen lääkitsevä vaikutus täytyy perustua joko psykologiaan tai määrittelemättömään aineiden yhteisvaikutukseen. Varsin todennäköiseltä tuntuu, että useat luetellut hyödyt on testattu valideissa koejärjestelyissä, mutta avoimeksi jää mikä on se hoitovaikutuksen aikaansaava ainesosa (ainesosat). Mistään ei löydy juomaksi päätyvän aineksen analyysia. Pidän siis veteraaniurheilijan esille nostamaa ongelmaa hyvin perusteltuna. Hän puolustaa luonnollisen aloen käyttöä, mutta pitää kaupallista juomaa huijauksena. Niin minäkin.

  Biokemisti

  VastaaPoista
 29. Hyvä tavaton! Biokemisti on uhrannut kesälomapäiviään aloen tutkimiseen. Kiitos! Oli aika tyly viesti juoman kannattajille. Itse en ole kuin pintapuolisesti selaillut tuon Aloe Counsilin raportteja. Odotan edelleen juoman laboratorioanalyysejä USA:sta.

  VastaaPoista
 30. Biokemisti, aivan oikein tulkittu.
  Aloeveran teho perustuu sen aineiden yhteisvaikutukseen ja syytä ei ole vieläkään pystytty laboratorio-olosuhteissa selvittämään.

  Olen sitten myyjä, tai edustaja tai aloehullu, ihan sama. Jokatapauksessa olen saanut etuoikeuden parantaa omaa, perheeni ja läheisteni elämää ja pelkästään se saa minut onnelliseksi että olen aikanaan törmännyt laadukkaisiin aloetuotteisiin. Se että oma isäni pystyi jättämään psorin takia käyttämänsä myrkyllisen kortisonin ,35 vuoden käytön jälkeen sai minut onnelliseksi. Mikään ei voita tunnetta kun oma isä katsoo suoraan silmiin ja sanoo että "tiedätkö että en ole enää käyttänyt kortisonivoidetta kolmeen viikkoon ja iho on täysin kunnossa ja kasvanut jälleen oikeaan paksuuteen". Kun oma isä tulee propolisvoidetta ja juomaa reilun kuukauden käyttäneenä kostein silmin sanomaan tuollaista pojalleen, niin se on herkkä hetki.
  Nyt tuosta on kulunut neljä vuotta ja kortisonia ei ole enää koskaan tarvinnut käyttää.

  Minulle laadukkaan Forever -aloen kanssa toimiminen on elämäntapa. En tienaa sillä leipääni, koska ne muutamat eurot mitä jonkun tuotteen myynnistä saa eivät pystyisi koskaan kattamaan käyttämääni aikaa. Toisaalta, myynnistä saan kokoon juuri sen verran että pystyn sillä rahoittamaan oman ja perheeni käytön ja SE on se tärkein asia.

  Tällä palstalla on turha kertoa enempää aloen ympärillä tapahtuneista sadoista positiivisista asioista ja toisaalta emme saakaan kertoa, koska emme saa käyttää lääketieteellisiä väittämiä. Kysehän on luonnontuotteesta, -terveystuotteesta joka vielä toistaiseksi luokitellaan hieman erheellisesti elintarvikkeeksi.
  Huimia tarinoita kuitenkin löytyisi ihan omien kokemusteni kautta. Miljoonan euron kilpahevosen palauttamisesta kilpailukuntoon ja jo amputoiduksi tuomittujen varpaiden pelastamisen oikeilla aineilla, puhumattamakaan oman perheen hyväksi tapahtuneista asioista. Ei ole minun tehtäväni käännyttää ihmisiä, vaan kertoa ja antaa mahdollisuus testata. Jokainen tekee itse omat päätöksensä, ainakin olen tarjonnut mahdollisuutta ehkä astetta parempaan elämänlaatuun.
  :o)

  Täällä osa (valveutuneimpia) ymmärtää aloen olevan oikeasti hyvää tekevä kasvi, mutta koska se on pullossa niin se on vettä ja huijausta.
  Heille suosittelen vielä (kolmannen kerran) perehtymistä Forever -aloen ainutlaatuiseen valmistusmenetelmään.
  Ainutlaatuisen, hapettumiselta suojaavan stabilointiprosessin ansiosta Forever Aloe Gel on niin lähellä tuota hyödyllistä kasvia kuin mahdollista. Forever käyttää vain parhaiten ulkoisilta vaikutuksilta suojattua, kasvin sisuksessa olevaa hyytelöä. Valmistusprosessi on kallis, mutta myös laatu on samalla aivan omaa luokkaansa. Hyytelö tuorepuristetaan, minkä jälkeen siihen lisätään ainoastaan luonnollisia säilöntäaineita.
  Maailman suurimpana aloeveran valmistajana Forever omistaa kaikki omat viljelmänsä. Näin yhtiö voi olla varma ettei viljelyssä ole käytetty keinolannotteita tai ruiskutuksia. Kyseessä on ekologinen luomuviljely ja Forever aloe poimitaan käsin. Kun hyytelö on läpikäynyt patentoidun stabilointiprosessin, sille tehdään laajoja laboratoriokokeita ja analyyseja huippulaadun varmistamiseksi.

  Koska Forever käyttää tuoreista aloelehdistä ainoastaan parhaat osat, niin yli jää valtavat määrät lehtien ulkoisempaa hyytelöä ja itse lehdet. Koska niin monet aloevalmistajat ovat halukkaita ostamaan näitä Foreveriltä yli jääneitä aloen osia, niin hulluhan se on joka ei myy. ja juuri TÄMÄN vuoksi markkinoilla on aloevera tuotteita joiden vaikutus on todella olematon. Eli kyseiset tuotteet on usein valmistettu Foreverin "jätteistä" jotka on kuivattu ja toimitettu asiakkaille. Jokainen voi itse päätellä kuinka lähellä nämä tuotteet ovat alkuperäistä aloekasvia.

  Eli suosittelen todellakin tutustumista Stabilointiin, joka on se tärkein juttu laadukkaan aloen purkituksessa. Tai ei tärkein vaan ainoa tapa saada juoma lähes identtiseksi kasvista vastapuristetun mehun kanssa. Jos joku on joskus saanut vatsaoireita aloejuomasta, niin voisin kuvitella kyseessä olevan jonkin muun valmistajan tuotteesta joka sisältää mm. aloiinia ja sehän on laksatiivisesti vaikuttavaa. Forever -aloejuomasta aloiini on tietysti poistettu.
  Aloen stabilointi, syy miksi Forever -aloe on niin lähellä vastapuristettua aloemehua.
  :o)

  VastaaPoista
 31. Veteraaniurheilija kirjoittaa "Oli aika tyly viesti juoman kannattajille."

  Siis mitä??
  Aloe Counsilin raporteista ja testeistähän juuri selviää mistä OIKEASTI on kysymys ja kuinka laadukkaasta aineesta on kysymys.

  Tuntuu kummalliselta että tämän sivuston "asiantuntijat" lukevat selviä faktoja kuin piru raamattua.
  Miten on mahdollista tuollaiset tulkinnat.

  Vai tyly viesti juoman kannattajille..heh.
  Päinvastoin, Aloe Counsilin työ on erinomaisen tärkeää juuri osoittamaan laadukkaan aloeveran vahvuus. Älkää ihmeessä kertoko noita tulkintojanne missään oikeiden asiantuntijoiden läsnäollessa, teette ainoastaan itsenne naurunalaisiksi.
  :o)

  En edes ymmärrä miksi kulutan aikaani täällä lukemassa ja kirjoittamassa, mutta kun on jotenkin aina niin huvittavaa törmätä tällaisiin sivustoihin. Taustalla varmaan tälläkin sivustolla on olla oikeasti tietoa jakava ja asioista selvää ottava. Ajatus kaatuu vaan siihen että mennään siinä mutu-tuntuman ja asiantuntevuuden rajamaastossa ja se on vaarallista!
  Mutta kuten meille on opetettu, älkää ottako faktana mitään mitä internetistä luette. Tämä on täysi viidakko ja virheellistä tietoa ja eri alojen "asiantuntijoita" on enemmän kuin maailmassa nettiliittymiä.
  :o)

  VastaaPoista
 32. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 33. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 34. Poistin kaksi asiatonta kommenttia. Aloe vera herättää tunteita, mutta ei ole syytä mennä henkilökohtaisuuksiin. Olin harjoittelemassa aika pitkään urheilukentällä, toivottavasti asiattomat viestit eivät näkyneet kovin monelle.

  Tästä lähtien toivon asiallista keskustelua aloe vera -juomasta. Kiitos!

  VastaaPoista
 35. Täytyy myöntää, että aloe vera nektaria on tullut litkittyä. Muutamana päivänä oli aavistuksen verraan ikään kuin pirteämpi olo, muina kuukausina ei ole ollut mitään erikoisen hyvää kerrottavaa hieman vastenmielisen makuisesta mehusta. Kauppiaiden aggressiot tajuan, onhan heillä rahaa liossa ja kauheatahan se olisi jos tätä kallista vettä ei saisi myytyä enää ollenkaan. Kun tieto aineen höpöhöpö vaikutukseista tulee ilmi. Taidan lopettaa aloen turhan litkimisen. Ei siitä mitään hyötyä ole.

  Mökkihöperö

  VastaaPoista
 36. Kiitos Mökkihöperö kommentistasi. Pidän aloe vera -juomaa ravitsemuksellisesti arvottomana. Siinä ei ole noita vitaaliaineita mitä elintarvikkeelta toki odottaisi.

  Puhelin on soinut ja sähköposti on piipittänyt varsin usein viime päivinä. Viesteissä turhautuneet aloe vera -myyjät purkautuvat ja kertovat turhautuneisuudestaan. Varsin hyökkäävästi elinkeinoaan puolustaa eräs herra X, koetan häntä ymmärtää, mutta hänellä ei ole edes biologian perustietoja joten keskustelu ei etene toivotulla tavalla.

  Sitä odottamaani laboratorioanalyysiä USA:n tuotantolaitoksilta ei ole vieläkään näkynyt.

  Ei aihetta paniikkiin. Juo sinä parahin Mökkihöperö pois nuo loppumehut ja suuntaa sen jälkeen katseesi aitoihin täysmehuihin ja hedelmiin. Niissä on terveyden avaimet. Peruuta aloe vera -juoman tilaukset välittömästi. Edullisempaa vettä saa hanasta.

  VastaaPoista
 37. On muuten jännä juttu, että eläinkokeissakin on saavutettu aloe vera geelin sisäisellä käytöllä myönteisiä vaikutuksia eläinten terveydentilaan verrattuna verrokkiryhmään. Toimiiko plasebo-vaikutus rotilla ja muillakin koe-eläimillä? En olisi uskonut.

  VastaaPoista
 38. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 39. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. Muutama häirikkökommentti poistettu. Aloe vera herättää tunteita. Rehellisesti nimensä mainiten saa toki yksityiselämääni retostella, muussa tapauksessa poistan kommentit.

  VastaaPoista
 41. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 42. En ymmärrä tällaista kommentointia. Lopeta, kiitos!

  VastaaPoista
 43. Minulle on turhaan lähetetty julkaisukelvottomia kommentteja pitkin päivää. Tämä ei ole turhautuneiden verkostomarkkinoijien tunteiden purkauspaikka!

  VastaaPoista
 44. ei voisi vähempää kiinnostaa mikään aloevera!!!!
  mutta tämä sivusto alkaa olla jo klassikko tuolla muropaketin ja suomi 24 parissa. lololololol

  VastaaPoista
 45. No joo, ei mitenkään asiallista/tieteellistä kommenttia puolesta eikä vastaan. Vuodesta 2002 meillä ovat eläimet (hevoset, koirat, kissat, marsut) käyttäneet Forever-aloeveratuotteita sekä sisäisesti että ulkoisesti ja hyvää ovat tehneet, eivätkä tiedä mitään näistä keskusteluista tai elintarvikelaitoksen tai minkään muunkaan instanssin mittauksista. Aloitin Forever -tuotteiden käytön 2002 tutustuttuani International Aloe Science Councilin sivustoon www.iasc.org. Kyllä, itsekin suosittelen tuotteita muille ja varsinkin eläimille, vaikka päätoimeni on tilitoimistoyrittäjä. Aloevera-busineksiini ei näillä jutuilla ole vaikutusta - eläimeni jatkossakin saavat hyvää oloa tuotteista. Toki odotan itsekin, miten valmistaja kommentoi tulevaisuudessa aihetta.

  Pelkkä vesi ole eläimiini koskaan tehonnut samoin kuin Foreverin -aloevera (tosin juotan niille magnetisoitua vettä). Hauskaa päivänjatkoa kaikille. Eniten luotan tähän eläinteni tekemäänn "tutkimukseen".

  VastaaPoista
 46. Turhaan olette te kaikki keskustelijat ja Ruotsin elintarvikevirasto aikaanne Aloe Veran kanssa tuhranneet. Kannattaisi ottaa edes vähän asioista selvää ennen kuin laukoo täydelliseen tietämättömyyteen perustuvia kommentteja, koskee myös veteraaniurheilijaa.
  TUNNETTU TOSIASIA ON, ETTÄ ALOE VERA KASVI SISÄLTÄÄ 99 % VETTÄ - siis lue oikein - itse kasvi! Ruotsin elintarvikevirasto on tutkinut jo täysin tunnettua faktaa ja olisi näin voinut saada tiedon suoraan useasta Aloesta tehdystä tutkimuksesta tai kysyä asiaa Aloen valmistajilta tai meiltä tavallisilta pulliaisilta. Jätän teidät kaikki sitten arvailemaan asiantuntevasti keskenänne, miksi Aloe Veran terveysvaikutukset ovat täysin erilaisia kuin kraanaveden ja miksi pullotetussa Aloessa onkin VÄHEMMÄN vettä kuin itse kasvissa! Niin, maailma on ihmeitä täynnä... Vihjeeksi voin kertoa, että Aloe Vera on niin tutkittu kasvi, että tutkimuksiin perehtyminen vie kuukausia, mutta eihän kukaan järkevä ihminen perusta mielipidettään yhden viraston tutkimukseen, varsinkaan kun se niin asiantuntevasti tutkii jo yleisesti tiedossa olevaa faktaa.

  VastaaPoista
 47. Anonyymit kommentoinnit jatkuvat tästä aloe vera -aiheesta. Asiahan ei minulle kuulu, mutta kyllä minä tavallisen kovaa ihmettelen miksi olen jo odottanut lähes kuukauden verran erään aloe vera laboratorion tutkimusraporttia aloe vera -juoman vitamiini- ja hivenainepitoisuuksista. Luulisi, että sellaisen paperin voisi lähettää nopeasti ja pitäisihän sellainen paperi olla kaikilla jälleenmyyjillä, että tietävät mitä myyvät asiakkailleen. Mikäli teillä on hallussa sellaista informaatiota joka ratkaisevasti edistää aloe vera -juomasta käymääni keskustelua, niin lähettäkää nyt ihmeessä minulle siitä tietoa. Asiattomat kommentit poistan ja huomautan ystävällisesti, että en vastaa ilkeämielisiin sähköpostiviesteihin. Minulle tulee riittävästi asiallista sähköpostia. Aloe vera herättää tunteita!

