sunnuntaina, heinäkuuta 11, 2010

Dukanin dieetti - lähde mukaan kokeiluun!

*
Ensimmäistä kirjoitustani Dukanin dieetistä on seurattu kovalla mielenkiinnolla. Kirjoitusta on kommentoitu yli 400 kertaa. Saavutettuani painotavoitteeni, päätin jatkaa laihdutuspäiväkirjaani uudessa blogikirjoituksessa "Dukanin dieetti jatkuu". Voit tietenkin lukea ja kommentoida edelleen molempia kirjoituksia.


Joitakin tilastotietoja laihdutusryhmästä:

Aloitusajankohta: 2.5.2010
Ryhmässä mukana: 32 kpl laihduttajia
Ryhmä laihtunut yhteensä: 95,3 kg
Ryhmän jäsenet laihtuneet keskimäärin: 3,0 kg
1. vaiheen kesto keskimäärin: 7 päivää


Valokuvan lähetti Adele, joka dukanisteista ensimmäisenä saavutti tavoitepainonsa! Adele on saanut seuraa, sillä minäkin saavutin painotavoitteeni! Tämä oli erittäin vaivaton dieetti! Nyt on jännä seurata loppukesän aikana, nouseeko paino takaisin entisiin lukemiin ottaessamme vähitellen käyttöön aiemmin niin yleiset hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet?

Lataa tästä kaikkien dukanistien painotaulukko ja tästä dukanistien painokäyrät!

Tätä kirjoitusta luetaan ja kommentoidaan aivan hurjasti. Muistakaa myös lukea ja kommentoida muita terveysblogini tekstejä! Muuta luettavaa löytyy vasemmanpuoleisesta palstasta ja selailemalla sivua alaspäin.

Hauska yksityiskohta: Minun vyötäröni on kaventunut tämän dieetin myötä siinä määrin, että sain vedettyä jalkaan vuonna 1997 pieniksi menneet erittäin tiukat farkut. Vedin farkut jalkaan ja olen tehnyt jo monta luentokeikkaa nuo kireät farkut jalassa! Sainpahan tuosta yhden koomisen numeron lisää luennoilleni. Odottakaa kunnes saan erittäin tiukat, vuonna 1985 pieniksi menneet farkut jalkaan (vaimo säästää kaiken!). Se onkin sitten ikimuistettava luentokeikka.

Innostava yksityiskohta: Dukanisteja on listoillani (taulukossa) jo yli 30 kpl. Me olemme dieetin eri vaiheissa ja aktiivisesti taulukkoon tulee päivityksiä 6-8 henkilöltä jatkuvasti. Osa dukanisteista on mahdollisesti heittänyt leikin kesken, osa ei vain näe tarpeelliseksi ilmoittaa tietonsa säännöllisesti.

Dukanin dieetin kansainvälisiltä sivuilta löytyy laskuri, jolla voi laskea tavoitepainonsa tällä dieetillä. Siinä pitää ilmoittaa sähköpostiosoitteensa ja se on minun kohdallani johtanut toistaiseksi vain yhteen vaarattomaan mainosviestiin. Laskuria voinee turvallisesti käyttää.

English summary
The prolific health blogger (number 1 in Finland) Dr. Christer Sundqvist flew off the handle and started his Dukan diet May 2nd 2010. His BMI is 21 and he aims at targeting his weight at the youthful 59 kilograms. This seems like a moon-struck project you must follow. Google offers a handy translation of this page into googlinglish. Understand anything - nope? Well, on my opening day I had my three eggs and a large cup of coffee. Soon I'll enjoy my lunch: some left-over meat from yesterday. I intend to stay in the Attack phase of the program for at least 6 days. I had to wait until the 4th day of my Attack phase to see any weight loss. My waist is a little slimmer (-1,5 cm) and it seems like I have not lost any muscle tissue. I managed to get rid of 1,1 kg during the Attack phase. I have entered into the Weight Loss phase and enjoy eating vegetables every other day. After 60 days in this phase, I was able to reach my goal. My digital scale produced the much awaited 59,8 kilos on Sunday 4th of July. I have now entered the Stabilization phase. Don't laugh! Stay tuned!

Lähden noudattamaan Dukanin dieettiä 2.5.2010. Voit seurata dieettini edistymistä päiväkirjastani (alla). Minulla ei ole ylipainoa, mutta ajattelin yrittää pudottaa 10 % painostani, eli noin 5-6 kiloa. Katsotaan onnistuuko ja minkälaisena minä koen tämän dieetin, jota Hollywoodin tähdet niin kehuvat! Jos joku haluaa tulla mukaan kokeiluun, niin pistäkää kommentteja tulemaan edistyksestänne ja kertokaa kokemuksianne.

Lataa tästä kaikkien tiedossani olevien Dukanistien mittaustulokset (PDF) Täydentäkää!

LAIHDUTUSPÄIVÄKIRJA C. Sundqvist, Dukanin dieetti

Lauantaina 1.5.2010
Päivä ennen dieetin aloitusta. Aamupaino noin 66,0 kiloa digitaalivaa'alla (64 kiloa analogivaa'alla, hankin myöhemmin nimittäin digitaalivaa'an). Ajatuksen tasolla pelkään jo huomispäivää, jolloin dieetti alkaa. Miten pärjään ilman aamuista ruisleipääni? Marjoja ja turkkilaista jugurttiani tulen taatusti kaipaamaan. Oikeaoppiseen Dukanin dieettiin kuuluisi, että kananmunat söisi ilman keltuaista, mutta siinä aion kyllä fuskata! Ja miten pärjään noin vähillä rasvoilla ja hiilihydraateilla? Ei mitään vihanneksia, juuresraasteita - kääääk! Kellon lähestyessä puoltayötä ja dieetin alkaessa muutaman minuutin kuluttua, olen yhä hermostuneempi. Vielä viimeiset vihannekset naamaan, punaposkinen omena ja yksi voileipä oikein paksulla voikerroksella. Huomenna ollaan liemessä? Huomenna se alkaa!

Sunnuntaina 2.5.2010
Se on alkanut! Ensimmäinen tunti menossa. Muistelen viimeistä leipääni, omenaa ja vihanneksia, jotka söin vähän yli tunti sitten. Viimeistelen vielä viimeisimpien Ravintouutisteni lähetyksen ja menen sitten nukkumaan. Lasi vettä. Onko teillä hauskaa?
Aamiainen nautittu: kolme keitettyä kananmunaa, D-vitamiinipillerit (2 x 50 µg) ja iso kuppi kahvia (ei sokeria), hedelmäkori näyttää kovin houkuttelevalta ja ruisleipää kaipaan. Ei ole nälkä. Siemailen vettä pitkin aamupäivää. Vaimo muistutti siitä, että dieettini aikana on tulossa äitienpäivä...
Lounaaksi eilistä kalkkunafilettä noin 200 g ja pari lasillista vettä. Nälkää en näe. Aiempaa useammin joudun käymään vessassa lauhdevettä päästämässä. Se on ehkä selkein havainto siitä, että jotain on erilaista verrattuna muihin päiviin.
Pari tuntia pihatöitä ja nyt syömään: kaksi paistettua kananmunaa (ihan tavattoman vähän voita ettei pala pohjaan!), kalkkunalihaa ja vettä. Vähän tyhjä tunne vatsassa, muuten menee hyvin. Eiköhän näillä eväillä nälkä taltu. Syön lisää kananmunia jos jää tyhjä tunne. Lenkille ei tee mieli.
Ensimmäinen päivä Dukanin dieetillä alkaa olla pulkassa, enkä ole missään tuskassa. Nälkä on pysynyt poissa, kusella olen käynyt useammin kuin tavallisesti. Eniten kaipasin marjoja ja hedelmiä, mutta ruisleipää ei tehnyt kovin pahasti mieli. Homma jatkuu huomenna.

Maanantaina 3.5.2010
Astun vaa'alle. Viisari asettuu lukeman 64 kohdalle analogivaa'alla (vastaa noin 66,0 tulevalla digitaalivaa'alla, eli ei muutosta).
Aamupalaksi söin kolme keitettyä kananmunaa. Iso kuppi kahvia.
Otin tupla-annoksen kalaöljyä (2 kapselia, 1800 mg EPA+DHA+muita rasvahappoja, 15 µg D-vitamiinia), sen tavanomaisen D-vitamiinin (2 x 50 µg) ja heitin yhden Beroccan (B- ja C-vitamiineja + mineraaleja) suuhun. Hedelmäkoria ainoastaan vilkaisin. Leipälaatikon luukun pistin kiinni. Pöydällä on leivänmuruja ja myslipaketti. Ei ole nälkä. Vatsa tuntuu kovemmalta, mutta toimii.
Lounaaksi (vasta kello 15.00!) kävin tutussa ravintolassa ja pyysin heitä valmistamaan erikoisannoksen minulle: oikein paljon paistettua kuhaa ja ihan vähän keitettyjä vihanneksia - ei muuta. Ovat onneksi tottuneet oikkuihini, joten sain mitä pyysinkin. Hyvää oli. Huomasin ketoositilan käynnistyneen, asetoni haisee jopa virtsassa minun mielestäni. Suurin ihme oli kuitenkin, että jaksoin treenata nuorten yleisurheilijoiden kanssa vähän yli kaksi tuntia. Lapset väsyivät, mutta ohjaaja jaksoi!
Päivällinen/illallinen koostuu neljästä kananmunasta keltuaisineen ja 100 g leivän päällyksiä (keittokinkun siivuja) + paljon vettä. Iltapäivällä oli vähän päänsärkyä, mutta se meni ohi kun pääsin urheilupuistoon nuorten pariin. Liikunnan jälkeen oli pientä nälkää aistittavissa, mutta päivällisen jälkeen tuli taas kylläinen olo.
Päivän energiamäärä oli 1119 kcal, 22 g hiilihydraatteja, 136 g proteiinia, 51 g rasvaa (prosenttijakauma minulle hyvin outo 8-49-43!). Kolesterolit ovat pilvissä (ylitin kuusinkertaisesti suositeltavat määrät), mutta se ei minua haittaa, sillä minulla ei ole kolesterolipelkoa. Mineraaleista ainoastaan magnesium ja kalsium jää hieman vajaaksi (saantisuosituksesta jään jälkeen 10%), kaikkia vitamiineja saan kutakuinkin riittävästi (kiitos Bayer ja Tolonen!). Ei ole nälkä noin järjettömän pienestä energiamäärästä huolimatta (1119 kcal) ja olen sentään liikkunut tehokkaasti yli kaksi tuntia. Tämä on itse asiassa aika pelottavakin havainto.

Tiistaina 4.5.2010
Kolmas hyökkäyspäivä menossa (katso selitys alla!) Aamupaino 66,0 kiloa (vanha analoginen näytti 64 kiloa edelleen, eli todennäköisesti ei muutosta, jatkossa vain digilukuja). Aamupalaksi "tuttua" ja turvallista keitettyä kananmunaa (3 kpl), 50 g keittokinkkua, kaksi lasillista vettä ja iso kuppi kahvia. Otin yhden Tolosen kalaöljykapselin, 100 µg D3-vitamiinia ja yhden Bayerin Beroccan. Näillä eväillä jaksaa hyvin sinne iltapäivä kahden hujakoille!
Kebablihaa 300 g, kolme kananmunaa ja runsaasti vettä. Siinä meikäläisen maittava lounas kello 15. Ei oikeastaan ollut nälkä, mutta täytyyhän sitä syödä, että jaksaa treenata.
Kello 16:15 kävin vaa'alla ja aika iloisen yllätyksen koin: farkut jalassa ja kädet taskuissa painoin 66,5 kiloa. Ihan on sellainen tuntuma, että tästä alkaa kilot karisemaan! Kyllä minä nyt ymmärrän entistä selkeämmin miten tuskallista on odottaa painonpudotuksen alkua, varsinkin jos on joutunut nälässä kärvistelemään. Minähän en nälkää ole vielä nähnyt.

Keskiviikkona 5.5.2010
Neljäs hyökkäyspäivä alkoi. Ensinnäkin, kiitos kaikille terveysblogiani kommentoiville ja lukeville. Ilman teitä olisin luovuttanut. Tänään on hämmästyttävän hyviä uutisia tarjolla: Olen laihtunut 0,4 kiloa eilisestä, eli aamupaino oli 65,6 kiloa. Pistän pian tarkat mittaustulokset taulukkooni. Siitä näette, että vyötärö on kaventumaan päin. Aamupala oli se tavanomainen: 3 kananmunaa + 50 g keittokinkkua + kalaöljykapselit + vitamiinit.
Lounas sisälsi paistettuja kananmunia (3 kpl) ja vähärasvaista lihaa iso annos. Runsaasti vettä.
Päivällinen oli aika vaatimaton: 150 g vähärasvaisia lihaleikkeleitä ja kolme keitettyä kananmunaa. Ei ollut nälkä. Liikunta oli tänään oikein kevyttä. Hirmuisen kalorivajeen sain taas aikaiseksi: -900 kcal! Karisevatko kilot lisää? Sen näemme huomenna!

Torstaina 6.5.2010
Hollywood -tähtien tapaan minä olen edelleen Dukanin dieetillä ja kilot (grammat) karisevat. Aamupaino oli 65,4 kg, eli 200 g on paino pudonnut eilisestä. Aaamupalaksi söin sitä tavanomaista, eli kananmunaa ja leikkelelihaa. Lounaaksi valmistan kokolihaa ison annoksen uunissa (nam nam). Marjoja tekee hirvittävästi mieli, mutta muuten menee mukavasti. Ei ole nälkä! Sitä minä jaksan ihmetellä. Päivällinen meni tutusti proteiinia nauttien. Vajaan tunnin kävelylenkki tekee terää kovan työpäivän jälkeen. Aurinko paistaa! Illalla vielä kaksi kananmunaa.

Perjantaina 7.5.2010
Aamupaino oli 65,2 kg, eli paino laskee. Aaamupala niin kuin kaikkina muina päivinäkin tässä hyökkäysvaiheessa. Ketoosissa olen edelleen. Hyvin alhaiset kuitumäärät (5-8 g kuituja) ovat tuottaneet vatsalleni yllättävän vähän ongelmia. Sitä minä ihmettelen. Onneksi pian saan edes joka toinen päivä runsaasti vihanneksia ja ravintokuituja, jolloin pienikin huoli väistyy. Ihmettelen myös dieetin vaivattomuutta ja tämä ei ole mitään mainospuhetta, sillä en todellakaan aio ryhtyä Dukanin dieetin markkinoijaksi täällä Suomessa.

Lauantaina 8.5.2010
Aamupaino oli 64,9 kg. Kevenin hyökkäysvaiheen aikana 1,1 kg. Nyt siirryn pudotusvaiheeseen, jolloin syön kuten tähänkin asti paljon proteiinia, mutta joka toisena päivänä saan syödä vihanneksia. Oli ihanaa syödä tomaatteja, kurkkua ja salaatinlehtiä kananmunien ja lihaleikkeleiden lisäksi.

Sunnuntaina 9.5.2010
Aamupaino oli 64,8 kg ja normaalit aamusapuskat: 3 keitettyä kananmunaa ja lihaleikkeleitä suoraan pakkauksesta suuhun. Pudotusvaiheen toinen päivä menossa. Ajattelin tehdä niin, että joka toinen päivä nautin vihanneksia proteiinien lisäksi (jotkut suosittelevat elämistä 5 päivän sykleissä). Tänään on päivä ilman vihanneksia edessä. Eniten ihmettelen sitä, että leipää ei tee mieli! Lounaaksi on lammasta ja kananmunia. Päivälliseksi kalaa ja kananmunia. Vaihtelu virkistää...

Maanantaina 10.5.2010
Aamupaino oli 64,8 kg. Kolme kananmunaa poskeen, kuppi kahvia ja baanalle. Jaksoin hyvin ajaa ylös Ouluun saakka. Pysähdyin kerran juomaan kahvia ja toisen kerran (7 tunnin kuluttua aamupalasta!) syömään myöhäiseen lounaan. Metsästäjänpihvi vihanneksilla. Illalla luennon jälkeen mahtava illallinen isäntäperheessä. Tunsivat oikkuni ja sain dieettini mukaista sapuskaa.

Tiistaina 11.5.2010
Keskipävällä mitattu paino Ozin kuntoklubilla (farkut jalassa) = 65,1 kg. Mitähän arkut painavat? Vastaus: 300 g. Aamulla kolme keitettyä kananmunaa ja iso kuppi kahvia. Lounas hyvässä seurassa. Rosson paistettu kala + ihan vähän vihanneksia. Paljon vettä. Aika energinen olo. Päivällinen jäi väliin, mutta nautin hyvän illallisen mukavassa seurassa. Kalaa ja lihaa sekä vähän vihanneksia.

Keskiviikkona 12.5.2010
Aamupaino on 64,6. Suunta on alaspäin. Aamulla kolme keitettyä kananmuna, iso kuppi kahvia ja toinen mokoma vihreää teetä. Lounaaksi lehtipihvi, vihanneksia ja runsaasti vettä. Myöhäisellä päivällisellä herkuteltiin ystäväperheen grilliherkuilla. Tuli ehkä syötyä vähän liikaakin! Hyvää oli!

Torstaina 13.5.2010
Aamupaino on 64,8 kg. Aamun rutiineista en poikkea: kananmunia! Lounas jäi väliin kahden luennon takia. Ei sen puoleen, ei minulla ollut nälkäkään. Päivällinen oli maittava liha-ateria.

Perjantaina 14.5.2010
Alkoi 13. päivä Dukanin dieetillä ja vaaka näytti 64,5 kiloa. Aamulla vettä ja kananmunia. Pitkä ajomatka kotiin häämöttää. Täytyy löytää sopiva pihvipaikka matkan varrelta. Iloitsen siitä kun meitä dukanisteja on 22 kpl. Ei ole yksin.

Lauantaina 15.5.2010
Aaamupaino 64,3 kiloa. Hiukan tuli fuskattua torstaina ja perjantaina. Söin vähän enemmän eläinrasvaa (voita, rasvaisempi pihvi) kuin aiempina päivinä. Olisikohan niin, että olen useiden muiden dukanistien tavoin jäänyt liian pahaan energiavajeeseen vähine rasvoineni? Tämä aiheutti sitten "säästöliekki" -ilmiön? Nyt kuitenkin paino taas laskee kun syön enemmän rasvaa. Se on tosiasia. "Suoraa puhetta" -radio-ohjelmaa tehdessämme oli houkutteleva hedelmätarjotin edessämme ja meille oli tehty hienot voileivät. Osasin vastustaa niitä kiusauksia. Lounas jäi kovin niukaksi, mutta päivällinen sujui lihapatojen äärellä.

Sunnuntaina 16.5.2010
Aamupaino laskee taas, nyt 64,1 kg. Tässä on ilmeisesti käymässä niin, että saavuttaakseni painotavoitteeni (59 kiloa), joudun toteuttamaan Dukanin dieettini rasvaisempana Atkinsin tapaisena versiona. Muuten jää syksyn tuore marjasato pelkäksi haaveeksi. Hiilihydraatit pidän alhaisina, eli syön 16-20 g hiilihydraattia!

Maanantaina 17.5.2010
Aamupaino oli nyt 63,9 kg. Paistoin kananmunat voissa. Lounaaksi munakas, jossa runsaasti lihaa. Päivällinen hieman kiireisesti: kolme keitettyä kannanmunaa, pieni pala juustoa, tonnikalaa purkista + runsaasti vettä. Huomenna saan taas syödä vihanneksia!

Tiistaina 18.5.2010
Aamulla vaaka näytti 63,5 kg! Jännä juttu: kokeilin huvikseni menevätkö erittäin tiukat farkkuhousut jalkaani? Viimeksi mennyt vyötärönnappi kauheasti kiristämättä kiinni vuonna 1997. Tehdäkseni tarinasta lyhyen sanon, että menivät jalkaan! Kiristävät toki melkoisesti, mutta aion heittää niillä luentokeikan illalla hotelli Marskissa! Keikka meni hyvin. En pyörtynyt, housun kiristäminen ei ollut kohtuuttoman ankaraa. Ihanalta housut tuntuvat kunhan saan 1-2 senttiä pois vyötäröltä. Varastossa on odottamassa vielä tiukemmat farkut 1980 -luvulta, jolloin olin tosi tiukka poika. Ehkä syksyn keikkoja varten?

Keskiviikkona 19.5.2010
Aamupaino = 63,1 kg! Syy selvempään painonpudotukseen paljastetaan tässä: Olen fuskannut! Olen muuttanut Dukanin dieettini rasvaisemmaksi, enemmän Atkinsin suuntaan. Kokeilen rasvaisempana versiona tätä dieettiä tämän koko viikon ja sitten ensi viikolla puhdasoppisemmin myös rasvoja vähentäen. Hiilihydraatteja saan ruoasta tasaisen tappavaan tahtiin, eli 20 g päivässä. Olen selvästi virkeämpi nyt kun eläinrasvat ovat vahvemmin mukana kuvioissa.

Torstaina 20.5.2010
Aamupaino oli 63,5 kg. Pientä nousua eilisestä. En osaa sanoa mitään syytä. Olisikohan ihan normaalia painon vaihtelua. Tänään bisneslounas tulossa. Tilasin kasvislautasen. Saan vähän vaihtelua tähän rytmiin kananmunia aamulla - kalaa lounaalla - lihaa päivällisellä. Muuten menee ihan hyvin. Jaksan juosta jolkotella, mutta lujaa en pääse.

Perjantaina 21.5.2010
Aamulla painoin 63,4 kg. Paistoin 3 kananmunaa voissa. Tänään on päivä jolloin en syö laisinkaan kasviksia. Syön siis vain joka toinen päivä kasviksia. Hedelmiä ja marjoja en ole syönyt moneen viikkoon. Niitä tekee jo aika kovasti mieli. Sen sijaan yllätyn miten hyvin pärjään ilman leipää. Vatsa on vähän jumissa. Edelleen jään energiavajeeseen. Ruokapäiväkirjan mukaan energiansaanti ollut tällä viikolla keskimäärin 1550 kcal/vrk, syönyt 20 g hiilihydraatteja päivässä! On tullut palautetta sähköpostiin missä pidetään tätä dieettiä vahingollisena. Koko laihdutusryhmässäni on huomattavissa pientä kyllästymistä, ei ilmoitella tuloksia, jätetään dieetti kesken. Useimmat noudattaneet dieettiä nyt 2-3 viikkoa. Vain sitkeimmät ja jääräpäisimmät jatkavat? Taulukossani on 28 dukanistia, joista vain 15 on jotenkuten tai huomattavan aktiivisia. Olisikohan puolet jättänyt dieetin kesken?

Lauantaina 22.5.2010
Aamulla vaaka näytti 63,5 kiloa. Kananmunia ja eilistä kampelaa, nam nam! Vaivaton dieetti kun ei ole nälkä. Pääsee aivan liian helpolla.

Sunnuntaina 23.5.2010
Aamu alkaa keventyneissä tunnelmissa, jee: 63,3 kiloa! Tänään vielä viimeiset kampelat suuhun ja sitten tietenkin taas niitä kananmunia. Paistasiko illalla pihvit?

Maanantaina 24.5.2010
Aamu alkaa sateisena ja ankeana. Onneksi vaaka on armelias: 63,1 kiloa! Tämä viikko menee Dukania oikeaoppisesti toteuttaen, eli vähennän rasvan saantiani. Joka toinen päivä runsailla vihanneksilla ja tämä on riemukkaasti juuri sellainen vihannespäivä.

Tiistaina 25.5.2010
Puhdas proteiinipäivä (ei vihanneksia) alkaa 63,3 -kiloisena. Kananmunia, naudanlihaa, kalaa - ei hassumpaa.

Keskiviikkona 26.5.2010
Aamulla paistaa aurinko ja vaaka näyttää 62,9 kiloa. Tiedän syyn näin rajuun painonpudotukseen. Eilen tuli paljon liikuttua ja syötyä erittäin paljon proteiinia sekä hyvin vähän rasvaa. Täytyy muistaa juoda riittävästi. Aamulla on vähän päänsärkyä, joka johtunee vähistä nesteistä elimistössä. Proteiinipäivä tänäänkin edessä ja kireissä farkuissa (juuri ja juuri päälle menevissä!) illalla luennoimaan.

Torstaina 27.5.2010
Aamulla 63,1 kiloa. Muut mitat pysyneet samoina. Vyötärö kaventunut tähän mennessä 2,8 cm. Lihaskudosta en ole menettänyt pohkeista, reisistä tai hauiksesta. Leipää on tehnyt mieli syödä jo useana päivänä, mutta olen onnistunut välttämään "sortumisen" tähän. Varsinaista nälkää en ole kokenut koko dieetin aikana! Eilen kokonaisenergiansaantini oli 1452 kcal, joka koostui tästä: 21 g hiilihydraattia, 208 g proteiinia ja 59 g rasvaa. Kuidun saanti jäi eilen tosi vähiin (3,5 g), sillä minulla ei ollut proteiini+vihanneksia -päivää. Vatsani kuitenkin toimii näinkin vähäisillä kuiduilla. Proteiini+Vihannespäivinä saan ravintokuituja 20-25 g. Nautin dieetin aikana varmuuden vuoksi erästä monivitamiinivalmistetta ja erikseen D-vitamiinia (50 µg) sekä kalaöljyä.

Perjantaina 28.5.2010
Keventyminen jatkuu: 62,6 kiloa.

Lauantaina 29.5.2010
Nimimerkki Virkkiksen kanssa laulamme yhdessä sateessa ("I'm singing in the rain..."): aamupaino on nyt 62,4 kiloa!

Sunnuntaina 30.5.2010
Aamupaino on toiveikas 62,6 kiloa. Tällä viikolla olen välttänyt tomerammin rasvan käyttöä ja söin hyvin proteiinipitoista ruokaa. Hillihydraatit pysyivät edelleen hyvin alhaisina (n. 20 g/pv). Havaitsin dieetin epämukavammaksi näin toteutettuna. Jonkin verran olin jopa nälkäinen. Taidan pärjätä paremmin jos saan nauttia runsaasti rasvaa. Laihduin toki edelleen tasaiseen tahtiin: viikko 1 -1,1 kg; viikko 2 -0,6 kg; viikko 3 -0,8 kg; viikko 4 -1,1 kg. Kananmuniin, lihaan ja kalaan en ole kyllästynyt ja saanhan minä nyt myös syödä vihanneksia ja raasteita joka toinen päivä tämän lisäksi. Marjoja ja hedelmiä tekee mieli, mutta niiden aika tulee vasta myöhemmin. Leipää ei tee kovin pahasti mieli.

Maanantaina 31.5.2010
Toukokuun viimeinen päivä alkaa lähes samoissa painolukemissa kuin eilen, eli 62,5 kiloa.

Tiistaina 1.6.2010
Lähden liikuntakeskus Pajulahteen 62,5 kilon painoisena. Notkuvien ruokapöytien ääressä pitää pysyä lujana!

Keskiviikkona 2.6.2010
Tulee jo toinen vihannes+proteiinipäivä peräjälkeen. Aamulla painoin toiveikkaat 62,4 kiloa.

Torstaina 3.6.2010
Digitaalinumerot 62,2 piirtyvät vaakani näyttöön. Vau! Nyt tulee muutama tiukka proteiinipäivä ja katsotaan jos vaa'assa on 61 -alkuinen lukema?

Perjantaina 4.6.2010
Vaaka kostaa minulle tänään: 63,0 kiloa. Ei paniikkia. Saattaa olla ihan normaalia painonvaihtelua.

Lauantaina 5.6.2010
Tänään painan 62,6 kiloa. Eilinen mystinen painonnousu jää arvoitukseksi. Tänään on tyttäreni lakkiaiset ja pöytä on koreana herkkuja. Söin pienen palan voileipäkakkua. Muuten tavanomaisia dukanistin sapuskoita: kananmunia, lihaa ja kalaa.

Sunnuntaina 6.6.2010
Vaaka on taas ystäväni: 62,2 kiloa! Tänään tiedossa metsäretki lapsenlapsen kanssa kahdestaan. Hienoa!

Maanantaina 7.6.2010
Tämä oli odotettavissa: 61,8 kiloa! Eilen nimittäin painoin 61,9 kiloa iltalenkin jälkeen. Vaihe 3 tässä dieetissä häämöttelee jo 2,8 kilon päässä (aloitettaessa tavoite oli 7,0 kilon päässä).

Tiistaina 8.6.2010
Taustalla soi Sergei Rachmaninovin Vocalise opus 34 no. 14 (sellolle ja pianolle) ja vaaka näyttää 61,6 kiloa!

Keskiviikkona 9.6.2010
Aamupaino pysyy vaihteeksi tasaisena: 61,5 kiloa.

Torstaina 10.6.2010
Aamulla vaaka näytti 61,5 kiloa. Kevyt toimistopäivä edessä. Syödään proteiinipitoinen lounas ja päivällinen. Voin kertoa, ettei ole tylsää! Saa syödä maittavaa ruokaa ja laihtuu.

Perjantaina 11.6.2010
Piti tankata hyvin aamulla: 3 kananmunan munakas, sillä olen Paraisten päivillä myymässä kirjoja ja juttelemassa ihmisten kanssa painonhallinnasta. Aamupaino 61,4 kiloa ennen munakasta. Päivällä pihvi ja vihanneksia - hyvää!

Lauantaina 12.6.2010
Aamupaino toiveikas 61,3 kiloa. Luentokeikka Helsingissä. Menin tietenkin munalla töihin.

Sunnuntaina 13.6.2010
Huonosti nukutun yön jälkeen painoin 61,7 kiloa (punnitus tehty 12:30). Ei aina voi mennä suoraviivaisesti paino alaspäin, eihän?

Maanantaina 14.6.2010
Aamupaino 61,6 kiloa. Vyötärö pikkuisen kaventunut taas. Lihasmassaa ei ole hävinnyt pohjeista, reisistä, eikä myöskään hauiksesta. Tavoitepaino häämöttää 2,6 kilon rutistuksen päässä. Kaiken kaikkiaan 4,4 kiloa olen keventynyt 2.5.2010 alkaneen laihdutuskuurini aikana.

Tiistaina 15.6.2010
Aamu otettiin vastaan 61,6 -kiloisena. Pudotusvaihetta on nyt kestänyt 41 päivää ja täytyy sanoa, että ihmeen hyvin on mennyt. Nälkää ei ole, saa syödä maistuvaa ruokaa ja kilot karisevat tasaiseen tahtiin. Lenkkeily on edelleen takkuista.

Keskiviikkona 16.6.2010
Tänään vaaka oli lempeä minulle: 61,3 kiloa. Tavanomaisilla Dukan -dieettin sopivilla sapuskoilla mennään edelleen eteenpäin. Laihtumistahti on aavistuksen verran hidastunut.

Torstaina 17.6.2010
Vau! Tänään pääsin alle 61 kilon! Vaaka näytti 60,8 kiloa. Kiireinen päivä Helsingissä.

Perjantaina 18.6.2010
Vaaka oli armelias minulle taas: 60,8 kiloa.

Lauantaina 19.6.2010
Ei hassumpaa: 60,7 kiloa. Onkohan mahdollista, että voimakkaampi panostus proteiineihin on taas vaikuttamassa edistävällä tavalla painonhallintaani? Mitähän vaaka näyttää huomenna, sillä tänään jäi päivällinen väliin. Onneksi aamupala ja lounas oli runsas. Nälkää ei ollut. Söin ihan pienen iltapalan: pari isohkoa siivua emmentaalia, kookosöljyssä paistoin kaksi kananmunaa ja join paljon vettä.

Sunnuntaina 20.6.2010
Nyt meni jännäksi! Mitä vaaka näyttää tänään? Uskomatonta: 60,4 kiloa! Menin sanattomaksi.

Maanantaina 21.6.2010
Tunnelmat ovat korkealla, sillä vaaka näytti edelleen kivoja lukemia: 60,4 kiloa! Hienointa tässä projektissa on ollut laihduttajan tunnelmiin eläytyminen. Minua on ihan aidosti ilahduttanut tämä painoni tippuminen ja iloitsen siitä kun muillakin dukanisteilla menee hyvin.

Tiistaina 22.6.2010
Aamupaino oli kohtuullisen mukava 60,7.

Keskiviikkona 23.6.2010
Voiko ihanammin aamun enää alkaa? Aurinko paistaa, linnut laulaa, pääsen isoon kaupunkiin töihin ja vähän huvittelemaankin sekä vaaka innostuu näyttämään alhaisia lukemia: 60,2 kiloa!

Torstaina 24.6.2010
Aamupaino oli 60,4 kiloa. Nyt täytyy ottaa itseään vielä tomerasti niskasta kiinni ja viedä tämä laihdutusprojektin 2-vaihe päätökseen (59 kg). Metsämansikoita löytyy jo! Niitä pitäisi päästä syömään! Ajattelin juhlia letuilla ja mansikoilla sitten kun tavoite täyttyy. Miten sinä juhlit?

Perjantaina 25.6.2010
Juhannusaatto otetaan vastaan paistetuilla kananmunilla 60,3 -kiloisena kevytsarjalaisena. Höyhensarjaankaan ei ole matkaa kuin kolmisen kiloa (57 kg). Tässä dieetissä on ollut aivan ihanaa aikaa näiden kahden ensimmäisen vaiheen aikana!

Lauantaina 26.6.2010
Juhannuspäivänä olen kevyempi kuin milloinkaan ennen koko tämän dieettini aikana: 60,1 kiloa.

Sunnuntaina 27.6.2010
Ihana aamu! Aurinko paistaa ja vaaka näyttää 60,3 kiloa.

Maanantaina 28.6.2010
Tänään vaaka näytti 60,5 kiloa. Aika julmaa. Tahtoisin jo siirtyä kolmosvaiheeseen saavutettuani painotavoitteeni 59 kiloa, sillä metsämansikat ovat kypsymässä.

Tiistaina 29.6.2010
Aamupaino 60,2 kiloa. Tuli päivän mittaan syötyä ihan sopivaa ja sopimatonta. Kostaako vaaka huomenna?

Keskiviikkona 30.6.2010
Tämä on vaa'an kosto: 60,5 kiloa!

Torstaina 1.7.2010
Lähdössä Suomen urheiluliiton karnevaaleille Kaustisiin ja Kauhavalle esiintymään 60,2 kilon painoisena. Yritän tulla kevyempänä takaisin!

Perjantaina 2.7.2010
Ihana sähläilypäivä moukarimiesten ja -naisten kanssa. En punninnut itseäni lainkaan.

Lauantaina 3.7.2010
Aamupaino oli houkutteleva 60,1 kiloa. Olen syönyt valtavan paljon kananmunia ja vihanneksia lajikarnevaaleilla

Sunnuntaina 4.7.2010
Tämä on juhlapäivä Yhdysvalloissa (Fourth of July) ja myös minulla on juhlava hetki: Vaaka näyttää 59,8 kiloa! Siirryn huomenna Tasaus -vaiheeseen (dieetin kolmas vaihe).

Maanantaina 5.7.2010
Rankan viikonlopun jälkeen meni aamutoimet vähän sekaisin ja paino jäi tarkistamatta. Tasaus -vaihe lähtee vähän onnahdellen käyntiin. Juhlajuomana on lasilliset Coca-Colaa ja Dr. Pepperiä!

Tiistaina 6.7.2010
Aamupaino toiveikas 59,9 kiloa!

Keskiviikkona 7.7.2010
Aamulla painan 59,7 kiloa. Kiitos vaakani! Tänään aion syödä metsämansikoita lenkilläni. Edelleenkin vältän leipää.

Varsinainen juttu alkaa tästä:
Lehtien palstoilla on välillä kuvauksia aika villeistä dieeteistä, joilla ihmiset yrittävät päästä eroon ylimääräisistä kiloistaan. Iltalehdessä esitellään vapunpäivän kunniaksi ranskalaisen lääkärin ja ravintoasiantuntijan Pierre Dukanin kehittämä dieetti. Se on monen maailmantähden suosiossa.


Otin selvää Dukanin dieetistä. Totesin dieetin varsin järkeväksi. Se voi itse asiassa toimia oikein hyvin! Kunhan pääsee ylläpitovaiheeseen saakka...


Dukanin dieetti on luontaisia proteiinilähteitä korostava ruokavalio. Proteiini pitää tutkimusten mukaan hyvin nälkää ja koska proteiinia (aminohappoja) tarvitaan runsaasti lihasten ja muiden kudosten rakennusaineeksi, vain varsin pieni osa syömästämme proteiinipitoisesta energiasta menee energiavarastoihimme.


Dieetissä on neljä eri vaihetta, joille olen tässä antanut omat suomenkieliset vastineet: hyökkäys, pudotus, tasaus ja ylläpito. En löytänyt mitään suomenkielistä tietolähdettä Dukanin dieetille (muuta kuin Iltalehden kirjoituksen ja muutaman muun kevyesti kirjoitetun jutun).1-vaihe: Hyökkäys (Attack)Ensimmäiset 3-10 dieettipäivää syödään pääosin pelkkää runsasproteiinista ruokaa. Lääkäri Dukan pyytää nauttimaan esimerkiksi useita kanamunia aamiaiseksi, pelkkää kalaa lounaaksi ja päivälliseksi pistetään pihviä poskeen. Ei mitään muuta. Lisäksi Dukan pyytää vähentämään paistorasvat ihan minimiin. Vettä pitää juoda runsaasti.


Ruokaa ei tarvitse punnita eikä kaloreita pidä laskea. Proteiinia ja varsinkin lihaa on mahdotonta syödä liikaa. Tämän asian on myynti-insinööri Sami Uusitalo meille opettanut useissa kirjoituksissaan tässä veteraaniurheilijan blogissa. Alku muistuttaa paljon Atkinsin dieettiä, mutta Dukanin dieetissä salaatin ja vihannesten syönti on täysin kiellettyä. Missään nimessä ensimmäistä vaihetta ei saa ylläpitää pitempään kuin 10 päivää.

Välipalojen poisjättäminen ja vain kolmen aterian nauttiminen päivässä voi olla joillekin aika rankka kokemus. Mikäli on mahdotonta syödä vain kolme kertaa päivässä, voit syödä ihan niin usein kuin haluat, mutta saat syödä vain luontaista proteiinia.

Kolmen ensimmäisen päivän aikana on syytä vähentää liikuntaa, sillä ruokavalioon sopeutuminen vie meidän voimavarojamme jo ihan riittävästi. Tämä on dieetin tärkein vaihe. Tässä ei saa lipsua!

2-vaihe: Pudotus (Weight Loss)

Ensimmäinen vaihe on dieetin ikävin vaihe kaikkine kieltoineen ja varsin yksipuolisine aterioineen (kolme ateriakertaa ja vain proteiinia). Toiseen vaiheeseen tulee hieman helpotusta.

Nyt voi nauttia kaikkia maanpäällisiä kasviksia (ei juureksia) vapaasti joka toinen päivä. Voit edelleen syödä ihan niin suuria annoksia kuin tekee mieli.

Käytännön tasolla voit kakkosvaiheessa joka toisena päivänä syödä esimerkiksi aamiaisella parsaa kananmunan kanssa, lounaalla kasviskeittoa kalan kanssa ja päivällisellä lammasta ja kasvispataa. Joka toinen päivä ravintosi koostuu edelleen vain proteiineista. Toivottavasti pidät lihasta ja kananmunista!

Kasviksia mitä voit syödä (raakoina ja keitettyinä): kurkkua, tomaatteja, parsaa, kaalia, sieniä, lehtisalaattia ja pieniä määriä porkkanaa (mutta ei missään nimessä perunaa!). Tärkkelyspitoiset ruoat ovat täysin kiellettyjä!

Pudotusvaihe jatkuu kunnes olet saavuttanut asettamasi realistisen painontavoitteen. Dukan lupaa laihdutustahdiksi noin kilon viikossa. Painon putoaminen on yksilöllistä ja joillakin ei paino aluksi välttämättä putoa yhtä nopeasti. Vettä juodaan runsaasti.

3-vaihe: Tasaus (Stabilization)

Saavutettuasi tavoitepainosi, voit vähitellen lopettaa dieetin rankimmat vaiheet ja lisätä hyvin maltillisesti ruokavalioosi aiempia suosikkiruokiasi. Tämä on dieetin tärkeimpiä vaiheita ja nyt todella punnitaan mistä sinut on aikoinaan tehty! Onko sinulla kykyä siirtyä maltillisesti takaisin "normaaliruokaan".

Harkitse missä määrin haluat ottaa käyttöön leipää, muroja, pasta, riisiä, voita ja öljyjä. Lääkäri Dukan suosittelee, että jätät viikkoon päiviä, jolloin syöt 2-vaiheen mukaisesti ja lisäät aluksi vain 1-2 päivää jolloin syöt vapaasti (ei kaksi vapaata päivää peräkkäin).

Tarkkaile painoasi. Jo se pyrkii nousemaan, se voi olla sen takia, että olet liian nopeasti palannut syömään normaalisti ja annoskokosi voivat olla liian suuria sekä ateriarytmisi liian tiheä.

4-vaihe: Ylläpito

Tasausvaiheen kautta olet oppinut noudattamaan ohjeita tunnollisesti. Voit nyt siirtyä viimeiseen vaiheeseen. Siihen vaiheeseen, jota ylläpidät koko loppuelämäsi ajan.

Kuutena päivänä viikossa voit syödä mitä haluat, mutta pidä joka viikko yksi päivä, jolloin syöt vain proteiinipitoista ruokaa. Dukan lupaa, että vain yhdellä proteiinipäivällä viikossa pidät painosi kurissa ja tarvittaessa karistat 0,5-1 kiloa viikossa.

Ollaan rohkeita! Lähdetään porukalla kokeilemaan tätä Dukanin dieettiä. Ei sentään - taitaa olla parasta, että vain minä uhraudun. Tuskin kukaan muu uskaltaa kuitenkaan? Minulla ei ole varsinaista painonpudotustarvetta, mutta ollakseni solidaarinen, ryhdyn tälle dieetille ja asetaan painonpudotustavoitteekseni 5 kiloa (lähes 10 %)! Minulla on alkupaino 64 kiloa ja tavoitteena on päästä 59 kiloon. Mikä on sinun tavoitteesi?

Vaihdetaan mielipiteitä. Tsempataan toisiamme. Karisevatko kilot? Onko tylsää?

Lisää luettavaa Dukanin dieetistä:

407 kommenttia:

 1. Jep, Valtsu, rohkea rokan syö muutaman päivän kuluttua. Nyt pitää ensin vähän kärvistellä. Heh! Onneksi pidän kananmunista, kalasta ja lihapihveistä.

  VastaaPoista
 2. Tuskinpa tarvitsee näläntunteessa kärvistellä.

  Kuten Christer jo mainitsikin, kun aloin näihin asioihin perehtymään saatoin vain tavattomasti ihmetellä miksi terveydenhoitajien, lääkäreiden yms. ensimäinen ohje ylipainoiselle on "vähennä rasvaa". Ensimmäisen ohjeen tulisi kuulua. "Syöthän tarpeeksi proteiinipitoisia ruokia". Niitä kun on mahdotonta syödä yli tarpeensa ja nälkä lähtee.

  Toisaalta ihmettelen miksi näiden "dieettien" täytyy noudattaa turhan tiukkaa kaavaa. Näin tässä Dukanin tapauksessa ja samoin Atkinssistä.

  Meikä laski nämä jutut auki ja ei ole tarvinnut tuloksia katua.

  Riittää kun menee syömään kun on nälkä. Suosii vähähiilihydraattisia juureksia ja vihanneksia sekä proteiinipitoisia ruokia. Hyvin on paino pudonnut ja poissa pysynyt. Herkkuja ei tarviste kartella. Eilen mutustelin duunissa paria eri kakkua ja illalla join Baileys orinalia. Leppoisaa puuhaa. Nyt on melkein ähky kun masu on täynnä punaviiniä, baileystä, lampaanpaistia, sipulia, porkkanaa ja vuohenjuustoa.

  Hauskaa (hik) vappua.

  Pitäisköhän mun laittaa nää mun vinkit "raameihin". Olkoonkin, että raameista tulee aika väljät.

  Toisaalta herra Dukanille sellaisia terveisiä, että enemmistö kananmunan energiasta tulee rasvasta ja proteiinia siinä on 12g/100g, eli huomattavasti runsasproteiinisimpia ruoka-aineita löytyy.

  VastaaPoista
 3. Heh! Sait aikaiseksi hämminkiä karppipalstalla. Vähään aikaan karppifanaatikot eivät tiedä mitä ajatella tästä Dukanin dieetistä:

  http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=46298


  Vedit kyllä karppifoorumin pahimmilta riekkujilta nyt housut kinttuihin ryhtymällä proteiinin popsijaksi. Toivottavasti ei mene olo kovin heikoksi Christerillä. Itse olen kokeillut Protein power dieettiä. Kyllä tuolla Dukanilla laihtuu. Tylsää se tietenkin on tuo dieetin alku. Ole rehellinen ja kerro miltä tuntuu!
  You are my hero, Christer!

  VastaaPoista
 4. Seija T., aloitan huomenna. Ei ole kyllä mitään takeita siitä onnistunko minä tässä dieettikokeilussani. Kokeilin aikoinani Atkinsin ruokavaliota. Se jäi kesken.

  Meille ravitsemusvalistajille lienee hyvä silloin tällöin kokeilla sitä mitä me saatamme suositella asiakaspiirillemme. Omakohtaisesta kokemuksesta on todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Rehellisesti ajatellen, en usko pääseväni painotavoitteeseen kovinkaan helpolla. Olenhan jo hyvin hoikka kaveri ennestään. Pistän raporttia tänne tasaisin väliajoin.

  Mukava jos joku muukin lähtee mukaan kisaan.

  Valitettavasti porttikieltoni (!) karppifoorumiin on niin totaalinen, että en pääse lukemaan linkkiäsi lainkaan. Pidä minut ajan tasalla Seija.

  VastaaPoista
 5. Tänään olen syönyt vielä normaalisti.

  Ajatuksen tasolla pelkään jo huomispäivää. Miten pärjään ilman aamuista ruisleipääni? Marjoja ja turkkilaista jugurttiani tulen taatusti kaipaamaan.

  Oikeaoppiseen Dukanin dieettiin kuuluisi, että kananmunat söisi ilman keltuaista, mutta siinä aion kyllä fuskata! Ja miten pärjään noin vähillä rasvoilla ja hiilihydraateilla?

  VastaaPoista
 6. Luin eilen kyseisestä dieetistä ja ajattelin laittaa asian kokoeiluun tästä päivästä lähtien. Ensimmäiset kananmunat kiehuu jo kattilassa. Olen kokeillut lähes kaikkia dieettejä. Lopputulos on kuitenkin,että painoni nousee koko ajan. :( Yritän tällä saada itseni kuriin. Kiva,että löysin tämän sivuston. Tämän aamuinen painoni oli 99 kg.

  VastaaPoista
 7. Hei laihduttajalikka! Kiva saada seuraa. On se aika ankeaa, mutta onneksi pidämme (jookos?) kananmunasta ja helpotetaan tilannetta syömällä kananmunat keltuaisineen. Eilistä lihaa on vielä jäljellä, sitä aion vetää lounaaksi ja sitten päivälliseksi taas kananmunia ja kalkkunaleikettä poskeen. Maanantaina on haettava tuoretta kalaa paikalliselta kauppiaalta (nam nam) ja lisää luomu kananmunia.

  TSEMPPIÄ laihduttajalikka!

  VastaaPoista
 8. "Se on alkanut! Ensimmäinen tunti menossa. Muistelen viimeistä leipääni, omenaa ja vihanneksia, jotka söin vähän yli tunti sitten. Viimeistelen vielä viimeisimpien Ravintouutisteni lähetyksen ja menen sitten nukkumaan. Lasi vettä. Onko teillä hauskaa?
  Aamiainen nautittu: kolme keitettyä kananmunaa ja iso kuppi kahvia (ei sokeria), hedelmäkori näyttää kovin houkuttelevalta ja ruisleipää kaipaan. Ei ole nälkä. Siemailen vettä pitkin aamupäivää. Vaimo muistutti siitä, että dieettini aikana on tulossa äitienpäivä..."


  Uskon, että "dieeteillä" ollessaan ei kannata lainkaan ajatella olevansa dieetillä. Touhuaa kaikkea muuta, käy ongella, lukee kirjoja, touhuaa lasten kanssa. Mistä nyt sattuu tykkäämään.

  Toisaalta jos korventaa itseään nälän tunteessa ei pysty olemaan ajattelematta ruokaa. Niinpä painoa pudottaessa on päästävä eroon näläntunteesta. Proteiinia syödessä se todennäköisimmin onnistuu.

  Tosin en tiedä miten hoikan ihmisen keho tähän reagoi. Meinaan polteltavaa vararavintoa ei ole paljoa ja voisin kuvitella, että muutaman päivän jälkeen elimistö alkaa vaatimaan lisää energiaa, tavalla tai toisella.

  Laihduttajalikalla näyttää olevan tarvetta sopivan ruokavalion löytämiseksi. Onnea nyt tämän kanssa. Ylläpito vaikuttaa aika "kepeältä". Alku sitäkin julmemmalta.

  VastaaPoista
 9. Seuraan mielenkiinnolla kokeiluasi! Mulle tuo kuulostaisi unelmadieetiltä, varsinkin alku. Voisin elellä mainiosti pelkillä proteiineilla.. no, ainakin jonkin aikaa :) Eihän se pidemmän päälle oikein toimi, tippuu hampaat ja tukka :D

  VastaaPoista
 10. Terve Crister, mahtava ja mielenkiintoinen blogi, kiitos paljon tiedon jakamisesta.

  Tässä tuli ensimmäinen postaus, jota pitänee kommentoida. Olen itse ollut VHH-dieetillä reilun vuoden ja pelkästään positiivista on elo ollut. En ole rajoittanut hiilihydraatteja kovinkaan absoluuttisesti, jonkinlainen henkilökohtainen kultainen keskitie kai käytössä. Minäkään en ollut varsinaisesti ylipainoinen, kun aloitin dieetin, mutta humps vaan 7 kiloa lähti ja on pysynyt poissa. Toisaalta kun luin sinun lähtöpainosi, tuli sellainen olo että mahdatko saada siitä paljoakaan pois. En tosin tiedä miten pitkä olet, mutta VHH-juttuja seuraillessa olen myös törmännyt tapauksiin, joissa vasten tahtoaan alipainoiset ihmiset ovat palauttaneet "normaalipainonsa" eli lihoneet dieetillä. Tästä olen pienessä päässäni vetänyt johtopäätöksen, että VHH kaikessa alkukantaisessa luonnollisuudessaan toimii molempiin suuntiin, eli nimenomaan tasapainottaa ihmisen normaaliin painoonsa eikä päästä ihmistä alipainoiseksi, vaikka kuinka karppaisi. Mielenkiinnolla siis odotan sinun tuloksiasi, mutta heitän samalla veikkauksen, että et saa viittä kiloa enää tuosta 64:stä pois :)

  VastaaPoista
 11. Sami Uusitalo tietää mistä puhuu. Minulla tämä dieettikokeilu on aika erikoinen tempaus. En ole elämäni aikana koskaan laihduttanut. Uskoisin voivani kokea edes vähäsen niitä tuntemuksia, joista laihduttajat kertovat. Vaimo käy kuumana, huokaus! Oli valmistanut kunnon ruokaa sunnuntaiksi ja nyt en aiokaan syödä kuin eilistä lihaa. Hedelmiä tekee vähän mieli juuri nyt, mutta kun ei ole nälkä, uskon selviäväni. Söinhän minä peräti kolme kananmunaa kolmisen tuntia sitten. Muista käydä tsemppaamassa minua, Sami!

  VastaaPoista
 12. Vuoroin vieraissa 74th day! Kävin äsken sinun blogissasi keräämässä intoa laihdutukseeni. Kananmunia rakastan ja syödä mutustelen mielelläni lihaa. Ei hädänpäivää?

  VastaaPoista
 13. Jarno juttelee viisaita. En ole laihduttajatyyppiä ja joku voisi ehkä loukkaantuakin siitä kun kerron olevani laihiksella. BMI = 21 ei tietenkään edellytä laihduttamista. Enemmänkin kyse on koemielessä aloitetusta dieetistä. Minäkin jännitän, pääsenkö painotavoitteeseeni 59 kiloa! Painoin 54 kiloa silloin kun olin elämäni kunnossa ja juoksin parhaimmat maratonaikani. Tallessa on ihan vanhat farkut noilta ajoilta. Vedän takuulla luennot ne farkut jalassa jos onnistun!

  VastaaPoista
 14. Kaikkea pitää kokeilla -paitsi kansantansseja ja sukurutsausta-joten mä lähden mukaan. Varsinaista ylipainoa mulla ei ole, mutta tuon viisi kiloa mäkin toivoisin pudottavani.

  VastaaPoista
 15. Heippa,

  Dukanin dieetti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, ja kunhan omasta flunssastani tokenen, niin saatanpa kokeilla itsekin.

  Minulla olisi kuitenkin muutama kysymys dieettiin liittyen:

  Onko todella niin, että kakkosvaiheessa voi joka toinen päivä vaihtaa "vaihteelta toiselle"? www.thedukandiet.org sivustolla mainitaan että tohtori itse suosittelisi kunkin vaiheen olevan 5 päivää! Eli 5 päivää proteiinia ja sitten 5 päivää kasviksia ja proteiinia ja taas 5 päivää pelkkää proteiinia...

  Toisekseen mietin, että dieetti vaikuttaa pudottavan painoa aika nopeasti: ei kai tässä nyt lähde lihaksista massaa, kuten vähäkalorisissa dieeteissa?

  Mielenkiinnolla seuraan porukan edistymistä!

  -Hanna

  VastaaPoista
 16. Katja toivotetaan tervetulleeksi mukaan. Mahdollisesti saamme sinultakin väliraportteja edistymisestä.

  VastaaPoista
 17. Hanna, tiedähäntä onko tämä kokeilemisen arvoista, mutta Katjaa lainatakseni, kaikkea pitää kokeilla (paitsi sukutansseja ja kansanrutsausta, vai miten se oli?). Kakkosvaiheessa saa ihan varmasti syödä joka toinen päivä vihanneksia, muuten minä heitän jo nyt leikin kesken! :-) Lue: http://www.thedukandiet.org/Program/Loss/Loss.html

  VastaaPoista
 18. Tiedossani on nyt jo seitsemän Dukanistia! Hyvä me. Epävarmaa on vielä lähteekö myös eräs tunnettu, ylipainoinen urheiluravinnemyyjä mukaan. Huhujen mukaan olisi lähtemässä... Silloin meitä on jo kahdeksan. Tämä luo ihan sopivasti taistelumielialaa. Kiitos!

  Raportteja sitten tänne terveysblogiin, sähköpostiin tai Facebookiin. Iloitaan, kärsitään ja tsempataan yhdessä!

  VastaaPoista
 19. Tulen mukaan Dukan dieettiin. Noudatan jo ennestänsä Atkinsia mutta paino on jämähtänyt samaan lukemaan. Haen tällä dieetillä uutta puhtia painomnpudotukseen.

  VastaaPoista
 20. Ei ole totta!! Törmäsin tähän juttuun ja läksin perehtymään, että mitämitämitä...Olen 1.5.itse aloittanut Heikkilän Pellinki-dieetin, enkä 1.stä kertaa protskuja kyydissä...
  Mutta tää kolmen päivän totaalijuttu, mihin se perustuu?
  Olis ihana saada kuulla se tarkemmin, jos joku täällä tietää? :))) Silti aion heittää nyt seur. 3pv pelkille protskuille!! Aivan täpinöissäni ooon tästä jutusta!
  Laihtuisinko varmemmin, nopeammin ja pysyvämmin?? Jihaaaaa!!
  15kg olisi takoitus heittää ja sitten bikinit päälle ja rannalle noloilematta! :)
  Huippu sivut löysin, nythän täällä on `kohtalontovereita` ja muita kokeilijoita, joilta saa tsemppii. :)

  VastaaPoista
 21. http://weigthloss-tips-diets.blogspot.com/2009/10/get-slim-fast-with-dukan-diet.html

  Oletkos Christer muistanut ottaa kaurasi? Tai muistitko sisäelinten vitamiinit. Kannattais ehkä lukaista koko kirja, ennenkuin aloittaa, ettei tule tehtyä pahempia mokia. Toukokuun 13sta pitäis olla uk versio myynnissä.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi muistuttaa kaurasta ja kirjan hankinnasta. En ole kirjaa hankkimassa enkä lähde kauran kanssa hifistelemään. Kerätkää kolehti ja lähettäkää kirja minulle arvioitavaksi. Eilisestä päiväkirjasta jäi pois D-vitamiinit. Lisäsin ne tiedot tänään. Otin tänään aamulla myös kalaöljykapseleita ja yhden vitamiinipillerin. Kyllä tämä tästä...

  Täytyy ilmeisesti hankkia digitaalivaaka. Paino oli ihan samassa (64 kg) kuin eilen.

  VastaaPoista
 23. Älä vaan vaihda vaakaa, mulla se tiesi heti 5 kilon painonnousua :/
  mulla on nyt eka päivä menossa, ja loman jälkeisenä maanantaina kun ihan kaikki menee pieleen, voin vaan kauhulla odottaa kun iskee se valkoisen aineen himo, johon ei kynsien pureskelu auta..
  Nälkä ei vaivaa, vaikka en niitä ruisleipiä aamulla saanut, joten toistaiseksi hyvillä mielin. Atkinsia minäkin olen kokeillut, joten ihan vierasta tää ei ole..tsemppiä meille kaikille rohkeille kokeilijoille!

  VastaaPoista
 24. Minulla alkoi kuuri eilen illalla. On mukava laihduttaa kimpassa ja oikein hyvillä mielin söin kolme kananmunaa tänä aamuna kello 7. Vieläkään ei ole nälkä ja kello on kohta 12! Piipahdan kotona syömässä graavilohta. Onnea meille kaikille!

  VastaaPoista
 25. Mukava kuulla väliraportteja Katjalta ja Mirjaleenalta. Heti jos alkaa tuntua ahdistavalta tässä Dukanin dieetissä, kannattaa harkita dieetin järkevyyttä. Niin kauan kuin tuntuu hyvältä jatketaan, jookos?

  Muille terveysblogini lukijoille suosittelen terveysblogini muita mielenkiintoisia kirjoituksia. Tohtori Toloselta sain eilen ihan mahtavan fibromyalgiaa koskevan kirjoituksen ja Samin uusimmassa kirjoituksessa "Sami iski numerot pöytään" on käynnissä mahdottoman mielenkiintoinen keskustelu. Lukekaa niitä. Tässä Dukanin dieettiä koskevassa jutussa ei tapahdu mitään kovin jännittäviä asioita - vielä! Laskurin mukaan tätä juttua luetaan kohtuuttoman usein ja pitkään. Ciao!

  VastaaPoista
 26. Hei
  Olen ollut Dukanin dieetillä eilisestä.Ei ylipainoa, mutta kesähousut kiristi kun kokeilin. Eli muutama kilo on lähdettävä. Olen kyllä syönyt aiemminkin hyväkarpisti. Ainoa paheeni on ollut välillä karkin suklaan ja jäätelön syöminen . Eli makea. Nyt vaan totaalinen stoppi niille niin pääsee siihen vaiheeseen ettei teekkään mieli enään .
  Lueskelin netistä englantilaisia sivustoja. Mielestäni rasvattomat maitotuotteet ovat tässä myös sallittuja. Olen siis syönyt rahkaa ja maustamatonta jugurttia sekä raejuustoa lihan kalan ja kananmunien lisäksi.

  VastaaPoista
 27. -300 gr eilisestä. hyvin toimiva diureetti :)
  jatketaan toki yhdessä, jos tästä mihinkään on.

  VastaaPoista
 28. Meikä ei ole Dukanilla, mutta painoa oli aamulla 93,3 kg. Se on noin neljä kiloa vähemmän kuin kuukausi sitten.

  Jalot opponenttini, kuten TTM ja Kimmon ovat riemuinneet, koska vhh:lla ei pääse laihtumaan normaalipainoon. VHH:n laihdutustulos oli vain n. 20 kg huipusta.

  Jonkin sortin vhh:lla olen edelleen. Olkoonkin että tämä on "vapaamielistä" kuten minulla aina. Vappuna tuli nautittua esim. Original Baileystä ja punaviiniä, kakkujen ja namujen kera.

  Tein kuukausi sitten ravinnon perusrakenteeseen pikku viilauksia. Kerromme niistä krisun kanssa lisää jahka olen alle 90 kg.

  VastaaPoista
 29. Hyvä Katja ja Sami, teillä on suunta alaspäin. Niin ilmeisesti minullakin. Hankin nimittäin digitaalisen henkilövaa'an. En sentään kirjevaakaa! Digivaaka osoittaa, että vanha analoginen näytti tasan 2 kiloa liian vähän. Meikäläinen saikin näin vähän enemmän tavoiteltavaa. Pyrin kuitenkin tuohon 59 kiloon, jonka kunniaksi heitän luentokeikan nuoruusvuosien tiukat farkut jalassa. Heh!

  Sami Uusitalolta on tulossa hieno kirjoitus myöhäisemmässä vaiheessa!

  VastaaPoista
 30. Minä lähden kokeilemaan mieheni kanssa ens maanantaina :)

  VastaaPoista
 31. Noniin itsekkin innostuin tästä Dukanin meiningeistä ja ajattelin pamauttaa itsekkin käyntiin tämän.
  Tarkotus oli alunperin Atkinsonia vetästä kun se ainakin joskus toimi ihan hyvin.
  Painoa on 119kg ja pituutta 187cm. Ylipainoa on hieman mutta olen kyllä hieman "raamikas" joten kauheesti ei pysty varmaankaan tiputtamaan.

  Tänään siis aloitin aamulla dietin, 3kpl kananmunia ja pari kuppia kahvia tuli nautittua. Seuraavaksi ajattelin pyöräyttää muutamat possun ulkofilepihvit ja jos niistä riittäis illaksi ja huomisellekkin vielä. Eiköhän tämä tästä lähde.
  Tosin mietein kun niin älytön makena himo tulee että onkohan toi coca-cola zero sallituissa aineissa. Ainakin Atkinsonin aikana se oli hyvä "makean" himon poistaja vaikkakaan se ei juurikaan janoa vienyt. Eli miten mahtaa olla?

  .Rudy.

  VastaaPoista
 32. Hienoa Päivi + mies ja Rudy. Mukava saada seuraa. Taitaa olla jo kymmenen dukanistia koossa. Minä pistän kohta jakeluun terveysblogiini pienen taulukon jossa on painonkehitys, erilaiset muut mittaukset ja huomiot jne. Soveltuvin osin sinne voitte pistää omiakin tietojanne tulemaan sähköpostilla (christer.sundqvist@ravintokirja.fi).Kannattaa googlettaa miten mitataan vyötärö ja lantio oikeaoppisesti.

  Olo on ihan kohtuullisen hyvä. Tänään on tosin vähän vetämätön olo. Voi johtua eilisestä treenistä, josta en ole kunnolla palautunut. Hiilarit ovat niin pelottavan vähissä. En minä tällaiseen ole tottunut.

