maanantaina, lokakuuta 05, 2009

Makeisten syöjistä rikollisia?

#
Istutko tukevasti?
Onko sinulla karkkipussi kädessä? Nyt tulee tavanomaista tylympää tutkimusnäyttöä makeisten syönnin turmiollisuudesta.

Cardiffin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ne lapset, jotka syövät paljon makeisia päätyvät keskimääräistä todennäköisemmin väkivaltarikollisiksi. Kiukuttelevalle lapselle ei kannata antaa karkkia, jotta hän rauhoittuu?

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan johtava tutkija Simon Moore löysi yhteyden makeisten ja rikollisuuden välillä sattumalta tarkastellessaan seikkoja, jotka olivat johtaneet nuoria tekemään vakavia rikoksia.

"Lapset, joilla on suurimpia ongelmia, ovat yleensä hetken mielijohteesta toimivia riskien ottajia ja heillä on yleensä hirveän huono ruokavalio: aamiaiseksi Coca Colaa ja sipsejä", Moore kertoo Time-lehden mukaan.

Mooren tutkimus perustuu suureen aineistoon. Hän on selvittänyt 17 000 huhtikuussa 1970 syntyneen britin elämään. Ihmisistä tehdään nykyään kaikenlaisia tilastoja ja näitä Moore on käynyt läpi. Mooren mukaan 69 prosenttia ihmisistä, jotka ovat syyllistyneet väkivaltarikoksiin ovat syöneet makeisia joka päivä nuoruudessaan.

Lähde on epäluotettava: Iltasanomat, 5.10.2009

Mitä mieltä olet tästä?

Muuta kirjoittelua sokerista ja makeisista:

1 kommentti:

  1. Sokeriaddiktio on kaiketi kompensaatio, elikkäs heijaste kokonaisvaltaisemmasta ongelmavyyhdistä?

    Makeisten lisäaineiden koukuttavuudesta voisi joku valaista, ihminenhän syö vaikka rotanmyrkkyä, jos 'hyvältä' tuntuu. Itse tupakoivana ääliönä tykkään syanidista!

    VastaaPoista