  VastaaPoista
 48. Sinulla on vaihtoehtona blogissasi kirjoittaa anonyyminä, alkaako asia siinä vaiheessa kismittää, kun anonyymit ovat enemmän asiaan perehtyneitä kuin sinä "ravintovalmentajana". No niin tai näin, odottelet varmasti ihan tavallisen kovaa turhaan sitä kaipaamaasi laboratoriolistaa. Mutta nyt kun kuitenkin odottelet, marssipa sillä aikaa taas tasapuolisuuden vuoksi K-kauppaan kysymään vastuuntuntoiselta kauppiaalta listaa tomaattien, kurkkujen, omenien, melonien jne ravintoainesisällöstä. Tämä K-kauppias on samalla tavalla vastuussa myymistään vihanneksista kuin Aloe -myyjä omasta alastaan. Kummaltakaan sitä listaa ei todennäköisesti löydy.
  Ravintoarvoja on tietysti kautta aikojen kaikesta mitattu, mutta kaupan hyllyllä olevat tuotteet eivät näitä mitattuja määriä sisällä ja ravintovalmentajana olet varmasti perillä miksi. Aloe on myös luonnon kasvi, mutta erona kaupan vihanneksiin se on auringonvalossa kokonaan "kypsynyt" ja usein myös vuoroviljelty ilmaan myrkkyjä
  Tuhansista Aloe -tutkimuksista ja Aloe -valmistajien sivuilta kyllä löytyy julkista ja tunnettua tietoa siitä, mitkä seikat vaikuttavat ravintoaineiden määriin. Samat asiat kuin kaikessa muussakin viljelyssä - perusbiologiaa. Sieltä sitten käy myös ilmi, että ravintoaineet ja niiden synergia ovat vain yksi osa Aloen vaikutuksista. Valitettavasti iso on tämä alue opittavaksi, kun siihen kuuluu yleisen hyvinvoinnin, immuunitasapainon ja ruuansulatuksen lisäksi vielä solut, iho, hampaiden ja suun alue, limakalvot jne. jne.
  On aivan turha kuvitella, että pelkällä vedellä olisi luotu koko Aloen historia. Vai viitsiikö joku väittää, että Aleksanteri Suuri vallotti Aloen kasvualueita ja myi ahneuksissaan ylihintaan Aloeta sotilailleen, jotta he tuntisivat sen plasebovaikutukset ihollaan. Gandhikin varmasti huijasi porukoita ihan vain rikastuakseen... jne. jne. Voi, voi, huijareita maailma täynnä!
  Vaiko ihmeitä muu maailma täynnä ja Pohjola täynnä luulijoita ja sokeaa uskoa suppean tiedon omaaviin auktoriteetteihin. Me vain jatkamme luulemista siitä, minkä muu maailma on jo kauan tiennyt. Miksi sitä kutsutaankaan...

  VastaaPoista
 49. Nimimerkki "Tieto vaatii vaivannäköä, luulo ei yhtään mitään" on nähnyt vaivaa ohjatessaan minua aloe veran saloihin. Kiitos.

  Kertaus on paikallaan:

  a) Aloe vera on luonnollisessa tilassaan taatusti terveellinen kasvi ja mahdollisesti hyödyksi jopa sisäisesti käytettynä. Olen lukenut useita tutkimustöitä, jotka tästä viestittävät.
  b) Kun aloe vera pannaan purkkiin menetetään todennäköisesti kaikki aloe veran terveysominaisuudet. Olen kahlannut läpi suuren määrän aloe vera tutkimuksia. Yhtäkään tutkimusta ei vielä ole tullut vastaan, jossa olisi käytetty nimenomaan kaupallista aloe vera litkua.

  Miten sitten on selitettävissä, että kissat, koirat ja ihmisetkin parantuvat juodessaan tätä herkästi pilaantuvaa aloe vera juomaa? Kaikissa kaupallisissa luontaistuotteissa on vahvasti mukana mielikuvien myynti. Kissa ja koira ei välttämättä reagoi isäntänsä tai myyntitykin ylistysviesteihin ihmeaineen tehosta, vaan reagoi mahdollisesti siihen ylimääräiseen huolenpitoon mitä juoman nauttimiseen liittyy, tervehtymällä. Ihmisen psyyke on ihmeellisempi. Plasebon tavalla toimiva aloe vera litku voi parantaa ihmisen kaikenlaisista vaivoista, kunhan ihminen ensin vakuuttuu aineen tervehdyttävästä vaikutuksesta. En tahdo olla ilkeä, mutta tällaisesta plasebovaikutuksesta on runsaasti näyttöä. Ei ehkä juuri aloe vera litkulle, mutta kalkkitableteilla ja sokeripillereillä on moni liittynyt terveiden kirjoihin.

  Jokin äärimmäisen epätodennäköinen mahdollisuus on olemassa, että aloe vera litkussa on jokin tieteelle tunnistamaton molekyyli, joka saa aikaan nämä terveysvaikutukset. Litku sisältää niin vähän vitamiineja ja hivenaineita, että ainakaan näihin osatekijöihin aineen terveellisyys ei voi perustua.

  Tuo kauppiasesimerkki oli hyvin valittu. Kaupassa myytäviä elintarvikkeita testataan jatkuvasti. Niissä on ihan aikuisen oikeasti niitä vitamiineja. Kauppias voi fiksusti käydä esimerkiksi Finelin tietokannassa tarkistamassa paljonko tomaatissa on esimerkiksi vitamiineja. Aloe vera -juomaa ei Finelin tietokannasta vielä löydy.

  Tuliko nyt selväksi?

  a) Luonnon oma aloe vera on OK
  b) Aloe vera -juotavassa muodossa on ilmeisesti huijausta

  Tämä vastakkainasettelu säilyy kunnes saan vakuuttavaa tieteellistä aineistoa, joka muuttaisi käsitystäni. En elä mielikuvien varassa vaan tahdon tästä tieteellisiä todisteita.

  VastaaPoista
 50. Kyllä sinä olet mainio mies, veteraaniurheilija - vai ravintoneuvoja! Pari asiaa minun on korjattava kirjoituksessasi, sill� olen my�s tutustunut ty�ni takia ravintoainetaulukoihin. Ensimm�inen on ravintoneuvojalle hieman alentava luulo, ett� kaupan hyllyll� olevissa hedelmiss� olisi muissa olosuhteissa mitattuja ravintoainetaulukon arvoja. Ei ole kuin poikkeustapauksissa, joten kauppias ei voi t�t� tietoa luotettavasti asiakkaalle netist� katsoa. Vain kypsiss� hedelmiss� ovat kaikki ravintoainem�r�t kehittyneet, mutta kun suurin osa meill� myyt�vist� tuotteista eiv�t ole koskaan saaneet kokonaan kypsy� saati sitten n�hneet auringonvaloa. Pitkien kuljetusmatkojen ja s�ilyvyyden takia hedelm�t ja vihannekset korjataan osittain raakoina ja kypsytet�n valmiiksi mit� omituisimmissa olosuhteissa. Eli mit� se tarkoittaa, ei t�ytt� m�r� vitamiineja! Pari p�iv� kaupan hyllyll� ja kappas vain, miss� ovat loputkin vitamiinit. Tuote kyll� s�ilyy ja on myyt�v�n� viel� pitk�n. Eli antaa kauppiaan vain katsella luotettavaa taulukointia netist�. Aihe on her�tt�nyt paljon keskustelua ja tutkimuksia taas kerran Suomen ulkopuolella, mutta kappas vain kun elintarvikevirasto ei niist� t�ll� puhu mit�n. Ja t�m�h�n ei ole ainoa ravintoon liittyv� asia, jossa meit� huijataan ihan virallisilta tahoilta. No, ei siit� sen enemp�. Toinen harhaluulo sinulla on se, ettei pullotetussa muodossa myyt�v� Aloeta ole tutkittu. Kyll� on ja my�s tiettyjen valmistajien kohdalla todettu vastaavaksi kuin kasvista saatu ehta tavara. Eli sinulla ei ole aavistustakaan mist� puhut, v�it�t vain! Ett� silleen... Nyt l�hden lomalle ja nauttimaan Suomen luonnon omista antimista, joissa ilman taulukoita maalaisj�rjell� mitattuna on ihanan paljon kaikenlaista terveellist� Ciao!

  VastaaPoista
 51. Aika kovaa tekstiä. Et ilmeisesti ole tutustunut Christer Sundqvistin muihin teksteihin yhtään. Kyllä häneltä löytyy kriittisyyttä ja oivallusta ihan tarpeeksi. Tuijottaessasi pelkästään tätä tekstiä ihannoimastasi tuotteesta osoitat miten lapsellinen olet. On korkea aika saada selvyys siitä onko tuossa aloe vera juomassa mitään terveysvaikutuksia. Lähetä Christerille niitä tutkimuksia, jos sinulla kerran niitä on hallussasi. Nytkään et yhtään tiedejulkaisua pannut lapsellisen viestisi tueksi.

  Seppo

  VastaaPoista
 52. Seppo on aivan oikeassa. Tutkimusnäyttöjä ja laboratorioanalyyseja todellakin kaipailen. En ymmärrä miksi niitä ei ole löytynyt.

  VastaaPoista
 53. Jos tämä ihmejuoma parantaa elukatkin, niin epäilemättä aiheesta on olemassa ihan tutkimustietoa? Se, että omistaja kokee, että kyllä nyt Mustin turkki kiiltää ja häntä heiluu iloisemmin ei todista yhtään mitään.

  *P*

  VastaaPoista
 54. Kissojen ja koirien kanssa on etsitty kaksoissokkotutkimuksia aiheesta. Ei löydy. Aloe vera on todella pistänyt minut miettimään miten eri tavalla elintarvikkeisiin voi suhtautua. Valtava sähköpostiliikenne osoittaa, että olen osunut arkaan kohtaan suomalaisessa bisneselämässä. Joidenkin myyntityössä mukana olevien ajatuksenkulku on ollut perin outo. Myyntityö ja ravitsemustieto eivät ole kohdanneet. Haukutaan hedelmät ja marjat, mutta samaan hengenvetoon ylistetään maasta taivaaseen 30 euron litrahinnalla myytävää purkitettua vettä.

  VastaaPoista
 55. Äläpä nyt "veteraani" ylistä itseäsi kun sanot että olet osunut arkaan paikkaan. :)
  Miksi joku instanssi lähettäisi sinulle jotain tutkimustuloksia? Sinähän olet vain aloeta vedeksi haukkuva nobody Suomesta. Palaa maan pinnalla, koska luulen että et kestä kauaa housuissasi kun yht'äkkiä saat nääääin paljon huomiota osaksesi.

  Mutta tässä tullaan siihen miksi jotkut hankkivat Napoleon-kompleksiinsa Rotwailerin, jotkut muskeliveneen ja osa menee armeijaan kapiaisiksi. Suosittelen sinullekin avarakatseisempaa elämänasennetta ja rentoa meininkiä. Et kuitenkaan elämäsi aikana ehdi julistaa aloeta 100% hyödylliseksi aineeksi tai "vedeksi", siihen ei yksinkertaisesti vuotesi riitä vaikka palkkaisit avuksesi 10 "pikku-veteraania".

  Kaikkea hyvää tähän kesään ja palataanpa taas asiapitoisimmille foorumeille.
  *hymy*

  VastaaPoista
 56. Veteraaniurheilija voisi hankkia (uudet?)silmälasit kissojen ja koirien tilalle... tässä pari viimeisintä kaksoissokkotutkimusta aiheesta ihan plasebojen kanssa ja ihan tuotteilla tehtynä kun sinulla on se hatusta vedetty oma teoria kasvi contra pullo. Pari tutkimusta, kun enempää en jaksa sinulle listata, vaikket niitä itse löydäkään. Ei ihme, että pyytelet listoja ympäri maailmaa... Kun oikein otat selvää, niin huomaat että ainakin toisessa näistä on testattu juuri sinun juomaasi litkua. Eli "ALOE GEL DRINK IMPROVES ABSORPTION OF VITAMINS C AND E OVER 300 %": Vinson JA, Kharrat H, Andreoli L;
  Effect of Aloe Vera preparations on the human bioavailability of vitamins C and E. Phytomedicine 2005 12;10;760-5. "ALOE VERA SHOWN TO SUPPORT HEALTH OF INTESTINAL DIGESTIVE SYSTEM": Langmead L, Feakins RM,Goldthorpe S et al.; Randomized, double-blind, placebo controlled trials of oral Aloe Vera Gel for active ulcerative colitis. Aliment Pharmacol Ther 2004,1;19;7;739-47. Erityisen mielenkiintoinen on tutkimus 5000:lle sydänpotilaalle 5-vuoden aikana ruokavalioon lisätystä Aloesta: Angiology, 1985 Aug;36(8):485-92. Toivottavasti kielenkannat kääntyvät. Muuten, en löytänyt yhtään sinulle tullutta kommenttia, jossa marjoja olisi haukuttu - päinvastoin. Miten olisi ne silmälasit...

  VastaaPoista
 57. Käsittämättömän häirikkökommentin jälkeen (jonka sanaleikkejä en täysin käsittänyt) oli ilo saada nähdä muutama tieteellinen viittaus.

  Tämä oli jo omassakin listassani: Vinson JA, Kharrat H, Andreoli L; Effect of Aloe Vera preparations on the human bioavailability of vitamins C and E. Phytomedicine 2005 12;10;760-5. Nyt minun pitää olla ilkeä, tässä on nähdäkseni syötetty koehenkilöille tuoretta aloe vera geeliä ja aloe -lehden muitakin osia. Ei mitään litkua, vai olenko ymmärtänyt väärin? Artikkelissa ylistetään aloen kykyä lisätä samanaikaisesti nautittujen C- ja E-vitamiinien imeytymistä. Nämä vitamiinit imeytyvät muutenkin aika hyvin ja kehossa vallitsevan tarpeen mukaisesti. On epäselvää mitä hyötyä tästä paremmasta imeytymisestä olisi ihmiselle.

  Langmead L, Feakins RM,Goldthorpe S et al.; Randomized, double-blind, placebo controlled trials of oral Aloe Vera Gel for active ulcerative colitis. Aliment Pharmacol Ther 2004,1;19;7;739-47. Tämä oli minulta jäänyt huomaamatta. Tutkimus on lupaava, minulla ei ole lukuoikeutta koko tekstiin. Lyhennelmä päättyy luontaistuotteille tehdyille tutkimuksille tyypilliseen tyyliin: Tarvitaan lisätutkimuksia aloe vera geelin terapeuttisista mahdollisuuksista suolistotulehduksien hoidossa. Mielenkiintoista! Täytyy tilata koko teksti luettavaksi.

  Angiology, 1985 Aug;36(8):485-92 oli myös luonnollisesti jäänyt huomaamatta. Todella ihmeellinen tutkimus, jossa johtopäätöksenä on, että Husk of Isabgol (??) yhdessä aloe veran kanssa vaikuttaa veren rasva-arvoihin tuntemattomalla mekanismilla. Mahdollisesti juomien sisältämät ravintokuidut ovat selittävänä tekijänä toteaa tohtori Agarwal.

  Ärsyttävästä tyylistäsi huolimatta olen kiitollinen tieteellisemmästä lähestymistavasta. Yhä edelleen jää auki onko aloe vera -juoma hyödyllistä. Jatka tuohon tyyliin ja auta minua löytämään lisää evidenssiä. Tämä ei oikein riitä vielä.

  VastaaPoista
 58. Olen jo aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, että oma asenteesi aiheuttaa sen, että kommentoit mitä sattuu kunhan vain näyttäisit olevasi oikeassa. Ensimmäisessä tutkimuksessa on käytetty kokonaan lehdestä tehtyä tuotetta sekä pelkästä lehden sisältä puristettavasta geelistä valmistettua tuotetta. Tiedoksesi tässä, että geeliä ei voi juottaa suoraan kasvista ihmisille, ota itse selvää miksi. Jos et muuten osaa tutkimusta tulkita, niin pelkkä vesi ei näitä tuloksia saisi aikaan. Ja toinen tutkimus; totta kai tarvitaan lisää tutkimuksia. Se ei poista sitä, että tähän astinenkin tutkimustieto on täysin käyttökelpoista. Unohdat, että emme puhu nyt lääketieteestä. Ja taas, jos tutkimus ei muuta sinulle paljasta, niin pelkällä vedellä ei saa näitä tuloksia aikaan. Kolmas tutkimus on ihan normaalia tutkimusta, mikähän se sinua siinä kismittää! Aikaani en sinuun enempää tuhlaa. Sitä laboratorioinformaatiotakin odotat varmasti turhaan, joku jo ehti kommentoidakin, että siihen ei ole valmistajalla mitään aihetta. Kyllä tällaiset asia minun käsitykseni mukaan hoidetaan asianosaisten instanssien kanssa.

  VastaaPoista
 59. Tämä selvittely nimimerkki "jotta näkisit metsän puilta" kanssa ei etene ihan normaalia rataa. Todistustaakka on aloe vera litkun valmistajilla. Tämä asia on herättänyt erittäin paljon huomiota. Ei tietenkään tässä vaatimattomassa blogissani vaan maailmanlaajuisesti tästä keskustellaan: Miten on mahdollista, että terveysväitteiden kera myytävä aloe vera -juoma on nin vitamiiniköyhää.

  Sinä myönnät itse, että varsinaisissa tieteellisissä kokeissa on käytetty suoraan aloe vera kasvin osia (ei mitään purkitusvaihetta ja ihmeellistä patentoitua säilöntäainetta, jonka kaava on salainen varmaan koska se paljastuttuaan aiheuttaisi hirvittävän naurukohtauksen). Koska se varsinainen murheenkryyni on tuo kaupallinen, purkitettu tuote (aloe pilaantuu, hapettuu, erittäin nopeasti joutuessaan ilman kanssa kosketuksiin), olen peräänkuuluttanut nimenomaan tuota purkitettua tuotetta selvittäviä tutkimuksia.

  Vielä selvyyden vuoksi: En kiistä tuoreena kasvista puristetun aloe vera kasvin lääkitsevää vaikutusta (muinaiset intiaanit ja Kristoffer Kolumbus tämän oivalsi aivan kuten toinen anonyymi on minua valistanut) ja nimenomaan tätä ilmiötä on paljon tutkittu.

  Olen kiitollinen jos et enää kommentoi täällä, sillä asia ei tällä tavalla kovinkaan paljon etene. Ei minun asenteissani ole mitään vikaa. Peiliin katsoessasi löydät asennevammaisen. Kiitos.

  VastaaPoista
 60. Sinä voisit olla ihan mukava tyyppi tämän Aloe asian ulkopuolella, mutta kun tässä asiassa sinulta tulee jatkuvasti mutua ja asiavirheitä, niin se on ainut syy miksi haluan nyt vielä kerran oikaista mitä kirjoittelet. Ymmärrän, että sinua ärsyttää ja minäkin voin katsoa peiliin, mutta samalla ihmettelen miksi jo kolmannen kerran minun pitää sanoa sinulle, että kaksoissokkotutkimukset on tehty Aloe TUOTTEILLA. Onko sitä niin vaikea hyväksyä? Eli siis säilöntäprosessin läpikäyneillä, KULUTTAJIEN KÄYTTÄMILLÄ tuotteilla, niitä joita sinä mollaat. Kun nämä pari tutkimusta aiheuttavat jo tällaisen kirjeenvaihdon, niin mitä tapahtuukaan, jos tutustut vielä muutamaan muuhun.

  VastaaPoista
 61. Olet tosi sitkeä kaveri! Olisin erittäin kiitollinen jos privaattipostissa ilmoittaisit yhteystietosi. Voisimme tavata, juoda kupin kahvia tai vaikkapa mukillisen aloe veraa ja käydä tämä tilanne läpi ihan ajatuksella. Meidän ajatusmaailmamme eivät tällä hetkellä kohtaa.

  Tässä kopio koko artikkelista (kunnioittakaamme laittomaan kopiointiin liittyviä asioita, ei levitetä tätä juttua tämän laajemmalle). Siitä jutusta ei saa sellaista käsitystä, että olisi kyse juuri kaupallisesta aloe vera -juomasta. Käsitykseni mukaan se olisi mainittu tekstissä. Lihavoin tärkeän kohdan.

  Effect of Aloe vera preparations on the human bioavailabiity of vitamins C and E.

  J. Vinson H. Al Kharrat, and L. Andreoli Department of Chemistry, University of Scranton, Scranton, PA

  A search of the medical literature revealed that there are no articles describing the effect of Aloe vera liquid preparations’ consumption on the absorption of either water-soluble or fat-soluble vitamins. Millions of Americans, and untold millions of other populations consume vitamins, it is also well known that foods, beverages, drugs, or aging may adversely affect absorption. A very large number of people around the world also consume Aloe. It is thus vitally important that the combination of Aloe and vitamins be tested. Our research group took up this challenge.

  For water-soluble vitamin C data was obtained on 8 normal subjects. Two forms of Aloe (AVL, a whole leaf extract, or AVG, a gel) liquid were tested in this study. The subjects appeared at a local clinical lab after an overnight fast consumed in a random fashion 500 mg of a vitamin C tablet with either 60 mL (2 oz) of either water (control), AVG, or AVL. The liquid was sipped over 5 minutes. Blood sampling was at 1, 2, 4, 6, 8, and 24 hours (fasting) post-dosing Subjects were allowed to eat their normal lunch and evening meals. One week and two weeks later the other liquids were consumed and the sampling repeated. Blood was converted to plasma, mixed with metaphosphoric acid preservative, and stored at -80°C until assay by HPLC. Changes in plasma ascorbate after consumption of the different liquids are shown in Figure 1. The areas under the average plasma ascorbate change with time curves correspond to the bioavailabiity. The areas were determined by a graphics program. The relative areas were as follows: vitamin C alone 100%, AVG 304 % and AVL 80 %. Thus vitamin C was 3 times more bioavailable when taken with AVG but was 20% / less bioavailable with AVL. The Aloe preparations caused the absorption of ascorbate to be slowed as evidenced by the time for maximal absorption which was 2 hours for vitamin C alone, 8 hours for both AVL and AVG. A slow release drug, for instance, usually has greater efficacy for a longer period of time. AVG also increased absorption and caused a larger ascorbate concentration at 8 hours and 24 hours, thus providing more benefit. A review of the literature shows that Aloe is only the second matrix that improves ascorbic acid absorption, the first being a citrus extract (1). Since vitamin C is the most common water- soluble vitamin supplement, this Aloe result has wide-ranging applications.

  Vitamin E is a fat-soluble vitamin that was given to 10 normal subjects. The same procedure as with vitamin C was followed except that vitamin E (tocopherol acetate) was given in the form of a soft capsule at a dose of 400 mg. The change in plasma E was calculated and illustrated in Figure 2. The vitamin E alone was poorly absorbed, as expected under fasting conditions, and in some time periods with the control the subjects had less E than at baseline, obviously an unhealthy situation. With the Aloe preparations after consumption, the subjects had higher plasma E than at baseline at all times even at 24 hours. Compared to the baseline, both Aloes in Figure 2 had much higher changes in plasma E at 8 and 24 hours. Thus the Aloes kept an elevated plasma E longer than the control without Aloes. The relative areas of the curves in Figure 3 were as follows: vitamin E alone using only the above baseline data 100%, AVL 198% and AVG 369%. Thus vitamin E was 2 times more bioavailable with AVL and over 3 times more with AVG. The E absorption was slowed with the Aloe liquids. The vitamin E taken alone produced a plasma E maximum at 4 hours, which then declined. The maximum occurred at 6 hours for AVL and 8 hours for AVG. Aloe preparations taken with E greatly improved the absorption of vitamin E and maintained plasma E concentrations for longer periods of time compared to the vitamin E alone. Aloe is unique in its ability to improve the bioavailabiity of both vitamin C and E.

  The elderly population is greatly increasing in developed nations. This group is especially vulnerable to vitamin deficiency due to age-related decreases in absorption, reduced food intake, and increased drug use (2). Hemodialysis patients have low levels of ascorbate that is further reduced with hemodialysis (3). It is well known that fats improve the absorption of the lipid- soluble vitamin E but, many people take vitamins on an empty stomach and dieters consume it with a low-fat meal. In addition Orlistat, a fat absorption inhibitor used for weight loss (4), and Olestra, a fat substitute (5) significantly decreases plasma vitamin E when consumed for a long period of time. The results of our study indicate that Aloe preparations can greatly improve the absorption of both a water- and fat-soluble vitamin, is of great significance, and a potential benefit to the population at large. Since Aloe vera and vitamins C and E are commonly used in health cosmetics, the combination should be investigated to determine if Aloe improves skin absorption of these vitamins.

  A review of recent literature indicates that an ingredient of Aloe has potent immunostimulatory activity (6) that has implications for wound healing and immunotherapy, perhaps providing greatest efficacy in combination with drugs where synergism could take place. An Aloe leaf pulp extract showed hypoglycemic activity with type I (Insulin-Dependent Diabetes Mellitus) and type II (non Insulin-Dependent Diabetes Meffitus) diabetic rats (7). In two rat models of arthritis Aloe significantly reduced paw swelling (8). Thus scientific research should continue with Aloe since many promising health benefits may result.

  References

  1. Vinson, J, Bose, P. Comparative bioavailabiity to humans of ascorbic acid alone or in a citrus extract. Am. J. Cli Nutr 1988; 48: 601-4.

  2. Van den Berg, H, and der Gaag M., Hendriks, H. Influence of lifestyle on vitamin bioavailabiity. Mt. J. Vitamin Res. 2002; 72: 53-59.

  3. Wang, S., Elde T., Sogn, E., Berg, J, Sund J. Plasma ascorbic acid in patients undergoing chronic hemodialysis. Eur. J. Pharmacol 1999; 55: 527-532.

  4. Melia, A., Koss-Twardy, S., Zhi, J. The effect of orlistat, an inhibitor of dietary fat absorption, absorption of vitamins A and E in healthy volunteers. J. Clin. Pharmacol. 1996; 36: 647-653.

  5. Kelly S., Shorthouse, M., Cotterell, J., Riordan, A., Lee, A., Thurnham, D., Hanka, R., Hunter, 3. A 3-month, double-blind, controlled trial of feeding with sucrose polyester in human volunteers. Br J Nutr 1998; 80:41-49.

  6. Pugh, N., Ross, S., ElSohly, M., Pasco, S. Characterization of Aloeride, a new high-molecular-weight polysaccharide from Aloe vera with potent immunostimulatory activity. 3. Agric. Food Chem. 2001; 49:1030-1034.

  7. Okyar, A., Can, A., Akev, N., Baktir, G., Sutlupinar, N. Effect of Aloe vera leaves on blood glucose level in type I and type H diabetic rat models. Phytother. Res. 2001; 15:157-161.

  8. Davis, R., Leitner, M., Russo, J., Byrne, M. Anti-inflammatory activity of Aloe vera against a spectrum of irritants. 3. Am. Podiatr. Med. Assoc. 1989; 79: 263-276.

  VastaaPoista
 62. Yksi asia tipahti jostain syystä pois edellisestä kommentistani:

  This Work was Sponsored and Funded by the Aloe Institute & The International Aloe Science Council

  Eli, edellä mainittua tieteellistä työtä on rahoittanut ja suorittanut Aloe instituutti ja Kansainvälinen Aloen Tieteellinen Neuvosto.

  Nämä rahoituskuviot tahtovat vaikuttaa tieteellisiin töihin, mutta ei nyt liikaa tarrata kiinni tähän seikkaan. Voi olla, että Aloe Instituutin moraali- ja etiikka-asiat ovat ihan hyvässä mallissa.

  VastaaPoista
 63. Kiitoa kahvikutsusta, ehdinkin jo hymyillen ajatella, että ehkä joskus törmäämme. Jätetään kahvittelut tältä erää, mutta tulen kyllä esittäytymään, jos saan siihen tilaisuuden.
  Nyt lupaan olla sinulle kiltti. Pääset netin kautta helposti lukemaan vitamiinitutkimuksen esim. aloevin.comin kautta. Sieltä löydät otsikon: "Materials" ja sitten: "The two Aloe products were selected by Int. Aloe Science Council (Irving, TX 75062) from commercial samples, blinded upon receipt, and certified by the council. These products passed quality control certification" jne... Eli näitä käytettiin tutkimuksessa. Alalla on ollut keskustelua koko lehti versus puhdas lehden sisäinen geeli, onko eroa, mutta ei sotketa lisää problematiikkaa mukaan. Tässä oli testattu molemmilla ja molemmat toimivat.
  Toisessa tutkimuksessa, Langmead etc. oli käytetty Forever Living Productsin Aloe Vera Gel -juomaa, joka on valmistettu puhtaasta lehden sisäisestä geelistä.
  Olisikohan tämä asia nyt tältä osin selvä vai nouseeko sinulle vielä ihan tästä jotain mieleen! Itse olen jo väsynyt puimaan tätä kohtaa asiasta. Aloe kasvi on edelleen 99 % vettä ja teho perustuu tutkimusten mukaan moneen vaikuttavaan tekijään ja synergiaan.Paljon on vielä selvitettävää, mutta paljon on jo tiedossa.

  VastaaPoista
 64. Kiitos taas kommentista parahin Anonyymi! Katso syksyn keikkakalenteristani sitten aikanaan sopiva tilaisuus. Kierrän eri puolilla Suomea. Kaikenlaisia yllätysjuttuja on ollut runsaasti luentojeni yhteyksissä. Blogiani ja kirjojani ilmeisesti luetaan varsin vilkkaasti, koska välillä tulee tosi haastavia kysymyksiä näistä lähteistä. Oikein paha ja naseva vihjailu idioottimaisesta käyttäytymisestäni ruotiessani aloe vera -tutkimuksia pistää taatusti minuun vipinää. Välillä minua ärsytetään kovastikin keikoillani, välillä on aivan turhan hiljaista ja asiani hyväksytään mukisematta. Ärsytys on kivaa ja siitä yleisökin on tykännyt. Tervetuloa "häiriköimään" luentojani ihan luvan kanssa.

