maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Suomalaiset syövät liian vähän...

... kasviksia.

**
Löysin Hiilaritietoiset foorumista
Anja Nysténin aloittaman keskustelun suomalaisten vähäisestä kasvisten syönnistä. Hän viittaa Helsingin Sanomien kirjoitukseen 8.6.2008 "Suomalainen syö kasviksia vain noin puolet EU-keskiarvosta".

Mielenkiintoista keskustelua käydään Helsingin Sanomien verkkoversiossa. Suosittelen asiaan perehtymistä ja kasvisten runsaampaa syömistä.

2 kommenttia:

 1. oletko huomannut, että viranomaiset ovat lähteneet liikkeelle:

  Uusi valtion ravitsemusneuvottelukunta on asetettu
  09.06.2008  Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut uuden valtion ravitsemusneuvottelukunnan, jonka toimikausi kestää toukokuun loppuun 29.5.2011.

  Ravitsemusneuvottelukunnan tehtävänä on mm. seurata ja kehittää kansanravitsemusta laatimalla ravitsemussuosituksia, antamalla toimenpide-ehdotuksia ja seuraamalla toimenpiteiden toteutumista ja vaikutusta kansanterveyteen. Lisäksi neuvottelukunta seuraa ravitsemuksen riskinarvioinnin tuloksia ja tekee niihin liittyviä aloitteita ja kannanottoja sekä seuraa eurooppalaista ravitsemuspolitiikkaa. Edelleen neuvottelukunnan tehtäviin kuuluu seurata ja koordinoida valtioneuvoston liikuntaa ja ravintoa koskevan periaatepäätöksen toimeenpanoa.

  Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska, varapuheenjohtajana Elintarviketurvallisuusviraston pääjohtaja Jaana Husu-Kallio ja jäseninä 18 tutkimuslaitosten, yliopistojen, valtionhallinnon, kansanterveysjärjestöjen ja elinkeinoelämän asiantuntijaa.

  Lisätietoja

  pääjohtaja
  Pekka Puska
  Kansanterveyslaitos
  p. (09) 4744 8200
  etunimi.sukunimi@ktl.fi

  KTL:n tiedote 09.06.2008


  Lähde: KTL


  saisikohan tämän avulla mitään uutta kansan ravitsemussuosituksiin?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tanssityttö muistutuksesta, että VRN:n työ alkaa taas toden teolla.

  VastaaPoista