maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Kaksi hurjaa yleisurheilusuoritusta Turussa

***
Kirjoitettu 23.9.2007, lisäys tehty 24.9.2007.

Navakassa tuulessa
Ikurin Vireen ikinuori kilpakävelijä Heikki Lahtinen (M60) käveli 59-vuotiaana yleisen sarjan 50 km kävelyn Suomen mestariksi lauantaina 22.9. Hän on nyt kautta aikojen vanhin Suomen mestari yleisurheilussa. Tämä on suuri hetki suomalaisessa urheiluelämässä. Kiitos Heikki!

Tänään 23.9. niinikään Turussa Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jorma Manninen (M65) teki upeaa suomalaishistoriaa juoksemalla Tilastopajacupin vihoviimeisessä osakilpailussa 100 metrillä oman ikäluokkansa maailmanennätyksen 12,50. Jorma Mannisen suoritus on aivan uskomaton! Hän on ainoa suomalainen pikajuoksija, joka pitää maailmanennätystä hallussaan kun lasketaan mukaan kaikki ikäluokat junioreista lähtien niin miesten kuin naistenkin sarjoissa kaikilla pikajuoksumatkoilla 100:sta 400 metriin. Onneksi olkoon Jorma!

Pikakiitäjä Jorma Manninen on lähettänyt minulle sähköpostia. Haluan jakaa sen lukijoitteni kanssa:

Lämpimät kiitokset onnitteluistasi. Uskomattoman hienoa päästä kokemaan ME-tunnelma yleensä ja erityisesti Turun maineikkaassa Urheilupuistossa. Turkuun on aina kiva tulla. Hienot puitteet ja hyvät järjestelyt leimaavat poikkeuksetta kisoja. Ensimmäiset kilpailumuistoni Turusta ovat 46 vuoden takaa. Elokuussa 1961 olin siellä ensin nuorten SM-kisoissa ja heti sen jälkeen puolustusvoimien mestaruuskilpailuissa. Sotamies Manninen oli tällöin satasella kovassa seurassa. Alikersanttien Jorma Ehrströmin, Pauli Ny:n ja Seppo Suutarin jälkeen sijoituin neljänneksi. Noista ajoista on matkanteko ko. matkalla hidastunut 1,25 sekuntia eli 0,027 sek vuodessa.

Hyvää syksyä, terveisiä Mikkelistä. Jorma

2 kommenttia:

  1. Kiitokset Christer kauniista sanoista. :o)

    VastaaPoista
  2. Niin, Jenni, mitään epäselvyyttä ei ole pitkiin aikoihin ollut kuka on minun suosikkiurheilijani. Se on tuo vaatimaton ja sympaattinen tamperelainen kävelyihme Heikki Lahtinen, jota minulla oli ilo seurata kävelytuomarin roolissa. Tämä Heikin uroteko innostakoon koko kilpakävelyperhettä entistä suurempiin urotekoihin.

    VastaaPoista