tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Punaviini on terveellistä

**
Viini on terveellistä
tutkijat julistavat tiedelehdessä Annals of Internal Medicine. Tämä on tietenkin hyvä uutinen viinin ystäville. Vain tällainen ilonpilaajaskeptikko kuten minä, voi olla tästä asiasta eri mieltä. Tutkijat tosin lähenevät jyrkkää kantaani viinin suhteen sanomalla, että viini on hyvää sydämelle vain jos juo enintään kaksi lasia päivässä.

Maltti on valttia viininkin suhteen. Tutkijoiden kanta on, että maltillinen punaviinin juonti on suositeltavaa, mutta jo kahden lasin ylittävä päiväannos voi johtaa päinvastaisiin terveysvaikutuksiin. Kolme lasia punaviiniä päivässä nostaa verenpainetta.

Harvardin yliopiston tohtori Kenneth Mukamal, joka on yksi tutkimusraportin kirjoittajista sanoo, että on paikallaan puhua lääkärin kanssa ennen kuin lähtee toteuttamaan viiniterapiaa. Erityistä varovaisuutta viinin suhteen Mukamal kehottaa noudattamaan sellaisten potilaiden suhteen, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta. Punaviini kohottaa entisestään verenpainetta.

Tämän uuden viinitutkimuksen tulokset on saatu pitkään jatkuneessa "Health Professionals Follow-Up Study" nimisessä tutkimuksessa, joka käynnistyi Harvardin yliopiston toimesta jo vuonna 1986 ja siihen on osallistunut noin 51000 amerikkalaista miespuolista terveydenhoidon ammattilaista. Tunnettu ravintotieteilijä Walter Willett on tämänkin tutkimuksen taustalla.

Lähde: Aftonbladet, 2.1.2007

Varustan nämä juttuni jatkossa luotettavuusmerkinnöillä:

*** = Erittäin luotettava tutkimustieto
** = Tietoa voidaan pitää jokseenkin luotettavana
* = Asiantuntijat kiistelevät tiedon luotettavuudesta
# = Todennäköisesti epäluotettava tutkimustieto
## = Erittäin pienen tutkijapiirin levittämä harhaoppi
### = Täydellistä huijausta alusta loppuun saakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti