torstaina, lokakuuta 08, 2009

World Egg Day


***
Huomenna (9.10.2009) vietetään
kansainvälistä kananmunan päivää. Syö 2-5 kananmunaa päivässä. Se on osa terveellistä ravitsemusta. Joilla on perinnöllinen taipumus kerätä kolesterolia ravinnosta, joutuvat tyytymään pienempiin kananmunamääriin. Onneksi tämä sairaus (familiaalinen hyperkolesterolinemia) on harvinainen.

Montako kananmunaa aiot syödä?

Lisää kirjoituksia kananmunista:


6 kommenttia:

 1. Heh!Sattupas,tänään käydessäni ruokalassa syömässä,edessäni menevä kaveri lastasi 8 kanamunaa lautaselle,eipä siihen paljon muuta sopinutkaan.

  VastaaPoista
 2. Kananmuna on mainiota evästä. Rautaa ja sinkkiä hyvin imeytyvässä muodossa, A-, B-, D-,E-vitamiineja, koliinia jne.

  Helppo valmistaa, edullinen, säilyy hyvin, pitää pitkään nälän poissa ja sopii näin mainiosti ylipainoisille.

  VastaaPoista
 3. Onko sinusta Christer ok syödä viisi munaa päivässä säännöllisesti? Mikä tarkoitus siinä on, jos muna on niin ravinnerikasta syötävää? (Kai sitä nyt voi monipuolisemminkin syödä.)

  VastaaPoista
 4. Olen niin iloinen kun suosikkiruokani nimikkopäivää vietetään huomenna. Kananmunia menee päivässä 3-6 kpl munakkaan ja keitettyjen muodossa. Veren rasva-arvot ovat moitteettomat.

  VastaaPoista
 5. voi olla että kananmunan kolesteroli ei nosta veren kolesterolitasoa, mutta hapettuuko kananmunan kolesteroli paistettaessa vaaralliseksi?

  VastaaPoista
 6. Aivan. Samaa meinasin jatkaa kysymyksessäni, mutta olisin kysynyt keitetyistä kananmunista. Aika harva syö pehmeäksi keitettyjä munia tai uppomunia, joka minusta pitäisi huomioida, jos suosittelee jopa viisi munaa päivässä.

  VastaaPoista