maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Hiihtoliitto vaihteeksi iloisen viestin tuojana

Hiihtoliiton sivuja ei juurikaan ole tehnyt mieli lukea viime kuukausina. Tänään (27.10.2008) on kuitenkin poikkeuksellisen iloinen artikkeli Hiihtoliiton sivuilla:

Pargas IF:n ja IF Minkenin hiihtojunnuja Sportmagasinetissa tiistaina

FST:n Sportmagasinetissa kurkistetaan tiistai-iltana IF Minkenin ja Pargas IF:n laadukkaaseen junioritoimintaan, joka tuotti viime vuonna hyviä tuloksia muun muassa Hopeasommassa. IF Minken oli Lapinlahden Hopeasommassa paras seura, FSS paras piiri.

Havumetsä, suo, kallio, hiekka - kaikki käy IF Minkenin hiihtojunnuille. Innostavat valmentajat, kuten Leif Eriksson ja Bo-Göran Lindvall, tarjoavat monipuolisia harjoituksia Uudenkaupungin monipuolisessa luonnossa. Puitteina hyödynnetään niin Hirvlaxin kankaita, Vexalan särkkiä kuin Kasitien nevojakin. Sportmagasinet seuraa Minkenin nuorten harjoituksia. 

Tekemisen ja tahtomisen rohkeus - lumiköyhän Paraisten perinne. Pargas IF oli yksi Hopeasommassa menestystä saavuttaneista FSS-seuroista. Paraislaisilla on haastetta löytää talvisin lunta suksiensa alle, mutta perinteet paikkakunnalla ovat vahvat niin lajissa kuin harjoittelussakin. Perinteenä on myös tarttua toimeen, olla valittamatta, uskallus tahtoa menestystäkin.

FSS-juniorit pärjäsivät Hopeasommassa parhaiten 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Viestin voitti IF Minken ennen Pargas IF:ää. Henkilökohtaisessa kilpailussa kahdeksasta parhaasta viisi edusti joko Minkeniä tai Pargas IF:ää. Voittaja tuli Paraisilta: Julia Rask. Rask ja muita nuoria paraislaisia hiihtäjiä nähdään Sportmagasinetissa nauttimassa harjoittelusta - säässä kuin säässä.

Ohjelmassa keskustellaan myös Suomen ruotsinkielisen hiihtoliiton FSS:n toiminnanjohtajan Glenn Lindholmin kanssa FSS:n tyttöprojektista. Tyttöprojektista haetaan apua siihen, että lahjakkaat tytöt jatkaisivat hiihdon parissa juniorivuosien jälkeenkin. Projekti onkin käynnistynyt lupaavasti. 

Kannattaa siis katsoa Sportmagasinet tiistaina 28.10. FST5-kanavalla kello 21-21.30. Jos ohjelma menee tiistaina syystä tai toisesta ohi, uusi mahdollisuus tulee jo keskiviikkona, jolloin Sportmagasinet tulee samalla kanavalla kello 19-19.30. Sen jälkeen ohjelma on katsottavissa netissä viikon ajan.

Lue lisää: http://svenska.yle.fi/program/visa.php?pid=sportmagasinet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti