torstaina, toukokuuta 03, 2007

Mitä äidille lahjaksi?

Minulla ei enää ole äitiä, mutta monella lukijallani on äiti edelleen elossa. Muistakaa äitiänne! Hän on sen arvoinen.

Äitienpäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 13.5.2007. Se on virallinen liputuspäivä. Äitienpäivä on nykykäytännön mukaan aina toukokuun toisena sunnuntaina. Se rantautui Suomeen alun perin Yhdysvalloista. Kansakoulunopettaja ja kansanedustaja Wilho Reima toi äitienpäivän vieton Suomeen. Äitienpäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1918 Suomessa. Se vakiintui nopeasti viralliseksi juhlapäiväksi. Kaikille Suomen äideille myönnettiin vapaudenristi vuonna 1942. Nykyisin myös tasavallan presidentti myöntää kunniamerkkejä ansioituneille äideille ko. päivänä. Se on myös monissa muissa maissa kansallinen juhlapäivä. Tänä päivänä äitienpäivää vietetään useimmiten perheen kesken ja äitiä muistetaan erilaisilla lahjoilla.

Äitienpäivälahjaa ei monesti ole helppo hankkia. Mitä läheisempi on lahjan saaja, sitä vaikeampaa sen valintakin yleensä on. Millainen olisi sopiva lahja tänä vuonna äidille, jolla on jo kaikkea. Entäpä millainen on lahja, jonka takana on myös hyvä tarkoitus ja ajatus.

Äitienpäivälahjan hankintaan saa nykyään onneksi apua lahjaideoiden ja vinkkien muodossa. Kaiken lisäksi äitienpäivälahjaideoita voi etsiä kotona tietokoneen ääressä kaikessa rauhassa ja mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lahjan etsijän ei välttämättä tarvitse lähteä enää tavaratalon tungokseen tuskan hiki otsalla. Netissä toimivasta ilmaisesta Apuri.fi palvelusta löytyy ideoita ja vinkkejä äitienpäivälahjan valintaan.

"Palvelu on nimenomaan suunniteltu helpottamaan lahjan hankkijaa ja auttamaan lahjaongelmien ratkaisuissa. Sivuillemme on koottu erilaisia lahjaideoita eri yrityksiltä. Palvelustamme löytyy lahjavihjeitä esimerkiksi eläinystäville, lukutoukille, viherpeukaloille sekä terveydestään ja kunnostaan huolehtiville äideille", kertoo Kirsi Lehikoinen Apuri.fi-palvelusta.

Lahjavinkkipalvelu on kuluttajalle täysin ilmainen eikä se vaadi erillistä rekisteröitymistä. Helppokäyttöiset valikot nettisivulla helpottavat lahjaideoiden etsimistä. Lahjaideat on ryhmitelty lahjan saajan iän, sukupuolen, harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden sekä lahjan tarkoituksen mukaan. Palvelusta löytyy oma lahjavinkkiosio äitienpäivälahjaa miettiville. "Tänä vuonna äitiä voi hemmotella vaikkapa lämpimällä suklaahieronnalla tai rentoutukseen tarkoitetulla musiikilla", vinkkaa Lehikoinen.

Äitienpäivälahjaksi ei tarvitse perinteisesti ostaa tavaraa tai palvelua. Äidille, jolla on jo kaikkea voi antaa esimerkiksi lahjan, jolla auttaa kehitysmaiden äitejä ja perheitä. Näin sekä lahjan antaja että saaja saavat hyvän mielen. "Äitienpäivä-osiostamme löytyy eettinen lahja, jossa kuusi kanaa toimitetaan kehitysmaan köyhälle perheelle. Samalla lahja antaa kehitysmaan perheelle mahdollisuuden lisäansioihin ja ravintoon. Lahjan hankkija saa lahjan sisällöstä kertovan kortin, jonka voi antaa äidille", neuvoo Lehikoinen.

Lähde: Deskin uutispalvelu ravintotoimittajille, 3.5.2007

Veteraaniurheilijan lahjavinkki äidille:

Leena Hausbrandt ja Varpu Tavi. Nainen parasta vuosikertaa. Kustannusosakeyhtiö Teos, Helsinki, 207 ss., 2007 (Erinomaisen hyvin kirjoitettu kirja vaihdevuosioireiden tullessa ajankohtaiseksi. Tästä tulee best-seller! Kirja kannattaa hankkia myös vaikka nämä oireet eivät olisi ajankohtaisia, sillä kirjassa on paljon muuta sellaista tietoa mitä valistuneen naisen pitää tietää. Minä ihailin kirjan upeaa taittoa kun kirjan tietosisältö ei kaikilta osiltaan ollut minun kohdallani sovellettavissa! Suosittelen kaikille äideille ja ennakkoluulottomille isille!)

4 kommenttia:

 1. Minusta voisimme viettää hiljaisen hetken miettien narkkariäitejä, marttyyriäitejä ja omia äitejämme ja kysyä itseltämme, onko äitiys todella niin pyhää?

  Äitimyytti on jäänne viktorian ajalta, kun naiset haluttiin teljetä kotiin. Nykyaikana äiti voi olla ihan normaali ihminen, jonka äitiydestä ei tarvitse tehdä hillitöntä numeroa.

  Minusta äitien-, isän- ja naistenpäivät (ystävänpäivästä puhumattakaan) ovat kertakaikkisen typeriä. Ellei huomioi toisia arjessa, on aivan turha huomioida juhlapäivinäkään. Jos taas huomioi arjessa, miksi pitäisi vielä erityisesti juhlapäivinä paapoa?

  *P*

  VastaaPoista
 2. Niin, tuo oli *p* sinun mielipiteesi äitimyytistä. Saatat toki olla oikeassa. Tavattoman harvoin tuli aikoinaan näytettyä sitä äidin arvostusta arjessa ja pyhänä.

  Me olemme niin erilaisia. Jos minulla olisi rahaa ja valtaa, panisin jokaisen suomalaisen äidin pankkitilille 1000 euroa. Sen äiti saisi käyttää vain itselleen, hemmotteluun. Sillä tavalla viisaasti kuin äidit yleensä osaavat.

  VastaaPoista
 3. Haluatko antaa omaperäisen äitienpäivälahjan? Osta tähti! Online Star Register on kaupallinen tähtirekisteri, jossa sinä voit antaa nimen tähtitaivaalla tuikkivalle tähdelle! Tähden rekisteröinti on erinomainen lahjaidea, kun haluat juhlistaa merkkipäivää tai muuta tärkeää tapahtumaa. Lahjapakkaukseen kuuluu tyylikäs lahjakääre, kortti ja henkilökohtainen viesti, todistus, onnittelukirje sekä yksityiskohtainen tähtikartta.

  VastaaPoista