  Ei minulla ole tarvetta olla hankala. Minä haluan selvyyden tähän aloe vera -juoma asiaan. Minun piti toteuttaa yksi yhteiskeikka erään aloe vera -myyjän kanssa, mutta se valitettavasti peruuntui.

  Olemme nyt yhdessä todenneet näitä tutkimuksia ja laboratorioraportteja lukiessamme, että aloe vera -juoma ei sisällä vitamiineja ja mineraaleja. Se on valitettavasti pakko todeta. Miten vähäisistä määristä voi syntyä mainitsemiasi synergiaetuja, se jääköön jatkotutkimusten varaan. Jos alan vihjailemaan homeopatian suuntaan, sitten on vaara, että räjähdän raivosta, joten älä yritä. Aloe veran homeopaattisen tehoon en usko.

  Antamasi vinkki Teksasin suuntaan otetaan kiitollisena vastaan. Täytyy lukea! Olen turhaan (kolmas muistutuskirje lähti tänään) pyytänyt Aloe Science Councililta laboratoriotuloksia aloe vera -juoman vitamiini ja mineraalipitoisuuksista. Voitko auttaa minua siinä? Jos meitä on kaksi pyytämässä, ehkä sielläpäin lopulta tajutaan, että me olemme tosissamme?

  VastaaPoista
 65. Nyt menee jo asian vierestä ja toivonkin, etteivät muut lukijat kiinnittäisi tähän osaan keskustelua mitään huomiota. Veteraaniurheilija, olisin odottanut sinulta seuraavan tyyppistä vastausta, kun korjasin väärät olettamuksesi ja vielä kerroin, mistä tiedot löytyvät: "Kiitos, kun oikaisit väärän olettamukseni, jonka ilmaisin sanoin "tässä on nähdäkseni syötetty koehenkilöille tuoretta Aloe Vera geeliä ja aloe -lehden muitakin osia. Ei mitään litkua, vai olenko ymmärtänyt väärin?" Olit siis ymmärtänyt väärin, kaupallista tuotetta on syötetty. Lupasin tulla esittäytymään sinulle, jos joskus kohtaamme ja sen teenkin pilke silmäkulmassa. Mutta katso ensin sanakirjasta ero "esittäytyä" ja "häiriköidä". Nk. "keikoillesi" en ole missään vaiheessa ajatellut tulla, sekin oli omaa olettamustasi. Herää paljon kysymyksiä, kun julkisesti luennoiva henkilö tulkitsee annetun informaation väärin ja esittää asiat mm. seraavalla tavalla (vastauksesi kirjoitukseeni): "Sinä myönnät itse (väärin), että varsinaisissa tieteellisissä kokeissa on käytetty suoraan aloe kasvin osia (ei mitään purkitusvaihetta ja ihmeellistä patentoitua säilöntäainetta (väärin), jonka kaava on salainen varmaan koska se paljastuttuaan aiheuttaisi hirvittävän naurukohtauksen.)"
  Ensin et löydä kaksoissokkotutkimuksia, sitten oli koetuloksissa varmasti jotain vikaa ja sitten tutkimuksissa oli tutkittu ihan varmasti kasvilla, ei kaupallisilla tuotteilla. Odotan innolla, mitä tulee seuraavaksi, vaikkakaan en aio enää kommentoida ellei tule aihetta ja silloinkin saat vain faktaa. Yksi asia vielä. Kirjoitit, että olet käynyt läpi tutkimuksia ja laboratorioraportteja ravintoaineista. Voisitko julkaista ne tässä meille muillekin lukijoille (kun laitoit tutkimuskopionkin)tai kertoa, mistä voimme lukea samat tutkimukset ja laboratorioraportit? Olen antanut sinulle informaatiota, vaikkakin olet kovasti minulle suutuksissa. Kirjoitapa sinäkin nyt pitkästä aikaa lukijoillesi todellista asiaa.

  VastaaPoista
 66. En minä hermostunut. Sain tänään kauan kaipaamani vastauksen eräältä Aloe vera tehtaalta. Vastaus ja sitä seuranneet liitetiedostot olivat hyvin yllättäviä. Sen informaation mukaan meidän on syytä lopettaa puheet Aloe vera -valmisteiden vitamiini- ja mineraalipitoisuuksista. Materiaalia on liikaa linkitettäväksi tähän blogiin. Pistä tulemaan privaattipostia niin tiedän mihin voin lähettää tehtaalta saadun materiaalin.

  Olen lähes kuukauden odottelun jälkeen saanut vastauksen Aloe vera uteluuni eräältä tehtaalta. Aloe vera valmisteiden (juomien ja jauheiden) vähäinen vitamiini- ja mineraalimäärä ei tullut tälle laboratoriolle yllätyksenä. Aloe vera valmiste ei ole erityisen ravinnepitoista vaan tehtaan ilmoituksen mukaan Aloe veran vaikutus perustuu kaikkien ainesosien yhteisvaikutukseen. Paljon on vielä selvittämättä Aloe veran suhteen ja valmistusmenetelmillä on valtavan suuri merkitys. Pastöroinnista kiistellään tutkijapiireissä, mutta tämä on aivan välttämätöntä aineen säilyvyyden kannalta. Mitään ei mainita patentoidusta säilöntäaineesta (josta myös kysyin lisätietoja). Tällä hetkellä vahvimpana kandidaattina terveysvaikutusten aikaansaannin suhteen on polysakkaridi (monimutkainen sokeri) nimeltään aloeverose (acemannan). Aloeverose on sama kuin polydispersed beta-(1,4)-acetylated polymannose. Kieltämättä asian selvittely sai odottamattoman käänteen. Nyt olen todella ällikällä lyöty! Pakko tämä on sanoa: termiä aloeverose ei löydy laajan tieteellisen kirjallisuuden haun perusteella (PubMed). Termi acetylated polymannose tuo esille ainoastaan kolme tutkimusta, jotka eivät millään tavalla edistä asian jatkoselvittelyä. Acemannan tuo esille vaivaiset 43 tutkimusta. Siihen pitää nyt sitten tutustua. APU-VA! Sain liitteenä muutamia tutkimusraportteja. Pikaisen silmäyksen jälkeen huomaan vitamiinien ja hivenaineiden saaman vähäisen merkityksen raporteissa. Sen sijaan aloen antioksidanttivaikutuksista on paljon luettavaa. Raportoin löydöksistäni tuonnempana.

  VastaaPoista
 67. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 68. Aloe veran jälleenmyyjät! Te voisitte yrittää hillitä kielenkäyttöänne. En tiennytkään, että Aloe vera houkuttelee niin värikkääseen kielenkäyttöön kuin edellä äskettäin poistamani viesti.

  VastaaPoista
 69. Älä välitä noista värikkäistä kommenteista. Tämä on ollut hyvin mielenkiintoista seurata miten tässä oikein aloe veralle käy. Olet tosi rohkea ja sinnikäs kaveri! Hurmoshenkistä porukkaa tuo aloen myyntityössä mukana oleva sakki. Voimia sinulle.

  Reijo

  VastaaPoista
 70. Todella mielenkiintoinen kirjoitus. Kiitokset tästä, odottelen innolla asian edistymistä. Alla vähän tarinaa omasta taustastani, luulisin että vastaavia tarinoita löytyy muiltakin.

  Hyvä tuttuni sanoi huomanneensa selvän eron vatsansa toiminnassa sekä unen laadussa + nukahtamisessa ja on käyttänyt Foreverin tuotetta nyt jo toista vuotta.

  Itselläni on ollut vuosikausia ongelmia sekä vatsan että nukahtamisen kanssa (usein päivien unettomia jaksoja). Tavalliset unilääkkkeet eivät joko tepsi tai sitten koko seuraava päivä menee tokkurassa.

  Tutun kokemusten vuoksi olisi houkutus kokeilla itsekin. Toisaalta monet seikat taas puhuvat sen puolesta että hänet on vallannut placebo-efekti.

  Tuotteen hinta on täysin päätön ja periaatteesta en haluaisi sekaantua verkostomarkkinointituotteisiin. Epäilen myös onko kukaan kehdannut pyytää rahojaan takaisin jos ei ole 3 kk jälkeen huomannut eroa. Skeptikkoinsinöörinä olisi tietysti hienoa myös tietää seurausten syy.

  Vaikka kokeilujakso ei konkurssiin veisikään, olisi harmitus suuri jos mitään hyötyä en huomaisi - miksi menin tätä oikein kokeilemaan?

  Tällaista pohdintaa...

  VastaaPoista
 71. Kiitos kk kommentistasi. Oli mukava saada vaihteeksi julkaisukelpoinen kommentti. Ette arvaakaan miten hassuja kommentteja olen saanut lukea viime päivinä.

  Koulutukseni on kuulemma mennyt hukkaan... olen täysin hullu... Valehtelen koko ajan...

  Kiihkottomasti tätä kirjoitustani ja yhä jatkuvaa selvitystyötäni seuranneet ovat panneet merkille, että tätä asiaa on hyvin vähän muualla mediassa kommentoitu. Tämä johtuu siitä, että kuka haluaa lokaa päällensä. Puolueeton selvitystyö ei ole kovin hauskaa verkostomarkkinoijien reagoidessa syntyneeseen tilanteeseen lapsellisella sekoilulla. Täysin vailla biologin tai biokemistin koulutusta aloe vera -juomaa kauppaavat myyjät laukovat sellaisia "totuuksia", joiden todenperäisyyden tarkistus on joko hankalaa tai täysin mahdotonta.

  Jatkan selvitystyötä.

  VastaaPoista
 72. Hei !

  En ole myyjä enkä ostaja, mutta onko sinulta jäänyt huomaamatta Englannissa tehty tutkimus, jossa käytettiin juuri tuota Forever Living Productsin mehua ?

  Randomized, double-blind, placebo-controlled trial of oral aloe vera gel for active ulcerative colitis, John Radcliffe Hospital, Oxford, UK 2004 ?

  http://www.nutritionhealthinfo.com/aloe/aloe-vera_0160_001.pdf

  VastaaPoista
 73. Kiitos kommentista Harkitseva. Olen nähnyt ja lukenut tuon tutkimuksen. Tutkijat harmittelevat, että potilasmateriaalia oli niin kovin vähän. Aloe vera juoma lievensi inflammaation oireita paremmin kuin plasebo. Tuloksia pidetään lupaavina, mutta ei korvaa lääkehoitoa. Mekanismi millä tavalla juoma auttaa jää epäselväksi tässä tutkimuksessa. Tarvitaan lisätutkimuksia.

  Seurataan tilannetta.

  VastaaPoista
 74. Tuttavani houkutteli minua mukaan Forever Living-toimintaan ja koska suhtaudun hyvin epäillen verkostomarkkinointiin halusin selvittää minkälaisesta firmasta on kyse. Löysinkin tänne! Kiitos kiihkottomasta selvitystyöstäsi, tämä sivu vahvisti päätöstäni olla menemättä mukaan. Oma mielipiteeni on, että verkostomarkkinoinnissa tuote on useimmiten sivuseikka, eikä sen aitoudesta ole mitään takeita. En voi esim. uskoa tuotteen olevan luomua jos sillä ei ole mitää kansainvälistä luomumerkkiä. Hyvää jatkoa:)

  VastaaPoista
 75. Voitko kertoa mielipiteesi Herbalifen ravintolisäpillereistä.
  Humpuukia vai hyödyllisiä?

  VastaaPoista
 76. En löydä Herbalifen ravintolisäpillereistä mitään ylistyksen aihetta. Niitä ilman pärjää mainiosti.

  VastaaPoista
 77. Olen itse käyttänyt aloe-geeliä (kylmäpuristettua) ja saanut hyviä tuloksia ihon palovammoihin, haavoihin, auringonpolttamiin ym. hyönteisten pistoihin. Juoma oli minulle aivan uutta asiaa, joten kysynkin, kun aloe kasvaa minulla kukkaruukussa, voiko siitä suoraan leikata palasia ja pistää suuhun saadakseen ne kiistellyt ravintoaineet hyödynnetyksi. Siten ei tarvittaisi monimutkaisia ja kalliita juoman valmistusprosesseja, kun pantais vain kasvin lehtiä juurtumaan kukkapurkkeihin ystäville lahjaksi.

  VastaaPoista
 78. Aloeta ei kuulemani mukaan kannata lähteä syömään itse kasvista. Lehti sisältää runsaasti aloiinia jolla on laksatiivinen vaikutus. Jos kuitenkin haluat lähteä kokeilemaan niin käytä vain lehden sisällä olevaa geeliä ja jätä siitäkin syömättä uloin kerros. Niina ja sitten kasvin pitäisi olla nimenomaan Aloe Barbadensis Miller, sillä on parhaiten näitä terveyttä edistäviä vaikutuksia. Mutta tämä oli nyt vain minun kuulemaani juttua, ei perustu henkilökohtaiseen tietoon tai kokemukseen.

  Pikaisen kommentin jälkeen itse asiaan: Jos nyt oikein ymmärsin viimeisestä lisäyksestäsi niin Aloe veran terveysvaikutuksia et lähde kiistämään ja kaupallisella juomallakin saattaa jotain vaikutusta olla, mikä ei voi kuitenkaan perustua juoman sisältämiin ravintoaineisiin (korjaa jos olen ymmärtänyt väärin). Nyt kysyisinkin kun olet asiaan perehtynyt että mihin sitten perustuu itse kasvin terveyttä edistävä vaikutus? Onko se tullut sinulle jossain vaiheessa vastaan? Käsittääkseni itse kasvikaan ei sisällä merkittäviä määriä mitään tiettyä ravintoainetta vaan on 99 prosenttisesti vettä ja loppu yksi prosentti sisältää yli 200 eri ainetta.

  VastaaPoista
 79. Kiitos kommentista Totuudenetsijä! On hyvä saada seuraa totuuden etsimisessä. Tuo aloeta tutkiva amerikkalainen tiedemies on ollut minulle todella suureksi avuksi. Hän on vahvistanut oletukseni oikeiksi. Aloe juoma on herkkä oksidoitumaan ja sillä tavalla pilaantumaan, elävässä lehdessä on tilanne toinen. Aloe vera kasvin lääkitsevät ominaisuudet ovat edelleen ymmärtääkseni pitkälti selvittämättä. Vitamiineista jankutuksen jättäisin vähemmälle, siinä sain jo erävoiton jopa eräältä aloe vera -kauppiaalta. Minua harmittaa kaikkein eniten luvattujen laboratoriotulosten viipyminen. Minulle on luvattu laboratorioanalyyseja tuoreesta kasvista ja kaupallisista "litkuista". Se toisi arvokasta vertailupohjaa mitä aloe vera -juomalle tapahtuu kun se pistetään purkkiin. Ehkä ollaan liian lähellä liikesalaisuuksia. Siitä viive ja tulosten puuttuminen voi johtua. En voi muuta kuin odottaa. Avaan kyllä sitten taas sanaisen arkkuni ja jatkan totuuden etsimistä tässäkin asiassa kun tiedän asiasta enemmän.

  VastaaPoista
 80. ostin viikko sitten pönikän forever living productsilta. painostus jälleenmyyjäksi on aika kovaa... mutta päätinkin ekana tsekata tuotteen :)

  Olin vähän hämmästynyt millä vyöryllä tuotteen esittely alkoi. ja päälle 30 e per litra on sellainen hinta, että laittaa mun rahatilanteessa miettimään kannattaako ostaa 2 prk/kk kahden hengen talouteen, jos samat vaikutukset saa aikaan kun juo vettä, syö 48 kuitu%:n vehnäleseitä (sydänystävä) ja vetää hedelmiä välipalana normiruuan lisäksi. noh, mulle lähinnä juomaa mainostettiin elimistön puhdistajana ja kakantulon helpottajana, vaikkei ummetus olekaan ongelma jos laittaa joka aamu vehnäkuituja jugurtin sekaan. ja siis muistaa juoda vettä koska kuidut sitovat aika paljon nestettä.

  oikeastaan en ainakaan tässä ajassa mieheni kanssa ole huomannut mitään, mutta tosiaan vaikutusaikaa pitäisi varmaan pidentää... viikko ei kai riitä.

  jäi silti vaivaamaan pari esittelijän lausetta:
  1. "Kannattaa lisätä vedenjuontia juoman vaikutusten tehostamiseksi ja nopeuttamiseksi."

  -eikö pelkästään vedenjuonnin lisäämisellä päästä parempaan elimistön puhdistumiseen?

  2. "Juoma on säilötty patentoidulla tavalla, mikä on ainutlaatuinen verrattuna muihin markkinoilla oleviin aloe-juomiin. Tämä patentoitu säilöntämenetelmä maksimoi aloe vera-kasvin ravontoaineiden säilyvyyden viimeiseen käyttöpäivään asti ja säilöö tehokkaasti kaikki kasvin ravintoaineet. Menetelmissä ei käytetä missään vaiheessa pakastusta, mikä tuhoaisi mm. vitamiineja, vaan patentoidulla tavalla on mahdollista saada talteen suurin osa ravintoaineista"

  Ja muistaakseni purkki oli myös suunniteltu tukemaan säilöntätapaa ja minimoimaan energian käyttöä, sillä sama yhtiö omistaa purkkitehtaan ja purkitusjärjestelmän. Eli ei alihankkijoita. Iso bisnes viljelyistä lähtien. Sain myös käsityksen että kyseessä on ns. reilua kauppaa, eli viljelykset on myös omaa yhtiötä ja viljelijät ei ole siis jotain nälkäporukkaa.

  Mut oikeasti: Iso bisnes.

  -Ongelmana on mun kohdalla se, että mun pitäisi uskoa tuotteen toimintaan, koska en osaa mainostaa humpuukia. En ole sit väittänyt mitään tästä tuotteesta, odotan vain milloin huomaan jotain muutoksia. Kyllä odotan muutoksia jo yhden purkin jälkeen/aikana, sillä niin tehokkaan kuvan juomasta olen nyt saanut.

  -Säilöntäjärjestelmästä vielä, että tuntuu vaan että helppo vedota patentoituun ja salaiseen asiaan sen sijaan että toisi arvot laboratoriotesteinä pöydälle. Olen niin realistinen ihminen, että kyllä tarvitsen jotain muuta kuin kertomuksia juuri tämän juoman parantavista voimista. Patentoitu säilöntä näköjään säilöö juomaa ja vitamiineja vuoteen 2011 huhtikuuhun asti. Juoma valmistettu huhtikuu 2007. Myyjä puhui myös aloe-entsyymeiden hyvistä vaikutuksista ja sitä miten ne vaikuttaa kehossa kun juomaa juodaan. mietin jopa että tietääköhän hän mitä entsyymit tekevät soluissa? mikä niiden tehtävä on ja mitä ne ovat? miten voidaan säilöä entsyymit aktiivisina 4 vuotta.. miten voidaan valvoa että säilötyt mutta aktiiviset entsyymit eivät katalysoi säilöttyä juomaa? Ja miten ne yksinkertaisesti säilyvät?

  en oikeasti tiedä miten toi patenttijuttu menee ja miten aloen entsyymit toimivat ja säilyvät aktiivisina purkissa neljän vuoden ajan. en tiedä myöskään säilöntätekniikasta sitä vähääkään.

  nyt voisi joku joka tietää miten ja mihin noi perustuu, kertoa mulle sillä muuten odotan vain tuloksia ja oman kehon kuulumisia.

  Aloe kasvi on kyllä tehokas esim. auringonpolttamiin ym. siitä oli hyötyä ollessani jenkkilässä kun olkapäät pääsi palamaan. Aloen tiedän kyllä hyväksi kasviksi! (Eli siitä ei tartte luennoida sen enempää) :)

  Haluan vain vastauksia! :)

  VastaaPoista
 81. yksi juttu minkä olen huomannut juodessani annoksen aloe vera juomaa ennen nukkumaanmenoa:

  se poistaa närästyksen. maito eikä jogurtti eikä vesi tai mikään mitä oon kokeillut auta yhtä tehokkaasti. närästyslääke kyllä auttaa ja on halvempaa kuin forever-tuote.
  ja mua meinaa närästää joka ilta...

  mut siinä on siis yksi tulos. mut se ei oo tarpeeksi vastinetta hinnalle. närästyslääke on halvempaa, vaikka ehkä toi juoma sisältää vähemmän keinotekoisia aineita kuin närästyslääke.

  forever poistaa liikahappoisuutta? kallista närästyslääkettä?

  VastaaPoista
 82. Minulla on ollut koko ikäni jonkun verran vatsavaivoja ja nyt keski-iässä vaivat pahenivat jo vakaviksi.

  Hain apua lääkäriltä, mutta en parantunnut kokonaan. Jäljelle jäi lievä vatskatarri ja vatsan kramppailua.

  Olen saanut apua aikaisemminkin vaihtoehtoisita hoidoista, joten päätin kokeilla Dr.Donsbachin Aloe Veraa ja vatsan kramppilu sekä närästysoireet vähenivät huomattavasti. Niitä on enää harvakseltaan rankempien elämäntilanteiden yhteydessä.

  Kokeilin väliin ilman Aloe Veraa ja tilanne huononi, joten jatkan taas sen käyttöä.

  Aina kun haen apuja luontaislääketieteestä, taikka vaihtoehtoisita hoidoista, etsin ensin siitä mahdollisimman paljon tietoa ja vasta sitten kokeilen skeptisesti. Jos tuote tai hoito auttaa niin se auttaa ja jos ei niin ei. Yksinkertaista!
  Annan vain mahdollisuuden ja näin olen löytänyt itselleni sopivat tuotteet ja hoidot, jos ja kun vaivoja ilmenee.

  Myöskin miksi tämä kiivaskin keskustelu on lopahtannut ???

  VastaaPoista
 83. aloe.vera.vastaus@suomi24.fi kuvailee mukavasti aloe vera -juoman käyttökokemuksia. Olen saanut sähköpostilla kiitettävän paljon tämän tyyppisiä selostuksia. Joukossa on henkilöitä, jotka kokevat piristyneensä aloe vera -juoman käytön aloittamisen jälkeen.

  Moni suomalainen juo aivan liian vähän vettä. Voi olla, että lisääntynyt veden juonti tuo paremman olon. Elimistön puhdistuminen aloe veraa juomalla on kyllä mielestäni puhdasta puppua. Anteeksi näin voimakas ilmaisu!

  Patentoitu säilöntä näköjään säilöö juomaa ja vitamiineja vuoteen 2011 huhtikuuhun asti. Juoma valmistettu huhtikuu 2007.

  Yllämainittu asia on tietenkin puhdasta valetta. Vitamiinit eivät säily noin pitkään. Toisaalta, eihän siinä juomassa paljon niitä ollutkaan ennestään. Säilöntätekniikkaa varjellaan julkisuudelta sanomalla, että se on patentilla suojattu. Amerikkalaisen tutkijakontaktini mukaan hän tietää "reseptin" ja tietoa varjellaan sen takia, että paljastuttuaan se tuhoaisi koko markkinointi-idean. Tutkija ei missään nimessä usko mihinkään säilytysmenetelmään. Ei tosin ole paljastanut minulle mikä se salainen "resepti" on.

  Aloe veran myyntityössä mukana olevilla on hyvin puutteelliset tiedot juoman valmistustavasta. Ainoa tietolähde ainakin minun esittelijälläni oli yhtiön painattamat värikkäät mainosesitteet. Lisäksi yhtiöt kouluttavat myyntitykkejään omissa koulutustilaisuuksissaan. Hänkin epäili väitteitä aineen puhdistavasta vaikutuksesta. Hän oli hyvin tarkkana sen suhteen, että ei levittäisi väärää tietoa asiakkailleen. Olemme silloin tällöin puhelinyhteydessä. Hän myy edelleen aloe vera -juomaa oman työnsä ohella. Mikään kultakaivos se ei ole.

  VastaaPoista
 84. Kokeileva on ilahduttavasti saanut vatsavaivansa lieventymään aloe vera -juomalla. Myöskin närästys on vähentynyt. Onnitteluni! Jatka aineen käyttöä. Tarkkaa mekanismia parantumisessasi ei taida kukaan tietää. Pääasia että vatsa on kunnossa.

  Keskustelu ei täysin ole lopahtanut. Keskustelua käydään tästä blogikirjoituksestani hyvin laajasti keskustelufoorumeissa. Olisiko niin, että tässä blogikirjoituksessani on jo sanottu se olennainen. Mielellään soisin keskustelun jatkuvan.

  VastaaPoista
 85. Minäkin käytän vaihtoehtoisia hoitoja itseni hoitamiseen, nyt ihan hyvin tuloksin. En käytä kuitenkaan tätä aloe-veraa vaan muita ja vielä vaihtoehtohoitoja käyttävän lääkärin valvonnassa.

  VastaaPoista
 86. Suurella mielenkiinnolla olen seurannut tätä aloe vera -keskustelua kesästä asti. Kiitos Christerille sitkeästä ja kiihkottomasta aiheen kommentoinnista.

  Itse en luota Forever Living Products -yhtiöön. Ottamatta kantaa siihen, kokevatko jotkut hyvinvointinsa lisääntyvän juomaa tms. tuotteita käyttämällä, totean vain, että minusta yhtiön markkinointi on räikeydessään vastenmielistä. Eräillä hyvinvointialan messuilla minulle myytiin FLP:n deodorantti, jonka hien muodostusta ja/tai hajua estävän vaikutuksen kerrottiin perustuvan aloe veraan. Mainonnassa annetaan myös ymmärtää ikään kuin tuotteet olisivat "luonnonmukaisesti" tuotettu eivätkä sisältäisi haitallisia lisäaineita (näin kävi ainakin myyntitilanteessa jossa itse olin asiakkaana). Mutta kotona tarkempi katsaus tuotteen pikku präntteihin osoitti mihin paljon ylistetty teho perustuu: kiistanalaiseen triklosaaniin! Christerkin on tässä blogissaan muinoin triklosaania kommentoinut, joskin minusta aivan liian sallivalla asenteella. Minusta syytä varovaisuusperiaatteeseen on jokaisen kemikaalin kohdalla niin kauan kunnes se on todistettu harmittomaksi. Emmehän voi tuudittautua uskoon, että jokin kemikaali on turvallista käyttää niin kauan kuin emme asian todellista laitaa tiedä. (Triklosaanista löytyy paljon tietoa ihan vain googlaamalla triklosaani tai englanniksi triclosan.) Niin tai näin, kyllä taidettiin aloe veran ansioksi lukea aivan liian paljon.

  Eli pienen rönsyilyn jälkeen yhteenveto: FLP-tuotteiden kohdalla koen tulleeni asiakkaana huijatuksi ja saaneeni suorastaan valheellista informaatiota. Aloe vera -juoman "vitamiinipitoisuudella" ratsastaminen viimeistään vie pohjan koko jutulta. Nythän on jo selvää, että juoma ei ole vitamiineja nähnytkään. Antioksidantti- tai homeopaattista vaikutusta en kiellä, joskin minun on niihin vaikea uskoa. Pääasia on että ihminen voi hyvin. Jos joku oikeasti kokee löytäneensä avun aloe verasta ja haluaa siitä vaaditut eurot maksaa, niin eihän se ole keltään muulta pois! Virheellinen ja vääristelty markkinointi sen sijaan on.

  Joku tässä kommenttiketjussa totesi aiemmin, että usein verkostomarkkinointi tuntuu olevan tärkeämpää kuin itse tuote, ja valitettavasti olen saanut saman vaikutelman. Myyjäksi kosiskelu yhden ainoan tuotteen ostamisen yhteydessä - ilman että tilanteessa olisi käyty perusteellista keskustelua tai ajatustenvaihtoa - oli vähintäänkin hämmentävää. Näköjään myyjäksi pääsee kuka tahansa tallukka. Ehkä hieman karkeasti sanottu, mutta tavallinen tallukkahan olen itsekin ja silti potentiaalinen myyjä. Ehkä myyjäaineksen "seulomattomuus" selittää osaltaan sen, miksi kaikki yhtiöltä tuleva markkinointi-informaatio sulatetaan kritiikittömästi myyjien keskuudessa niin että riemumielellä tätä väärää tietoa jaetaan myös asiakkaille.

  VastaaPoista
 87. Kiitos Senja seikkaperäisestä selvityksestäsi. Jos verkostomarkkinointituote olisi niin tehokas kuin myyjän puolelta väitetään, sille todennäköisesti haettaisiin varmempi myyntikanava.

  Myyjät ovat monesti ainoastaan myyntiyhtiön painaman esitteen varassa. Uskomattoman varmat tiedot löytyvät sieltä. Kun tähän vielä sitten yhdistetään rento, hiottu esittelytapa ja kuppi höyryävää kahvia, niin ei ole mikään ihme, että aloe vera -litku kulkeutuu kotiin saakka.

  Minua ihan vilpittömästi harmittaa jenkkilaboratorion haluttomuus yhteistyöhön. Luvataan toimittaa laboratoriotutkimuksia, mutta lähes puolen vuoden odottelun jälkeen sellaista tietoa ei ole saatu minulle eikä muille tutkijoille toimitettua. Aika heikkoa!

  Minua myös vilpittömästi harmittaa ystäväni puolesta, joka on mukana tässä aloe vera -touhussa. Hänellä on erittäin puutteelliset tiedot myymästään terveystuotteesta ja lupasin auttaa häntä saamaan siitä lisää tietoa. Toistaiseksi on aika vähän lisää kerrottavaa.

  Please! Send me those laboratory analyzes!

  VastaaPoista
 88. Täällä on paljon puhuttu FLP:n aloetuotteista. Onko kenellekään LR Health & Beauty Systems tuttu?

  VastaaPoista
 89. Erittäin mielenkiintoista olisi selvittää onko LR Health & Beauty Systems'in tutkimuslaboratorio yhtään yhteistyökykyisempi kuin Forever Silentin vastaava laitos.

