maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Orjatyövoiman käytöstä Suomessa vuonna 2007

#
Lehti kirjoittaa
:

Eduskunnan perustuslakivaliokunta asettaisi jyrkät ehdot orjatyövoiman käytölle Suomessa. Valiokunta linjasi kokouksessaan tänään, että orjatyötä voidaan käyttää ainoastaan, jos se on ainoa keino peittää hallituksen karkeat epäonnistumiset. Eilen valiokunta totesi, että laki orjatyöstä voidaan säätää tarvittaessa hallituksen toiveiden mukaisesti normaalina lakina, eikä se edellytä muutoksia perustuslakiin.

YK:n määritelmän mukaan orja on kuka tahansa, jonka ei sallita vapaaehtoisesti poistua työstään. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen esitti omana linjauksenaan tänä aamuna, että orja on hyvän näköinen, kunhan sen valkoisen työpuvun helma on riittävän lyhyt. Katainen kuitenkin korosti, että lakineuvotteluissa täytyy ottaa huomioon kaikki osapuolet:

Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako; onhan orja hänen omaisuuttaan. Toinen Mooseksen kirja, 21:20 21″ summasi Katainen hallituksen lähitulevaisuuden suunnitelmia vielä valomerkin aikaan.

Helsingin Sanomat on tänään haastatellut Jyrki Kataista. Saatteko mitään selvää hänen vastauksistaan? Minä en ainakaan.

2 kommenttia:

  1. Tuo Kataisen haastattelu oli aivan järkyttävä. Piti oikein varmistaa että hän todellakin on tuollaisen haastattelun antanut. Helsingin Sanomien toimitus varmisti että tuollainen keskustelu on käyty!

    Mökkihöperö

    VastaaPoista