torstaina, syyskuuta 16, 2010

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen...

#
Presidentti Urho Kaleva Kekkosen valtakausi oli pitkä ja ristiriitaisuuksista huolimatta pahinkin Kekkosvihaaja myöntää, että Kekkonen oli vahva johtaja. Oliko Kekkonen aina oikeassa, siitä en ole ihan varma. Mutta hyvin hän johti kansaamme vaikeinakin hetkinä.

Urho Kekkosen vanavedessä kulki useita keskustalaisia odottaen tilaisuuttaan päästä pinnalle, odottivat tilaisuutta päästä omalta osaltaan johtamaan tätä kansaa. Keskustan riveissä asteli uljaasti nuori lääkäri nimeltään Pekka Puska. Hänestä tehtiin projektinjohtaja ja hänestä tuli kansanedustaja.

Pekka Puska elää tällä hetkellä rankkoja aikoja. Kruununjalokiveämme, eli Pohjois-Karjala-projektia kritisoidaan. On sitä ennenkin kritisoitu, mutta tällä hetkellä aivan erityisen rankasti. Kritiikki on ollut tapana huitaista syrjään puolihuolimattomasti. Tuli tieteessä vastaan vaikka kuinka vahvaa näyttöä projektia vastaan, niin aina projektia jaksettiin puolustaa Puskan hovissa ja vähän sen ulkopuolellakin. Selitykset ovat olleet onttoakin ontommat viime aikoina.

Kaatuuko Puska saappaat jalassa projektinsa kera vai näemmekö joskus polvillaan Pekka Puskan, pyytäen anteeksi kun tuli vähän liioiteltua? Ei se voi niin vaarallista ollutkaan. Hyvää oli tupakan vaaroista varoittaminen, kaninruoan tuominen miestenkin lautasille ja liikunnan hyötyjen korostaminen. Koko projektin läpivienti oli osoitus Puskan energisyydestä ja taidosta puhutella yhteistyötahoja oikealla tavalla.

Mielikuviimme iskostettu eläinrasvan kaikkinainen välttely oli projektin suuri virhe. Tuota harha-askelta Pekka voisi pyytää anteeksi. Pekan junaan lähteneiden menetettyä elämää ja elämänlaatua se ei tuo takaisin, mutta luo toivoa paremmasta tulevaisuudesta seuraavalle asemalle saavuttaessa.

Jos ei VOITA niin HÄVIÄÄ!

Inspiraatiolähteenä tähän hullutteluun toimi Sakari Nupposen kolumni eilisissä Iltasanomissa.

Muuta sekavaa kirjoitteluani:

Rankkaa työtä edessä vielä!

Maailma muuttuu Eskoseni!

Terveysaiheet unissamme

Tämä arpa ei voita!

7 kommenttia:

 1. Lähetä toki 'ystävällesi' Pekka Puskalle tämä mainio kirjoituksesi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos hauskasta kirjoituksesta!

  TTTR

  VastaaPoista
 3. Olin juuri Terveyden monikulttuuristen ulottuvuuksien opintokokonaisuuden johdantoluennolla. Hyvin siellä aloitettiin jo sosiaalistamaan opiskelijoihin "ilmeisiä" terveellisiä tapoja, kuten eläinrasvojen välttelyä. Ikään kuin kiistat olisivat lähtökohtaisesti vääriä,kun establishmentti on jo päättänyt miten asiat on.

  MOT-dokkari oli todella hauska, vaikka siinä asiavirheitä olikin. Saa nähdä, milloin taika murtuu ja nykyrautalangalle aletaan tarjoamaan VAIHTOEHTOJA nykyisen fatwan sijaan.

  Kuten Richard Feinman sanoo, ei ole yhtä ruokavaliota joka sopii jokaiselle:

  http://www.healthyfellow.com/588/dr-richard-feinman-interview-part-one/

  - Neo

  VastaaPoista
 4. Pekka puska, Kari Salminen, mikael fogelholm ja taija somppi A-Talk tänään tv1 klo 21.05.

  Aiheena: Voita Pöytää !

  Nyt mitataan minkälainen selkäranka mikael fogelholmilla on. Puska on jo Puskassa...Luvassa vastaveto MOT:in väitteille - toivottavasti pysytään tieteessä eikä politiikassa.

  VastaaPoista
 5. No niin, imperiumin vastaisku illalla.
  Odotellaan...!

  -NG-

  VastaaPoista
 6. Kahvin Ystävälle:
  "Oisko tuossa nyt se YKSI Salmisen kaipaama tutkimus? Eikös voissa ole juuri tuota transrasvaa? Korjatkaa jos olen väärässä."
  Olet siinä mielessä oikeassa että voissa on Finelin tietopankin mukaan 2g transrasvaa 100 g:ssa. Jos luit linkittämäsi Tolosen artikkelin tarkasti, siinä puhuttiin hyrauksessa syntyvistä transrasvoista.
  Voissa (ja maitorasvassa yleensä) on mm transrasvaa nimeltä CLA, joka on joissakin tutkimuksissa osoittautunut terveelliseksi ja hyödylliseksi painonhallinnassa.
  CLA:sta ja muista maitorasvan luonnollisista transrasvoista on keskustelua mm osoitteessa http://www.pronutritionist.net/muuttuuko-kasitys-rasvojen-terveellisyydesta/ loppukommenteissa. Siellä on myös linkkejä aiheen tiimoilta.
  Mainitsemassasi Rainbow 60% margariinissa näyttäisi Inexin tietopankin mukaan olevan 14g monityydyttymättömiä rasvoja joista 4g omega-3 joka jättänee omega-6:lle n 12g. Ei siis tuossa valossa mahdottoman heikko.
  On sitten kunkin omassa päätännässä että haluaako todella monimutkaisen prosessin kautta valmistettua lisäaineseosta sisäänsä laittaa. (Ainesosat: rypsiöljy, vesi, kasvirasvat, suola (1,2 %), maitoproteiinivalmiste, emulgointiaineet (E 471, E 322: soijalesitiini), säilöntäaine (E 202), happamuudensäätöaine (E 330), aromit, A- ja D3-vitamiini. Rasvapitoisuus 60 %. )
  -Jty

  VastaaPoista
 7. Nupposen kolumnissa oli sitaatti eläinsuojelutirehtööri Anja Eerikäiseltä Nupposen haastattelusta 11 vuoden takaa. Ei ole lehteä tässä, kyse oli sikojen jalostuksesta. Jotenkin näin;

  Turha vinkua löysästä kinkusta, kun tutkijat ovat menneet laihduttajien retkuun, laihduttajaämmät ja kaikenmaailman konsulentit vaatii ettei siassa saisi olla rasvaa.
  Sian on saatava sianruokaa, omenoita, perunoita ja muuta mitä ennen syötettiin.
  Oli näköjään viljapossua vastaan...

  Muistaakseni Nupponen mainitsi Eerikäisen luetelleen pitkän listan sian elämän parantamiseksi muutoinkin, tämän Nupponen herkkusuuna allekirjoitti. Kuten myös!

  Kekkonen kalastaa, mutta kuinka käy Kekkoselta rock'n roll! :)
  Äiti, kenestä tulee seuraava kekkonen?
  Ah, kultainen nuoruus!

  VastaaPoista