tiistaina, tammikuuta 01, 2008

Uudenvuoden lupauksia

*
Kun vuosi vaihtuu
, moni meistä tekee kaikenlaisia lupauksia. Luvataan yhtä ja toista, josta sitten pidetään kiinni päivän pari. Sen pahempaa ryppyotsaisuutta etsimättä ajattelin pistää tähän joitakin sellaisia terveyttäni edistäviä uudenvuoden lupauksia, joita arvelen voivani toteuttaa vuoden 2008 aikana. Ehkä näiden lupauksieni joukossa on jotakin sellaista mitä sinä itsekin voit omalla kohdallasi toteuttaa.

Lupaus 1. En enää suutu anonyymien kommenteista.
Olen useita vuosia kirjoittanut terveysasioista ja jatkuvana riesana on ollut sellainen asia, että suutun anonyymien lukijoiden kommenteista joko tässä blogissani, foorumeissa tai keskustelukanavilla missä terveysviestejäni pohditaan. Tästä lähtien lupaan olla suuttumatta näihin kommentteihin. Jos on pienintäkään mahdollisuutta, että olen höpötykseenne pahastumassa, silloin poistan kommenttinne tästä blogistani. Välillä poden huonoa omatuntoa kun siivoan pois teidän myrkylliset ajatuksenkulkunne tai ilkikuriset vihjauksenne. Tätä on liikkeellä ja sitä en pysty estämään. Voin kuitenkin pitää tämän blogini siistimpänä siivoamalla pois pahimmat kommentit. Enää en rasita mielenterveyttäni pohtien oliko viisasta poistaa tuokin nimetön kommentti - pois vain! Omalla nimellä esiintyvät saavat minua edelleenkin pitää ruodussa.

Lupaus 2. Jatkan liikunnan ylistämistä entistä tomerammin.
Välillä ihan järkevän tuntuiset ihmiset yrittävät minulle viestittää, ettei siitä liikunnasta niin tavattoman paljon hyötyä ole. Mitä sinä rehkit? Mitä hyötyä siitäkin on? Liikunnan vaikutukset painonhallintaan ovat niin minimaalisen pienet? Roskapuhetta, sanon minä. Ohjauksessani on muutama ihminen, joka menestyksellisesti toteuttaa liikuntadieettiä ja ovat kokeneet nimenomaan liikunnan hyödylliseksi. Itse olen kokenut miten hyvän olon liikunta antaa. Aion entistä tomerammin puhua ja kirjoittaa liikunnan terveysvaikutuksista tänä vuonna.

Lupaus 3. Lupaan säilyttää ravitsemuslinjaukseni.
Eri puolilla Suomea olen viime vuosina esitellyt oman ravitsemuslinjaukseni. Se on johtanut iloiseen keskusteluun, vakavaan pohdintaan ja yllättäen myös virallisiin valituksiin. Sen verran vakuuttunut olen kuitenkin peruslinjaukseni terveyttävästä vaikutuksesta, että aion pitää nämä asiat entistä selkeämmin esillä:
  • luonnon rasvat ovat terveellisiä (syö voita, käytä rypsiöljyä, rasvainen liha ei tapa)
  • teolliset rasvatuotteet nakertavat terveyttä (älä käytä margariinia, luovu täysin teollisista transrasvoista, einekset ja valmisruoat on parempi jättää ostamatta)
  • liikkuja syököön runsaasti hiilihydraatteja (en löydä tarpeeksi perusteita miksi liikkuja luopuisi parhaista mahdollisista ruoka-aineista: täysjyvätuotteet, puuro, mysli, kasvikset, hedelmät, marjat)
  • vähän liikkuva tekee viisaasti jos hän vähentää hiilihydraattialtistustaan (erityisesti tärkkelyspitoiset kasvikset ja puhdas sokeri kannattaa jättää mahdollisimman vähiin)
  • proteiinit ovat tärkeitä erityisesti laihduttaessa, toipuessamme sairauksista ja harrastaessamme kovatehoista liikuntaa (parhaat proteiinilähteet löytyvät eläinkunnan tuotteista ja moni tekee elämänsä turhan hankalaksi ryhtymällä vegaaniksi)
  • parhaat vitamiinit ja hivenaineet löytyvät luonnon omista antimista (aika ajoin minulle vakuutetaan, että vitamiinit kannattaa ottaa purkista. En usko tuohon!)
Hyvää uutta vuotta 2008, rakas lukijani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti