sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Ravinto- ja terveyskiihkoilua foorumeissa

*
Olin työmatkalla Saksassa
. Matkan aikana sähköpostiin kantautui kriittisiä kommentteja ravinnosta ja terveydestä. Olen käyttänyt aamupäivän kommenttien lukemiseen ja vastauksien kirjoittamiseen. Kävin myös foorumitekstejä lukemassa. Ei olisi pitänyt! Ravitsemus herättää siellä taas tunteita liiaksikin. Mielenkiintoista miten suuri tarve ihmisillä on loukata toinen toisiaan ja esiintyä itse niin paljon paremmassa valossa kuin on muille tarpeen.

Päätökseni vetäytyä Hiilaritietoiset -foorumista on saanut muutaman kommentin aikaiseksi. Turha tätä vetäytymistä on sen kummemmin dramatisoida. Sanottakoon tässä nyt kaikille, jota asia mahdollisesti kiinnostaa, että tämä blogini riittää minulle aivan mainiosti ravinto- ja terveysaiheiden seurantaan ja kommentointiin.

En laisinkaan pitänyt Hiilaritietoiset -foorumissa esiintyneiden vaikeammin kontrolloitavien henkilökohtaisten hyökkäysten tulvasta. Jotain on myös perusteellisesti pielessä, jos en enää tunnista Hiilaritietoiset -foorumissa olevaa omaa osioitani omakseni. Viimeinen niitti oli kun keskustelun siisteydestä tarkat naismoderaattorit sensuroivat ja järjestelivät kirjoituksiani (omassa osiossani!) mielin määrin. Saattaa olla, että miehen luonteelle tuollainen akkamainen tapa hoitaa asiaa on liikaa. Herkkähipiäiset näkevät tässä miehisessä näkökulmassa varmaan paljonkin ongelmia. Ilmeisen kyvykkäälle ravintoporukalle voi kuitenkin olla hyssyttelyn sijaan parempi kokea nyrkin isku pöytään, että nyt tämä foorumiteatteri saa omalta kohdaltani ainakin joksikin aikaa loppua. Mitään henkilökohtaista (päinvastoin!) minulla ei ole foorumin ylläpitäjiä vastaan ja toivotan heille vilpittömästi menestystä kiintoisan Hiilaritietoiset -foorumin kehittelyn parissa.

Ei hätää, täällä blogissa sana sanotaan niinkuin se on. Kommentit sensuroidaan tarvittaessa omasta toimestani juuri niin paljon kuin näen tarpeelliseksi. Aiheelliset ja tunnistettavat kommentit saavat arvoisensa käsittelyn. Älkää uskoko kaikkeen mitä itsestäni foorumeilla kirjoitetaan. Foorumeilla käyntiin lähtenyttä huhua tai väärinymmärrystä on aika hankalaa lähteä oikomaan. Olen yrittänyt asioita oikoa, mutta kovin huonolla menestyksellä.

Hiilihydraattitietoisuutta esimerkiksi edistän nyt siis pääosin vain tässä omassa blogissani. Hiilaritietoiset -foorumiin saatan palata uudestaan. Välitöntä kiirettä ei ole.

Rakkaudella, christer sundqvist

3 kommenttia:

 1. Mikä tässä on kyseessä? Oletko hermostunut arvosteluusi foorumeilla ja keskusteluryhmissä? Jos niin on asian laita voin sinua ymmärtää sillä arvostelu voi välillä olla aika rankkaa. Lyhyt tauko voi tehdä hyvää. Täällä maalla luetaan kaikkia tekstejäsi innolla.

  Mökkihöperö

  VastaaPoista
 2. Tässä ei ole mitään erikoista, Mökkihöperö. Pidän vähän aikaa lomaa foorumikirjoittelussa Hiilaritietoisissa. Halusin viestittää blogini kautta, että en välttämättä katsonut suopeasti tuossa foorumissa olevan materiaalini peukalointia. Minulla oli yksi hyvä idea tuolla Hiilaritietoiset foorumissa, mutta se jäi toisten moderaattorien peukaloinnin takia keskeneräiseksi.

  Parempi että et kaikkia yksityiskohtia tiedä.

  Foorumeissa on välillä kaikenlaisia ongelmia. Ja minun arvosteluni on ollut varsin rankkaa.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti hiilaritietoisten veteraaniurheilija osasto avataan pian. Siellä oli hyviä kirjoituksia. Foorumit voivat olla aika hankalia. Omalla nimellä kirjoittelua ja arvosteluasi ei aina ymmärretä. Johtuu hankalasta tilanteesta. Olet niin ylivoimaisen pätevä kirjoittaja, että jätät varjoon kaikki Timot, Anssit, Varput, elsit, hooverit. Siitä ei tykätä että jätät toiset varjoon. Sen takia sinua kohdellaan kaltoin.

  Mökkihöperö

  VastaaPoista