  Tsemppiä dukanisteille!

  VastaaPoista
 33. Täälä myös yksi mukaan lähtenyt! Tämä muistuttaa paljolti lentoemännändieettiä jolla joskus olen ollut, siinä syödään proteiinipitoisesti ja paino putoaa 4kg neljässä päivässä. Tässä on vain se ero että alkuun ei saa syödä ollenkaan hedelmiä tai vihanneksia, toisin kun lentoemännändieetissä. Alkupaino on 84kg. Ilmoittelen kuinka edistyn. Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista
 34. Tsemppiä laihdutukseen.

  Olisi hurjan kiinnostava tietää, josko keltään on mitattu kaulavaltimon paksuus ennen dieettiä, ja vaikuttaako dieetti siihen, ja millä tavalla. Hiirikokeissa on todettu low-carb dieetin lisäävän valtimoiden tukkeutumista, vaikka se ei nostaisikaan kolesterolia. Tässähän voisi olla kiinnostavan tieteellisen kokeen paikka.

  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090824151300.htm

  S.

  VastaaPoista
 35. Susanna on tervetullut mukaan. Toistaiseksi ei ole minulla paino tippunut lainkaan. Minulla on sellainen toive, että huomenna neljännen dieettipäivän alkaessa olisi edes 100 g tippunut. Olen mahdollisesti niin hoikka jo nyt, että kilot istuvat tosi tiukassa. Vyötärö on kaventunut 6 mm, tosin saattaa äkkiä tulla tuon suuruinen mittavirhe (mitattu uloshengittäessä pari senttiä navan yläpuolelta siinä missä solisluut ovat alkamassa. Ainoa näkyvä muutos toistaiseksi. Olo on edelleen ihan mukava järkyttävän vähäisistä hiilihydraateista huolimatta (noin 20 g). Nyt syömään lounasta! Lidlin kebablihaa 300 g ja kananmunia ja vettä. Syön kunnes nälkä lähtee niin kuin on tapana muutenkin. Illalla taas treenit, pitää "tankata". Heh!

  Nimimerkki S on kyllä ihan pihalla. Kas kun et pyydä menemään gynekologiseen irtosolututkimukseen...

  VastaaPoista
 36. Millä lailla pihalla? Eikö ateroskleroosin astetta mitata kaulavaltimosta?

  S.

  VastaaPoista
 37. Parahin S, ymmärrä nyt tällä sanomisella, että käytössäni ei ole kaulavaltimon mittalaitteita. Minulla on tarkka vaaka ja mittanauha. Niillä pärjätään tässä kokeessa.

  VastaaPoista
 38. Äyriäiset ja lihahyytelö ovat oivia vaihtoehtoja Dukanisteille.

  Christerin energiamäärällä laihtuu ennenpitkää hoikkakin mies.

  Kymmentä päivää pidenpään en hoikkana miehenä tällaista kokeilisi.

  "josko keltään on mitattu kaulavaltimon paksuus ennen dieettiä"

  Hei S. eikö penis ole verisuonta. Voisit kenties kokeilla paksuuntuuko se tällaisella tempulla kun suonet alkavat menemään tukkoon... ja jos toimii, niin patentoi menetelmä ja ryhdy miljonääriksi.

  VastaaPoista
 39. "Hei S. eikö penis ole verisuonta. Voisit kenties kokeilla paksuuntuuko se tällaisella tempulla kun suonet alkavat menemään tukkoon... ja jos toimii, niin patentoi menetelmä ja ryhdy miljonääriksi. "


  Olet kyllä siinä oikeassa, että suonten tukkeutuminen näkyy myös peniksessä, mutta ei niinkään sen paksuudessa, vaan siinä, että se lakkaa toimimasta. Ikävä kyllä. Eli siinä meni sekin keino ansaita miljoonia.

  Toisaalta ylipainokin korreloin "sen" toimivuuden kanssa, joten jos tällä dieetillä paino putoaa mutta verisuonet samanaikaisesti tukkeutuvat, on vähän vaikea ennustaa millainen lopputulema oikeastaan on "sen" kannalta.

  S.

  VastaaPoista
 40. Toisaalta "sen" toimimiseen vaikuttaa moni muukin seikka. Esimerkiksi testosteronin muodostuminen. Siihen puolestaan vaikuttaa ainakin imeytyvän sinkin saanti ja kolesterolillakin on mahdollisesti osuutensa. Ne tuppaavat Dukaneilla ja muilla paranemaan virallisterveelliseen verrattuna.

  Mä lähden nyt kokeilemaan "sitä". Siis kuinka jaksaa 9km lenkin, kun hiilarit on aika vähissä.

  VastaaPoista
 41. Hei ja hyvää tuloskuntoa kaikille osallistuneille!

  Erityisellä mielenkiinnolla lukisin kommentteja miten te aktiivisesti kuntoilevat koette treenaamisen dieetillä. Kuntosalilla kovaa treenaavat ovat välillä valitelleet sen viimeisen puristuksen puutosta, mutta kestävyyslajien harrastajien kommentit ovat olleet yleisesti positiivisia. Nämä siis VHH-diettaajien kokemuksia, ei välttämättä sanatarkasti Dukanin dieetillä olevia. Kiitän jo ennakkoon kokemusten jakamisesta!

  Tuohon hiiritutkimukseen jos haluaa vaihtoehtoista näkemystä voi lukaista jos jaksaa esim:

  http://www.drbriffa.com/blog/2009/08/28/why-human-not-mice-studies-are-the-most-appropriate-for-judging-the-effects-of-diets-on-human-health/

  http://livinlavidalowcarb.com/blog/mouse-study-claims-low-carb-diet-leads-to-atherosclerosis-in-humans-do-they-really-think-were-that-stupid/5756

  Aina kannattaa tsekata tutkimuksen rahoittavia tahoja (tässä tapauksessa mm. Pfizer ja Merck) ja sitten miettiä minkälaisia tuloksia ko. tahot haluavat julkaistavan, jotta rahoitus jatkuu...

  Mutta ei ollut tarkoitus viedä tätä keskustelua low-carb vs low-fat väittelyksi, vaan keskitytään tuloksiin ja tuntemuksiin.

  VastaaPoista
 42. Täällä on yksi dukanilainen lisää! Eilen alotin, eli siis toinen päivä menossa...ja no ei ole onneksi (ihme) tullut makean nälkää tai muuta, että olisi ollut "pakko" syödä muuta kun näitä protsku ruokia. Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista
 43. Dukanilaisia on jo aika monta! Tusina taitaa olla täynnä.

  Jarno kyselee treenin sujumista. Tänään, kolmantena dieettipäivänä oli rankkaa treenata. Puuttui kaikenlainen terävyys kun kaverin kanssa loikittiin ja kiihdyteltiin. Huomaa, että ollaan tosi vähillä hiilihydraateilla. Hidastempoinen juoksu sujuu jotenkuten.

  VastaaPoista
 44. Hei, täällä on kans aloitettu kokeilu eilisestä alkaen. Hyvin menee tähän mennessä! Alkupaino on 64 kg, pituus 160cm. Mulla toimii kans toi zero cola makean himon yllättäessä, mahtava keksintö tuo juoma, vaikka se onkin vissiin täynnä pelkkiä lisäaineita!?

  VastaaPoista
 45. "Hiirikokeissa on todettu low-carb dieetin lisäävän valtimoiden tukkeutumista, vaikka se ei nostaisikaan kolesterolia. Tässähän voisi olla kiinnostavan tieteellisen kokeen paikka."

  Nimimerkki S on ihan turhaan huolissaan. Ihminen ei nimittäin ole hiiri. Hiiren luontainen ruokavalio on hyvin erilainen kuin ihmisen. Ei ole kovin yllättävää, että kasvinsyöjä sairastuu, kun se pakotetaan karppaamaan.

  Minulle on suuri mysteeri, miten joku voi kuvitella, että hiirikokeiden tuloksia voi suoraan soveltaa ihmiseen.

  VastaaPoista
 46. "Jarno kyselee treenin sujumista. Tänään, kolmantena dieettipäivänä oli rankkaa treenata. Puuttui kaikenlainen terävyys kun kaverin kanssa loikittiin ja kiihdyteltiin. Huomaa, että ollaan tosi vähillä hiilihydraateilla. Hidastempoinen juoksu sujuu jotenkuten."

  Aivan kuten Jarno jo totesikin ja Christer vahvisti, vaikuttaa erittäin vähät hiilarit suoritukseen negatiivisesti vain, jos kyseessä on erittäin kova ponnistus ja hiilarit erittäin vähissä.

  Mä vetelin viimevuonna 10 X 300 m vetoja, painoa oli 97 kg ja hiilareita päivässä luokkaa 50g. Kyllä ne jalat jollakin eteenpäin menee.

  Aerobisessa lenkissä en huomaa mitään eroa, vaikka hiilarit olisivat aivan minimissään. Toisaalta teho ei tunnu paranevan ruisleivällä ja kaurapuurolla.

  Hiilareita on tuputettu aivan sokeasti urheilijoille. Vaikka sillä onkin roolinsa sekä palautumisessa, että äärimmäisissä ponnistuksissa, voidaan sitä käyttää liikaakin. Ja usein käytetään.

  Joku kertoi eräässä ketjussa, että hän katseli viime kesänä A-tyttöjen 100m SM-finaaleja ja joillain tytöillä hölskyi rasvaa vyötäröllä. Miksi?

  Syyllisiä tähän ovat esim. Patrig Borg ja Mikael Fogelholm. Hiilari, hiilari, hiilari tuputatuputatuputa.

  Kiltit kuuliaiset tytöt kuuntelevat oheita ja pumpaavat kokoajan glykogeenivarastot täyteen. Välillä varastot vääjäämättä ylittyvät ja hiilarit kiepsahtavat maksan kautta rasvaksi vyötärölle.

  En taaskaan malta olla mainostamatta sitä ketjua, jossa keskustelimme Lasse Virenin ruokavaliosta. Se löytyy googlaamalla "lassen eväät". Mun mielestä ruokavalio oli järkevän näköinen. Tosin en minä tiedä mikä olisi ideaalinen ruokavalio kestävyysurheilijalle, eikä sitä tiedä kukaan muukaan. Eivät varsinkaan ravitsemusvalistajamme.

  VastaaPoista
 47. 3.päivä, ei vieläkään ketoosia.olo on vähän "tokkurainen" tiedä siten johtuuko tästä vai onko tautia tulossa, yöllä heräsin muutamaan otteeseen, kun olin hikoillut valtavasti. paino laskee, nyt saldo -1,4 kiloa aloituksesta. nälkä ei ole, eikä kummemmin muitakaan himoja

  VastaaPoista
 48. Christer, olen vähän skeptinen tuon painonpudotuksesi suhteen. Olisi hyvä tietää rasvaprosenttisi - kuvien mukaan olet aika timmissä kunnossa. Mistä ajattelit siis pudottaa PAINOA (lihaksista, nesteistä)? Mikään proteiinipitoinen dieetti ei pudota painoa lihaksista, vaan rasvasta ja jos rasvaa ei ole on aika vaikea pudottaa mistään...

  Tuntuu siltä, että me (ainakin miehet) kasvamme "massiivisuutta" iän mukana, eli esim reiden koko kasvaa, vaikka rasvaa ei olisi yhtään. Tarkoitan testosteronin ja lihasten luonnollisesta käyttämisestä johtuvaa "paksuuntumista". Eli jos mittaat 20 vuotiaana vaikka kyynärvarren paksuuden ja sitten 40:nä, ja olet suunnilleen samoissa rasvaprosenteissa, niin veikkaan että painat hieman enemmän ja käsivartesi on paksumpi.

  Silti toivotan sulle tsemppiä ja kiinnostaa muidenkin tulokset. Pidän tätä hienona kokeiluna. Samoin kiinnostaa - jos jaksat vielä jonkun aikaa - niin muutokset veriarvoissa ja veren rasvaprofiilissa.

  VastaaPoista
 49. Ajattelin testata tänään aamulla tuota 3 munaa :) ja pari kuppia kahvia on menny myös alas. Klo 8:00 söin nuo munat ja eka tauko täällä töissä ois klo 10:00, ei kyllä hirveä nälkä ole nyt.

  VastaaPoista
 50. Katjalla on kyllä pudonnut paino tosi hyvin. Meneekö jo liiankin nopeasti paino alas?

  Teme pisti hyvän kommentin. Olen samaa mieltä, että rasvakudosta minulla on niin "vähän" ja siksi paino ei laske. Lihaksia en usko menettäväni. Nyt neljäntenä päivänä on ekan kerran vaaka nytkähtänyt alaspäin ja mittausteni mukaan rasvaa on ilmeisesti lähtenyt vyötäröstä. Lähes sentin on vyötärö kaventunut eilisestä! Olo on ihan kohtuullinen. Lihakset ovat vähän tukkoisen tuntuiset eilisestä juoksutekniikkatreenistä. Jatkan vielä dieettiä. Tsemppiä muille!

  VastaaPoista
 51. Sami Uusitalo:
  "Meikä ei ole Dukanilla, mutta painoa oli aamulla 93,3 kg. Se on noin neljä kiloa vähemmän kuin kuukausi sitten."

  Olet ilmoittanut helmikuussa painaneesi 95kg ja risat. 95->97->93 Painon seilaaminen edestakaisin ei ole pidemmän päälle terveellistä. Laihdutus on helppoa, mutta painon pitäminen on vaikeampaa.

  Vähillä hiilihydraattimäärillä urheillessa ei pidä yllättyä mikäli treenin jälkeen on ns. sudennälkä. (saattaa johtaa kohtuulliseen ahmiseen)

  -xx

  VastaaPoista
 52. Kuulostaa ihan paastofiiliksiltä... Joskus paastosin pariin otteeseen, kolmas tai neljäs päivä tuli järkyttävä heikotus, sen jälkeen oli henkisesti ja fyysisesti kevyt olo, lentoon lähdössä, kunnes tuli nälkä. Ei kannata pakottaa, paitti rautaa...

  Oppiihan siinä syömättömyydessä ehkä omista mielihaluistaan jotain, jos viitsii itseään kuunnella. Voimia kaikille!

  VastaaPoista
 53. "Olet ilmoittanut helmikuussa painaneesi 95kg ja risat."

  No jopas on tarkkaan seurattu meikäläisen tilannetta. Painohan on noussut helmikuusta huhtikuuhun melkein kaksi kiloa. Alkaa olla peräti 2 % painosta.

  "Painon seilaaminen edestakaisin ei ole pidemmän päälle terveellistä."

  No olisi se varmasti hyvä jos olisin saanut pidettyä siinä 117 kg:ssä, johon virallinen linja minut paisutti.

  "Laihdutus on helppoa, mutta painon pitäminen on vaikeampaa."

  Olen sikäli eri mieltä että valtion runsashiilihydraattisella painon pudotus oli erittäin vaikeaa. Ja jopa pitäminen jossain 114 kg:ssä.

  Sen sijaan energiaravintoaineiden keskinäisiä suhteita muuttamalla painon pudotus oli erittäin helppoa tuonne 95-100 kg tasolle. Sen jälkeen täytyi keksiä jotain kun alkoi jumittaa. "Keksintö" paljastetaan myöhemmin.

  "mutta painon pitäminen on vaikeampaa"

  Runsashiilarisella kylläkin, mutta
  olen minä ollut yli kaksi vuotta alle sadan kilon vaihtoehtoisella ratkaisulla.

  Esim. itseni kokoisilla painijoilla paino heilahtelee tuon verran viikon sisään.

  VastaaPoista
 54. "Vähillä hiilihydraattimäärillä urheillessa ei pidä yllättyä mikäli treenin jälkeen on ns. sudennälkä. (saattaa johtaa kohtuulliseen ahmiseen)"

  Olen välistä lisännyt hiilareita ja havainnut, että tällaisen aterian jälkeen urheiltuani minulla on todella nälkä. Ilmeisesti verensokeri putoaa varsin nopeasti liikunnan avittamana.

  VastaaPoista
 55. Minäkin lähden mukaan kokeiluun!!
  1.pv menossa, olen syönyt savusiikaa ja rasvatonta rahkaa Canderelilla makeutettuna ja vettävettävettä.
  Alkumitat: 172cm, 72kg, vyötärö 99cm ja olen nainen... eli saishan tuo vararengas olla "hieman" pienempi.
  Tänään kaupasta kanaa, kalaa, katkarapuja, rasvatonta maitoa ja -rahkaa. Hmm... ja varmaan jotain leikkelettä. Ilmoittelen oloista ja mitoista lisää... tsemppiä myös muille ja laittakaa kuulumisia!
  T. vyötärölihava

  VastaaPoista
 56. - 2kg sunnuntaista dukanin dieetillä. Lihoamiseni on kyllä hormonaalista (ollut hormoonihoitoja)ja sellaiseen lihoamiseen Dukan tehoaa parhaiten, mitä olen englanninkielisiltä sivuilta lukenut.

  Dukanin dieetissä mainitaan että alkupäivinä kun syödään pelkkää proteiinia ei saa treeneta !

  Lisäksi vettä tulisi juoda vähintään 2 litraa päivässä. Ja tosiaan nuo vähärasvaiset maitotuotteet on sallittu. Suolaa tulisi myös välttää.

  eli alkupaino 78,2, tänä aamuna 76.0 Pituus 178 , nainen

  VastaaPoista
 57. dukanin dieetissä ei saa treenata näinä pelkkä proteiini päivinä .

  vettä tulisi juoda vähintään 2 litraa ! Suolaa välttää.

  parhaiten tämä dieetti tehoaa hormonaaliseen lihoamiseen.ELi itse olen saanut hormonihoitoja talven aikana ja sunnuntaista dukanilla -2 kg jo . Pituus 178 alkupaino 78,2, tänä aamuna 76,0 Nainen siis kyseessä

  VastaaPoista
 58. Jep, kiitos tiedoista. Olen päivittänyt Dukanistien taulukon viimeksi 14:05. Siinä on tähän mennessä minulle tulleet tiedot. Joku voisi mitata itseltään myös vyötärön, pohkeen, reiden. Tiedot mieluusti sähköpostiin. Bloggerin kommenteissa on usein häiriöitä, sähköposti tulee varmemmin perille.

  Huokaus, en minä osaa olla liikkumatta. Tänään saan onneksi ohjausapua keihäänheittäjä Kirsi Ahoselta (moninkertainen Suomen mestari). Kirsi saa riehua, minä huilaan.

  VastaaPoista
 59. Aloitin Dukanin maanantaina, lähtöpaino 102,8, tiistaina 101,1 ja tänä aamuna 99,7. Nesteitä poistuu reilusti. Päätä hieman särkenyt toisen päivän aikana, nyt olo parempi. Olen syönyt munia, naudanpaistia, kalkkunafilettä, kanaa, rahkaa, kalaa ja kauraleseitä. Söin kunnes nälkä loppui ja pistin siihen stopin. Vettä menee reippaasti, tuntuu että aina on jano. Laihdutin vuosia sitten 150kg -> 86kg ihan kaloreita laskemalla, mutta tuo 15kg on hiipinyt takaisin muutamassa vuodessa. Nyt eri tekniikka kehiin ja eroon sokereista ja turhista hiilareista. Mulla on tämä 25 tavoitekiloa varmasti puhdasta läskiä, joten tämä dieetti pitäisi olla siihen mainio lääke. Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista
 60. Perusasiat on hyvä pitää mielessä, ikiliikkujaa kehitellessä. Perustutkimus on kai perustavanlaatuista, painovoima pitää ottaa huomioon avaruuksia kokemaan lähdettäessä. Vitamiinit ei imeydy ajatuksen voimalla, eikä veri punnitessa sakene... Ihmiskokeista Ramsay lienee julmin, tai ainakin tunnetuin.
  Hienoa, että ihmiset kokeilee, tutkii ja puhuu. Herkistää kyynikonkin, vaikkei sellaisia enää ole, kriitikoita. Sananhelinää, keiju-margariinia... Taiteen arvosteleminen on helppo homma, menepä ihmisen jääkaapille, turpaan tulee. Harri Holkerin silakat, minä syön tätä! Dada! Kylläkyllä!

  Ehkä tälle oli tilaus? :-) Etiäppäin....

  Janne K(itukuurilainen...)

  VastaaPoista
 61. Pistän sinut taulukkooni Anonyymi nro 2:na. Päivitän sen jossakin vaiheessa, täytyy tehdä töitäkin välillä. En oli uskonut, että minunkin painoni tippuu, tietty mukavaahan se on kun pienet läskini kutistuvat. Joo, tsemppiä kaikille. Pidetään yhteyttä. Järjestetään Dukan tapaaminen joskus syksyllä 2010 ja katsotaan miten itsekullakin on homma sujunut. Jookos?

  VastaaPoista
 62. Janne K, edellinen kommenttini oli tarkoitettu eräälle toiselle, joka kirjoitti anonyymisti. Janne K:n terveysblogini lukijat jo tuntevatkin. Kirjoittaa mukavia ja mieluusti erityisesti yöllä sekavia juttuja, joista ei oikein kukaan saa selvää. Anteeksi kun joudun niitä joskus poistelemaan.

  VastaaPoista
 63. Moi !
  Mä oon ollut maanantaista 3.5 alkaen dukan dieetillä. paino näyttää kolmannen aamun jälkeen -2kg.

  VastaaPoista
 64. Heips! Eilen tuolla kertoilin tulleeni mukaan...niin siis maanantaina aloitin, kolmas päivä menossa ja huomasin, että on siinä nyt sitten kilo lähtenyt. (eli 85->84)

  Pääosin näitä ruokia olen syönyt: maitorahkaa,raejuustoa,kananmunia,kalaa, lihaa (vähän vain, kun en kauheasti normaalistikkaan lihaa syö)ja sitten söin cashew pähkinöitä, mutta ovatko nuo pähkinät oikeastaan sallittuja tässä? Vihanneksiin, perunoihin, leipään, pastaan ja riisin päin en ole edes vilkaissut...ja vettä yritän juoda paljon, mutta minulle henkilökohtaisesti runsas juominen on hankalaa, kun aineenvaihdunta on aina vähän tökkinyt.

  - Yume -

  VastaaPoista
 65. Tää on huippujuttu. Tässä on kerrankin ravintoasiantuntija, joka pistää itsensä likoon meidän puolestamme. Jonkun karppauspalstan älyttömyydet ja jonkun ortopedistin kateuden synnyttämät v*ttuilut voi Crister unohtaa. Ole sinä se ihminen joka vie VHH-aatetta eteenpäin. Me tarvitsemme VHH-gurua. Ortopedistä ei ole siihen, Varpu Tavi on liian ristiriitainen myös, Salmenkaita liian nuori, Loikkasta ei kiinnosta meidän tappelut. Sinä voisit diplomatiasi ja ystävällisyytesi ja ennen kaikkea asiantuntemuskesi takia olla meidän ikioma VHH-guru. Mieti sitä. Sinulla on kannatusta yli "leirien".

  VastaaPoista
 66. Vyötärölihava päivittää:
  1.pv. syöty aikaisempien lisäksi lisää siikaa ja rasvatonta raejuustoa. Illalla sit kananmunia ja katkarapuja... nam!
  Lisää mittoja:
  rinnanymp: 106cm
  maha (se paksuin): 104cm
  yläreisi: 59cm
  lantio: 99cm
  pohje: 32cm
  alli: 31cm
  Että näin!

  VastaaPoista
 67. Jotenkin minusta tuntuu, että tämä tohtori Sundqvist on käynnistänyt sellaisen liikehdinnän tässä Suomen suosituimmassa blogissa, että sitä ihmetellään vielä pitkään. Kerrassaan mahtava idea altistaa itsensä parjatulle ihmedieetille ja todeta millaista se laihduttaminen on. Jos tohtori Sundqvist tekee näin jatko-osaa mainiolle laihdutuskirjalleen "Sietämätön leveys", niin toivotan hänelle rattoisia hetkiä käsikirjoituksen kimpussa. Upeaa työtä toistaiseksi ja homma jatkuu.

  VastaaPoista
 68. Aika moni on ottanut ruokavalioon MAITOA & RAHKAA. kannatta muistaa, että niissä on hiilareita...
  maito 3,2% prot, 4,8% hiilihydr. rahkassa 11% prot, 5% hiilihydr.

  jogurtissa on jo todella paljon, mitä ei aina tuu ajateltua.

  VastaaPoista
 69. Temen huomautus on aiheellinen. Itse olen syönyt jopa liian askeettisesti jättäen pois kaikki maitotuotteet (yhyy! se oli kova paikka lopettaa punaisen maidon juonti!). Jokainen soveltaa tätä dieettiä omaan tilanteeseensa sopivaksi. Kirjoituksessani on jotain vinkkejä siitä mitä voi syödä. Huomautan myös, että tämä on elämäni ensimmäinen laihdutusdieetti, enkä uskonut koskaan sellaiselle ryhtyvänikään. Anon armoa, minulla on vain kokemusta asiakkailtani, ei omakohtaisesti. Jos kaikki laihdutusdieetit ovat näin mukavia, että paino putoaa ja ei näe nälkää, niin mistä laihduttajat valittavat? Jep, tiedän kyllä, painonhallinta on se ISO ongelma, laihdutus on helppoa.

  VastaaPoista
 70. Karppaajan syöttiin en valitettavasti tartu. Minua ei kiinnosta karppiyhteisön kukko- ja kanatappelut. Minulle on ehdotettu tätä VHH-guru asemaa ennenkin. Tuon aseman syntyyn aion vaikuttaa mahdollisimman vähän itse aktiivisesti.

  VastaaPoista
 71. Hei, olen mielenkiinnolla seurannut keskustelua. Itselläni 3 päivää takana ja -1,3kg (varmaan enemmän sillä vatsa jumittaa - pakko uskoa että se menee ohi joskus).

  Olen syönyt maitotuotteita, mm. Lidlin rahka proteiinia 12% ja hh 3,9%, raejuustossa hh 2%. Jogurttia maltilla. Rasvaakaan en ole karttanut hysteerisesti vaikka Dukaniin se kuuluu. Aivot tarvii hyviä rasvoja joten huikka Udo's oilia silloin tällöin sekä Omega3 -kapselit kuuluu päivään. Eikös myös rasva-aineenvaihdunta tarvitse rasvaa? Jos jumittaa niin voisiko se olla hyvien rasvojen puutetta?

  Tässä ohje "supermunakkaalle" joka on kätevä ja monipuolinen sekä PP että PV-vaiheessa:
  1 prk rahkaa (400g Lidl)
  6 luomumunaa
  1 iso rkl proteiinijauhetta (vhh)
  Herbamarea ja muita mausteita maun mukaan (chili on hyvä)
  - sekoitetaan keskenään tasaiseksi
  sekaan raejuustoa, tonnikalaa tms. PV vaiheessa päälle tomaattia, paprikaa jne.
  - laitetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja uuniin 200C kunnes hyytyy ja saa vähän väriä pintaan. Grand succes myös ystävien piirissä, loistava aamiainen, välipala, ja kulkee eväänä mukana.

  Ajattelin jatkaa tätä Attackia ainakin perjantain yli, eli 5 päivää. Olen VHH:n kannattaja mutta keskivartaloon on kertynyt rasvaa joka saa nyt kyytiä (lipsunut aina välillä ja unen puutekin rassaa - nyt olen nukkunut kuin pikku possu ja aamulla on levännyt olo!!).

  Mahdunko vielä mukaan? Aiotteko vielä jatkaa PP/PV vuorottelua? Minkälaisia tavoitteita? Omani on 59kg -> 52kg (pituus 161cm).

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 72. paino laskee mukavasti edelleen. -400g, eli yhteensä 1,8 kg, ja siis päivä numero 4 käynnistymässä.
  Lähtöpaino oli 65,5, pituus 167 cm, painoindeksi 23,4.
  Tänään mitattuna pohje 37,5, reisi 59, lantio 102, vyötärö 73 olkavarsi 30. eli rehevästi reitevä.

  VastaaPoista
 73. Aikalisä! Tänään on "se" päivä.
  Onhan noissa poitteja vai kuinka?
  -xx


  6.5.2010 vietetään kolmatta kertaa Suomessa kansainvälistä Älä laihduta -päivää. Päivän toi Suomeen vuonna 2008 Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry.

  Älä laihduta -päivä eli International No Diet Day tukee oikeutta voida hyvin koosta riippumatta. Päivä tähtää ennen kaikkea oman itsensä ja kehonsa hyväksymiseen sekä oman kokonsa arvostamiseen.

  Älä laihduta -päivää on vietetty vuodesta 1992 alkaen - päivän on alunperin luonut englantilainen Mary Evans Young, joka on itse toipunut anoreksiasta. Päivää vietetään nykyään maailmanlaajuisesti mm. Australiassa, Kanadassa, Englannissa, Saksassa, Uudessa-Seelannissa, Norjassa, Venäjällä ja Etelä-Afrikassa.

  Laihdutuskeskeinen kulttuurimme on luonut käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää. Näiden mallien symboleina voidaan pitää mm. vaa´an lukemaa, ruoan kalori- tai rasvamäärien tarkkailua sekä ihmisen arvottamista kokonsa perusteella. Älä laihduta -päivä antaa mahdollisuuden purkaa näitä ajatusrakennelmia ja luoda positiivisempaa, lempeämpää asennetta itseensä.

  Älä laihduta -päivä pyrkii

  lisäämään yleistä tietoutta laihdutuksen ja laihuuden pakkomielteen vaaroista
  muistuttamaan että kaikki laihduttaminen ei ole merkki syömishäiriöstä mutta syömishäiriön taustalla on aina…
  lisäämään tietoa syömishäiriöistä
  vahvistamaan mielikuvaa siitä, että kauneus, terveys, hyvä kunto ja onnellisuus ovat yksilön koosta riippumattomia
  takaamaan jokaiselle ihmiselle oikeuden syödä normaalisti, liikkua ilosta haluamallaan tavalla ja voida hyvin
  tuomaan esille sen, miten yhteiskunta usein syrjii ja arvostelee standardikoosta poikkeavia ihmisiä.

  Oletko koskaan pohtinut seuraavanlaisia kysymyksiä:

  Kuka päättää mikä on kaunista? Miksi kaikkien ihmisten pitäisi mahtua tiettyyn muottiin? Mikä on "normaalipainon" hinta yksilölle? Voivatko pakonomainen laihduttaminen, syömishäiriöt ja jojo-laihdutus olla vahingollisempia yksilön hyvinvoinnille ja kansanterveydelle kuin ”ylipaino”?

  Lihavuushysteria yhteiskunnassa kasvaa. Mutta kuka siitä hyötyy? Laihdutusteollisuus voi paksusti. Suosittelemme lämpimästi tutustumista Image-lehden 2/2007 artikkeliin "Suuri läskihuijaus- näin lihavat leimattiin sairaiksi". Jos se kiihotti ruokahaluasi, voit nauttia makupalaksi kirjan "Koolla on väliä - lihavuus, ruumisnormit ja sukupuoli" toim. Katariina Kyrölä ja Hannele Harjunen.

  Kyseenalaistamme vallitsevat ulkonäkönormit. Peräänkuulutamme yksilöllisyyden arvostamista. Julistamme painorauhan!

  P.S. Emme ole terveellisiä elämäntapoja vastaan, emmekä halua tuomita ketään, joka haluaa laihtua! Korostamme, että laihduttaminen ei ole hyvää painonhallintaa, vaan jotakin sellaista, joka loppuu joskus; tutkimusten mukaan yli 90% laihduttaneista ihmisistä saa pudotetut kilonsa takaisin. Tärkeämpää näin ollen on saavuttaa luonnollinen, terve suhde ruokaan ja omaan kehoon sekä löytää aito liikunnan ilo! Lisätietoa saa esimerkiksi Patrik Borgin kirjasta "Rentoa painonhallintaa".

  VastaaPoista
 74. Anonyymi -xx "Tärkeämpää näin ollen on saavuttaa luonnollinen, terve suhde ruokaan ja omaan kehoon sekä löytää aito liikunnan ilo". tätähän tässä just haetaan.Kun joutuu tarkkaan miettimään mitä syö ona mahdollisuus saavuttaa terve suhde ruokaan. Oman kehon löytämiseksi on tehtävä töitä ja kehoa on kuunneltava.Nämä selluliittimuhkurat joita kannan mukanani eivät ole mun, vaan jonkun toisen ja siksi olen valmis tekemään töitä, jotta pääsen niistä eroon. Liikuntaa harrastaisin enemmänkin, tällä hetkellä koipeni eivät vain suostu yhteistyöhön, kunhan keksin oikeaoppisen tavan juosta, kyllä sekin siitä. Ymmärrän kyllä anorektikoiden ja heidän perheiden huolen aiheesta, mutta mielestäni tämä on väärä paikka nipottaa. täällä kaikki ovat terveitä aikuisia, jotka lähinnä huumorimielellä ovat lähteneet mukaan testaamaan, onko tästä mihinkään.

  VastaaPoista
 75. Huomenta vyötärölihavalta!!
  Hyvä ajatus tuo Älä laihduta- päivä!! Itselläkin 2 tytärtä teini-iän kynnyksellä ja ihan tietoisesti vältän puhumista omasta laihduttamisestani tms. heidän kuultensa!
  Sitten mittoja kehiin,2.hyökkäyspv:
  -paino: 70.4kg (-1.6kg)
  -vyötärö: 96cm (-3cm)
  -maha(paksuin): 102cm (-2cm)
  Että "vähän" näyttäs nesteitä poistuneen... :D !
  Eilen kävelin rauhallisesti 40min... no, mulle tuli hiki, kun kuntoa ei vaan ole.
  Tänään aamupalaksi: sokeritonta graavilohta, 2munaa, katkarapuja rahkassa (sitruuna+pippuri+tilli) ja muki teetä rasvattomalla maidolla. Ei ole nälkä!!!
  Palaan asiaan!

  VastaaPoista
 76. Noista maitotuotteista vielä... kävin surffaamassa ulkolaisilla dukanistien sivuilla ja siellä sallittiin vähärasvaiset maitotuotteet aina kiloon saakka/pv. Minulla käytössä siis: rahka, maito, jugu ja raejuusto. En käytä kyllä kiloa päivässä. Palailen!

  VastaaPoista
 77. Allekirjoitan lähes kaiken -xx:n postaamasta tekstistä.

  Mä olen yli 20 kg kevyempi ja en koe että olisin päivääkän "laihduttanut". Syön itseni mukavasti kylläiseksi, tiedostaen kuitenkin ettei runsas tärkelys sovi minulle.

  Laihdutuksen ympärillä on valtavasti haitallista "hössötystä" ja valtion ravitsemusohjaus rasvapeloitteluineen on sitä pahimmasta päästä.

  VastaaPoista
 78. Kolmas päivä menossa, paino pysynyt vielä samana. Ateriat on ollut sitä tuttua turvallista kananmunaa keitettynä ja paistettuna, välillä munakkaaksi muokattua tonnikalan kanssa tai kinkulla.
  Sitten tajusin että tollanen kokonainen grillattu kana on hyvä ostos, siitä syö muutamaan kertaan. Muutaman maitorahkankin olen vetässyt mutta ei tässä "kuurissa" juurikaan nälkä ole ollut, mikä on kyllä hyvä juttu..
  Kauhea coca colan himo iski eilen illalla, mutta pääsin siitä toistaseksi yli :)
  Kerron lisää kun saan painoa liikahtamaan, niin juu ja käyn tässä samaan aikaan salilla mutta ei ole ollu vaikutusta vielä.

  VastaaPoista
 79. Neljäs päivä menossa, en kaipaa kasviksia, en salaattia. tuleva kakkosvaihe pelottaa.. koska liha maistuu ! kiloja -2 edelleen mutta odotan kakkosvaiheelta sitä varsinaista pudotusta. tavoite on sitten -6 kg. pientä päänsärkyä eilen havaittavissa ja naamaan tullu näppyjä- puhdistuminen ???? iho kutiaa myös rinnassa. ??? Muuta mielenkiintoista ei havaittavissa, ihanaa ettei saa liikkua, sillä oon ollu niin kiireinen ettei koiraparkakaan ole päässyt pitkille lenkeille ,mutta mun dieetin kannalta taas hyvä juttu... tsemppiä kaikille !

  VastaaPoista
 80. Anteeksi, mutta onko tässä nyt mitään suurta pesäeroa Karppaukseen tai Atkinsiin? Muuta kuin että ei tarvitse käyttää noita nimiä :). Varsinki 70-luvun Atkinsilla syötiin induktiossa rohkeasti pelkästään proteiinilähteistä, sai toki pienet määrät vegeikin syödä jos niin teki mieli. Nykyeditiot toki ovat lisänneet kasviksia alkuvaiheeseenkin runsaammat määrät. Joka tapauksessa idea oli, että pitää pudottaa ensin hiilarit nollaan tai lähes ja eri asteissa nostaa sitten aina itselleen sopivan verran. Toki tuo on eroava, että jatkossakin pitää yhtenä päivänä syödä pelkistä proteiinilähteistä.

  Huolestuttavinta tässsä on mun mielestä se, että ei oteta huomioon muita riskitekijöitä kuin ylipaino. Entä jos kroonisesti korkeat insuliinitasot ovat syynä verisuoniemme huonoon kuntoon? Sekö hoituu sillä että yhtenä päivänä pyrkii pitää inskatasot mahdollisimman matalana? :x Tahi entä ihmiset jotka kärsivät viljaherkkyyksistä.. Tosin näil ruokavalioil on kyl aina se iso positiivinen vaikutus, että ihmiset tuntevat miltä tuntuu olla ilman viljoja tai muita mahdollisesti vaivoja aiheuttavia aineita. Sit kun ne tuo takas ja jos myös massukivut palaa, niin ainakin tietää miksi.

  VastaaPoista
 81. 2.hyökkäyspv. menossa! Paino oli siis tippunu todella hurjasti, mutta Wapun nesteet ne varmaan vasta nyt lähtee...nolottaa!
  Tänään olen syönyt aamupalan lisäksi kalakeittoa (sei, katkarapu, tilli, rasvaton maito) ja annoksen rahkaa Canderelilla, mukaan heitin 1,5rkl kauraleseitä.
  Tein illaksi ja huomiseksi jauheliha-muna-paistosta, nam! Päätä vähän särkee ja väsyttää, aion käydä haukkaamassa happea kunhan mies kotiutuu töistä. Nälkä ei ole ollut. Nyt just tekee mieli oltermannia ja metukkaa... Hillitsen kuitenkin hiluni!

  VastaaPoista
 82. "Anteeksi, mutta onko tässä nyt mitään suurta pesäeroa Karppaukseen tai Atkinsiin? Muuta kuin että ei tarvitse käyttää noita nimiä :). Varsinki 70-luvun Atkinsilla syötiin induktiossa rohkeasti pelkästään proteiinilähteistä, sai toki pienet määrät vegeikin syödä jos niin teki mieli."

  Dukanissa vältetään sekä rasvaa että hiilareita. Atkinsissa/karppauksessa päinvastoin rasvaa syödään reippaasti.

  Dukanilla lienee erityisen tärkeää ymmärtää, ettei dieetin attack-vaihetta saa jatkaa liian pitkään - erittäin suuri proteiinin osuus yhdistettynä huomattavaan energiavajeeseen on pidemmän päälle hyvin hasardia hommaa. Muutaman päivän kuurina toimii varmasti ihan mukavasti.

  Minimaalisen vähillä hiilareilla sen sijaan pärjää hyvin pitkälläkin tähtäimellä, kunhan syö tarpeeksi rasvaa.

  VastaaPoista
 83. "Dukanilla lienee erityisen tärkeää ymmärtää, ettei dieetin attack-vaihetta saa jatkaa liian pitkään - erittäin suuri proteiinin osuus yhdistettynä huomattavaan energiavajeeseen on pidemmän päälle hyvin hasardia hommaa."

  "hasardisuus" johtunee suurelta osin siitä, että proteiinin osuuden ollessa suuri, myös energiamäärä jää pitkässä juoksussa vähäiseksi. Kukapa pystyisi olemaan lopun ikäänsä merkittävässä energiavajeessa.

  VastaaPoista
 84. En saanut lisättyä taulukkoon, mutta laitatko Christer mun puolesta ? tässä "tarvittavat" mitat. vyötärö 72cm,lantio 102cmja reisi 60cm
  Tänää alko tekee mustikoita mieli !! Sorruin : otin huikat jääkaappiin jääneestä mustikkakeittopurkista, sokeriton.. Entäpä tuleva äitienpäivälounas, mietin, tulee oleen vaikeeta kun kaikki syö kakkua tai jotain!!! :-(

  VastaaPoista
 85. mistä tietää että on ketoosissa ? Ainakin mä olen ollut huippuvirkeä ja hyväntuulinen. :-)

  VastaaPoista
 86. -200 gr, eli yhteensä -2 kiloa! tänään päätä särkee ja aamulenkillä takareidet heitti maitohapoille heti alkumetreillä..
  muuten on ollut hyvä viikko, ei suurempia mielitekoja eikä laisinkaan nälkää.

  VastaaPoista
 87. Huomenia kaikille, tänään keho on keventynyt 100g eli nyt 57,6 kg. Massu se vaan jumittaa mutta silti on energiaa kuin pienessä kylässä ja uni on ollut huono-uniselle hyvää:). Tämän päivän ainakin vielä Hyökkäyksellä, katsotaan huomenna jatkanko vai siirrynkö seuraavaan vaiheeseen. Ihan helppoa kun ei ole ollut mitään sosiaalisesti vaativaa tilannetta.

  VastaaPoista
 88. Onko järkeä minulla lähteä tähän kun pitäis pudottaa vaan noin 4-5kg? Miehellä sen sijaan on ylipainoa ainakin 10kg.

  VastaaPoista
 89. Hei! Olen tiistaista lähtien ollut mukana ja seuranut kommenttejanne kaikessa hiljaisuudessa. Tiistaina paino 62,1 nyt 61,3 (pituus 163cm ja naishenkilö) eli ei roimaa laskua tapahtunut. Ja pelkästään sallittuja ruokia olen popsinut! Kiinnostaa tuo Adelen kommentti: näppyjä tullut-puhdistuminen? Sama homma itsellä, voiko johtua tästä dieetistä?

  VastaaPoista
 90. TQ ja Adele ovat saaneet näppylöitä. "Puhdistumista" epäilevät. En osaa sanoa. Toivottavasti ei kovin pahaksi mene, jolloin suosittelen ehdottomasti dieetin lopettamista.

  Yllättävän hienoja laihdutustuloksia lähes koko ryhmällä. En halua missään nimessä masentaa, mutta tämän dieetin lopullinen merkitys tulee esille useiden kuukausien/vuosien jälkeen kun saamme tietää onko painonhallinta onnistunut. "Laihduttaminen on helppoa, mutta painonhallinta on vaikeaa."

  Siirtyminen vaiheeseen kaksi, jolloin syödään joka toinen päivä isojen proteiinimäärien lisäksi runsaasti vihanneksia, alkaa minulla huomenna lauantaina. Siirtyminen kakkosvaiheeseen (varsinaiseen painonpudotusvaiheeseen) on yksilöllistä. Pitempään kuin 10 vrk ei saa olla vaiheessa 1.

  Tsemppiä.

  VastaaPoista
 91. Hei TQ ja kaikki muutkin laihduttajat!
  Kannattaa tätä kokeilla jos haluaa muuttaa ruokailutottumuksia ja tuo Christerin mainitsema "painonhallinta" on myös tärkeä pointti. Elämä painonpudotuksen jälkeen.. Samaa itsekin pyörittelin mielessäni aamulla..
  Tänään mulla on vapaapäivä ja nukuin 11,5 tuntia viimeyönä, mahtavaa. Vaaka näytti nyt n.65kg. Mulla on normivaaka jolla olen kuitenkin koko ajan punninnut itseni. Mutta maanantaiaamuna kun vaa'alle nousin vapun jälkeen, se näytti 68kg, kuten se on näyttänyt jo viimeiset 4kk.. Eli tämän aamuinen 65 kg on vain ja ainoastaan dukan dieetin ansiota, Hurraa !
  varsinaisia finnejä mulle ei ole tullut mutta johtuisiko nämä näppylöiden ilmestyminen kuitenkin pekonista ja rasvaisista juustoista joita olen syönyt, en tiedä mutta en aio lopettaa, kakkosvaihe häämöttää !
  Mukavaa perjantaita ja päivitetään tilannetta!

  VastaaPoista
 92. Tsemppiä kaikille "Dukanisteille"! Itse en lähtenyt mukaan liiallisen rasvan ja maitotuotteiden ihailuni vuoksi!;) Maitotuotteista ollut puhetta pariin otteeseen:

  "Teme sanoi...

  Aika moni on ottanut ruokavalioon MAITOA & RAHKAA. kannatta muistaa, että niissä on hiilareita...
  maito 3,2% prot, 4,8% hiilihydr. rahkassa 11% prot, 5% hiilihydr.

  jogurtissa on jo todella paljon, mitä ei aina tuu ajateltua."


  "vyötärölihava sanoi...

  Noista maitotuotteista vielä... kävin surffaamassa ulkolaisilla dukanistien sivuilla ja siellä sallittiin vähärasvaiset maitotuotteet aina kiloon saakka/pv. Minulla käytössä siis: rahka, maito, jugu ja raejuusto. En käytä kyllä kiloa päivässä. Palailen!"

  Laktoosittomasta maitojuomastastahan on laktoosi= osa hiilihydraateista poistettu kuten jo nimikin sanoo. Täten hiilihydraatteja on esimerkiksi laktoosittomassa kevytmaitojuomassa vain 3,1g/100g, siis hiilarinäkökulmasta "kevyempi". Muitakin laktoosittomia tuotteita, ainakin Valiolta, löytyy. Toki lompakkokin laihtuu siinä sivussa sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
 93. Arska, taatusti tästä Dukanin dieetistä on useita variaatioita löydettävissä. Itse olen karsinut maitotuotteet ruokavaliostani ainakin tässä ykkösvaiheessa. Se on ollut kova paikka. Maitoa tekee mieli, mutta kyllä minä kestän! Saavutettu energiavaje laihduttaa ja suuri proteiinimäärä pitää huolen siitä, että nälkä pysyy loitolla. Saan riittävästi rasvaa kun syön kananmunani keltuaisineen. Jos juon sitä punaista maitoani ja syön turkkilaista jogurttia, pelkään saavani liikaa rasvaa.

  Jokainen tekee tämän omalla tyylillään ainakin tässä minun kokeessani. Katsotaan sitten muutaman kuukauden/vuoden kuluttua mikä on ollut merkityksellistä. Aika moni on jättänyt raportoinnin kesken. Onkohan se merkki siitä, että dieetissä ei ole pysytty? En tiedä. Kertokaa jos tiedätte. Jos joku on heittänyt dieetin kesken, kertokaa sekin minulle. Se on arvokasta tietoa. Jaksaisiko joku tehdä dukanisteille oman ryhmän Facebookiin? Siellä voisi vaihtaa mielipiteitä.

  VastaaPoista
 94. Mä en ole jättäny kesken dieettiä mutta en ajatellut käyttäväni vähärasvaisia maitotuotteita, esim., oon syönyt rasvaisia juustoja aina. Kevyttuotteet on mulle ylipäätään kauhistus. Rahkaa enkä jogurtteja ole syönyt mut lounaalla oon juonut lasin kevyt maitoa sekä kahviin laittanut sen maitotilkan. Tänää syön leipäjuustoa jossa proteiinia 18g ja hiilaria 3. EI siis hirveesti. Ajattelin itse jatkaa ykkösvaihetta vielä ensi viikkoon, kuitenkin se max .10. aion pysyä tiukkana tulevana sunnuntaina kun tarjotaan ilmainen lounas ravintolassa, kakut saa jäädä syömättä.
  joo, facebookin Dukan's diet vois olla hyvä perustaa. Kuka sen tekis ?

  VastaaPoista
 95. Iltapäivää vyötärölihavalta!

  Tämän aamun mitat(3.hyökkäyspv.):
  -paino 69.8kg (-2.2kg)
  -vyötärö 93cm (-6cm)
  -maha(paksuin) 100cm (-4cm)
  Huikeita pudotuksia kahdessa päivässä... olen tainnu olla aika nestepöhössä..hmm!
  Eilen söin todella PALJON sallittua ruokaa, oli mielitekoja.
  Tänään mennyt hieman vähemmän, ehkä ketoosi alkaa häämöttää, nälkä ei kyllä ole! Hyvin myös uppoaa kala ja liha, ilman joitain maitotuotteita olis saattanu olla vaikeampaa. Tilasin jo perheeltä kala-katka-munalautasen äitienpäiväksi kakun sijaan!
  Palaan taas!

  VastaaPoista
 96. Proteiinien hazardisuus mainittiin, lieneekö viitattu aineenvaihduntaan liittyviin ongelmiin. Joka tapauksessa onhan suurella proteiinien saannilla kova rasitus munuaisille, koska niiden jäämätuoteet ovat rikkipitoisia. Ne taas sekoittavat kehon happo-emästasapainon, jolloin liian hapan elimistö alkaa kuluttaa myös kalsiumin (osteoporoosiriski pidemmän päälle) sekä muiden hivenaineiden ja vimiinien varastoja.

  Tuskin muutamassa päivässä vielä ehtii (ainakaan näppylöitä suurempia) vahinkoja tapahtua. Vettä kannattaa silti juoda runsaasti.

  VastaaPoista
 97. Hienoa, vyötärölihava !!! Olet jopa ajatellut tulevan äitienpäivän etukäteen. sulla on hyvät tsäänssit onnistua kun olet motivoitunut oikein, hieno juttu! Itsekin sain tästä kimmokkeen pysyä tiukasti diettissä ja unohtaa sunnuntain ilmaisen lounaan. Miksi pitäisi siellä syödä kiellettyjä aineita vain sen takia kun ovat ilmaisia, ehei ! mä otan sieltä tarjolla olevat protskut ja syön satsit munia ja pekonia ennen lähtöä. sitten ei ole edes nälkäkään verukkeena. :)

  VastaaPoista
 98. Kokemukseni mukaan (vuodelta 1971, patenttihakemus "Raunon dieetti") kannattaa syödä raparperia. Se sisältää oksaalihappoa, joka sitoo luista kalsiumia, jolloin luusto kevenee ja dieetti tehostuu. Tällä tavoin 7 kilon painonpudotus viikossa onnistuu kevyesti.
  Käytä "Raunon dieettiä", muuta et enää tarvitsekaan.

  VastaaPoista
 99. Itse olen pysynyt dieetissä, ei vain ole ollut kauheasti kommentoitavaa, kun mitään kovin merkittäviä muutoksia ei ole tapahtunut. Olen kyllä seuraillut kommentteja joka päivä. Tänään oli hieman pulmallista, kun ystävät halusivat mennä kiinalaiseen ravintolaan ja mietin, että mitähän siellä sitten söisin...ja no päädyin syömään kanaa ja cashew pähkinöitä...oli siinä hieman vihanneksiakin, mutta ei se kait ole ongelma, kun olen tätä ekaa vaihetta jo 5 päivää pitänyt yllä. Riisiin en koskenutkaan, vaikka houkutteli kyllä siinä pöydässä. :D

  -Yume-

  VastaaPoista
 100. Rauno Satopää -ystäväni lähettää oman laihdutusvihjeensä meille dukanisteille. Vaikea sanoa onko Rauno huumorimielellä liikkellä vai ihanko tosissaan hän ehdottaa luihin ja ytimiin vaikuttavaa raparperia.

  VastaaPoista
 101. Tuo luuston keveneminen raparperin syönnillä kuulostaa vähän epäilyttävälle...voihan se olla, että se toimii, mutta eikö se ole vaarallista jos luusto kevenee? eikö se haurastu siinä jotenkin tai että on vaikka paremmat mahdollisuudet katkaista jalkansa? Vanhemmilla ihmisillä, joilla voi olla jo muutenkin hauraat luut, se tuskin tekisi kovin hyvää?

  -Yume-

  VastaaPoista
 102. Hei,

  Seurailen edistymistänne hissukseen, ja odottelen edelleen flunssani paranemista. Kunhan tästä tokenen, niin lähden mukaan, toivottavasti maanantaina. -Hanna

  VastaaPoista
 103. Vyötärölihava toivottaa huomenta ja pirteää lauantaita!
  Mitat, 4.hyökkäyspv. alkaa:
  -paino 69.3kg (-2.7kg)!!!
  -vyötärö 92cm (-7cm)
  -maha(paksuin) 99cm (-5cm)
  Voisin kiljua... tai taisinkin hihkaista hieman: En edes muista koska mun paksuin kohta mahasta olis ollu alle 100cm (no joo 10v. sitten)!!
  Tämä kyllä motivoi todella paljon!! Oli nestettä tai ihan mitä vaan, olen niin ylpeä itsestäni!!
  Eilinen kävely kamalassa ilmassa oli ihanaa 40min. kohtuuvauhdilla. Jaloissa tänään vähän tuntuu, mutta en ole harrastanu liikuntaa n.100:n vuoteen...
  Kaikki on niin ihanaa, että ketoosissa taidan olla :D !! Ainut miinus on tuo hmm... suoli... ei tuu tuotosta ei.
  Palaan taas!

  VastaaPoista
 104. 4 päivää ja -4kg...tuntuu toimivan.

  VastaaPoista
 105. -300g, eli 5 päivässä -2,3 kiloa.mä siirryn tänään vaiheeseen kaksi. tää on ollut kertakaikkisen helpoin ja vaivattomin dieetti ikinä, eikä todella ole tarvinnut nälkää nähdä. hauska kokemus tämäkin laihduttaa porukassa, siitä suuri kiitos sinulle Christer!

  VastaaPoista
 106. Kiitos päivityksistä ja kiva, että homma toimii. Minäkin siirryn tästä nyt Pudotusvaiheeseen (vaihe 2) ja tänään olen saanut popsia tomaatteja, napostella salaatinlehtiä ja pureskella paprikaa sekä kurkkua.

  Näinkin ohkainen tyyppi kuin minä olen, onnistui keventymään 1,1 kg vaiheessa 1. Nyt sitten tavoittelemaan lisäkevennystä! Mukava porukka koossa.

  VastaaPoista
 107. Hei kaikki Dukanistit !
  Hienosti teillä kaikilla menee,mahtavaa. Itsellä eilen näytti 5:n ykkösvaiheen päivän jälkeen -3kg. Tänään se oli +1- eli pudotusta ykkösvaiheessa se 2kg. Mut en masennu tästä, kakkosvaihe häämöttää. Päätin aloittaa sen huomenna. Maanantaina sitten taas pelkkää proteiinia. jatketaan !

  VastaaPoista
 108. Hei Adele, päivitin tietosi taulukkoon. Pitäisi näkyä hetken kuluttua. Voi vaatia sivun päivityksen (F5), sillä joskus selaimen muistiin jää itsepintaisesti se edellinen versio.

  Tsemppiä dukanistit!

  VastaaPoista
 109. Onnittelut mainiosta edistymisestäsi "vyörärölihava".

  "Ainut miinus on tuo hmm... suoli... ei tuu tuotosta ei."

  Yksi vaihtoehto on, että popsit johonkin väliin kaurapuuroa/luumua. Viljaa saadessaan elimistö tuntuu ajattelevan: "paskaa, se täytyy siis heittää pihalle". Tämän jälkeen jatkat kuten tähänkin asti.

  En tiedä oletko laskenut kalorimäärääsi. Se voi olla hyvinkin pieni. Esim. 800 kCal/päivä. Tietty jos saat vähemmän energiaa ja ruuan massaa myös - sanotaan nyt suoraan - paskan määrä vähenee. Huomionarvoista on myös se, että proteiinipitoisessa ruuassa on paljon sellaista, mitä elimistö ei heitä ulos. Aminohappoja, rautaa, sinkkiä jne. Laatu ruuassa "paskan" määrä on pienempi ja niinpä sitä tulee myös vähemmän ulos.

  Esim. viljatuotteiden rauta ja sinkki ei imeydy hyvin ja niinpä sitä alapään tuotostakin kehittyy aimo annoksia. Välistä tuntuu, että ravitsemusvalistus on kiinnittänyt kaiken huomionsa peräsuoleen. Esimerkiksi kolesterolia käyttää aivot. Mihin haluaa panostaa? Se onkin sitten omissa käsissä.

  Dukan on meikäläisen "makuun" turhan tiukka. Tietty jos se tuntuu itselle sopivalta, niin mikäs siinä.

  VastaaPoista
 110. päivitykset näkyivät kyllä jo. kello on nyt 15:20 ja tän päivän ruokasaldo on 2 kananmunaa... nälkä ei vielä ole joten paistetaan ne pihvit ja pekonit sitten myöhemmin.

  VastaaPoista
 111. Hei,mahtava lukea hienoista onnistumisista! Itselläni vaaka näytti aamulla -300g eilisestä eli 57,3 joten pudotusta 1,7kg. Huomenna aloitan 2-vaiheen. Olo on loistava, aamulla sauvoin 1,5h oikein kunnolla (tunsin kuinka rasva paloi "sinisellä liekillä":)). Ja yhä jaksan kehua että unen laatu on parantunut ja energiat on katossa.

  Siihen suolen toimintaan: "yliannos" magnesiumia illalla tekee temput - ainakin minulle. Ei sotke dieettiä eikä kramppaa vatsassa. Lienee harmitonta jos ei ota tavaksi.

  Täytynee ruveta ottamaan mittoja minunkin, en tajunnut alussa tehdä niin. Olen keskivartalopullea vaikka muuten pienirakenteinen. Minulle tämä projekti on siis kadonneen vyötärön metsästystä sekä terveyden vaalimista (viskeraalirasvat veks).

  Oikein hyvää, aurinkoista ja tsempikästä viikonloppua kaikille, ei anneta äitienpäivän sotkea vakaita aikeita vaan tehdään omat valintamme!

  VastaaPoista
 112. Täytyy kyllä sanoa, että tänään kun lähdin kävelemään kauppaan (noin 4km edestakaisin), niin tuli tosi voimaton olo ja kun pääsin takasin oli lähellä, etten edes pysynyt jaloillani. Huomenna aloitan onneksi sitten toisen vaiheen (6 päivän jälkeen), koska olen ikävöinyt kasviksia...

  -Yume-

  VastaaPoista
 113. niin joo ja tuloksiini pieni muutos, eli noin kilo lähtenyt (nyt siis 83kg)...kun on vanhanaikainen vaaka, niin on vaikea ihan tarkkaan sanoa.

  -Yume-

  VastaaPoista
 114. Kiitos kaikille "kakkaviesteistä"!!
  Korjasin tilanteen juomalla kahvia tyhjään mahaan ja vot, ongelma poistunut.. ihan kirjaimellisesti!
  Huomionarvoisaa (omasta mielestäni) painoni putoamisessa on, että lopetin tupakoinnin ed. lauantaina ja ilman korvausvalmisteita!! Nyt ei ole mielitekoja ja paino EI nouse! JIPPII!
  Kaloreita kuvittelen saavani ihan reilusti, ainakin syön kuin hevonen!! Nyt kyllä nälkä alkaa olla taka-alalla. Huominen ainakin vielä hyökkäystä ja sit kakkosvaiheeseen!

  VastaaPoista
 115. Huomenta, hyvää äitienpäivää äideille.

  Aamulla -100g eiliseen eli paino 57,2. Eilen illan ulkofileet vielä painaa massussa, oletin että paino ei ainakaan ole laskenut söin vähän kukkakaalia kaveriksi kun tuntui että kaipasin sitä ja hyökkäysvaihe olisi kuitenkin ollut tänään viimeistään poikki). Mies kannusti lihansyöntiä punnkulasin kanssa:/ mutta itsekuria riittää niin ettei edes tarvitse kyseenalaistaa.
  Nyt siis kakkosvaihe päälle. Täytyy ottaa kalenteri esiin ja katsoa miten päivät tulevina viikkoina rytmitetään niin, että se sopii töiden kannalta mahdollisimman hyvin. Parit reissut ja lounaat ja muut tiedossa, mutta hyvin ennakoiden saan asiat sujumaan. Eiku kiloja karistamaan!

  VastaaPoista
 116. Huomenta ja hyvää äitienpäivää kaikille ja myös minulle!!!
  Mitat, 5. hyökkäyspv.
  -paino 68.6kg (-3.4kg)
  -vyötärö 91cm (-8cm)
  -maha(paksuin) 99cm (-5cm)
  Tuntuu kyllä uskomattomalta noi lukemat! Ja ei todellakaan ole ollu nälkä! Ihanaa, kun ei tarvitse laskea mitään määriä. Eilen illalla oli mielitekoja. Luulen sen johtuneen liian vähäisestä kalorimäärästä, tähän täytyy siis kiinnittää huomiota! Eli vaikka ei olisikaan nälkä, niin on kuitenkin syötävä edes vähän. Eilinen kävely jäi väliin, mutta vietin kuitenkin hikisen parituntisen kirppiksiä koluamassa! Tänään taas lenkille! Palaan!

  VastaaPoista
 117. Dukan dieetin kakkosvaihe eli painonpudotus alkaa tänään. Attack-vaihe ( ma- la ) oli niin mukava että olisin voinut sitä hyvinkin jatkaa vielä ensi viikkoon. Painoni putosi tämän 6:n päivän aikana 2kg. Hyvä jatkaa eteenpäin.
  Äitienpäivälounas odottaa salaatteineen. Jatketaan taas huomenna päivittämistä. Tsemppiä kaikille Dukanisteille!

  VastaaPoista
 118. Olo on heikko, tuntuu, että yläkertaan kiipeäminenkin ottaa voimille...(mitä ei ennen todellakaan ole tapahtunut) Kun vaan ajattelenkin maitorahkaa, kananmunia ja tonnikalaa alkaa melkeen oksettaa...ja vaikka alotinki tänään toisen vaiheen, eli söin tossa äskön hernemaissipaprika -sekoitusta ja tonnikalaa, niin ei oikein tuo sekoituskaan uponnut...tänään tuntui outo pistos myös kädessä, kun yritin sitä nostaa...hmmmh...voimat tosiaan ihan lopussa. Vaaka näyttää yhä 83kg, no ainakin se kaksi kiloa lähti...mutta alkaa tuntua, että kohta muu terveys pettää. Saattaa olla, että kohta jätän valitettavasti leikin kesken... :(

  -Yume-

  VastaaPoista
 119. Täällä aloitettu nyt myös kakkosvaihe ja painoa on tippunut jo 4 kg!!! Mahtavaa! En ole ikinä saanut millään muulla keinolla näin nopeasti, helposti ja miellyttävästi kiloja pois! Nälkää ei ole tarvinnut nähdä, ja mieliteotkin olleet aika vähäisiä. Tosin tuosta suuresta painon pudotuksesta suurin osa onkin varmaan nesteitä, joten nyt varmasti vauhti hidastuu. Täytyy kyllä myöntää että äitienpäiväkakkua tuli syötyä, mutta tuskinpa se koko hommaa kaataa! :/ Monet ovat valittaneet että on ollut ns. veto pois, mutta mulla on kyllä virtaa riittänyt ja harrastanut liikuntaa siinä missä ennenkin. Tosin tuo vatsan toimiminen on mullakin ollut erittäin heikkoa. Taidan hankkia pellavansiemenöljyä. Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista
 120. Moi!
  kakkosvaiheen eka päivä vetelee viimeisiä. Mietin tossa et kuuluuko tosiaa syödä vähärasvaisia lihoja ? mä oon syöny pekonia ja metwurstia. samoin aattelin huomenna syödä aamiaiseks juustoa ja metukkaa , lounaalla naudan lehtipihviä,juustoa,pekonia. onko mun valio liian atkinsmainen ?
  tänää äitienpäivälounaalla oli ihanaa syödä tomaatteja, salaattia, parsaa!!! Onneks jälkiruokavaihtoehtona oli myös erilaisia juustoja, nam ! saako kakkosvaiheessa syödä myös hedelmiä proteiinin lisäksi? mulla ei oo enää nälkä päivän syömisistä johtuen joten tänää söin sitten vain kaks kertaa..aamiaiseks paistettua munaa ja pekonia... näillä huomisaamuun asti jaksaa.

  VastaaPoista
 121. "Saattaa olla, että kohta jätän valitettavasti leikin kesken... :("

  Jätä ihmeessä leikki kesken jos noin kurjalta tuntuu tai tee oleellisia muutoksia ruokailuusi.

  Tai sitten...

  Lopeta se trollailu. Muu jengi näyttää olevan täynnä virtaa, on se perin hassua ettet sinä pääse portaita ylös. Kauan eläköön ainoa VRN:n runsaasti hiilareita totuus.

  VastaaPoista
 122. ...tai ehkä tää dieetti ei vain ole sopiva nuorille. En katsokaas ole edes täysi-ikäinen...noh, lisään liikuntaa ja muutan muuten ruokavaliota, mutta ottaa liian koville syödä pelkkää protskua melkeen...mutta olen ylpeä, että olen pystynyt hyvin välttämään makean syöntiä tämän viikon aikana ja yritän täst edeskin paremmin...joten opin siis jotain. Luen varmasti tätä blogia vielä ja saan itseni vielä kuntoon.

  ...mutta olen varma, että te pystytte siihen, joten onnea!

  VastaaPoista
 123. Anteeksi en ole ehtinyt, jaksanut jne. kertoa laihdutuskuurini etenemisestä. Atkins on ennestään minulle tuttu. Tässä Dukanissa on se ero Atkinsiin, että kahden ensimmäisen vaiheen aikana syödään hyvin vähän rasvoja kun Atkinsilla syödään runsaasti rasvaa. Itse olen Dukanissa huomannut sen, että paino alenee nopeammin ja suoraviivaisemmin kuin Atkinsilla ja energiavaje jää suuremmaksi. Atkinsilla ainakin minulla paino vaihteli varsin paljon. Lihaa ja kananmunia ei voi Dukanissa syödä niin paljon kun tulee kylläisyys ja nälkä pysyy kauan poissa. Oikein kiva kun löysin tämän dieetin! On tarkoitus jatkaa. Atkinsilla jumitti, nyt on kilot laskeneet. Aloitin tänän Pudotusvaiheen.
  Voitko, Christer, lisätä nämä tiedot taulukkoon:
  2.5. paino=93,8
  3.5. paino=93,1
  4.5. paino=92,9
  5.5. paino=92,7
  6.5. paino=92,0
  7.5. paino=91,4
  8.5. paino=90,8
  9.5. paino=90,2
  pituus=157 cm
  KIITOS!

  VastaaPoista
 124. Hieno homma Mirjaleena! Älä ota stressiä tietojen ilmoittamisesta. Kaikki aikanaan.

  VastaaPoista
 125. Minulla ei vaaka ole liikahtanut eilisestä yhtään, mutta ei se mitään. Pudotusvaihe jatkuu eikä motivaatiossa ole mitään vikaa. Olipa muuten mukava syödä vihanneksia eilen.

  Äitienpäiväherkkuna nautin "supermunakastani" pinaatilla, tomaatilla ja broilerileikkeellä nöystettynä, kärin sen "kääretortturullalle" niin oli fiinimpi.

  Kakun korvasin hyydyttämällä rahka-jogurttiseosta jonka olin maustanut vaniljanmakuisella proteiinijauheella (ei lisättyä sokeria) ja kanelilla. Nämä tarjoilut kelpasivat koko perheelle eikä kukaan ihmetelly että "mitä tää on??". Hyvillä ideoilla sosiaalinen puoli onnistuu, ainakin kotosalla.

  Tsemppiä viikkoon, minulla on paljon palavereita ja muita tilanteita joissa pitää vaan olla päättäväinen. Onneksi pullat ja muut eivät koskaan ole olleet kompastukseni.

  VastaaPoista
 126. Kakkosvaiheen toinen päivä alkanut. Aamiaiseksi raejuustoa , pari siivua metwurstia suoraan paketista ja muutama edam-siivu. Tosiaan, olen kai syönyt atkinsmaisesti mutta en välitä siitä,ostan jatkossa kinkkuleikkeitä.
  Tänä aamuna vaaka näytti 65,5kg ja farkut jotka suoraan pesusta laitoin jalkaan,meni leikiten(toissaviikolla sai vielä kiskoa ) Ja muutenkin ne tuntuvat löysiltä jalassa, hyvä hyvä ! Keskiviikkona on seuraavat mittaukset,saas havaita...

  VastaaPoista
 127. Eka päivä virallisella Dukan dietillä. Aamupala: 4 munaa ja kuppi mustaa kahvia :)
  Lounas tulee olemaan broilerin rintafilettä.
  Päivällisestä ei tietoa :D
  10. 56.1kg

  VastaaPoista
 128. Huomenta! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
  Mitat, 6.hyökkayspv. tai 1.pv painonpudotusta, en ole vielä päättänyt...
  -paino 68.2kg (-3.8kg)
  -vyötärö 91cm (-8cm)
  -maha(paksuin) 99cm (-5cm)
  -rinta 103cm (-3cm)
  -alli 30cm (-1cm)
  -lantio 99cm, ei muutosta
  -pohje 31.5cm (-0.5cm)

  Ihana tunne kyllä, kun ei ole nälkää, mielitekoja tai pöhötystä ja on todella energinen olo. Olen jaksanut aloittaa liikunnan 25-v:n tauon jälkeen.
  Liikun lähinnä kävellen, mutta eilen juoksin muutaman sata metriä!! Mulle iso saavutus! Tein muutamia lihaskuntoliikkeitäkin ja venyttelin! Jatkan tästä innolla!
  Onnea myös muille pudottajille ja tsemppiä jatkossakin! Palaan asiaan!

  VastaaPoista
 129. Pakko heti päivittää... Tänään siis 1.pudotuspv. Tein äsken tomaatti-sipulimunakasta ja voi että oli kamalaa... jos nyt ruoasta voi niin sanoa. Liian makeaa ja tökki muutenkin, plääh!
  Söin sitten savulohta ja kurkunpätkän, se upposi tosi hyvin!! Nyt ei tee mieli mitään kasviksia, katotaan miten tilanne kehittyy!

  VastaaPoista
 130. Porukat tuntuu syövän mitä sattuu...meetvursti ja leikkeleet on kielletty ainakin alussa. Lammas, possu ja kinkku vasta 3.vaiheessa mukaan ja vähitellen.

  VastaaPoista
 131. Huomena Dukanille, tänään henkistä valmennusta ja tiedonkeräystä.


  Kysyisinkin nyt vinkkejä ruokavalioon.

  Eli sallittuja ja suositeltuja ruokia:
  -Kala (seiti, savukala...)
  -Kana
  -punainen liha
  -Katkaravut
  -Kalkkuna
  -Kananmunat

  pienissä määrin maito, maitorahka ja jugurtti,viili...

  Heittäkääs jotain hyviä tapoja valmistaa ilman rasvaa näitä lihoja. Uunissa nyt tietenkin saa esim. kalkkunafilerullan kätevästi ilman rasvaa, mutta olisko muita vinkkejä..?

  Itse olen syönyt TOSI vähän punaista lihaa ennen tätä, joten sen valmistuskaan ei ole kovin tuttua. Ja mitä muita ruoka-aineita tässä ruokavaliossa olisi hyvä käyttää?

  VastaaPoista
 132. Heips,

  6pv Dukania takana hyökkäysvaiheessa, eilen ihan pieni lipsahdus äitienpäiväkakkuun ja tänään taas jatketaan. Ensimmäisen 6pv:n aikana lähti käsittämättömät 3.4kg, olen tainnut olla aika nestemäinen :) Huomenna ajattelin siirtyä seuraavaan vaiheeseen.
  Liikunta jäi ensimmäisiltä 3 päivältä, nyt sujuu lenkit ja jooga jo entiseen malliin. Hieman mietityttää onko minusta lyhyt pinnaisesta ikilaihduttajasta tähän mutta hyvältä vaikuttaa toistaiseksi.
  En ole itseäni mittaillut, työhousuista voin vain päätellä miten menee ja iloisesti voin todeta että löystyy housut kummasti.
  Olen siis nainen, pituus 171cm, paino alussa 84,4kg, nyt 81kg, tavoitteena 67kg. Kiva että täällä on aktiivista porukkaa, motivoi minua ainakin kummasti kun saa lueskella muidenkin tuloksia!

  VastaaPoista
 133. Mun duunikaveri huomas kans et farkut ei ole niin pinkeät ku viime viikolla. Huomenna taas salaattia ja tomaattia ja muuta vihreetä protskun kylkeenn

  VastaaPoista
 134. ADELE perustetaanko se dukan sinne naamakirjaan?

  VastaaPoista
 135. sinne on jo joku ulkomaalainen perustanut :-) Löytyy Dukan Diet

  VastaaPoista
 136. Iltaa!
  Kasvikset(kurkku, tomaatti, retiisi ja jääsalaatti) ovat uponneet sellaisinaan ihan hyvin. Enimmäkseen olen kuitenkin syönyt hyökkäysvaiheen tavoin... Katsellaan miten tämä kakkosvaihe käynnistyy... Nyt matsia jännittämään!

  VastaaPoista
 137. 10.5 65,1kg
  11.5 64,3kg

  hirveä makeanhimo, aivan kauheet vieroitusoireet!

  VastaaPoista
 138. Dukanin kirja putkahti eilen postiluukusta. Päätin tarttua härkää sarvista itseltänikin salaa. Aloitin aamun kananmunilla, joten hyökkäysvaiheen ensimmäinen päivä... on jo menossa!

  Olen 170 pitkä ja aamupaino oli 84,7. Harrastan urheilua - korealaista kamppailulajia, tanssia, salitreeniä ja mitä nyt milloinkin eteen putkahtaa. Vaan ei kestä enää polvet eikä kestä selkä.

  Olen jojottanut ziljoona kertaa. Ehkä nyt...?!

  VastaaPoista
 139. Raunon dieetin tulokset vuodelta 1971:
  Lähtöarvot Pituus 181cm, paino 99,8 kg.
  Pudotus ensimmäisen viikon aikana 7,0 kg; ensimmäisen kuukauden aikana 16,8 kg. Siis tehovauhti ei jatku.

  VastaaPoista
 140. saiko tämän ekan vaiheen aikana mitään muuta syödä kuin proteiinia jos alkaa tökkiin? tiukkana olen kyllä ollu ja mies myös.

  VastaaPoista
 141. Moi Virkkis ! Tervetuloa joukkoon! Tsemppiä !! Jojona voin sanoa että kyllä , jospa nyt vihdoinkin saisin painoni kuriin..toiveet on korkealla. Mielihaluja ei ole tullut makeisiin,ei pullaan , mikä on IHME mun kohdalla. viikko ja 1 päivä dukan elämää menossa. -3 kg tähän asti.
  Ja Päivi : valitettavasti on näin, pelkkää proteiinia. Mä tein ykkösvaihetta 6 päivää. söin erilaisia juustoja,kalaa,lihapihvejä, pihvin päälle homejuustoa ja emmentalraastetta. Koettakaa kestää ! Mulle tää kakkosvaihe näyttää tuottavan vaikeuksia kun en ole mikään salaatinsyöjä, tomaatit maistuu kyllä...

  VastaaPoista
 142. Ehdotan Christerille, että seuraava koe tehdään kananmunilla ja tutkitaan kuukauden runsaan munan syönnin jälkeen miten on vaikuttanut kolesteroliarvoihin!

  VastaaPoista
 143. Heips, aamulla vaaka näytti tasan 57 eli 2kg lähtenyt. Olen siis kakkosvaiheessa ja rehut kyllä maistuu. Vettä menee 3,5-4 litraa päivässä. Sosiaalisesti on vähän hankala "valita" syömisiään mutta toistaiseksi on mennyt ihan hyvin. Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista
 144. Kananmunilla on testattu kolesteroli arvoja (kirja: Kolesterolimyytti), jossa Uffe Ravnskov testasi kolesteroli arvoja syömällä aluksi 1 kanamunan päivässä jatkaen jonkun aikaa. Lopuksi söi 9 kananmunaa päivässä.

  Tulos: veren kolesterolipitoisuudet laskivat ! Eli vaikka keho "kierrättää" itsessään kolesterolia n. 70% (n-.30% ravinnosta), niin jos ravinnossa on kolesterolia runsaasti, niin veriarvojen kolesteroli laskee...

  Eli keho yrittää ylläpitää tiettyä kolesterilitasoa. Tärkempää on kuitenkin seurata kolesterolin vaarallisimpia osia joista voit lukea enemmän Christerin edellisistä kirjoituksista.

  VastaaPoista
 145. siis eli kinkku (suikale) on pahasta ekassa vaiheessa..? katselin finellistä, että siinä olisi hiilareita 100g kohti 0,7g enemmän kun kananmunassa...tekeekö siis kinkkusuikaleen satunnainen käyttö alkuvaiheessa hallaa?

  Perhana soikoon, tää ei ookkaan niin yksinkertaista! ;)

  VastaaPoista
 146. Olen kyllä lukenut sen kirjan, mutta yhden ihmisen tuloksista ei voi tehdä kovin suuria johtopäätöksiä. Itse toki uskon, että kananmunat eivät nosta kolesteroliarvoja!

  VastaaPoista
 147. Aaamu, jos Dukan tehdään ihan tiukimmillaan, silloin kinkkusuikaleiden sisältämä rasva (ei hiilihydraatti) muodostuu ongelmaksi. Dukan on vaiheessa 1 proteiinipitoinen, mutta niukkarasvainen dieetti.

  Itse olen noudattanut Dukania paljon rennommalla asenteella kuin ehkä tiukkapipoisimmat hyväksyvät. Syön esim. kananmunani keltuaisineen, jolloin saanut runsaasti hyvää rasvaa. Lihan suhteen olen valinnut vähärasvaisempia vaihtoehtoja.

  Kun Dukanin toteuttaa proteiini- ja rasvavoittoisena ja nautitut hiilihydraatit ovat tosi alhaalla (itselläni esim. 18-20 g päivää kohti!), se saattaa näkyä vaatimattomampana painonpudotuksena. Oleellista on kuitenkin, ettei vedä liian tiukkaa dieettiä.

  Toivottavasti tästä oli joitain hyötyä.

  Henkilökohtaisesti olen todennut ihme kyllä mahdolliseksi elämän vain 20 hiilihydraattigramman varassa (ruokana). Elimistöni tuottaa aineenvaihdunnan myötä omaa hiilihydraattia. Juoksutreeni on tahmeaa. Jaksan raahata itseäni rauhallisella tahdilla eteenpäin, mutta vauhdilla iloittelun saan unohtaa.

  VastaaPoista
 148. "Juoksutreeni on tahmeaa. Jaksan raahata itseäni rauhallisella tahdilla eteenpäin, mutta vauhdilla iloittelun saan unohtaa."

  Mielestäni huomionarvoista on se, että Christer on ollut erittäin merkittävässä energiavajeessa ja siitä huolimatta pystynyt juoksemaan 8 km lenkkejä.

  Jos Christer olisi samansuuruisessa energiavajeessa siten, että 55-60% tulisi hiilareista ja vain 10-15% protskusta. Mitähän juoksusta tulisi em. ruokavaliolla? En usko että Christer pystyisi sillä ylipäätään olemaan. Nälkä korventaisi miehen.

  VastaaPoista
 149. Kiitos neuvoista! Taidan kyllä itsekin ainakin toistaiseksi nauttia kananmunat keltuaisineen. Mulla tuota ylipainoa on muutenkin sen verran, että pudotusta ja senttien kaventumista tulee varmaan vaikka muutaman lusikallisen kinkkusuikaletta lisäisikin johonkin aterioista, ja kananmunat nauttisi keltuaisineen.

  VastaaPoista
 150. 2.pv kakkosvaihetta, mitat:
  -paino 68.8kg, nousua siis 500g
  -vyötärö 91cm, ennallaan
  -maha(paksuin) 100cm, nousua 1cm
  Paljoahan tuo heitto ei ole, mut vähän tietysti harmitti! Todella tyhmää harmitella, kun kokonaispudotus tähän asti on ollut peräti 3.2kg! Ja olen alle 70:n kilon pitkästä aikaa... ja voihan se tietysti olla, et mulle on tullu hirveästi lihasta lisää... :D !! Palaan taas huomenissa!

  VastaaPoista
 151. Ja tänä aamuna vaaka näytti 56,8 eli eilisestä -200g! Toki eiliset syömiset jäi vähiin kun liitelin tukka putkella paikasta toiseen. Aamulla juoksin 7km lenkin (olen nytkin menossa) ja illalla kävin 45min jumpassa.

  Nyt on nälkä joten heti lenkin jälkeen vetelen aamupalan. Tänään on taas lounaspalaveri mutta tarjolla on lihaa ja rehuja joten taas menee putkeen. Yritän syödä tarpeeksi tänään.

  Yhä vaan olen innoissani tuosta nukkumisesta, nyt en viime yönä herännyt kertaakaan keekoilemaan! Iltalukemisena oli Christerin "Sietämätön leveys" jonka hain eilen kirjakaupasta.

  Hyvää päivän jatkoa kaikille, mä ponkaisen nyt baanalle jotta päivä saa energisen alun!

  VastaaPoista
 152. Hooo-ooo-ohoo! Aamupaino 83,1 eli pudotusta -1,6. Eilen olin väsynyt ja vähän äkäinen, en kuitenkaan nälkäinen.

  VastaaPoista
 153. aamupaino 63,5kg -1,6kg yhteensä :))) nesteitä varmaan :)

  VastaaPoista
 154. paino edelleen sama kuin pari päivää sitten, eli 65kg aamulla.odotan painon putoavan sunnuntaihin mennessä kilolla. Muuten täytyy katsoa olenko syönyt liikaa rasvaa. senttejä lähtenyt vyörtäröltä yksi, lantiolta kaksi ja reidestä yksi. siinä päivitykset, nakkaa Christer taulukkoon! :)

  VastaaPoista
 155. Täällä kanssa yksi dukanisti liittyy seuraan! Sama juttu kuin usealla muullakin: en ole ylipainoinen, mutta muutama kilo pitäisi nipistää. Karppaan, mutta en ole saanut hommaan otetta viime viikkoina, ja siksipäs tuo paino onkin päässyt nousemaan muutaman kilon mukavuusrajan yläpuolelle.

  Minulle sopii hyvin tällainen tiukka dieetti eräänlaiseksi kurinpalautukseksi, jossa on selvät ohjeet, mitä saa syödä ja mitä ei. Kuten sanottu, ylläpito on se hankalampi juttu... Varsinaisesta jojoilusta ei mielestäni kohdallani ole kyse, sillä ryhdistäydyn aina ennen kuin paino ehtii pysyvästi nousta. Nämä muutamat kilotkin ovat isolta osin hiilareiden ja stressin tuomaa turvotusta.

  Aloitin dukanisoinnin maanantai-iltana intervallilenkin jälkeen. Ajattelin, että lenkin jälkeen kehon hiilarivarastot ovat muutenkin (lähes) tyhjät, niin siitä olisi sopiva aloittaa. Tiistaiaamusta keskiviikkoaamuun oli painoa pudonnut 1,5 kiloa. Tiistaina ja keskiviikkona olen polkenut vauhdikkaasti pyörällä melko pitkiäkin matkoja, eikä ole tuntunut heikolta. Liekö kroppa tottunut ns. rasvapolttoisuuteen karpatessa niin hyvin?

  Ihan täysin hiilariton en ole ollut, vaan olen sallinut itselleni vähärasvaisia maitotuotteita (raejuustoa, ykkösviiliä) pari annosta kumpanakin päivänä.

  Muutaman päivän meinaan vielä hyökkäysvaiheessa jatkaa, sitten kakkosvaiheeseen!

  VastaaPoista
 156. Aurinkoista iltapäivää!!
  3.painonpudotuspv. mitat:
  -paino 68.4kg, laskussa taas!
  -vyötärö 91cm
  -maha(paksuin) 99cm
  Teki (ja tekee) niin kovasti mieli olutta!! Ihana ilma, leijonien tiukka matsi, huominen vapaapäivä... ainahan noita syitä riittää! Toistaiseksi olen pysynyt ruodussa, olen vaan niin ylpeä pudotetuista kiloista!!!
  Taidankin käydä kävelyllä ja nauttia säästä terveellisesti :D !!
  Palaan asiaan!
  (p.s. lupaan myös tunnustaa, jos repsun kylmään huurteiseen!!!)

  VastaaPoista
 157. Paino laskee hurjaa vauhtia, eipä ole tällaista ennen tapahtunut! 3. hyökkäyspäivän painolukema 82 eli pudotusta -2,7. Illan junnutreenien valmennus vähän hirvittää sillä olen ollut iltapäivisin tosi väsynyt. Aion tehdä ennen treenejä Dukanin Galetten:

  Laita kulhoon 1½rkl kauranleseitä, 1½rkl rasvatonta tuorejuustoa tai rahkaa ja yksi kananmuna. Käytä hitunen suolaa tai makeutusainetta jos haluat. Sekoita ainekset. Paista molemmilta puolilta mahdollisimman vähällä rasvalla 2-3 minuuttia per puoli.

  Dukan suosittelee galettea. Ihmiset kuulemma jaksavat dieetillä pidempään tämän avulla.

  VastaaPoista
 158. Saako kauraleseitä todellakin syödä vaikka niissä on niinkin paljon(47g/100g) hiilihydraatteja? Saako muitakin hiilihydraattipitoisia tuotteita käyttää ja minkä verran päivässä?

  VastaaPoista
 159. Pudotusvaiheen 5.pv. paino edelleen 65kg, olo on pirteämpi,energisempi ja siitä olen iloinen.
  mitat viikko sitten olivat vyötärö72cm,lantio 102cm ja reisi 60cm.
  Tänään v:71cm,L:100cm ja reisi 59cm. Eli pientä muutosta on. Liikkumaan en ole ehtinyt mikä harmittaa, on ollut liikaa kiireitä duunin lisäksi.

  VastaaPoista
 160. Ellei heilaa helluntaina...
  Mitat, 4.painonpudotuspv.
  -paino 67,6kg (-4.4kg!!!)
  -vyötärö 89cm (-10cm!!!)
  -maha(paksuin) 98cm (-6cm!!!)
  Tämä kaikki siis kahdeksassa päivässä! Olen sanaton!

  VastaaPoista
 161. The Dukan Diet s. 66: kauraleseitä pitää syödä 1½ rkl päivässä myös hyökkäysvaiheen aikana. Vain ja ainoastaan kauraa ja vain ja ainoastaan leseitä, ei mitään muita viljatuotteita. 1½ rkl kauraleseitä sisältää hiilareita 5,5g. Dukan sallii myös rasvattoman jogurtin, raejuuston ja rahkan. Näissäkin hiilareita. Minulle kertyy päivään n. 20g hiilareita ja paino tippuu, tippuu...

  VastaaPoista
 162. Nyt kyllä junnaa paikoillaan tuo paino. Ei oo liikkunu juurikaan mihinkään suuntaan painonpudotusvaiheessa vaikka jo 4. pv tätä vaihetta meneillään... Paremminkun pari sataa grammaa ylöispäin tahtois välillä mennä!! Tätä vähän pelkäsinkin, kun hyökkäysvaiheessa putosi niin rajusti (63.8-> 59.8). Läski on tiukassa! Vai olenko voinut syödä liikaa kasviksia ja niiden mukana liikaa hiilareita?! Jokin mättää.

  VastaaPoista
 163. Hei,

  Aloitin maanantaina Dukanin. Painokehitys seuraavanlainen:
  ma 60
  ti 59.5
  ke 58.8
  to 58.6

  Tänään torstaina ensimmäinen pudotusvaiheen päivä, olo ok. Kauhea jano ja hirveästi pissaa!

  Tietääkös joku, kuinka paljon rasvattomia maitotuotteita sopii käyttää?

  Tsemppiä kaikille!
  -Hanna

  VastaaPoista
 164. Hei, olen mielenkiinnolla lukenut kommenttejanne!

  Mulla neljäs päivä menossa hyökkäystä. Alkupaino 69kg (pituus 162cm) ja nyt 67.5. Kaksi ensimmäistä päivää pää tuntui aika pöhnäiseltä, mutta nyt olo oikein hyvä. Mielitekojakaan ei ole ollut. Painonpudostusvaihe vähän mietityttää, mutta kaikki ajallaan :)

  Tsemmpiä muillekin!

  VastaaPoista
 165. "Ellei heilaa helluntaina...
  Mitat, 4.painonpudotuspv.
  -paino 67,6kg (-4.4kg!!!)
  -vyötärö 89cm (-10cm!!!)
  -maha(paksuin) 98cm (-6cm!!!)
  Tämä kaikki siis kahdeksassa päivässä! Olen sanaton!"

  Mitäs ajattelet, vyötärölihava, siitä että Pekka Puska, Matti Uusitupa, Paula Hakala & kump. tekevät kaikkensa ettet koskaan olisi saanut tätä onnistumistasi kokea.

  Tietty muutkin saavat vastata. Onhan näilläkin sivuilla "laihdutus huuhaata" vastustavia älykköjä.

  "uskonnoissa" ja "huuhaassa" tuppaa olemaan ajoittain se kiva puoli, että puntari hurahtaa niihin aivan käsittämättömällä innolla.

  VastaaPoista
 166. Tänään ei kyllä ole helluntai vaan helatorstai...

  Itsellä kolmannen dukan-päivän aamupaino -2,2 kg aloituksesta eli -700 g eilisestä. Aletaan kohta olla taas hyvänolonpainossa. Olo on kuitenkin ollut tosi heikko ja hutera, epäilen liian syvää ketoosia syyksi. Koska tavoitteeseenkaan ei ole kovin paljon matkaa, pidän tänään proteiinia + salaattia -päivän ja huomenna taas pelkkää proteiinia. Salaatti maistui muuten taivaalliselta.

  VastaaPoista
 167. Oho! Katos kun pääsi päivät sekottumaan... Huominen onkin mielenkiintoinen, kun varmaan koko päivän luulen eläväni maanantaita!!

  "Mitäs ajattelet, vyötärölihava, siitä että Pekka Puska, Matti Uusitupa, Paula Hakala & kump. tekevät kaikkensa ettet koskaan olisi saanut tätä onnistumistasi kokea."

  Oikeastaan sen, että on outoa, kun ihmiset ovat niin kovin fanaattisia omien ajatustensa suhteen. Ettei voida ottaa huomioon muitakin mahdollisuuksia, vaikkeivat ne omaan maailmaan mahtuisikaan. "Tieteilijänä ja teoreetikkona" tulisi aina olla valmis etsimään uusia (ja ehkä mullistaviakin) ajatusmalleja.
  Palaan asiaan!
  p.s. en juonut sitä olutta!

  VastaaPoista
 168. ""Tieteilijänä ja teoreetikkona" tulisi aina olla valmis etsimään uusia (ja ehkä mullistaviakin) ajatusmalleja."

  Lähtökohtana luonnontieteissä on muodostaa teoriat ja mielipiteet toistettavista ja objektiivisista havainnoista.

  Uusitupa, Puska & kump. elävät umpiossa. Heille on tärkeämpää puolustaa omia mielipiteitään kuin välittää ihmisten terveydestä ja luonnontieteiden uskottavuudesta.

  Rasvateorioiden ja lihavuuden hoidon teoriat eivät tue toistettavissa olevia havaintoja. Niinpä ko. teoriat täytyy joko hylätä tai virheellisiltä osiltaan korjata.

  VastaaPoista
 169. Suunnittelen aloittavani kuurin reilun viikon päästä. Mitä mieltä oletteko voiko nauttia Pascoe-emäsjauhetta/Valmarinia/Molkosania sen aikana?

  VastaaPoista
 170. Huomenta!
  Mitat, 5.painonpudotuspv:
  -paino 67,5kg
  -vyötärö 89cm
  -maha(paksuin) 98cm
  Että näin!

  VastaaPoista
 171. Takapakkia vaa'alla: aamupaino 82,3 eli +300g eilisestä. Sormet näyttävät nakeilta. Eilen reilu tunti taekwondoa junnujen kanssa. Alussa sydän läpätti kuin lampaan saparo ja hiki virtasi pelkästä polttopallon katsomisesta mutta vauhtiin päästyäni kroppa toimi kuin toimikin. Eilisessä ruokavaliossa ei ollut mitään poikkeavaa.

  VastaaPoista
 172. Olen mökillä eikä vaakaa täällä, mutta peili kertoo että hyvin menee. Eilen vetelin pari kaljaa ja voikkarin talkoiden lomassa, ei näy missään. Tänään protskupäivä jotta palaan ruotuun.

  Molkosania olen muuten juonut joka päivä, ei ole haitannut (ja olen sillä halunnut hoitaa vatsaa).

  Ensi viikolla ulkomaan matka jolloin voi olla ettei ihan pysty vaikuttamaan ruokailuun, mutta varmasti liha-salaattilinja onnistuu suuremmalta osin.

  Onpa kiva dieetti kun ei ole mitään vaivoja, ei nälkää eikä kitumista!

  VastaaPoista
 173. Paino oli laskenut eilisestä -600 g, eli kokonaispudotus tähän mennessä (kun kolme kokonaista Dukan-päivää takana) on 2,8 kiloa. Ketoosieuforia ja -virkeys tuli tänään, ja fiilis on tosi hyvä! Vähän silti mietityttää se, miksei kasviksia saisi muka syödä joka päivä. Mainitseeko Dukan tälle jotain perusteita? Mieluummin rajoittaisin maitotuotteiden käyttöäni enemmän kuin luopuisin kasviksista.

  Tänään on taas ollut pelkkää proteiinia -päivä, huomenna varmaan taas salaattia mukaan. Näyttää vähän siltä, että ykkösvaiheeni jäi säälittävään kahteen päivään. Toisaalta tavoitepainooni on enää 600 g, joten eiköhän sen saavuta kakkosvaiheenkin avulla suhteellisen kivuttomasti. :)

  Kiva kokeilu tämä on, mutta myönnetään, että kaipaan tiettyjä (rasvaisia!) karppiruokia... Tavoitepainon saavutettuani jatkan varmaan hetken Dukanilla mutta siirryn sen jälkeen takaisin runsasrasvaisempaan alakarppiruokavalioon. Tiedän kokemuksesta, että painoni ei nouse, kunhan vain pysyn karppiruokien parissa.

  VastaaPoista
 174. Mäki kaipaan atkinsvalioo... Rasvaa... Ja tänää vaaka vielä samassa 65kg. olenko säästöliekillä ? paino junnaa paikallaan...

  VastaaPoista
 175. Selvästi vaatteet tuntuu löysemmiltä - 4. Dukan-päivä on kulumassa kohti iltaa. Aion jatkaa 1.vaihetta ainakin viikonlopun yli, jolloin mulla tulee 6 päivää hyökkäystä. Mahdollisesti jatkan tästäkin vielä ne sallitut 4 päivää, mikäli tuntuu siltä.
  Olo on ollut muuten hyvä, paitsi päänsärkyä on ollut kolmena päivänä neljästä, ja joskus sopivaa ruokaa on hankala saada (jos ei pääse kotiin syömään, tai pysty ennakoimaan koska täytyisi saada murua rinnan alle).
  Lisäksi kova pissahätä on vähän kurja, kun on tuolla liikenteessä...

  Positiivisia puolia; kevyempi olo, sallittu ruoka on hyvää, en kaipaa kasviksia yms, ja ihme kyllä ruoka-mielitekoja ei ole oikeastaan ollut! Ei karkkihimoa, tms.
  Ilmavaivat on hävinneet kokonaan, ennen ne oli etenkin ruokailun jälkeen yleisiä. Ruokailunjälkeinen ähky on myös kadonnut - vaikka syön usein isoja määriä lihaa!

  Aion ehkäpä huomena koittaa mittanauhalla montako senttiä on lähtenyt, vai onko kaikki vaan mielikuvituksen tuotetta:)

  VastaaPoista
 176. 5. hyökkäyspäivä menossa. Aamupaino 81,7 ja vyötärö 93. Pudotusta siis tasan 3kg. Dukanin www-sivuilla on kysely, jonka avulla voi laskea realistisen tavoitepainonsa (www.regimedukan.com). Kysely ottaa huomioon painon, pituuden, ylimmän painon ikinä (poislukien raskaudet), alimman painon yli 18 ikävuoden jälkeen, raskauksien lukumäärän, jojotteluun päättyneiden dieettien lukumäärän, sukurasitteen, luuston tuhtiuden. Kahlasin kyselyn läpi kehnon ranskan ja sanakirjan avulla. Sain tulokseksi 69,6 - se olkoon tavoite. Sivuilta tulostui myös aikatauluarvio: olen tavoitepainossani 2.9.2010 ja tasapainottelu eli vaihe 3 päättyy VASTA 31.1.2010. Taitaa olla asennemuutoksen paikka vanhalle jojottajalle!

  VastaaPoista
 177. Siis tasapainottelu päättyy 31.1.2011 eikä 2010! Jaksoin muuten zumbata eilen 1½ tuntia. Muutenkin hyvä ja energinen olo, tämä alkaa sujua!

  VastaaPoista
 178. Virkkiksen mainitsema laskuohjelma löytyy ainakin täältä englanninkielisenä: http://www.sofeminine.co.uk/mag/health/d4917/x25592.html

  Ei tarvitse vaivata päätään ranskalla, ellei se taivu. :)

  VastaaPoista
 179. "ja ihme kyllä ruoka-mielitekoja ei ole oikeastaan ollut! Ei karkinhimoa"

  Tämä on mitä tyypillisin reaktio vhh:lla. Verensokerin heilahtelut ovat pieniä ja makeanhimo talttuu. Tietty jos kokoajan ajattelee "tämä on kiellettyä" saattaa se olla henkisesti rasittavaa ja itsessään aiheuttaa "sortumisia". Itse en ole koskaan kieltänyt mitään ruoka-ainetta kokonaan ja näinpä en ole retkahtanut tälläkään viikolla karkkeineni, Baileystä nauttiessani enkä liioin linnanmäen pehmiksen kohdalla. Painoa on 24 kg vähemmän kuin pahimmillaan. Suurin syyllinen lihomiseeni oli valtiovallan tuputtamat tärkkelyspitoiset ruuat, kuten viljat.

  "Ilmavaivat on hävinneet kokonaan,"

  Kuinka kurjaa, hauskuus poissa. Tämäkin on kovin tyypillistä vhh:lla. Itselläni lähti myös pitkään vaivannut närästys.

  "Ruokailunjälkeinen ähky on myös kadonnut - vaikka syön usein isoja määriä lihaa!"

  Ruuan absoluuttinen massa on taatusti paljon pienempi kun tärkkelyskasat ovat kokonaan poissa. Syöt helposti 250g perunaa, mutta sen kokoisessa pihvissä on jo mutustelemista.

  VastaaPoista
 180. päänsärkyni lähti heti parin ekan dukan päivän jälkeen. Christer, sama juttu, söin hieman enemmän rasvaa eilen ja toissapäiväna ja tänään vaaka näytti 64kg. eli kilo lähtenyt... pistin vähän oivariinia pannuun kun paistoin aamiaismunat. Eli olen kanssasi samaa mieltä.

  VastaaPoista
 181. Täällä myös yksi uusi dukanisti ilmoittautuu remmiin. Karppausta olen kokeillut joten minulle ei tuottane ongelmaa pysytellä erossa tähän ruokavalioon kuulumattomista jutuista. Ainoastaan tuo vähärasvaisuus minuakin hieman arveluttaa. Pitäisiköhän kuitenkin käyttää edes kevyttuotteita täysin rasvattomien maitotuotteiden sijaan? Kananmunat olen syönyt myös keltuaisineen kaikkineen. Samoin keliaakikkona olen korvannut kauraleseen PoFiber perunakuidulla jossa onkin peräti 70% kuitua mutta ei yhtään tärkkelystä.
  Kaksi päivää takana hyökkäysvaihetta ja vaaka näyttää -1,2kg. Olo on hyvä. Mielenkiintoista seurata miten teillä muilla menee!

  VastaaPoista
 182. Täten ilmoitan 5. hyökkäyspäivän aamun viralliset mittaustulokset:

  Ry -8cm
  vy -1cm
  lantio - 3,5cm
  reisi ja olkavarsi +/- 0


  Eli: 10.05.2010:
  Ry 131,5cm
  olkavarsi paksuin kohta: 40,5cm
  vyötärö 121cm (eli 31 cm yli vaarallisen rajan, paha asia)
  lantio levein kohta 137,5cm
  reisi paksuin kohta: 78cm

  15.05.2010:
  Ry 123,5cm (-8cm)
  Vy 120cm (-1cm)
  lantio 134cm (-3,5cm)
  reisi ja olkavarsi +/- 0 )

  VastaaPoista
 183. Hyökkäysvaiheen 6. ja viimeinen päivä. Aamupaino 81,2kg eli -3,5 tiistain lähtötilanteesta.

  Onpas aurinkoinen ja hieno päivä!

  VastaaPoista
 184. Olen punninnut vanhanaikaisella vaa'alla painoni ja tänään se näytti vielä 64kg. Eli alaspäin mennään. Huomenna 2 viikkoa Dukan-elämää ja -4kg. Christerin kanssa samoissa fiiliksissä. Syön enemmän rasvaa jotta saavuttaisin tavoitteeni jota vielä -4kg, tai mahdollisesti -6kg. katsotaan.

  VastaaPoista
 185. Heippa,

  2.vaihe jatkuu, nyt 7.päivä dieetillä, -1.5kg.

  Painokehitys:

  to 58.6
  pe 58.6
  la 58.5
  su 58.4

  Eli tasaisesti mennään yhtä jumipäivää lukuunottamatta.

  Tsemppiä kaikille!
  Hanna

  VastaaPoista
 186. Katsoin Christer taulukkoa. Mielenkiintoista. Sinun painosi on tippunut ja vyötäröltä lähtenyt sentti mutta reisi ja pohje kasvanut. Olet käynyt lenkillä ja kasvattanut lihaksia mutta paino tippuu. Jännää.

  VastaaPoista
 187. Ihanan positiivisia ajatuksia täällä ihmisillä! mä oon itse ollu nyt viikon kakkosvaiheessa ja pöllönä otin mukaan maitotuotteet(rahka, raejuusto ja rasvaton maito). paino alkoi heti nousemaan, tällä hetkellä siis 64kg. ensi viikon jatkan kakkosvaihetta ilman maitotaloustuotteita, vaikka en kyllä käsitä, miten se vois olla ratkaiseva tekijä.

  VastaaPoista
 188. Mä oon käyttäny jossain määrin juustoa, ja välillä tipan kahvimaitoa. Juustoa ei mitään 300g kerralla kuitenkaan, lähinnä esim. homejuustoa kanan kanssa. Silti on lähteny senttejä. Pitäisköhän munkin jättää noi juustot kokonaan pois...

  Tosin ketoosi on päällä, ainakin hengitys on NIIN imelän hajuinen..*yök*

  VastaaPoista
 189. Hei,
  minäkin innostuin tästä! Huomenna lähtee käyntiin ykkösvaihe munilla, katsotaan miten käy. En ole varsinaisesti ylipainoinen, mutta kiinnostaa kokeilla. Painoa on nyt 64 kg ja viisi voisin pudottaa.


  Annu

  VastaaPoista
 190. Naiset... ne on ihania, onko niillä (O) kovin erilainen metabolia? Tiedemiehiin verraten, toki? No, miehiin. Kannattaako verrata, ehkä, koska naiset on ihania. Metaboliaa, ja muuta biologiaa.

  Kaikkea ei voi säätää. Neo, mies-ja naisravitsemus?

  Isäntä jossain kehui (sic) sekavia viestejäni, ehkä tämäkin tästä...

  VastaaPoista
 191. Täällä on laskuri, jolla voit laskea "todellisen painosi" (tavoitepainosi ?) ja millä aikataululla voit sen saavuttaa, ja kuinka kauan mitäkin vaihetta on jatkettava

  VastaaPoista
 192. ja linkki on sitten täällä :)
  http://www.dukandiet.co.uk/trueweight.php?UnitW=0&Firstname=K&Sexe=1&WeightWanted0=&WeightWanted1=73&FastResultRequired=0&x=55&y=42

  VastaaPoista
 193. siis eikö juustoja saa syödä?
  painoa tullut lisää, aamulla näytti 64,7 eli 2 päivän viinin nauttiminen on tehnyt sitten tuon :(

  VastaaPoista
 194. mulla näytti aamulla paino taas 65kg. Mä luulen että tää on näitä naisten hormonaalisia painonvaihteluja. kovin monet naiset valittavat samaa, että paino heilahtelee. kilo tai pari suuntaan ja toiseen ei vielä merkkaa mitään, mut jos viikon päästä paino ei ole tippunut, sit voi miettiä jo, tuliko kenties syötyä huonosti.. Miehillä paino tippuu helpommin,sekin on todettu..

  VastaaPoista
 195. Tein tuon testin mikä oli anonyymillä ja näytti 64,8kg :D eli sen mitä nyt on paino, en halua uskoa tuota

  VastaaPoista
 196. Heippa!

  Kuudes päivä menossa, alan siirtyä kakkosvaiheeseen. Painoa tippunut 2kg (alku 69 ja nyt 67). Kivaa! Vähärasvaiset maitotuotteet ovat olleet koko ajan mukana menossa. Olo on hyvä ja mieliteot suht pieniä.

  VastaaPoista