*
Ruokatiedon mainiosta uutispalvelusta bongaan houkuttelevan uutisen diabeetikoille: Chili saattaa estää diabeteksen!Chili voi tulevaisuudessa korvata asetyylisalisyylihapon tai toimia tehokkaana apuna sen ohessa diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä, todetaan American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.
Australialaisen Tasmanian yliopiston tutkija Kiran Ahuja ryhmineen havaitsi, että chilin sisältämät ainesosat kapsaisiini ja dihydrokapsaisiini laskevat veren glukoosi- ja insuliinipitoisuuksia ja estävät verisuonten tukkeutumista ilman haittavaikutuksia.
Tulokset tukevat Ahujan aiempia havaintoja chilin ainesosien hyödyllisyydestä verisuonten rasvoittumisen ja diabeteksen ehkäisyssä. Asetyylisalisyylihappo on vaikuttava aine yleisessä särkylääkkeessä asperiinissa.
Muita kirjoituksiani diabeteksesta:
Jos tuo pitää paikkaansa, niin ainakin omalla kohdallani pysyy diabetes poissa! Kaapista löytyy 550000 scovillea olevaa chilikastikketta ja toissaviikonloppuna tuli syötyä puolikas habanero-paprika siemenineen.
VastaaPoista-Jyyki