maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Kurkkua kurkusta alas!

***
Pirjo Toikkanen (Kotimaiset Kasvikset ry.) toivotti minulle
virkeää kevättä koko kurkun voimalla.

Kevätkurkun heleänvihreä sisus rajautuu metsänvihreään kuoreen. Kurkku tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta. Se on helppoa syötävää kokonaan ja sellaisenaan. Kurkusta pitävät kaikki ipanasta isoisään.

Kurkku kuuluu kurpitsojen ja melonien sukuun. Mehukkaana se virkistää janoista elimistöä. Kurkku on tuttu kylmissä salaateissa, mutta sitä voi myös lämmittää. Kurkun voi soseuttaa keitoksi ja siitä voi tehdä kastiketta.

Uusia kurkun käyttötapoja kokeiltuine ruokaohjeineen löydät alla avautuvasta linkistä. Lisäksi saat tietoa kurkun viljelystä ja siitä, millaisen kohtelun kurkku ansaitsee sekä tilastofaktat ja ravintoarvon. Voit poimia omaan tarkoitukseesi sopivat asiat ja kuvat käyttöösi, ole hyvä!

Kurkkaa kurkkutietoa tästä!

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry., 2.4.2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti