lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Potilasturvalaki on zeroälylaki

###
Lääkäri Armi Paini sanoo oivallisesti
:

Hallituksen esitys uudeksi potilasturvalaiksi on kammottava esimerkki siitä, mihin runsas zero-juomien nauttiminen johtaa. Ehdotan kansalaisten turvaksi zeroturvalakia, joka suojaa meitä kansalaisia zeroälypoliitikoilta.

Hyvin sanottu!

Selitys: Potilasturvalailla halutaan suojella ihmisten henki ja terveys siinä tapauksessa, että hoitajien irtisanoutumiset toteutuvat. Terveydenhuollon ammattihenkilö voidaan lääninhallituksen esityksestä määrätä viikoksi kerrallaan työhön. Pakolla.

Täältä löytyy lisää ihmeteltävää. Joitakin poimintoja:

Timo Soini /ps (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Tilanne on vakava, ja sovittelun pitäisi olla päällä yötä päivää. Minä ihmettelen, mitä varten se sovittelulautakunta ei kokoonnu, ole jatkuvasti koolla ja neuvottele niin kauan, että valkoinen sauhu hormista nousee. Näin se tehdään silloin, kun on isoista asioista kysymys... Ja sanon vielä ministeri Risikolle: Puhutte oikeudesta elämään. Palaan tähän varsinaisessa puheenvuorossani, missä vedetään rajaus oikeudesta elämään. Haluan sitä Suomen hallitukselta kysyä. Äidinkö kohdusta asti? Silloin voisin olla mukana.

Pääministeri Matti Vanhanen (vastauspuheenvuoro): Hallituksen toive on, niin kuin eilen sanoin, että tämä voidaan vetää takaisin, ja se tehdään heti, jos sopimus on syntynyt. Mutta jos sopimusta ei synny, yhteiskunnalla, terveysviranomaisilla pitää olla välineet, joilla vältetään ihmishenkien menetystä. Tästä on yksinkertaisesti kysymys.

Annika Lapintie /vas (vastauspuheenvuoro): Eikö olisi ollut parempi antaa heidän neuvotella rauhassa ja tarjota sitä lisärahaa, jota siellä kassakaapissa on, eikä ollenkaan panna tätä sopimusta sinne kassakaappiin, vaan rahat ulos sieltä, jotta saadaan koko terveydenhuoltoon sitä rahaa? Kyse ei ole pelkästään hoitajien palkoista vaan koko terveydenhuollon tulevaisuudesta. Ihmettelen tätä ministereiden vastuutonta käyttäytymistä.

Peruspalveluministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro): Haluan vielä tuoda esille sen, että ymmärrän oikein hyvin sen, että tämä laki ei ratkaise tätä kiistaa, (Ed. Tiusanen: Eikä potilasturvallisuutta!) mutta tällä me pystymme varmistamaan potilasturvallisuutta. Täysin potilasturvallisuutta ei varmisteta edes tällä lailla, ja sehän tässä on hyvin huolestuttavaa. Sitten haluan vielä yhtenä kysymyksenä kysyä, miten ihmeessä rajavartijoille voidaan tehdä laki kesällä 2005, vastaavanlainen, mutta ei terveydenhuollossa. (Välihuutoja) - Älkää yrittäkö putsata itseänne tästä nyt pois, höpö höpö!

Esko-Juhani Tennilä /vas (vastauspuheenvuoro): Hallitus on ratkaisijan paikalla tässä kiistassa, sillä ilman lisää rahaa tästä kiistasta ei ratkaisua synny. Tässä onkin tullut se kuva tästä keskustelusta, että sekä kokoomuksen että vihreiden osalta hallituksen puolella on halua ratkaisuun mutta te, pääministeri, änkyröitte edelleen ja jyrötätte paikallanne liikahtamatta yhtään. Mistä tämmöinen ajattelu kumpuaa? Tuleeko se siitä ajatusmaailmasta, että piikojen pitää puurtaa pienellä palkalla ja olla nöyriä? Ettekö te näe, että jos hoitajien palkkoja ei nyt ruveta nostamaan, tämä maa ajautuu täydelliseen umpikujaan hoitajapulan vuoksi? Eikö ole tämä tieto teille tullut perille, vai mistä tämä änkyröinti johtuu?

Antti Vuolanne /sd (vastauspuheenvuoro): Te laitatte vastakkain potilasturvallisuuden ja rahat, joita te nyt pihtaatte mutta jotka te vaaleissa lupasitte. Te salassa kyllä osaatte valmistaa sairaanhoitajien sortolait mutta olette valmiit myymään nyt kaikki lupauksenne ja sananne. Te pakotatte pakkotyöhön matalapalkkaiset naiset alipalkalla. Tämä kaikki heikentää sovun rakentamista.

Tuulikki Ukkola /kok (vastauspuheenvuoro): Tässä on keskusteltu siitä, miksi tämä laki laaditaan. Se laaditaan sen takia, että julkisella vallalla on perustuslain mukaan ehdoton oikeus suojella ihmisen tärkeintä perusoikeutta, oikeutta elämään. Jos kerta ei ole muuta mahdollisuutta, niin tämä laki on siksi laadittava.

Liisa Jaakonsaari /sd (vastauspuheenvuoro): Tässä koko ajan unohtuu pääasia, että tämä on kahden herran ratkaistavissa, valtiovarainministeri Kataisen ja pääministeri Vanhasen. Se on niin yksinkertaista, se on erittäin yksinkertaista. Nyt on vaan mielenkiintoinen poliittinen kysymys, miksi näin ei tapahdu, koska uskon todella, että ministeri Kataisella on suuri halu ratkaista se. Onko kysymys siitä, että tässä on porvarillisten puolueitten tämmöinen kukkulan kuningas -taistelu näin vakavalla asialla? Mutta se, minkä haluan ministeri Risikon vastattavaksi: Te olette Etelä-Pohjanmaalta, ja siellähän sanotaan, että totuuren saa aina sanoa, ja te sanoitte edellisessä keskustelussa totuuren sanomalla meille, että älkää yrittäkö pyristellä tästä irti. Te sanoitte meille näin, että älkää yrittäkö pyristellä tästä irti, eli te teette meistäkin tässä osapuolen. Ministeri Risikko, mitä tällä oikein tarkoitatte? Nimittäin hallitus on nyt vastuussa potilasturvallisuudesta.

Jne...


4 kommenttia:

 1. Ratkaisu ongelmaan:

  Potkitaan turhat hoitajat ja lääkärit pois. Säästyneet rahat käytetään tarpeellisten hoitajien palkankorotukseen.

  Esim paramedicci on tarpeellinen, mutta mielenterveyshoitaja ei. Vammakirurgi on tarpeellinen, mutta psykiatri ei.

  Saako tänne linkittää psykiatrian vastaisia videoita?

  VastaaPoista
 2. Miksei saa?

  Tiedätkö muuten missä Mikael Fägerholm on?

  VastaaPoista
 3. Saako täällä sanoa, että Jokelan tragedia johtui masennuslääkkeistä?

  VastaaPoista