tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Loppiaisena ei loppua näy liikkumiselle Turussa

Loppiaislauantaina 6.1 on mainio tilaisuus aloittaa uusi vuosi liikunnan, ulkoilun ja kulttuurin merkeissä. Näyttää pahasti siltä, että perinteiset maakuntahiihdot joudutaan monin paikoin peruuttamaan lumen vähyyden takia. Liikuntaväki voi tätä pettymystään lieventää reippailemalla Joulukaupunki Turussa. Lisäksi Naisten Kuntovitonen, Paavo Nurmi Sports, Forum Marinum ja Turun linna ovat järjestämässä nyt ensimmäistä kertaa Liikuntavuoden ensi-illan tapahtumaa Turun Linnan ja Aurajoen maisemissa klo 13 alkaen. "Loppiaisena on aika jättää lepäily kinkun ääressä ja aloittaa iloinen pilke silmäkulmassa kaikkien syötyjen herkkujen sulatus", houkuttelee projektijohtaja Annika Tasala Naisten Kuntovitosesta kaikkia mukaan. "Vuosi 2007 on Paavo Nurmen juhlavuosi", kertoo Paavo Nurmi -tapahtumien projektipäällikkö Jari Salonen. Tästä syystä on saatu tapahtuman vetäjäksi itse Paavo Nurmi! Alkuverryttelyt ohjaa siis Paavo Nurmi yhdessä nuorien jumppareiden kanssa Turun linnan puistossa klo 13. Hän lähtee vetämään reipashenkistä kävelyä Forum Marinumille, jossa kävelyä vauhdittaa Duo Brutalin puhallinmusiikki, jota kuulee aina klo 13.30 - –14.00 välillä sekä 14.30 - –15.00.

Kävelyyn jostain ihmeen syystä kyllästyneet pääsevät Forum Marinum -museoon kulttuurin pariin pääsylipun hinnalla tai kahvilaan tutustumaan tammikuussa julkaistavaan englanninkieliseen Paavo Nurmi –kirjaan, muistuttaa Pekka Paasio Forum Marinumista. "Reippaat lauantaikävelijät jatkavat aina Varvintorille asti. Tuhatta ensimmäistä Varvintorille tulijaa odottaa klo 14.00 alkaen ilmapallo sekä muita yllätyksiä lapsille ja aikuisillekin", hehkuttaa liikuntasihteeri Martti Raikasniemi liikuntapalvelukeskuksesta. Hän lupaa esitellä kaupungin vuoden liikuntapalvelutarjontaa ja antaa mahdollisuuden kokeilla jotakin urheilulajia. Lajin salaisuus selviää paikanpäällä loppiaisena. Paikalla on myös Wäinö Aaltosen museon opas kertomassa Varvintorin ja sen läheisyydessä olevista veistoksista halukkaille. "Leppoisa kävelyretki ei pääty tähän", muistuttaa joulukaupungin projektipäällikkö Maarit Keto-Seppälä, vaan tarkoituksena on kääntyä takaisin ja jatkaa matkaa takaisin Turun linnan pihaan, jossa ulkoilevia odottaa kello 15.00 alkaen mehu Linnamuseon kaupan edessä. Siellä on myös mahdollisuus osallistua arvontaan. Arvonnan palkintoina on sekä kulttuurin että liikunnan palkintoja kuten pääsylippuja Paavo Nurmi tapahtumiin, Naisten kuntovitoseen sekä lahjakortti kaupungin teatteriin ja paljon muuta. Linnanpihassa on myös Naisten Kuntovitosen ja Paavo Nurmi –tapahtumien infopisteet sekä yllätyksiä.

Himourheilijat tai kulttuurin suurkuluttajat voivat kruunata päivänsä osallistumalla klo 15.30 alkavaan Turun linnan Kilot historiaan- tai lasten Ritarikierrokselle. Nämä kierrokset tarjotaan päivän kunniaksi erikoishintaan: aikuisten kierros sisäänpääsymaksuineen on 7 euroa ja lasten kierros 4,50 kierros sisäänpääsymaksuineen. "Tälle kierrokselle voi tulla myös osallistumatta kävelytapahtumaan ja linnahan on loppiaislauantaina auki poikkeuksellisesti aina klo 17.00 asti", kertoo Petteri Järvi maakuntamuseosta.

Liikunnan ensi-ilta on maksuton koko perheen tapahtuma. Vain museoihin on pääsymaksu.

Tervetuloa mukaan nauttimaan säässä kuin säässä huumorin pilke silmäkulmassa kulttuurista ja liikunnasta!

Lähde: Deskin uutispalvelu, 2.1.2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti