torstaina, marraskuuta 27, 2008

Lihavuutta hoidetaan väärin

*
Hyvä ystäväni ja asiakkaani
diplomi-insinööri Sami Uusitalo on julkaissut mielenkiintoisen kirjoituksen Ilta-Sanomissa tänään (27.11.2008). Voin vahvistaa, että tarina on tosi ja Sami on todellakin saanut uutta puhtia elämäänsä ruokailemalla hiilihydraattitietoisesti. Pistän tähän otteita kirjoituksesta. Lukekaa loput lehdestä. Hyvä Sami!

Lihavuutta hoidetaan väärin
Painoin 15 vuotta sitten n. 90 kg (183 cm). Lääkärit ja terveydenhoitajat kertoivat sen minkä jo tiesinkin, eli minun tulee vähentää rasvaa ruokavaliossani.

Söin 0% rasvaa tuotteita, paljon kuituja jne. Pääsääntöisesti painoni nousi. Kaksi vuotta sitten painoin 117 kg. Minulla oli ”vähän rasvaa” linjalla alituiseen närästystä, ilmavaivoja, väsymystä ja heikko olo kaikin puolin.   

Noin puolitoista vuotta sitten aloin syömään juuri päinvastoin kuin ”vähän rasvaa” uskonto opettaa. Lisäsin rasvaa ja vähensin hiilihydraatteja. Ei enää perunaa, riisiä, pastaa, mehuja, jauhoisia jne. Aloin syömään joka päivä voita, margariini jäi pois kokonaan. Lähes joka päivä söin myös useita kananmunia ja esim. pekonia. Ruokavalioon kuuluivat myös kala, lihat, rasvaiset juustot, vihannekset, hedelmät, näkkärit ja joskus jotain sokerisempaakin.   

Painoni romahti. Vointi parani kaikin puolin. Oikeauskoiset lääkärit ovat kertoneet, että painoni tulee kuitenkin ”ihmedieetin” vuoksi puolen vuoden päästä takaisin. Eipä ole tullut. Painoa on nyt 97 kg. Kaikki veren rasva-arvot paranivat ruokavaliomuutoksen jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Mutta Sulla on vieläkin ylipainoa!

  Oletko laskenut painoindeksin?

  VastaaPoista
 2. Niin, tarkoitin tietysti Samille tuon kommenttini.

  VastaaPoista
 3. Totta, vieläkin on ylipainoa. "vähän rasvaa" rikoksen korjaaminen vie aikansa.

  BMI on tällä hetkellä 29.

  Eikös toi pudotus ole kuitenkin aika kiva. Varsinkin kun vertaa "vähän rasvaa" laihdutustulokseen joka oli + 27 kg.

  VastaaPoista
 4. On se tosi hyvä! Ja uskon kyllä varsinaiseen pointtiisi tässä. Tilanteesi on hyvä! Pari pykälää vielä indeksiä alas, niin sitten ihan ideaalia jo.

  Halusin vain hiukan kokeilla, miten reagoit pieneen "tölväisyyni". Kun usein näytät päästelevän täysillä näissä ravitsemusasioissa.

  VastaaPoista