maanantaina, lokakuuta 12, 2009

Chiliä diabeetikolle!

*
Ruokatiedon mainiosta uutispalvelusta
bongaan houkuttelevan uutisen diabeetikoille: Chili saattaa estää diabeteksen!

Chili voi tulevaisuudessa korvata asetyylisalisyylihapon tai toimia tehokkaana apuna sen ohessa diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä, todetaan American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Australialaisen Tasmanian yliopiston tutkija Kiran Ahuja ryhmineen havaitsi, että chilin sisältämät ainesosat kapsaisiini ja dihydrokapsaisiini laskevat veren glukoosi- ja insuliinipitoisuuksia ja estävät verisuonten tukkeutumista ilman haittavaikutuksia.

Tulokset tukevat Ahujan aiempia havaintoja chilin ainesosien hyödyllisyydestä verisuonten rasvoittumisen ja diabeteksen ehkäisyssä. Asetyylisalisyylihappo on vaikuttava aine yleisessä särkylääkkeessä asperiinissa.

Muita kirjoituksiani diabeteksesta:

1 kommentti:

  1. Jos tuo pitää paikkaansa, niin ainakin omalla kohdallani pysyy diabetes poissa! Kaapista löytyy 550000 scovillea olevaa chilikastikketta ja toissaviikonloppuna tuli syötyä puolikas habanero-paprika siemenineen.

    -Jyyki

    VastaaPoista