  Saanko LR Health & Beauty Systems'in laboratoriopäällikön nimen, kiitos?

  VastaaPoista
 90. Tällainen viesti lähti LR Health & Beauty Systems'in Suomen osastolle äsken:

  Blogissani käydään keskustelua Aloe vera juomista:

  aloeinnokas kirjoitti...

  Täällä on paljon puhuttu FLP:n aloetuotteista. Onko kenellekään LR Health & Beauty Systems tuttu?
  torstai, marraskuu 08, 2007 10:29:00 AM
  veteraaniurheilija kirjoitti...

  Erittäin mielenkiintoista olisi selvittää onko LR Health & Beauty Systems'in tutkimuslaboratorio yhtään yhteistyökykyisempi kuin Forever Silentin vastaava laitos.

  Saanko LR Health & Beauty Systems'in laboratoriopäällikön nimen, kiitos?
  torstai, marraskuu 08, 2007 3:34:00 PM

  http://sundqvist.blogspot.com/

  Antakaa minulle yhteistiedot LR Health & Beauty Systems'in laboratoriopäällikköön!

  Terveisin,

  Christer Sundqvist
  Ravintovalmentaja (FT)

  VastaaPoista
 91. Nyt taisi onnistua! LR Health & Beauty Systemsissä iloinen naisääni vakuutti, että yllämainittu viestini on mennyt perille. Tieto tästä on lähtenyt tuotepäällikölle ja minä tulen pian saamaan kaipaamani tiedon!

  Odotellaan!

  VastaaPoista
 92. Olet sinä aikamoinen riesa aloe vera bisnekselle! Aika kovan tehtävän eteen pistit LR H&B porukan! Älä uskokaan että saat kovin pian kaipaamiasi tietoja tuotteiden sisällöstä. Niitä tietoja pimitetään viimeiseen asti. Kuka kukoistavaa bisnestä haluaa tuhota?
  Loistava juttu että jaksat näitä terveysasioita kaivella!!
  Luen suurella mielenkiinnolla kaikki juttusi.

  VastaaPoista
 93. Toivottavasti Viljon ennustus ei käy toteen. Saisi jo tutkimustietoja aloe vera -juomasta tulla...

  VastaaPoista
 94. Miksi et kysy suoraan Saksasta LR Health & Beauty Systemsin tehtaalta laboratoriotuloksia jossa heidän tuotteet valmistetaan paitsi LR.n Aloe Vera Geeli-juoma joka valmistetaan Saksan lääketehtaassa?

  Ei nämä Suomalaiset konttorityöntekijät välttämättä tiedä jolloin hekin joutuvat ottamaan yhteyttä Saksaan ja se vie aikaa.

  VastaaPoista
 95. Olen aikanaan lähettänyt kyselyn aloe veran laboratoriotuloksista kaikkiin selvittämiini aloe vera -juoman valmistuslaitoksiin ja laboratorioihin. Ei minkäänlaista reagointia. Tätä minä pidän hyvin kummallisena ilmiönä. Saatte mieluusti auttaa minua saamaan laboratoriotuloksia.

  VastaaPoista
 96. Voisitko nostaa tämän erinomaisen selvityksen paremmin esiin blogissasi . Tässä kaveripiirissä on yksi verkostomarkkinoija joka tuota litkua kaupittelee. En usko laisinkaan noihin juoman sisältämiin vitamiineihin. Jos juoma ei ole täydellistä huijausta niin on siinä sitten jotain ihmeainetta jota ei vielä ole keksitty tieteessä. Voihan sen niinkin ajatella. Ymmärrän raivosi kun et mistään laboratoriosta saa tarkkoja tietoja. Minä en tiedä asiasta mitään.

  VastaaPoista
 97. Oikein hyvä kun näitä ihmeaineita tutkitaan ja asioista uskalletaan kertoa. Luulin jo että minussa on jotain vikaa kun aloe vera (LR Beauty System) ei millään tavalla minun väsymykseeni tehoa. Minut pakotettiin ensin ostamaan kolme litraa kerralla. Ne litrat on nyt pistetty ohjeistuksen mukaan suusta alas. Luvattua virkeyttä ei ole tullut. Myyjän vakuutteluihin uskoin että joillakin kestää kauempaan ennen kuin suolisto puhdistuu ja sen takia voi jopa entistä enemmän ruveta väsyttämään. Ostin siis vielä kaksi litraa tuota aloeta. Viides pullo on nyt menossa ja olo on entinen eli väsynyt. Aika kallistakin tuo aloe vera on. Ja jos ei siitä mitään apua ole niin johan on tylsää. Kysyin noista vitamiineista ja myyjän mukaan niitä vitamiineja on testattu ja niitä on aloe verassa jäljellä paljon koska ne säilyvät niin hyvin juuri aloessa. Tiedemiehiltä saa sellaisen käsityksen että aloessa vitamiinit eivät millään tahdo säilyä. Miten myyjä voi valehdella noin törkeästi ajattelen juuri nyt. Onko aloe vera juoma jollekin teille auttanut todellakin? Anteeksi tuli pitkä kirjoitus mutta jonnekin pitää tätä pahaa oloa purkaa.

  VastaaPoista
 98. En näe tarpeelliseksi antaa tälle aloe vera -jutulleni tämän enempää näkyvyyttä. Heti kun saan ne hartaasti odottamani laboratoriotulokset, nostan tämän jutun taas paremmin näkyville.

  VastaaPoista
 99. Herra nimeltä Michael Peuser on tutkinut paljonkin Aloe Vera kasvia: http://images.google.fi/images?hl=fi&q=Michael+Peuser&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
  joten hän voi ehkä tehdä kanssasi yhteistyötä ja siksi hän on oikea taho vai oletko jo kenties ottanut yhteyttä häneen?

  VastaaPoista
 100. Kiitos Anonyymi vihjeestä. Otan yhteyttä Michael Peuseriin.

  VastaaPoista
 101. Michael Peuser (Brasiliasta) vastasi jo nyt kirjeeseeni. Hän kommunikoi vain portugalin ja saksan kielellä, joten kirjeenvaihdosta tulee mielenkiintoista. Hänellä ei valitettavasti ole laboratoriotuloksia aloe vera -yhtiöiltä. Alan jo uskomaan, että niitä ei ole kellään! Joka haluaa älyttömän kallista vettä juoda, sallittakoon hänelle se ilo. Samalla rahalla saa jo edullisinta samppanjaa ja tavattoman monta litraa hyvää täyshedelmämehua.

  Kiitos myös lukuisista sähköpostilla saapuneista yhteydenotoista. Vastaan niihin henkilökohtaisesti. Valitettavasti yksikään vihjeistä ei johtanut kaipaamieni laboratoriotulosten lähteille.

  VastaaPoista
 102. Michael Peuserilta en saanut vielä mitään laboratoriotuloksia, vaikka juuri niitä pyysin. Pyytämättä tuli uusi, hieman outo selitysmalli aloe veran terveysvaikutuksille elimistössämme:

  Im Saft der Aloe sind ueber 400 verschiedene chemisch-pharmazeutische Wirkstoffe. Diese sogenanntemn Spurenelemente sind Kommandogeber.
  Dieses Cocktail aus der Apotheke Gottes, der Aloesaft wirkt auf die Schwellkoerper an den Innenwaenden der Kapillaren, wenn diese angeschwollen sind und somit den Innendurchmesser der Kapillaren verengen. Das Anschwellen erzeugt Krankheiten. Das Abschwellen stellt die Gesundheit wieder her bei diesen Krankheiten.

  Das ist die Wirkung der Aloe.


  Osaako joku teistä tulkita mitä Dr. Peuser ajaa takaa selityksellään?

  VastaaPoista
 103. Hei!

  Kiitos että kerrot tämän.
  Mieheni kotona Länsi-Afrikassa aloe veraa käytetään suoraan ulkoa omasta puskasta. TOIMII!

  Mutta nämä juomat ovat kyllä kieltämättä riski. Kuka sen sanoo mitä siellä todellisuudessa on, kun ei edes tuo elintarviketeollisuuskaan oikein tiedä mitään.

  Tiedätkö lukemia aloe tuotteesta "ActivAloe"?

  KIITOS!

  VastaaPoista
 104. Veteraaniurheilijalle, jos englanti kääntyy paremmin niin tässä tönkkö "englannus" saksankielisestä tekstistä:
  "In the juice of the aloe are over 400 different chemical-pharmaceutical active substances. These sogenanntemn trace elements are command givers. This cocktail from the pharmacy of God, the aloe juice affects the swelling bodies at the inner walls of the capillaries, if these swelled and thus the inside diameter of the capillaries narrow. Swelling produces diseases. The Abschwellen places the health again ago with these diseases. That is the effect of the aloe."

  VastaaPoista
 105. Niin, kiitos englanninkielisestä käännöksestä! Edelleen jäi epäselväksi miksi paisuvaiskudos (Schwellkoerper) juuri tuossa suolistossa on niin keskeisessä asemassa ja mikä mahtaa olla se mekanismi jonka kautta aloe vera vaikuttaa. Vitamiineista ja kivennäisaineista Dr. Peuser ei puhu enää mitään kirjeenvaihdossaan. Älkää tekään aloe vera -kauppiaat enää puhuko niistä olemattomista vitamiinimääristä! Etsitään selitysmallia aloe veralle niiden satojen eri vitaaliaineiden yhdistelmästä. Se onkin melkoinen urakka! Jolla on usko aloe veraan, hän siihen uskokoon, mutta olkoon tyrkyttämättä tätä höpötystä vitamiineista siinä juomassa.

  VastaaPoista
 106. Olen käyttänyt Aloe Veraa jo kolme vuotta ja en ole sen aloittamisen jälkeen tarvinnut ottaa enään lääkkeitä Astmaan..Vaivat on poissa ja olo tuntuu oikein hyvältä. Suosittelen teille muillekkin että ottakaa vaan rohkeasti ja kokeilkaa, se on pienempi paha kun ei tarvitse enään lääkkeitä popsia ja saa juoda "vettä" niin kuin toiset tämän haluaa ilmaista..

  VastaaPoista
 107. Nyt löytyi oikea taho joka tietää Aloe Veran salat: http://marli.vuodatus.net/blog/archive?m=01&y=2007

  Sivuilla kerrotaan muunmuassa että:
  "Minähän olen itsenäinen Forever Living Productsin Aloe Vera jälleenmyyjä ja kuulun Astrologi Seppo Tanhuan verkostoon. Sepolla on valtava tietotaito myös Aloe Verasta ja terveydestä, kuten astrologiastakin. Aloe Vera on ollut minun pelastus, siksi puhun ja myyn sitä mielelläni toisillekin :)"
  ja painotan sanaa: "...VALTAVA TIETO TAITO ALOE VERASTA!"

  VastaaPoista
 108. Jospa taika on sama.Isäni kertoi lapsuudessa sairastuneen outoon ihottumaan joskus 1920 luvun lopulla.Oli hoidettu siihen aikaan sairaalassaa eikä ollut parantunut ollenkaan.Oli kuulemma ollut jo vuoden ja iho aivan visvainen,sen ajan lääkärit oli luovuttaneet.Sitten oli tullut kulkumies taloon ja sanonut,että tuo poika kuolee,jos sitä ei hoideta,kulkija oli mennyt metsään aamulla ja illalla tullut pullon kanssa takaisin,Antanut ohjeeksi,että ruokalusikallinen päivässä litkua ottaa.Isä oli parantunut 2 viikossa.Jospa aloe veerakin sisältää jotakin jota tiede ei tunne.Kuten ei silloinkaan tuota kulkijan litkua,jonka se oli varmaan eri kasveista tehnyt.Samahan on homeopatiassa se vain toimii joissakin tapauksissa ja sitä ei tunneta mikä siinä vaikuttaa ,tuskin plasepo,koska eläimetkin paranee.?Tiedä häntä,vaikeita asioita.Onhan myös tiede todistanut,että synteettiset vitamiinit ei toimi vaan ne pitää saada luonnollisina ruuasta.

  VastaaPoista
 109. Erikoiselta tuntuu, itse olen hoitanut vatsani kuntoon pari kertaa vuodessa aloe vera juomalla.

  Voi olla, että olen silloin elänyt muutenkin terveellisemmin -mutta täytyy todeta, että verenpaine on selkeästi alentunut - vatsan toiminta säännöllistynyt ja ulosteen koostumus tasapainoinen, sekä myös ilmavaivat vähentyneet. erityisesti iholle ja näkökyvylle tämä on tehnyt ihmeitä. Ainoa minkä näistä voin todentaa on tuo RR lasku normaaliksi - mistä lie johtuu.
  Minulla ei ole mitään kytköksiä tähän juomaan.
  Mutta tosiasia on, että erikoissairaanhoitajana näen kyllä päivittäin kuinka lääketehtaat tehtailevat jättivoittojaan kolestrolilääkeillä ja depressio SSRI lääkkeillä - vaikka tulokset ovat vähintäänkin epävarmoja ja esille on tullut tukku merkittäviä sivuvaikutuksia, jopa letaaleja ( kuolemaan johtavia). Nyt vähän harmittaa sillä uhrasin tuohon aloeen (2pll) n. 60€ - lähetys ei ole vielä tullut, joten mietin pitäisikö pullot palauttaa, toisaalta olen mielestäni saanut niistä apua, joten - en nyt sitten tiedä. Olen nimittäin ajatellut tätä vesiasiaa ja yhdistänyt sitten asian jotenkin siihen, että kokonaisuus tekee aineesta jotenkin elinvoimaa lisäävän.

  Lopuksi subjektiiviset hyödyt ( on niissä sitten mitä tahansa) RR normalisoitui - vatsan toiminta parantui - iho tuntui paremmalta ja näytti - olo tuntui viriililtä.

  kaupan tuoremehut ovat yleensä tuoneet mukanaan vain närästyksen so. jäi vähän ihme fiilis tosta tutkimuksesta - olisko se niin, että on melkoinen liuta asioita jota emme kykene ymmärtämään ja pyrimme järkeistämään ja järjestämään elämämme vain sen tiedon varaan, joka on havaittavissa meidän hennoilla ja vajavaisilla aisteilla vrt. muut eläimet ja aistit vrt. näkökyvyn erottelu ja värähtelyt etc.

  VastaaPoista
 110. Mielenkiintoni heräsi luettuani kaiken tämän.
  Voisko olla jotain muuta vaikutustapaa, kuin tunnetut vitamiinit.
  Miksi ihmisiä parantuu (ja paljon)esimerkiksi rukouksen voimalla.

  Onko meillä mitään mahdollisuutta ymmärtää asioiden oikeaa laitaa - ihminen sinänsä ei ole muuttunut mihinkään - vaikka olsuhteet ja ympäristö on muuttunut. Samat defenssit ja sama vääjäämätön usko johonkin - tieteeseen - rahaan - Jumalaan hallitsee olemusta. kukaan ei kykene väittämään etteikö subjektiivisesti usko johonkin.

  Tiede ja lääketiede on tehnyt paljon ihmisen hyväksi - toisaalta on myös tehty paljon pahaa, kohtalokkailta virheiltä ei ole vältytty. Mitään selitystä ei kyetä antamaan, kun kuolemaan tuomittu tulee täysin parantuneena vakavasta sairaudesta - näinkö köyhää on lääketieteen todellinen tietämys.

  Taudit - lääkkeet, miten usein joudumme vastaamaan - emme tiedä mistä ne tulevat tai mikä ne aiheuttaa tai mikä on esimerkiksi niinkin tavallisen lääkeaineen vaikutusmekanismi kuin parasetamoli - puhumattakaan herkistä hormooneista - miten serotoniinin takaisinottajat vaikuttavat - kun tölväisee palapeliä -> mihin liikkuvat muut palaset ja mitä sitten tapahtuu...

  Jotenkin kaikki - elämäkin pitää selittää - miksi? Onko elämä siis selittämistä vai elämistä varten -tällaisia kysymyksiä aloe herätti minussa.

  Tunnustan; olen käyttänyt melko paljon luontaistuotteita ja nyt 53- vuotiaana näkökykyni on erittäin hyvä - en sairastele flunssia - enkä muutakaan -> perintötekijätkö?

  Liikuntaa aloin harrastamaan viisi vuotta sitten - onneksi - se on nimittäin hauskaa ja aggressiot jäävät luontolenkille viimeistään viiden kilometrin jälkeen. Oli miten oli - onneksi kykenen liikkumaan - olen siitä nöyrästi kiitollinen - ja oikeastaan ihmettelen ajatellessani koko elämänkaartani, että olen hengissä ja saan tuntea kiitollisuutta.

  VastaaPoista
 111. Hei,olen itse ollut aloen jälleenmyyjä ja tulin lopulta siihen tulokseen, että koko aloehömpötys on pelkkää huijausta.Ihmisillä kyllä menee rahat hukkaan jos ostavat aloeta, koska tässä kyseisessä firmassa ne ainakin ovat tosi kalliita.

  VastaaPoista
 112. Kommenttini Aloe Vera keskusteluun

  Rohdosten osalta on syytä muistaa, ettei niiden ravintosisältö liene useinkaan merkityksellistä. Sen sijaan rohdoksen erilaiset yhdisteet ja niiden konsentraatiot ovat näiden primaaritutkimuskohteita.
  Otettakoon esimerkiksi Aloe sijaan Sormustinkukka ja siitä saatava digitalis, jota käytetään sydänlääkkeenä vielä tänäpäivänäkin. Olisi absurdia määritellä sormustinkukan ominaisuuksia sen ravintosisältöä tarkastelemalla.
  Sama pätee myös Aloe-kasvin ominaisuuksiin. Yleiset keskustelupalstat lienevät väärä paikka kasvirohdoksien omainaisuuksien arviointiin.
  Aloe Vera-kasvin tunnetuista yhdisteistä on ehkä parhaiten tieto arvostetun etnofarmakologin James A. Duke tietokannoissa (http://sun.ars-grin.gov:8080/npgspub/xsql/duke/plantdisp.xsql?taxon=58).
  Yhdisteiden pitoisuuksia ei mitata grammoissa vaan ppm:nä (parts per million)eli miljoonasosina. Yhdisteiden pitoisuudet vaihtelevat kasvin osan mukaan.

  Aloen perinteinen käyttö lääkekasvina ulottuu kauas. Ehkä sen vuoksi suuri osa Aloe-tutkimusista liittyykin Aloen ulkoiseen käyttöön.
  Aloen sisäisen käytön historia tutkimusmielessä on lyhyempi. Perimätiedon pohjalta on lähdetty selvittämään ilmiöitä ja etsimään niille molekyylitason selityksiä. Aloen sisäisen käytön osalta tutkimustietoa on saatavilla valitettavan vähän. Näistäkin useat soluviljelmä- tai koe-eläintutkimuksia.

  Aloe-kasvista on olemassa laadukkaita monografioita esimerkiksi www.naturalstandard.com (maksullinen tietokanta)on tuottanut laajan katsauksen Aloe-kasvin käytöstä sekä Aloella tehdyistä tutkimuksista.

  Farmakognosia on tieteenala, joka tutkii kasvirohdoksia. Helsingin Yliopistolla toimii farmakognosian laitos, jota johtaa Professori Raimo Hiltunen. Farmakognosian laitoksella on paras tuntemus kasvirohdosten osalta. Asiantuntija-apua kannattaa kysellä heiltä, silloin kun tietoa tarvitaan. Elintarvikeviraston edustajat eivät ole päteviä arvioimaan rohdosten vaikuttavia aineita, ei Suomessa eikä Ruotsissa.
  Keskustelupalstalla ollut Ruotsin elintarvikeviraston tutkimusanalyysi vastaa samaa kuin yritys etsiä tutkimalla vedestä proteiineja, rasvaa ja hiilihydraatteja.

  Timo Kosonen

  VastaaPoista
 113. Kyllä on mukavaa, kun saa rauhassa
  nauttia joka-aamuisen aloe-annoksensa. Nämä jatkuvat riitelyt sivuillasi juoman vaikutuksista saivat jo minutkin lopettamaan.
  4 kuukauden tauko ja vanha, kelju elämä palasi... Nyt on aloe elämässäni lopullisesti. Haukkukaa vaikka maailmanloppuun asti.

  VastaaPoista
 114. Sain tänään tarjouksen ryhtyä jälleenmyyjäksi näille aloe -tuotteille. En koskaan ole kovasti uskonut ihmeitä tuoviin juomiin ja edelleen olen skeptinen asian suhteen. Siksi ehkä päädyinkin näille sivuille. Aloen ihmevaikutuksista minulla on kyllä käytännön kokemusta. Lähinnä ulkoisen käytön yhtedessä. Tyttäreni (silloin 7v.)poltti nahkansa pahasti Kanarian Saarilla lomamatkalla. Sivelin häneen aloe -geeliä, sitä aitoa 100%, jota saa Kanarialla kaupasta ja käärin hänet puhtaisiin lakanoihin ilman vaatteita. Aamulla tytön ihon punoitus oli ohitse kuin taikaiskusta. Sisäisestä käytöstä en tiedä ja uskon, että muutenkin nuo sisuskalut voivat olla niin monella moskalla pilatut, että ihan mitkä tahansa luonnontuotteet ei ihmeitä tee lyhyessä ajassa ja varmasti pitää muutenkin elää terveellisesti, jos tuloksia haluaaa lempeällä tavalla saada. Onnea kuitenkin kaikille itseään hoitaville ihmisille. Omasta kropasta on välitettävä sitä ei tee kukaan muu meidän puolestamme.

  VastaaPoista
 115. Viime aikoina on tullut useita markkinahenkisiä kommentteja aloe vera -juomasta. Siistimmät kommentit jätän tähän esille. Törkeimmät ylilyönnit siivoan pois.

  Aloe veran teho on arvaamaton. Se ei perustu mihinkään sellaiseen seikkaan, jota länsimainen tiedekäsitys voisi tukea. On jokaisen oma asia uskooko hän tuohon kalliiseen juomaan vai juoko hän mieluummin vesijohtovettä.

  Pistäkää myyjät tiukille! Kyseenalaistakaa juoman myynti nykyisessä hengessä! Vaatikaa myyjien katto-organisaatiolta laboratorioanalyysejä myyjille kaupiteltaviksi aiotuista tuotteista ja tutkimusviitteitä juuri tuon juoman terveellisyydestä.

  Aloe vera -myyjien ammattitaito on heppoista luokkaa. Se tässä suurin ongelma on.

  VastaaPoista
 116. Voisitko ystävällisesti Veteraaniurheilija ottaa kantaa täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=4500000000000324&posting=22000000034785978
  keskusteluun koska Aloe Vera myyjät väittävät ettei mitään laboratoorio tuloksia tarvitse kertoa eikä tyyliin pahemmin ammattitaitoakaan tuotteen myyntiin ja kertoa heille miten asiat todellisuudessa on? Tuossa linkissä on koko viestiketju.

  VastaaPoista
 117. Olen helmikuusta asti käyttänyt itse FLP aloe tuotteita ja huhtikuussa olin vakuuttunut että haluan kertoa niistä myös muille. En ole esittelyitä vielä itse pitänyt vaan viimeeksi tänään olin mukana sponsorini pitämässä esittelyssä. Siellä kuuntelin tiettyjä yksityiskohtia ja minulle ominaiseen tapaan halusin saada itse lisää tietoa ennenkuin haluan kertoa tuotteista muille minulle opetettavalla tavalla.
  Googlettamalla eksyin tänne Blogiin ja olen mielenkiinnolla lukenut käytyä keskustelua. Kiitos ensinnäkin Veteraaniurheilijalle sinnikkyydestäsi. Sinun kaltaisia tarvitaan;) Olen saanut keskusteluista käsityksen että ei olisi tiedossa FLP:n käyttämä patentoitu stabilointi menetelmä? Olenko ymmärtänyt väärin? Minulla on se tieto että se ei ole mikään valtakunnan salaisuus, ainakaan meille jälleenmyyjille. Minulle on kerrottu että geelin pilaantuminen saadaan pysähtymään ilman pastorointia ja kylmäkäsittelyä (jotka tuhoavat noin 80% geelin hyvistä ominaisuuksista). Tuoreeseen geeliin lisätään luonnon omista antimista tehty seos, jonka on todettu pysäyttävän pilaantumis prosessin. Mukana seoksessa on mm. joitain herukoita, rypäleitä, maissia ja merilevää. Patentti saadaan pidettyä FLP:llä muuttamalla aineosien suhteita vaadittavin aikavälein. En tiedä olenko oikeassa. Näin minulle on kerrottu ja näin olen lukenut Foreverin kirjallisesta materiaalista. Olen uskonut sen sinisilmäisesti, sillä on oltava jokin syy että perheyhtiö täytti nyt 2008 toukokuussa jo 30 vuotta. On levittäytynyt yli 130 maahan ja on saavuttanut Aloe Vera tuotteiden myynnistä 80 % myyntiosuuden.
  Te pidempään asioita selvitelleet kertokaa olenko saanut väärää informaatiota? En halua omista hyvistä käyttökokemuksistani huolimatta kaupitella tuotteita väittämillä jotka eivät pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
 118. Veteraaniurheilija luin tämän blogin taas kertaalleen alusta asti. Olen nyt aloittanut näiden tuotteiden ns. jälleenmyyjänä. Edelleen mietin oikean ja väärän rajanvetoa asiassa. Olen kuitenkin päättänyt tehdä oman kokeiluni ja muutkin tuotteet on hyviä herkkäihoiselle niin miksikäs ei. Jälleenmyyjäksi eli ns. aktiivikäyttäjäksi kannattaa ryhtyä, koska silloin saa tuotteista alennusta -30%. Myyntityön koen lähinnä harrastuksena ja näin ystävienkin kesken tulee puhuttua enemmän omasta terveydestään ja toivottavasti myös toimittua terveellisemmän elämän puolesta.

  VastaaPoista
 119. Browneyedgirl, on hämmästyttävän kiintoisaa kuulla, että luit tämän blogikirjoituksen alusta loppuun. Toivoisin, että minulla olisi jotain uutta kerrottavaa aloe vera -juomista, mutta näin ei valitettavasti ole. Säilytä myyntitouhuissasi sellainen rehellisyyden leima, niin menestyt parhaiten. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 120. entäs nonimehu? onko vain uusi bisnes?

  http://www.biona.tv/Suomi/intia.html

  tämä aloehomma on saanut mut nyt tosi hämilleni.

  VastaaPoista
 121. Viime viikolla 90 vuotta täyttänyt äitini juo Aloe Vera-mehua ja sanoo sen tekevän hänen vatsansa olon paremmaksi. Toisaalta hän on myös huolehtinut siitä, ettei syö mitään laktoosipitoista - on mm. siirtynyt laktoosittomaan Voimariiniin. Vaikka kerroinkin hänelle, ettei Christer ole löytänyt mitään todistettua terveysvaikutusta, niin juokoon äiti sitä mehua edelleenkin!

  VastaaPoista
 122. Eikö kuitenkin Institut Fresenius ole todennut nuo LR Health & Beauty Systemsin Aloe tuotteet kuitenkin hyviksi? Ovat myös antaneet leiman ja serfikaatin tälle tuotteelle. Käsitykseni mukaan näitä ei heppoisin perustein annetta. Eikä käsittääkseni tämä instituutti ole ihan pieni pulju höpöhöpö mesta. Minun käsittääkseni myös Hartwall testauttaa tuotteidensa laadun tässä Instituutissa.. Eli he osaavat erottaa veden kaikesta muusta. :D

  Tarkoitukseni ei ole mainostaa tätä Aloe yritystä. En ole testannut kenenkään Aloe valmisteita. Tosin haluaisin mutta kun eihän näistä tiedä. Osaan kuitenkin varmuudella sanoa, että Aloe on itsessään erittäin toimiva. Ihan tämänkin vuoksi olisin kiinnostunut mutta en halua maksaa mistään mistä en ole varma.

  Ulkoisesti olen käyttänyt jo pidempää mutta en minä tuota kasvia uskalla syödä. : ) Sen takia, että välillä on vatsa oireita..

  VastaaPoista
 123. Vaikkei se juoma vitamiineja sisältäisikään, on se saanut miheni ihon ja oman vatsani kuntoon. Eipä uskota yleisesti mihinkään höpöhöö tuotteisiin, mutta tuli kokeiltua tyytyväisyystakuun takia. En usko, että finni-iho paranee lumelääkkeellä!

  VastaaPoista
 124. Mielenkiintoista olisi lukea, jos joku selvittäisi myös yrityksen taustoja rapakon takanta saakka sekä tätä pyramidi - rakennetta. Miten voi luottaa tähän "elämän eliksiiriin", joka poistaa vaivan kuin vaivan, kun ainoat paikat joista saa tietoa, on heidän omat sivut.

  VastaaPoista
 125. Meillekkin tulla tupsahti FLP:n jälleenmyyjä esittelemään mainioita ja juotavia Aloe Vera Gel purnukoitaan.
  Lyhyellä netissä seikkailulla löysin tämän plogin ja tulikin luettua kaikki tähänastiset 124viestiä.

  Muutamia kysymyksiä heräsi...
  Voisiko joku Forever Living Productsin muita jälleenmyyjiä kouluttava henkilö kertoa mitkä noista yrityksistä käyttävät pastörointia tai pakastamista säilönnässään. (kts.linkki)
  http://iasc.org/complete.html
  Tuossa on varmaan 80 eri valmistajaa ja jos vaikka nimeäisitte edes viisi yhtiötä, jotka eivät käytä stabilointia säilöntämenetelmänään.
  Tämä siksi, että olen nähnyt lukuisia väittämiä, ettei kukaan valmistajista käytä pastörointia tai pakastamista, mutta tiedä vaikka Christerillä olisi energiaa kysyä asiasta suoraan valmistajilta, jotka osaatte nimetä.

  Tuon sivuston "Scientific Research" osiossa lienee yhtä luotettavaa tietoa kuin tupakkayhtiöiden lukuisien vuosikymmenien aikana teettämät tutkimukset, jotka todistivat tupakoinnin olevan täysin vaaratonta ihmisille. (tuoreet ja juotavat tuotteet yhä erikseen)

  Toinen seikka koskee sitä ruotsalaistutkimusta...
  Täällä ja muuallakin Aloe myyjät puolustelevat, että Ruotsalaistutkimus löysi lähes ainoastaan vettä noista juotavista Aloe Vera Geleista siksi, koska itse kasvista on n.99% vettä. Ja lisäargumenttina, että näinhän on asian laita useiden vihanneksien kohdallakin esim kurkussa.

  Tiedä sitten onko ruotsalaisilla todella epäherkät mittalaitteet kun eivät noita Aloen 75 (joskus peräti200)eri vitamiinia ja ravintoainetta juomista löytäneet, mutta kurkun sinänsä niukkat vitamiinipitoisuudet saavat ainakin suomalaiset mittarit värähtämään. Tuossa linkki jossa näkyy yleisimmät vihannekset käytännöllisesti listattuna vitamiineineen ja ravintoarvoineen http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/ravintoarvohaku?openform&Cat=7$Muut%20vihannekset&Sort=1&Dir=1
  Kasvisviljelijöiden listausta jos ei halua uskoa niin aiheeseen voi tutustua puolueettomankin instanssin tietokannassa
  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ravitsemusyksikkö. Fineli. Elintarvikkeiden koostumustietokanta. http://www.fineli.fi
  Ja vähäravinteisuutensa tähden niin mieluusti esille otettu kurkku löytyy suoraan ja näyttää ylittävän mitattavissa olevat tasot useiden vitamiinien kohdalla toisin kuin nuo juotavat aloe tuotteet http://www.fineli.fi/food.php?foodid=346&lang=fi

  VastaaPoista
 126. Kiitos yhä edelleen tulla tupsahtelevista kommenteistanne. Minulla on sikäli uutta kerrottavaa, että neuvotteluni erään kiihkottoman aloe vera -kauppiaan kanssa (niitäkin löytyy!) ovat johtaneet yhteisymmärrykseen aloe vera -juoman terveyshyödyistä. Me tuomitsemme vitamiinihehkutuksen. Jokainen aloe vera -myyjä, joka sanoo aloe vera -juomaa erityisen paljon vitamiineja sisältäväksi juomaksi, puhuu muunneltua totuutta ja hankaloittaa rehellisten myyjien työskentelyä. Todennäköisesti aloe vera -juoman terveyttä parantava vaikutus löytyy saponiineista. Saponiinit auttavat suolistoa pysymään paremmassa kunnossa. Ehkä jopa puhdistaen suolistoa (erittäin kiistanalainen väite!) ja mahdollistaen näin, että vitamiinit ja mineraalit imeytyvät tehokkaammin nauttimassamme ruoassa. Mutta muistakaa aloe vera -myyjät lopettaa jankutus niistä vitamiineista siinä litkussanne!

  VastaaPoista
 127. "Edes tunnetun tiedemiehen vetoomus julkaista laboratoriotulokset, ei saanut mitään näkyvää aikaiseksi."

  Kuka tämä tunnettu tiedemies?

  VastaaPoista
 128. Kyseessä on Brasiliassa asuva aloe vera -kasvin tuntija (kirjoittanut tästä kasvista kirjoja, jääköön toistaiseksi nimettömäksi, sillä mistä sitä tietää mitä aloe vera -kiihkoilijat keksivät hänenkin elämänsä hankaloittamiseksi). Olen ollut häneen monta kertaa yhteydessä ja hän pyysi laboratorioita luovuttamaan minulle tutkimustuloksensa. Ei ole mitään kuulunut. Vähän yli vuoden olen odottanut. Odottavan aika on pitkä.

  VastaaPoista
 129. En valitettavasti jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi, joten en ole varma onko tästä jo mainittu. Joskus kun tämän juttusi aikaisemmin bongasin mietin voisiko aloe juoman geelimäinen koostumus säilyä mahalaukun läpi? Jos näin olisi se varmaankin tasapainottaisi ärtynyttä suolta. Kun suolisto on terve, niin koko ihminen on terve jne.

  Raw food piireissähän ainakin taidetaan olla sitä mieltä, että aloe geeli pitäisi nauttia heti tuoreeltaan kasvin lehdistä. Suomessakin kai pystyy aloeta kotona kasvattamaan, mutta voi olla että jää ravintoarvot yhtä alhaalle kun pullo litkussa.

  VastaaPoista
 130. Luontaistuotteiden kannattajana olen vasta ensitreffeillä aloen kanssa ja tutustumisessa ilmenneitä seikkoja: Jos Aloe on emäs miksi pullossa on säilöntäaine jonka ph on 3-4?
  Jos taas kaikestaan aineen ph on emäs niin ymmärrän iho ja närästysoireiden tehon joka saadaan aikaan edukkaammalla ruokasoodallakin.

  VastaaPoista
 131. hei!

  miksi et, veteraaniurheilija, kommentoinut timo kososen tekstiin millään tavoin? siinähän tuli esille se, että rohdoksia tulee tutkia eri tavoin kuin elintarvikkeita. luin myös viestiketjun läpi ja oli monipuolista ja mielenkiintoista. mutta monesti jätit vastaamatta, esimerkiksi silloin, kun se metsät ja puut -tyyppi esitti, että kaupallista tuotetta oli käytetty näissä sokkotutkimuksissa.

  en itse kauppaa mitään tuotteita, mutta olen kiinnostunut saamaan avun vatsavaivoihini. kokeilen, kunnes saan. enkä ole vielä löytänyt sitä "oikeaa" tuotetta tai valmistajaa.

  kiitos tästä blogista!

  terveisin piia

  VastaaPoista
 132. Mitenhän Herbalife aloejuoma pärjäisi testissä? Tuoteseloste:
  AALOE-YRTTI JUOMATIIVISTE
  Ainesosat: glukoosi (48%), aaloe vera tiiviste (40%) aloiini vapaa, vesi (10%), happamuudensäätöaine (E330), luontainen sitruuna-aromi (0,6%), säilöntäaine (E202, E211), sinimailasen uute 2:1 (0,1%), kamomillauute 2:1 (0,1%),
  hapettumisenestoaine (E300).

  VastaaPoista
 133. Tuossa jotain tutkimusta:

  http://www.protocolforlife.com/HealthNews/StudyFindsAloeVeraIncreasesAbsorptionofTwoCrucialAntioxidants/index.htm

  Parantaa ilmeisesti ainakin C- ja E-vitamiinien imeytymistä.

  VastaaPoista
 134. Mielenkiintoista lueskella keskustelun kulkua, sattumalta löysin aloesta lueskellessani.. En tiedä, miksi juuri C.S. pitää vakuuttaa aloen vaikutuksista? Antaa toisen tutkia jos se kiinnostaa, mitä siitä hermostumaan. Toisaalta, jos niin moni on hyötynyt aloesta, miksi se pitää niin kovasti todistaa hölynpölyksi? Subjektiivisia kokemuksia, miksi väheksyä niitä.
  Ihmisiä aina löytyy puolesta ja vastaan, ja sitten ollaankin pattitilanteessa ärisemässä. On tässä kai sitäkin, että länsimainen yhteiskunta on kasvanut ja ehdollistunut lääkkeiden käyttöön ja tiede on se joka puhuu.. Ei tarvitse täältä lähteä kovin kauas, kun jo löytyy luontaistuotteet ja lääkkeet samalta hyllyltä.

  VastaaPoista
 135. Aloe juomia olen kokeillut, enkä huomannut mitään eroa, toisaalta en joka päivä muistanut juoda. Sen sijaan aloegeelit ovat parantaneet auringonpolttamat hyvin ja nopeasti ja niitä minulta nykyisin aina löytyykin kaapista. Ostan heti aloejuomaa jos se kiistatta todistetaan hyödylliseksi. Kiitos tästä Blogista, riitti paljon kiinnostavaa ja uutta luettavaa.

  VastaaPoista
 136. Muistakaa myös sisäinen ihomme. Sama iho sisällä ja ulkona. Jos aloegeeli antaa iholle helpotusta niin rationaalisesti ajatellen se tekee sen myös sisäkautta.

  VastaaPoista
 137. olen lukenut koko ketjun mielenkiinnosta ja se mitä nyt viikonlopun jälkeen olen miettinyt.
  olut on varmaan kanssa 99% vettä mutta siitä huolimatta tulen känniin. Kraanavedellä kyseistä olotilaa en ole saanut vaikka on vain se vaivanen 1% ero.
  Pää pointti on jos joku on siitä 1% saanut parannuksen vaivaansa saanut miksi sitä sen kummempaa tutkimaan onneksi olkoon sille.
  Itse kanssa alkanut juomaan mehuja ja käytän myös muita aineita toivon parempaa elämää aika näyttää.

  VastaaPoista
 138. Hei! En lähde tieteellisesti väittelemään aloen vitamiineista yms, kun siihen minulla ei ole kykyä eikä ammattitaitoa. Haluan vaan sanoa oman kokemukseni (en ole kauppias, tilaan vain omaan käyttööni). Sairastan haavaista paksusuolentulehdusta ja joku kerran kehotti testaamaan aloe vera juomaa. Aluksi nauroin koko ajatukselle, kortisonit, asacolit ja muuta ruokavaliot yms kokeilleena tiesin ettei tätä tautia "paranna" mikään,mutta sitten päätin että olkoon, testataan tämäkin. Jotain tämä aloe sai elimistössäni (varsinkin suolessa) aikaan, koska n. 2 kk kuluttua huomasin että piristyin ja loppujen lopuksi olin 6 vuotta ilman aktiivista tulehdusta. Sitä ei ollut aiemmin tapahtunut! Luultavasti tämä aloevera jotenkin auttaa suolistoon ja kun se voi paremmin, ruuan vitamiinit ja hivenaineet imeytyvät paremmin ja se parantaa tilannetta. Aloe vera ei taatusti "paranna" yhtään sairautta, mutta saattaa jollain tavalla edesauttaa, ainakin meitä suolivaivaisia. Niin ja vielä sen huomasin, että iho oli paremmassa kunnossa. Tämä ei sitten ole mikään mainospuhe enkä kannusta ketään koittamaan yhtään mitään mistä ei itse ole vakuuttunut. Halusin vain todeta että JOTAIN hyötyä minulle aloesta on ja sitä edelleen jatkan.

  VastaaPoista
 139. Joo....ihan älytön tällanen jonkin tuotteen mollaaminen. Mitä hemmetin merkitystä sillä on montako vitamiinia tai jotain muuta ainetta siinä on, jos se auttaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleellista olisi aina tietää miksi ja miten se vaikuttaa. Silloin ollaan vahvemmalla pohjalla

   NN

   Poista
 140. Plasebotutkimuksien
  mukaan Aloe Veralla ei ole mitään muita kuin lumevaikutuksia. Itse asiassa plaseboryhmä hyötyi tuotteesta enemmän. Tutkimuksiin osallistui yli 1000 ihmistä. Otin asiasta selvää koska vaimoni alkoi myymään näitä tuotteita. Oli kova pala hänelle kun totuus tuli julki :( sääliksi käy:

  http://www.isrn.com/journals/gastroenterology/2011/206103/

  VastaaPoista
 141. Olen käyttänyt aikoinaan Aloe Veran kasvin osasta puristamaani "geeliä" suoraan iholle auringonoton jälkeiseen punoitukseen, punoitus ja kuumotus hävisi iholta minuuteissa. en tiedä tarkalleen miksi/miten.

  "Evaluation of the Antipsoriatic Activity of Aloe Vera Leaf Extract Using a Mouse Tail Model of Psoriasis."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21915932

  "Efficacy of Aloe vera/olive oil cream versus betamethasone cream for chronic skin lesions following sulfur mustard exposure: a randomized double-blind clinical trial."

  "Conclusion: A. vera/olive oil cream was at least as effective as betamethasone 0.1% in the treatment of sulfur mustard-induced chronic skin complications and might serve as a promising therapeutic option for the alleviation of symptoms in mustard gas-exposed patients."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21988705
  "
  Aloe vera oral administration accelerates acute radiation-delayed wound healing by stimulating transforming growth factor-β and fibroblast growth factor production"

  "CONCLUSIONS:
  These data showed the potential application of Av to improve the acute radiation-delayed wound healing by increasing TGF-β-1 and bFGF production."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21396624

  Eli "kaikenmaailman juomien" sijasta kannattaisi varmaankin keskittyä itse kasviin ja siitä saatavaan "geeliin" ja sen ominaisuuksiin

  Eiköhän kasvin saa kasvamaan Suomenkin olosuhteissa, sisätiloissa?

  NN

  VastaaPoista
 142. Lisäyksenä

  "Polymer fraction of Aloe vera exhibits a protective activity on ethanol-induced gastric lesions"

  "These findings collectively suggest that Avpf significantly protects the gastric mucosa against ethanol-induced gastric damage, at least in part, by decreasing mRNA expression levels of not only iNOS and nNOS, but also MMP-9."

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21286662

  NN

  VastaaPoista
 143. Lisäys 2

  "Effect of aloe cream versus silver sulfadiazine for healing burn wounds in rats."

  "The wound size was significantly smaller in aloe group as compared with other groups. Histologic comparison showed aloe to increase reepithelialization in burn wounds significantly as compared with other cream-treated wounds. The results of this study showed aloe cream to significantly increase reepithelialization in burn wounds as compared with silver sulfadiazine."

  NN

  VastaaPoista
 144. Hei,
  mielenkiinnolla olen seurannut keskustelua aloe vera-juomien sisällöstä.
  Osaisiko joku selittää, miksi "pelkästä vedestä" jotkut saavat allergiareaktion ? Aloe verallekin on käsittääkseni osa ihmiskunnasta allergisia.

  VastaaPoista
 145. Sehän riippuu,millaista Aloe vera juomaa käyttää.Itse käytän juomaa,joka on laatusertifikoitu,aloiini poistettu.Ja on tehonnut!!Markkinoilla vaan on niin monenlaista tarjolla,että pitää löytää se oikea.Kannattaa katsoa,paljonko tuote sisältää aloe veraa,aloiinipitoisuus tulee olla mahdollisimman alhainen.Lähipiirissäkin hyviä tuloksia aloe vera juoman käytöstä.Tosiasiahan on,että eihän juoma kuitenkaan välttämättä vaikuta kaikille,yksilöitähän me olemme.

  VastaaPoista
 146. Veteraaniuhreilija: Oletko esim. lukenut syöpälääkäri Audun Myskjan kirjoittaman kirjan "Aloe Vera-luonnon aarreaitta"? Mikäli et, niin suosittelen lämpimästi! Kirjasta löytyy tarkkaa tutkittua faktatietoa lähteineen. Ehkä ymmärrät, että aloe juoman ihmeellisyys ei ole niissä vitamiineissa (joita on vähän) vaan saponiinin vaikutuksesta suolistoon ja näin ollen suoliston vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

  Ja lisäksi: mikäli olet löytänyt luotettavan tutkimuksen jostain foreverin aloe gel juomasta joka sisältää tilkankin vettä, niin kuin väität, kerro myös meille muille kiitos!

  VastaaPoista