sunnuntaina, huhtikuuta 12, 2009

Takaisin kivikaudelle?

*
Ruotsalainen bloggaaja "fetsmart" on löytänyt brittibloggaajan sivuilta tämän alla näkyvän videon kivikautisesta ruokavaliosta. Video on englanninkielinen, mutta siinä on riittävästi kuvia ja se on niin yksinkertaisesti tehty, että Lontoon murretta huonosti ymmärtävä taitaa ymmärtää mistä tässä on kyse.

Pitäisikö meidän syödä niin kuin videossa neuvotaan, eli palata kivikauden ruokavalioon takaisin? Minä en tiedä. Tiedätkö sinä? 

3 kommenttia:

 1. Magee pätkä. Tarttis pistää reverse päälle, muttei ehkä ihan Kivisten ja Sorasten touhuihin asti. Se on sellast muniin puhaltamist ja reliikkien touhua. Riittää kun väännetään kloku 15-20 teinikimman verran takas. Fabriikis duunattu safka on ihan perseestä. Rapakunto lähtee huitsin nevadaan kun jättää ne moskat pupeltamatta. Lungisti vaan duunaa kastrullit, boilerit ja samovaarit riviin siellä himassa ja heitä se kryptonisäteilijä mäkeen. Siitä se lähtee.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi piristi päivää mukavalla kommentilla. Vaatisi mahdollisesti slangikäsikirjan. Ainakin tämä reliikki (!) sai miettiä moneen kertaan tarkoititko mikroaaltouunia kun puhuit kryptonisäteilijästä? Otaksuin, että siitä laitteesta nimenomaan on kyse.

  Kotona tehty laadukas ruoka pelastaa meidät. Me tarvitsemme keittiövallankumouksen. Sellaisen vallankumouksen, jossa keittiössä vietetty aikaa näkyy parempana terveytenä.

  Anonyymi sanoi sen niin hyvin: Duunatkaa kastrullit, boilerit ja samovaarit riviin siellä himassa. Siitä se todellakin lähtee.

  VastaaPoista
 3. Kyllä varmaan olisi viisainta palata taakse päin, mutta kuinka kauas? Kivikauden ruokavaliota on mahdoton toteuttaa, koska emme tarkasti ottaen tiedä mikä se on ja kaikki saatavilla oleva ruoka on enemmän ja enemmän kesytettyä, lihotettua, raffinoitua ja tuotettu vain ja ainoastaan kustannustehokkuutta ajatellen. Ehkä jonkinlainen kompromissi olisi palata taaksepäin hieman vähemmän, vaikka sata vuotta ja syödä perinteisen ruokakulttuurin mukaan, tietenkin itse viljeltynä tai vähintään lähitilalta hommattuna. Siitä systeemistä on ainakin jonkinlaista kokeellista näyttöä.

  - jt

  VastaaPoista