tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Suuri syöpätutkimus keskeytetään liian suurien riskien takia

**
Aika vakava takaisku
on tapahtunut vitamiinihoitoja tutkittaessa. Kyseessä on suuri SELECT -koesarja, jolla Yhdysvaltojen kansallinen Syöpäinstituutti (NCI) pyrki osoittamaan onko eturauhassyöpään sairastuneilla hyötyä ravintolisinä annetusta E-vitamiinista ja seleenistä.

Koe joudutaan keskeyttämään sen takia, että ravintolisät eivät estä syöpäkasvaimen ilmaantumista ja potilaat joutuvat kestämättömän vakavan tilanteen eteen. Tutkijoilla oli vakaa usko siihen, että juuri näistä mainituista ravintolisistä on hyötyä, mutta tämän suhteen vedettiin vesiperä.

Tutkimukseen osallistui yli 35 000 yli 50-vuotiasta miestä. Kyseessä oli koejärjestelyiltään moitteeton tutkimus (kaksoissokkotutkimus, lumelääkkeet yms.). Potilaita tullaan vielä seuraamaan kolmisen vuotta, mutta pelkästään E-vitamiinia ja seleeniä ei enää anneta potilaille.

Tämä harmillinen koetulos ei saa estää meitä hoitamasta perusterveytämme syömällä mm. E-vitamiinia ja seleeniä sisältäviä ravintoaineita. Ongelmaksi saattoi osoittautua synteettisten vitamiinien ja hivenaineiden anto pillerin muodossa. Terveys löytynee luonnon omista tuotteista ja pakkauksista.

Kommentteja saa tulla!

1 kommentti: