***
Euroopan unioni on tutkinut vuosina 2005 ja 2006 kananmunien puhtautta ja todennut kärkimaiksi Ruotsin (1.) ja Suomen (2.). Näissä maissa on hyvin epätodennäköistä saada Salmonella-tartuntaa kananmunien kautta. Jos haluaa olla täysin varma tämän terveystuotteen suhteen, kannattaa kuori pestä huolella, sillä kuoren pinnassa ne mahdolliset haitalliset bakteerit lymyävät. Sitten kananmunan voi syödä joko raakana tai keittämällä.
Muualla päin Eurooppaa oli joka neljännellä kanalaumalla hygieniaongelmia.
Lähde: Netdoktorns nyhetsbrev, 5.4.2007
Muistatko tarkemmin, kuinka monta munaa täytyisi keskimäärin syödä, jotta joukosta löytyisi salmonellaa?
VastaaPoistaJari, en tiedä löytyykö juuri tuohon kysymykseen vastausta. Salmonella Enteritidis ja Salmonella Typhimurium bakteereja löytyi 20 prosentista (eli joka viidennestä) kananmunia tuottavasta yksiköstä. Jos ajatellaan, että ei kaikki kananmunat saastu, niin saattaa olla ehkä joka kymmenes tai joka sadas kananmuna saastunut. Ruotsissa ei todettu yhtään Salmonella-tapausta.
VastaaPoista